Találatok a következő kifejezésre: A 38. uh (47 db)

36. heti vizsgálatnál nem kellett volna UH-on is megnézni a babát? A 38. hétre hívtak vissza. Akkor megnézik?

Legjobb válasz: Szerintem majd a 38. héten csinálnak UH-ot. Nekem a 12, 18, 32 és a 38. héten volt UH vizsgálat. Meg legelõször (5 hetesen), amikor megállapították, hogy babát várok.

Szerintem majd a 38. héten csinálnak UH-ot. Nekem a 12, 18, 32 és a 38. héten volt UH vizsgálat. Meg legelõször (5 hetesen), amikor megállapították, hogy babát várok.

Tudnak valamit mondani a 38. heti UH-on? Itt arra gondolok, hogy kb. mennyi van még szülésig? Ha csütörtökön töltjük a 37. hetet, akkor már mehetek? Vagy csak betöltött 38. héten?

Legjobb válasz: Mondani mindig tudnak valamit, de a szülés eléggé megjósolhatatlan dolog...engem a 32. héttõl "riogatott" a doki, hogy elõbb lesz baba. Na, hát nem így lett...most vagyunk 38+5, a kisasszony mindent csinál, csak éppen kijönni nem akar. Persze, a méhszáj, a méhlepény, a baba fekvése mind-mind utalhatnak valamire, de egyértelmûen nem lehet mondani semmit. Az UHval szerintem várd meg a 38. hetet.

Mondani mindig tudnak valamit, de a szülés eléggé megjósolhatatlan dolog...engem a 32. héttõl "riogatott" a doki, hogy elõbb lesz baba. Na, hát nem így lett...most vagyunk 38+5, a kisasszony mindent csinál, csak éppen kijönni nem akar. Persze, a méhszáj, a méhlepény, a baba fekvése mind-mind utalhatnak valamire, de egyértelmûen nem lehet mondani semmit. Az UHval szerintem várd meg a 38. hetet.

Ha hatalmas babát jósolnak a 38 hetes uh-n akkor van esély arra hogy beindítsák a szülést?

Legjobb válasz: Orvosa válogatja szerintem . Rokonomnak nagyon pici a termete és közel 5 kilóra saccolták a babáját. A terminus körül csak befektették megfigyelésre. Ugyan neki programozott császárja lett volna elõzõ császár miatt, de nem a 38. héten. Kedden lett volna a mûtét (kb 40+2 lett volna akkor), de vasárnap beindultak nála a fájások, így sürgõsségi lett. 4750 lett a baba.

Orvosa válogatja szerintem . Rokonomnak nagyon pici a termete és közel 5 kilóra saccolták a babáját. A terminus körül csak befektették megfigyelésre. Ugyan neki programozott császárja lett volna elõzõ császár miatt, de nem a 38. héten. Kedden lett volna a mûtét (kb 40+2 lett volna akkor), de vasárnap beindultak nála a fájások, így sürgõsségi lett. 4750 lett a baba.
Nekem 3870-re saccolták, aznap született 3874 grammal. :) Nálunk bejött. De emiatt tuti nem indítanak, max. császároznak, ha valóban olyan hatalmas.
Nekem is nagy babát mondtak minden alkalommal, még a szülés napján is jóval 4kg felettinek, majdnem 4, 5kg-nak mérték. Indított szülés volt, de nem a gyerek mérete, hanem túlhordás miatt. A lányom végül 3450grammal született :D
nem érdemes beindítani, ha nem indokolja egyéb dolog. (egészségügyi) mert az indított szülés ált. hosszabb, és többszor végzõdik császárral.
Csak ez miatt nem fogják beindítani, csak ha valamilyen egészségügyi probléma lép fel. Ha a baba és a mama jól vannak, ez nem indok, hacsak a doki nem hajlandó rá megfelelõ ellenszolgáltatásért. Szerintem nem kell aggódni, ha beindul/beindítják és téraránytalanság van, úgyis tolnak a mûtõbe. Közel sem pontosak az uh-s saccok. 39 hetes kismama


Megcsinálják még a 38 hetes uh-t is? Az az utolsó kötelező ultrahang, nem?

Legjobb válasz: Nekem épp megcsinálták. aztán még az nap szültem. De persze ez nem volt összefüggésben. Ott volt az ideje.

