Találatok a következő kifejezésre: A 36. után minden héten (9 db)

A 36. hét után minden héten van UH?

Legjobb válasz: Szia. Nekem volt a 30-32 hét között, és utána csak a 38 héten. Nst vagy Ctg van a 37 héttõl minden héten. Legalábbis nálam így van. Üdv, 40 hetes kismama

Szia. Nekem volt a 30-32 hét között, és utána csak a 38 héten. Nst vagy Ctg van a 37 héttõl minden héten. Legalábbis nálam így van. Üdv, 40 hetes kismama
Nem! Utánna már nincs csak nst!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Pécsett, a klinikán is így van? aki oda jár, légyszi, írjon!

36. hét után minden héten csinál méhszájvizsgálatot a doki?

Legjobb válasz: Nekem a 37en és a 39en csináltak,illetve,amikor befektettek a 40.en.

Nekem a 37en és a 39en csináltak, illetve, amikor befektettek a 40.en.
Nekem csinált minden héten.
Engem a 38. hétre hívott vissza.

Szültetek a 36. hét elött? Mi volt a baj amiért elöbb jött a baba és hogy voltatok a szülés után? Minden rendben volt?

Legjobb válasz: 35+5 hétre szültem spontán. Nem derült ki, miért indult be a szülés idõ elõtt. A baba 3000 gr volt és 49 centi. És nem, nem számolták el: a ciklusom 16. napján ovuláltam, hõgörbét vezettem és Lh tesztet is csináltam. A szülés rövid volt, de nehéz, mert a kitolásra nem simult el a méhszáj, és nem ékelõdött be a baba feje sem. Sokat kellett "üresben" nyomnom, mire meglátták a fejét. Utána már gyorsan ment: 5 fájás alatt megvolt a kicsim. A 3. napra besárgult, inkubátorba került, és 10 napig maradtunk a kórházban. Ekkorra a születési súlyát is visszanyerte. Lefejt tejemmel etetem, mert sajnos nem szopik. :-(

