Találatok a következő kifejezésre: A 32. járok és (21 db)

Szülést követően a 7. hónapban megjött, már csak reggel, este és éjszaka szoptatok. Rákövetkező hónapban szépen 26. -napra és most már 32-né járok és semmi? !? !? !?

Nagyon csekély esélyt látok arra, hogy újra baba, de mikor teszteljek ilyen esetben?Kicsit bizonytalan vagyok, mert a hasam fájdogál, kicsit a mellem is, talán az édeset is jobban kívánom, néha azt veszem észre, hogy émelygek...ja és most megint pár napja éjszaka is rámjön a pisilhetnék....

Legjobb válasz: nekem 9 hos a babam, reggel es este szoptatok, 8 honapja menstrualok, es 32-43 naposak a ciklusaim. szerintem nem vagy terhes.

nekem 9 hos a babam, reggel es este szoptatok, 8 honapja menstrualok, es 32-43 naposak a ciklusaim. szerintem nem vagy terhes.

Holnap délután (péntek-nov8) jár a 32-es busz az Örsrõl? SOS!

Google-útvonaltervezõvel szoktam menni, de az nem adja ki hogy járna holnap a 32-es busz, a 3-as és 62-es villamossal akar elküldeni de az nekem kényelmetlenebb lenne, meg elm. a villamos fel van túrva... Jár rendesen a 32-es vagy mi van?

Legjobb válasz: Miért ne járna a 32-es? A szokásos pénteki tanítási napi menetrend szerint közlekedik. Egyébként a Nagy Lajos király útján változatlanul közlekedik a 3, 62-es villamos, a vágányzár e szakaszt nem érinti.

Miért ne járna a 32-es? A szokásos pénteki tanítási napi menetrend szerint közlekedik. Egyébként a Nagy Lajos király útján változatlanul közlekedik a 3, 62-es villamos, a vágányzár e szakaszt nem érinti.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) én se tudom miért ne járna a 32-es, csak a google így gondolta és én naiv hiszek neki (de azért nemárt leellenõrizni)

32 hetes kismama vagyok! A Gyedet vagy a Gyest hol és mikor kell intézni? Egyáltalán melyik jár előbb? Köszönöm

Legjobb válasz: Elõször is ha jogosult vagy akkor a TGYÁS jár elõbb, utána Gyed, majd Gyes. Megkell kérdezned, hogy a munkahelyed kifizetõ hely-e! Ha igen akkor tõlük kell beszerezned a papírokat, amiket kitöltve nekik kell leadnod! Ha nem, akkor nem tudom, hogy mi van, mert az én munkahelyem kifezetõ. De a bérszámfejtõk tutira tudnak segíteni!

Elõször is ha jogosult vagy akkor a TGYÁS jár elõbb, utána Gyed, majd Gyes. Megkell kérdezned, hogy a munkahelyed kifizetõ hely-e! Ha igen akkor tõlük kell beszerezned a papírokat, amiket kitöltve nekik kell leadnod! Ha nem, akkor nem tudom, hogy mi van, mert az én munkahelyem kifezetõ. De a bérszámfejtõk tutira tudnak segíteni!
A kérdező hozzászólása: Rendben köszönöm !!
A kérdező hozzászólása: Ha kifizetõ hely, akkor mikor kell elkezdenem ezeket intézni?
ha nem kifizetõhely akkot be kell menni az oep-hez, kapsz formanyomtatványt amin beadod az igénylést. ha jogosult vagy tgyás az elsõ, amit már a baba születése elött igényelhetsz, a kiirt várható szülés idõpontja elött 28nappal. de amint megszületik a kicsi be kell ujra küldeni az õ adatait.(születési hely, idõ, név stb) elõször azt deritsd ki h jogosult vagy e tgyásra és gyedre.(elöbbihez a szülést megelõzõ 2 évben ötszáz-valahány munkaviszonyban töltött napra van szükség, gyednél 1 évre)
A kérdező hozzászólása: igen igen kifizetõhely!!
Az én munkahelyem is kifizetõhely. Minden papírt elintéznek nekem, kitöltve kiküldik a címemre, nekem már csak alá kell írnom és visszaküldenem. Egyedül a tgyáshoz kellett kérnem egy igazolást az orvostól, hogy felvett terhesállományba. Amúgy ezt a 36. héttõl tudod megtenni. De egyébként biztosan szívesen elmondanak mindent a munkahelyeden, mert valószínûleg nem ugyanúgy megy mindenkinél. Dolgozol még?

