Találatok a következő kifejezésre: A 36. után minden (27 db)

Szültetek a 36. hét elött? Mi volt a baj amiért elöbb jött a baba és hogy voltatok a szülés után? Minden rendben volt?

Legjobb válasz: 35+5 hétre szültem spontán. Nem derült ki, miért indult be a szülés idõ elõtt. A baba 3000 gr volt és 49 centi. És nem, nem számolták el: a ciklusom 16. napján ovuláltam, hõgörbét vezettem és Lh tesztet is csináltam. A szülés rövid volt, de nehéz, mert a kitolásra nem simult el a méhszáj, és nem ékelõdött be a baba feje sem. Sokat kellett "üresben" nyomnom, mire meglátták a fejét. Utána már gyorsan ment: 5 fájás alatt megvolt a kicsim. A 3. napra besárgult, inkubátorba került, és 10 napig maradtunk a kórházban. Ekkorra a születési súlyát is visszanyerte. Lefejt tejemmel etetem, mert sajnos nem szopik. :-(

35+5 hétre szültem spontán. Nem derült ki, miért indult be a szülés idõ elõtt. A baba 3000 gr volt és 49 centi. És nem, nem számolták el: a ciklusom 16. napján ovuláltam, hõgörbét vezettem és Lh tesztet is csináltam. A szülés rövid volt, de nehéz, mert a kitolásra nem simult el a méhszáj, és nem ékelõdött be a baba feje sem. Sokat kellett "üresben" nyomnom, mire meglátták a fejét. Utána már gyorsan ment: 5 fájás alatt megvolt a kicsim. A 3. napra besárgult, inkubátorba került, és 10 napig maradtunk a kórházban. Ekkorra a születési súlyát is visszanyerte. Lefejt tejemmel etetem, mert sajnos nem szopik. :-(
35. héten éjjel elkezdett szivárogni a magzatvíz. Fájás semmi. Felhívtuk az ügyeletet, hogy úgy tûnik a víz szivárog, ott elhajtottak, hogy ha nincsennek fájásaim az csak urológiai panasz lehet, hiszen a kismamák nagyon sokat járnak pisilni így a vége felé, és az is elõfordulhat, hogy nem tudják visszatartani. Magyarán azt mondták, hogy biztos csak bepisiltem, feküdjek le nyugodtan. Persze én tudtam, hogy nem ez a helyzet. Reggel kocsiba ültünk, irány a kórház, a dokim pont bent volt, megvizsgált, és mondta, hogy irány a szülõszoba. Tényleg a magzatvíz szivárgott. Kb 10-kor feküdtem fel az ágyra, akkor kezdték az oxitocin injekciót, hogy jöjjenek a fájásaim. De nem jöttek. Egész nap kaptam az oxitocint, de semmi, és kora estére a kicsi szívhangja is leesett, és a dokim azt mondta, hogy eddig próbálkoztunk, irány a mûtõ. Császár lett a vége, de jól voltunk/vagyunk mind a ketten. 18:12-kor megszületett a kisfiam. 2600 gramm lett, és 53 centi, 10/10 apgarral. Az nem derült ki, hogy mitõl kezdett szivárogni a vizem, a dokim is teljesen tanácstalan volt. Mondjuk ez már nem is érdekel, a lényeg, hogy egészséges lett a babám, és mára majdnem megduplázta a születési súlyát. Egyébként pont ma volt 11 hete ez a történet! Szülés után kicsit megkönnyebbültem. Eléggé izgulós fajta vagyok, és tuti, hogy az utolsó hónapot parázással töltöttem volna. Így viszont nem volt idõm sem felkészülni, sem megijedni, olyan hirtelen jött a baba. Szerettem volna természetesen szülni, de mivel a babám élete múlt rajta, nem bánom, hogy császároztak. Te is hamarabb szültél? Vagy esetleg félsz, hogy hamarabb indul be a szülés?
