Találatok a következő kifejezésre: A 38. vége felé (10 db)

Kismamák a várandósság vége fele (37.38.39. hét) hogy érzitek magatokat? Van panasz? Féltek a szüléstől?

Els? baba vagy többedik? Mekkora a haskörfogatotok? Összepakoltátok már a táskát? Hogyan készültök? Úgy érzitek, hogy fel vagytok készülve a szülésre? Férjetek mennyire segít/támogat? Mennyire van még normális kerékvágásban az életetek? Készen van minden a baba fogadására?

Legjobb válasz: Bár én már megszültem, de ez csak 1 hónapja volt, így tisztán emlékszek erre az idõszakra. 1. baba, a 41. héten szültem, elõtte pár nappal még kerékpáron ültem, az utolsó nap is mászkáltam, kutyát sétáltattam. Aktív voltam végig, talán ezért sem volt semmi panaszom. Egyáltalán nem féltem a szüléstõl, inkább egy pici izgatottság volt bennem, hogy mikor élhetem már át ezt az élményt. A csomagot a 36. hét környékén pakoltam össze. Végül könnyû, természetes szülésem volt, 5 óra alatt meglett a baba, oxitocint kaptam, mert meconiumos volt a magzatvíz, mégis azt hittem, jobban fog fájni. Én úgy gondolom, a java fejben dõl el. Ha elõre stresszelem magam, akkor szerintem nem ment volna ilyen könnyen és gyorsan.

Bár én már megszültem, de ez csak 1 hónapja volt, így tisztán emlékszek erre az idõszakra. 1. baba, a 41. héten szültem, elõtte pár nappal még kerékpáron ültem, az utolsó nap is mászkáltam, kutyát sétáltattam. Aktív voltam végig, talán ezért sem volt semmi panaszom. Egyáltalán nem féltem a szüléstõl, inkább egy pici izgatottság volt bennem, hogy mikor élhetem már át ezt az élményt. A csomagot a 36. hét környékén pakoltam össze. Végül könnyû, természetes szülésem volt, 5 óra alatt meglett a baba, oxitocint kaptam, mert meconiumos volt a magzatvíz, mégis azt hittem, jobban fog fájni. Én úgy gondolom, a java fejben dõl el. Ha elõre stresszelem magam, akkor szerintem nem ment volna ilyen könnyen és gyorsan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!

38 hetes vagyok. Milyen gyakran kell járni CTG-re, UH-ra a terhesség vége felé?

CTG-re hetente járok. A választott dokim másfél hete beteg, így vele nem tudtam megbeszélni ezt a kérdést. Az ügyeletes doki meg nem mondott semmit, csak azt, hogy jöv? héten ismét CTG.UH-on és méhszáj vizsgálaton 36. héten voltam, azóta nem. Január 6-ra vagyok kiírva.

Legjobb válasz: Nekem ekkor már hetente kétszer kellett mennem ctg-re. A doki mindig megnézte, mi újság a méhszájjal. Ultrahang nekem a 32.héten volt utoljára. De szerintem ezeket kórháza és dokija válogatja... 39+3hétre született meg a kislányom. Kitartás, már nincs sok hátra! Boldog karácsonyt!

Nekem ekkor már hetente kétszer kellett mennem ctg-re. A doki mindig megnézte, mi újság a méhszájjal. Ultrahang nekem a 32.héten volt utoljára. De szerintem ezeket kórháza és dokija válogatja... 39+3hétre született meg a kislányom. Kitartás, már nincs sok hátra! Boldog karácsonyt!
36-40 legallább hetente betöltött 40 után minden nap szülésig.

38 hetes múltam, a hasamon nem látom, hogy leszállt volna viszont eléggé lent érzek mocorgást meg nyomást. Így a vége fele nekem nem lassult le a babám, még mindig nagyon aktív. Hogy vagytok 38 hetesek?

