Találatok a következő kifejezésre: A 34. a (1168 db)

Elkezdtem szedni a clostylbegytet. A ciklusaim átlag 34 naposak voltak eddig. A 11. napon voltam UH-n, és 5 db. 10 mm átmérőjű petét talált. Az lehet, hogy-bár szedem a clostyt-mégsem lesz 28 napos a cikusom, így kitolódik az ovum is?

Legjobb válasz: Az orvosod több felvilágosítást ad. Ha talált petéket akkor nincs gond. De itt csak mindenki azt mondja amit tudd. Néha rosszul tudja. -ezért inkább az orvostól kérj választ. Én is mgkérdeztem mindenrõl az orvosom és teljesen mást mondott mint itt mindenki. A peteérés a menszi ELÕTT van 14 nappal. Nem utána. Sokan mondták itt az ellenkezõjét és én inkább megkérdeztem egy meddõség szakértõtt. Sok sikert.

Az orvosod több felvilágosítást ad. Ha talált petéket akkor nincs gond. De itt csak mindenki azt mondja amit tudd. Néha rosszul tudja. -ezért inkább az orvostól kérj választ. Én is mgkérdeztem mindenrõl az orvosom és teljesen mást mondott mint itt mindenki. A peteérés a menszi ELÕTT van 14 nappal. Nem utána. Sokan mondták itt az ellenkezõjét és én inkább megkérdeztem egy meddõség szakértõtt. Sok sikert.
Én is szedtem closti-t, 28 napos ciklusnál 14.napon kellett mennem mindig uh-ra.Apetezsáknak el kell érnie kb 20-21mm-t, hogy meg tudjon érni, addig kellett szednem a closti-utrogestan kombináciot-természetesen más ütemben-, amig a 11-14 mm-es petezsákok el nem érték a kivánatos méretet.Nekem 5 hónap kellett hozzá, meg reggeli hõmérõzés, és ovulácios tesztek.Most 7.hónapban vagyunk, vagyis bevált.
Szerintem talán hosszabb lesz a ciklusod, de ha tudni fogod a peteérést az a legbiztosabb! Sok sikert! Bocsi, de ...Mindenhol azt olvastam, hogy a peteérést a menstruáció 1. napjával kezdeni számolni, így a 14. napon van peteéerés, majd (azaz 1 hét múlva ) 21. napon vagy menstruáció követi vagy terhesség.

Milyen hatékonyságot mutattak a Skodák és a Turánok a harctereken? Pl a T-34/76-os korai változatokkal szemben.

Ezt már kifejezetten Waltert?l kérdezem:)

Legjobb válasz: "Ezt már kifejezetten Waltertõl kérdezem:)" Lol, pedig a II. világháború magyar harckocsitechnikája annyira nem is az én területem. Sajnos a Pz. 38(T) és a Turán rendesen hátrányba volt a T-34/76-tal szemben. A lövegük túl gyenge volt, csak nagyon közelrõl, és/vagy hátulról/oldalról volt vele lehetséges egy T-34 kilövése. Viszont a 76mm-es F-34 lövegnek ezek a harckocsik nagyobb távolságból sem voltak ellenfelek. De ugyanígy jártak a németek Pz. III. és Pz. IV.-ei. Egyébként angol Wikipédián szerintem még a Turán is fenn van, ott általában táblázatban leírják a páncélvastagságot. A Turánnál asszem 40-50mm volt a max.