A kérdező hozzászólása: Szia.Elöször is köszi, hogy válaszoltatok.31 hetes vagyok és c1111 a méhszáj adatom és pár napja jóslóim is vannak.A dokim azt mondta, hogy biztos hogy elöbb jön a baba de a 36.hétig jó lenne még benttartani.Most 3 naponta járok magnézium infuzióra és tömnek gyógyszerekkel.Ezért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok, mert nem szeretném ha a babámnak baja lenne.de mostmár egy kicsit nyugodtabb vagyok.
Szia sajnállak hogy igy vagy, engem is jol megijesztettek, 27 hetes vagyok és 3110 lett a méhszájam, nekem is azt mondta a doki hogy örüljünk ha a 35. hétig bent marad..
A kérdező hozzászólása: Mostmár minden nap sokat számít és reméljük bentmaradnak még egy ideig.Vigyázz te is magadra és pihenj sokat.
Én 35 hetes voltam, amikor a kisfiam úgy döntött, hogy világra jön. Hirtelen, minden elõjel nélkül elfolyt (elöntött)a magzatvíz. Azonnal mentünk a kórházba (öltözéssel együtt 18 perc volt). 5 és fél óra volt az egész szülés. A szüléssel nem volt semmi gond és szerencsére a kisfiam is egészségesen született. 2350g és 49 cm. Hogy miért született elõbb, senki sem tudja. De aznap sokan szültek 35-36 hétre. 10 napot voltunk a kórházban, mert a baba besárgult és szopizni is otthon tanult meg.Bár õ a koraszülött osztályon volt, 3 óránként mentem hozzá szoptatni és fejtem, fejtem, fejtem (így tudtam fenntartani a tejtermelõdést). Otthon már nem volt semmi gond a szoptatással és 6 hónapig csak anyatejet kapott és 21 hónapos korában elválasztott magát. Nekem volt szülés utáni depresszióm (enyhe), amit én annak tudok be, hogy elõbb szültem (a mai napig lelkiismeretfurdalásom van). Egyébként minden OK!
görbéd nincs?
"Igaz a csik halvanyabb mint a masik". Akkor a teszt nem pozitív, hanem negatív. Az ovu teszt csak akkor pozitív, ha ugyanolyan erõs, vagy erõsebb a tesztcsík!
A kérdező hozzászólása: Ezt én nagyon jól értem hidd el... de már volt csak 1 csikos tesztem is szombaton azt megelõzõen meg két csíkosak... Akkor most mi ez a két csík megint? http://ciklus.hu/images/diagramok/e6d95110b01220b9da29690e32..
Simán lehet még egy peteérés, fõleg látom, clostyt is szedsz, attól meg pláne. PCOS-osoknál elõfordul (már ha az vagy). Szerintem ne foglalkozz vele. Ha erõsödik a következõ egy-két napban, akkor kapsz még egy esélyt a hónapban:)
A hõ alapján megvolt az ovud szépen a jelölt helyen. Együttlét szintén jókor, tehát van esélyetek. Elvileg kb. 48 órán belül lehetséges két petesejt kilökõdése, annál távolabb egy adott ciklusban már nem, de a clostyhoz nem értek... elsõ
A kérdező hozzászólása: hááát legyen igazatok, de teljesen zárt a méhszájam... Na de hátha tényleg új esély :) ... Bár azért ijesztõ is mert 3 tüszõt látott a doki ebbõl a két kisebb (16 és 18 mm) volt bal oldalon és azt éreztem, hogy azok szombat este és vasárnap délelõtt megvoltak... A jobboldalt volt nagyobb 24 milis de azt nem éreztem abszolút...
A kérdező hozzászólása: nem vagyok pcos

