Találatok a következő kifejezésre: A 38. úgy (59 db)

Kedden töltöm a 38. hetemet. Ha aznap szülök, már nem lesz a babának semmi baja úgye?

Legjobb válasz: 20:45 nem vagyok fogalomzavarban, de a 38. héten szülés NEM számít koraszülésnek. "Koraszülés: A terhesség a betöltött 37. hét elõtt fejezõdik be." Súlyra lehet, hogy egy nem koraszülött baba is lehet olyan, mint az, aki koraszülött, de ettõl még azt nem így hívják.

Pedig fogalom zavarban vagy. Még egyszer mondom, nem csak a magzat kora számít hanem a súlya és a testi fejlettsége. Pl 40. hétre is születnek 2400 grammos babák, 2500 g alatt koraszülött. 40. hétre is születnek olyan kislányok akiknek nem zárt a szeméremajka. Õk is koraszülöttek. stb stb stb Csecsemõ ápoló és szülésznõ vagyok, egy orvos testvérrel. Elnézést, de úgy gondolom, hogy ezzel én jobban tisztában vagyok.
Persze, biztosan nem lesz koraszülött, de tudod annyi minden történhet szülés közben is. De ilyesmin inkább ne is gondolkodj!
A kérdező hozzászólása: Akkor nem hinném, hogy koraszülött lesz, mivel a 32 hetes uh-on már 2250-re becsülték a súlyát.Tesója 3 éve a kiirt napon született 3980gr-mal.köszönöm a válaszokat.
21.29-es válasza tökéletes!!!Így igaz!Üdv :egy szülésznõ
20:45 nem vagyok fogalomzavarban, de a 38. héten szülés NEM számít koraszülésnek. "Koraszülés: A terhesség a betöltött 37. hét elõtt fejezõdik be." Súlyra lehet, hogy egy nem koraszülött baba is lehet olyan, mint az, aki koraszülött, de ettõl még azt nem így hívják.
Én is úgy tudom, hogy a betöltött 37. hét elõtt, VAGY a betöltött 37.hét után, de 2500 gramm alatti súllyal született babákat koraszülötteknek nevezik.
Szia az én babó 37.betõltõtt héten született makk egészségesen 3 napot voltam a korházban 56 cm és 3006 gr volt.Nem számitott koraszülõttnek a méretei és a hetei alapján sem.Kõnnyû és szép szülést.
Az utolsó vagyok.Az én kisfiam 37+3 hetesen született, 53 centivel, és 3090 grammal.2 nap múlva engedtek haza.A szobatársam 36. hétre szülte a kisfiát, mivel 2600 gramm volt, neki gyakrabban kellett cicire tennie, és 5 nap! után engedték haza(makk egészségesen született)Szóval nyugi, semmi baja nem lesz.
Erre semmi garancia sincsen. Most született meg ismerõsöm babája 40. hétre és koraszülött volt, mert egy helyettes orvos nem vette észre, hogy már veszélyesen kevés a magzatvíz és a gyerek súlya elkezdett csökkenni. Ez csak egy példa volt, nem ijesztgetni akarlak, de erre tényleg semmi garancia nincsen.
Kislányom 38 hétre született, tökéletesen egészséges, érett újszülöttként (biztos a teherbeesés dátuma, szóval tuti 38 hétre jött). Elvileg a 38. héttõl már nem koraszülés. A meghatározás szerint 37. hét elõtti szülés a koraszülés, de az igazán gáz a 35. hét elõtti szülés. Nekem több orvos is azt mondta (mert sajnos végig eléggé rezgett a léc), hogy ha betöltötted a 35 hetet, akkor már minden esélye megvan a babádnak. Ha akkor valami gáz van, akkor már elõtte is volt...
Én úgy tudom hogy a 37. héten már a tüdõ érése is befejezõdik, úgyhogy utána már leginkább csak a zsírpárnák jönnek fel a picire, de problémát nem okoz ha azután születik. Boldog babavárást és könnyû szülést neked, akárhányadik héten legyen is :)
Utolsó: Fogalomzavarban vagy. Koraszülöttet nem csak idõre néznek hanem pl súlyra vagy testi fejlettségre is.
Ez már nem is számítana elvileg koraszülésnek, két hét simán belefér.
Persze, hogy nincs garancia, de egy 38 hetes magzatnak már mindene kifejlõdött, úgyhogy ha most gon van, akkor 2 hét múlva is. Szóval jöhet nyugodtan:)
Én 3 babát hordtam ki, és a doki mindig a 37. héttõl kérdezgette hogy na szülünk? Onnantól már normális. Gond bármikor lehet, nem kell ahhoz az hogy korábban szülj. Egyébként a 3. babó született a 38. héten és teljesen egészséges. Aki mellettem feküdt õ 36-ra szülte és nem kezelték úgy mintha koraszülött lenne, de valószinû neki megvolt a súlya 2870 gr volt.