"Ezt már kifejezetten Waltertõl kérdezem:) " Lol, pedig a II. világháború magyar harckocsitechnikája annyira nem is az én területem. Sajnos a Pz. 38(T) és a Turán rendesen hátrányba volt a T-34/76-tal szemben. A lövegük túl gyenge volt, csak nagyon közelrõl, és/vagy hátulról/oldalról volt vele lehetséges egy T-34 kilövése. Viszont a 76mm-es F-34 lövegnek ezek a harckocsik nagyobb távolságból sem voltak ellenfelek. De ugyanígy jártak a németek Pz. III. és Pz. IV.-ei. Egyébként angol Wikipédián szerintem még a Turán is fenn van, ott általában táblázatban leírják a páncélvastagságot. A Turánnál asszem 40-50mm volt a max.
Repró Horthy egyenruhát akarsz venni vagy eredetit? Pont ma került fel vaterára egy eredeti, igaz kicsit szakadt, de eredeti és az ára is az állapotához van mérve. Vonatcsapatos zubbony, mert kávébarna a fegyvernemi szín, és a szárnyaskerék is ott van az egyik ujján. http://gyujtemeny.vatera.hu/militaria/ii_vilaghaboru_1939_19..
A kérdező hozzászólása: Egyébként nekem meg pont ezek a 010273/82M41 számok bántják a fülemet:D Olyan, mint a börtönrabok számai.:) Ha lehet, kerülöm ezeket a "hivatalos" megfogalmazásokat:)
A kérdező hozzászólása: Inkább reprót, mert olyan állapotban szeretném látni, amilyen "eredetileg" volt. A kép középpontjában álló tüzérnek jól néz ki innen távolról az egyenruhája: http://kepfeltoltes.hu/101106/900019543_1_www.kepfeltoltes.h.. A sisak tökéletes. Talán a zubbony színe lehetne egy kicsit sárgásabb árnyalatú, ha összehasonlítom egy korabelivel: http://kepfeltoltes.hu/101106/tiszt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg De azért kiegyeznék ezzel az egyenruhával is:) Csak a beszerezésre való esély valahol a 0 és a -10 között mozog...
Végülis igen. De azt vedd figyelembe, amire már céloztam egy korábbi válaszban, hogy a két harckocsi nem egy kategóriában van. A Pz.38 (t) és a Turán I-es könnyû harckocsi volt, míg a T-34/76 közepes harckocsi.
Annyit tennék még hozzá hogy a Turán I harckocsi 40mm-es lövege a vicc kategória a T-34el szemben, de nem is egy kategóriájú harckocsikról beszélünk. A Turán II-es rövid csövû 75mm-es lövegének a hagyományos páncéltörõ lövedékei, az alacsony kezdõsebesség miatt, szintén esélytelenek voltak szembõl kilõni egy T-34-est. Abban az esetben volt ez csak lehetséges, ha nem hagyományos pct. lõszert tüzelt hanem kezdõsebességtõl független pánélátütést produkáló 7, 5cm 42M PR, kumulatív lövedéket lõtte.
A kérdező hozzászólása: Esetleg számadatokat kaphatnék?:) Pl: a Skoda 300 méterrõl, míg a t-34 800 méterrõl volt képes kilõni a másikat, stb.:)
A kérdező hozzászólása: A lényeg tehát, hogy a Skoda egy guruló koporsó volt a T-34-esek ellen, a páncélosok esély nélkül szálltak szembe a szovjetekkel...
A kérdező hozzászólása: Egyenruhát a néphadseregbõl (azért abból, mert az a legkönnyebben beszerezhetõ). És büszke tulajdonosa vagyok egy M95 Mannlichernek, hozzávaló szuronnyal, és - ironikusan - pps szíjjal:) Megy egy néphadsereges sisakom is van. Most Horthy-s zubbonyt, vagy sisakot tervezek venni, csak nehéz találni megfelelõ posztóanyagú zubbonyt, vagy libaszínû sisakot, aminek a festése is korhû. (Sok sisakot mai, jó minõségû festéssel látnak el, nem korabeli zománcossal. A zubbonynál meg túl vastag és/vagy nem sárgásbarna színárnyalatú, hanem zöldes az anyaga.) Láttam egy kiváló egyenruhát a Magyar Tartalékosok Szövetsége egyik tagján, csak nem tudom még, hogyan vegyem fel velük a kapcsolatot.:)
Ha többet szeretnél tudni róluk tudom ajánlani:http://www.ww2armor.jexiste.fr/ A tengelyhetalmak és a szövetségesek szinte összes tankja fent van megbízható adatokkal. Ha tudsz angolul vagy franciául nem okoz majd gondot a szöveg :)
A kérdező hozzászólása: Na, ez egybõl a könyvjelzõk közé került:)
Ha még érdekel:http://panzerkeil.dre.hu/main.htm Ezen a honlapon a német páncélosokról és jármûvekrõl van fenn szinte minden és magyar. Egy másik lap:http://kwkklan.lapunk.hu/ Itt pedig a szerkeztõ a történelem részben a WW2armor.jexiste.fr cikkeit magyarosítja.
