Találatok a következő kifejezésre: A 32. Uh genetikai (4 db)

A 32. heti Uh genetikai?

Legjobb válasz: Gyakorlatilag a 18-19 héten végzett UH vizsgáltat az úgynevezett genetikai ultrahangvizsgálat, mert erre az idõre a komplex fejlõdési folyamat befejezõdött, ezután a baba már csak gyarapodik. A 32-dik héten már az a vizsgálat alapvetõ lényege hogy a baba méretei, súlya a terhességi kornak megfelelõek-e, milyen a méhlepény állapota, érettsége, és hogy, hogyan fekszik a magzat.

Gyakorlatilag a 18-19 héten végzett UH vizsgáltat az úgynevezett genetikai ultrahangvizsgálat, mert erre az idõre a komplex fejlõdési folyamat befejezõdött, ezután a baba már csak gyarapodik. A 32-dik héten már az a vizsgálat alapvetõ lényege hogy a baba méretei, súlya a terhességi kornak megfelelõek-e, milyen a méhlepény állapota, érettsége, és hogy, hogyan fekszik a magzat.

Kismamik, akik havonta mennek a fogadott dokihoz:30. héten megyek a dokimhoz, mindíg van UH. Így is kötelező elmenni a 32. hét körüli UH-ra a kórházba? Mert az már nem genetikai.

Legjobb válasz: Szia! Kérdezd meg az orvosodat mindenképp. Én megkérdeztem az enyémet, engem elküldött. Viszont a következõ kórházira már nem szeretnék menni....

Szia! Kérdezd meg az orvosodat mindenképp. Én megkérdeztem az enyémet, engem elküldött. Viszont a következõ kórházira már nem szeretnék menni....
Én is havonta járok a magándokihoz, így havonta van uh is. Nekem nem kell uh-kra járni a kórházba, a magánrendelõben csinálja a genetikait is. Szerintem nem kötelezõ így elmenned a kórházba, de azért kérdezd meg a dokit.
Nekem is fogadott dokim van, soha nem voltam a kórházban. Ezért van a fogadott doki, hogy csak hozzá kelljen mennem :-)

32. hetes genetikai UH-on 1700 grammra tippelték a baba súlyát. Aggódnom kell?

Ma volt a 32 hetes genetikai UH-on, ahol már súlymérés is volt. A baba méretei alapján a kalkulált súly 1700 gramm. Engem már most az ambulanciára akartak küldeni a további teendõkért. Felhívtam az orvosomat, akivel hétfõn találkozom, õ azt mondta, hogy sehova ne menjek, mert hétfõn õ is megnézi ezt a súlyt. Ha valami nagyon nagy gond lenne, akkor biztos nem várna hétfõig, 12 éve õ az orvosom, és már két gyereket szültünk együtt, most pedig a 3-at. A 2. gyermekem súlya 32 hetesen 1800 gramm volt, akkor kb a frászt hozták rám a kórházban.

Legjobb válasz: Ööö, bocs a kérdésért, de ez kevés vagy sok? Azt tudod ugye, hogy az ultrahangosok (vagyis a program) csak becsüli a súlyt, ha már egy-két millimétert elnéz a szonográfus vagy az orvos, már totál fals eredményt ad!

Ööö, bocs a kérdésért, de ez kevés vagy sok? Azt tudod ugye, hogy az ultrahangosok (vagyis a program) csak becsüli a súlyt, ha már egy-két millimétert elnéz a szonográfus vagy az orvos, már totál fals eredményt ad!
Nem is értem emiatt akarnak vizsgálgatni? Nekem 30. héten volt 1400 gramm de ez a becsült súly nem is hinném, hogy valakit érdekelt volna. Az a lényeg, hogy a többi mérete jó legyen, meg a többi adat. Belegondolok mennyivel eltérõ súllyal születnek meg a babák tök nagy eltérések lehetnek.
Szerintem teljesen jó a súlya, nem értem a szonográfust, miert paráztat be! Nem értettél félre valamit? Minden más eredemény jó lett? Gondolok itt, a méhlepény érettségre, köldökzsinórra, szívhangra, vesékre, combcsontra stb.
Elsõ vagyok. Ha van elég magzatvized, jó a keringés, a szívhang, lepény, stb. nem értem mi baja volt a szonográfusnak.
Szerintem a "kedves" hölgy elnézte. Az 1700 g pontosan megfelel egy 32 hetes magzatnak.
én 30. héten voltam uh-n, 1435 g-ra becsülték a súlyát. Egy szóval nem mondta senki, hogy ez kevés lenne. :o és nem hinném, hogy két hét alatt több, mint 200 g-ot nõne egy magzat.
A kérdező hozzászólása: Az UH-ot végzõ "kedves" hölgy szerint ez gond, merthogy szerinte ez nagyon kevés. És már rögtön tovább akart küldeni a sürgõsségi ambulanciára, hogy elvégezzék a további dolgokat, amikrõl természetesen nem tájékoztatott, hogy mik is lennének azok. A dokim azt mondta, hétfõn elég ha találkozunk. Addig sehova ne menjek.
Nem teljesen értem, mi a gond? Nekünk 1720 g-ra tippelték UH alapján a 32. héten, senki nem mondta hogy ez probléma lenne?! 38 hetesen 3100-ra becsülték. Azt sajnos még nem tudom mennyi lesz végül, mert nem akar kibújni így a 41. héten sem...
A kérdező hozzászólása: Kicsi súlynak tekintették
A kérdező hozzászólása: Minden egyéb mérete a kicsikémnek rendben van. Bár félre értettem volna, de sajnos a stílusa miatt sem tudom félre érteni. Tegnap óta azért kicsit nyugodtabb vagyok, köszönet a szakirodalomnak és Nektek.


Nyíregyházán a kötelező 32 hetes UH az nem genetikai uh, mert kértem időpontot és a fsz.7-be kaptam?

29 hetes vagyok ma kértem id?pontot mert a dokim mondta, hogy 32 hetes uhra kérjek majd, kaptam is a fsz. 7-es szobába, akkor ez már csak egy sima ultrahang nem genetikai?

Legjobb válasz: a 18 heteset hívják genetikainak, egyesek szerint a 12-t (is). De 32 hetesen már nem az.

a 18 heteset hívják genetikainak, egyesek szerint a 12-t (is). De 32 hetesen már nem az.
igen, sima ultrahang.nem genetikai. én is túl vagyok már rajta.35hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!