Mi lesz a 36. hét után? Lehet előbb szülök majd? Elég sokszor keményedek, magnéziumot szedek, most 31 hetes vagyok. Méhszáj szerencsére mindig zárt. De a 36. héttől már nem lehet magnéziumot szedni. Mire számítsak?

Persze vannak napok amikor nem vészes, de van amikor nagyon, és néha megjönérzésem van. Gondolom ezek jóslók. Mondtam a dokimnak, több magnéziumot kell szednem és ha érzem akkor pihenni. De mi lesz így amikor már nem szedhetem a magnéziumot? Van ilyen tapasztalat? El?bb megszülhetek?

Legjobb válasz: Könnyû szülést kívánok Nektek! És sok egészséget, jó babázást nemsokára!!! :)

A kérdező hozzászólása: Könnyû szülést kívánok Nektek! És sok egészséget, jó babázást nemsokára!!! :)
Szia! Én 2* voltam korházban, ahol visszatartották a szülést, 1* 27 hetesen akkor rövidült a méhszáj, majd 32 hetesen akkor ki is nyílt a külsõ, rengeteg magnéziumot szedtem és pipolphent a 36 hétig. Most vagyok 40 hetes, holnapra vagyok kiírva és még mindíg nincs jele, hogy ki akarna bújni a baba.
Én is sok magnéziumot és Pipolhent szedtem a 36. hétig, hogy ne legyen koraszülés. Nekem a méhszáj a 30, héttõl nyílt szépen fokozatosan. 37. héttõl málnalevél tea...5 nappal a kiírt elõtt szültem. Már attól féltem, túlhordom...;)
Szia!éN A 26.héten korházba kerültem mert kinyílt a méhszáj, ezért visszatartáson voltam.Sok magnéziummal engedtek haza.A 36.héttõl nem szedem, ki is nyílt a belsõ méhszáj is.A hasam nagyon sokat és több mint 1 percig keményedik. Most vagyok 39 hetes és még mindig egyben vagyunk a babámmal.Ja !és ez már a 3. terhességem!
én is elég sokat keményedtem 30 hét felett, és ráadásul szépen lassan a 32. héttõl elkezdtem kinyilni.36.hétre teljesen kinyiltam.holnap kezdem a 38.hetet, és még egyben vagyok.kedden elment a nyákdugóm, azóta keményedésen kivül semmi, még joslo sem volt, pedig elötte az is volt.az én fiam nem akar kifele sietni.a magnéziumra meg csak azt tudom mondani hogy nekem a doki is és a védõnõm is azt mondta hogy az szedjem csak tovább(3x1 magnesium citricit-et szedek). szerintem nyugodj meg(tudom mondani könnyû)mert az idegeskedés sem neked sem a babádnak nem jo.nem törvényszerû hogy hamarabb jön . egyébbként 2 hete mondta a doki hogy 2 hetet ad és megszülök, de még egyben vagyok.ja és már a 22. hét óta koraszüléssel fenyeget rövidülés és keményedések miatt. további nyugodt pocakosodást, és könnyû szülést kivánok.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem aggódom, nagyon köszönöm a válaszaitokat!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyos vagy! Neked is köszönöm a megnyugtatást! Gratula a gyerkõchöz és a pocaklakóhoz! :)


Milyen következménye lehet, ha nem hagyom el a magne b6 szedését a 36. hét után? Napi 2 szemet szedek még mindig. Sem a doki, sem a védőnő nem szóltak, h ne szedjem tovább, amin csodálkozok is.

Legjobb válasz: Én szintén szedtem kétféle bogyót is, hogy könnyebben táguljon a méhem! 36 hetesen kellett nekem is abbahagynom! Ha továbbszeded, pontosan nem tudom mifog történni, de logikus, hogy kevesebb vagy enyhébb méhösszehúzódásaid lesznek, vagy egyáltalán nem! Hagyd abba Te is!

Én szintén szedtem kétféle bogyót is, hogy könnyebben táguljon a méhem! 36 hetesen kellett nekem is abbahagynom! Ha továbbszeded, pontosan nem tudom mifog történni, de logikus, hogy kevesebb vagy enyhébb méhösszehúzódásaid lesznek, vagy egyáltalán nem! Hagyd abba Te is!
Magnéziumot azért ajánlják szedni 36. hétig, meg görcsöknél, hogy a méhszájat zárva tartsa, keményíti. Emiatt kell abbahagyni a 36. héttõl, mert már nem kell visszatartani. Nehezebb lehet tõle a szülés.
Szia, nekem nem mondták h hagyjam abba, végig szedtem a napi 3x2-t és szinte egyáltalán nem tágultam, mondjuk császár nem emiatt lett a végén de sztem is hagyd abba, de elõtte beszélj azért a dokiddal
36 hetesen én is rákérdeztem a dokimtól, hogy akkor most szedjem e tovább vagy sem a Mg-t (mg citricit 3x1 szedek) és azt mondta hogy szedjem csak tovább.majd a védõnõm is megkérdeztem és ö is azt mondta h szedjem.csodálkoztam is hogy nem kell abbahagynom, csak a no-spat.igy szedem a Mg-t de csak 1-2 szemet/nap. 38 hetes

A mellem már a 3. napja nagyon fáj! 04. 01-én (nem) kellene megjönnie! A hőmérsékletem pé után mindig 36, 9! Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: Az a normális ha a hõmérsékleted magas a peteérés után, ez kb. 14 napig van igy. Ha terhes vagy a hõmérsékleted magas marad. A hõmérséklet a mensi elõtt kb 12-24 órával szokott leesni. Nálam a mellfeszülés a mensi elõtt 1 héttel kezdödött és erõsebben fájt mint mensi elõtt szokott.