A kérdező hozzászólása: Hát így magyarul mégis könnyebb, köszönöm:)
Nos igen Walter jól kifejtette, de annyit hozzátennék, hogy a Pz-IV-esek késõi válltozatai már képesek voltak nagy távolságból akár szembõl is kilõni a T-34-eseket ;)
Akkor elnézést kérek hogy érdeklõdõnek neveztelek:) Gyûjtesz is?
A kérdező hozzászólása: Van ám újabb kérdésem is, várom a válaszodat:) Egyébként nekem a "érdeklõdõ" kissé degradáló megnevezés:D Én inkább "témában igen jártas" személynek tartom magamat, révén, hogy már 10-12 éve efféle szakkönyveket forgatok, és ezalatt azért némi ismeretre szert tettem, de én inkább a politikai, hadászati, és gyalogsággal kapcsolatos dolgokat ismerem, a páncélosokat és a légierõt kevésbé. Most ezekben az új témákban is búvárkodok egy kicsit:) Ezért teszem fel már a 7. tankos kérdést:)
Teljesen igazad van a kérdés nem az volt. Csak gondoltam ha már kialakult egy diskurzus itt akkor említésre méltóak ezek a dolgok. A pontos megnevezést pedig azért írtam le, mert értelmes kérdéseid alapján, téma iránt komolyan érdeklõdõ személynek tartalak, így gondoltam ha errõl beszélünk akkor használjuk a pontos neveket, ne a hétköznapokban ezekre a fegyverekre ráakasztott fantázia neveket. És végül, sajnos a hatékony páncélosok csak prototípus szinten léteztek vagy csak a tervezõasztalon. Itt gondolok a 43M Turán-ra és a 44M Tas-ra. És tudom hogy a Zrínyi rohamlöveg, de jórészt páncélosok ellen vetették be.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, az új, hosszú csövû páncéltörõ ágyúk, a kályhacsövek, Szálasi-röppentyû. De a tankok esélytelenek voltak. A Turán II pedig valóban jó(vagy legalábbis jobb) volt, de mire használatba került, a T-34/85-ös változat volt elsõdleges használatban, ami ellen megint csak nem vehette fel a versenyt.
Összefoglalva inkább úgy hangzik helytállóan hogy a Turán I és Pz.38 (t) személyzete esély nélkül szállt harcba. Ahogy már említettem a Turán II-nek volt némi esélye a korai T-34-el szemben. De azt is hozzátenném hogy a másodikvilágháborús magyar páncélelhárítás 1943-1944-re sokat fejlõdött. Igaz kis számban és késõn de nagyon sok olyan páncélelhárító eszköz került hadrendbe ami nem csak a Kárpát-medencében hanem nemzetközi szinten is az élvonalbeli technikákhoz tartozott!
A kérdező hozzászólása: Sajnos úgy gondolom, hogy alkalmazás terén sem voltunk a csúcson:( A tankjaink nem nehéz páncélosütközetekre voltak kitalálva, hanem revíziós hadmûveletekre. Ezekre jók is voltak, a Kárpát-medence legerõsebb katonai hatalma voltunk. De a szovjet páncélosokkal szembeni nyílt ütközetre... Márpedig más lehetõség nem volt. Tehát akkor a konklúzió egyértelmû: a magyar páncéloskatonák esély nélkül indultak csatába... (Nekünk még légitámogatásunk se volt)
Viszont egy harckocsit nemcsak a képességei határozzák meg hanem a hadi alkalmazásuk is. Ezért volt az, hogy a T-34-ek a Barbarossa hadmûvelet idején sokkal jobb képességeik ellenére nem tudták feltartóztatni a Wermachtot. Fõleg a JU-87-esek szedtek ki nagyon sokat belõlük.
A kérdező hozzászólása: A magyaroknak mégsem állt más rendelkezésre a T-34 ellen, csak ezek. A páncélosok kénytelenek voltak ezekkel a gépekkel harcba bocsátkozni. Az az elenyészõ számú szerencsés, akinek német Pz.IV jutott, pedig nem túlzottan befolyásolta a harcokat.
Csak mert bántja a fülem azért javítom ki, nem pedig kötözködésbõl. A "kályhacsõ" nem pont a legszakszerûbb kifejezés, 60mm-es 44M kézi rakétavetõ. A Szálai-röppentyû pontos neve pedig, 100/217mm 44M Buzogánylövedék. Hatásos pct. ágyú saját fejlesztés nem volt, a németektõl lett átvéve a Pak40-es pct. ágyú és lett rendszeresítve 40M néven. Én többek között a 43M Zrínyi rohamlövegre gondoltam, vagy az általad is említett rakétafegyverekre. De páncélelhárításhoz tartozik a 43M TAK és a 44M LÕTAK. Említendõ még az új kumulatív lõszerek és az ûrméret feletti PR lövedékek. Ezek mind az akkori világ technikai színvonalának élmezõnyében voltak. Csak kár hogy kis mennyiségben és késõn jelentek meg.