Legjobb válasz: Szia! Én meglehetõsen türelmetlen vagyok már így a vége felé. Nekem már nem olyan aktív, sokat lustizik. Elég gyakran vannak fájdalmaim, olyan kisugárzó, nyílaló fájdalom a hüvelyembe ill. a pocimban. Biztos attól van, hogy nyilogat a mészájam. Hétfõn bõ egy ujjnyira voltam kitágulva. Könnyû szülést neked. Már jó lenne ha megszületne.

Szia! Én meglehetõsen türelmetlen vagyok már így a vége felé. Nekem már nem olyan aktív, sokat lustizik. Elég gyakran vannak fájdalmaim, olyan kisugárzó, nyílaló fájdalom a hüvelyembe ill. a pocimban. Biztos attól van, hogy nyilogat a mészájam. Hétfõn bõ egy ujjnyira voltam kitágulva. Könnyû szülést neked. Már jó lenne ha megszületne.
szia! én 38+3 hetes vagyok! már én is nyitva vagyok minimum 1 ujjnyira, legutóbb ennyit mondott a doki, 3 hete! a nyákdugó pont egy hete ment el! a hasam alja nagyon fáj, és ehhez nem kell sokat menni, ja és a szemérem csontom is! nekem is még mocorog sokat! jóslóim nagyon ritkán vannak! nektek mekkorára kalkulálták a baba súlyát? én most voltam a 38 hetesen, és 3500 gr-ra! minden jót, és könnyû szülést nektek!
A kérdező hozzászólása: Nekem a 36 hetesen volt 2700gr körül szerintem olyan 3500gr körül lesz. Nekem is fájdogál a hasam, de még nem a deréktól induló fájás. Viszont már fáradékonyabb vagyok.
Én 38 hetes 1 napos vagyok ma és már én is nagyon türelmetlen. A doki szerint még csak majdnem egy újnyira vagyok nyitva, és egy kicsit rövidült a méhnyakam. Nyákdugóval nem találkoztam, jóslóim este vannak. A szeméremcsontom nagyon fáj, bár már több mint egy hónapja. A babucim egy két napja egy kicsit lustibb, bár tegnep éjjel szegényem nagyon sokat mocorgott, mert olyan migrénem volt, hogy alig bírtam magammal, sajnos elkapott valami betegség. Már alig bírom amúgy is meg még ez is..... Minden jót nektek!
ma lettem 38 hetes. a szeméremcsontom fáj nagyon még mindig, (hetek óra), a babám nem lassul, sõt..., jóslófájásaim nincsenek, c:3100 vagyok még mindig, továbbra is szedem a homeopátiás bogyeszokat, és nyomatom a málnalevél teát. és már iszonyatosan várjuk, hogy történjen valami, de egyelõre nem úgy néz ki, mint aki ki akar jönni. :) 36 hetes uh-n azt mondta a doki 3 kilo körüli, na most ez azér elég tág fogalom, én is azért reménykedem, hogy 3, 5 kilonál nem lesz nagyobb a születési tömege... minden jót nektek, már mindjárt itt a vége, és kezünkben lesz a babó ! :) üdv, noj

Magándokihoz járok, eddig mindig a magánrendelésére hívott, most, hogy a vége felé járok (38. hét) hetente 2x a kórházba hív. Itt is meg kellene kérdeznem, hogy mennyivel tartozok, vagy természetes, hogy a kórházban nem kell pénzt adnom neki?

Legjobb válasz: én a magánrendelésén kért összeg felét adtam mikor a korházba kellett bemennem.végül is az ottani dolgokat használja, azért adtam mert fogadott doki.

én a magánrendelésén kért összeg felét adtam mikor a korházba kellett bemennem.végül is az ottani dolgokat használja, azért adtam mert fogadott doki.
Egyáltalán ne kérdezd meg. Ott nem kell pénzt adni neki, fõleg csak azért mert rápillant az eredményre?
Én nem adtam neki semmit.Az utolsó 3 hétbe hívott a kórházba CTG-re atz nem õ csinálta csak az eredményt nézte meg.De nem is kért semmit.

