Találatok a következő kifejezésre: A 38. ultrahangon (26 db)

Tudom, Ti már babáztok, de azért ha még emlékeztek: a 38. heti ultrahangon mekkora volt a babátok becsült súlya, és BPD-je?

Legjobb válasz: Lányomnak 2 éve 38.héten súly:3494 gr,BPD:93 mm.És született:3550 gr-mal és 56 cm-rel

Lányomnak 2 éve 38.héten súly:3494 gr, BPD:93 mm.És született:3550 gr-mal és 56 cm-rel
A becsült súlya 3400gr a BPD:94 A kiírt idõponban szültem, 3500gr 54cm lett a kislányom.
Szia! Az én 38 hetes ambuláns lapomon ez áll: BPD 90mm TAD: 106mm Kalkulált súly: 3100gramm 40+3 hétre szültem meg 3350 gramm, 50 cm volt a kislányom.
Szia! Nekem a súlya 3600gr volt, a Bpd pedig 96mm. 8 nappal túlvittem a fiamat, és 3850gr-mal született. KönnyÛ szülést kívánok!
Szia, becsült súly 3003 g, bdp 92 mm, 3 napra rá beindult a szülés és 3120 gramm lett
38. heti uh BPD: 90 Becsült súly: 2800 g Rá egy hétre megszületett, 2700 gr és 51 cm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Úgy látom, hogy az én babám talán még kicsi, igaz ez a 38+1 heti UH adat: BPD: 90 mm Becsült súly: 2983g Jó babázást Nektek!
nekünk csak 31.heti UH volt BPD:83mm AC:271mm FL:58mm Becsült súlya:1905g és 40, 3napra született 3800g, és 53cmrel

Ha a legutóbbi ultrahangom 31. héten volt, és a következő, egyben utolsó a 38. -ra lett kiírva, nem késő az egy kicsit?

Szerintem addigra már meg is szülök, és csak szeretném tudni, hogy minden rendben van-e a gyerekkel, vagymi.

Legjobb válasz: Nálunk is 32 hetesen és 38 hetesen van. Nem késõ.

Nálunk is 32 hetesen és 38 hetesen van. Nem késõ.
Nekem 36 hetesen és 38 hetesen is volt uh. De mások a szokások, így lehet nálatok teljesen normális, ha csak a 38. héten nézik meg a babát. Ha úgy érzed ez így neked kevés, akkor menj el egy magándokihoz, vagy csak sima dokihoz a köztes idõben, és kérd meg, hogy nézzen rád. Magyarországon meg szokták nézni, ha meg külföldön élsz, akkor lehet nem fogják, ott sokszor szigorúbbak e téren.
Nekem meg úgy volt az uh, hogy 29 plusz pár naposan kellett menni, aztán ma voltam a 38 hetes ultrahangon. Ez az sztk... Még jó hogy van dokim ott voltam 33 hetesen, megnézett uh-val... Mert hát 29 héttõl egészen 38 hétig az ember megkergül, még így is ideges voltam hogy 33 héttõl ennyi idõ telt el.
Az is sok idõ, de én már tényleg meg tudnék bolondulni. 20.(!!!!) héten volt az utolsó uh-om és nem is lesz több. Most vagyok a 33. héten. Itt összesen 2x uh. :(( Dehát ez Anglia... Itt 8 hétig rám se néztek. Voltam ugye 20.hetin aztán meg 28+4 hetesen ;) Kitartást, hamar eltelik az idõ, és láthatod Õt! Addig is figyeld hogy mozogjon :)
Utolsó vagyok. A 28. Heti csak vérnyomás mérés, meg pisi teszt volt meg vérvétel.
A 31 hetesen már én is túl vagyok és a legközelebbi kötelezõ kórházi az a 38 héten lesz. nekem van dokim és õ szokott uh csinálni a magánrendelõjében de egyébként kötelezõen csak 4 uh van a 9 hónap alatt. 34 hkm

4 kg felett született babáknál mennyi volt a 38. heti ultrahangon a becsült súly? Császárral vagy természetes úton szültetek? Császároztak valakit csak amiatt mert nagy volt a baba?