35+5 hétre szültem spontán. Nem derült ki, miért indult be a szülés idõ elõtt. A baba 3000 gr volt és 49 centi. És nem, nem számolták el: a ciklusom 16. napján ovuláltam, hõgörbét vezettem és Lh tesztet is csináltam. A szülés rövid volt, de nehéz, mert a kitolásra nem simult el a méhszáj, és nem ékelõdött be a baba feje sem. Sokat kellett "üresben" nyomnom, mire meglátták a fejét. Utána már gyorsan ment: 5 fájás alatt megvolt a kicsim. A 3. napra besárgult, inkubátorba került, és 10 napig maradtunk a kórházban. Ekkorra a születési súlyát is visszanyerte. Lefejt tejemmel etetem, mert sajnos nem szopik. :-(
35. héten éjjel elkezdett szivárogni a magzatvíz. Fájás semmi. Felhívtuk az ügyeletet, hogy úgy tûnik a víz szivárog, ott elhajtottak, hogy ha nincsennek fájásaim az csak urológiai panasz lehet, hiszen a kismamák nagyon sokat járnak pisilni így a vége felé, és az is elõfordulhat, hogy nem tudják visszatartani. Magyarán azt mondták, hogy biztos csak bepisiltem, feküdjek le nyugodtan. Persze én tudtam, hogy nem ez a helyzet. Reggel kocsiba ültünk, irány a kórház, a dokim pont bent volt, megvizsgált, és mondta, hogy irány a szülõszoba. Tényleg a magzatvíz szivárgott. Kb 10-kor feküdtem fel az ágyra, akkor kezdték az oxitocin injekciót, hogy jöjjenek a fájásaim. De nem jöttek. Egész nap kaptam az oxitocint, de semmi, és kora estére a kicsi szívhangja is leesett, és a dokim azt mondta, hogy eddig próbálkoztunk, irány a mûtõ. Császár lett a vége, de jól voltunk/vagyunk mind a ketten. 18:12-kor megszületett a kisfiam. 2600 gramm lett, és 53 centi, 10/10 apgarral. Az nem derült ki, hogy mitõl kezdett szivárogni a vizem, a dokim is teljesen tanácstalan volt. Mondjuk ez már nem is érdekel, a lényeg, hogy egészséges lett a babám, és mára majdnem megduplázta a születési súlyát. Egyébként pont ma volt 11 hete ez a történet! Szülés után kicsit megkönnyebbültem. Eléggé izgulós fajta vagyok, és tuti, hogy az utolsó hónapot parázással töltöttem volna. Így viszont nem volt idõm sem felkészülni, sem megijedni, olyan hirtelen jött a baba. Szerettem volna természetesen szülni, de mivel a babám élete múlt rajta, nem bánom, hogy császároztak. Te is hamarabb szültél? Vagy esetleg félsz, hogy hamarabb indul be a szülés?
A kérdező hozzászólása: Szia.Elöször is köszi, hogy válaszoltatok.31 hetes vagyok és c1111 a méhszáj adatom és pár napja jóslóim is vannak.A dokim azt mondta, hogy biztos hogy elöbb jön a baba de a 36.hétig jó lenne még benttartani.Most 3 naponta járok magnézium infuzióra és tömnek gyógyszerekkel.Ezért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok, mert nem szeretném ha a babámnak baja lenne.de mostmár egy kicsit nyugodtabb vagyok.
Szia sajnállak hogy igy vagy, engem is jol megijesztettek, 27 hetes vagyok és 3110 lett a méhszájam, nekem is azt mondta a doki hogy örüljünk ha a 35. hétig bent marad..
A kérdező hozzászólása: Mostmár minden nap sokat számít és reméljük bentmaradnak még egy ideig.Vigyázz te is magadra és pihenj sokat.
Én 35 hetes voltam, amikor a kisfiam úgy döntött, hogy világra jön. Hirtelen, minden elõjel nélkül elfolyt (elöntött)a magzatvíz. Azonnal mentünk a kórházba (öltözéssel együtt 18 perc volt). 5 és fél óra volt az egész szülés. A szüléssel nem volt semmi gond és szerencsére a kisfiam is egészségesen született. 2350g és 49 cm. Hogy miért született elõbb, senki sem tudja. De aznap sokan szültek 35-36 hétre. 10 napot voltunk a kórházban, mert a baba besárgult és szopizni is otthon tanult meg.Bár õ a koraszülött osztályon volt, 3 óránként mentem hozzá szoptatni és fejtem, fejtem, fejtem (így tudtam fenntartani a tejtermelõdést). Otthon már nem volt semmi gond a szoptatással és 6 hónapig csak anyatejet kapott és 21 hónapos korában elválasztott magát. Nekem volt szülés utáni depresszióm (enyhe), amit én annak tudok be, hogy elõbb szültem (a mai napig lelkiismeretfurdalásom van). Egyébként minden OK!


Ha mindig 2 héttel nagyobbnak mérik a babámat, akkor esélyes, hogy korábban is fog megszületni? Mondjuk a 36. hét után bármikor? 33hkm

Legjobb válasz: Esélyes, de elõre pontosan úgysem lehet megmondani. Nekem nem az elejétõl, hanem "csak" a 30. héttõl mondták mindig, hogy nagyobb, a doki elõbb is várta. Aztán a 41. héten úgy kellett kicsalogatni, mert már zavaros volt a magzatvíz, és teljesen normális súllyal született (3,3 kg).

