Találatok a következő kifejezésre: A 30. utan milyen (22 db)

Munkanélküli járadékon vagyok május 30-ig, most 6 hetes terhes vagyok. A terhesség alatt, illetve a szülés után milyen járandóságot igényelhetek. Csak gyest, ami nincs 30 ezer. Ft? Semmit nem számít hogy előtte mennyit dolgoztam?

Legjobb válasz: ***** Ha a munkanélküli folyósítása alatt szülsz, akkor TGYÁS-ra jogosult leszel, illetve némi trükközéssel GYED is járhat. Ha nem tart ki a munkanélküli ellátásod a szülésig csak gyes fog járni, TGYÁS-t illetve gyedet csak akkor kaphatsz ha el tudsz valahova helyezkedni. * Automatikusan eltávolított tartalom.

***** Ha a munkanélküli folyósítása alatt szülsz, akkor TGYÁS-ra jogosult leszel, illetve némi trükközéssel GYED is járhat. Ha nem tart ki a munkanélküli ellátásod a szülésig csak gyes fog járni, TGYÁS-t illetve gyedet csak akkor kaphatsz ha el tudsz valahova helyezkedni.* Automatikusan eltávolított tartalom.

Milyen szülő az olyan aki kiteszi a saját gyerekét csak mert az már nagykorú? S milyen gyerek az olyan aki még 30 felett is az anyjával tartatja el magát mert nincs kedve dolgozni. Hol a közép út?

Legjobb válasz: van középút csak azzal senki sem foglalkozik mert nem érdekes... de a kérdésed rosszul tetted fel: Mit csinált az a gyerek akit ki tesz az anyja amint nagykorú? Milyen az az anyja aki a 30 éves felnõtt gyerekét még mindig eltartja?

van középút csak azzal senki sem foglalkozik mert nem érdekes... de a kérdésed rosszul tetted fel: Mit csinált az a gyerek akit ki tesz az anyja amint nagykorú? Milyen az az anyja aki a 30 éves felnõtt gyerekét még mindig eltartja?
Én 20 éves vagyok, akkor tervezem a költözést, ha a barátom elvégzi az iskoláit és lesz rendes állása, amíg a szüleimnél élek, havonta leteszek egy bizonyos összeget + a kaját, ruhát, stb. én fizetem magamnak, így mos az anyagi helyzetünk is jobb és anyámékat egyáltalán nem zavarja, hogy még nem költöztem el. Több barátom is hasonlóképp él és szerintem teljesen normális.
szerintem a szülõ (ha normális a kapcsolata a gyerekével) még örül is, hogy ott lakik a gyerek :-) Én biztos nagyon örülnék! :-)
Normális szülõ nem rakja ki soha a gyerekét, és normális gyerek ezzel nem él vissza.
Középút: önállóságra nevelés és az önállóság igénye...
Középut sehol. De nem is kell. Élethelyzetek vannak, amiket meg kell élni/oldani. Nincs általános recept. Kérdésed konkrét problémát akar megoldani, vagy csak Hejjdefelvagyokháborodva akár igy, akár ugy van?
100%osan a nevelésen múlik az egész. A normális az ha iskolák után a gyerek munkát keres és elköltözik ha megteheti ha nem akkor is illik beszálnia a közös költségekbe...
Sajnos sokan azt hiszik, ha nagykorú gyereket a szülei tartanak el, akkor az biztosan azért van, mert nem akar dolgozni.Akit 30 felett is a szülei tartanak el, ott valami komoly gond lehet a gyerekkel.Betegség, ilyesmi. Olyan, hogy középút nincs.Minden ember más.Ismerek olyat, aki már 18 évesen nem bírt magával, felnõtt életre vágyott és elköltözött.persze ennek meg is lett az ára. Meg olyat is, ahol 28 éves ember még tanul, és sajnos szociális fóbiában szenved. Nem feltétlen mindig a szülõ döntése az, hanem a helyzet, az élet alakítja. Az ha pedig valaki a szüleivel él, de mellette dolgozik és a szülõk nincsenek rászorulva a gyerek hozzájárulására akkor szerintem úgy normális, ha nem kérnek tõle semmit, gyûjtögessen inkább.Persze ha szeretne segíteni.Vagy éppen van valami amiben tud segíteni, akkor megteheti.

A 30. het utan milyen gyakran érdemes UH-ra menni?

Legjobb válasz: Szia! Én a multhéten voltam uh-n akkor voltam 30 hetes. Legközelebb április közepén kell mennem. Vagyis szülés elött 2 héttel.

Szia! Én a multhéten voltam uh-n akkor voltam 30 hetes. Legközelebb április közepén kell mennem. Vagyis szülés elött 2 héttel.
szia!Elvileg a 36.héten van az uccsó, ha nincs semmi baj.Összesen 4 van, +gondolom mindenki megy 4D-re.Nekem a 4D-t beleszámolta a doki, mert a 36.heti kimaradt.


Milyen következményekkel jár, ha egy 3 hónapos munkaszerződést, amiből 30 nap a próbaidő, a 30. nap után bontok fel?

Tehát kötött szerz?dés, elméletileg a 30. nap után engem és a munkáltatót is köt a szerz?dés, azonban ha ez általuk vagy általam felmondásra kerül a próbaid?n túl, indokolatlanul. Mit von maga után?