Legjobb válasz: Szia! 3 kg-ra mondták. 38 hetesen és 98-as BPD-t mondtak. Császár lett a vége, mert relatív téraránytalanság volt. Nagyobb volt a kis buksija mint a medencém átmérõje. (Mindezt 22 óra vjúdás után 1 óra nyomás után sikerült kideríteni az orvosoknak. Ez már csak mellékinformáció.) Üdv: 10 hónapos baba anyukája

Szia! 3 kg-ra mondták. 38 hetesen és 98-as BPD-t mondtak. Császár lett a vége, mert relatív téraránytalanság volt. Nagyobb volt a kis buksija mint a medencém átmérõje. (Mindezt 22 óra vjúdás után 1 óra nyomás után sikerült kideríteni az orvosoknak. Ez már csak mellékinformáció.) Üdv: 10 hónapos baba anyukája
A 37.héten 3780gr, születési súly a kiírt napon 4200gr.Természetes úton az elsõ fájástól számítva:3 óra 15 perc alatt.Neked mekkora a babád?
A kérdező hozzászólása: 37/38. héten 4100 g. Mekkorára nõ vajon?? 3 nap és betöltöm a 40-et, semmi jele, hogy ki akarna jönni!
Szia.Utolsó vagyok.Lehet, hogy elmérték a súlyát, legalábbis ezt szokták mondani.Nálunk nem jött be.Én most várom a másodikat és állítólag a második baba nagyobb szokott lenni mint az elsõ:S Ha jól mérték akkor neked biztos lesz vagy 4400-4600 grammos.Ne aggódj az orvosod biztos látni fogja ha nem tudod természetes úton megszülni.Nagyon szép szülést kívánok neked és majd írd meg, hogy mekkora lett a babád:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztatást! Holnap kell befeküdnünk. Remélem hamarosan megírhatom a fejleményeket!


A 37. heti ultrahangon hosszabb combcsontot mértek, mint a 38 hetin. Nagyon ideges lettem, mert nőni kellett volna neki, ennek ellenére kisebb lett. Elmérhették, vagy az is lehet, hogy az egyik lába rövidebb mint a másik?

Legjobb válasz: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.

A kérdező hozzászólása: A 38. hetin 69 mm, a 37. hetin pedig 71 mm. Aggódom, hogy lehet, hogy a két alkalommal két külön combcsontot mértek, és ha ez így van, akkor a jobb és a bal combja nem egyformán fejlõdik.
Az elsõ vagyok, és mindkét alkalommal ugyanazon a gépen nézték?
ez velem is elõfordult, nem pontosak ezek az adatok.doki azt mondta kicsi lesz a babám ahhoz képest 51 cm és 3700 gramm_mal született.a súlyát is 3000g körül becsülte.ne izgulj.jó babavárást
Szerintem elmérték, nekem is volt olyan hogy a két uh között szinte alig nõtt valamit a comcsontja akkor én is megijedtem. Aztán a doki azt mondta hogy mindig más része növekszik jobban. A tiédnek lehet most a hasa vayg akármilye nõtt nagyobbat! Amúgy mennyit mértek, mert én is most voltam uh 36 hetesen nekem 66 mm volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató válaszokat! Nem, két külön gépen nézte két külön orvos. Meg az egész olyan futószalag szerint történik. Fél perc alatt lemérik a fejátmérõt, a fej hosszát, a mellkast, a combcsontot, a köldökzsinórt, a méhlepény érettségi fokát és a magzatvizet. Mire nagy nehezen lefekszem, már kelhetek fel. Sajnos.

A kiskönyvembe be van tűzve egy kis papír a belső oldalra a borítóra. (gondolom másnak is). A 38. hétnél van olyan, hogy "ultrahang vizsgálat(PH, BF)". Ebből mit jelent a BF?

