Találatok a következő kifejezésre: A 37. az normális, ha (18 db)

Az normális, ha 36-37 napos a menstruációs ciklusom?

az irodalmi 28 nap helyett...az els? 3 évben rövidebb volt,aztán állt be erre.

Legjobb válasz: 25-35 nap normálisnak tekinthetõ. 36-37 szerintem nem gond, ha rendszeres. De érdemes lenne megkérdezni egy nõgyógyásztól.

25-35 nap normálisnak tekinthetõ. 36-37 szerintem nem gond, ha rendszeres. De érdemes lenne megkérdezni egy nõgyógyásztól.
én mindig az elsõ vérzésmentes naptól számítom a 28 napot és így mindig pontos pedig elvileg az elsõ vérzéses naptól kéne!ez így 34 nap akkor... szerintem a tiéd is normális inkább örüljünk neki h néháy nappal hosszabb idõközönként menstruálunk..:D
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Az normális ha mensi előtti napokban felmegy a hőm 37, 1 re?

egy két nappal a mensi el?tt

Legjobb válasz: Igen. Még a 37,4 is normális.

Igen. Még a 37, 4 is normális.

Ma vagyok 37+1 napos, ha megszületne a kislányunk az normális időnek tekinthető ugye?

Legjobb válasz: igen,normális idönek. Szülés elöjelet érzel?

igen, normális idönek. Szülés elöjelet érzel?
Igen! Már semmi baja nem lenne, ezek után a súlya gyarapszik még 40+1 hkm
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!érzek egészen lent feszítéseket, de ez nem az szerintem!megbeszéltem a csajszikámmal hogy õ birja 38.hétig.boldog babavárást!és te kedves utolsó mikor szülsz?
Az en lanyom 37+3 napra szuletett 3280 grammal es 50 cm-rel makkegeszsegesen. Nyugi, ilyenkor mar rendben van veluk minden. Tovabbi szep babavarast!
Az én 2.kisfiam is 37+3 hétre született, makk egészségesen(3090 gramm, 53 centi volt).A 28.hétben vagyok a kis tesóval, és nem bánnám, ha vele se húznám ki 40 hétig.Könnyû, gyors szülést.
Hogy mikor? Remélem már az éjjel, de nem hiszek már semmiben! Hétfõ magzatvíz vizsgálat, EST, de reménykedünk :)
Ó, a régi szép idõk, amikor az elsõ terhességemnél (anno 2 éve) ezt kérdeztem itt :) Igen, normális idõ. Nekem anno 37+2-re született meg a kislányom. Ilyenkor már csak a súlya gyarapszik. egy 2 és fél éves kislány anyukája és 37+6 hkm ikercsajszikkal
7-es vagyok: a kislányom 3300 g lett és 57 centi.

A 37. hétben az normális, ha a magzatmozgások viszonylag sokáig tartanak? Délutánonként van, hogy 2 órán keresztül is erősen és fájdalmasan mocorog...

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, az ébrenléti szakuk ilyenkor már felveszi anya ébrenléti-alvási ritmusát.

Ez teljesen normális, az ébrenléti szakuk ilyenkor már felveszi anya ébrenléti-alvási ritmusát.

Mennyinek kell lennie a kutyus (8-11kg) testhõmérsékletének ha a hónaljánál mérem? Az normális ha 37, 5 - 38 c fok?

Csak azért kérdem úgy hogy a hónaljánál mert nem fogom beledugni a végbélnyílásába..

Legjobb válasz: 38,5 a normális testhõmérséklet,de csak a végbélben mérve. Kutyáknál nem szokták hónaljban mérni :)

