Találatok a következő kifejezésre: A 38. ultrahangon azt mondták (5 db)

38 hetes és 3 napos vagyok. Az ultrahangon azt mondták, hogy 2-es érettségű a méhlepény, hogy naponta kell járnom ctg-re és, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

A 38. hetes ultrahangon azt mondták közepesnél kevesebb a magzatvíz. A doki szerint nincs baj. Ez mitől lehet? Jobban kellene figyelnem valamire? Üdv

Legjobb válasz: Nekem is hasonló volt a 36. héten. A szülésznõm mondta, hogy valószínûleg közeleg az idõ, mert szülés elõtt lassul a magzatvíz mennyisége. A dokim nem foglalkozott vele, azt mondta, nem jelent ilyenkor ez már semmit.

Nekem is hasonló volt a 36. héten. A szülésznõm mondta, hogy valószínûleg közeleg az idõ, mert szülés elõtt lassul a magzatvíz mennyisége. A dokim nem foglalkozott vele, azt mondta, nem jelent ilyenkor ez már semmit.
mivel nem tudom, h mit kellene tenned, ezért én is csak a saját tapasztalataimmal tudlak bátorítani. a nagyobbik fiam két héttel hamarabb érkezett és rengeteg magzatvíz folyt el. a második fiam pedig tíz nappal késõbb érkezett (már megfenyegetett a doktor bácsi, h megindítja reggel a szülést és akkor a méltóságos úr éjjszaka megindult kifelé), szóval õ késõbb jött, alig volt már magzatvíz... szóval a magzatvíz mennyisége valóban utalhat a szülés idõpontjára, de szeirntem csak a szülés közben :0) mert mennyi is az ideális magzatvíz? ahány kismama, annyi mérték. mekkora a gyerek, ahely, valójában mikor termékenyült meg a petesejt és ahoz képest háányadik héten jársz... az elõs fiam méretei alapján négy kg fölötti gyereket jósoltak, aztán egy hosszú girnyó baba lett 2750 gr-al. pedig a méretei alapján ezt dobta kia gép. a kisebbik fiamnál meg mondták, h tök normál súlyú lesz, de azzal senki sem számolt, h tíz napot még ráhúz, így majdnme négy kg lett. szóval amíg a dokid nem aggódik, a ddig neked sincsokod aggódni! élvezd a pocakod élvezd a babád, sok sok boldogságot kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, kicsit nyugodtabb vagyok!

A 38. heti ultrahangon az van irva a kezelőlapon hogy a magzatviz mennyisége átlagosnál kevesebb. Azt mondták ez nem baj. Szerintetek? (a méhszáj zárt még)

Legjobb válasz: Ha azt mondták és orvos mondta, akkor mit stresszeled magad? Mi nem látunk beléd, ellenben egy szakértõ téged már megvizsgált. Pihenj, nyugodj meg és ne gondolj fölöslegesen olyan dolgokra amikre nem kell. Könnyû szülést és egészséges babát kívánok!

Ha azt mondták és orvos mondta, akkor mit stresszeled magad? Mi nem látunk beléd, ellenben egy szakértõ téged már megvizsgált. Pihenj, nyugodj meg és ne gondolj fölöslegesen olyan dolgokra amikre nem kell. Könnyû szülést és egészséges babát kívánok!
Nekem a 39.hét végén volt kevés a magzatvíz, szülés elõtt 2 nappal(császár volt, nem emiatt), az uh-os doki szerint a terhesség vége felé ez teljesen normális, azt nem tudom hogy a 38. hét is "végének" számít-e ebbõl a szempontból. 2 hetes baba anyukája
Nekem is kevesebb volt már a magzatvíz a 38. heti uh-n. Nem mondta a doki, hogy baj lenne. Holnap töltöm a 40. hetet, és még egyben vagyok, de már nagyon szeretném a karom tartani a picúrt!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, hihetetlen mennyit aggódik már most az ember


Párom ma volt ultrahangon és az mondták neki, hogy a baba gyomra egy kicsit nagyobb az átlagnál. Ez milyen hatással lehet a picire nézve? Párom ma lépett a 38 hétbe.

Legjobb válasz: Sajnos semmit nem mondtak a kórházban csak ennyit. Sajnálom, hogy nem lehettem most ott a feleségemmel, mert én biztos nem jöttem volna el onnan, amíg nem adnak valami konkrét választ arra, hogy ez mit is jelent valójában. Köszönöm a válaszokat! :)

A kérdező hozzászólása: Sajnos semmit nem mondtak a kórházban csak ennyit. Sajnálom, hogy nem lehettem most ott a feleségemmel, mert én biztos nem jöttem volna el onnan, amíg nem adnak valami konkrét választ arra, hogy ez mit is jelent valójában. Köszönöm a válaszokat! :)
szerintem ne aggódjatok, az ultrahanggal nagyon sokszor tévednek. Nekem a 38. héten kb. 1 kilóval kissebbnek saccolták a gyereket, aztán szüléskor meg szakított mindent mert olyan nagy volt... Ha nem mondták hogy ez gond lehet akkor ne aggódjatok.
A gyomortágulatot általában elnövik. :) Ne aggódjatok, hamarosan kint lesz, valószínûleg készül majd a babáról is egy ultrahang. :)
Elképzelhetõ, hogy pont akkor itta tele magát magzatvízzel, ami miatt kitágult a gyomra. Nálam legalábbis volt ilyen. Amikor rákérdeztem, ezzel magyarázta a doki.
Nem kaptál volna választ, méhen belül ugyanis nem lehet megmondani, hogy mi okozza, ahhoz az kell, hogy megszülessen, és látható legyen, hogy hogyan alakul a tágulat.
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondoltam, hogy lehet, hogy teletette a pociját. :) Tényleg köszönöm a kommenteket! :)

38+4 hetes kismama vagyok. Most voltam ultrahangon. És azt mondták hogy még nem érett a méhlepényem. Akkor később indul be a szülés? Nektek mikor volt hármas fokozatú?

Legjobb válasz: Szia! Én 37 hetes vagyok és már 3-as. Az csak jó ha még nem érett a lepényed. Nem hiszem, hogy ezért nem indul meg a szülés ha eljött az ideje. Tõlem meg megkérdezték, hogy dohányzom-e. :-(( Szóval úgy látszik az enyém meg még korai.

Szia! Én 37 hetes vagyok és már 3-as. Az csak jó ha még nem érett a lepényed. Nem hiszem, hogy ezért nem indul meg a szülés ha eljött az ideje. Tõlem meg megkérdezték, hogy dohányzom-e. :-(( Szóval úgy látszik az enyém meg még korai.
38 hetesen nekem kettes. nagyon, nagyon nagyon orulj neki, hogy még nem érett a méhlepényed, ez azt jelenti, hogy jól el tudod látni a babád a megfelelõ tápanyagokkal. nemhiszem, hogy koze lenne ahhoz, hogy mikor szulsz, bar ezzel valószínûleg nem fog korábban jonni a baba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!