Belinkelnétek nekem peteérés nélküli ciklusról görbéket? Hány napos az ilyen ciklus? Én a 34. napon vagyok, de még mindig semmi, sem ovuláció, sem mensi. Kicsit aggódom, hogy mi lehet velem.

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/47aec7089fa5eeb8cf30ec..

Legjobb válasz: Szerintem 34 napon volt peteeresed! Ajanlom neked a baratcserjet nekem egy ciklus alatt a 34- dik naprol 19-20 dik napra csokentette a peteerest!

Szerintem 34 napon volt peteeresed! Ajanlom neked a baratcserjet nekem egy ciklus alatt a 34- dik naprol 19-20 dik napra csokentette a peteerest!
Bocsi, de én inkább nem linkelek, de elmondhatom, hogy nekem is volt peteérés nélküli ciklusom 34-36 napos körül mozoghat. Ez normális, fõleg, ha gyorgyszert szedtél. Ellustulhatsz petefészkileg ;) nem kell aggódni. Nincs bajod. Ha sokszor elõfordul, akkor a dokid majd kitalál valamit, hogy aktivizálja a petefészked.
Linkelni nem tudok Neked. Annyit megnyugtatásképpen, hogy minden egészséges termékeny nõnek van évente egy-két ilyen ciklusa (mint a tied is). Ha most kezdtél hõmérõzni, akkor épp kifogtál egy ilyet. Ilyenkor a rá következõ ciklusban bármikor kilökõdhet a petesejt, akár már menstruáció alatt, vagy késõbb, vagy a "rendes helyén". Ha ez már a többedik ilyen ciklusod egymást követõen, akkor viszont fordulj orvoshoz, mert ki kell deríteni az okot.
http://www.ciklus.hu/images/diagramok/54e2609a096c01141807d5.. nekem itt a 34-dik napon volt peteeresem!ebben a honapban meg a 20-dik napon!!!minden lehetseges
Kedves utolsó! Nekem is így össze vissza van a peteérésem. Mitõl volt olyan magas a hõd a görbéd végén? Beteg voltál. Nekem már két hete késik és olyan magas a hõm, mint a tied volt. Eddig nem csináltam tesztet, mert nálam ez gyakori, na meg reménykedem, hogy nem is fog megjönni. A magas hõ utalhat terhességre is nem?
Igen utalahat terhessegre!Nekem a mult honap volt az elso homeros honapom es peteeres utan meg 36, 9-re is felugrott!hol mered a hodet?felraknad a gorbed
12:31-es vagyok. Ha jól tudom, akkor a peteérésnél leesik a hõ, majd megemelkedik. Ha magasan marad a hõ, az lehet terhesség. Ahogy így a görbémet nézem, nem is volt peteérésem... itt a görbe... bár ma megjött :( Amúgy napközben, meg esténként elég rosszul voltam, lehet, hogy valami nyavalyát küzdött le a szervezetem, vagy a beágyazódás nem volt sikeres. Ki tudja? Na mindegy, majd jön a baba, amikor akar :D http://www.ciklus.hu/images/diagramok/ce1bc9deb3eb763e38c934.. Ja én mindig szájban mérem a hõm, digitális hõmérõvel n7-hn7 között. Eleinte hónaljban mértem, de akkor nagyon béna eredményeket hozott.