38+4 hetes vagyok! Normális az, hogy tegnap óta sokat keményedik a hasam, és tegnap egész délután, és most is picit görcsölget a hasam? úgy mint mielőtt megszokott jönni a mensi. Nagyon gyengén!

Legjobb válasz: 38+6 hetes vagyok. Nekem délelõtt óta feszül a hasam, néha görcsölget és tök zizis vagyok, úgyhogy arra gondoltam, lehet vmi. front van vegy a szeles idõ teszi. Nem tudom, eddig nem voltak se jóslómim, a nyákdugó sem ment el.

38+6 hetes vagyok. Nekem délelõtt óta feszül a hasam, néha görcsölget és tök zizis vagyok, úgyhogy arra gondoltam, lehet vmi. front van vegy a szeles idõ teszi. Nem tudom, eddig nem voltak se jóslómim, a nyákdugó sem ment el.
A kérdező hozzászólása: szia! nekem tegnap volt egy hete, hogy a nyákdugó elment! hát lehet, hogy tényleg ez a front lesz a hibás! boldog babavárást, és könnyû szülést neked! szia
Az normális, úgy hívják jósló fájás és ha rendszeres idõközönként jelentkezik, akkor már nem jóslás. (Nekem egy napig görcsölgetett, aztán másnap reggel már 5 percenként és kicsit erõsebben is, de nem voltak nagyon erõs fájások azok még.) Szóval könnyû szülést nektek, valamint jó babázást. Szerintem ez már annak az elõszele.
Na csajok, ez lehet tényleg a front. Én is 38 hetes 4 napos vagyok és ugyanezt érzem, igaz nem bánnám, ha már történne valami.... Szép szülést!
Már én is türelmetlen vagyok, de amilyen "szerencsém" van, nem fog megindulni magától és indítás lesz a vége, mint a fiamnál. Kedden megyek dokihoz, kívánncsi vagyok mit mond. elsõ
mirõl mire váltottatok?
A kérdező hozzászólása: Miért kérdezed??? Météról Balázsra
Szia ha eddig Máténak hivtátok és most Hirtelen Balázs lett szegény hát nem is tudom nekem rosszul esne:) De igazán szerintem semmi baja nem lesz töle:)
Szia, nem, nem fog neki rosszul esni. A szeretetet érezte, ahogy beszéltetek hozzá, simiztétek a pocakon keresztül. Amúgy mindkét név szép! :-)
Miért nem adjátok mind a két nevet neki?
Szia! Én a kis Pocaklakónkat Franciskának hívom, pedig szinte biztos vagyok benne, hogy nem Franciska lesz. De nekünk még elég sok van hátra és biztos vagyok benne, hogy lesz még millió változat. Sokan még a nemét sem tudják és nem olyan sértõdõsek ezek a mai gyerekek. :-) 2 keresztnevet szerintem ne adjatok- csak megbonyolít mindent.. Bár a döntés a kezetekben van! Bármilzen nevet adtok tetszeni fog neki! Ill. a lénzeg, hogy nektet tessen! :-)))
Szerintem sem fog megsértõdni...még az is lehet, hogy õ sugallta nektek a másikat.:-) sõt az is lehet, hogy ha megszületik és meglátjátok mégis inkább Mátés és nem Balázsos lesz. Hallottam már olyat, hogy két hét múlva meg kellett változtatni a gyerek nevét, mert az istennek nem passzolt hozzá. Úgyhogy lehet, hogy még nektek sem ez a végleges névválasztás!
Szia ugyanígy voltunk, végig egy néven hívtuk 2 hete változott nagyon nagyon rossz volt eleinte, azt hittem õ már az akinek elneveztem, de 1 hét alat átáltunk, bár néha még mindig reflexbõl az elsõ név jön, de ennek ellenére sem adom azt neki, megszokja ezt is én úgy vagyok vele, most így szólítom nagyon sokat! Szerintem még most van idõtök jól átgondolni! Most tegyétek, de alaposan! boldog babavárást
a korban már bõven benne vagytok. gondolom egzisztenciálisan is tartotok már ott, h gyermeket vállaljatok. beszélgess vele errõl nyíltan, ne hagyd, h kitérjen a válaszadás elõl. biztosítsd, h nem haragszol meg, ha õ nem szeretne apa lenni, viszont te szeretnél anya lenni. ha nem egyeznek a terveitek, akkor ne raboljátok egymás idejét a továbbiakban. ezt így érzem korrektnek.
