Találatok a következő kifejezésre: A 36 magzat, ha (2 db)

A 36 hetes magzat, ha megszületik tud már magától lélegezni? Életképes vagy még inkubátorba kell rakni?

Legjobb válasz: Az inkubátor nem egy léleheztetõ gép,hanem egy olyan gép,ami stabilam tartja a meleget,és figyel minden életfunkciót. Egy 28 hetes magzat is tud lélegezni,csak elég éretlen a tüdeje,és ezért szokták lélegeztetni az elején.Nem hiába mondják,hogy a 28 hetes magzatnak már lényegesen nagyobbak az életesélyei,mint az egy héttel kisebbeké.Amúgy néha még a rendes idõre született magzatokat is néha bepakolják inkubátorba szülés után 1-2 órára,hogy melegedjenek át,mert eléggé zsirtalan a kis testük,és megszokták az álandó 36-37 fokot,illetev,ha nem elég jó az Apgarjuk.

Az inkubátor nem egy léleheztetõ gép, hanem egy olyan gép, ami stabilam tartja a meleget, és figyel minden életfunkciót. Egy 28 hetes magzat is tud lélegezni, csak elég éretlen a tüdeje, és ezért szokták lélegeztetni az elején.Nem hiába mondják, hogy a 28 hetes magzatnak már lényegesen nagyobbak az életesélyei, mint az egy héttel kisebbeké.Amúgy néha még a rendes idõre született magzatokat is néha bepakolják inkubátorba szülés után 1-2 órára, hogy melegedjenek át, mert eléggé zsirtalan a kis testük, és megszokták az álandó 36-37 fokot, illetev, ha nem elég jó az Apgarjuk.
Szia! A kisfiam 36 hétre született, mikor kibújt egybõl vett levegõt, és nem is kellett melegíteni sem. 36 hetesen, ha nem volt gond a lepénnyel, és az táplálta rendesen, már elég "nagy" is. Nekem 2730 gramm volt és 53 cm. Úgyhogy ne izgulj!
A 36 hétre született baba, ha 2, 5 kiló felett van, már nem számít koraszülöttnek sem!

Ha a 36. héten medencevégű fekvésű a magzat, akkor még van esély arra, hogy megforduljon?

Mit jelent a leletemen ez? G III

Legjobb válasz: A G III: Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Már elég érett a méhlepényed! Amúgy van esély persze, hogy még megfordul! Anyósomnak pl a kisebbik fia meg a szülõágyon jött rá, hogy meg kellene fordulni, mert farosan nem lesz jó! :)

A G III: Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Már elég érett a méhlepényed! Amúgy van esély persze, hogy még megfordul! Anyósomnak pl a kisebbik fia meg a szülõágyon jött rá, hogy meg kellene fordulni, mert farosan nem lesz jó! :)
Van rä esely, barätnömnek szüles elött fordult meg!!
Esély állítólag mindig van rá, de szerintem nem sok. Én 8 hónapja szültem, végig reménykedtem hogy befordul, tornáztam hátha... de végül császár lett, a doki mondta hogy nem kockáztat semmit. (régen állítólag benyúltak az egyik kézzel a hüvelybe a másikkal meg nyomták a hasat/babát és próbálták befordítani a szülõcsatornába.) Egyébként a medencefekvés nem egyenlõ a farfekvéssel! Nekem pl.teljesen keresztbe volt a babám, a feje mindig kidudorodott a jobb oldalamon. Állítólag így tapadt meg és így volt helye növekedni. Bárhogy is alakul, a lényeg hogy a baba egészsége legyen a legfontosabb!!! Ha császár lesz belõle ne bánd, a pici mindent megér!
Utolsótól kérdezem, hogy azt írtad, hogy a a medencefekvés nem egyenlõ a farfekvéssel. De hisz a kettõ ugyan az. A baba farral lefele van, a feje pedig fent! Nem jól tudom?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!