Ha valakinek 28 napos, valakinek meg 34 naposak a cilusai, mindkét esetben belefér néhány nap késés, vagy a 34 naposnál néhány plusz nap már kórosnak mondható?

Elvégre ha a 20. napon van a peteérés, ahhoz számítva a 14. nap körül jön meg, ugyanakkor azt mondják, hogy 35 nap után már kóros. Továbbá. Akiknek késett több napot a vérzése, azoknak volt mensis érzésük mint máskor is, vagy az is kés?bb jelentkezett arányban ahogyan a vérzés is? 1 hete fáj a hasam, hol er?sen, hol gyengébben, a folyás maradt száraz, vagyis nem lett vizes ahogy szokott, de a 34. napi délutáni teszt negatív. A 33. napi reggeli is. :(

Legjobb válasz: Szia! Az én ciklusaim eléggé össze-visszák (25 és 35 között váltakozik), szerintem egyáltalán nem kóros, viszont lehet, hogy terhes vagy. Én a 34. napomon csináltam tesztet, ami negativ lett és végül a 39. napomon jött meg. Akkor veszitettem el a babát, ugyanis biztos hogy volt... Több jel is utalt rá, csak szerintem késõbb történt a beágyazódás, ezért még a teszt nem mutatta ki, korán csináltam. Ettõl te még nem fogod elveszteni, csak én beteg voltam és talán emiatt... Sok sikert neked!

Szia! Az én ciklusaim eléggé össze-visszák (25 és 35 között váltakozik), szerintem egyáltalán nem kóros, viszont lehet, hogy terhes vagy. Én a 34. napomon csináltam tesztet, ami negativ lett és végül a 39. napomon jött meg. Akkor veszitettem el a babát, ugyanis biztos hogy volt... Több jel is utalt rá, csak szerintem késõbb történt a beágyazódás, ezért még a teszt nem mutatta ki, korán csináltam. Ettõl te még nem fogod elveszteni, csak én beteg voltam és talán emiatt... Sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Nem tudom mit gondoljak és izgulok emiatt nagyon. Ha megjönne mennék uh-ra, mert kezdõdik az inszem.
Sztem az a biztos, ha vársz még pár napot, hogy mi lesz, majd megismételed a tesztet. Tudom, hogy türelmesnek lenni a legnehezebb, én sem fértem a bõrömbe..:)

Ha teljesen zárt a méhszájam 30 hetesen, mennyi esély van arra hogy a 34. hétre esetleg kinyílnék vagy megrövidülne a méhnyakam?

4 hét múlva kell mennem majd a dokihoz, de mi lesz ha addigra vmi történni fog és nem érzem majd? Ha mindent úgy csinálok mint eddig nem lesz semmi változás, ugye? Vagy ez nem függ össze azzal mit dolgozok ill mennyire eröltetem meg magam?

Legjobb válasz: Én is ezen paráztam, és ma töltöm be a 34 hetet, és semmi gond. Mindent csinálhatsz ugyanúgy mint eddig, úgyis jelzi a szervezeted, ha elég. Nekem pl. estére, ha sokat jövök megyek, bedagad a lábam. Túlerõltetni nem szabad magad, és ha úgy érzed elég, akkor állj le! De amúgy miért lenne bármi gond is? Boldog babavárást, már nem sok van hátra! 34 hetes kismama

