Találatok a következő kifejezésre: A 38. már (216 db)

Mit jelent Neptunon a Fő/Limit részhez írva, hogy pl.38/70 (20/20)? Már nem lehet felvenni, mert be van telve, de ez esetben a 38/70 mit jelent?

Kép:

Legjobb válasz: A limit 70 fõ, 38-an már felvették, ergo még 32 szabad hely van. Ez olyan tárgyaknál érdekes, ahol 15 fõ a limit egy 60 fõs évfolyamon, mert ott konkrétan harcok folynak a helyekért. :)

A limit 70 fõ, 38-an már felvették, ergo még 32 szabad hely van. Ez olyan tárgyaknál érdekes, ahol 15 fõ a limit egy 60 fõs évfolyamon, mert ott konkrétan harcok folynak a helyekért. :)
38 helyre jelentkeztek 70-en. Vagy kibõvítik a létszámot vagy a többletet ledobják.
Bocs, fordítva írtam, az elsõ válaszoló írt jót!
A kérdező hozzászólása: Ha 32 szabad hely van, akkor miért nem tudom már felvenni? Nincs szabad hely elvileg. Tehát bizonyára a 20/20 érvényes, de ez esetben nem értem, a 38/70 micsoda.
38an vették fel a 70 fõs kurzust, viszont a te kódoddal 20 volt a létszám, és az ár be is telt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sejtettem, hogy ez állhat a háttérben.

Tudnak valamit mondani a 38. heti UH-on? Itt arra gondolok, hogy kb. mennyi van még szülésig? Ha csütörtökön töltjük a 37. hetet, akkor már mehetek? Vagy csak betöltött 38. héten?

Legjobb válasz: Mondani mindig tudnak valamit, de a szülés eléggé megjósolhatatlan dolog...engem a 32. héttõl "riogatott" a doki, hogy elõbb lesz baba. Na, hát nem így lett...most vagyunk 38+5, a kisasszony mindent csinál, csak éppen kijönni nem akar. Persze, a méhszáj, a méhlepény, a baba fekvése mind-mind utalhatnak valamire, de egyértelmûen nem lehet mondani semmit. Az UHval szerintem várd meg a 38. hetet.

Mondani mindig tudnak valamit, de a szülés eléggé megjósolhatatlan dolog...engem a 32. héttõl "riogatott" a doki, hogy elõbb lesz baba. Na, hát nem így lett...most vagyunk 38+5, a kisasszony mindent csinál, csak éppen kijönni nem akar. Persze, a méhszáj, a méhlepény, a baba fekvése mind-mind utalhatnak valamire, de egyértelmûen nem lehet mondani semmit. Az UHval szerintem várd meg a 38. hetet.

Tényleg lehet a 38. hét után tüdőszűrőre menni? Mert a védőnő azt mondta el kell mennem és hogy elvileg a 38. hét után már lehet! 38+4 hetes km

Legjobb válasz: Nekem is ezt mondták, mennem is kellett, mentem is :) És semmi baja nem lett a babának:) de amúgy ez nekem tök új, az elsõ terhességemnél nem volt ilyen..

