Találatok a következő kifejezésre: A 31. van (302 db)

Miért van az, hogy a 31 éves Commorode64 számítógépemnek kutya baja, a 3 éves alaplapom meg bedöglött? Mikor fognak már alakulni ilyen indie hardverfejlesztő cégek, amik strapabíró eszközöket készítenek ilyen szándékosan elavuló sz*rok helyett?

Legjobb válasz: Szerintem is a gyártó oka, hogy gyorsan fejlõdik a számítástechnika és hamar elavulnak a dolgok. Persze az is az õ hibájuk, hogy 31 év alatt rengeteget fejlõdtek a hardverek és az elképesztõ bonyolultságuk és (a 31 évvel ezelõtti gépekhez képest értendõ) teljesítményük miatt nagyobb eséllyel hibásodnak. G.

Szerintem is a gyártó oka, hogy gyorsan fejlõdik a számítástechnika és hamar elavulnak a dolgok. Persze az is az õ hibájuk, hogy 31 év alatt rengeteget fejlõdtek a hardverek és az elképesztõ bonyolultságuk és (a 31 évvel ezelõtti gépekhez képest értendõ) teljesítményük miatt nagyobb eséllyel hibásodnak. G.
Az elkövetkezendõ 20 évben szerintem nem lesznek ilyen gyártók :)
Commodeore 64-ek is döglöttek be és az én 8 éves alaplapom pl. máig jól mûködik.
A kérdező hozzászólása: Nem az a baj, hogy elavulnak a dolgok olyan értelemben, hogy pl. jövõre kiadnak egy kétszer ilyen gyors processzort, az a baj, hogy direkt olyanra gyártják az alkatrészeket, hogy 2-3 éven belül elromoljanak és újat kelljen vennie az embernek. Valami vidéki szegényembernek pl. simán elég lenne irodai munkákra meg alapvetõ netezésre egy 10 évvel ezelõtti gép, de az elromló alkatrészek miatt kénytelen újat venni, holott az õ feladataira elég lenne a 10 évvel ezelõtti technika fejlettsége.
Ha olyat gyártanûnak ami nem megy tönkre, hogy adnának el belõle X+1 darabot? 2-3 milliárdnál többet nem lehetne eladni. Így megállna a termelés. Ez nem érdeke a gyártónak,
A kérdező hozzászólása: Épp ezért kéne alakulnia indie gyártóknak, kisiparosoknak, mint régen a kovácsok, cipészek a kis mûhelyükkel, csak ezek számítógép-alkatrészeket gyártanának. Mivel ezek nem multik lennének, nem lenne érdekük a szándékos elavulás érdekében hamar tönkremenõ alkatrészeket gyártani.
Jh. és 10év alatt kereshetnének új indie iparágat, mert amiben addig tevékenykedtek szükségét vesztené. Magyarán kb tíz évente tanulhatna mindig mindenki új szakmát. Amúgy meg: "alakulhatnának kisiparosok" Magyarországon 2013-ban még egy vállalkozás is mélytorok, nemhogy egy ipari létesítmény felhúzása és üzemeltetése, alkalmazottakkal. Az egész dolog nem hozna annyi bevételt, amennyit rá kellene költeni. Vagy baromi drágán kellene adni az árut, de akkor meg jönne a következõ okoskodó, hogy miért nm megy tönkre 5-10év alatt az alkatrész, cserébe lehetne olcsóbb. Ördögi kör.
Egyrészt nekem jelenleg is vannak 10 éves gépeim és remekül megy mindkettõ. Másrészt a hardverpiac egy nagyon újoncellenes dolog, borzasztó nagy kezdõtõke kell az alkatrészek beszerzéséhez, összeállításának megtervezéséhez és kivitelezéséhez illetve a szükséges szakemberek és tervezõk fizetéséhez. Ez nem kisvállalkozói kategória. G.
Egyénként vannak ilyenek ARM alapra építve, pl Ouya.

31-ére nagyon nem várom, de már most barnázok. Most sem sikerült a baba? Van még remény?

Legjobb válasz: Lehet épp beágyazódik,de ha barnázol az inkább mensire utal.31 még messze van,vagy a mostani ciklusod rövidebb lesz.

Lehet épp beágyazódik, de ha barnázol az inkább mensire utal.31 még messze van, vagy a mostani ciklusod rövidebb lesz.