32. hétben járok és estére úgy elfáradnak a lábaim hogy alig tudok állni? Mit tehetnék ellene? Más is van így?

Második gyermekemet várom,az elsővel is ilyen problémám volt.Sokat megyünk erre-arra és persze egy bevásárlásnál is sokat kell állni,várni,amit most már egyre jobban nem bírok.Vizesedés nincs,mégis estére már úgy érzem szétmennek a lábaim.

Legjobb válasz: Ez normális, én sem birok sokat álldogálni, még takarítás közben is többször le kell ülnöm pihenni..

Ez normális, én sem birok sokat álldogálni, még takarítás közben is többször le kell ülnöm pihenni..

Mi a különbség a 32 és a 64bites operációs rendszerek között? És melyikkel járok jobban?

Jelen esetben jondoljunk pl Windóz-ra...

Legjobb válasz: Az Intel GMA3100-hoz tökmindegy milyen windowst raksz: a játékot jó felbontáson felejstsd el. XP-bõl NEM javaslom a 64 bitest, mert egy kaki. Vistát nem ajánlom egyáltalán, mert enyhén szólva is egy elcseszett valami. Windows 7-bõl mindenképp 64 bitest tennék a helyedben, és igyekeznék egy értelmes videokártyát beletenni.

Az Intel GMA3100-hoz tökmindegy milyen windowst raksz: a játékot jó felbontáson felejstsd el. XP-bõl NEM javaslom a 64 bitest, mert egy kaki. Vistát nem ajánlom egyáltalán, mert enyhén szólva is egy elcseszett valami. Windows 7-bõl mindenképp 64 bitest tennék a helyedben, és igyekeznék egy értelmes videokártyát beletenni.
64 bites sokkal több memóriát tud kezelni pl... de igazából nézd meg a procidat a gyártó oldalán, hogy képes-e 64 bitre, ha igen, akkor olyant tegyél rá, ha nem akkor nyilván nem
Csak akkor tegyél fel 64 bites oprendszer, ha van arra idõd és türelmed, hogy letöltögesd hozzá a megfelelõ drivereket és programokat, különben nem fogod tudni kihasználni az elõnyeit. Van egy pár program, amihez nincs 64 bites támogatás és elõfordulhat, hogy nem fog futni. Ezért fontos, hogy nézd meg azokat a programokat amiket használsz, hogy van-e belõle 64 bites verzió.
Mire akarod használni a gépet ? Mert ha netezésre, meg ilyenekre akkor nem nyersz vele túl sokat azzal hogy 64 biteset teszel fel.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat...(és egy laptopról van szó, videókártya csere nem lehetséges...mivel integrált...meg még garanciális is......)várok még párr választ hátha kapok valami konkrétabbat...
11:59: kihasználja. Még egy 32 bites Windows XP is. Sõt, egy Windows NT is, ami mégcsak nem is hallott 64 bitrõl. Az, hogy szerinted nem normális rendszer a windows... 1. A kérdésfeltevésbe le van írva: "Jelen esetben gondoljunk a Windózra". 2. Minden Windows hiba visszavezethetõ a user töketlenségére.
Legjobb tudomásom szerint nem használja ki, de ha gondolod olvass utánna.
Utcsónak, miért ne használnák ki a két magot ? az hogy valami 32/64 bites és hogy 1/több magos teljesen más dolog
Az Intel Core 2 Duo viszi a 64 bites rendszereket. A 32 bites rendszerek nem használják ki a két magot. Az utolsó hozzászóló pedig nevetséges, normális rendszert nem is említ meg, csak Windows-t.
Videókártyát nem fog tudni beletenni, mert ha jól értem akkor egy laptopról van szó.
Szerintem ink a 32 bitest mert gyenge a géped meg a 64 es sokat zabál