Nekem is ezt mondták, mennem is kellett, mentem is :) És semmi baja nem lett a babának:) de amúgy ez nekem tök új, az elsõ terhességemnél nem volt ilyen..
nekem is lejárt a tüdõszürõm és még dolgoztam, a dokim kifejezetten megtiltotta, hogy elmenjek(7 hetes terhes voltam).Terhesség alatt nem ajánlatos menni.Érdekes nekem a védõnõ is azt mondta, hogy nem kell menni, nem is kérdezte tõlem soha senki, hogy voltam e.
Ezt én sem hallottam. De én sem mennék, ha lehet ha nem, Ha akkor sem lehet menni amikor még csak pár hetes az ember, pedig jóval a tüdõ alatt van akkor a baba, de 38 hetesen már õ is látszódhat a röntgenképen...bocsi ha hülyeség, de több sugárzás éri mint mikor még pár milliméter. Nem? Szerintem is a dokiddal beszélj!
Nekem nem kellett mennem... Kérdezd meg a dokidat, hogy tényleg kell e ??
Még ezt nem hallottam, hogy menni kell tüdöszürüre terhesen....
Ha az elsõ válaszolót leszûrték így nagy pocival, akkor biztos lehet, a röntgen asszisztens biztos tudta, hogy babát vár.
Én semmiképp se mennék. Ha kell, ha nem. Sokat tanultam a sugárzásokról (szakmám miatt).
Szia! Hát ez érdekes. Én voltam tüdõszûrõn adminisztrátor, de kismamák és szoptatós anyukák nem mehettek be!!! Ma voltam fogdokinál, õ azon nevetgélt, hogy milyen hülyeség, hogy a kiskönyvben ott van a tüdõszûrõs rész is, miközben terhesen nem lehet röntgeneztetni...
Ez szerintem olyan dolog, mint a fogászati szûrés a kiskönyvbe. Van, aki kéri, van, ahol nem foglalkoznak vele, hogy voltál-e. Kérdezz rá a dokinál, hogy feltétlenül muszáj-e, mert vannak aggályaid. De milyen gubanc lehet belõle szülés után, ha nem mész el? Ezt nem értem. Olyanról már hallottam, hogy ha valakinek nem jön meg a szülésig valamilyen véreredménye (talán a streptococcus), akkor a babát beoltják születése után, de tüdõszûrõrõl még nem hallottam.
ÁÁÁ az elsõ vagyok...na de épp ez a lényeg hogy már a baba nagyon nagy!!!! egy újszülöttet is megröntgenezhetnek ha olyan problémája van, és nem lesz tõle semmi baja!! Épp ez a lényeg!! ha kisterhesen mész, na az károsító télleg. Nekem az elsõ terhességemnél volt ez hogy májusban elmentem szakmám miatt tüdõszûrésre és ekkor volt a kisfiunk 4-5 hetes szóval még épphogy beágyazódott. Emiatt akkor el is küldtek genetikai tanácsadásra ahol nem találtak nagy kockázatot emiatt mivel a mindent vagy semmit idõszakában történt a sugárzás. Semmi baja nem volt, nincs és nem is lett :) szerencsére...
A kérdező hozzászólása: 2.nak:Nekem a védõnõ mondta hogy el kell mennem mert a kiskönyvbe is beírják voltam e meg az eredményt mert ha nincs meg a tüdõszûrõ nem is tudom mit mondott vm.gubanc lesz az a lényeg úgyhogy el kell mennem!
A kérdező hozzászólása: oké, köszi akkor megkérdem a dokit is mielött elmegyek!
A kérdező hozzászólása: Akkor jó ha nektek se lett bajotok belõle!Azért kell mennem mert a tavalyi eredmény már lejárt.Kedden van tüdõszûrõ akkor leszek 39+2 hetes de mi van ha most hétvégén megszülök és nem jutok el tüdõszûrõre.Akkor mi lesz?Mert elég sokat jóslózok stb..bármikor beindulhat a szülés!
Én tuti nem mennék... Ahova én járok oda ki is van írva, h várandós anyukáknak TILOS!!!!! A végén jársz már, majd elmész ha meglesz a baba, nem hiszem, h az a pár nap sokat számítana!!!! 28 h pocis


36 hetes terhes vagyok, a doki azt mondta, a babám már biztos nem fordul meg és 2 hét mulva simán lehet császározni, jah meg elég fejlett is már ugyhogy semmi gond nem lehet, titeket is császároztak már 38 hetesen?

Legjobb válasz: Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.