Esélyes, de elõre pontosan úgysem lehet megmondani. Nekem nem az elejétõl, hanem "csak" a 30. héttõl mondták mindig, hogy nagyobb, a doki elõbb is várta. Aztán a 41. héten úgy kellett kicsalogatni, mert már zavaros volt a magzatvíz, és teljesen normális súllyal született (3, 3 kg).
Ha már a korai UH-kon is nagyobbnak mérték akkor valószínû, hogy tényleg idõsebb a számított koránál, mert akkor még egyformán fejlõdnek, de kb. 11 hetes kortól már nagyon egyéni ritmusban fejlõdnek, úgyhogy annál késõbbi UH-k alapján már nem szokták módosítani a terminust sem a dokik.
Nekem a 11. héttôl mindig nagyobbnak mérték 1-2 héttel, olyannyira, hogy a 12. héten esedékes integrált tesztes vérvételt 1 héttel elôbbre hozták. Próbáltam én a dokinak mondani, hogy korai pém van, szerinte vagy nem emlékeztem jól az utolsó mensi elsô napjára, vagy az együttlétre. Évek óta írom a mensik elsô napját, illetve a dokim nem tartott gyertyát, amikor együtt voltunk. A végén csak annyit írt a leletre, hogy nagy baba. Január elsô napjaira voltam kiírva, doki tuti volt benne, hogy két ünnep közt elég lesz császározni (programozott volt), én meg hetekig próbáltam megmagyarázni neki, hogy tuti karácsony elôtt kint lesz. December 22-én született sürgôsségi császárral, 3280 grammal és 50 cm-rel. Azt hiszem nekem volt igazam:-))) Mégse tartott gyertyát a doki:-)))
Ha már az egészen korai ultrahangokon is nagyobbnak mérték, akkor esélyes, ha nem akkor csak szimplán nagy baba lesz.
Hát sokat ne adj ezekre a mérésekre... Nekem a 28. héttõl folyamatosan kisebbnek mérték a babát jó 1-2 héttel, erre a betöltött 40. héten megszültem 50 perc alatt egy 4 kilós kisfiút. Nem vágott a doki gátat mert még szülés elõtt is azt mondták, hogy kicsi a feje, kicsi a baba, könnyen ki fog jönni. Pedig elismert szakember a dokim és jó a kórház is. Majd jön õ amikor jönni akar:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nekem minden uh-n 2 héttel volt nagyobb, ezek szerint a 38. héten kellett volna megszületnie. De a 41. betöltött héten született. Tehát uh. szerint már 3 hete kint kellett volna lennie. Ez magában csak annyit jelent, hogy nagyobb az ÁTLAGNÁL.
3. vagyok. Nekem a 28. héttõl mérték mindig nagyobbnak a babát.
Nem lehet ezt tudni. Vagy elõbb fogant, és ezért mérik nagyobbnak, és így talán elõbb jön. Vagy csak nagy baba. De attól még, hogy nagy, nem biztos, hogy elõbb jön. Akkor fog érkezni, amikor elég fejlett lesz, és ezt sem az uh-k, sem a dokik, sem a méretek nem fogják igazán befolyásolni.
Sziasztok, nektek mikortól mérték nagyobbnak a babátokat?Én 12 hetes vagyok, de doki szerint 14-és a méretei is megfelelõek a 14 hetes kornak.Viszont a párom külföldön dolgozik igy napra pontosan tudom mikor fogant.
Nem, inkább nagy baba lesz. Az enyémet is mindig 2 héttel mérték nagyobbnak, a kiírt idõ elõtt 4 nappal született 3900 grammal és 55 cm-el.
Attól, hogy nagyobb, nem fog elõbb születni! Nekem is nagyok voltak (közel 4 kilósak), de max. 1-2 héttel jöttek elõbb.
legpontosabban a 12. heti uh-n mérik meg, addig kb egy ütemben fejlõdnek a picik. Utána meg már az alkatuk is közrejátszik! különben nem lennének idõre született 3 kg-os és 4, 5 kg-os babák. ha ott jól mérték, akkor az a mervadó. késõbb nem is tudnak mindent átfogóan mérni, mert kitölti a picúr a pocakot.

Mi lesz a 36. hét után? Lehet előbb szülök majd? Elég sokszor keményedek, magnéziumot szedek, most 31 hetes vagyok. Méhszáj szerencsére mindig zárt. De a 36. héttől már nem lehet magnéziumot szedni. Mire számítsak?

Persze vannak napok amikor nem vészes, de van amikor nagyon, és néha megjönérzésem van. Gondolom ezek jóslók. Mondtam a dokimnak, több magnéziumot kell szednem és ha érzem akkor pihenni. De mi lesz így amikor már nem szedhetem a magnéziumot? Van ilyen tapasztalat? El?bb megszülhetek?