Szerintem ne add fel!Még természetesen lehet közös jövõtök, ha leültök beszélgetni.Vegyetek át mindent, ki mit tervez, csak hogy tudd, mire számíthatsz.Aztán mérlegeld a dolgot.Ha nem szeetne gyermeket, te pedig igen, egyételmû a dolog..
Hát, ez egy elég komoly kérdés, egyáltalán nem akar, vagy csak még most nem?
Gyerek csináláshoz két ember kell, ahogy a felneveléséhez is. Amíg az egyik fél nem akar gyereket addig kár is erõltetni a baba dolgot, mert abból semmi jó dolog nem fog származni ha az egyik akarja a másik nem..
Te tudhatod, hogy mit mondott pontosan. Én két év után még nem vállalnék senkivel gyereket, de ez csak az én magán véleményem, viszont lehet a párod is így gondolkodik. Én 29 voltam mikor összejöttem a férjemmel, 34 mikor szültem, nekem kellett ennyi idõ míg elmúlt a rózsaszín köd, valójában láttam milyen ember, mit tudunk egymással kezdeni és így gyereket vállalni. Még szerintem te is ráérsz 1-2 évet.
Jaj, sok sok ilyen történetet hallottam, hogy az asszony meggyözte a ferjet, aki beadta a derekat! De abba aztan semmi köszönet nem volt , a beadta a derekat az azt jelenti , hogy fanyalogva, de beleegyezett, de aztan mikor baj volt segitseg kellett hozzavagta a nö fejehez mindig vegsö soron " te akartad"stb es ezzel a gyerek eletet is elrontotta, mert ez a te akartad hozzaallas megmarad, az esetek zömében, ha nem is mindegyikben. Ha a ferfi nem ker meg hogy szülj, ne tedd, mert egy kinlódas lesz az egesz elete a mamának es babának, a ferfi keveset fog segiteni es erzelmileg tavolsagtartóbb lesz
Én megértelek, meg igen csak idõszerû ez a téma a Ti korotokban. Szerintem sunnyog a pasi, vagy egyáltalán nem akar, vagy nem biztos az érzésiben. Adj ultimátumot, annak nincs értelme, hogy húzza az idõt és pár év múlva nyõgje ki, hogy nem akar gyereket, jobb ezt tisztázni, Te sem leszel már fiatalabb. Nem azt mondom, hogy nincs már idõd egyáltalán, ha pl az anyagiak vagy egyéb más racionális ok van a háttérben, de ha semmi csak a majd akarok, majd talán, arra nem érdemes várni szerintem. Szerintem egy nõ, aki gyereket akar nem fog tudni úgy élni, hogy nem lesz, mert a pasi nem akart, bánnád örök életedre, sok pasinak tényleg csak az kell, hogy seggberugják, mert maguk sem tudják mit akarnak
Vagy a gyerekröl vagy erröl a "szerelmedröl" le kell mondanod.
2-es! Hát, ez nagy hülyeség, amit válaszoltál!
Persze , hogy ugyanazt irtad volna, h vágjanak csak bele, mert aztan a gyerek nem neked sir es nem te kell neki vasarolj ételt és cipöt, tehat szüljön mindenki 6 ot felöled, miert kérdés nem?
21-es Férfi és nõ kapcsolatot kezd és tart fenn évekig. Mi a cél? A cél mindig is, egy volt, amióta az õsközösségi társadalom kialakult (vagy kiûzettünk a paradicsomból, kinek melyik tetszik), a cél a családalapítás és az utódnemzés. Errõl szólnak a férfi-nõi kapcsolatok. Vannak ezen kívül baráti, rokoni, kollegiális etc...egyéb kapcsolatok, ezek szólnak a barátságról, a pénzszerzésrõl, a segítségnyújtásról, a szórakozásról. De a szexuális viszonyt folytató férfi és nõ kapcsolata a családalapításról és a gyerekvállalásról szól elsõsorban. Legalábbis pár ezer éve már errõl szól.
Ne haragudj, de a helyedben erre már jóval elõbb rákérdeztem volna. Nekünk, nõknek nincs idõnk a végtelenségig várni, szóval úgy gondolom, hogy ha valakit komoly "esélyesnek" látunk, akkor jobb erre a kérdésre kitérni minél elõbb. Én például már fél év után rákérdeztem a páromnál, pedig bõven van még idõnk, egyikünk sincs még 30, de jobbnak láttam tudni, mire számítsak. Egyáltalán nem erõltetés ez ennyi idõsen. Szerintem kérdezz rá kerek-perec, akar-e majd valaha gyereket egyáltalán, és ha igen, akkor mikor. Jogod van tudni. A választól függõen pedig neked kell majd döntened, mit választasz... Sok sikert! :-)