Szia! Szintén faros a babám, ráadásul 2 héttel nagyobb méretekkel. A dokim azt mondta, hogy mivel szép nagy baba, és már kevés neki a hely 90%-ban készüljek a császárra, csak 10% esélyt adott arra, hogy befordul. DE! Esze ágában sincs hamarabb császárt végezni, azt mondta, csak akkor csinálja, ha a baba is készen áll. Egyébként õ is megy szabira, és ha túlhordanám, akkor megadta annak a munkatársának az elérhetõségét, akivel úgymond váltják egymást. Teljesen megbízom benne és - így látatlanban - a kollégájában is. Attól hogy nem fordul be a baba, még nem indokolt a császár a 38. héten. Üdv: 35 hetes km.
Még lehet h megfordul a baba, nekem 36.héten fordult menetirányba...de ha a doki igy látja h indokolt a császár, akkr menj bele...2 héttel elõbb, az nem nagy idõ..
Off: Nem védeni akarom az orvost, de kizárt, hogy hobbiból végezné el a császárt és nem gondolom, hogy felelõtlenségbõl akarja elõbb világra hozni a babát. Ráadásul szülés elõtt orvost lecserélni sem igazán ajánlatos. Nekem van szülész ismerõsöm, aki teljesen kivan attól, mennyi butaságot hordanak össze a kismamák egymásnak különbözõ fórumokon, néha bele szokott olvasni és csak szörnyülködik és az a baj, hogy az anyukák hisznek is egymásnak. Az okoskodás és az orvos szidás nagyon megy itt is, én biztos, hogy ilyen esetben nem itt kérnék véleményt.
Szia, biztos, hogy nem lehet baj, nekem a magas cukor miatt mondta az orvosom, hogy úgy készüljek, a 36. héten be kell már feküdnöm megfigyelésre és a 38. hétre meglesz a baba.
Két ismerõsöm is van, akiknek a 39.héten fordult meg a babájuk. Én nem engedném, hogy a 38.héten megmûtsön. Meg is fordulhat még a baba, de ha nem, akkor is jó, ha elkezdesz vajúdni, és csak utána császároznak.
Hátén azért láttam olyan orvost aki július végén megcsászározta az összes terhes betegét akik a korházban csodálkoztak, hogy jéééé, te is? Mind azt írtuk, hogyha "nincs probléma akkor ne" Azzal nem lehet egy 2 héttel korai császárt indokolni, hogy a gyerek már úgysem fordul be. mert ok, nem fordulbe, demiért kell kiszedni idõ elõtt?
Ha nincs gond, akkor maradjon csak az a baba amíg lehet. Lehet, hogy fejlett, de pl. a 38. héten még nehezebben kezdenek el szopni. Azzal nem a doki fog szenvedni, hanem te.
Én ezt a dokit haladéktalanul lecserélném! Elõször is rengeteg baba csak a legvégén fordul be, fõleg, ha nem olyan nagy és van helye. Az enyém az utsó héten is forgott oda-vissza. Indokolatlanul 38. héten császározni nagy felelõtlenség!! A császár egy nagy hasi mûtét, aminek vannak veszélyei, csak úgy hobbiból nem szabadna elvégezni, pláne nem hamarabb. Ha a fájások beindulásakor még mindig nem fordul meg a baba, akkor el kell rajta gondolkodni, addig nem!
de semmi gondod nincs? Akkor nem értem miért nem várja meg az orvos az idõt. (nem megy véletlenül szabira?) Én nem engedném, hogy 2 héttel elõbb hozzák a gyereket, csak, ha orvosilag indokolt.
Pedig vannak sajnos dokik, akik egyaltalan nem banjak, ha talalnak okot a csaszarra. Es ezt ugy mondom, hogy ismerek belulrol szuleszetet... A legnyomosabb okok: 1. Programozott csaszart tervezni lehet, tuti akkor csinalja, amikor ugyeletben is van, igy a szulesert kapott extra penzert nem kell mondjuk szabadnapjan, vagy ejszakajan bemennie. 2. Hamarabb vegez, az elotte levo par perces vizsgalaton es betegfelvetelen kivul max 30 perces munkaja van, mig egy szules elhuzodhat, lehet, hogy fel napon at keznel kell lennie, idonkent vizsgalgatni. 3. Csaszarert sok orvos tobb penzt ker, mint huvelyi szulesert, illetve sok anyuka automatikusan is tobb penzt ad. 4. Az allami korhazak a tb-bol elnek, minel tobb es dragabb beavatkozast vegeznek el, annal tobb penzt kapnak. Ezert vannak esetek, amikor a korhazi politika az, hogy a betegellatast maximalizaljak, marpedig a csaszar tobbe kerul a biztositonak, mint a huvelyi szules. 5. Nyar van. Mi van ha egyszeruen csak a szules kornyekere van nyaralas foglalva es nem akar atadni emiatt masnak? 6. Lehet, hogy egyaltalan nem errol van szo es tenyleg jobbnak latja a csaszart.

Ha a 38. héten a méhlepény érettsége még csak I. fokú, akkor azt jelenti hogy a 40. hétig már nem tud 3fokú lenni és túlhordás lesz? Mindenképp el kell érje a IIIfokú érettséget szüléshez?

