Találatok a következő kifejezésre: A 38. ultrahangon azt (12 db)

Ha a legutóbbi ultrahangom 31. héten volt, és a következő, egyben utolsó a 38. -ra lett kiírva, nem késő az egy kicsit?

Szerintem addigra már meg is szülök, és csak szeretném tudni, hogy minden rendben van-e a gyerekkel, vagymi.

Legjobb válasz: Nálunk is 32 hetesen és 38 hetesen van. Nem késõ.

Nálunk is 32 hetesen és 38 hetesen van. Nem késõ.
Nekem 36 hetesen és 38 hetesen is volt uh. De mások a szokások, így lehet nálatok teljesen normális, ha csak a 38. héten nézik meg a babát. Ha úgy érzed ez így neked kevés, akkor menj el egy magándokihoz, vagy csak sima dokihoz a köztes idõben, és kérd meg, hogy nézzen rád. Magyarországon meg szokták nézni, ha meg külföldön élsz, akkor lehet nem fogják, ott sokszor szigorúbbak e téren.
Nekem meg úgy volt az uh, hogy 29 plusz pár naposan kellett menni, aztán ma voltam a 38 hetes ultrahangon. Ez az sztk... Még jó hogy van dokim ott voltam 33 hetesen, megnézett uh-val... Mert hát 29 héttõl egészen 38 hétig az ember megkergül, még így is ideges voltam hogy 33 héttõl ennyi idõ telt el.
Az is sok idõ, de én már tényleg meg tudnék bolondulni. 20.(!!!!) héten volt az utolsó uh-om és nem is lesz több. Most vagyok a 33. héten. Itt összesen 2x uh. :(( Dehát ez Anglia... Itt 8 hétig rám se néztek. Voltam ugye 20.hetin aztán meg 28+4 hetesen ;) Kitartást, hamar eltelik az idõ, és láthatod Õt! Addig is figyeld hogy mozogjon :)
Utolsó vagyok. A 28. Heti csak vérnyomás mérés, meg pisi teszt volt meg vérvétel.
A 31 hetesen már én is túl vagyok és a legközelebbi kötelezõ kórházi az a 38 héten lesz. nekem van dokim és õ szokott uh csinálni a magánrendelõjében de egyébként kötelezõen csak 4 uh van a 9 hónap alatt. 34 hkm

38 hetes kismama vagyok és az ultrahangon azt írták a papíromra megjegyzésnek, hogy magzati alhasban 59×38 mm-es folyadéktartalmú képlet (cysta). Ez mit jelent? Nagyon félek, hogy valami baja van a picinek.

Legjobb válasz: Az orvostól nem kérdezted meg?Bocsi,hogy nem válaszolok hanem kérdezek,de én addig nem jöttem volna el a kórházból míg nem mondanak valamit.

Az orvostól nem kérdezted meg?Bocsi, hogy nem válaszolok hanem kérdezek, de én addig nem jöttem volna el a kórházból míg nem mondanak valamit.
Ez nem a picinek a baja, hanem neked. A cysta egy daganat, ami a pocakodban van. Egyik barátnõmnek az elejétõl volt, együtt nõtt a babával, és császárkor a babával együtt eltávolították. Azóta nincs baja. A baba teljesen egészséges volt. De mindenképpen a dokitól kérdezd meg, mert õ tud rá megfelelõ választ adni.
A kérdező hozzászólása: De megkérdeztem, azt mondta nem kell miatta aggódni mert ez elõfordul és magától fel fog szívódni.De azért aggódok egy picit, elsõ babámat várom. Köszönöm a válaszokat.

A 37. heti ultrahangon hosszabb combcsontot mértek, mint a 38 hetin. Nagyon ideges lettem, mert nőni kellett volna neki, ennek ellenére kisebb lett. Elmérhették, vagy az is lehet, hogy az egyik lába rövidebb mint a másik?

Legjobb válasz: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.

A kérdező hozzászólása: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.
Az elsõ vagyok, és mindkét alkalommal ugyanazon a gépen nézték?
ez velem is elõfordult, nem pontosak ezek az adatok.doki azt mondta kicsi lesz a babám ahhoz képest 51 cm és 3700 gramm_mal született.a súlyát is 3000g körül becsülte.ne izgulj.jó babavárást
Szerintem elmérték, nekem is volt olyan hogy a két uh között szinte alig nõtt valamit a comcsontja akkor én is megijedtem. Aztán a doki azt mondta hogy mindig más része növekszik jobban. A tiédnek lehet most a hasa vayg akármilye nõtt nagyobbat! Amúgy mennyit mértek, mert én is most voltam uh 36 hetesen nekem 66 mm volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat! Nem, két külön gépen nézte két külön orvos. Meg az egész olyan futószalag szerint történik. Fél perc alatt lemérik a fejátmérõt, a fej hosszát, a mellkast, a combcsontot, a köldökzsinórt, a méhlepény érettségi fokát és a magzatvizet. Mire nagy nehezen lefekszem, már kelhetek fel. Sajnos.