Ezt csak vele kell megbeszélned, tök mindegy hogy itt ki mit mond. A ráérsz még duma azért h.lyeség, mert ha azt mondja a pasi hogy ráérünk arra még, aztán 3 év múlva azt mondja hogy ja õ nem akar gyereket, akkor mire új kapcsolatod lesz, mire az olyan biztossá válik hogy gyereket lehet vállalni, mire összejön a gyerek, 42 leszel. Csak mondtam valamit. Õszintén kérdezd meg hogy akar-e EGYÁLTALÁN, esetleg mással akar, vagy nem akar.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm õszinte válaszaitokat. Megerõsítést kaptam.
Nem tudom, mire jutottál, de úgy gondolom, hogyha 38 évesen a párod még beszélni sem hajlandó a világ legtermészetesebb dolgáról, akkor keress mást. valószínûleg azonnal faképnél hagyna, ha terhes lennél.
Olvasom a válaszokat és nem értem. Mondjátok már meg miért annyira más most a világ és benne az ember, mint volt 50, 100, 1000 és 5000 évvel ezelõtt? Miért kérdés egy 33 éves nõnél, hogy idõszerû-e a gyerekvállalás a választott párjával? Miért kérdés egy 38 éves férfinál, hogy felelõsséget vállal a választott nõért és családot alapít vele? Számomra inkább az a kérdés, hogy ez miért kérdés. Ez lenne a természetes. Egymást válaszották, együtt vannak. Ez a család alapja, jöhet a hab a tortán. De ugyanezt írtam volna, ha a nõ 23 éves és a férfi 28 éves lenne...
Miféle kapcsolat az, ahol az egyik fél nem hajlandó beszélni a kapcsolat egyik legalapvetõbb "céljáról"? Minden kapcsolat elején tisztázni kell a gyerek, és a házasság témát.
Teli vannak az árvaházak, mert ketyeg mindenkinek basszus, felelötlen módon
Lovalljátok bele a terhességbe, mert "ketyeg az óra", hadd ketyegjen! Csak egyszer lehet elrontani az eletet es a gyerekedét, több esély nincs. Inkább ketyegjen, mintsabb gyerekestöl kolduljon a vörösmarthy téren, nem? Vagy rugdossa a férje
Bocs kifelejtettem.... Itt valaki írta h te még ráérsz.. ez így van! De a párod tegyük fel még két évig akartok csak ketten lenni, vagy 2 év múlva gyereket. DE addigra a szerelmed már 40 éves lesz. nem egézséges ha a szülõk és a gyerekek között túl sok idõ van. (nem mondtam h 16 évesen kell szülni , de túl késõn se jó ) :) )
Hát te még nem vagyok annyira idõs ehhez de a párod azért már nem fiatal. ha gyereket akartok akkor azt még most kéne. Amúgy házasok is vagytok , vagy nem?
Ezt a kérdést ebben a korban már nem lehet azzal elintézni, hogy ráér még... Rövidre kell zárni: Igen vagy Nem?? harmadik válasz nem létezik, ne fogadd el! Ne hagyd hogy húzza az idõdet, keress inkább egy pasit, akivel egy az elképzelésetek!
Még bõven ráér? Én sosem értettem ezt a "még harminc-X éves vagy, ráérsz" kijelentést. Bakker, 35 felett már nehezebb egészséges gyereket szülni és minden egyes évvel 1-2%-al növekszik az esélye annak, hogy nem lesz egészséges a gyerek. És ha nem csak egy gyereket szeretne? Mert én két testvérrel nõttem fel, szóval nekem egy gyerek NEM gyerek, de még kettõ sem. Kicsit gondolkodjatok már basszus!
Hát ha azt nézzük õ rá is ér, mondjuk neked sem olyan sürgõs még. Amúgy beszéljétek meg aztán döntsd el mi legyen. Erre itt nem kapsz választ.
Ja igen és még valami. Én is 33 voltam amikor elkezdtünk próbálkozni, eltelt két év idén már 35 leszek és még mindig nem estem teherbe. Szóval annyira már te sem érsz rá.