Legjobb válasz: Könnyû szülést kívánok Nektek! És sok egészséget, jó babázást nemsokára!!! :)

A kérdező hozzászólása: Könnyû szülést kívánok Nektek! És sok egészséget, jó babázást nemsokára!!! :)
Szia! Én 2* voltam korházban, ahol visszatartották a szülést, 1* 27 hetesen akkor rövidült a méhszáj, majd 32 hetesen akkor ki is nyílt a külsõ, rengeteg magnéziumot szedtem és pipolphent a 36 hétig. Most vagyok 40 hetes, holnapra vagyok kiírva és még mindíg nincs jele, hogy ki akarna bújni a baba.
Én is sok magnéziumot és Pipolhent szedtem a 36. hétig, hogy ne legyen koraszülés. Nekem a méhszáj a 30, héttõl nyílt szépen fokozatosan. 37. héttõl málnalevél tea...5 nappal a kiírt elõtt szültem. Már attól féltem, túlhordom...;)
Szia!éN A 26.héten korházba kerültem mert kinyílt a méhszáj, ezért visszatartáson voltam.Sok magnéziummal engedtek haza.A 36.héttõl nem szedem, ki is nyílt a belsõ méhszáj is.A hasam nagyon sokat és több mint 1 percig keményedik. Most vagyok 39 hetes és még mindig egyben vagyunk a babámmal.Ja !és ez már a 3. terhességem!
én is elég sokat keményedtem 30 hét felett, és ráadásul szépen lassan a 32. héttõl elkezdtem kinyilni.36.hétre teljesen kinyiltam.holnap kezdem a 38.hetet, és még egyben vagyok.kedden elment a nyákdugóm, azóta keményedésen kivül semmi, még joslo sem volt, pedig elötte az is volt.az én fiam nem akar kifele sietni.a magnéziumra meg csak azt tudom mondani hogy nekem a doki is és a védõnõm is azt mondta hogy az szedjem csak tovább(3x1 magnesium citricit-et szedek). szerintem nyugodj meg(tudom mondani könnyû)mert az idegeskedés sem neked sem a babádnak nem jo.nem törvényszerû hogy hamarabb jön . egyébbként 2 hete mondta a doki hogy 2 hetet ad és megszülök, de még egyben vagyok.ja és már a 22. hét óta koraszüléssel fenyeget rövidülés és keményedések miatt. további nyugodt pocakosodást, és könnyû szülést kivánok.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem aggódom, nagyon köszönöm a válaszaitokat!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy! Neked is köszönöm a megnyugtatást! Gratula a gyerkõchöz és a pocaklakóhoz! :)

Akik magándokihoz jártak a 36. hét után milyen gyakran hivott vissza még vizsgálatra? (nem biztos hogy birnám anyagilag minden héten föleg igy karácsony elött. ) 35 hetes km.

Legjobb válasz: Hetente nst, de azt a kórházban "kell" hogy megoldja, kicsit célozgass rá, ha magánban akarja az nst-t is. lesz még egy uh és egy kenetvétel a 38. hét környékén, esetleg kézi méhszáj vizsgálat, de ezt egy látogatás alkalmával megoldja (remélhetõleg).