Legjobb válasz: ÓÓÓ... nekem is azt mondtak,hogy I. fokon érett a 38.héten.Aztán a 41. héten szültem,az orvos meg a képembe nyomta a placentát,hogy:-Nézze! Ez már jó érett volt!- :-/

ÓÓÓ... nekem is azt mondtak, hogy I. fokon érett a 38.héten.Aztán a 41. héten szültem, az orvos meg a képembe nyomta a placentát, hogy:-Nézze! Ez már jó érett volt!- :-/
szerintem nincs összefüggés. Éncsak az ellenkezõ dilemmát ismerem, egyik barátnõmnek a 30. héten már II. fokban érett volt a lepény, nagyon bepánikolt, hogy koraszülés lesz. Azt hiszem, 2-3 nappal hordta túl a babát, semmilyen probléma nem volt!
Addig kell örülni még a lepény érettsége nullás vagy egyes stádiumban van. Addig teljes mértékben ellátja a babát. Ha ennél nagyobb, pl. kettes, az a terhesség vége felé van, ahogy írtad is, kezd elöregedni, de attól még teljesen jó stádiumú. Nekem is így volt, ne aggódj. Akkor lenne rossz, ha sokkal korábban lesz 2-es, vagy akár 3-mas, négyes. Én a 38. hétre szültem, de nem ez miatt, a baba végig nagyon lent volt. Ne aggódj, minden a legnagyobb rendben van!!!!
ááá... remélem nincs igazatok, hogy túlérett is lehet.. tegnap elõtt voltam 38 hetes uh on, azt mondták hogy 5-ös érettségû, bármikor szülhetek...de mi van akkor ha kihúzom még a két hetet és nem tudom megfelelõen táplálni a picit???
Semmi gond. Megnõtt az a baba akkorára, amekkorára kell, kifejlõdött mindene, ha most megszületne sem lenne semmi baj. Ne aggódj miatta! Ahogy írtam is talán és is a 38. hétre szültem és egészséges lett a baba.

Tudom, Ti már babáztok, de azért ha még emlékeztek: a 38. heti ultrahangon mekkora volt a babátok becsült súlya, és BPD-je?

Legjobb válasz: Lányomnak 2 éve 38.héten súly:3494 gr,BPD:93 mm.És született:3550 gr-mal és 56 cm-rel

Lányomnak 2 éve 38.héten súly:3494 gr, BPD:93 mm.És született:3550 gr-mal és 56 cm-rel
A becsült súlya 3400gr a BPD:94 A kiírt idõponban szültem, 3500gr 54cm lett a kislányom.
Szia! Az én 38 hetes ambuláns lapomon ez áll: BPD 90mm TAD: 106mm Kalkulált súly: 3100gramm 40+3 hétre szültem meg 3350 gramm, 50 cm volt a kislányom.
Szia! Nekem a súlya 3600gr volt, a Bpd pedig 96mm. 8 nappal túlvittem a fiamat, és 3850gr-mal született. KönnyÛ szülést kívánok!
Szia, becsült súly 3003 g, bdp 92 mm, 3 napra rá beindult a szülés és 3120 gramm lett
38. heti uh BPD: 90 Becsült súly: 2800 g Rá egy hétre megszületett, 2700 gr és 51 cm.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Úgy látom, hogy az én babám talán még kicsi, igaz ez a 38+1 heti UH adat: BPD: 90 mm Becsült súly: 2983g Jó babázást Nektek!
nekünk csak 31.heti UH volt BPD:83mm AC:271mm FL:58mm Becsült súlya:1905g és 40, 3napra született 3800g, és 53cmrel

Kedden töltöm a 38. hetemet. Ha aznap szülök, már nem lesz a babának semmi baja úgye?

Legjobb válasz: 20:45 nem vagyok fogalomzavarban, de a 38. héten szülés NEM számít koraszülésnek. "Koraszülés: A terhesség a betöltött 37. hét elõtt fejezõdik be." Súlyra lehet, hogy egy nem koraszülött baba is lehet olyan, mint az, aki koraszülött, de ettõl még azt nem így hívják.