Mindenkinek kipostázzák (millió példányban) a 38 oldalas "alkotmányt". Sok pénzünk van ugye?

Vagy valami csókosnak nyomdája van?

Legjobb válasz: Honnan vetted, hogy kiküldik? Keresem a híroldalakon, de én nem találtam.

Honnan vetted, hogy kiküldik? Keresem a híroldalakon, de én nem találtam.
Errõl még nem hallottam: Futja az 1.3 milliárd propagandára elkülönített keretbõl. Remélem, hogy a munkahelyeken nem kell vizsgázni belõle.
Hát mondhatom szép. Még sokan azon is picsognak hogy kiküldik nekik az alkotmányt - Mondván erre van pénz? Az alkotmányt igen is hozzáférhetõvé kell tenni az embereknek, ezt pont olyan mint amikor érettségiztem mi is állami pénzen az érettségi mellé megkaptuk az alkotmányt. Most kaptunk egy újat, és igen is minden magyar embernek el kellene olvasnia, és nem hiszem hogy az országnak csak a 10 %- elmenne egy boltba hogy megvegye.
Az új"tákolmány" már a neten is olvasható!!Jó sok baromság van benne.Aki elolvasta és még érti is, annak akut hányingert okoz.aki pedig alapból Fidesz szimpatizáns, annak meg elég amit Viktorovék mondanak róla!!
Ha nem postáznák ki akkor meg azért rinyálnátok.
Ráférne mindenkire, hogy a kezébe fogja és elolvassa, mert sokan olvasatlanul hülyeségeket beszélnek.
Én nem kérem, nekem meg van pdf-ben. Költsék azt a pénzt inkább honvéd lakásokra.
"Sok pénzünk van ugye?" Reggel máshová már írtam: te eszel, dolgozol és alszol, semmi mást? "Remélem, hogy a munkahelyeken nem kell vizsgázni belõle." Ez a munkahely döntése. Ha elõírja, akkor elõírja. Ha hindu hitbõl kötelez vizsgára, akkor abból kell vizsgáznod. "Ráférne mindenkire, hogy a kezébe fogja és elolvassa, mert sokan olvasatlanul hülyeségeket beszélnek." Pontosan. Tegnapis a második(!) oldalon álló kijelentést hiányolta valaki (Magyarország államformája nem köztársaság, ezért nincs köztársasági elnök sem).
A kérdező hozzászólása: "hogy amint január 1-jén hatályba lép, a jelenlegi érvényét veszti." nem vagyok jogász, így nem tudom neked megmagyarázni, de ez a hatályát veszti nem olyan, hogy nem lesz érvényes. csak valami rendszer az egész, így kell írni, hogy a jogszabály a kihirdetést követõ napon hatályát veszti stb. majd egy jogász elmagyarázza.
Miért kell 1 családba 3-4 alkotmány ez annyira hülyeség...Minden házba küldjenek 1et az még értelmes is lenne.
A kérdező hozzászólása: jah várj, lehet, hogy te a régi alkotmány visszamenõleges "nem elismerésére" gondolsz :) akkor nem szóltam.
eddig nem érdekelt, de most már megnézem mi van benne, tud valaki egy linket hozzá?
Ha te sem kéred postán az alkotmányt, csatlakozz! http://www.facebook.com/pages/K%C3%B6sz%C3%B6n%C3%B6m-nem-k%..
A kérdező hozzászólása: *8 millió
Nabazz, valami marha már erre is kitalát facebook csoportot, mint az olcsó benzinre. Ezeket nem gyûjti valaki valami szégyenfalra?
ha küldik, küldjék. egyébként az sokkal nagyobb csiki-csuki így és úgy is kínos helyzet, hogy ebben az alkotmányban nincs leírva, hogy amint január 1-jén hatályba lép, a jelenlegi érvényét veszti. ha így hagyják, akkor két alkotmányunk lesz egyszerre, ami vérciki. ha meg alkotmányt módosítanak, emiatt, az is vérciki.
A kérdező hozzászólása: Hát Pedró, még ha "csak" a sima adódat költenék erre. De ugyebár plusz adókat fizetünk, mert erre kell a zsé.
A kérdező hozzászólása: "Az alkotmányt igen is hozzáférhetõvé kell tenni az embereknek, ezt pont olyan mint amikor érettségiztem mi is állami pénzen az érettségi mellé megkaptuk az alkotmányt. Most kaptunk egy újat, és igen is minden magyar embernek el kellene olvasnia, és nem hiszem hogy az országnak csak a 10 %- elmenne egy boltba hogy megvegye." szerintem pedig a lehetõség mindenkinek adott, aki akarja az letölti, beszerzi, nem kell megvenni. ez ráerõltetés, és egy rohadt nagy pénzkidobás. de ugye máshonnan elvonják a pénzt. EZÉRT?
A kérdező hozzászólása: "Reggel máshová már írtam: te eszel, dolgozol és alszol, semmi mást? " szegénykém, nagyon sajnálom, ha részedrõl a szórakozás a kinyomtatott kiküldött alkotmányolvasásából áll :)
Nem kell! Nem küldték el nekem a Nemzeti Együttmûködési Nyilatkozatot sem, úgyhogy meg vagyok sértve. Ezután már nem kell az új Alkotmány se! Pedig mindkettõt ki akartam függeszteni, az egyiket a konyhában, a másikat a hálószobában, és kellett volna még valami, mondjuk a Nemzet Nyelvének dedikált fényképe, amit meg a vécédeszkára tettem volna... Na de így... Szerintem is felesleges pénzkidobás! (Komolyra fordítva: már megint valami olyan dologra költik az adómat, aminél SOKKAL fontosabb dolgokra kellene!) Pedro
Felesleges pénzkidobás, mert akit érdekel, az a neten már olvashatja. Én is elolvastam már, de ez nem a nép alkotmánya, hanem csak a Fideszé. A mások dolog, amiért értelmetlen kiküldeni: nagyon sok az olyan passzus benne, ami nem egyértelmû. Ahhoz, hogy biztosan véleményt mondhasson bárki is róla, a majdani sarkalatos törvényeket is ismerni kellene. Csak azokkal együtt értelmezhetõ ez az alkotmány. Pl. a magzati élet védelme? Abortusz tilalom vagy nem? A nagykorú gyermek köteles eltartani a szüleit? Mikor, milyen feltételek megléte esetén? A többi is hasonló kérdéseket vet fel.
Az Alkotmány eddig is nyilvános volt, ezután is az lesz. Aki el akarja olvasni, az el tudja érni. Egyetértek azokkal, akik szerint pénzkidobás.
A kérdező hozzászólása: http://index.hu/belfold/2011/04/27/mindenkinek_kipostazzak_a..
következõ meg az hogy kiteszem a falra a Nemzeti EGyüttmüködés Nyilatkozata és az Orbán fotó mellé?

