Találatok a következő kifejezésre: A 38. még lehet (80 db)

Ha "nagyfejű" babátok volt a BDP alapján, meg tudtátok szülni természetesen? Ha 38 hetesen 100-as BDP-t mértek azt meg lehet még szülni, vagy császár lesz?

Legjobb válasz: Én ezt még nem feltétlenül nevezném nagynak! Én is minden UH után megnézem ezeket az adatokat a 38.héten 93 mm +/+6mm az átlag,vagyis 99,az csak 1mm-rel nagyobb,mint az átlag. De azért nem értem ezeket az oldalakat,mert...(én a 37.héten voltam UH-n akkor a BPD 92,8mm volt) egyik-másik oldalon néhány mm eltérés van,tehát nem is egységes. De a legtöbb oldalon 92mm volt a 37.hétre.Most én ebbe a kalkulátorba írtam be a 92-t,pedig a 92,8 már 93ra kellene kerekíteni,mindegy és mégis 38 hetet dob ki... http://babafalva.hu/kalkulatorok/terhessegi-het-kalkulator-u.. szóval szerintem nem emiatt lesz császár,de én még csak ma töltöttem a 38.hetet,szóval még nem bújt ki! de ne aggódj!

Én ezt még nem feltétlenül nevezném nagynak! Én is minden UH után megnézem ezeket az adatokat a 38.héten 93 mm +/+6mm az átlag, vagyis 99, az csak 1mm-rel nagyobb, mint az átlag. De azért nem értem ezeket az oldalakat, mert...(én a 37.héten voltam UH-n akkor a BPD 92, 8mm volt) egyik-másik oldalon néhány mm eltérés van, tehát nem is egységes. De a legtöbb oldalon 92mm volt a 37.hétre.Most én ebbe a kalkulátorba írtam be a 92-t, pedig a 92, 8 már 93ra kellene kerekíteni, mindegy és mégis 38 hetet dob ki... http://babafalva.hu/kalkulatorok/terhessegi-het-kalkulator-u.. szóval szerintem nem emiatt lesz császár, de én még csak ma töltöttem a 38.hetet, szóval még nem bújt ki! de ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszi!:) Elvileg én is ma töltöttem a 38at, csak az orvos mondta hogy nem biztos hogy meg fogom tudni szülni.
Nekem 37 hetesen mértek 102-t bpd-re, de szóba sem került a dokim részérõl a császár. Pontosabban én rákérdeztem, hogy ugye emiatt nem kell császározni? A dokim azt mondta, csak rajtam múlik (nyilván csak élesben derül ki, hogy megy-e a természetes szülés). Végül 38+4-re született a babám természetes úton (gátmetszés azért volt), röpke 3 óra alatt. Sztem könnyû és gyors szülés volt (1. babám). Ja, és teljesen átlagos körmérettel született (33cm). Lehet, a Te babádnak is csak kerekebb picit a buksija, ami nem azt jelenti, hogy nagyobb is, csak a bpd-je nagyobb. .
Nekem 36 hetesen volt 98 a BPD, az volt az utolsó UH. Természetesen szültem, fel sem merült a császár. A fejkörfogata 36 cm volt születéskor.
Nálunk az utolsó Uh-on 97.4 mm es volt a BPD. Majdnem császáros lettem, mivel a manó feje alig akart kiférni, pedig nem vagyok egy nádszál alkatú kis termetû nõ. Végül 3 órás kitolási szak után természetes úton született meg a kisfiam 38 cm fejkörfogattal. Császáros még lehetsz sajnos, de ez majd szülés elõtt vagy alatt kiderül. Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:) Remélem természetes lesz, fosok a császártól nagyon.Lehet hogy kerek a feje, nekem is az XD
Ezek a mérések nem is pontosak.37. héten kicsinek mérték.40+2-re született végül császárral.4 óra tolófájás után vittek a mûtõbe, mert nem fért ki a babám :) A doki csodálkozott is hogy mérték el ennyire, mert 4kg-val és 36-os fejjel született a babám és átlagosnak mérték. Nekem eszembe sem jutott a császár, de amikor megkaptam mûtét elõtt az érzéstelenítõt már örültem neki, mert megszûnt a szenvedés :)

Vasárnap töltöttem be a 38 hetet, sokszor görcsöl fáj a derekam és a forgom, és a hasam is szokott görcsölgetni, mennyi idöm lehet még vissza? Normális amit érzek, ezek a joslofájások? Miböl tudok következtetni hogy mikor indul be?