38, 5 a normális testhõmérséklet, de csak a végbélben mérve. Kutyáknál nem szokták hónaljban mérni :)
kedves kerdezo, a kutyusoknak mindig a popsiban merik. viszont!!!!!!uveg lazmerovel meg ne probald m ha beleorik nagy bajt csinalsz vele. ha muanyag a merod nyugodtan megmerheted!! kenj ra kremet h jobban csusszon. nincs ebben semmi fura. nem faj neki, nem szeretik de nem faj. ennek ez a modja. mndenhol igy csinaljak. aztan ha zavar higeniai szempontbol fertotlenited termeszetesen a lazmerot es annyi.
A kérdező hozzászólása: 8. kommentelõ.. Csak azért írtam a testsúlyák mert máshol azt olvasham hogy azoka kutyák akik kissebbek magasabb a testhõmérséklete.
Honaljba nem tudsz mérni mert nem valós adatokat kapsz...
1 ez egy kutya, igyekezz akként kezelni. 2 a végbelében mérjük a lázát akár tetszik, akár nem. Ha beteg lenne, és ezen múlna az élete akkor is itt tökölnél? 3 mindegy hány kiló, a kutya az kutya. Mint ilyen, átlag testhõmérsékletük van. Egy 1 kilós csivinek ugyanannyi, mint egy 60 kilós bulmasztiffnak. Normális esetben valahol 37, 4 - 39 fok között.
Ne próbálgasd, vidd orvoshoz, majd megméri neki az!
A kérdező hozzászólása: bocsi kétszer küldtem el :D
A kérdező hozzászólása: Ok meg próbálom de akinek van 8- 11 kg kutyuja az nem mérné meg a hánaljánál ? Légyszí "."
A kérdező hozzászólása: 3.válaszoló xd ok akkor megpróbálom :D de akinek van kutíája az lenne szíves megmérni hogí mennyi a hónaljánál "." ..
picit bekrémezed, észre sem veszi, nem kell a gyomráig feldugni, csak a végét egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: De nagyon sajnálom a .. ott mérni :)
nem a kisebb meretu kutyaknak magasabb a homersekletuk hanem a kolyokkutyaknak. nem meret hanem kor kerdese.

Egy kolléganõm (kor 37) azt mondja ha a gyerekvállalásról van szó: ó ráérek arra még! Ez normális?

Csak hogy tiszta legyen: elsõ gyerekrõl lenne szó, mivel még 1 sincs neki.

Legjobb válasz: Még ha kb. 15 évig menstruál is, minél késõbb szül, annál nagyobb a valószínûsége, hogy valami születési rendellenessége lesz a babának.

