Találatok a következő kifejezésre: A 36 magzat, (8 db)

A 36 hetes magzat, ha megszületik tud már magától lélegezni? Életképes vagy még inkubátorba kell rakni?

Legjobb válasz: Az inkubátor nem egy léleheztetõ gép,hanem egy olyan gép,ami stabilam tartja a meleget,és figyel minden életfunkciót. Egy 28 hetes magzat is tud lélegezni,csak elég éretlen a tüdeje,és ezért szokták lélegeztetni az elején.Nem hiába mondják,hogy a 28 hetes magzatnak már lényegesen nagyobbak az életesélyei,mint az egy héttel kisebbeké.Amúgy néha még a rendes idõre született magzatokat is néha bepakolják inkubátorba szülés után 1-2 órára,hogy melegedjenek át,mert eléggé zsirtalan a kis testük,és megszokták az álandó 36-37 fokot,illetev,ha nem elég jó az Apgarjuk.

Az inkubátor nem egy léleheztetõ gép, hanem egy olyan gép, ami stabilam tartja a meleget, és figyel minden életfunkciót. Egy 28 hetes magzat is tud lélegezni, csak elég éretlen a tüdeje, és ezért szokták lélegeztetni az elején.Nem hiába mondják, hogy a 28 hetes magzatnak már lényegesen nagyobbak az életesélyei, mint az egy héttel kisebbeké.Amúgy néha még a rendes idõre született magzatokat is néha bepakolják inkubátorba szülés után 1-2 órára, hogy melegedjenek át, mert eléggé zsirtalan a kis testük, és megszokták az álandó 36-37 fokot, illetev, ha nem elég jó az Apgarjuk.
Szia! A kisfiam 36 hétre született, mikor kibújt egybõl vett levegõt, és nem is kellett melegíteni sem. 36 hetesen, ha nem volt gond a lepénnyel, és az táplálta rendesen, már elég "nagy" is. Nekem 2730 gramm volt és 53 cm. Úgyhogy ne izgulj!
A 36 hétre született baba, ha 2, 5 kiló felett van, már nem számít koraszülöttnek sem!

Ha a 36. héten medencevégű fekvésű a magzat, akkor még van esély arra, hogy megforduljon?

Mit jelent a leletemen ez? G III

Legjobb válasz: A G III: Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Már elég érett a méhlepényed! Amúgy van esély persze, hogy még megfordul! Anyósomnak pl a kisebbik fia meg a szülõágyon jött rá, hogy meg kellene fordulni, mert farosan nem lesz jó! :)

A G III: Méhlepény érettsége: 0: sima magzati felszín, homogén szerkezet 1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez 2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak 3: érett lepény, fészkes mészlerakódások Már elég érett a méhlepényed! Amúgy van esély persze, hogy még megfordul! Anyósomnak pl a kisebbik fia meg a szülõágyon jött rá, hogy meg kellene fordulni, mert farosan nem lesz jó! :)
Van rä esely, barätnömnek szüles elött fordult meg!!
Esély állítólag mindig van rá, de szerintem nem sok. Én 8 hónapja szültem, végig reménykedtem hogy befordul, tornáztam hátha... de végül császár lett, a doki mondta hogy nem kockáztat semmit. (régen állítólag benyúltak az egyik kézzel a hüvelybe a másikkal meg nyomták a hasat/babát és próbálták befordítani a szülõcsatornába.) Egyébként a medencefekvés nem egyenlõ a farfekvéssel! Nekem pl.teljesen keresztbe volt a babám, a feje mindig kidudorodott a jobb oldalamon. Állítólag így tapadt meg és így volt helye növekedni. Bárhogy is alakul, a lényeg hogy a baba egészsége legyen a legfontosabb!!! Ha császár lesz belõle ne bánd, a pici mindent megér!
Utolsótól kérdezem, hogy azt írtad, hogy a a medencefekvés nem egyenlõ a farfekvéssel. De hisz a kettõ ugyan az. A baba farral lefele van, a feje pedig fent! Nem jól tudom?

8hetes terhes vagyok, hogy mikor van a genetikai vizsgálat? És fáj-e a magzat víz vétel és hogyan csinálják és hol és mennyiért? 36 éves vagyok szoval minden féle képpen megcsináltatom.

Legjobb válasz: Nem kell ehhez 36 évesnek lenni, én 19 évesen is megcsináltattam, ingyen. 3 perc az egész, ebbõl kb 20 másodperc az, amire azt mondom, hogy fáj, a szûk keresztmetszet a 4 hét várakozás.