Van egy 32 hónapos börtönbüntetés, kedvezményekből ki van zárva az egyén. Hallottam róla, hogy jó magaviselet esetén fogházasítani lehet később a büntetést. Ennek mik a pontos feltételei? És milyen előnyökkel jár?

Legjobb válasz: Hát de várj, ha eleve ki van zárva a kedvezményekbõl, akkor az arra nem vonatkozik? Egyébként pedig valamennyire ezt a jó magaviseletes témát ismerem mert volt ismerõsöm, teljesen szubjektív döntés éppen ... DE ha nem volt semmi botránya, akkor általában megadják.

Hát de várj, ha eleve ki van zárva a kedvezményekbõl, akkor az arra nem vonatkozik? Egyébként pedig valamennyire ezt a jó magaviseletes témát ismerem mert volt ismerõsöm, teljesen szubjektív döntés éppen ... DE ha nem volt semmi botránya, akkor általában megadják.
Hogy érted, hogy ki van zárva a kedvezményekbõl? Egyébként: a büntetés fele idejének le kell telnie, ahhoz, hogy értelme legyen beadni a kérvényt. Az elbírálásnál figyelembe veszik a büntetés eddig letöltött ideje alatti dicséreteket, fegyelmi helyzetet, általános magaviseletet, kapcsolattartást, közösségben való helyzetét. Elõny: több alkalommal való látogatófogadás, némileg szabadabb mozgástér, ha feltétellel szabadlábra helyezhetõ, akkor fogház esetén módosul a szabadulási idõ (2/3 felt.szab.hely. esetén), tehát: 32 hónap, 16 hónap után beadja a kérvényt, pozitív elbírálás esetén nem fog hamarabb szabadulni, csupán enyhébb lesz a fokozat. Remélem érthetõ volt.
Az 1979 évi többször módosított törvény, illetve a 6/1996.Im.rendelet vonatkozó törvényhelye értelmében a fokozatváltás kizárólag a kifogástalan magatartás feltételéhez között. Semmi köze ahhoz, hogy adható-e a feltételes szabadságra bocsátás kedvezménye vagy sem. A fogvatartott kérelmezheti a fokozatváltást, melyrõl a büntetés-végrehajtási intézet véleményezése és elõterjesztése után a büntetés-végrehajtási bíró dönt. Az, hogy õ mit mérlegel és mit dönt, történetesen például azt, hogy a kifogástalan magatartás az idõ rövidsége miatt még nem állapítható meg és a kérelmet késõbb kéri elõterjeszteni, az egy dolog. Mindegyik bv. bíró más és más. De hangsúlyozom, NEM feltétel semennyi kitöltött tartam. Természetesen igen sok múlik a bv. intézet szakterületeinek ( nevelõ, osztályvezetõ, intézetparancsnok ) véleményén. Remélem tudtam segíteni. BV.osztályvezetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Sokat segítettetek!
Az irányadó, az egész okfejtésre alapot adó szabály a Btk. 46. §-ában található: "A büntetés végrehajtása alatt tanúsított kifogástalan magatartás esetén a bíróság úgy rendelkezhet, hogy a büntetés hátralevõ részét eggyel enyhébb fokozatban kell végrehajtani; ha pedig az elítélt a büntetésvégrehajtás rendjét ismételten és súlyosan megzavarja, a bíróság elrendelheti, hogy a büntetés hátralevõ részét eggyel szigorúbb fokozatban hajtsák végre." Az is igaz, amit a BV-s Úr írt, erre nézve e Btk. idõtartamot nem állapít meg, viszont ennek lehetõségét életfogytig tartó szabadságvesztés esetére kizárja. Ebben az esetben azonban nem is börtönben, hanem fegyházban lenne az elítélt. A "fokozatváltást" a büntetés végrehajtási bíró (aki nem feltétlen a büntetést kiszabó bíró) rendeli el, a büntetés kiszabását követõen, a büntetés végrehajtása alatt!