38 hetes vagyok, és a hüvelytenyésztésem eredménye E coli, ennyi idősen (terhesség vége felé) ilyen problémára, milyen gyógyszert ínak általában? Sűrgős és fontos volna!

Legjobb válasz: Húha. Engem két évig kezeltek e-colival, aztán egyszerûen meguntam. Majd terhes lettem, 36. héten tenyésztették ki újra és Negram nevû antibiotikumot írtak. Nem akartam beszedni, okoskodtam, de a nõgyógyász rámripakodott, hogy nagy bajokat okozhat a babának, szüléskor megfertõzõdhet, ha addig meg is ússza, és akkor a kicsim élete antibióval kezdõdik. Úgyhogy beszedtem ezt a gyógyszert, hatalmas adagban, de elmúlt és minden oké. Most lesz 4 hónapos. Egy csomót bõgtem, hogy vajon mit csináljak, aztán úgy döntöttem, hogy megbízom az orvosomban. De te ne szedj semmit a saját fejedtõl, ki kell tenyészteni és az alapján írja fel az orvos. 4 hós terhesen is kijött, akkor homeopatánál voltam, szintén elmúlt, de visszajött. Ha most is elmennék, lehet megint kitenyésztenék. Nagyon makacs baci és sok féle van. szedd be nyugodtan amit neked felírnak, mert a babád már teljesen ki van fejlõdve, nem okozhat bajt neki. Jobbulást