Pedig fogalom zavarban vagy. Még egyszer mondom, nem csak a magzat kora számít hanem a súlya és a testi fejlettsége. Pl 40. hétre is születnek 2400 grammos babák, 2500 g alatt koraszülött. 40. hétre is születnek olyan kislányok akiknek nem zárt a szeméremajka. Õk is koraszülöttek. stb stb stb Csecsemõ ápoló és szülésznõ vagyok, egy orvos testvérrel. Elnézést, de úgy gondolom, hogy ezzel én jobban tisztában vagyok.
Persze, biztosan nem lesz koraszülött, de tudod annyi minden történhet szülés közben is. De ilyesmin inkább ne is gondolkodj!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem hinném, hogy koraszülött lesz, mivel a 32 hetes uh-on már 2250-re becsülték a súlyát.Tesója 3 éve a kiirt napon született 3980gr-mal.köszönöm a válaszokat.
21.29-es válasza tökéletes!!!Így igaz!Üdv :egy szülésznõ
20:45 nem vagyok fogalomzavarban, de a 38. héten szülés NEM számít koraszülésnek. "Koraszülés: A terhesség a betöltött 37. hét elõtt fejezõdik be." Súlyra lehet, hogy egy nem koraszülött baba is lehet olyan, mint az, aki koraszülött, de ettõl még azt nem így hívják.
Én is úgy tudom, hogy a betöltött 37. hét elõtt, VAGY a betöltött 37.hét után, de 2500 gramm alatti súllyal született babákat koraszülötteknek nevezik.
Szia az én babó 37.betõltõtt héten született makk egészségesen 3 napot voltam a korházban 56 cm és 3006 gr volt.Nem számitott koraszülõttnek a méretei és a hetei alapján sem.Kõnnyû és szép szülést.
Az utolsó vagyok.Az én kisfiam 37+3 hetesen született, 53 centivel, és 3090 grammal.2 nap múlva engedtek haza.A szobatársam 36. hétre szülte a kisfiát, mivel 2600 gramm volt, neki gyakrabban kellett cicire tennie, és 5 nap! után engedték haza(makk egészségesen született)Szóval nyugi, semmi baja nem lesz.
Erre semmi garancia sincsen. Most született meg ismerõsöm babája 40. hétre és koraszülött volt, mert egy helyettes orvos nem vette észre, hogy már veszélyesen kevés a magzatvíz és a gyerek súlya elkezdett csökkenni. Ez csak egy példa volt, nem ijesztgetni akarlak, de erre tényleg semmi garancia nincsen.
Kislányom 38 hétre született, tökéletesen egészséges, érett újszülöttként (biztos a teherbeesés dátuma, szóval tuti 38 hétre jött). Elvileg a 38. héttõl már nem koraszülés. A meghatározás szerint 37. hét elõtti szülés a koraszülés, de az igazán gáz a 35. hét elõtti szülés. Nekem több orvos is azt mondta (mert sajnos végig eléggé rezgett a léc), hogy ha betöltötted a 35 hetet, akkor már minden esélye megvan a babádnak. Ha akkor valami gáz van, akkor már elõtte is volt...
Én úgy tudom hogy a 37. héten már a tüdõ érése is befejezõdik, úgyhogy utána már leginkább csak a zsírpárnák jönnek fel a picire, de problémát nem okoz ha azután születik. Boldog babavárást és könnyû szülést neked, akárhányadik héten legyen is :)
Utolsó: Fogalomzavarban vagy. Koraszülöttet nem csak idõre néznek hanem pl súlyra vagy testi fejlettségre is.
Ez már nem is számítana elvileg koraszülésnek, két hét simán belefér.
Persze, hogy nincs garancia, de egy 38 hetes magzatnak már mindene kifejlõdött, úgyhogy ha most gon van, akkor 2 hét múlva is. Szóval jöhet nyugodtan:)
Én 3 babát hordtam ki, és a doki mindig a 37. héttõl kérdezgette hogy na szülünk? Onnantól már normális. Gond bármikor lehet, nem kell ahhoz az hogy korábban szülj. Egyébként a 3. babó született a 38. héten és teljesen egészséges. Aki mellettem feküdt õ 36-ra szülte és nem kezelték úgy mintha koraszülött lenne, de valószinû neki megvolt a súlya 2870 gr volt.

A 38. hét környékén mekkora becsült súlyú volt a babátok és mekkora súllyal született végül (ha már esetleg is megszületett)?

