Találatok a következő kifejezésre: A 36. ultrahangon a combcsont hossza (2 db)

Ultrahangon mérték a babámat, de az egyes méretek fej, has, combcsont hossza szerint mindig más a terhesség hete.3 hét különbség is van. Pl. Fejkörméret szerint 36 hetes, combcsont hossza szerint 33. Ez baj? Aggódom.

Legjobb válasz: Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.

Hát ha az orvos nem mondja hogy baj, akkor valszínû nincs probléma.Egyébként az én babám fejét is mérték már egy héttel nagyobbnak, közben a combcsontja meg megfelelt a terhességi hétnek.De azért kérdezd meg a dokit hogy miért lehet ez az elétérés.Ne aggódj.
Az én babámnak a fejcsije 27 hetesnek felel meg a combja 33 hetesnek.Egyébként 31 hetes 6 napos vagyok!Ugyhogy nyugi:) )
szia! Nehogy aggódj!!!!! ezek hozzávetõleges értékek, nem 100%osan kell pontosnak lenniük az értékeknek! Az a lényeg , hogy mindig nõljenek ezek az értékek, mert azt mutatják, hogy fejlõdik a babád! :) )))
elsõ vagyok. Bocs a szóismiért, csak kicsit szórakozott vagyok ma :) ))

A 36. heti ultrahangon a combcsont hossza a Babámnál 62 mm. Mindenhol utánanéztem, és most 69-nek kellene lennie. Ez nagy gond, vagy normális?

A doki nem mondta, hogy gond lenne...

Legjobb válasz: akkor nem is gond, azt mondta volna doki:)) Nyugi minden rendben van!

akkor nem is gond, azt mondta volna doki:) ) Nyugi minden rendben van!
Szia, én tudod mire szoktam ilyenkor gondolni? Vegyél elõ egy vonalzót, mérd le rajta azt a 7mm-t, ami miatt aggódsz. Utána pedig képzeld el, hogy 2 kisbabánál szerinted észrevennéd, ha egyiknek 7mm-el rövidebb lenne a combcsontja? Dehogy vennéd észre. Mert ezek olyan kis nüansznyi különbségek. Teljesen jó ez a méret, ne aggódj. A te babádnak cuki combcsontja van. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! :)
36 hetesen már nagyon nagy különbségek lehetnek a babák között, mivel ilyenkor már az õ saját genetikai adottságai is befolyásolják a méreteit. Ha egy babának rövidebb ilyenkor a combcsontja az átlagosnál (és idáig egyébként mindent rendben találtak), abból egy dologra lehet következtetni: a társaihoz képest õ nem túl "magas" (vagy inkább hossszú). Mire van ez hatással? Hát nem 56 centisen fog születni, hanem mondjuk 49 centisen. Na és? Nincs miért aggdnod :)
Legfeljebb nem lesz 4 kilós babád, csak 3. Ne aggódj, majd megnõ idekint.
A neten azt irja hogy 69 +/- 6 a normalis ugyhogy a ti meretetek is belefer meg szerintem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!