SOS! OTP-tõl tegnap kaptam a felszólítást, van már 9000 Ft tartozásom. Okt.31. ig junior szlás voltam, de azt kikapcsolták mivel már betöltöttem a 24-et, igy azota JUMP számlám van! De tegnap megnéztem és már 8000 Ft mínuszom van! Ilyenkor mivan?

Ki szeretném fizetni-rendezni. De hogyan lehetne leállitani a kamatozást? Munkanélküli vok, de jövõ honaptól megyek közmunkára. Vagy hogyan tudnék valami kedvezõ megoldást találni, aki tud segítsen, vagy aki ért hozzá, vagy volt már ilyen tapasztalata de kimászott belölle!

Legjobb válasz: Számlavezetési díj, plusz egyéb díjak az nem kamat. Szimplán tölts rá mondjuk 10.000Ft-ot és akkor plusz 2000be leszel. Mondjuk Okt.31 óta nem tudom miért halmozódott fel 9000Ft tartozás, ezt kérdezd meg a banktól (hacsak nem 2012.) mert akkor érthetõ.

Számlavezetési díj, plusz egyéb díjak az nem kamat. Szimplán tölts rá mondjuk 10.000Ft-ot és akkor plusz 2000be leszel. Mondjuk Okt.31 óta nem tudom miért halmozódott fel 9000Ft tartozás, ezt kérdezd meg a banktól (hacsak nem 2012.) mert akkor érthetõ.
A kérdező hozzászólása: Szió! azt elfelejtettem, h 2013 idén volt. az a baj h 1 fityifillérem sincs, pedig ha lenne már rég rátettem volna azt az összeget :S Holnap mék be OTP-be ezt megbeszélni
Hát csak azt tudod, igazából szerintem már régóta terhelik a számlavezetési díjat csak most kaptál róla értesítõt. A junior számlának is van számlavezetési díja, az sem ingyenes.
A JUNIOR számla ingyenes, de a JUMP már nem, fõleg ha nem érkezik jövedelmed. Ha nem érkezik jövedelmed, 886 Ft ellenében (min.1000 ft-os egyenleg esetében) kérheted a számla szüneteltetését, akkor nincs felszámolt díj. Az elmaradást rendezni kell mihamarabb. Telefonon nem hívtak emiatt?

Mi van a lágymányosi hídon történt baleset túlélőivel? Azt tudom, hogy az egyiket már elengedték. A másik kettővel mi a helyzet? A 31 évessel és a másikkal.

Legjobb válasz: a 31 éves srác még korházban van. már nem altatják. a hatodik személyrõl érdekes mód semmit se tudni itt jászberényben.

a 31 éves srác még korházban van. már nem altatják. a hatodik személyrõl érdekes mód semmit se tudni itt jászberényben.

A 28 héten azt mondták, hogy a pici 1160 g, ez normális? Most a 31 héten vagyok, aki ilyen idős hogy érzi magát? Kellemetlenségek? Gyomorsav, légzészavar, fáradékonyság? Vagy csak nekem van? Kicsitek nem mocorog kevesebbet, mit mit 2-3héttel ezelőtt?

Legjobb válasz: Szia.Nekünk a 26 héten volt 960gr,azóta nem mérték,de szerintem kb. akkora lehet a picim,mint neked.Nálam mind a három általad említett kellemetlenség jelentkezik,megtetõzve rossz kedvvel.Szinte egész nap bõgök.Úgy sajnálom a kislányom...Remélem elmúlik.31 km