Még ha kb. 15 évig menstruál is, minél késõbb szül, annál nagyobb a valószínûsége, hogy valami születési rendellenessége lesz a babának.
Hát, te hülye vagy!
A kérdező hozzászólása: ez így karcsú, igénytelen, semmi. hülye vagyok? oké az vagyok. érvek magyarázat kifejtés? Hát, te hülye vagy!
Már leírtam, nem leszel sem több, sem különb, attól hogy szültél három gyereket. Honnan tudod a kolléganõd miért nem szült eddig? Lehet, hogy nem is lehet gyereke.
A nyuggereket eltartja majd a te három csúcsszuper gyereked. Hisz azért adtál gyerekeket a hazának, nem?? Férjed lelépett már? Õt sajnálom a legjobban. Kibírni egy ilyen perszónát mint te. A kolléganõd magasan feletted áll és ez bosszant téged. Szánalmas vagy.:)
Tehát jobb lett volna ha a ritka szar kapcsolataimba szülök gyereket? És akkor én lennék a haza hõse? Na nee. Nem jött össze, ez van. Most ezért nem fogok eret vágni magamon.
Már bocs, de neked elgurult a gyógyszered? Most komolyan azt hiszed, hogy te lettél a nemzet hõse, mert van három gyereked? Köszönjük, hogy megmentetted a hazát. Ezek szerint az a társadalom csúcsa, aki sorra potyogtatja a gyerekeket a semmibe, aki meg felelõsségteljesen tervez, vagy esetleg nem lehet gyereke, söpredék. Remélem, a gyerekeid értelmesebbek nálad.
:-) jajj ez nagyon kemeny.. kedves kerdezo ajanlom keress fel egy szakembert. Ugy gondolom hogy a harom fiu felnevelese kozben egy kicsit kikeszultel idegileg.. kerdesedre valaszolva miert kellene elmondania barkinek is miert nincs gyereke.. lehet eppenseggel meddo es nem lehet neki, ha lat egy kisbabat mondja hogy de jo lenne neki is egy mert talan vagyik ra..de hogy elkerulje a kerdest hogy neki miert nincs aztmondja hogy raer meg.. ez egy lehetoseg..persze lehet mas oka is.. de nem vele van a baj, hanem veled.. alapbol utalod a csajt es ezzel a felneveltem a hazanak 3 gyereket szoveggel probalod magad vigasztalni..mert talan te is vagysz plazazni, mukormozni stb.. ugy erzem az irigyseg vagy feltekenyseg beszel beloled. de egy biztos: te teljesen ki vagy idegileg..
Jesszusom! A te kötelességed az, hogy felkeresel egy pszichológust, es elbeszélgetsz vele. Gondolom a három magasan qualifikált gyereked kifizeti. Aztán megtanulod becsülni azt, amid van, és nem mások életével foglalkozni. Nõként nem az a kótelességed, hogy szüljél, az csak egy lehetõség, ami vagy összejón, vagy nem. Úgy mellesleg itt mindenki [email protected], hogy hány gyereket szültél. 35 évesen még gyermektelen voltam, most 38 éves vagyok, és két gyerekem van. Bocsánat, ha nem szültem elõbb, remélem erról nem írsz ki új kérdest. Szóval gratulálok a 3 gyerekedhez, és reménykedem benne, hogy én soha nem válok ilyen megkeseredett emberré, mint te.
irány egy pszichomókus, kedves kérdezõ. Tavaszi nagytakarítás ráférne a kissé kimerült idegrendszeredre is :)
3 gyereke szülése volt a dolgod? nagyon sajnállak, hogy "csak" annyira vitted, igen szép a szülés, de nagyon szomorú az életed, ha csak erre vagy büszke és mást nem tettél le az asztalra...
Szerintem azért mondta, mert mégis mit mondjon, hogy nem szeretne akkor azonnal letámadtad volna a stílusod alapján, ha csak a kolleganõd még nem is barátnõd egy csöppnyi közös sincs a magánéletéhez.Nyilván nem lesz már gyereke, de te meg ne piszkáld attól, hogy te szültél még nem vagy senkinél sem különb ember.Elsõ gyerek meg 30alatt a legjobb minden szempontból, erre a kérdésedre válaszolva, de ez nem mindenkinek jön össze.
amúgy a kérdezõnek olyan a stílusa, mint egy neveletlen kamasz fiúnak
Akkora gusztustalan pofád van, arc és név nélkül könnyû bárkivel ilyen stílusban beszélni, akkor miért nem mondod meg a koleganõdnek, hogy mi róla a véleményed? Ha itt ilyen bátor vagy, hogy bárkit kiosztasz, akkor mond meg neki is, hogy mit gondolsz róla, de azt már nem mered. Az irígység beszél belõled, hogy õ ráér barátnõzni, szórakozni, divatosan öltözködik, mûköröm, egyebek, te meg gürizel és nincs idõd szórakozásra, magadra, mert te három gyereket neveltél. Nézz magadba, ez az igazság! Kívánom a koleganõdnek, hogy pár éven belül megtalálja élete párját, legyen egy szép, egészséges gyereke, és te megpukkadj az irigységtõl, hogy õ kiélvezte az életet, mielõtt családja lett volna, ellenben veled.