Hetente nst, de azt a kórházban "kell" hogy megoldja, kicsit célozgass rá, ha magánban akarja az nst-t is. lesz még egy uh és egy kenetvétel a 38. hét környékén, esetleg kézi méhszáj vizsgálat, de ezt egy látogatás alkalmával megoldja (remélhetõleg).
Ha nincs probléma a terhességeddel, nem fog sokat hívogatni szerintem, de az tuti, hogy nem 4 hetente kell menned. Érdemes felkészülni. (én pl elõre félretettem a vizsgálatok és a szülés árát).Nekem a végén hetente kellett mennem hozzá, és minden nap vagy nst vagy flow. Utóbbi kettõt kórházban csinálták, bár nstre hozzá is mentem minden héten. 5 ezer volt egy alkalom. A kórházban természetesen nem fizettem. 38. héten befeketetett. De neked nem kell ennyiszer menni, mert én eléggé zûrös voltam. :)
A kérdező hozzászólása: eddig nekem is 4 hetente kellett mennem.az nst a korházban lesz.jövö héten mennem kell hozzá méhszájvizsgálatra meg uh-ra az lesz a 36.hét.Õ is föorvos a korházban és csak azért tettem fel a kérdést mert nem tudom mi következik a 36.hét után értem ugy h oda hozzá hányszor kell vajon menni.Köszönöm a válaszokat!
A utlsó hónapba a kórházabn találkoztuk, mivel minden héten volt CTG, pénzt nem a kapott éa nem is kért. Összesen egyébként kb 6 alkalommal voltam terhesgondozáson a magánrendelõben, nem is hívott fölöslegese, csak a pénzért. (egyébként ov fõorvos) A viszgálatok vérvétel, uh mindig a kórházabn voltak a terhesambulancián. Ha tied hetente hív, akkor kicsit pénzéhes úgy gondolom.
Én a 35. héten voltam utóljára a magánrendelõben, utána hetente nst a kórházban, de ott már nem kellett fizetni, pedig meg is vizsgált. 38. héten mentem szülni.
A kérdező hozzászólása: utolso válaszolonak:Remélem nálam is igy lesz mert kicsit cikis lenne mondani neki h bocsika de nem tom most kifizetni:D
Én a 36. héttõl hetente mentem, de már nem kellett fizetnem. Addig 6 hetente jártam. Volt olyan, hogy a 36. hét után 1 héten belül 2x is látni akart, de mivel már nem kellett fizetni nem volt ezzel gond. Mondta, hogy úgyis fizetek eleget szülés után meg költök a babára, ilyenkor nála már nem kell.
Én a 34. héttõl már csak a kórházba jártam be hozzá. Magánra már nem hívott. Heti 2x járok NST-re, utána megkeresem, beszélünk a tobábbiakról. Minden 2. alkalommal adok neki lóvét. 39+2km
Én magánrendelésre jártam, de amikor a vége felé a kórházba hívott, akkor ott nem kért pénzt. Szerintem ez a normális, mivel ott nem õ fizeti a bérleti díjat, rezsit, a személyzetet, az eszközöket stb. - csak használja a kórházét.
A kérdező hozzászólása: Az nst-t nekem is a korházba csinálja.A 36.hétre hivott vissza de emlitette hogy csinál még egy flow-t a 37.héten is .Remélem ennyivel meguszom már mert minden héten elég huzos lenne.:) Köszönöm a válszokat!
Nálunk úgy volt hogy helybe volt a magánrendelése akkor kellett fizetni ez havolnta egyszer volt. UHra meg CTGre a kórházba kellett menni ott ugyanúgy õ vizsgált de ott már neem kellett fizetni. Volt hogy a terhesség vége felé hetente 2x is be kellett menni Ctgre is meg Uh is.
A kérdező hozzászólása: A szülésre már mi is félretettünk avval már nem lesz gond:) A terhességemmel eddig minden oké volt remélem ezután is az lesz.Köszönöm a választ!

Milyen következménye lehet, ha nem hagyom el a magne b6 szedését a 36. hét után? Napi 2 szemet szedek még mindig. Sem a doki, sem a védőnő nem szóltak, h ne szedjem tovább, amin csodálkozok is.

Legjobb válasz: Én szintén szedtem kétféle bogyót is, hogy könnyebben táguljon a méhem! 36 hetesen kellett nekem is abbahagynom! Ha továbbszeded, pontosan nem tudom mifog történni, de logikus, hogy kevesebb vagy enyhébb méhösszehúzódásaid lesznek, vagy egyáltalán nem! Hagyd abba Te is!