Bocsi a hülye kérdésér,elsö baba és nem tudom amit érzk az rendben van-e?!nem nagyon merek egyedül elindulni mert félek hogy éppen akkor történik valami,de a férjem aki tudna jönni velem sokat dolgozik igy nehéz megoldani de van amit nem tudok elhalasztani,miböl következtethetek arra hogy mikor indul be a szülés???

Legjobb válasz: Szia! Én is 38 hetes kismama vagyok, és én a 35. héttõl érzem ezeket a görcsöket, ill. jóslófájásokat. Következtetni nem lehet, hogy mikor lesz a szülés, ezt csak a baba tudja. Már én sem merek nagyon egyedül közlekedni, mert ugye nem lehet tudni... Szóval majd egyszer elindul a kisember! Addig meg kitartás!

Szia! Én is 38 hetes kismama vagyok, és én a 35. héttõl érzem ezeket a görcsöket, ill. jóslófájásokat. Következtetni nem lehet, hogy mikor lesz a szülés, ezt csak a baba tudja. Már én sem merek nagyon egyedül közlekedni, mert ugye nem lehet tudni... Szóval majd egyszer elindul a kisember! Addig meg kitartás!

Az orvosom szerint a frontok miatt lehet előbb jön a baba (38 hetes vagyok) , mert nagyon lent van a baba feje. Méhösszehúzódásaim eddig is voltak, azok nem mérvadók, én meg úgy érzem itt nem lesz semmi hetekig. Lehetséges?

Viszont csak egy újjnyira vagyok nyitva, a bels? mszáj meg zárt teljesen. Lehet hogy tényleg el?bb jön,egyszer csak hirtelen beindul?

Legjobb válasz: Persze, elképzelhetõ, hogy kihúzod a végéig. Ha rendszeres idõlözökben lesznek a fájások ( és olyan, amibe már belefájdul a derekad) akkor jön a baba. Ha szivárogni kezd a magzatvíz, kórház. Lehet, hogy a nyákdugód is több nappal elõtte kilökõdik, de lehet, hogy csak órákkal elõtte ( a nyákdugó véres- kocsonyás nyálkás valami, az zárja le a méhszájat) De most már az sem baj, ha kicsit elõbb jönne a bébi, 38. héttõl már nem számít koraszülöttnek. :)

Persze, elképzelhetõ, hogy kihúzod a végéig. Ha rendszeres idõlözökben lesznek a fájások ( és olyan, amibe már belefájdul a derekad) akkor jön a baba. Ha szivárogni kezd a magzatvíz, kórház. Lehet, hogy a nyákdugód is több nappal elõtte kilökõdik, de lehet, hogy csak órákkal elõtte ( a nyákdugó véres- kocsonyás nyálkás valami, az zárja le a méhszájat) De most már az sem baj, ha kicsit elõbb jönne a bébi, 38. héttõl már nem számít koraszülöttnek. :)


38 hetes kismama vagyok. Keményedik a pocim, meg alig érezhetően folyamatosan fájdogál. Bébim mocorog, rugdos. Szerintetek mi lehet, kezd beindulni a szülés?

Legjobb válasz: Én is 38 hetes vagyok...ugyan ezekkel a tünetekkel. Szerintem csak jósolgatás....bár próbálja a kijáratot piszkálgatni.... könnyû szülést!

Én is 38 hetes vagyok...ugyan ezekkel a tünetekkel. Szerintem csak jósolgatás....bár próbálja a kijáratot piszkálgatni.... könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Köszi, neked is könnyû szülést! Elsõ baba és nem igazán tudom mit kell érezni mikor megindul a szülés :)
Nekem már két hete ezt csinálja, de mindenki más, lehet, nálad beindul :) 40 hetes vagyok.
Én 37+5 hetes vagyok és tegnap nekem is kõ kemény lett a pocakom és görcsölgettem is meg ott ahol a kicsikém a fenekét kinyomta fájt is a hasam, engedtem a pocimra meleg vizet és sokkal jobb lett, most már csak a hüvelyembe feszít meg nyilalldos néha.Nekem tegnap óta kicsit ellustult a kicsi-lányom de lehet a frontot érezte meg. Vegyél egy meleg zuhanyt és ha felerõsödik a fájdalom szerintem készülj a kórházba. Könnyû szülést mindenkinek.
Én az utolsó 4 hétben jóslóztam (41. héten szültem, indították). Ez még nem jelenti, hogy holnap szülsz, de hát így a vége felé már bármikor jöhet a baba.