A tisza cipőket hogy számozzák? Úgy tudom, hogy a 38-as lábúaknak 36-os a jó tiszából?

Nekem van egy ecco cip?m ami 37-es és 23,5 centi a bels?talphossza. Arra lennék kíváncsi, hogy egy 36-os tiszának milyen hosszú a bels? talphossza?

Legjobb válasz: Ez hülyeség. Én 40-es lábú vagyok, és 40-es Tiszám van. Egyszer beleszerettem egybe, de csak 39-es volt, az pedig már kicsi volt sajnos, szóval ez csak hiedelem.

Ez hülyeség. Én 40-es lábú vagyok, és 40-es Tiszám van. Egyszer beleszerettem egybe, de csak 39-es volt, az pedig már kicsi volt sajnos, szóval ez csak hiedelem.
A kérdező hozzászólása: jó, de valaki vaterán vagy teszveszen kiírta, neki 38-as cipõi vannak és hülyén van számozva a tisza...
Nekem 37es a lábam és a 36os nagy volt. Az eladó mondta is, hogy hehe hát igen, így van számozva és hát nincs is kisebb, de lehet ám náluk venni talpbetétet, vegyek egyet és majd jó lesz. Én meg gondoltam, hogy meg a jó édes anyádat, hogy az elszámozott szarotokért még én fizessek pluszba talpbetétet, hogy megvehessem és hordjam a szar méretet, hogy tönkre menjen a lábam.
A kérdező hozzászólása: én megmondtam... amúgy lehet, hogy pont az õ cipõik vannak jól számozva. Azért mégsem kínai piacon vagy ahol 1500-ért kapsz egy cipõt, mert azok több mint valószínû, hogy elvannak számozva. Szóval nézhetjük úgy, hogy az eddigi cipõid voltak elszámozva és az övéké nem... mivel nekem az egyedüli márkás utcai cipõm ezaz ecco és ezt is turiban vettem, így nem tudom megmondani most mi van jól számozva és mi nem. Az eccohoz, ha viszonyítok, akkor egyformán számozzák (belsõ talphossz szerint) a cipõket... Szóval a kínai cipõk vannak elszámozva.
Nekem 39es lábam van, tiszából pedig a 38-as nagy rám