Én 38 éves vagyok, nincs gyerekem, szeretnék még. Ha megkérdeznek a gyerek vállalásról, én is azt mondanám, hogy igen, kéne már szülnöm, de van még idõm. Akkor mondanám azt, hogy nincs már idõm, ha 45 éves lennék, hiszen akkor már tényleg nincs. Szerintem, te irigyled, hogy gondtalan, és azt hiszed, hogy neki nincs gondja. Pedig, akkora gondja van, hogy azt te fel sem tudod fogni, nincs pasija, nincs gyereke. Kell ennél nagyobb gond. Tedd össze a kezed, hogy neked van, nem is egy. Egyébként szégyellheted magad, hogy más baján örömködsz, meg azt várod, hogy vallja be, hogy igen, kifutottam az idõbõl. Nem, nem futott ki az idõbõl és nem csapta be magát, sokan szülnek 41-42 évesen.
Mi az, hogy te nõként megtetted a kötelességed? Komolyan léteznek még ilyen emberek, mint te? Ez a kötelességed volt? Én azt hittem, azért szültél három gyereket, mert AKARTÁL három gyereket, nem azért, mert ez kötelezõ. Tudod, a kolléganõd áltatja magát azzal, hogy még bõven van ideje, de te meg azzal áltatod magad, hogy te több vagy attól, hogy gyerekeid vannak. Ha neked valaki attól kevesebb, mert nincs gyereke, az a te lelki szegénységedet bizonyítja.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem olvastam végig a válaszokat. Bocs, de elég nagy tapintatlanság ilyet kérdezni tõle, amikor tudod, hogy párja sincsen. Egyik barátnõm nemsoká 39 lesz, nagyon szeretne gyereket már régóta, de nincs kitõl, és szenved emiatt rendesen. Most mégis mit vársz a kolléganõdtõl, hogy boruljon ki ott helyben, hogy még nem jött neki össze? A másik meg mi van akkor, ha neki így jó? Nem mindenkinek olyan fontos a gyerek. Unokatesómék is kezdenek úgymnd kifutni az idõbõl, és egyáltalán nem is terveznek, vagy nem beszélnek róla. Én nem faggatom õket, mert soha nem lehet tudni, hogy mi van a háttérben, és ha mégis akarnának, de mondjuk nem lehet nekik, akkor nem akarom erre még én is emlékeztetni õket. Húgom sem akar gyereket. Imádja a kicsiket, ezzel is foglalkozik, de sajátot nem akar, mert túl nagy felelõsségnek érzi, és hacsak véletlenül be nem csúszik valahogy, akkor valószínûleg késõbb sem fog akarni. Szóval igen, normális, hogy ezt mondja a kolléganõd.
A kérdező hozzászólása: de bizony hogy több leszek. sokkal sokkal több. ez a kötelességem nõként. nagyanyáink korában elképzelhetetlen lett volna egy 30-as 40-es nõ gyerek nélkül. és nem alap nélkül. mindenki sipákol hogy öregszik a társadalom és vajon a sok nyuggert ki fogja eltartani ha majd több lesz a nyugger mint az aktív dolgozó? és mindez olyanok miatt van akik ugyan vállalhatnának gyereket de nem teszik mert az beleszólna a kényelmes kis életükbe. akkor nem lehetne a barátnõkkel plázázni menni, mert ott a gyerek, akkor nem lehetne egyedül utazgatni mert ott a gyerek, akkor nem lehetne az összes megkeresett lóvát magára költeni. nem is értem: szoli mûköröm kozmetikus új ruhák-de minek? kinek? ha pasi nincs mi a jó francnak? Attól nem leszel több, mert három gyereket szültél,
Még egyszer megkérdezem: Mi közöd hozzá? Attól nem leszel több, mert három gyereket szültél, de õ sem lesz kevesebb, mert nem szült!!!!
A kérdező hozzászólása: hogyne. ha kinyitod a Bibliát találsz még 90 éves kismamát is benne. tessék utánakeresni. naná. Ma már simán szülnek a nõk 35 év felett
A kérdező hozzászólása: feltételezem ezt nõ létére õs (is) tudja na most ez innentõl fogva egy (ön)áltató kamu szöveg semmi több a részérõl gondolom. mint amikor megkérdik tõlem, hogy a lassan 20 éve(!) kapott makettet mikor rakom össze. a válaszom: hát majd (=soha).
Az õ dolga. Lehet, hogy nem életcélja az anyaság, nem hiányzik az életébõl a gyerek. Van ilyen, nem lehet mindenki egyforma. Nem csak az normális, aki folyton a biológiai órája ketyegését hallgatja és akkor is szül, ha még nincs felkészülve a gyerekre, csak mert fél, hogy kicsúszik az idõbõl.
Egyedülálló, 39 éves gyermektelen nõ vagyok. Ha valaki rákérdez hogy mikor akarok gyereket, hát én sem azt mondom, hogy bocs, de errõl már lekéstem. Ha 6 éven belül összejön(amit kétlek) akkor lesz, ha nem akkor nem.