Tudom, hogy becsült súly ez csak, sok mindent nem jelent, csak kiváncsi vagyok. Pont 38 hetesen nekem 3032-re becsülték. Ahogy nézem ez nagyjából átlagos. Köszi a válaszokat el?re is!

Legjobb válasz: szia, nekem a 38. heti uh-án 2500 g volt és 3400 g a születési súllyal született meg a kislányom! Nagyon összeszedik magukat az utolsó hetekben! Szép szülést kívánok! 11 hetes anyuka

szia, nekem a 38. heti uh-án 2500 g volt és 3400 g a születési súllyal született meg a kislányom! Nagyon összeszedik magukat az utolsó hetekben! Szép szülést kívánok! 11 hetes anyuka
Szia!Nekem az utolsó ultrahangon 3400 gramra becsülték a baba súlyát, végül 2800 grammal és 49 centivel született a 38.hétre!!Jó babavárást!!
nekem 3555gra becsülték még nem szültem ugyhogy kiváncsi leszek mekkora lesz jo babavárást
Nekem a 39. héten 2000-2100gr -ra mondták, majd egy másik doki 2200-2400 ugyan az nap mondta. Végül a kiírt nap után 25 perccel megszületett 2600 gr és 50 centivel.
Nekem az elsõ babó a 37. hétre született 3300g-al és 48 cmrrel.A második ugyan ennyi idõsen csak 3000g volt az uh szerint és végül 4450g-al született meg idõre.

Mi a jelszó Mari néni kávézójában kapható 38-as számú, "Jelszavas burger"-hez?

"4-es méret? puffancs, 500 Ft kedvezménnyel annak, aki diák és ismeri a jelszót. Ez az a hamburger, amelynek évek óta nem változik az ára. A jelszót t?lünk nem tudhatod meg, találd meg azt, aki tudja!"

Legjobb válasz: Ehh, nekem elmondták, de már nem emlékszem.

Ehh, nekem elmondták, de már nem emlékszem.
béke
Lehet, hogy õk is elfelejtették...
A kérdező hozzászólása: A béke biztos? Már jártál ott és kérted? Nem változik idõnként?
bakker, nem esett le a poén benne ? ? nincs jelszó, ha van diákod, 800 ft.
A kérdező hozzászólása: Valóban van jelszó, privátban mát elküldték nekem.
na ne mondj már ilyet.. én meg már ettem ott és nem volt jelszó. eleve ha elolvasod a szöveget, akkor oda van írva, hogy ez 800 ft a burger és alatta egy poénos szöveg, hogy 1300 helyett ez a burger most 80 és egyébként is ki küldte volna el Neked privátban ?
jav. : 1300 helyett most 800, jelszóval és diákkal - ez egy tipikus, 100éves reklámfogás, amit rengetegféleképpen alkalmaznak a kereskedõk.

Tegnap voltam dokinal, 38 hetes vagyok, azt mondta h egy het mulva menjek vissza ha addig nem szulok meg, es ne egyek, ezt valyon miert mondta? Azt mondtra h lehet csaszarozni kell ha meg sokat no a baba, mar be van ekelodve, nagyon lent van.

Csaszarozas elott nem szabad enni? Ezt elfelejttem megkerdezni,valyon azert mondta mert meg akar csaszarozni,ezt nem szeretnem,pedig nem is olyan nagy a baba ,kb 3 kg. Mi a velemenyetek?

Legjobb válasz: Igen valszeg ezért mondta. Császárra éhgyomorra kell menni természetesen, hiszen nagy hasi mûtét.