Húha. Engem két évig kezeltek e-colival, aztán egyszerûen meguntam. Majd terhes lettem, 36. héten tenyésztették ki újra és Negram nevû antibiotikumot írtak. Nem akartam beszedni, okoskodtam, de a nõgyógyász rámripakodott, hogy nagy bajokat okozhat a babának, szüléskor megfertõzõdhet, ha addig meg is ússza, és akkor a kicsim élete antibióval kezdõdik. Úgyhogy beszedtem ezt a gyógyszert, hatalmas adagban, de elmúlt és minden oké. Most lesz 4 hónapos. Egy csomót bõgtem, hogy vajon mit csináljak, aztán úgy döntöttem, hogy megbízom az orvosomban. De te ne szedj semmit a saját fejedtõl, ki kell tenyészteni és az alapján írja fel az orvos. 4 hós terhesen is kijött, akkor homeopatánál voltam, szintén elmúlt, de visszajött. Ha most is elmennék, lehet megint kitenyésztenék. Nagyon makacs baci és sok féle van. szedd be nyugodtan amit neked felírnak, mert a babád már teljesen ki van fejlõdve, nem okozhat bajt neki. Jobbulást
Szia! Nekem a vizeletemben volt E Coli 36 hetesen. Semicilin kapszulát kaptam 4*2-t.
Nincs nagyon lent a vérnyomásod? Iszol eleget?
Én nem szédülök de fájdogál mindenhol és nem tudok aludni és állandóan pisilnem kell. :( És van itthon egy 3 évesem akitõl még nappal se tudok pihizni.
Én 34 hetes vagyok, de egyre gyakrabban jön rám is a szédülés, bárhol is vagyok éppen. Elviselhetõ, de jobb rögtön leülni olyankor. Nekem is jó még a vérnyomásom, én arra gondoltam, hogy a vashiányom okozza (most a végére alakult ki). Kitartás, már alig van egy kis idõd!
Ezt a kérdést akár én is feltehettem volna:) Dettó így vagyok:ha sokáig állok/5percnél tovább/már szédelgek, le kell ülnöm, kín a hajolgatás, olyan a hasam, mintha egy 100kg-os kõ húzná lefelé, feszít alulról.Nyûgös vagyok, hisztis vagyok/nem irigylem a környezetemben élõket/, nem mindegy az ágyban sem, hogy fekszem, így én sem tudok már olyan jókat aludni.Nappal meg én sem tudok pihenni, mert van egy 2 és fél éves kislányom.Szóval, nem vagyunk egyedül ezekkel a dolgokkal, de kitartás még ebben az 1-2hétben!:)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, ha jobban vagy..80 palacsinta?hát, ügyes vagy..észrevettem, ha lefoglalom magam, nekem is picit jobb..ha 1dül vagyok, magamba fordulok, és akkor nem a legjobb..én is örülnék már a babának..tegnap este véreztem picit, úgyhogy szerintem nekem sincs már sok hátra..hétfö én is megyek dokihoz...
szorítok neked. Nemsok a 80 palacsinta, mert ahogy sütöm, a gyerekek úgy eszik. Max 20 db marad, de azt is hamar elpusztítják. Már megint hallottam a lányomat kicsoszogni a konyhába :) a vérzés az normális? Nálam a fiam születése elõtt volt vérzés, de azt egybõl követte a magzatvíz is
utolsó vagyok. hogy érzed magad? csak mert ma front van
A kérdező hozzászólása: :) ) aranyosak lehetnek a gyerköcök..2 csepp vert lattam a bugyimon, de par napja mar tojasfeherjeszerü folyasom van, gondolom ez a nyakdugo..én is megijedtem mikor észrevettem, de aztán nem történt semmi, azóta sem..Hétfö rákérdezek a dokinál..A baba ma elég sokat mocorog, sokszor az oldalamat nyomja ki..:) )valahogy mar nem tetszik neki odabent..:) Nekem a napsütéstöl picit jobb a kedvem, meg ma vásárolgattunk, stb, így telt az idö..A szédülés valahogy nem akar múlni+ már a hátam is nagyon fáj..remélem szülés után jobb lesz..olyan vagyok mint egy öregasszony..már az agyamra megyek saját magamnak..Te hogy vagy?
nekemis az oldalamon akar kijönni. Ma énis remekül vagyok, csak most kezdett a derekam féjdogálni meg a combjaim belsõ fele. A pici majdnem kiugrik annyira aktív :) a nagyok sem bírnak ma magukkal. 7 éves a lányom, 5 a fiam
A kérdező hozzászólása: Szia!Boldog UJ Evet neked és a családodnak!En tegnap majdnem a kórházban kötöttem ki..Olyan erös fájásaim voltak+ keményedések, a derekam majd leszakadt, olyan volt mintha kést szurkálnának a hasamba..Igy ment este 8tol hajnalig, de nem rendszerezödtek a fájások..de nagyon durva volt már..Most már picit jobban vagyok..Kíváncsi vagyok holnap mit mond a doki..Szorítok majd neked is..Remélem amúgy jól vagy...:)
