Találatok a következő kifejezésre: A 37. kismama (138 db)

Van itt olyan kismama/anyuka akinek a babájának a 37-38. héten a bpd-je ekkora?

90mm Doki azt mondta,hogy kicsi baba lesz. Akinek a babájának ekkora bpd-je volt,mekkora súllyal,cm-vel született?

Legjobb válasz: Nálam mind a két gyerek Bpd-je hetekkel elmaradt az átlagtól. 36. héten 87 és 88 volt. Mindkettõnél bekerült a kiskönyvbe , hogy intrauterin retardatió, vagyis méhen belüli visszamaradottság, rendszeresen néztek lepényi keringést, de mindig jó volt, a lepény sem volt elmeszesedve egyiknél sem. Mindkettõ a 37. héten született, 3400g/53cm az egyik, 3470g/55cm a másik. Fejkörfogata mindkettõnek 34cm. Szerintem 37. hétre kimondottan nagynak számítanak és a fejük is normális méretû. Mindkettõ 80-90dkg-mal lett nagyobb, mint ahogy az uh alapján tippelték.

Nálam mind a két gyerek Bpd-je hetekkel elmaradt az átlagtól. 36. héten 87 és 88 volt. Mindkettõnél bekerült a kiskönyvbe , hogy intrauterin retardatió, vagyis méhen belüli visszamaradottság, rendszeresen néztek lepényi keringést, de mindig jó volt, a lepény sem volt elmeszesedve egyiknél sem. Mindkettõ a 37. héten született, 3400g/53cm az egyik, 3470g/55cm a másik. Fejkörfogata mindkettõnek 34cm. Szerintem 37. hétre kimondottan nagynak számítanak és a fejük is normális méretû. Mindkettõ 80-90dkg-mal lett nagyobb, mint ahogy az uh alapján tippelték.
A kérdező hozzászólása: a doki azt mondta nekem, hogy a baba a 3kg-t sem éri el bár mást nem mért neki csak a bpd-jét
Nyugi, ne idegeskedj.Már kérdeztél ezzel kapcsolatban, és válaszoltam akkor is.Nem biztos, hogy kicsi lesz a babád.A kislányom 2860gr született a 37 héten.De "lekörözte" utána azokat a babákat akik 3, 5 kg, vagy többel születtek.A másik kérdésednél én írtam, hogy a kisfiamnak 36 hetesen volt 88 mm bpd-je, mégis 3420gr 34-es fejjel született.
A kérdező hozzászólása: :)
Szerintem sem aggódj! Nem lesz semmi gond ha nem lesz 3kg-os a babád. Az én lányom 2750 grammal született a 37. hétre. Akkor mindenki azt mondta milyen picike. Nagyon hamar utolérte a vele egykorú, de nagyobb súllyal született babákat. Ma már 11 hónapos és 10kg20dkg!!
37.héten 90mm volt a bpd, rá két hét múlva szültem 3240g és 47 cm-rel a lányomat.Most 17 hónapos 10kg és 77 cm.ÉN alacsony vagyok, minden alkalommal megjegyezte az orvosom, hogy rövid combú mint az anyukája.
Nekem a 33 héten volt 82.6mm, és a 40 héten meg volt 90mm. És 3200 gr és 50 cm-el született 34 cm fejkörfogattal.

Van olyan kismama itt, akinek nem ment fel a hője 37 fokra? Hanem mondjuk 36, 7 volt, de az stagnált? Vagy" kötelező "a 37 fok?

Legjobb válasz: Nem. Mert nekem az alaphõm 35, 7 volt mindig,így amikor terhes lettem akkor is csak 36, 7-ig ment fel. :-)

Nem. Mert nekem az alaphõm 35, 7 volt mindig, így amikor terhes lettem akkor is csak 36, 7-ig ment fel. :-)
Az, hogy ez elég magas-e az alaphõdtõl függ.
Az alaphõtõl függ, mindent ahhoz érdemes viszonyítani.

Van olyan kismama akinek a 37. héten fordult csak be a babája? Esetleg akinek megfordították külsőleg?

