Találatok a következő kifejezésre: A 38. végén (34 db)

Akinek a 38. héten 3, 5kg körülinek mérték a babát, végül mekkora súllyal született meg, és mikor?

Legjobb válasz: Nekem 3400 grammra saccolták a 38. héten, de végül 40 hét 3 napra 3330 grammal és 54 centivel született, szóval kicsit elmérték. :)

Nekem 3400 grammra saccolták a 38. héten, de végül 40 hét 3 napra 3330 grammal és 54 centivel született, szóval kicsit elmérték. :)
Nekem a 36. héten saccolták 3300-3400 grammra. 42. héten született meg 3950 grammal.
Nekem majdnem 4 kg-ra saccolták, aztán 3010 grammal született. Van némi különbség! ;)
elsõ babánál 36 héten 3 kg mérték, 41 héten született 3750 gr. A második babánál (veszélyeztetett, heti 2 CTG + uh), a 38 héten érte el a 3 kg, be is is indították a szülést, 3050 gr volt. :-) Itt jól mértek, gondolom alaposabban kellett mindent megnézni.
3500-ra saccolták 38 hetesen, 42 hetesen született 3990 grammal.
A 38. héten 3600-3800g-ra saccolták, ehhez képest 40+3 héten született 3100g-mal és 47 centivel.

A 38. hét környékén mekkora becsült súlyú volt a babátok és mekkora súllyal született végül (ha már esetleg is megszületett)?

Tudom, hogy becsült súly ez csak, sok mindent nem jelent, csak kiváncsi vagyok. Pont 38 hetesen nekem 3032-re becsülték. Ahogy nézem ez nagyjából átlagos. Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: szia, nekem a 38. heti uh-án 2500 g volt és 3400 g a születési súllyal született meg a kislányom! Nagyon összeszedik magukat az utolsó hetekben! Szép szülést kívánok! 11 hetes anyuka

szia, nekem a 38. heti uh-án 2500 g volt és 3400 g a születési súllyal született meg a kislányom! Nagyon összeszedik magukat az utolsó hetekben! Szép szülést kívánok! 11 hetes anyuka
Szia!Nekem az utolsó ultrahangon 3400 gramra becsülték a baba súlyát, végül 2800 grammal és 49 centivel született a 38.hétre!!Jó babavárást!!
nekem 3555gra becsülték még nem szültem ugyhogy kiváncsi leszek mekkora lesz jo babavárást
Nekem a 39. héten 2000-2100gr -ra mondták, majd egy másik doki 2200-2400 ugyan az nap mondta. Végül a kiírt nap után 25 perccel megszületett 2600 gr és 50 centivel.
Nekem az elsõ babó a 37. hétre született 3300g-al és 48 cmrrel.A második ugyan ennyi idõsen csak 3000g volt az uh szerint és végül 4450g-al született meg idõre.

Kismamák a várandósság vége fele (37.38.39. hét) hogy érzitek magatokat? Van panasz? Féltek a szüléstől?

Els? baba vagy többedik? Mekkora a haskörfogatotok? Összepakoltátok már a táskát? Hogyan készültök? Úgy érzitek, hogy fel vagytok készülve a szülésre? Férjetek mennyire segít/támogat? Mennyire van még normális kerékvágásban az életetek? Készen van minden a baba fogadására?

Legjobb válasz: Bár én már megszültem, de ez csak 1 hónapja volt, így tisztán emlékszek erre az idõszakra. 1. baba, a 41. héten szültem, elõtte pár nappal még kerékpáron ültem, az utolsó nap is mászkáltam, kutyát sétáltattam. Aktív voltam végig, talán ezért sem volt semmi panaszom. Egyáltalán nem féltem a szüléstõl, inkább egy pici izgatottság volt bennem, hogy mikor élhetem már át ezt az élményt. A csomagot a 36. hét környékén pakoltam össze. Végül könnyû, természetes szülésem volt, 5 óra alatt meglett a baba, oxitocint kaptam, mert meconiumos volt a magzatvíz, mégis azt hittem, jobban fog fájni. Én úgy gondolom, a java fejben dõl el. Ha elõre stresszelem magam, akkor szerintem nem ment volna ilyen könnyen és gyorsan.