Szegény, mit mondjon? Elég rossz lehet rossz neki, h ennyi idõsen még nincs pasi, gyerek. Nyilván ha holnap találkozna az igazival, már mást mondana. Biztos nem így képzelte el õ sem az életét. Nekem is van több ilyen ismerõsöm, meg olyan is, akinek ugyan van férje, de nyilvánvaló, h nem jön össze a gyerek. Annyira nem szeretem, mikor õket kérdezgetik (vagy vmilyen oknál fogva rákényszerülnek, h vhogy reagáljanak) errõl a témáról. Ez nagyon fájó lehet, még én is kellemetlenül érzem magam tõle.
És neked mi közöd hozzá? Bírom mikor valaki a másik életében vájkál és arról tesz ki kérdést, és ha valaki ezt szóvá teszi, akkor az a válasz, hogy lépjek túl a kérdésen. Te meg lépj túl a kolléganõd válaszán. Nyilván nem fog leállni és mindenkinek elmondani, hogy nincs kinek szülnie. Különben meg nem is illik errõl kérdezgetni senkit, különösen, ha tudják mások, hogy nincs kapcsolata!
A kérdező hozzászólása: a kutya nem kérdezte! a kutya se! csak az utóbbi idõben 3 másik kollegának is gyereke lett és õ mindig megjegyezte, de jó a gyerek, meg majd neki is, de: "ráérek még" még 1x: a kutya se kérdezte. de azért nekem meg ilyenkor annyira kedvem lenne megkérdezni (bár semmi közöm nincs hozzá): anyukám, te most kinek hazudsz? magadnak vagy nekünk? vagy csak mezeien komplett hülye vagy? Különben meg nem is illik errõl kérdezgetni senkit,
A választ te is tudod: magának hazudik. Õ vmiért úgy érzi, h neki vhogy reagálnia kell arra, h körülötte már minden nõnek sínen van az élete, neki meg nincs. Nem vagyunk egyformák; vki ilyenkor oda sem figyel, vki meg el kezd "magyarázkodni". Õ ilyen. De ez téged miért zavar?? Egyértelmû, h neki ez rossz, de másnak árt vele egyáltalán.
Javítok: másnak nem árt vele
A kérdező hozzászólása: mert utalom az ennyire átlátszó szar kamukat. erõltesse meg a tyúk agyát és találjon ki valami jót, amirõl nem ordít távolról hogy kamu. vagy ha erre lképtelen akkor fogja ezt fel és fogja be a pofáját. De ez téged miért zavar
szerencsétlen, nyilván nem a világnak hazudik hanem magát próbálja nyugtatni, hogy talán még ráér, nem marad le semmirõl :( ahogy leírod, biztos neki is fájó dolog ez és egy kis erõt ad magának ha megpróbálja SAJÁT MAGÁVAL elhitetni, hogy van még ideje. milyen egy gonosz ember vagy te!
A kérdező hozzászólása: és az jó ha az ember rózsaszín kamu világot kreál magának? és az a gonosz aki esetleg felhívja a figyelmet, hogy dehát ez KAMU! és még addig lépjen ki a kamu világból míg van hova. mert aztán a végén olyan k**va nagyot koppen majd hogy beleremeg a föld. amikor majd 50 évesen ráeszmél hogy úristen se gyerek se pasi se senki és 50 vagyok-na az egy k**va kemény eszmélés lesz. ha megpróbálja SAJÁT MAGÁVAL elhitetni
Hát neked meg mi bajod van???
Kedves kérdezõ! Te egy rosszindulatú, beképzelt, és felettébb ostoba ember vagy!
Milyen egy rosszindulatú nõ vagy te!!! Semmi közöd a kolléganõd magánéletéhez. Ma már simán szülnek a nõk 35 év felett, nagyon sok ilyenrõl hallani. Ha azon élvezkedsz, hogy neki nincs még gyereke, azzal nem a te szegényes életedrõl akarod elterelni a figyelmet?? Szerintem errõl lehet szó. Ha boldog lennél akkor nem mások életében vájkálnál.))))
Mindenkinek megvan a maga keresztje. A kolléganõd nem talál párt magának, te pedig egy hihetetlen nagy idegroncs vagy! Egy téged abszolút nem érintõ dolgon ennyire berágsz, ilyen indulatokat vált ki belõled. Keress egy pszichológust!
A kérdező hozzászólása: hát három FIÚGYEREK felnevelése után csodálod? ém már megtettem ami nõként a dolgom volt. adtam három gyereket a világnak és a hazának. kettõ még egyetemista a harmadik végzett és dolgozó jogász. ez a nõ mikor teszi ezt meg? (de ha valaki utánam akrja csinálni, három gyerek mellett fõiskola + háztartás + részmunkaidõ, ám csinálja. kíváncsian fogom nézni. én nem csak a pi**mat meresztem és dagadok a két pofára zabált csokitól. mint egyesek. te pedig egy hihetetlen nagy idegroncs vagy
Kedves Kérdezõ. Neked ahhoz mi közöd van, hogy mikor szül a kolléganõd?? Ennyire ráérsz számolgatni, hogy mennyi idõs? Biztos a provokatív kérdésedre adott olyan választ, amilyent. Gondolkozz el.