Legjobb válasz: a 37.héten fordult meg a lányom. simán megszületett 39.hétre.

a 37.héten fordult meg a lányom. simán megszületett 39.hétre.
Nagyon együttérzek veled. Ugyanilyen kérdésekkel bombéztam az oldalt 1 éve. Farfekvéses babám volt. Az elsõ 4, 5 kilós babémat simán szültem, a másodikra azt mondták, hogy nagyobb, mint az elsõ és még ráadásul faros is :-( Karácsonykor töltöttem a 39. hetet. Megbeszéltem a dokival, hogy mivel az elsõt is túlhordtam, nem valószínû, hogy hamarabb indulna, akkor itthon Karácsonyoznék a családommal, és 27én reggel jelentkezem a kórházban. Úgy volt, hogy aznap meg is császároznak 9 órakor, mivel a 24i UHán még faros volt az én babócám. 26án este beleültem a kádba, hogy most egy ideig úgysem lesz lehetõségem fürödni, ha meg beindulna véletlen a szülés a kádban, akkor másnap amúgy is szültem volna. Jó 1, 5-2 órát lazítottam így. Reggel a nagyot elvittük mamához, mi meg a férjemmel bevonultunk a kórházba. Ott derült, ki, hogy az én lányom mostmár megfordult és tökéletesen illekszkedik a szülõcsatornába, tehát császár lefújva. Irány haza, kicsit csalódottan. A lányom olyan jól érezte bent magát, hogy 42. héten január 12én született meg természetesen úton 4980 grammal, de fejjel elõre :-D A doki azt mondta, hogy látott már a 40. héten is megfordulni babát. Szerinte kádban, vagy medencében üldögélve sokkal nagyobb valószínûséggel fordulnak meg :-D
Nem éppen 37 hetesen... 31 hetesen fejvégû 32 hetesen faros 36 hetesen (a héten) fejvégû. Még van 4 hetem, de annyit forog, mozog, hogy nem tudom hogy lesz. Az elsõ babám végig medencevégû volt, nem fordult meg egyáltalán így Õ császáros volt.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, most mi a helyzet? Vagy megszültél már?


A 37. hetes kismama vagyok. Eddig 2 CTG-n voltam, és mind a 2x magas volt (170 körüli - amikor mozog) a babám szívfrekvenciája. Ennek mi lehet az oka?

UH-on semmiféle eltérés nem látható. Most van min törni a fejem!

Legjobb válasz: Mozog a baba a vizsgálat közben ezért emelkedik a pulzusa. Ez a jó!!! Ha nem lenne ennyi lépcsõzni kellene. 40. hetes kismama

Mozog a baba a vizsgálat közben ezért emelkedik a pulzusa. Ez a jó!!! Ha nem lenne ennyi lépcsõzni kellene. 40. hetes kismama

Kismamák ti is ingerlékenyek, érzékenyek vagytok/voltatok a 37. héten?

Legjobb válasz: én ingerlékeny és érzékeny is vagyok, mégsem vagyok terhes, hát mi lesz még akkor majd? :S

én ingerlékeny és érzékeny is vagyok, mégsem vagyok terhes, hát mi lesz még akkor majd? :S
38 hetes vagyok, és nagyon bunkó sajnos...nem vagyok rá büszke, de a környezetemben mindenki elnézõ egyelõre...
Én a 35.ben járok, de észreveszem magamon, hogy türelmetlenebb vagyok. Szerintem benne van a dologban az is, hogy minden nõ, aki gyermeket vár, aggódik valamilyen szinten. Jó legyen a genetikai uh eredménye, a vérvétel eredménye, jók legyenek a méretek, ne legyen baj. Aztán meg ha véletlen történik valami, akkor meg még jobban aggódunk, nehogy legyen valami baj. És ez a terhesség végére összegyûlik. Én már nagyon várom, hogy betöltsük a 36. hetet. Az elsõ fiam pont 36 hétre született, semmi baja nem lett, csak besárgult. De jobb lenne, ha 38 hetet is betöltené a kicsi. No meg a szülés és az azt követõ regenerálódás. Szóval megértelek :)
Nem csak 37 hetesen.. :D 19 h km
Kb. nullától 41-ig (addig kellett várnom)... :D
Kedves kerdezo! teljesen megertelek, enis kulfoldon elek es a paromon kivul senkim sincs itt, es pont ez miatt vagyok enis egyre ingerlekenyebb a hetek elorehaladtaval, mert rossz ez igy hogy nem magyarul szolnak hozzad es raadasul nekem elso baba es felek mindentol. tehat gondolom ez termeszetes mar igy 37 hetesen a vegehez kozeledve. minden jot kivanok
3-as vagyok. Nem csoda, hogy ingerlékeny vagy, de biztosan erõs nõ lehetsz és annak is kell maradnod a kisfiad miatt is!Sok sikert kívánok! Kitartás!:)
A kérdező hozzászólása: én 37+2 napos vagyok ma és nagyon izgulok màr azon, hogy nem lesz segitségem.van egy 6 és fél éves kisfiam és mivel külföldön élek a testvéreim sem lesznek itt, anyosom elsö gyerekemnél sem jött segiteni, rànk sem nézett, pedig jol kijövünk egymàssal.elszomorit, hogy nem oszthatom majd meg közelröl a testvéreimmel a boldogsàgom!elsö gyerekemnél is ez volt ezért izgulok màr elöre ettöl az érzéstöl!julius 15.-re vagyok kiirva, de programozott csàszàrral szülök 9.-én.
Szia, én 37+0 hkm vagyok. Elég változékony a hangulatom, várom a "jeleket", olyan rossz ez a bizonytalanság, hogy nem tudom mikor fog jönni a babó, 1 nap, 3 hét? :) Nálad mi a helyzet kedves kérdezõ? Mikorra vagy kiírva?
A kérdező hozzászólása: 8-as megkérdezhetem hogy melyik orszàgban élsz?