Nem kell ehhez 36 évesnek lenni, én 19 évesen is megcsináltattam, ingyen. 3 perc az egész, ebbõl kb 20 másodperc az, amire azt mondom, hogy fáj, a szûk keresztmetszet a 4 hét várakozás.
A genetikai UH a 12. héten van, ez párosul vérvétellel is. A magzatvízvétel nem fáj, de eléggé kellemetlen. Én nem csináltatnám meg, de te tudod.
36 évesen ingyenesen megcsinálják a magzatvízvételt. Változóak a vélemények, van akinek egyáltalán nem fáj, van akinek jobban mint maga a szülés. Ha jól emlékszem a 16. héten csinálják. A dokidnál kérdezz utána.
Nem tudom, van-e már gyereked, de érdemes utánanézned, hogy mekkora vetélési kockázata van ennek a vizsgálatnak. Gondold át, hogy biztosan akarod-e...
Én a helyedben integrál tesztet csináltatnék és ha nem megnyugtató az eredmény akkor mennék magzatvízvételre. nem vagy olyan "öreg" ám! Nem kell azért félni mert manapság a fiatalabbak több beteg babát szülnek mint az idõsebbek.
Bocs, "integrált tesztet" csináltatnék.
Nem fáj kimondottan a magzatvízvétel, csak addig, amíg belebökik a tût a pocidba. Utána sokat kell pihenni. Nekem 2 hétig eléggé keményedett a pocim utána. A korod miatt ajánlott, ilyenkor ingyenesen megcsinálják, a 16. hét után.
Viszont, ha beteg lenne a gyerek azt kiszûrik. Ki akar egy életen át beteg gyereket gondozni?
Lehet, hogy valaki jobban örül egy beteg gyereknek, mint egy vetélésnek, amirõl sosem fog kiderülni, hogy beteg volt vagy sem...

A magzat érez éhségérzetet? 36 hetes kismama.

Legjobb válasz: Én csak annyit tudok ezzel kapcsolatban mondani,amit nekem a védõnõm mondott.Szerintem konkrét éhségérzetet nem érez,mert õ ha éhes elszívja tõled amire szüksége van a tartalékaidból..viszont ha te éhes vagy és a vércukrod leesik akkor a babádé is leesik,és olyankor ,,is,, jelez neked mozgással.Ezt mondta a védõnõm. 36+2 hkm

Én csak annyit tudok ezzel kapcsolatban mondani, amit nekem a védõnõm mondott.Szerintem konkrét éhségérzetet nem érez, mert õ ha éhes elszívja tõled amire szüksége van a tartalékaidból..viszont ha te éhes vagy és a vércukrod leesik akkor a babádé is leesik, és olyankor , , is, , jelez neked mozgással.Ezt mondta a védõnõm. 36+2 hkm
Konkrétan éhséget nem érez, ez az egyik legégetõbb problémájuk a kinti világgal kezdetben, hogy ezt is meg kell szokniuk...sok egyéb mellett persze.
Az utolsó jól írja. Majd csak akkor fog éhséget érezni, ha megszületik. Amíg bent van, folyamatos a táplálékellátása, még akkor is, ha te éppen éhes vagy. Az éhezés meg már más tészta, de remélem ilyesmi nem jön szóba nálad.

36 hetes terhes vagyok, tegnap előtt voltam 36-os UH-n. Meg vagyok ijedve mert az orvos szerint a magzat apró.31. héten majdnem nagy volt, úgy érzem, megállt a fejlődésben. Eredmény: BPD 86M FL 68 THQ 87. Ugye nem kórosan kevesek ezek az adatok?

Remélem,1 max 2 hét lemaradás van, hiszen egy hét múlva kell visszamennem nagy ultrahangra jöv? héten. Feltételezem, nem adott volna egy hét "esélyt" ha kórosabb lenne a lemaradás. Ha akkor sem lesz akkor OK, ottmarasztalnak a kórházban. Ill. mit?l függ az hogy mennyire növekszik? Aki tud véleményezni írjon, legyen szíves, mert eléggé izgulok.Egy n?gyógyásznál, aki privátban 4 dimenziós ultrahangot csinált, ill. a véd?n? úgy gondolják,a sok pihenés és a nyugalom a titka a fejl?désnek (ami nálam hiányzik) sokkal inkább mint a táplálkozás.