Az normális ha 37 hetesen fáj elől a bal oldali bordám alsó része?

már két napja fáj és nem tudom mit?l.a baba mozog rendesen!aggódom

Legjobb válasz: Nagyon fent van már és nyomja a bordáidat.Az én fiam is nyomta, az összes bordám fájt.Szülés után rögtön elmúlt! Az utolsó pár hét, szerintem az igazi terhesség....

Nagyon fent van már és nyomja a bordáidat.Az én fiam is nyomta, az összes bordám fájt.Szülés után rögtön elmúlt! Az utolsó pár hét, szerintem az igazi terhesség....
Sajnos normális. És nem kizárt, hogy szülésig már így is marad. Vagy amíg lejjebb nem száll a hasad, bár ez nem mindenkinél következik be.

AZ normális ha a náthától 37, 5 fokos lázam van?

Legjobb válasz: A szervezeted dolgozik, h kiölje a kórokozókat. Még most ne vegyél be gyógyszert. Ha eléri a 38-at, akkor vegyél be lázcsillapítót.

A szervezeted dolgozik, h kiölje a kórokozókat. Még most ne vegyél be gyógyszert. Ha eléri a 38-at, akkor vegyél be lázcsillapítót.
A kérdező hozzászólása: Bár mellé meg iszonyúan fáj a torkom...
ez csak hõemelkedés. normális, nem lesz tõle semmi bajod. ha aggódsz, akkor vegyél be egy marék C vitamint, azt úgysem lehet túladagolni :)
Én is leírom: ez csak hõemelkedés, és le ne vidd gyógyszerrel, mert ezzel gyógyítja magát a szervezeted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A náthától is lehet a hõemelkedés, de az is lehet, hogy a náthával megegyezõ tüneteit észleled annak a betegségnek, amiben szenvedsz.
határeset. plusz ha nem talált semmit, akkor egyelõre normális.
Ha ez vigasztal, a mienket meg azért küldték vérvételre, mert 36, 5 körüli az átlagos testhõmérséklete. Nekünk azt mondták, hogy az átlag, 37 - 37, 3 között van.
Szerintem normális. Ne méregesd, ha amúgy semmi baja, csak megijeszted magad. A fogától is lehet.
nálunk is ennyi volt, és azt mondta a dokinéni, a babáknál le kell vonni 0.5-öt a mért értékbõl, így pont jó volt
Alaphõje is lehet ennyi, plusz délután, de fõleg este felé mindenkinek magasabb a hõje. Még a felnõtteké is, hátmég a piciké.

Lányok, eddig mértem a hőmet nyelv alatt.3napja a dokim azt mondta hogy jobb ha lent mérem ott. én két napja ott mérem. Az normális tegnap 37.6, ma meg 37, 7? két nap mulva nem várom.

Legjobb válasz: Szerintem a következõ hónapban már felesleges lesz mérned! Holnap tesztelj, szerintem azért magas, mert a baba így akarja! ::)))) Drukkolok!

Szerintem a következõ hónapban már felesleges lesz mérned! Holnap tesztelj, szerintem azért magas, mert a baba így akarja! ::) ))) Drukkolok!
Szia! Ott le kell vonni fél fokot, tehát csak 37, 1 és 37, 2. Még bármi lehet belõle. Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Ezt a fél fok levonást a dokim kihagyta!
A következõ ciklustól mérjed hüvelyben, ezt a ciklust már fejezd be nyelv alatti méréssel, mert így nem lesz mérvadó az eredmény.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!