nagyon boldog új évet kívánok neked is! énis szülni akartam tegnap éjjel, aztán nem lett belõle semmi. a hasam szúrkál, meg a derekam de semmi egyéb. kíváncsi leszek a holnapi NST-re. ma tükröket pucoltam, meg elmentünk naplementét nézni a tóhoz ahol el is fáradtam rendesen. gondolni fogok holnap rád és szorítok neked. majd privátba megírod hogy neked mit mondtak? énis majd értesítelek a fejleményekrõl.jó hogy sorstársak vagyunk. addigis kitartás :)
ja, azt elfelejtettem hogy a doki nem mondta, csak hétfõre visszarendelt ha nem szülnék meg a 7végén
én örülnék neki nagyon. habár ma egész jól elvagyok. fõztem, most megcsináltam kb 80 db palacsintának való tésztát, amibõl 20at már megsütöttem, és ha kész van akkor elsétálunk a gyerekekkel a játszótérre. nemtudom honnét van ma ennyi energiám, de tetszik :)
A kérdező hozzászólása: Olyan ijesztöek ezek a tünetek..neked nem mondta a doki, hogy mitöl van?hat, a 160as pulzus elég sok, de amugy en babóm szíve is be szok gyorsulni, de aztan lelassul..+ igazán ezek a frontok is, egyik követi a másikat..nincs már olyan nap hogy ne jönne egy újabb..örülnél ha 7végén meglenne a picur?
tegnapi 20.17-es vagyok. A fényes pöttyök nálam is vannak. Ma voltam NST-n, ahol a baba pulzusa alapon 160as volt. Aztmondta a doki ha most 7végén nem lesz meg, akkor hétfõn újra NST. Beszéltem neki a jóslókról is, de nem vizsgált már meg, nehogy attól beinduljon. Talán a hétvégi front meghozza a hatását
A kérdező hozzászólása: Háát, latom akkor tényleg nem vagyok egyedül..kezdtem mar megijedni, hogy valami baj van..én sokszor még olyan kis fényes pontokat is latok..neurologusnal is voltam a tünetekkel, de azt mondta ez nem szervi, szerinte a terhesseg..én a terhesseg elött panikbeteg is voltam, ugyhogy minden megijeszt..:( Jó lenne már a kezemben tartani a kisfiamat..én is lesem mindig, hogy ez már a nyakdugo-e, vagy nem e a magzatviz folyik..:) )Sok a jóslóm is már, minden este, de persze sose rendszeres..már nincs sok hátra, de hát nagyon nehéz kivárni..én a 35.héttöl érzem ilyen ramatyul magam, azelött nem volt gond..úgy látom a 2.ik vagy többedik terhesseget mas is nehezebben viseli..de hat most mar tenyleg nincs sok.Mindenkinek kitartást!!
37-38 hetes vagyok..:) elég gyakaran jön a szédülés de van hogy megrémülök mert van hogy elkezd sötétedni minden na akkor csak pislogok..=/ eléggé fáradékony is vagyok pedig eddig nem voltam elég nehéz igy a napi teendõimet elvégezni..=/ szegény párommal mindig veszekedek mindenért.. nagyon ingerlékeny vagyok..de szerencsére nem veszi fel a vitámimat csak nevet rajtam..:) ) a hasam alja majd szét szakad annyira feszit alig birok menni..:S és minden percben szinte azt nézem hogy nem e a magzatvizem folyik.. más is van igy?
nálam ugyanez van mint amiket leírtál. én jan. 21-re vagyok kiírva, de a méhszáj 3110, a baba sem pici, van egy 5 éves fiam és egy 7 éves lányom akiket mindig akkor kap el az aktivitás amikor én pihennék. már énis várom a végét. egyik terhességemnél sem voltam ilyen dinka mint most, meg akkor még az utolsó nap is pörögtem, mostmeg csak feküdnék egész nap mert nem bírok csinálni semmit
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de picit akkor megnyugodtam, hogy mas is van igy ezzel...En is szedek vasat is, de még fekve is képes vagyok szédülni..Gyomorégés is elviselhetetlen már, nem segít semmi, tarkóm, nyakam is fáj már töle..Nekem is van egy 6 éves kislányom, igy nincs nagyon idöm pihengetni...meg hát utolso pillanatra hagytam mindent, így most kapkodhatok..Elsö terhességemnél nem volt semmi ilyen gond..Most meg, kegyetlen vagyok, páromat is kikészítem már, mindenre ugrok és egy ártatlan kérdésnél is szinte már leherapom a fejét..Jó lenne már újra a réginek lenni..:) január 15-re vagyok kiirva, de már 1 ujjnyira nyitva vagyok, és a dokim szerint a leletek alapján, nem húzom addig..Lehet ezért is vagyok már ilyen, érzem a dolgot..:) )Ki hogy van ezzel? ,
A kérdező hozzászólása: Szia!Tegnap voltam dokinal 120/80 volt, tehat normalis..Elötte 90/60, 100/60 szokott lenni..en is gondoltam, hogy esetleg ettöl..de mar elegem van belöle, szinte semmit nem tudok csinalni..
utolsó vagyok. Küldtem neked privát üzenetet. Remélem jólvagytok :)