38 hetes vagyok, a babám fejvégű fekvésben van. Az elmúlt napokban gyakran éreztem azt, mintha a fenekével átvándorolna a másik oldalra. Lehet még ennyi mozgástere vagy csak én érzem rosszul a testhelyzetét?

Legjobb válasz: Pedig tuti, hogy jól érzed. :) Én is 38+3 hetes vagyok, és ugyanezt tapasztalom. Általában a bal oldalon van a popója, jobb oldalamon nyomkodja ki a lábait (és biztos, hogy a feneke :)), de van, hogy tükörképbe helyezi õket. :) elvannak még õk ezek szerint odabenn, van elég helyük 'nyüzsögni'. :)

Pedig tuti, hogy jól érzed. :) Én is 38+3 hetes vagyok, és ugyanezt tapasztalom. Általában a bal oldalon van a popója, jobb oldalamon nyomkodja ki a lábait (és biztos, hogy a feneke :) ), de van, hogy tükörképbe helyezi õket. :) elvannak még õk ezek szerint odabenn, van elég helyük 'nyüzsögni'. :)
Nem hiszem, hogy van még helye vándorolni. Azért érzed úgy, mintha vándorolna, mert forog. Ez viszont teljesen normális.
Én is pont ilyet érzek, hol az egyik felemen nyomja ki a seggét, hol a másikon.Szinte mindig vándorol a dudor a hasamon.Aztán lehet, hogy az nem is a segge?!37 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!

Teljesen el vagyok keseredve! Hasonló helyzetű kismamák! 38+4 napos vagyok és a napokban bolhacsípések lettek rajtam, azt sem tudtam mi az soha életemben nem volt még dolgom velük, most meg pár nappal a szülés előtt! Lehet valami baja a picurnak?

Legjobb válasz: Én 38+5 vagyok. Biztosan bolhacsípések? Csak azért kérdezek vissza, mert az én hasamon is vannak apró kis valamik, amikre a védõnõ azt mondta, a terhesség hozta ki. De nálam a lábaimon és a karomon is vannak ilyen pöttyök. Elõtte sem volt szép a bõröm, de most abszolút nem az. Mindenesetre kérdezz rá a védõnõnél, vagy ha nagyon aggaszt, akkor egy bõrgyógyásznál!