Tegnap a dokim megvizsgálta a méhszájamat, úgy mint korábban is vérezgettem, de ez már második napja tart nem erős, de van és görcsölgetek is, lehet hogy ezek már fájások vagy hívjam a dokim hogy nincs-e valami baj? 38+3hkm

Legjobb válasz: én is véreztem tegnap vizsgálat után, megkérdeztem a szülésznõt, azt mondta, hogy ilyenkor ez már normális, vérbõ odalent minden. kicsit mensigörcsöket is éreztem, de elmúlt. 39+5 hetes kismama

én is véreztem tegnap vizsgálat után, megkérdeztem a szülésznõt, azt mondta, hogy ilyenkor ez már normális, vérbõ odalent minden. kicsit mensigörcsöket is éreztem, de elmúlt. 39+5 hetes kismama
Hívd fel, annyit megér a nyugalmatok és biztonságotok! Tudod, végig azt mondták, hogy két esetben kell menni, vérzés és görcsök. Lehet, hogy természetes, de miért kockáztatnál?

37 hetes vagyok, pénteken kezdem a 38. -at. Ma voltam dokinál, és zárt a méhszájam. Teljesen. Attól még ki fog nyílni, ugye? Majd idővel?

Az els? kisfiam 41+6 hétre született,és amikor jöttek a fájások,tágultam is rendesen.Nem folyt el a magzatvíz,hanem burkot repesztettek. Tudom,hogy ez buta kérdésnek t?nhet,talán az is, de azért szeretném tudni, mire számítsak. Sokan írják, hogy ennyi id?sen már 1-2 ujjnyira nyitva vannak. De van aki még a fájásokkor sem. És ugye egyik szülés sem egyforma.

Legjobb válasz: Én 40+4-en délelõtt 11-kor voltam nst-n, utána vizsgálat, teljesen zárt, és megtartott méhszáj. Délután kezdõdtek a fájások, este 7-re már 2 ujjnyira nyitva voltam, 10.50-kor megszületett a fiam:) Biztosan a tiéd is ki fog nyílni, ne aggódj! Könnyû szülést neked!

Én 40+4-en délelõtt 11-kor voltam nst-n, utána vizsgálat, teljesen zárt, és megtartott méhszáj. Délután kezdõdtek a fájások, este 7-re már 2 ujjnyira nyitva voltam, 10.50-kor megszületett a fiam:) Biztosan a tiéd is ki fog nyílni, ne aggódj! Könnyû szülést neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tehát bármikor lecsaphat :D Egyébként nekem sem mutat semmit az NST. De várom már nagyon. :) Jó egészséget Nektek!
Naná, hogy ki fog nyílni. Én is szép, könnyû szülést kívánok.

38 hetes vagyok, olyan keveset mozog már a babám, ugy agodok, mert eddig mindig aktiv volt. Mitől változott?

már mindigcsak aggodom,olyan jo lenne,ha már kibujna inkább.az orvosok szerint,nem nagy a babám,söt olyan 2800-3000gramm körül mondják.ugyhogy helye lenne még,mert elég picike.

Legjobb válasz: Ha a napi 10 mozgás megvan,ne aggódj,de a mérvadó a ctg.Mindenképp nézesd meg!!

Ha a napi 10 mozgás megvan, ne aggódj, de a mérvadó a ctg.Mindenképp nézesd meg!!
Valószínüleg már kevés neki a hely azért mozog kevesebbet.nyugodj meg.
Én 37 hetes vagyok, az én babám is kevesebbet mozog, de hát nincs is nagyon helye :) látom hogy dugdossa ki a kis könyökét vagy a térdét de fájdalmat sem tud okozni, csak fészkelõdik ! Az a lényeg hogy azért érezd hogy mozog, de szerintem ne várj tõle nagy rugdosásokat :)
Nem annyira pici hogy sok hely maradna mozognia. Szülés elõtt az én kisfiam is csendben volt. Az NST-t meg is ismételték, pedig nem volt semmi baja.