Az a normális ha a hõmérsékleted magas a peteérés után, ez kb. 14 napig van igy. Ha terhes vagy a hõmérsékleted magas marad. A hõmérséklet a mensi elõtt kb 12-24 órával szokott leesni. Nálam a mellfeszülés a mensi elõtt 1 héttel kezdödött és erõsebben fájt mint mensi elõtt szokott.
Szia! Nekem is ez volt és nagyon kezdtem reménykedni, hogy baba van a dologban, de... sajnos megjött a nem várt, de a hõm csak a 3. napon esett vissza. Szóval ne éld bele nagyon a dologba, de mindenképpen szorítok Neked, hogy ne úgy járj, mint én!!!
Pozitiv teszt utan felesleges mar meregetni a hot
Nem jelent gondot, felesleges már mérned!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, kedvesek vagytok! :-)

Nov.30-án volt az utolsó menzeszem első napja(a hőm 36.7), dec.6-án már akcióztunk a párommal, menzesz előtt és után mindig volt hüvelyváladékom, de dec.6-a óta semmi nincs, egy csepp sem(hőm folyamatosan 35.6 vagy 7). Mi ez?

Ilyen még sosem volt.Vélemény?Ja,babát szeretnénk:) és 28 éve vagyok.

Legjobb válasz: ha 30-án volt a mensid elsõ napja akkor baromi korai a teszt,mivel ha 28napos a ciklusod akkor most lenne peteérésed.és a tesztek nem 3napos terhességet mutatnak ki hanem a beágyazódástól számított 3.nap,tehát 7-14nap után+3nap.nagyon ráérsz még a tesztel,legalábbis én értelmét nem látom.

ha 30-án volt a mensid elsõ napja akkor baromi korai a teszt, mivel ha 28napos a ciklusod akkor most lenne peteérésed.és a tesztek nem 3napos terhességet mutatnak ki hanem a beágyazódástól számított 3.nap, tehát 7-14nap után+3nap.nagyon ráérsz még a tesztel, legalábbis én értelmét nem látom.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm, hogy levezetted ezt nekem. Eltudnám viselni, ha újévkor tudnám meg, hogy baba lesz:)
Érdemes lenne venni egy terhességi tesztet. De ne éld bele magad a babavárásba, nem biztos, hogy várandós vagy.
A kérdező hozzászólása: Nem korai még a teszt?Nem élem bele magam, csak érdekes, mert soha nem volt velem ilyen.Sõt, inkább az zavart mindig, hogy soknak találtam a hüvelyváladékot.De most semmi.
Szerintem nem korai. A teszt három napos terhességet már kimutat. Jobb tudni, hogy mi a helyzet.
A kérdező hozzászólása: Végül is pofon nem vág senki, ha megpróbálom:) Köszönöm a gyors reakciót:) Azért még várok véleményeket! Köszönöm
A kérdező hozzászólása: A ciklusom átlag 27 nap, elvileg 13-án van az ovuláció, de termékeny napok már dec.6-tól voltak(ciklus.hu-n vezetem)
peteéréskor kb. 12-14 nappal a következõ menzesz elõtt vannak a termékeny napok. ekkor megtermékenyül és egybeolvad a kiszabadult petesejt a hímivarsejttel a petevezetõben. innen számítva kb 4-10 nap amire beágyazódik a méhbe. és amikor ez megtörténik akkor kezd a nõi szervezet hct termelni ami a vizeletben is jelen van. ennek a hcg-nek a mennyisége napról napra növekszik terhesség esetén. a terhességi teszt ezt mutatja ki vizeletbõl, kb a nem várt menzesz napján, esetleg pár nappal elõbb vagy késõbb. nagyon korai még tesztleni.
remélem úgy lesz:)

A 36. hét után minden héten van UH?

Legjobb válasz: Szia. Nekem volt a 30-32 hét között, és utána csak a 38 héten. Nst vagy Ctg van a 37 héttõl minden héten. Legalábbis nálam így van. Üdv, 40 hetes kismama

Szia. Nekem volt a 30-32 hét között, és utána csak a 38 héten. Nst vagy Ctg van a 37 héttõl minden héten. Legalábbis nálam így van. Üdv, 40 hetes kismama
Nem! Utánna már nincs csak nst!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Pécsett, a klinikán is így van? aki oda jár, légyszi, írjon!