Nekem épp megcsinálták. aztán még az nap szültem. De persze ez nem volt összefüggésben. Ott volt az ideje.
Nah ez változó. Én úgy tudtam, hogy 36 hetesen van az utolsó uh. Míg a védõnõm a 32ik után azt mondta hogy nem lesz több. Ehhez képest a 37ik héten elküldött a doki, és most a 40ik héten is meg ultrahangozott. Szóval terhessége is válogatja meg dokija is. Ha a 32ik héten volt utoljára akkor még azért valószínûleg ránéznek a pici manóra :) Kitartás! 40 hetes kismama
Ez a terhességtõl is függ.Épp tegnap volam uh-n-36dikon és kérdeztem, hogy hányszor kell még jöjjek elvileg.Erre azt mondta a szonográfus csaj, hogy elvileg ez lenne az utolsó de pl.nekem faros a babám így valószínû jópárszor megnézik még.Meg persze ha valakinek valamilyen más komplikációja van esetleg biztos annak is megnézik még, de inkább nézzék mint gond legyen nem??

Mit jelent az a 38 hetes uh-s papíron, hogy : Norm. Umb. flow. RI:0, 458?

Legjobb válasz: Gondolom azt,hogy normális az áramlás vizsgálat. Szóval minden rendben. A számról fogalmam nincsen.

Gondolom azt, hogy normális az áramlás vizsgálat. Szóval minden rendben. A számról fogalmam nincsen.
Igen, a köldökzsinórban az áramlás rendben van
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a válaszokat! :)

Győrben a 38. hét körül már nincs uh? Nagyon kíváncsi lennék a babám méreteire, mivel állítólag nagy baba lesz.

Legjobb válasz: engem agyon paráztattak, hogy nagyon nagy gyerekem lesz. kb 4,5 és 5 kiló közé jósolták. 3,9 kg volt születésekor a kiírás napján.

engem agyon paráztattak, hogy nagyon nagy gyerekem lesz. kb 4, 5 és 5 kiló közé jósolták. 3, 9 kg volt születésekor a kiírás napján.
Ez szerintem ökörség, mert a 36. hét után még kötelezõ egy uh-t csinálni, hogy ellenõrizzék, minden rendben van e, mekkora a kicsi, a lepény nem érett e el, ...!!
Gyõrben 32. hét után nincs uh, csak akinek indokolt. Nekem keveset mozgott a baba ezért nézték meg a 38. héten, aztán a 39-en meg is született.
Ha van orvosod akkor kérhetsz tõle, ha nincs, akkor nem tudom.
A kérdező hozzászólása: 15:31...mármint mi ökörség?Nem értem mire gondolsz...
Az, hogy van ahol nem csinálják meg az utosó uh-t. Pedig kötelezõ-lenne.
3-4.válaszadó vagyok nekem sem csinálta meg a helyi féreg az uh-t, pedig a védõnõ már 2x is 3 cm-es betûkkel írta a kiskönyvbe, hogy csináljanak. Az eredmény az lett, hogy ici pici súllyal született meg a lányunk(idõre született), mert túl érett volt a lepény, ami a szülõágyon derült ki. Amikor a helyi férget kérdeztem, miért nem csinálja meg az utolsó uh-t, és a lepény érettségre hivatkoztam, akkor azt felelte, ha elöregedett volna a lepény, akkor a ctg mutatná, hogy gond van. Ehhez hozzá kell tennem, hogy a berendezés öregebb, mint az Országház-a ctg éppen úgy, mint az uh.
A kérdező hozzászólása: bocsika eredménye, elírtam
Szia! BPD a fej szélessége, a két halánték közötti távolság. A 13. hét után mérhetõ, ekkor mintegy 2, 4 cm, a terhesség végén 9, 5 cm körüli értéket ad. TAD: a has szélessége has, a has két oldala közötti távolság. Méh fundusa: a méhtest felso, széles, domború vége, vagyis ott helyezkedik el a méhlepény, vagyis jó helyen van. A diastoles áramlást pontos jelentését passzolom (véráramlásról van szó persze), de biztosan az is normális, ha nem mondtak semmit. Nemsoká a kezedben tarthatod a picurkád. Sok boldogságot.

A 38 hetes UH-on mért súlyt mikorra saccolják? Az a jelenlegi, vagy a süléskor várható súly?