Bár én már megszültem, de ez csak 1 hónapja volt, így tisztán emlékszek erre az idõszakra. 1. baba, a 41. héten szültem, elõtte pár nappal még kerékpáron ültem, az utolsó nap is mászkáltam, kutyát sétáltattam. Aktív voltam végig, talán ezért sem volt semmi panaszom. Egyáltalán nem féltem a szüléstõl, inkább egy pici izgatottság volt bennem, hogy mikor élhetem már át ezt az élményt. A csomagot a 36. hét környékén pakoltam össze. Végül könnyû, természetes szülésem volt, 5 óra alatt meglett a baba, oxitocint kaptam, mert meconiumos volt a magzatvíz, mégis azt hittem, jobban fog fájni. Én úgy gondolom, a java fejben dõl el. Ha elõre stresszelem magam, akkor szerintem nem ment volna ilyen könnyen és gyorsan.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod!


Akinek a 38. hét környékén szállt le a hasa, mikor szült végül?

Az enyém 2 napja lent van. Tudom, hogy ilyenkor már semmin se kell meglepődni, de kíváncsi vagyok, hogy ki meddig húzta még? 38+3 hkm

Legjobb válasz: 37.héten szállt le a hasam. Megkönnyebbülés volt számomra. Azthittem hogy hamarosan szülök, végül 40+4 re született meg

37.héten szállt le a hasam. Megkönnyebbülés volt számomra. Azthittem hogy hamarosan szülök, végül 40+4 re született meg
Az 1. babával pocileszállás utáni 4. napon megszültem. A 2.-kal 2 hete szállt le, és én még egyben vagyok, tegnapra voltam kiírva. :S
Az a klasszikus lent van a has nálunk nem jött el. A 37-38. hét körül lejjebb ment, de sosem volt igazán lent. 39+0. héten szültem.
Nekem kb 36 hetesen szált lejjebb, de nem volt teljesen lent.Már korábban mondták, hogy hamarabb fogok szülni, mert az arcom is el van változva. Végül 40+2-re szültem.

30 hetesen kiderült, h megvan rövidülve a méhnyak 1cm-re, külsö méhszáj nyitott, baba feje nagyon lennt van. Ezzel kihuzhatom végig? Legalább a 38. -ik hétig?

az orvost kérdeztem,nem válaszolt rá,annyit mondott,h sokat pihenjek.most 32 hetes vaok.szeintetek?

Legjobb válasz: Persze, hogy kihúzhatod! Tényleg pihenj, amennyit csak tudsz. Semmit nehezet ne emelj, ne lépcsõzz (ha meg lehet oldani). Amikor lehetõséged van, feküdj. Nekem már a 26. hét körül mondták, hogy meg van rövidülve a méhnyakam, igaz nem voltam nyitva, de simán kihordtam végig a kisfiam. Szóval nyugi és sok pihi!

Persze, hogy kihúzhatod! Tényleg pihenj, amennyit csak tudsz. Semmit nehezet ne emelj, ne lépcsõzz (ha meg lehet oldani). Amikor lehetõséged van, feküdj. Nekem már a 26. hét körül mondták, hogy meg van rövidülve a méhnyakam, igaz nem voltam nyitva, de simán kihordtam végig a kisfiam. Szóval nyugi és sok pihi!
jajj, annyiszor kérdezik ezt... miért ne? én végig koraszülés gyanús voltam, feküdnöm kellett, 27. hétre el kellett készülnünk, mert arra tippeltek a dokik, hogy akkor meglesz babám, 35. héten megindult a szülés, már nem is próbálták vissza tartani, de valamiért mégis leállt a folyamat. Azóta 2 hét eltelt és izgatottan várom, hogy találkozhassak a fiacskámmal...
Szia. Nálam a 33. héten fedezték fel ugyanezt, (c1100), de azóta sincs semmi jele, hogy szülnöm kéne, holnapután töltöm a 36.hetet.
A 6. hónaptól nyitva voltam, és a kiírt nap elõtt kettõvel szültem. Feküdni nem tudtam.
Nagyon vedd komolyan a pihenést, semmit ne emelj meg akkor kihúzhatod! Semmit ne csinálj! Nekem koraszülött volt a kislányom, 34 hétre született, már jól van Hála IStennek, de senkinek nem kívánom azt hogy a gyerekével a koraszülött osztályon kössön ki. Amiket ott lát az ember, az megváltoztatja egy életre.
Nagyon bátor az aki nem fekszik ilyen helyzetben, de ez csak elhatározás kérdése. Nem érdemes reckírozni. HIDD EL

Cx:3000-es a méhszájam a 38. hét végén. Nem kéne már nyilnia?