Én is ezen paráztam, és ma töltöm be a 34 hetet, és semmi gond. Mindent csinálhatsz ugyanúgy mint eddig, úgyis jelzi a szervezeted, ha elég. Nekem pl. estére, ha sokat jövök megyek, bedagad a lábam. Túlerõltetni nem szabad magad, és ha úgy érzed elég, akkor állj le! De amúgy miért lenne bármi gond is? Boldog babavárást, már nem sok van hátra! 34 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A lábdagadás az már nálam is gond.:( De össz-vissz ennyi problémám van.:) Igazad van, nem lesz gond! Megpróbálok nem gondolni rá csak hát az aggódás az mindig megvan!:) Köszi és neked is boldog babavárást és kitartás!:)
Én a 38. héten még melóztam, és a betöltött negyven hetesen még gyalog mentem a kh-ba.Több mint egy km.A méhszájam pedig csak közvetlenül szülés elõtt kezdett kinyílni, illetve a méhnyakam megrövidülni.Mindig érezni fogod, h mennyit szabad, és mennyit nem.Ne parázz ilyen hülyeségeken.Akkor sem lesz semmi baj, ha esetleg elkezdenél kinyílni.1-2 centi nyitottsággal még jöhetsz mehetsz nyugodtan.(Olyan 9-10 centivel szülünk.)

Milyen méretnek felel meg a 34-es gatya szám?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: 34 olyan S, XS lehet. 49 kg vagyok, 36-os (S) nadrágot hordok.

34 olyan S, XS lehet. 49 kg vagyok, 36-os (S) nadrágot hordok.

Mekkora a 34, 36, 38as méret?

Nem vagyok jártas az ilyen számozásban, inkább ahhoz értek, hogy S-M ruhák kellenek. Tudna valaki segíteni, hogy ez a számozás mit jelent?

Legjobb válasz: 34:XS, 36:S, 38: változó, van ahol még az S-es kategória, de van ahol már M-es.

34:XS, 36:S, 38: változó, van ahol még az S-es kategória, de van ahol már M-es.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Ki mennyit hízott a 34. hét után még?

Legjobb válasz: Szia, én 34.hét után 3 kg-t, összesen 14-et....

Szia, én 34.hét után 3 kg-t, összesen 14-et....
A kérdező hozzászólása: Remélem már nem jön fel sok! 12- nél járok most! Köszönöm
34.hetet nem tudom, de a 36.hét után egyik terhességnél sem híztam már (nagyon fent volt a pocakom, már étvágyam sem volt igazán).
Én az utolsó pár hétben úgy emlékszem 3-4 kg-t szedtem fel, de nekem elõtte kevés jött fel. Valaki nem hízik már sokat a végén, fõleg ha elõtte már többet felszedett.
Akkor már semennyit.
Pont a 34. héttõl nem híztam semennyit, 39 hetesen szültem. Így is gyarapodtam 14 kg-mal.

Lehetek babás? 35. napon vagyok. Max.34 naposak a ciklusaim, egy hete fájogat, görcsölget a hasam.33. nap reggelén és a 34. nap délutánkán negatív a teszt, még csak haloványka 2. vonal sincs.

Ma rosszul lettem a munkahelyemen, hirtelen er?s hányinger tört rám, mintha azonnal kiadnék mindent. Eközben nem tudtam felállni sem, annyira olyan érzésem volt, mint ájulás el?tt. Hazajöttem, majd 4 órát aludtam, mint akit fejbevertek. A folyás sem utal arra, hogy meg akarna jönni, minimális folyásom van, semmi vizes nincs benne mint szokott. Elképzelhet?, hogy korai volt a teszt?

Legjobb válasz: Bármi elképzelhetõ persze.Voltál már orvosnál?Mert 34 napos ciklusnál gyakran elõfordul,hogy nincs peteérés,akkor meg hiába várod a csodát.Ezek a tünetek pedig bármitõl lehetnek,nem feltétlen terhességtõl. De reggel csinálj tesztet,mert akkor a legmagasabb a HCG hormon szint a szervezetben amennyibe terhes vagy. Sok sikert neked,én szorítok. De ha mindig ilyen hosszú a ciklusod menj orvoshoz mielõbb.