Ha mindig 2 héttel nagyobbnak mérik a babámat, akkor esélyes, hogy korábban is fog megszületni? Mondjuk a 36. hét után bármikor? 33hkm

Legjobb válasz: Esélyes, de elõre pontosan úgysem lehet megmondani. Nekem nem az elejétõl, hanem "csak" a 30. héttõl mondták mindig, hogy nagyobb, a doki elõbb is várta. Aztán a 41. héten úgy kellett kicsalogatni, mert már zavaros volt a magzatvíz, és teljesen normális súllyal született (3,3 kg).

Esélyes, de elõre pontosan úgysem lehet megmondani. Nekem nem az elejétõl, hanem "csak" a 30. héttõl mondták mindig, hogy nagyobb, a doki elõbb is várta. Aztán a 41. héten úgy kellett kicsalogatni, mert már zavaros volt a magzatvíz, és teljesen normális súllyal született (3, 3 kg).
Ha már a korai UH-kon is nagyobbnak mérték akkor valószínû, hogy tényleg idõsebb a számított koránál, mert akkor még egyformán fejlõdnek, de kb. 11 hetes kortól már nagyon egyéni ritmusban fejlõdnek, úgyhogy annál késõbbi UH-k alapján már nem szokták módosítani a terminust sem a dokik.
Nekem a 11. héttôl mindig nagyobbnak mérték 1-2 héttel, olyannyira, hogy a 12. héten esedékes integrált tesztes vérvételt 1 héttel elôbbre hozták. Próbáltam én a dokinak mondani, hogy korai pém van, szerinte vagy nem emlékeztem jól az utolsó mensi elsô napjára, vagy az együttlétre. Évek óta írom a mensik elsô napját, illetve a dokim nem tartott gyertyát, amikor együtt voltunk. A végén csak annyit írt a leletre, hogy nagy baba. Január elsô napjaira voltam kiírva, doki tuti volt benne, hogy két ünnep közt elég lesz császározni (programozott volt), én meg hetekig próbáltam megmagyarázni neki, hogy tuti karácsony elôtt kint lesz. December 22-én született sürgôsségi császárral, 3280 grammal és 50 cm-rel. Azt hiszem nekem volt igazam:-))) Mégse tartott gyertyát a doki:-)))
Ha már az egészen korai ultrahangokon is nagyobbnak mérték, akkor esélyes, ha nem akkor csak szimplán nagy baba lesz.
Hát sokat ne adj ezekre a mérésekre... Nekem a 28. héttõl folyamatosan kisebbnek mérték a babát jó 1-2 héttel, erre a betöltött 40. héten megszültem 50 perc alatt egy 4 kilós kisfiút. Nem vágott a doki gátat mert még szülés elõtt is azt mondták, hogy kicsi a feje, kicsi a baba, könnyen ki fog jönni. Pedig elismert szakember a dokim és jó a kórház is. Majd jön õ amikor jönni akar:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Nekem minden uh-n 2 héttel volt nagyobb, ezek szerint a 38. héten kellett volna megszületnie. De a 41. betöltött héten született. Tehát uh. szerint már 3 hete kint kellett volna lennie. Ez magában csak annyit jelent, hogy nagyobb az ÁTLAGNÁL.
3. vagyok. Nekem a 28. héttõl mérték mindig nagyobbnak a babát.
Nem lehet ezt tudni. Vagy elõbb fogant, és ezért mérik nagyobbnak, és így talán elõbb jön. Vagy csak nagy baba. De attól még, hogy nagy, nem biztos, hogy elõbb jön. Akkor fog érkezni, amikor elég fejlett lesz, és ezt sem az uh-k, sem a dokik, sem a méretek nem fogják igazán befolyásolni.
Sziasztok, nektek mikortól mérték nagyobbnak a babátokat?Én 12 hetes vagyok, de doki szerint 14-és a méretei is megfelelõek a 14 hetes kornak.Viszont a párom külföldön dolgozik igy napra pontosan tudom mikor fogant.
Nem, inkább nagy baba lesz. Az enyémet is mindig 2 héttel mérték nagyobbnak, a kiírt idõ elõtt 4 nappal született 3900 grammal és 55 cm-el.
Attól, hogy nagyobb, nem fog elõbb születni! Nekem is nagyok voltak (közel 4 kilósak), de max. 1-2 héttel jöttek elõbb.
legpontosabban a 12. heti uh-n mérik meg, addig kb egy ütemben fejlõdnek a picik. Utána meg már az alkatuk is közrejátszik! különben nem lennének idõre született 3 kg-os és 4, 5 kg-os babák. ha ott jól mérték, akkor az a mervadó. késõbb nem is tudnak mindent átfogóan mérni, mert kitölti a picúr a pocakot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!