Én 38+5 vagyok. Biztosan bolhacsípések? Csak azért kérdezek vissza, mert az én hasamon is vannak apró kis valamik, amikre a védõnõ azt mondta, a terhesség hozta ki. De nálam a lábaimon és a karomon is vannak ilyen pöttyök. Elõtte sem volt szép a bõröm, de most abszolút nem az. Mindenesetre kérdezz rá a védõnõnél, vagy ha nagyon aggaszt, akkor egy bõrgyógyásznál!
Szia! Bizti bolha csípés? Mert ha van háziállatotok pl. kutya , macska; ott elõbb kijött volna az ilyen. A bolha általában a "melegebbvérû" testeket szereti, ha nincs jobb , akkor mászik át az emberre. Igen , még terjedhet úgy is, hogy pl "bolhás" ember mellé ülsz valahol , de azok a bolhák fürdéssel könnyen távoznak. (ne értsd félre , nem a fürdésre célozgatok!!) Szerintem menj el házidokihoz , az a biztosabb. Egyébként rajtam is vannak ilyen pontszerû "kiütések" , néhány, de ezek inkább apró pattanások , fõleg a hasimon ; de nem is viszketnek.Lehet hogy ez is a hormonoktól van... 35 hetes kismami
elõzõ vok. ezért szeretek néha ide irkálni! :) ))az elsõ válaszoló most megnyugtatott , hogy nem egyedül van ilyen "kiütésem". Csak én is furcsállottam ezt , mert a hasamon terheség elõtt semmi pötty nem volt. Most valamelyest elégedett vagyok :D bocsi , tudom ez nem fórum! :D
A kérdező hozzászólása: Sajnos tutti, mert szerintünk bolhákat is találtunk. A neten néztük meg a képüket és hasonló:( Nekem is vannak kiütéseim a pocakomon, de azok teljesen mások, ezek meg viszketnek is:(( Ma hívok szakembert és kiirtatom Õket de nagyon bánt a dolog, most takaríthatok moshatok újra mindent pedig már minden kész volt:(((
Szia! Amióta terhes vagyok, kétszer hoztam haza valahonnan bolhát. Egyszerûen fogalmam sincs honnan?! Elõtte soha, pedig a családban mamáméknál cica van, tesóméknál kutya. Õsszefüggésben lehet a terhességgel???Én már arra gondoltam, hogy megváltozott az illatom, vagy a vérem, vagy valamit éreznek??? Egyébként ezek a cicák, kutyák ápoltak, tiszták, bolhairtó cseppel kezeltek. ugyhogy én már arra is gondoltam, hogy esetleg a fûben szedtem össze(voltunk játszótéren)A párom csak nevet ezen, hogy amióta terhes vagyok kétszer is bolhát hoztam haza. Ja és nagyvárosban élünk, bérházban!!!De tuti, hogy az mert mind a kétszer megtaláltam, és nem több volt, csak mind a kétszer 1.A kérdésedre válaszolva, nem lesz a picinek semmi baja tõle. 39 hetes
A kérdező hozzászólása: Sajnos nálunk több van, ma jönnek a bolhairtók eléggé megviselt a dolog:( Kínosan rend és takarítás mániás vagyok és így még nehezebb a helyzet. Mi budapesten lakunk kertkapcsolatos társasházban ahol néha macsekok jönnek-mennek. Én is arra gondoltam onnan jött(ek). De én ott is teregetek, szval kíváncsi vagyok mi lesz a mai irtás után!? Meg azért is idegesít a dolog mert a manó ruhái ágya szval mindene kész és nem elzárt szekrényben van, hanem egy gardrób szobában a mi ruháinkkal együtt, szval szerintem moshatom újra az egészet:(((

38 hetes vagyok és 2 napja lentebb ereszkedett a hasam és fáj a szeméremcsontom meg a keresztcsontom. Mennyi időm lehet még a szülésig?

Legjobb válasz: Ugyanez van velem is:) Erre én is kíváncsi lennék. Nekem már a méhszájam 1000. Szintén 38 hetes kismama

Ugyanez van velem is:) Erre én is kíváncsi lennék. Nekem már a méhszájam 1000. Szintén 38 hetes kismama
Szia.Ugyan ilyen érzéseim vannak, csak én már a 41.hétet taposom. Még van idöd.Vannak már fájásaid??Nekem van néha, de de semmi sem történik.Jól érzi maga´t a babám odabennt.
Hát láníok, ti mindannyian lassan találkoztok a gyermekeitekkel.Hogy mennyi van?Nehéz megsaccolni.Van olyan, akinek elmegy a nyák, és még utána két-három nap.Van akinek elmegy a nyák, és utána 2-3 óra. A szeméremcsontod azért fáj, mert a pici készülõdik kibújni, és most éppen átalakításr végez belûrõl, hogy kiférjen a buksija.Amúgy még akár hetek is lehetnek, de lehe hogy csak napok kérdése.Mindenesetre, ha hosszab idõre elmentek otthonról, akkor jobb ha a kórházi csomag bent van a kocsicsomagtartóban:)

Kisbabám a 36. héten 3800 gr volt, és most a 38. héten is 3800 gr. Ilyenkor nőnek még? Vagy valami baj lehet? Nagyon aggódom! 38 hkm