Bármi elképzelhetõ persze.Voltál már orvosnál?Mert 34 napos ciklusnál gyakran elõfordul, hogy nincs peteérés, akkor meg hiába várod a csodát.Ezek a tünetek pedig bármitõl lehetnek, nem feltétlen terhességtõl. De reggel csinálj tesztet, mert akkor a legmagasabb a HCG hormon szint a szervezetben amennyibe terhes vagy. Sok sikert neked, én szorítok. De ha mindig ilyen hosszú a ciklusod menj orvoshoz mielõbb.
A kérdező hozzászólása: Eddig 28 naposak voltak, úgy kerültem a meddõségibe. Kaptam Merckformint, mert nem repedt meg a tüszõ a magas inzulin miatt, peteérésem az viszont volt. Amióta szedem a gyógyszert, azóta 33-34 napos a ciklusom. A doki szerint nincs baj. Tök mindegy lenne, hogy van-e peteérés (most az lenne:) ) mert készülünk az inszemre. Tegnap kellett volna megjönnie és ma mennem az elsõ uh-ra, de semmi. Ha belegondolok egy 28 napos ciklusnál se nagy dolog, ha a 29. napon még nincs semmi, de most valahogy... nem is tudom. Nem biztos, hogy egy 28 napos és egy 34 napos ciklusnál 1-2-3 napos késés ugyan úgy normális-e?
Értem, akkor nagyon drukkolok nektek, remélem sikerül a baba. Sok sikert 1 voltam

Szült valaki közületek a 34-ik vagy 35-ik héten?

Én a 34-ik hétben járó kismama vagyok és csak úgy elgondolkodtam,mi lenne,ha most valamikor megszülnék.. Minden rendben velünk amúgy,csak így ezen jár az agyam. Mekkora lett a babátok és minden rendben aki így járt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem bõ másfél éve a 34. héten volt SOS császárom toxémia miatt. Hirtelen alakult ki, a 32. hétig mindenben mintaeredményem volt, akkor kezdtem vizesedni. A 34. héten mentünk a férjemmel terhesgondozásra, olyan magas volt a vérnyomásom, hogy haza sem engedtek, irány a kórház. Mivel abban a kórházban ahova küldtek, nem volt újszülött intenzív átszállítottak a SOTE II-re. A férjem ezalatt hazajött a csomagért, ami csak félig volt összepakolva. Mikor a kórházba ért, azzal fogadták, hogy épp császároznak. Sokkoló volt mindkettõnknek a dolog. A baba szerencsére jól fejlett és nagy volt, 2530 gr. és 53 cm. Születését követõen +1 napig kapott extra oxigént. Azóta egy mosolygós, agyafúrt lókötõ a kislegény. Mondjuk mozgásfejlesztésre kellett járni vele, de semmi amúgy probléma nincs vele. Most a 32. hétben vagyok, eddig nincs vizesedés, vérnyomásom is jó. Remélem most nyugodtabb lesz a szülés.

Szia! Nekem bõ másfél éve a 34. héten volt SOS császárom toxémia miatt. Hirtelen alakult ki, a 32. hétig mindenben mintaeredményem volt, akkor kezdtem vizesedni. A 34. héten mentünk a férjemmel terhesgondozásra, olyan magas volt a vérnyomásom, hogy haza sem engedtek, irány a kórház. Mivel abban a kórházban ahova küldtek, nem volt újszülött intenzív átszállítottak a SOTE II-re. A férjem ezalatt hazajött a csomagért, ami csak félig volt összepakolva. Mikor a kórházba ért, azzal fogadták, hogy épp császároznak. Sokkoló volt mindkettõnknek a dolog. A baba szerencsére jól fejlett és nagy volt, 2530 gr. és 53 cm. Születését követõen +1 napig kapott extra oxigént. Azóta egy mosolygós, agyafúrt lókötõ a kislegény. Mondjuk mozgásfejlesztésre kellett járni vele, de semmi amúgy probléma nincs vele. Most a 32. hétben vagyok, eddig nincs vizesedés, vérnyomásom is jó. Remélem most nyugodtabb lesz a szülés.
Én 38.hétre szültem, viszont van egy ismerõsöm, aki 25héttõl 2hetente kórházban volt, veszélyeztetett terhes volt, 34.héten már nem engedték haza, kapott tüdõérlelõt és 37.hét 0napján szült meg, egészséges a baba! Ezt csak azért írtam le, mert ha az orvos is úgy látja, kapsz tüdõérlelõt és nem lesz gond! Boldog babavárást! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!