38-40 hetes kismamik, nektek sem lassult semennyit a babátok így a vége felé?

Nekem mindenki azt mondta, hogy majd egyre kevesebbet mozog, de én úgy érzem, hogy már minden rezdülését érzem a pociban, és ráadásul igen aktív is. :)) És már olyan babásan mozog, összehangoltabban, vagy nem is tudom hogy mondjam... Nektek is ilyen aktív?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is nagyon aktív...Devégig ilyen volt!Ha a nõvére hozzáér ahasamhoz,minden pillanatban megmozdul!Nekem is párhuzamosan használja a kezecskéit,ésa lábait is szinte egyszerre! Nekem csütörtökönér(akkor leszek 39 hetes) haza a férjem...Szóval addig még bent kellene maradnia...De pénteken már jöhet!De semmmit nemlassult anapokban... Viszont az NST-m 50-60 közötti fájástevékenységet mutat!De akkor csak keményedést érzek (és persze akkor is mozog)Éjjel már görcsök is voltak...DE hál isten nem rendszeresen!

Szia! Nekem is nagyon aktív...Devégig ilyen volt!Ha a nõvére hozzáér ahasamhoz, minden pillanatban megmozdul!Nekem is párhuzamosan használja a kezecskéit, ésa lábait is szinte egyszerre! Nekem csütörtökönér(akkor leszek 39 hetes) haza a férjem...Szóval addig még bent kellene maradnia...De pénteken már jöhet!De semmmit nemlassult anapokban... Viszont az NST-m 50-60 közötti fájástevékenységet mutat!De akkor csak keményedést érzek (és persze akkor is mozog)Éjjel már görcsök is voltak...DE hál isten nem rendszeresen!
39+5 hetes vagyok, én úgy érzem, hogy kevesebbet mozog, illetve nem rugdos, hanem inkább kinyomja magát. Nem tudom máshogy leírni. Nekem egyáltalán nincsenek még fájásaim, viszonylag jól érzem magam, amióta ez a meleg van nagyon vizes a lábam. Ja, és tiszta nátha vagyok, jó lenne kicsit jobban lenni mielõtt szülök! Kíváncsi vagyok mikor jön! Könnyû szülést nektek!
A kérdező hozzászólása: Rugdosni kevésbé rugdos, inkább hatalmas nyújtózások vannak, de nagyon gyakran. :) Rengeteg a jóslóm, nem tudom, mikor lesz ebbõl szülés... Köszönöm a válaszokat!:)

Más is türelmetlen már a vége felé? 38 hetes vagyok és teljesen depressziós, annyira várom már hogy megszülessen a baba.

Legjobb válasz: Szia. Ne is mondd, én még csak 34 hetes vagyok, de már írtó türelmetlen, pedig nekem még elvileg sok van hátra, ráadásul kinyíltam, ezért csak fekvés, gondolhatod, kész vagyok!!Már mindenem fáj a fekvéstõl, unomm, és a 36. hétig még így kell lennem!! Nekem már nem sok van hátra, bármelyik percben jöhet a baba. Szép szülést.

Szia. Ne is mondd, én még csak 34 hetes vagyok, de már írtó türelmetlen, pedig nekem még elvileg sok van hátra, ráadásul kinyíltam, ezért csak fekvés, gondolhatod, kész vagyok!!Már mindenem fáj a fekvéstõl, unomm, és a 36. hétig még így kell lennem!! Nekem már nem sok van hátra, bármelyik percben jöhet a baba. Szép szülést.
Szia! Én 40 hetes is elmultam, gondolhatod... :S Ráadásul semmi jele hogy szülni mennék. :( Tiszta idegroncs vagyok már! =)
Szia! Én még csak 27 hetes vagyok, nagyon sok van még hátra, tegnaphoz pont 3 hónap!De annyira szeretnék már ott tartani ahol ti!!! Nagyon nagyon várom, már mindennel kész vagyok, unalmamban megcsináltam, mert dolgoznom nem lehetett.Most meg nem telik az idõ! Könnyû szülést Nektek!!! :) )
Én 37. hét végén járok, de már minden reggel úgy kelek fel, hogy talán majd ma megszületik. De még semmi. Tudom, hogy van még pár hét, de bízom benne, hogy nem akar addig benn maradni (ez kicsit önzõ dolog nem? Mert neki minden nap sokat jelent amit benn tölt) De megöl az aggodalom. Figyelem, hogy mennyit mozog, milyen erõsen rúg. És a diétát is unom már. Nyugottabb lennék sokkal, ha már itt lenne velünk és látnám, hogy minden rendben van vele. Remélem ezzel nem csak én vagyok így egyedül :-) Mindenkinek jó babavárást a hátralévõ napokra, hetekre. Könnyû szülést, és egészséges, szép babát!!!