Valaki azt mondta, hogy ez a hüvelyi UH rövidítése. Igaz ez?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem volt ilyen kis papír betûzve,de tudom mit jelent! Elõször is 38 hetesen már nem csinálnak hüvelyi UH-t! Ez egyfajta áramlásmérés,megnézik hogy a köldökzsinórban hogyan áramlik a vér. És van egy másik is,amikor a baba agyában egy bizonyos eret keresnek és azt is megnézik áramlás van e benne rendesen! Errõl csinálnak 2 fotót,amit magaddal kell majd vinni a következõ terhestanácsadásra, és megmutatni a dokidnak! Nálunk igy volt! Nem biztos hogy pontos voltam,de a lényege ez! Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok Egy 2 éves és egy 3 hetes baba anyukája :)

Szia! Nekem nem volt ilyen kis papír betûzve, de tudom mit jelent! Elõször is 38 hetesen már nem csinálnak hüvelyi UH-t! Ez egyfajta áramlásmérés, megnézik hogy a köldökzsinórban hogyan áramlik a vér. És van egy másik is, amikor a baba agyában egy bizonyos eret keresnek és azt is megnézik áramlás van e benne rendesen! Errõl csinálnak 2 fotót, amit magaddal kell majd vinni a következõ terhestanácsadásra, és megmutatni a dokidnak! Nálunk igy volt! Nem biztos hogy pontos voltam, de a lényege ez! Kellemes babavárást és könnyû szülést kivánok Egy 2 éves és egy 3 hetes baba anyukája :)
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Megcsinálják még a 38 hetes uh-t is? Az az utolsó kötelező ultrahang, nem?

Legjobb válasz: Nekem épp megcsinálták. aztán még az nap szültem. De persze ez nem volt összefüggésben. Ott volt az ideje.

Nekem épp megcsinálták. aztán még az nap szültem. De persze ez nem volt összefüggésben. Ott volt az ideje.
Nah ez változó. Én úgy tudtam, hogy 36 hetesen van az utolsó uh. Míg a védõnõm a 32ik után azt mondta hogy nem lesz több. Ehhez képest a 37ik héten elküldött a doki, és most a 40ik héten is meg ultrahangozott. Szóval terhessége is válogatja meg dokija is. Ha a 32ik héten volt utoljára akkor még azért valószínûleg ránéznek a pici manóra :) Kitartás! 40 hetes kismama
Ez a terhességtõl is függ.Épp tegnap volam uh-n-36dikon és kérdeztem, hogy hányszor kell még jöjjek elvileg.Erre azt mondta a szonográfus csaj, hogy elvileg ez lenne az utolsó de pl.nekem faros a babám így valószínû jópárszor megnézik még.Meg persze ha valakinek valamilyen más komplikációja van esetleg biztos annak is megnézik még, de inkább nézzék mint gond legyen nem??

Pénteken töltöm be a 38. hetet, mostmár csak ctg és méhszájellenörzés van vagy ultrahang is lesz még?

Legjobb válasz: Elvileg szülésig még lesz heti 1-2 Uh, ez orvostól függ.

Elvileg szülésig még lesz heti 1-2 Uh, ez orvostól függ.
Szia! Pont egyidõsek vagyunk, én is pénteken leszek 38 hetes, nekem jövõhét kedden fog a doki UH-t csinálni, a baba fekvését szeretné megnézni.
Nálunk van a 38. héten uh, és a szülés elõtt is csinálnak közvetlenül, ha van rá idõ.

A 29. hét után máshol is csak a 38. héten van ultrahang?

Olyan késeinek tûnik.Sok helyen olvasom, hogy a 36. héten van.Nálunk szigorúan a 38. héten van az uh, elõbb nem lehet. Csak rá kellene nézni mondjuk a 36. héten a magzatra nem?

Legjobb válasz: Nálunk is a 36.héten is van.

Nálunk is a 36.héten is van.
Nálunk is 38. hét, de mondjuk elõtte 31-32., nem 29.
Nalunk a 18 hetes utàn csak a 32 van, èpp nèzegetem hova ès mennyi 3d rakjak be pluszba a naptàrba :-S
Ez szerintem sok mindentõl függ, ha nem voltak olyan elõzmények lehet hogy nem tartják szükségesnek. Én most voltam a 23. heti ultrahangon és 2-3hét múlva újra megyek. Nekem mindig kell menni 2-3hetente, mert szúrom a véralvadásgátlót is végig pociba, így ha már megyek gyógyszert is íratni akkor úgy is ránéznek. (ráadásul nekünk ez a 3. próbálkozás..és van nagy izgalom, hogy most minden rendben legyen) Mondjuk az nekem is sok lenne ha a 29-36.hétig nem csinálnának ultrahangot.
én voltam a 24. héten akkor a 32.hétre rendeltek vissza ( közben a 28. héten elmentem 4D-re ) legközelebb a 38.héten kell menni uh-ra, de nst-re úgy tudom hogy a 36. héten már menni kell!
miért nem kérdezed meg a védõnõt, ha tanácstalan vagy? (úgyis kell minden 2. héten menned hozzá)

Mit jelent a 38 hetes ultrahang leleten a következő: négyüreges szív, kissé tágabb szívfél?