38 hetes és 3 napos vagyok. Az ultrahangon azt mondták, hogy 2-es érettségű a méhlepény, hogy naponta kell járnom ctg-re és, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz. Ezek mit jelentenek?

Legjobb válasz: szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

szia! a 2-es érettségû méhlepény ilyenkor nem jelent gondot, ez azt jelenti, hogy már vannak mészlerakódások a méhlepényen, de ezt 4 fokozaton mérik, a 3-as érettség jelenti, hogy már elöregedett a méhlepény, de még ekkor is el tudja látni a babát. Szóval 38 hetesen a 2-es érettség tök jó. Valószínûleg a kevesebb magzatvíz miatt kell járnod a ctg-re, de ne ijedj meg, ez is csak azt szolgálja, hogy folyamatosan tudják követni a baba állapotát. Ez inkább csak óvintézkedés, hogy nehogy váratlanul nagyon lecsökkenjen a magzatvíz mennyisége.

Megcsinálják még a 38 hetes uh-t is? Az az utolsó kötelező ultrahang, nem?

Legjobb válasz: Nekem épp megcsinálták. aztán még az nap szültem. De persze ez nem volt összefüggésben. Ott volt az ideje.

Nekem épp megcsinálták. aztán még az nap szültem. De persze ez nem volt összefüggésben. Ott volt az ideje.
Nah ez változó. Én úgy tudtam, hogy 36 hetesen van az utolsó uh. Míg a védõnõm a 32ik után azt mondta hogy nem lesz több. Ehhez képest a 37ik héten elküldött a doki, és most a 40ik héten is meg ultrahangozott. Szóval terhessége is válogatja meg dokija is. Ha a 32ik héten volt utoljára akkor még azért valószínûleg ránéznek a pici manóra :) Kitartás! 40 hetes kismama
Ez a terhességtõl is függ.Épp tegnap volam uh-n-36dikon és kérdeztem, hogy hányszor kell még jöjjek elvileg.Erre azt mondta a szonográfus csaj, hogy elvileg ez lenne az utolsó de pl.nekem faros a babám így valószínû jópárszor megnézik még.Meg persze ha valakinek valamilyen más komplikációja van esetleg biztos annak is megnézik még, de inkább nézzék mint gond legyen nem??

A 38. heti ultrahangon az van irva a kezelőlapon hogy a magzatviz mennyisége átlagosnál kevesebb. Azt mondták ez nem baj. Szerintetek? (a méhszáj zárt még)

Legjobb válasz: Ha azt mondták és orvos mondta, akkor mit stresszeled magad? Mi nem látunk beléd, ellenben egy szakértõ téged már megvizsgált. Pihenj, nyugodj meg és ne gondolj fölöslegesen olyan dolgokra amikre nem kell. Könnyû szülést és egészséges babát kívánok!

Ha azt mondták és orvos mondta, akkor mit stresszeled magad? Mi nem látunk beléd, ellenben egy szakértõ téged már megvizsgált. Pihenj, nyugodj meg és ne gondolj fölöslegesen olyan dolgokra amikre nem kell. Könnyû szülést és egészséges babát kívánok!
Nekem a 39.hét végén volt kevés a magzatvíz, szülés elõtt 2 nappal(császár volt, nem emiatt), az uh-os doki szerint a terhesség vége felé ez teljesen normális, azt nem tudom hogy a 38. hét is "végének" számít-e ebbõl a szempontból. 2 hetes baba anyukája
Nekem is kevesebb volt már a magzatvíz a 38. heti uh-n. Nem mondta a doki, hogy baj lenne. Holnap töltöm a 40. hetet, és még egyben vagyok, de már nagyon szeretném a karom tartani a picúrt!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, hihetetlen mennyit aggódik már most az ember

Mit jelent a 38. héten kapott ultrahang eredmény? BPD:91mm FK:310mm OC:105mm THD:93mm F:69.5mm ADRI:0.77 pl. ez az ADRI idáig nem volt. Az mi?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat. A súlyát melyik adatból lehet megállapítani? Mert nálunk nem mondják meg sajnos.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A súlyát melyik adatból lehet megállapítani? Mert nálunk nem mondják meg sajnos.
Holnap megyek én is uh-ra, 37+2 hetes vagyok.Megírom az eredményeket!
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Találtam ezt az oldalt, ez a kalkulátor viszonylag részletes tájékoztatást is ad, ajánlom figyelmedbe.
A kérdező hozzászólása: Megtudtam, hogy az ADRI a köldökzsinór keringést mutatja. A védõnõm mondta, hogy kb.0, 75-0, 80 körül szokott lenni.

A 38. hetes ultrahangon azt mondták közepesnél kevesebb a magzatvíz. A doki szerint nincs baj. Ez mitől lehet? Jobban kellene figyelnem valamire? Üdv

Legjobb válasz: Nekem is hasonló volt a 36. héten. A szülésznõm mondta, hogy valószínûleg közeleg az idõ, mert szülés elõtt lassul a magzatvíz mennyisége. A dokim nem foglalkozott vele, azt mondta, nem jelent ilyenkor ez már semmit.