Legjobb válasz: Elõször is NE aggódj, ezekkel az értékekkel NINCSEN SEMMI GOND! Velem ugyanezt játszották el pár hónappal ezelõtt, de én nem feküdtem be a kórházba és orvost is váltottam és még az adataim is kisebbek voltak. Elég jól kiokosítottak ebben a témában. Az elsõ 20 hét növekedését lehet az irányadó táblázatokkal összevetni, mert késõbb már sokkal nagyobb mértékben hatnak az öröklött, genetikai tényezõk. Én is és a férjem is magas, vékonyak vagyunk, a kislányunk is hosszú, vékony baba lett, most 7 hónapos 7 kilós és 72 cm, gyönyörû picilány! A Te adataiddal semmi gond, max nem lesz 4 kilós, de az meg nem baj!!! További boldog babavárást, szép szülést!

Elõször is NE aggódj, ezekkel az értékekkel NINCSEN SEMMI GOND! Velem ugyanezt játszották el pár hónappal ezelõtt, de én nem feküdtem be a kórházba és orvost is váltottam és még az adataim is kisebbek voltak. Elég jól kiokosítottak ebben a témában. Az elsõ 20 hét növekedését lehet az irányadó táblázatokkal összevetni, mert késõbb már sokkal nagyobb mértékben hatnak az öröklött, genetikai tényezõk. Én is és a férjem is magas, vékonyak vagyunk, a kislányunk is hosszú, vékony baba lett, most 7 hónapos 7 kilós és 72 cm, gyönyörû picilány! A Te adataiddal semmi gond, max nem lesz 4 kilós, de az meg nem baj!!! További boldog babavárást, szép szülést!
BPD nagy átlag alapján 34 hetes, de a 36 hetes BPD 90+/-6-nál szokványos, így bõven beleesel a nagy %-ba! Nagyon változó lehet, hogy melyik baba mikor lendül neki, mikor lassul egy kicsit. Ha nem fejlõdne rendesen, az az idõ elõtt öregedõ méhlepény miatt lehetne, de ezt is látja a doki az UH-n. Nincs érettségi fok a leleten? De mindegy is, ha mozog úgy mint eddig, biztos nincs semmi baj. :)
Szia!Abszolút nem kell aggódnod, én is ilyen helyzetben voltam, ha nem egy kicsit rosszabban.A lányom épp ma egy hónapos, vele a 34.héttõl jártam kétnaponta NST-re és hetente UH-ra, mert picinek mérték nagyon nagyon, a "kedves" UH-s doki jól megijesztett, azt mondta örüljek ha eléri majd a 2 kilót, meg õ az orvosom helyében azon gondolkozna mikor kellene megindítani a szülést és hasonlók...hát gondolhatod!Persze a saját dokim nem keserített el, a baba tökéletesen egészséges volt végig, de azért fokozottan figyeltek, befeküdnöm sem kellett.Nálam a lepény öregedett el kissé, de abszolút nem veszélyesen, így szóba se került köztem és az orvosom között a szülésmegindítás.A Kicsikém 38.héten úgy döntött elég volt neki odabent és világra jött 2480g-vel és 46 cm-vel.Ma már a 3, 5 kilós babát veszik átlagos méretûnek, holott amikor én születtem a lányom súlya normálisnak számított!Tehát nem kell aggódnod, ha baj lenne, az orvosod haza sem engedett volna!
Az uh sem ad feltétlenül pontos adatokat, csak "következtet" egyes méretekbõl. Barátnõmnek a 39. héten azt mondták 2900 g a baba. Egy hét múlva 4300 g-mal született :) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtato valaszokat ezennel megirom, h. ax 37-es nagykontrollon a babat 3280 grammnak mertek. a 36-os, ahol kicsinek mertek, ott osszesen 2 vagy 3 adatbol tevodott ossze 0, 5 vagy 1 perces ultrahang, mig a nagykontroll az mar alapos voolt, 5-6 adatbol allt es lattam mit csinal a doki a monitoron. szerintetek megbizhatobb lehet a nagykontrollom? mar eleve a nagykontrollos orvosom ugy allt hozza, mikor felfektetett a vizsgaloasztalra, h. nem erti, ki volt az a barom, aki kicsinek mondta, min 2, 5 kg-s baba 100%-ra meri allitani. aztan megvizsgalt, es tobb mint 3 kg lett az eredmenye:-)

Este ota vannak fajasaim :O de a magzat viz nem fojt el. Ez mit jelent jon a szules? 36 hetes kismama