Félek,hogy nehezen fogok tágulni szülésnél, ezért már szedem a homeopátiás bogyót is, valamint a málnalevélteát. Jár még valaki ilyen cip?ben?

Legjobb válasz: Édesanyám, mikor engem szült, C3000-es értékkel érkezett a kórházba. 5 óra után, negyedik nyomásra kibújtam. 1. baba voltam...

Édesanyám, mikor engem szült, C3000-es értékkel érkezett a kórházba. 5 óra után, negyedik nyomásra kibújtam. 1. baba voltam...
Én is 2000-el mentem be szülni, mert a 36. héten elfolyt a magzatvíz. Nekem baromi fájdalmas volt. A dokim azt mondta, hogy elõny, ha a végére valaki kezd kinyílni, úgy könnyebb a tágulás. Szedd csak a bogyókat, még simán nyílhatsz a végéig. Én nem tudtam szedni õket, mert pont a 36. héttõl lehetett volna.
imadkozzal hogy konnyen menjen a szulesed!
Nekem is teljesen zárt volt még a 38.héten, de már picit kinyílt, talán egyujjnyira. Több ismerõsöm is ment zárt méhszájjal szülni, és nem volt semmi problémájuk, simán megszültek. Ne izgulj!! 39+2 hetes.
Szia. Nem megijeszteni akarlak, csak a saját példámat írom le. Nekem is teljesen zárt volt a méhszájam, egészen szülésig, 10 órán keresztül ment az oxitocin, egybefüggõ fájásaim voltak, mégsem tágultam csak összesen 1 ujjnyit. Végül császározni kellett.
Szia! szintén nem ilyesztgetés csak saját példa! 41. héten fájásokkal mentünk a kórházba (3 nap múlva akarta megindítani az orvosom.) Teljesen zárt méhszájjal, 22 órát vajúdtam, teljesen kitágultam, de aztán sajnos császár lett a vége, mert rosszul ékelõdött be a pici feje (hátsó koponyatartása volt). Azért nem törvényszerû, hogy így történik, habár a málnalevél teát én is ittam. :) Üdv: 10 hetes manó Anyukája
38+2 vagyok, szintén teljesen zárt és a baba feje sem ékelõdött még be. Nem tudom mi lesz... :(
Nincs összefüggés. Elsõ babámnál 2 ujjnyira voltam kinyílva amikor szülni mentem és nem mondhatom, hogy olyan hú de hamar meglett. Barátnõm már háromszor szült, mindháromszor totál zártan ment szülni és rekordsebesség alatt meglettek a babák. 39 hetes vagyok és c2100 a méhszáj, nem tudom mi lesz, de a doki szerint ez alapján nem lehet megmondani, hogy mennyire húzódik el egy szülés.

Az normális, hogy a terhesség végén (38 hetes múltam) sokat kell nagy wc-re járnom?

Eddig inkább csak 3-4 naponta tudtam, ma pedig napi 2-3x.

Legjobb válasz: Normális. Sokaknál elõfordul, pl. nálam is így volt. Mondjuk akkor azt olvastam, hogy "akkor mindjárt szülsz", ehhez képest 3 hét múlva lett meg a baba. :) De a lényeg, hogy igen, a végefelé már nem ritka dolog, hogy sokszor kell nagy wc-re menni.

Normális. Sokaknál elõfordul, pl. nálam is így volt. Mondjuk akkor azt olvastam, hogy "akkor mindjárt szülsz", ehhez képest 3 hét múlva lett meg a baba. :) De a lényeg, hogy igen, a végefelé már nem ritka dolog, hogy sokszor kell nagy wc-re menni.
Persze normális, mivel a szervezeted egy öntisztulásba kezd szülés elõtt..ezt is jól kialakította a természet :) Mondjuk azért én ennyiszer nem járok, 2-3 naponta, de akkor lágy a székletem, eddig székrekedésem volt.De persze nem vagyunk egyformák, mindenkinél másképp jön. :) Könnyû szülést neked :) 38+3 hkm

A terhesség végén ajánlott homeopátiás bogyókat ( caulophyllium 5 ch és cimicifuga 5 ch) a 36. héttől ajánlják. Nem késő, illetve van idejük, hogy kifejtsék a hatásukat, ha most, a 38. hétben kezdem el őket szedni?