Szia.Nekünk a 26 héten volt 960gr, azóta nem mérték, de szerintem kb. akkora lehet a picim, mint neked.Nálam mind a három általad említett kellemetlenség jelentkezik, megtetõzve rossz kedvvel.Szinte egész nap bõgök.Úgy sajnálom a kislányom...Remélem elmúlik.31 km
A kérdező hozzászólása: Szia! Annak örülök, hogy nem csak én szülök fiatalon:) Bár nekünk igencsak becsúszott, de most annál jobban örülünk neki! :) Hát én 56-os méretbõl 4 öltözetet vettem+még egy szép fehéret amibe kihozom, ennél többet nem, mert az se biztos, hogy nem lesz-e nagyobb a baba, venni lehet utólag is, de mikor kiadtál több ezret rucira és kiderül, hogy 62 cm-rel születik, kicsit idegesítõ lenne:) Azért én csak keveset vettem meg van egy pár 62cm body, bár én pólyába szeretném tartani pár hétig biztosan ezért hálózsák, levegõztetõszák overál rögtön kilõve a születési csomagból, majd ha nagyobb lesz akkor akarom ráadni, majd akkor ráérek venni, van más mire költeni a pénzt ami rögtön születésre kell:)
Amúgy január 26ra vagyok kiírva.És te? A kis ruhákkal meg úgy vagyok, hogy inkább kimosom-vasalom többször, ha úgy alakul.
A kérdező hozzászólása: Amúgy amit kaptam nõvéremtõl babakocsit hordozóval az augusztus óta áll a szobánk sarkában és mikor még pesten laktunk és hazalátogattunk mindig megcsodáltuk, de most is bent vannak, a baldachin is felakasztva, a mózeskosár is a másik sarokba, olyan jó látni, ha nem is az összes kellék, de nem bírom eltenni:) Jövõ héten meg teljesen felállítunk mindent, ez annyira boldogít :) S
Igen, olyan sok minden jó lenne, ha lenne:) !Mindig nézegetem, javítgatom a listám, hogy még mi mindent kell venni. Egyébként én a rózsaszín babaruhákkal voltam így:nemrég vettem egyet(meg is lepõdött mindenki), meg kaptunk még ajándékba. A kiságyat mikor állítjátok fel?Mi kaptunk egy használtat, de szeretnénk venni újat, ezért nem is raktuk össze, amúgy nem bírnám ki:) A kis pihenõszéke, meg a babakocsi is sokáig állt, míg rávettem magam hogy elrakjam:) Ha nem zavar, megkérdezhetem, hogy dolgozol-e még?Hol laksz és hány éves vagy?Nem akarok indiszkrét lenni, csak kíváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: Háát én így voltam a a kislánnyal, nehezen barátkoztam meg a kisfiúval, de már nem bánom, bár a kék ruhácskák helyett még a sárga, drapp, de már kezdek fejlõdni, vettem világoskék bodykat! Mi is nagyon várjuk a picit, bár a szüléstõl tartok, nem kicsit! Hát esküvõre megkaptuk a babakocsit és a hordozót, kiságyat! Most vesszük meg a pelenkázót! Bár ruhácskát vettünk, 2 melegebb rugit meg 2 vékonyabbat alá 3 kis bodyt, bár pólyába szeretnénk tartani pár hétig, mózeskosár még az enyém volt, meg a régi szép kézzel hímzett ágynemûk vannak! Nem akarunk egyszerre annyi mindent megvenni, ráérünk mikor kint van, csak ami éppen szükséges! Már csak a gyógyszerek(fürdetõ, kamilla, popsitörlõ, pelenkák) vannak vissza, meg n ekem a szülés utáni cuccok, de félek attól, hogy nem lesz kész minden, még olyan hosszú a kelengyelista, bár tudom hogy a fele felesleges, de akkor is mindig azt hiszem, , hogy soha nem érünk a végére! :(
Csak sikerül találni valamit:) /A Marcell pedig milyen szép!/Mi kisfiút vártunk, és Erik lett volna.A párom nehezen tért át a kék dolgoktól, de most már büszkén meséli, hogy neki kislánya lesz! Nálam mostanában "tünet" még, hogy úgy érzem nem lesz meg semmi mire megérkezik a kicsi.Rádásúl nem az zavar, hogy nincs pelenkázója, hanem hogy még nem vettünk pelenkát, alkoholt...Nem gondoltam, hogy ennyire várom majd, hogy velünk legyen:) Ti hogy álltok a baba dolgok beszerzésével?
A kérdező hozzászólása: Már azt hittem valami családi baj, de így megnyugtató, hogy csak a hormonok! Attól én is félek, hogy minden rendben lesz-e, megfelelek-e mint anya, meg udok-e adni a babúnak mindent stb! Szép nevet adtatok! Mi is nagyon kislányt vártunk, a neve Jázmin Hanna lett volna, de a fiúnévben nem tudunk megegyezni! Nekem tetszik a Csongor, Ábel, Marcell, de neki nem, de amiket õ mond! Szóval lassan kifutunk az idõbõl igaz, de még nincs konkrét neve:)
A hormonok, és hogy minden rendben legyen.Viszont eldöntöttem, hogy nem ér ennyit-most csak a picivel kell törõdnöm:) Eliza lesz a neve.És a fiadnak?Elsõ baba?Nálunk igen... Most láttam a kérdésedben még:az enyém is kevesebbet mocorog, de akkor rendesen beleremeg a hasam:D
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon sajnálom a rosszkedved, de alapja is van, hogy sírsz vagy csak a hormonok? Én meg folyamatosan idegeskedek, olyan rossz pedig nyugodt szeretnék maradni! Eleinte, hogy mit csináljunk babóval, akkor az esküvõ szervezés stresszei, anyagi, utána költözés, utána volt fõbérlõ követelõzik alaptalanul, ami ha nyugtatom magam is csak stresszel! Félek, hogy megérzi kicsim! Gratula a kislányhoz, mi lesz a neve? Nekünk kisfiú adatott :)
Igazad van:)