Azok a kismamák akiknek a 37. héten 2100-as méhszájuk volt mikor szültek?

Tudom hogy ez mindenkinél változó,csak kíváncsi vagyok,kinek mennyi volt hátra még.37+5 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia.Nekem már 36hetesen ilyen eredményem volt,mondta a doki,hogy sok pihi mert baj lehet belõle.39+3hetesen szültem meg és 16órát vajúdtam mire meszületett a kisfiam:).Pihizz sokat,és könnyû szülést kívánok neked. 6hós kis legény anyuja

Szia.Nekem már 36hetesen ilyen eredményem volt, mondta a doki, hogy sok pihi mert baj lehet belõle.39+3hetesen szültem meg és 16órát vajúdtam mire meszületett a kisfiam:) .Pihizz sokat, és könnyû szülést kívánok neked. 6hós kis legény anyuja
Nekem a 35. héten 1111 volt. Elment a nyákdugó is, a doki azt mondta hogy 1 héten belül szülök. Végül 3 nappal túlhordtam a kislányomat, aki össz-vissz 2 és fél óra alatt meglett. Könnyû szülést Neked!
Nekem a 32.héten volt 2100-as.A kiírt napon született a babám indítással.Nekem is könnyû szülésem volt:) Neked is kívánok hasonlókat:)

Kismamák! Közületek, akiknek kb. a 34-35. héttől voltak folyamatosan jóslói és ez csak fokozódott a 37. hét körül, mikor érkezett a babátok, hányadik héten? 36+6hkm

Legjobb válasz: Szia! Én akörül kezdtem szinte minden mozdulatra keményedni, és a jósló is sok volt. 36 hetesen meg is nyíltam, el kezdtem vérezni, bementünk a kórházba. Be is fektettek, 5 napot voltam bent, kaptam tüdõérlelõt is. 38. hetemben egyik nap egész nap iszonyúan keményedtem. Felhívtam a dokimat, mondta, hogy menjünk be. NST mutatott elég durva görbéket, amiket én nem éreztem csak mint keményedés. Mondta, hogy maradhatok, mert lehet hogy megindul pár óra múlva, vagy az éjszaka jöhetünk vissza ki tudja?:-) DE én hazajöttem. Úgy voltam/voltunk vele, hogy hazamegyek, max. fordulunk vissza majd. DE a drágám még pont egy hetet ráhúzott.

Szia! Én akörül kezdtem szinte minden mozdulatra keményedni, és a jósló is sok volt. 36 hetesen meg is nyíltam, el kezdtem vérezni, bementünk a kórházba. Be is fektettek, 5 napot voltam bent, kaptam tüdõérlelõt is. 38. hetemben egyik nap egész nap iszonyúan keményedtem. Felhívtam a dokimat, mondta, hogy menjünk be. NST mutatott elég durva görbéket, amiket én nem éreztem csak mint keményedés. Mondta, hogy maradhatok, mert lehet hogy megindul pár óra múlva, vagy az éjszaka jöhetünk vissza ki tudja?:-) DE én hazajöttem. Úgy voltam/voltunk vele, hogy hazamegyek, max. fordulunk vissza majd. DE a drágám még pont egy hetet ráhúzott.
29 hetesen kezdtem keményedni, szex után indult a dolog, 2 perces fájásokkal mentem be a kórházba. azóta már csak egyszer egyszer van egy nap, de ha gyakrabban lesz, be kell feküdnöm, hogy visszatartsák. az uh szerint a méhszájam is nyílni kezdett. még nem érkezett meg a jóember hála istennek. 30+1
Az jó. Állítólag terhesség esetén 37 körül van, nálam is így volt, igaz mostanában nem mértem. Üdv: 27 hetes kismama