A 38 hetes ultrahangon elég nagynak mérték a babámat, 3900 g-ra saccolták. Ekkor úgy gondoltam, hogy a mérés pillanatában ennyi és tovább fog még n?ni. Ma viszont összezavart egy orvos, és nem tudom, az a súly a 38. hétre, vagy a terminus végére, tehát a szülésre vonatkozik a 3900 g? 40+1 hetes kismama :)

Legjobb válasz: Általában mindig az éppen akkori súlyt becslik.De erre nem igen lehet adni.Nekem 2 nappal szülés elõtt 3250g-ra becsülték és 2 nap múlva 3007g-mal született a kislányom.

Általában mindig az éppen akkori súlyt becslik.De erre nem igen lehet adni.Nekem 2 nappal szülés elõtt 3250g-ra becsülték és 2 nap múlva 3007g-mal született a kislányom.

A 38 hetes uh-n mekkorára saccolták a babátokat? Mekkorával született? Köszönöm, 38hkm.

Legjobb válasz: Nekünk 35+6 naposan 3020g, a másik 2 gyerkõc 3300 és 3500g jött világra 37.héten.. Jelenleg 39+2 naposak vagyunk és kiváncsian várjuk hogy mekkora lesz és van e haja:D a kispasinak. Semmi jele hogy ki akarna bújni:(

Nekünk 35+6 naposan 3020g, a másik 2 gyerkõc 3300 és 3500g jött világra 37.héten.. Jelenleg 39+2 naposak vagyunk és kiváncsian várjuk hogy mekkora lesz és van e haja:D a kispasinak. Semmi jele hogy ki akarna bújni:(
3870 grammra, aznap született, 3870 grammal. :)
2570g-ra 37+2, most vajúdgatok 2hét telt el remélem legalább meglesz2700g.Ja és szoríts kedves kérdezõ!Nemsokára indulnunk kell.
36. héten volt az utolsó uh, ekkor 3500-ra saccolták, a kiírt napon született 4060-al
3500 grammra becsülték a 38. héten, 40+6ra született 3440 grammal, 53 centivel.
38 hetre szuletett 2900 gr es 51 cm;)
Szia! Nekem 36 hetesen 2800 grammra becsülték a kislányomat. Elsõ válaszolónak sok sikert kívánok és majd jó babázást :) ! A 4. válaszolónak írom, hogy ma vagyok én is 39+2 napos és még az én babám is jól el van bent :) ! Idõnként fájdogál itt-ott, de amúgy még semmi más jel :(!
Szia! Nekünk 38+5 hetesen 3500gr-ra saccolták, de mérést végzõ hölgy mondta, hogy szerinte nagyobb. Ezután 2 nappal született meg a fiunk: 3800gr, 51cm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szorítok, elsõ!!!!!! Nekem 2953g-ra saccolták, ezért is kérdeztem, hogy kb mekkora lehet majd. Az én babám is nagyon jól elvan bent, még bírja a méhszájam, azt mondta ma a dokim. Szerinte végig viszem..
Nekem 38+5 hetesen 2.980 gr-ot mértek, 40+1 hetesen született, 3100 gr-al.
Fél kiló tévedés ilyenkor simán lehetséges, de szülésznõm egy kilós tévedéssel is találkozott már, azt mondta. (Ez mondjuk ritka) Szóval erre nem érdemes adni. HÁromból két gyerekemet a 38-on már megszültem, de a 36/37 hetes becsléshez képest is volt tévedés jócskán. Harmadik majdnem 42 hétre született, õt a 37-en egy kilóval könnyebbnek mondták, öt nappal a szülés elõtt 300grammot tévedtek.
36-dik héten becsülték 3200gr-ra, 38-dik héten 3500gr-ra, született 40-dik héten 3880gr, 51cm. 10hetes kisfiú anyukája

Megmondják a 38 hetes UH a baba hosszát? Vagy csak a súlyát? 37 hkm

Legjobb válasz: Nekem súlyt sem mondott már a doki, mert nagy eltérés lehet.

Nekem súlyt sem mondott már a doki, mert nagy eltérés lehet.
Nekem csak a sulyat mondtak meg.a hosszat nem, de kb kiszamoltam az adatok alapjan.
Orvosa válogatja. Nálunk súlyt soha nem becsültek(hatalmas lehet a valós és a becsült súly közti eltérés!). Viszont hosszt, BPD-t, mellkast, combcsontot mindig mértek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!