Miért kell kiegészítő jegy/bérlet a 31-es buszra Budapesten? Más buszoknál is ez van?

Tegnap jöttem hazafelé 31-es buszon és bemondta az automata, hogy csak a Mátyás király utcáig jó a BKV bérlet. Tudja valaki, mi történt, mert nem nagyon találtam választ neten és hasznosabbnak látom, ha itt írja le valaki, mint telefonálgassak a BKV-nak. Miel?tt leírná valaki, a 31-es busz nem megy ki Budapestr?l.

Legjobb válasz: ö nekem még sose mondták be ezt :D

ö nekem még sose mondták be ezt :D
Van Mátyás kir. utca a 31-es vonalán? Netán rossz vonal anyagát indították el, az meg mondta a magáét...
Egészen biztos lehetsz benne, hogy nem kell semmiféle kiegészítõ jegy a 31-es buszra.
A kérdező hozzászólása: Hát elfogadom, hogy nem kell, de nem értem, miért mondták ezt be. BKV telszámán 10 perc ügyintézõre várakozás után feladtam. Természetesen létezik Mátyás király utca megállója a 31-esnek.
ébredj föl!
A kérdező hozzászólása: mi van ?
azt hittem, ezt álmodod.. ha nem, akkor semmit, vihogós korszak- jön-megy a lányoknál, szerintem semmi teendõ (nem is lehet tenni ellene semmit)
A kérdező hozzászólása: nagyon zavar
hát, ha ezt észlelik, olaj a tûzre..szólni se lehet.. az segítene, ha azt érzékelnék, közömbös, nem érint, el vagy foglalva a saját gondolataiddal.. megpróbálod? ez egy gyakorlat: eljátszani. * egy zen történet: - Mester, meditáció közben, mindig leereszkedik egy pók a hasamra, és annyira zavar.. - Itt egy toll: ha leereszkedik, rajzolj a pókra egy keresztet- mondja a Mester. A tanítvány megteszi - és mikor "visszatér" a meditációból, meglepõdve látja, hogy a saját pocakjára rajzolta a keresztet. : ))))
A kérdező hozzászólása: :) )))
Kacsa járásod van. Nagy a segged. Púpos a hátad. Szénakazal a hajad. Ronda a gatyád. Divatjamúlt a dzsekid. Foltos az inged. Lottyadt a karod. Alacsony vagy. Magas vagy. Dagadt vagy. Gebe vagy...... folytassam? Ezek a tini lányok minden hülyeségen röhögnek. Ne törõdj velük és kész.
Tini???? 4 éves :)

Ma vagyok a 31. napon, barnás pecsételő vérzésem van tegnap óta. Nem erősödik mi lehet ez?

A mellfeszülésem nem hagyott aláb és semmi mensi érzésem görcsöm nincs. Már egy ideje próbálkozunk és nem sikerül elég szomorú vagyok de most ebben a hónapban a nemvárt el?tt 3 nappal jelenzkezett a mellfeszülés ennyi, pedig már egy héttel szokotak mensi jelek lenni de akkor minden bajom van most más volt ezért gondoltam hátha..de a mensim mégse olyan tegnap egy három cseppnyi barna jött éjjel semmi és most sem. Ja és 2 napja mindenért sírok..ez új. Vélemény?

Legjobb válasz: tesztelj

tesztelj

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!