Nekem is hasonló volt a 36. héten. A szülésznõm mondta, hogy valószínûleg közeleg az idõ, mert szülés elõtt lassul a magzatvíz mennyisége. A dokim nem foglalkozott vele, azt mondta, nem jelent ilyenkor ez már semmit.
mivel nem tudom, h mit kellene tenned, ezért én is csak a saját tapasztalataimmal tudlak bátorítani. a nagyobbik fiam két héttel hamarabb érkezett és rengeteg magzatvíz folyt el. a második fiam pedig tíz nappal késõbb érkezett (már megfenyegetett a doktor bácsi, h megindítja reggel a szülést és akkor a méltóságos úr éjjszaka megindult kifelé), szóval õ késõbb jött, alig volt már magzatvíz... szóval a magzatvíz mennyisége valóban utalhat a szülés idõpontjára, de szeirntem csak a szülés közben :0) mert mennyi is az ideális magzatvíz? ahány kismama, annyi mérték. mekkora a gyerek, ahely, valójában mikor termékenyült meg a petesejt és ahoz képest háányadik héten jársz... az elõs fiam méretei alapján négy kg fölötti gyereket jósoltak, aztán egy hosszú girnyó baba lett 2750 gr-al. pedig a méretei alapján ezt dobta kia gép. a kisebbik fiamnál meg mondták, h tök normál súlyú lesz, de azzal senki sem számolt, h tíz napot még ráhúz, így majdnme négy kg lett. szóval amíg a dokid nem aggódik, a ddig neked sincsokod aggódni! élvezd a pocakod élvezd a babád, sok sok boldogságot kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok, kicsit nyugodtabb vagyok!

Párom ma volt ultrahangon és az mondták neki, hogy a baba gyomra egy kicsit nagyobb az átlagnál. Ez milyen hatással lehet a picire nézve? Párom ma lépett a 38 hétbe.

Legjobb válasz: Sajnos semmit nem mondtak a kórházban csak ennyit. Sajnálom, hogy nem lehettem most ott a feleségemmel, mert én biztos nem jöttem volna el onnan, amíg nem adnak valami konkrét választ arra, hogy ez mit is jelent valójában. Köszönöm a válaszokat! :)

A kérdező hozzászólása: Sajnos semmit nem mondtak a kórházban csak ennyit. Sajnálom, hogy nem lehettem most ott a feleségemmel, mert én biztos nem jöttem volna el onnan, amíg nem adnak valami konkrét választ arra, hogy ez mit is jelent valójában. Köszönöm a válaszokat! :)
szerintem ne aggódjatok, az ultrahanggal nagyon sokszor tévednek. Nekem a 38. héten kb. 1 kilóval kissebbnek saccolták a gyereket, aztán szüléskor meg szakított mindent mert olyan nagy volt... Ha nem mondták hogy ez gond lehet akkor ne aggódjatok.
A gyomortágulatot általában elnövik. :) Ne aggódjatok, hamarosan kint lesz, valószínûleg készül majd a babáról is egy ultrahang. :)
Elképzelhetõ, hogy pont akkor itta tele magát magzatvízzel, ami miatt kitágult a gyomra. Nálam legalábbis volt ilyen. Amikor rákérdeztem, ezzel magyarázta a doki.
Nem kaptál volna választ, méhen belül ugyanis nem lehet megmondani, hogy mi okozza, ahhoz az kell, hogy megszülessen, és látható legyen, hogy hogyan alakul a tágulat.
A kérdező hozzászólása: Én is arra gondoltam, hogy lehet, hogy teletette a pociját. :) Tényleg köszönöm a kommenteket! :)

38 hetesen milyen értékeitek voltak az ultrahangon? És ha azóta megszültetek, milyen súlyú lett a pici?

Már tudom,hogy egyszer valaki ezt kérdezte,de csak 1 valaki válaszolt és szeretném össze hasonlítani az eredményeket!El?re is köszi!

Legjobb válasz: 37 hetesen: BPD:90, AC:343, FL:68, Súlybecslés: 3204g 41 hét 1 naposan 4350g-al és 57 cm-el született meg a kisfiam.

37 hetesen: BPD:90, AC:343, FL:68, Súlybecslés: 3204g 41 hét 1 naposan 4350g-al és 57 cm-el született meg a kisfiam.
BPD: 97mm, FL: 74mm, AC: 342mm, Becsült súly 3500gr, 12nap múlva megszületett a kislányom, 3920gr-mal és 56cm-rel!
38 hetesen :BPD:95, femur:75. Megszuletett a 39. heten 3350g-al es 53 cm-el
Én a 38. héten szültem, 3400 grammos és 54 cm-es volt a pici.
Szia! Az én kisfiam 38 hetesen: BPD: 91mm, Femur: 72mm, Thorax AP: 107x103mm volt. Az adatok alapján azt mondják, rövid de tömzsi babóm lesz, akkor volt kb. 50cm és 3400gr. Azóta már 39+5 hetesek vagyunk, kibújni még nem akarunk, pedig mostmár nagyon jó lenne szemtõl szembe találkozni picurkámmal!!!!
Szia, 38 hetesen szültem:3050 g, 54 cm és kislány.Könnyû szülést és boldog babázást Neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!