Legjobb válasz: Milyenek a fájásaid? mennyi idõnként milyen hosszúak, és hol fájnak? Lehet csak jósló fájásokkal "kedveskedik" a természet

Milyenek a fájásaid? mennyi idõnként milyen hosszúak, és hol fájnak? Lehet csak jósló fájásokkal "kedveskedik" a természet
A kérdező hozzászólása: hat este eleg gyekrabban jottek alig tudtam aludni.. es kb ilyen 10 masodpercig tart
most komolyan? nem kell elfolynia a magzatvíznek... egy fájás szülés alatt nem 10 mp mondjuk, de amikor velem ez volt nem itt kérdezõsködtem, hanem bementem a kórházba... ezt javaslom neked is.
Akkor meg befelé a khba... Lehet lábon hordod ki a vajúdást, és épp elkapják a kicsit mikor beérsz...(volt ilyen a történelemben, hogy az utcsó pillanatban értek be a khba, nem tudván már szül) Maximum hazaküldenek. De ha nem tudsz azonnal indulni, akkor minimum, egy telefon.
-Nézd az órát ha rendszeresen jönnek akkor indulj a korházba! tökmindegy mennyi ideig tart ha van benne rendszer és rövidülnek az idõközök fájásonként akkor indulj.. De amugyis ha ugy fáj hogy nem tudsz aludni aggodj kicsit jobban és menj korházba legfeljebb felesleges volt de inkább mint hogy vmi baj legyen
Irány a kórház, feltesznek a fájásvizsgáló gépre, méhszáj vizsgálat. Ha nem mutat semmit, akkor max hazaküldenek. Inkább menj be feleslegesen, mint otthon várd míg kipottyan! 35+1hkm

Leírnátok nekem hogy kell vezetni a terhességi kiskönyv végén vezetni a magzat mozgást? Én mindig szombaton töltöm a heteket. De már most a 35. ik hetit írni kell. És itt meg a 35. ik hét szombatnál már 36 leszek.

Előre is köszönöm :)

Legjobb válasz: Azt kell vezetni??? :))) Nekem ez már a második terhességem, de senki nem mondta, hogy azt vezetni kellene.... Szerintem biztos nem kötelezõ.

Azt kell vezetni??? :) )) Nekem ez már a második terhességem, de senki nem mondta, hogy azt vezetni kellene.... Szerintem biztos nem kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Nekem is 2.ik és az elsõvel én sem vezettem csak 36-ik héttõl de azt is külön papíron.

Az UH adataim épp egy 36 hetes magzat adatainak felelnek meg, pedig csak 33 hetes terhes vagyok. Ezt azt jelenti hogy nagy a babám? Az lehetetlen, hogy 3 hetet tévedjenek előre a gépek, és az orvos?

Két különböz? UH is ugyanazt mondta, egészen a 28 hétig megfelel? adatok, és ugyanazt a szülési id?pontot,(dec20) ha tévednek akkor nov 30án szülök, nem mi ndegy...

Legjobb válasz: Igen azt is jelentheti, hogy nagy a baba, de azt is jelentheti, hogy el lett számolva a szülési idõpont. Amikor elõször megjelensz a terhesgondozáson megkérdezik, hogy mikor volt az utolsó menstruációd. Az orvos ebbõl számolja ki a várható szülés idõpontját. Az is lehet, hogy már terhes voltál az utolsó menstruáció elõtt. Így volt nálam is az elsõ gyereknél. Úgyhogy helyes ha felkészült már november végére. Úgyis akkor születik meg, amikor Õ akar. Könnyû szülést kívánok neked!

Igen azt is jelentheti, hogy nagy a baba, de azt is jelentheti, hogy el lett számolva a szülési idõpont. Amikor elõször megjelensz a terhesgondozáson megkérdezik, hogy mikor volt az utolsó menstruációd. Az orvos ebbõl számolja ki a várható szülés idõpontját. Az is lehet, hogy már terhes voltál az utolsó menstruáció elõtt. Így volt nálam is az elsõ gyereknél. Úgyhogy helyes ha felkészült már november végére. Úgyis akkor születik meg, amikor Õ akar. Könnyû szülést kívánok neked!
Szia! Latom regi kerdes de en is ebben a cipoben jarok pont most. Vegul mikor szultel? Hany hetre? Minden ok volt a babaval? Mekkora lett? Orulnek ha valaszolnal. Koszonom minden jot!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!