Igen valszeg ezért mondta. Császárra éhgyomorra kell menni természetesen, hiszen nagy hasi mûtét.
38 hetesen már tudsz írni olvasni ? :O Jó tanuló vagy :D
Azt is meg fogják nézni elõtte, ne aggódj :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen, nagyon kedvesek vagytok, nem is amiatt mondta h a baba 3 kg, hanem a csontjaim miatt, azt mondta lehet nem fog kiferni a medencemen. Meg1x koszonom mindenkinek h valaszolt.
3 kiló baba nem egy hatalmas súlyú , meg lehet szülni simán, nekem mindkét gyerekem közel 4 kiló volt. Ha addig nem indul meg a szülés, ne egyél aznap mikor menned kell hozzá. Hetente kell menni szívhangot nézni, amíg meg nem születik a pici, ezért hívott vissza valószínûleg.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); nyugi :) elõször is a negyvenedik hétig hetente kell menned CTG (NST)-re, tehát ezért mondta, hogy egy hét múlva találkoztok megint. hogy beékelõdött a baba feje, az jelentheti azt, hogy hamarosan szülsz (nekem is 38 hetesen már beilleszkedett a baba, igaz, én a vizsgálat másnapján szültem, semmi elõjel nélkül) ne aggódj, simán beindulhat bármikor a szülésed. valószínû azt mondhatta neked, hogy ha császár lesz, akkor elõtte nem lehet enni, és hát lehet, hogy úgy véli, hogy amikor mész 39. hetesen a vizsgálatra, mert még nem jött világra a kicsi, de már orvosilag ilyen közel állsz a szüléshez, lehet, hogy indokoltnak fogja látni továbbküldeni téged a kórházba. a három kilós baba tényleg nem nagy. még négy kilósokat is szülnek hüvelyi úton a nõk... ez nem lehet az indok, max. ha nagy a gyerek feje, ha õ lát valami bibit, de errõl kellett volna tájékoztasson, illetve a kiskönyvedbe bele kell írnia! (nézd meg, mit firkált bele) :) szóval ne aggódj :) lehet, már addigra beindul. ha meg nem, akkor se éhezzél, ha mész vizsgálatra... de ha nem eszel nst elõtt, legalább vigyél magaddal kaját :) nem hinném, hogy sokat nõne a gyerek, amúgy meg nem is mindig pontosak a mérések. nekem 3300 grammra számolt az orvosom 38. hetes vizsgálatnál, erre másnap 2850 grammal született meg a kisfiam :)
Pedig ezzel segíteni próbáltam, mégpedig abban, hogy ne a fejed fölött döntsenek és te csak sodródj az eseményekkel, hanem hogy képbe kerülj, ne adj Isten beleszólásod is lehessen a dolgokba. Sajnálom, azért sok szerencsét kívánok a szülésedhez.
A kérdező hozzászólása: Ha ennyire merges vagy, miert nem tartod meg magadnak a valaszodat? Igy is kivagyok elegge nincs nekem szuksegem a te kioktatasodra! Ha nem tudsz segiteni akkor inkabb ne irj! Koszonom!
A kérdező hozzászólása: Hat akkor bisztos ez az oka, mondta is hogy lehet h bent kell maradjak, ugyhogy vigyem a cuccaimat, nagyon koszonom h valaszoltatok, ja es meg valami ha mar igy be van ekelodve a baba akkor nem lehetne vhogy kicsalogatni a jovo hetig?
Nem csak a baba súlya dönt, lehet, h a fejkörfogata túl nagy. De ezeket a kérdéseket a dokinak kellett volna feltenned, már bocsi. Hogy tudsz így bízni benne és rábízni a tested és a gyereked életét, ha nincs tiszta, nyílt kommunikáció?? A szülés azért veszélyes üzem, nem rózsaszín takony, hogy odamegyek, gyertyát gyújtok, meg füstölõt, beteszem a kedvenc CD-met, lazán vajúdgatok 2 órát, majd gátvédelemmel, 3 nyomásra kijön a baba. Nem értem, hogy a fontos kérdésekrõl miért nem képesen beszélni a szülõ nõk a szülész orvosukkal…Bocsi, de ilyenkor mindig mérges leszek, ezek olyan kérdések, amikrõl nem a Gyakorikérdéseken kéne beszélgetni, hanem a doki rendelõjében.
Nyilván azért mondta mert megvizsgál reggel és ha úgy látja, hogy kell egybõl meg tud császározni.
A kérdező hozzászólása: Uram Isten, igen reggel kell bemennem, olyan nagy stresszben voltam hogy elfelejtettem megkerdezni hogy miert is nem szabad egyek, akkor lehet h csaszarozni akar. Na most be vagyok tojva!
A császár egy mûtét, mûtétek elõtt nem szabad enni. Na de: reggel kell bemenned? Akkor biztos éhgyomorra gondolta. Mi nem tudhatjuk, mire gondol az orvosod, neked kellene megkérdezni!
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso, rettento vicces vagy! 20.an megszuletett a kisfiam, hosszu vajudas utan csaszarmetszessel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!