Ma voltam a dokinál és azt írta a kiskönyvembe, hogy C 1000 a méhszáj állapota! Ez mit jelent? 38. hét vége felé járok

Legjobb válasz: Azt, hogy már laposodik és nyílik a méhszájad. SEmmi baj , ez természetes. nyugi, pihenj sokat.

Azt, hogy már laposodik és nyílik a méhszájad. SEmmi baj , ez természetes. nyugi, pihenj sokat.
Ha egyessel kezdõdik a méhszáj számozása at azt jelenti hogy fél ujjnyira nyílt a külsõ.Az 1100 értelemszerûen a külsõ+középsõ méhszájat jelenti fél-fél újjnyira.
Az elsõ szám a méhnyak, vagyis megrövidült a méhnyak, ami után következik hogy majd kinyílik, jön lassan a te idõd:-) A 2. szám a külsõ méhszáj, ami neked még 0, a 3. szám a belsõ méhszáj.és ha ez is eltûnik, na akkor már szerintem nem írogatsz itt:-) Egy 26 hetes kismama, aki irigyell, mert neki még sok van hátra:-)
3. válaszoló vagyok, mármint a külsõ méhszáj nyílik ki, nem a méhnyak, bocsi

A 38. hét vége felé járok, és két napja alig-alig mozog a Babám. Szinte alig van meg a napi 10. Eddig semmi baj nem volt, nagyon virgonc volt odabent, most pedig feltűnően nagy a "csend". Ez normális? Nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Szia.Ne aggódj.Az én babám is mindíg öröknozgó volt.(még éjjel is)Az utolsó 2 hétben lelassult.Már nincsen heje. ha a 10 mozgásnál kevesebb,beszélj a ve´dönöddel,és nézzétek meg.De ne aggo´gj,közeledik a nagy nap,nem lessz baj. 6 hetes kislány anyukája.

Szia.Ne aggódj.Az én babám is mindíg öröknozgó volt.(még éjjel is)Az utolsó 2 hétben lelassult.Már nincsen heje. ha a 10 mozgásnál kevesebb, beszélj a ve´dönöddel, és nézzétek meg.De ne aggo´gj, közeledik a nagy nap, nem lessz baj. 6 hetes kislány anyukája.
Elképzelhetõ, hogy már teljesen beilleszkedett. Amikor már közeledik a szülés egyre többet alszanak, (az NST-n végzett vizsgálatok is ezt mutatják. Én most vagyok a 38. hétben nekem még mocorog rendesen, de nem vagyunk egyformák. Mikor kell menned legközelebb NST-re? Én a helyedben elmennék, függetlenül, hogy mikor voltam elõtte.Ahova én járok oda nem fontos idõpontot kérni, reggel 7-tõl délig bármikor lehet menni.Az orvosom nem szokta meghatározni a lényeg, hogy hetente egyszer menjek. Mindenképpen csináltass egy NST-t, mond meg , hogy nagyon aggódsz , nézzék meg hogy minden rendben van-e. Így te is megnyugszol. Hogyha mégsincs rendben minden akkor meg rögtön tudnak segíteni, így nem lesz semmi baj a babával. Ne izgulj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!