A 32. hétben járok és már nem érzem nőnek magam. Olyan mint aki már soha nem lesz olyan mint régen. Normális ez?

Legjobb válasz: Normális! Nyugodj meg leszel még nõies nõ . Ahogy jönnek most a kilók úgy le is mennek !Ez most errõl szól,szülsz ,babázol aztán majd nézel kukán a pasikra hogy mit bámulnak hisz te anyuka vagy ,aztán majd szól valaki hogy persze anyuka vagy , de nõ is akit bizony megnéznek a pasik az utcán :)!

Normális! Nyugodj meg leszel még nõies nõ . Ahogy jönnek most a kilók úgy le is mennek !Ez most errõl szól, szülsz , babázol aztán majd nézel kukán a pasikra hogy mit bámulnak hisz te anyuka vagy , aztán majd szól valaki hogy persze anyuka vagy , de nõ is akit bizony megnéznek a pasik az utcán :) !
Nyugi, majdnem minden nõ átesik ezen. Ne félj, a szülés után vissza fogod szerezni az alakod, ha nem hagyod el magad! Két hónappal a szülés után elkezdhetsz mértékkel és kíméletesen sportolni, így nem lesz nehéz. :)
Ne félj, nekem is olyan a lábfejem, mint egy elefántnak, így a 37. héten, s néha úgy érzem, inkább gurulok, mint megyek-de hidd el leszünk mi is még csinosak, megszületik a manó, és szoptatás is segít állítólag, és szépen visszaalakulunk.Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, igazán jól estek.
Mintha én írtam volna :) 30 hetes vagyok és utálok tükörbe nézni. Igaz eddig csak 5 kilót szedtem fel, de a ruhák úgy állnak rajtam mint egy tehénen. Nincs olyan ruha ami elõnyösen hozná ki az idomaimat és végül bõ pólókat hordok, ami csövessé tesz :) Tehát nyugodj meg, teljesen normális szerintem. Már nem sok van hátra és nekiállhatunk "nem enni".

32 napos a ciklusom, most járok a 13. napon, és áttetsző nyúlós folyás jelentkezett, ez mitől lehet? lehet pé:-m?

Minden reggel mérem a h?m és össze vissza van.tegnap 36,7.ma 36,1!ez miért lehet!

Legjobb válasz: igen, ez az! nálam is ilyen volt anno. ne a napokat számolgatsd, hanem erre figyelj. nekem 33 napos volt a ciklusom, s a 12. napon estem teherbe! 22 hetes kismama

igen, ez az! nálam is ilyen volt anno. ne a napokat számolgatsd, hanem erre figyelj. nekem 33 napos volt a ciklusom, s a 12. napon estem teherbe! 22 hetes kismama
ma lement a hõd, holnap felmegy elvileg. szóval most van peteérésed. De a nyálkának mindenképp hihetsz! Nyúlós, tojásfehérjeszerû. Úgyhogy babaügyben hajrá! :)
A kérdező hozzászólása: Tegnap együtt voltunk férjemmel, akkor teherbe eshetek?nagyon szeretnénk a babát
Igen mindenképpen ma vagy holnap hajráááá!!Sok sikert!
persze ez az volt. nekem is 32naposak a ciklusaim. hol méred a hõdet? mert a hüvelyi a legpontosabb. és egy idõben méred? egyépként nekem is volt mikor össze visza volt. hiába mértem egy idõbe. Szerintem ennek az az oka hogy az sem mindeggy hogy hány fok van a lakásban, vagy hogy álsz-e vagy fekszel

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!