Csütörtökön fogom megmutatni a dokinak, de addig is nagyon aggódom, hogy ez mit jelenthet. Egyébként a magzatvizem is több az átlagnál. Eddig nem volt semmilyen probléma a leleteimmel (AFP,vércukor vizsg. eredménye is jó lett).

Legjobb válasz: Pontosítok: kissé tágabb jobb szívfél.

A kérdező hozzászólása: Pontosítok: kissé tágabb jobb szívfél.
Szia! Én 32 hetes kismama vagyok az elsö babánkkal. Nekem ma írták ugyanezt az uh. leletemre. Én igazából nem kaptam választ a kérdésre a dokimtól, csupán annyit mondott, hogy 2 hét múlva ellenõrizzúk.... eddig nekem is minden rendben volt. Eléggé aggódok! Ha érdemlegesebb választ kaptál ma, örúlnék ha megosztanád. Szép napot! Boldog heteket!
A kérdező hozzászólása: Szia. Annyit mondott a doki, hogy ne aggódjak, majd ha megszületik a baba, akkor szépen beáll a vérkeringése. Remélem így lesz. Feleslegesen nem akarom stresszelni magam. Te se izgulj! Boldog babavárást!
Köszönöm a válaszodat! Úgy legyen! Igyekszem megnyugodni....nem könnyû. Szép napokat, kitartást kívánok!
Szia! Már eltelt egy kis idõ, mióta "kommunikáltunk" :) Gondolom már megszületett a picikéd... Csak érdeklõdnék, hogy hogy vagytok, minden rendben volt/van-e? Bízom benne, hogy igen! Csodaszép napokat, boldog babázást kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Múlt szombaton császármetszéssel megszületett a kislányom. Ultrahangon megnézték a pici szívét és mindent rendben találtak. Mostmár én is átélhetem, hogy mennyire csodálatos dolog anyának lenni! Könnyû szülést, egészséges kisbabát kívánok neked!
Szívbõl gratulálok! És nagyon irigykedek :) Reményt adsz és erõt a pozitív válaszaiddal... Köszönet érte! Minden elképzelhetõ szépet és jót kívánok Nektek!

A nőgyógyász szerint 38. hetes vagyok, a kórházi ultrahang szerint viszont 39. hetes!?

Fogadott szülésznőm bevitt ma ultrahangra, ahol 39 hetesnek ítélték a terhességemet. Másnál is van, volt ilyen eltérő dátum? Ilyenkor mire számíthatok...?

Legjobb válasz: Nekem 2 idõpontom volt.12.heti uh-nál írtak még egyet az elsõ mellé. A dátumjaim 11.18 és 11.02.. A lányom 11.12.-én született.Kettõ között.

Nekem 2 idõpontom volt.12.heti uh-nál írtak még egyet az elsõ mellé. A dátumjaim 11.18 és 11.02.. A lányom 11.12.-én született.Kettõ között.
Ilyen késõn már semmit nem jelent, csak hogy az átlagos méretnél nagyobb kicsit a babád. 12. hét után már minden baba eltérõ ütemben fejlõdik, és különbözõ nagyságot ér el a születésre. Ha 12. heti UH-ig eltérnek a méretek a számított kortól, akkor szoktak terminust módosítani, mert addig viszonylag pontosan lehet következtetni a méretbõl a baba korára, de utána már minden egyéni, vannak ugye átlagok megadva, de az nem jelent semmit, ez ugyanolyan, mint hogy az átlagos nõi magasság 168 cm, ehhez képest vannak 150 és 180 cm-s nõk is, mindkettõ normális.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!