Legjobb válasz: ez egy becsült érték, már akkora, hogy nem tudnak pontos méreteket mérni, amibõl súlyt lehetne számolni. Nekem a 36. héten azt mondták, hogy 3200 grammos a baba, 40+3-nál pedig 2880 grammal született. Elhiheted, nem ment össze közben, a méhlepény nem volt elöregedve, megkapott minden tápanyagot. Ilyeneken ne aggódj, felesleges. Inkább készülj az érkezésére. :-)

ez egy becsült érték, már akkora, hogy nem tudnak pontos méreteket mérni, amibõl súlyt lehetne számolni. Nekem a 36. héten azt mondták, hogy 3200 grammos a baba, 40+3-nál pedig 2880 grammal született. Elhiheted, nem ment össze közben, a méhlepény nem volt elöregedve, megkapott minden tápanyagot. Ilyeneken ne aggódj, felesleges. Inkább készülj az érkezésére. :-)
Szia, nekem is így mérték: 36.hét: 3200 , 38.hét is 3200 Ez csak becslés, a dokim is megnyugtatott. 39hkm
Ne aggódj. Valószínûleg az egyik alkalommal nem mérték pontosan, vagy mindkétszer pontatlanul mérték. :o) Szülésznõm mondta, hogy a legdurvább mérési pontatlanság egy kiló eltérés volt, amivel találkozott, de a fél kilós becslési tévedés teljesen általános... Nálam is nagyot tévedtek a második babámmal, szóval ne foglalkozz ezzel!
Ezek csak becslések! egy mm-rel arrébb mér a doki és már más adat jön ki! az én lányommal a 38. héten azt mondták hogy legalább 4 kg lesz mikor kijön a méretei alapján, és nem volt még 3 kg se
Ne aggódj, az uh összevissza becsüli, adott méretek alapján (koponya, lábszár stb). Én is hallottam kilós pontatlanságokat is. DE: nem értem, egy doki hogyan gondolja 4 kilósnak a babát, ha jóval kisebb? Nekem az uh mindig 3 kiló fölöttit jósolt, a doki és a szülésznõ viszont tapintásra azt mondta, kicsit 3 kiló alatti lehet (2830-2840-nel született a 2 gyerek). Sõt, ugye a szülésznõ nem is látott elõtte, bementem szülni, megfogta a hasam, és egybõl mondta, nem egy "óriásbébi", 3 kiló alatt lesz. És igaza volt :)

Pár napja görcsöl a hasam és a derekam (38 hetes vagyok), nyomo érzésem van mint amikor wc-re kell mennem, de nem tudok wc-zni és hasmenésem sincs ez már a szülés elöjele lehet? Mennyi idö még?

A védönö azt mondta még nincs lent a hasam,de a férjem azt mondja szerinte lement.Nem tudom hogy ennek lehet köze a szülés idöpontjához?Mik a tapasztalataitok,más is volt igy mikor lett belöle baba?

Legjobb válasz: 38 hetesen már természetes hogy a közelgõ szülés összes jelét érzed magadon. A baba fokozatosan nyomul, utolsó alakváltozásai következnek be a csontoknak, ízületeknek, lazultak az izmok, minden készen áll a kicsi indulására. Legyél összepakolva, útra készen. Az én pocim se ment le, a szülésem elõtti napon is azt mondták hogy semmi jel, a CTG is síma volt, méhszáj is zárva volt, és hajnali 3 kor megkezdõdtek a fájásaim reggel 7-re meg is szültem spontán a babámat.

38 hetesen már természetes hogy a közelgõ szülés összes jelét érzed magadon. A baba fokozatosan nyomul, utolsó alakváltozásai következnek be a csontoknak, ízületeknek, lazultak az izmok, minden készen áll a kicsi indulására. Legyél összepakolva, útra készen. Az én pocim se ment le, a szülésem elõtti napon is azt mondták hogy semmi jel, a CTG is síma volt, méhszáj is zárva volt, és hajnali 3 kor megkezdõdtek a fájásaim reggel 7-re meg is szültem spontán a babámat.
nem mindig sülyed le látványsan a pocak az enyém is csak kicsit ment le alig észre vehetöen 6 hetes babás

38 hetesek vagyunk. Mitől lehet megduzzadva a szeméremajkam, még fáj is komolyan, meg lüktet. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Nekem is pontosan így volt. Nekem minden orvos azt mondta, hogy ott is ödémás víz keletkezett.

Nekem is pontosan így volt. Nekem minden orvos azt mondta, hogy ott is ödémás víz keletkezett.
Én is ugyanezt érzem. 37 hetes vagyok. Szerintem a lüktetés amiatt van, hogy most sokkal több a vér a szervezetünkben, és ha leülsz, az eredet elszorítja egy kicsit, ami lükteteést vált ki. Kitartás! :-)
3 hós kislány anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!