Legjobb válasz: Annál mindenképpen több hatásuk lesz így is, mintha egyáltalán nem szednéd. :-) Szerintem nyugodtan kezdd el szedni, ártani nem ártasz vele.

Annál mindenképpen több hatásuk lesz így is, mintha egyáltalán nem szednéd. :-) Szerintem nyugodtan kezdd el szedni, ártani nem ártasz vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is így gondolta, de azért jó a megerõítés ;)!

Hihetetlen energiák vannak bennem most, a 38. hét végén, ez tényleg lehet a szülés előjele?

Eddig csak kókadoztam, pár napja viszont mint akit kicseréltek: takarítok, f?zök, intézkedek. Amikor a családban már mindenki kid?lt, én még bírom. Még a szexet is kívánom, pedig eddig nem. Hallottam, ez lehet a közelg? szülés jele, tapasztaltatok hasonlót?

Legjobb válasz: Naná, nálam is pont így volt :) Annyit mentem, mint még soha, nagyon fel voltam dobva, úgyhogy írtam is a naplómba, hogy nagyon örülnék, ha ilyen hangulatban indulna be a szülés. Erre az idõszakra kb. 1 hétre szültem... Minden jót, és könnyû, szép szülést Neked!

Naná, nálam is pont így volt :) Annyit mentem, mint még soha, nagyon fel voltam dobva, úgyhogy írtam is a naplómba, hogy nagyon örülnék, ha ilyen hangulatban indulna be a szülés. Erre az idõszakra kb. 1 hétre szültem... Minden jót, és könnyû, szép szülést Neked!
Szia, nekem az elsõ terhességemnél ugyanígy volt. A végén már nagyon fáradt voltam, aztán egyik nap hirtelen erõre kaptam, és takarítottam, pakoltam, pörögtem. Másnap a karomban volt a kisbabám. Most is eléggé kifáradok, de 2 napja megint hihetetlen energiám van. Lehet, hogy szülünk? :-) Szép, könnyû szülést!
Én ezt még nem hallottam, de elgondolkodtatott...eddig én is kókadtam, de ma..! Már a fél lakás ki van takarítva (pedig jó nagy..), és még el sem fáradtam. Még a hajlongás sem esett annyira nehezemre amennyire szokott. Hm..akkor gyorsan én is megnézem mit nem pakoltam még be a kórházi pakkba...egyébként én is a 38. hét végén járok.
Sziasztok.A pörgös kismamáknak .Ezt úgy hívják álítólag fészekrakó ösztön.Ilyenkor az ember lánya valóban meghibban és még a szomszédnál is kitakarítana ha hagynák.Én egy komplett ebédet fõztem rántott hússal házi krumplival meg mindennel a szülés napján.2-3 perces fájásokkal.Aztán 6kor elindultunk este 7 55kor megvolt a gyerek.Mondta is a doki a magáét persze vigyorogva.

38 hetes vagyok. Milyen gyakran kell járni CTG-re, UH-ra a terhesség vége felé?

CTG-re hetente járok. A választott dokim másfél hete beteg, így vele nem tudtam megbeszélni ezt a kérdést. Az ügyeletes doki meg nem mondott semmit, csak azt, hogy jöv? héten ismét CTG.UH-on és méhszáj vizsgálaton 36. héten voltam, azóta nem. Január 6-ra vagyok kiírva.

Legjobb válasz: Nekem ekkor már hetente kétszer kellett mennem ctg-re. A doki mindig megnézte, mi újság a méhszájjal. Ultrahang nekem a 32.héten volt utoljára. De szerintem ezeket kórháza és dokija válogatja... 39+3hétre született meg a kislányom. Kitartás, már nincs sok hátra! Boldog karácsonyt!

Nekem ekkor már hetente kétszer kellett mennem ctg-re. A doki mindig megnézte, mi újság a méhszájjal. Ultrahang nekem a 32.héten volt utoljára. De szerintem ezeket kórháza és dokija válogatja... 39+3hétre született meg a kislányom. Kitartás, már nincs sok hátra! Boldog karácsonyt!
36-40 legallább hetente betöltött 40 után minden nap szülésig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!