37+6 hetes kismama vagyok! Már kb.2-3 napja olyan érzésem van a nap folyamán többször is mint akinek meg akar jönni! Hol erősebb hol gyengébb ez az érzés! Elviselhető, de érezhető. Jelezheti ez a szülés közeledtét?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy mit jelez ez az érzés, de én is ugyanezt érzem 2-3 napja. Meg alulról szurkálást, de egy idõ után el is múlik + fáj a derekam, meg a csontjaim... Nagyon remélem, hogy mindketten hamarosan babázhatunk! :) Te hol fogsz szülni? 37+5 hetes kismami

Azt nem tudom, hogy mit jelez ez az érzés, de én is ugyanezt érzem 2-3 napja. Meg alulról szurkálást, de egy idõ után el is múlik + fáj a derekam, meg a csontjaim... Nagyon remélem, hogy mindketten hamarosan babázhatunk! :) Te hol fogsz szülni? 37+5 hetes kismami
Sziasztok! Én is ma vagyok 37+6 hetes, és ugyanezeket érzem, amit írtatok. Én a mensi szerû érzést jóslónak tudom be, bár nálam ez még annyira enyhe, hogy említésre sem méltó. A hüvelyszurkálást tegnap éreztem többször is. Én nem gondolom, hogy ezek miatt hamarabb jönne a babó, bár én sem szeretném, ha lusti lenne. Mikulásra már itthon szeretnék lenni vele :o) Minden nap megbeszélem vele, hogy hány napja van még odabent, és hogy két hét múlva találkozhatunk, ha õ is akarja... :o) Egyébként 30-ára vagyok kiírva, és sote2-n. Ti? Hol szültök?
A kérdező hozzászólása: Én Kiskunhalason fogok szülni!Ma egész délelõtt az az érzésem, hogy mindjárt megjön és mintha egyre erõsödne.Nem akar múlni az érzés és mostmár nemcsak idõnként jelentkezik hanem folyamatos!Mi lehet ez?????
Sziasztok! Ezek valósznû, hogy jóslók. Tegnap óta én is folyamatosan "fájdogálok" 32 km
Én nekem is ilyen tüneteim vannak 4 napja. Hasonló kérdést tettem fel, de azt válszolták, hogy ezek még eltarthatnak jó ideig. Na de meddig? :-) én már a 39. hétben vagyok!

Voltmár valakinek terhessége alatt a hüvelykenetében klebsiella pneumoniae baktérium? Holnap megyek a dokihoz, nagyon félek.37 hetes kismama. Várom a válaszokat!

Legjobb válasz: Az enyémben talált a doki valamit de nem tudom az milyen baktérium volt, írt fel hüvelytablettát és antibiotikumot, és is nagyon megilyedtem de a védõnõm megnyugtatott, hogy lényegében ez a kenetvétel egy óvintézkedés a baba érdekében mivel a hüvely nem a leg sterilebb hely van benne baktérium elég sok kismamánál, amit azonnal lehet kezelni antibiotikummal így nem lesz gond a szülésnél, a baba nem fertõzõdik meg, nyugi biztos neked is ír fel valamit a doki, 37 hetes kismama:)

Az enyémben talált a doki valamit de nem tudom az milyen baktérium volt, írt fel hüvelytablettát és antibiotikumot, és is nagyon megilyedtem de a védõnõm megnyugtatott, hogy lényegében ez a kenetvétel egy óvintézkedés a baba érdekében mivel a hüvely nem a leg sterilebb hely van benne baktérium elég sok kismamánál, amit azonnal lehet kezelni antibiotikummal így nem lesz gond a szülésnél, a baba nem fertõzõdik meg, nyugi biztos neked is ír fel valamit a doki, 37 hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: Milyen antibiotikumot írtak fel neked????
augmentint


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!