Én szintén szedtem kétféle bogyót is, hogy könnyebben táguljon a méhem! 36 hetesen kellett nekem is abbahagynom! Ha továbbszeded, pontosan nem tudom mifog történni, de logikus, hogy kevesebb vagy enyhébb méhösszehúzódásaid lesznek, vagy egyáltalán nem! Hagyd abba Te is!
Magnéziumot azért ajánlják szedni 36. hétig, meg görcsöknél, hogy a méhszájat zárva tartsa, keményíti. Emiatt kell abbahagyni a 36. héttõl, mert már nem kell visszatartani. Nehezebb lehet tõle a szülés.
Szia, nekem nem mondták h hagyjam abba, végig szedtem a napi 3x2-t és szinte egyáltalán nem tágultam, mondjuk császár nem emiatt lett a végén de sztem is hagyd abba, de elõtte beszélj azért a dokiddal
36 hetesen én is rákérdeztem a dokimtól, hogy akkor most szedjem e tovább vagy sem a Mg-t (mg citricit 3x1 szedek) és azt mondta hogy szedjem csak tovább.majd a védõnõm is megkérdeztem és ö is azt mondta h szedjem.csodálkoztam is hogy nem kell abbahagynom, csak a no-spat.igy szedem a Mg-t de csak 1-2 szemet/nap. 38 hetes

Akiknek 34-36 hét között született a babájuk, kellett inkubátorba tenni? 3 nap után ugyanúgy hazamehettetek mint a később született babákkal?

Szopott rendesen a kicsi? Volt bármi gond?

Legjobb válasz: 35. héten született. 2500 gramm feletti súllyal. Inkubátorban volt a születése napjával együtt négy napig. A negyedik napon mondták, hogy tovább nem indokolt ott lennie, átmehetünk egy másik kórházba, ahol van koraszülött rooming in (baba-mama szoba), ezt le is beszélték rögtön a választott másik kórházzal. Másnap átmentünk (õt koraszülött mentõ vitte). Akkor foghattam elõször a karjaimba, etethettem a tejemmel a cumisüvegbõl. Megkaphattam volna már aznap éjszaka is, de beijedtem, olyan hirtelen adódott ez a lehetõség, és inkább a csecsemõsökre hagytam. Persze kicsit megbántam, de inkább pihentem. Másnaptól már egész nap együtt voltunk, többé nem váltunk el. A szoptatás pedig úgy volt, hogy mikor megszületett, kb. már másnaptól fejtem, így szépen egyre több lett. De a másik kórházban már 50-60

35. héten született. 2500 gramm feletti súllyal. Inkubátorban volt a születése napjával együtt négy napig. A negyedik napon mondták, hogy tovább nem indokolt ott lennie, átmehetünk egy másik kórházba, ahol van koraszülött rooming in (baba-mama szoba), ezt le is beszélték rögtön a választott másik kórházzal. Másnap átmentünk (õt koraszülött mentõ vitte). Akkor foghattam elõször a karjaimba, etethettem a tejemmel a cumisüvegbõl. Megkaphattam volna már aznap éjszaka is, de beijedtem, olyan hirtelen adódott ez a lehetõség, és inkább a csecsemõsökre hagytam. Persze kicsit megbántam, de inkább pihentem. Másnaptól már egész nap együtt voltunk, többé nem váltunk el. A szoptatás pedig úgy volt, hogy mikor megszületett, kb. már másnaptól fejtem, így szépen egyre több lett. De a másik kórházban már 50-60
Elsõ vagyok, folytatom: szóval már nem bírtam a fejést (50-60 grammot evett napi 8x), gondoltam miért nem szophatná közvetlenül? Hát kipróbáltuk, és szerencsére sikerült, egyre ügyesebb lett. És így nem kellett egy cseppet sem kiönteni, amit azért nem ivott meg, mert közben elaludt...Onnantól kezdve szopott, nekem meg mérnem kellett a súlyát. Itt a kórházban megtanítottak pelenkázni meg fürdetni. Szûk egy hetet voltunk itt, aztán mehettünk haza. Közben több orvosi vizsgálat is volt (szemészet, neurológia). Jó volt ez a lehetõség, már kicsit járatosabb voltam a dolgokban.
36.héten született meg sürgõsségi császárral magas vérnyomás miatt, mert nem nõtt a súlya, így 1940grammal született! 1 napig volt inkubátorban, 3 hétig voltunk bennt amíg nem érte el a 2300grammot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!