Ha faros babám nem fordul be és császározni fognak, akkor az programozott császár lesz, tehát a 38-39. héten megcsinálják, vagy ilyenkor meg szokták várni, míg a szülés magától beindul, és úgy császároznak?

Legjobb válasz: Ez korházfüggõ és dokifüggõ. Nekem nem fordult be, betöltött 39 hetesen a dokim megcsinálta a császárt, nem várta meg míg beindul.

Ez korházfüggõ és dokifüggõ. Nekem nem fordult be, betöltött 39 hetesen a dokim megcsinálta a császárt, nem várta meg míg beindul.
Elnézést az Off-ért, de ezért miért kellene császározni? Nem akarod simán megpróbálni vagy más oka is van a császárnak? Mert a válasz is attól függ persze.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszi. Még bizakodok, hátha forgolódik egy kicsit. Csak lelkiekben jobb mindenre felkészülni.
Ha az elsõ baba faros az általában császárral végzõdik.Másodig babát már meglehet simán szülni.Tudom.Tapasztalat.7 hete szültem.Faros volt a baba.Simán megszültem, pedig rettegtem tõle.Örülök, hogy nem császároztak.
Engem nem hagytak vajúdni, meg se várták hanem egybõl mûtõ, örülök is.
A császár egészen biztosna biztonságosabb mint sima szülés. nekem mindkettõ császár volt, a másodiknál elõre tudtuk is, és megvárták amíg beindul. Már egy nappal túlhordtam és reggel még haza küldött a doki. És szombat éjjel császároztak, emlékszem nagyon kedvesen, de zsörtizett a mûtös stáb, mert volt aki már aludt, (köztük a dokim is) volt aki egy tök jó kalózós filmet nézett és lemaradt a végérõl. De hát így jártak.
Szia! Nekem nem csinálták meg elõbb a mûtétet, meg akarták várni amíg beindul a szülés. De betöltött 42 hetesen sem indult be semmilyen behatásra, így lett császár. Én rettegtem attól, hogy a faros babámat megszületik hüvelyi úton. Akkor már inkább császár.
Nekem is vár a dokim...a kiírt napig és megpróbáljuk a hüvelyit, pedig nagyon faros a kisaszzony:S Fosok rendesen, de megszülöm ha addig élek is:D Ada és Abi ^^
2. vagyok. Ha nem fordulna be, akkor se keseredj, nekem nagyon jó élmény maradt az egész, nagyon gyorsan gyógyultam, már másnap egyenes háttal jöttem-mentem a babámmal. Igaz az elsõ felkelés borzalmasan fájt, de 1 héttel a szülés után már nem is fájt. A vágá már gyönyörû! Sok boldogságot! 2 és fél hetes baba anyukája
Nekem végig faros volt, és megvárták, amíg beindul. Pont a kiírt napon császároztak meg. Ez tényleg doki és kórház függõ.
A kérdező hozzászólása: szombaton rákérdeztem a dokimnál, hogy hogy lehet szülni, ha nem fordul be a baba. Azt mondta, õ inkább vágna, mert 10* rizikósabb a természetes szülés a faros babánál. Elsõ babám lesz, nem akarok a saját fejem után menni, a doki csak jobban tudja tán, hogy hogyan jobb, mint én. Nem vagyok a császár híve, és még remélem, hogy befordul, hisz még csak 33 hetes vagyok, de ha a doki megmond valamit, akkor - ismétlem - nem merek a saját fejem után menni, annál is inkább, mert sosem szültem, nem tudom, mibe vágom a fejszémet.
nekem holnap lesz programozott császárom, mert vékony az elõzõ vágás hegvonala és a doki szerint nem bírná ki a kitolási szakaszt. Nekem nem várja meg, amíg beindul magától, de holnap azzal kezdi, hogy beindítja, mert ez élettanilag kell állítólag az anyának és a babának is. Én betöltött 39. hetes vagyok, amúgy péntekre voltam kiírva.
Nyugi, nekem is csak a 35. héten fordult be, addig a fenekét meresztette:) Biztosan neked is befordul! Könnyû szülést és jó babázást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!