Legjobb válasz: Határozott idejû munkaszerzõdést csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással lehet megszüntetni. A rendkívüli felmondást, ha nem jogos, meg lehet támadni a bíróságon.

Határozott idejû munkaszerzõdést csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással lehet megszüntetni. A rendkívüli felmondást, ha nem jogos, meg lehet támadni a bíróságon.
A kérdező hozzászólása: Jó ezt mind értem és tudom, de ha fel akarok mondani, de õk nem engedik, utána nem járok be dolgozni, az mivel jár.

Mennyit keményedtek a 30. terhességi hét után? A nap melyik részében, milyen helyzetekben, milyen gyakran leginkább? Nem aggódtok miatta? Mi okozhatja ezt?

Legjobb válasz: Én már megszoktam, mivel a 19.héttõl keményedek, eddig nem volt ebbõl semmi gond. este fekvéskor jobban érzem, néha séta közben, változó. 32 hkm

Én már megszoktam, mivel a 19.héttõl keményedek, eddig nem volt ebbõl semmi gond. este fekvéskor jobban érzem, néha séta közben, változó. 32 hkm
Nagyon sokat! Nem aggódtam miatta, nem is lett gond (csak a végére 4-5 centire kitágult magától a méhszáj, de ez kifejezetten jól jött szülésnél)!
5-e körül van zárás, utána postázzák.

Milyen gyakran nezte a doki nektek a mehszaj allapotat a 30. Het utan?

Legjobb válasz: Legelõször a 38. hét betöltésekor nézte meg, elõtte egyszer sem. Másodjára pedig a 40. hét betöltésekor, vagyis akkor, amikorra ki voltam írva szülni, és nem szültem meg... Onnantól kezdve még összesen 2x nézte meg (2, illetve 3 nap múlva), de ekkor már amnioszkópiával is próbálkozott. Aztán már csak vajúdás közben nézett.

Legelõször a 38. hét betöltésekor nézte meg, elõtte egyszer sem. Másodjára pedig a 40. hét betöltésekor, vagyis akkor, amikorra ki voltam írva szülni, és nem szültem meg... Onnantól kezdve még összesen 2x nézte meg (2, illetve 3 nap múlva), de ekkor már amnioszkópiával is próbálkozott. Aztán már csak vajúdás közben nézett.
A kérdező hozzászólása: Oh, akkor nem aggodom, nekem 24, 29, es 33 hetesen nezte, most mikor voltam nala 35+5 hetesen nem nezte es furcsallottam, de ezek szerint nem gaz... Amugy eddig mindig zart volt... Lehet nem akarta feleslefesen birizgalni, meg ugyis lat mar minden heten...
30, 35, 36, 37, 38, 39. héten, aztán megszültem. Pont az utolsó vizsgálat után kezdett el távozni a nyákdugó, 2 napra rá mentünk szülni.
Havonta megnézte (volt, hogy 6 hetente, mikor, hogy sikerült eljutni hozzá). A 35. héttõl megnézte minden héten. De szerintem is azért nem nézte, hogy ne birizgáljon feleslegesen:)
Én a 30. héten voltam és a 35. megyek újra, utána nem tudom.
Nekem is havonta nézte a 16. héttõl, majd a 36. hét után minden héten egészen a szülésig.
Nekem 2 hetente nézi, de azért, mert 24. héten kinyílt 2100-ra. 31. hetes

31 hetesen 1450 gr-ra becsülték a babám. Kicsit aggódom, hogy picuri. Milyen mértékben nőnek hetente a 30. hét után?

Másnak is ilyen pici volt?

Legjobb válasz: szia.sztem ne aggodj.az én babám is kisebb vmelyik méretbõl két héttel is.a súlyt sajnos nem tudom de sztem ezen sem kell aggodni mert azt még kevésbé tudják pontosra megmondani mint a méreteit.ez csak becslés.39 h kismama

szia.sztem ne aggodj.az én babám is kisebb vmelyik méretbõl két héttel is.a súlyt sajnos nem tudom de sztem ezen sem kell aggodni mert azt még kevésbé tudják pontosra megmondani mint a méreteit.ez csak becslés.39 h kismama
Szerintem nem kevés, kb 150-200g-ot híznak még hetente, tehát 3 kg körül lesz:) Az egyes eredményeknél meg sokat számít, hogy az orvos jó helyre bökött-e a pálcikával.
Ne aggódj! A hasadban becsült értékekre nem nagyon lehet alapozni. Nekem a dokim szülés elõtt egy nappal azt mondta, hogy nem lenne jó ha még megszületne a baba, mert még nincs 2 kg sem. Erre másnap megszületett 3050 kg-val. Úgyhogy errõl ennyit.
Fúúúú, nekem meg azt mondták, hogy a méretei jók, de a súlya jó nagy, 31 hetesen és három naposan 1900 gr-ra becsülték, az meg túl nagy!:) Pedig nem vagyok elszámolva....hát én meg remélni tudom, hogy azért nem lesz óriás bébi....mert én meg pici vagyok és alacsony....:) De sok bajunk van, igaz?Egyikünk attól fél , hogy kicsi, a másikunk meg attól, hogy nagy....Amíg az orvos azt mondja, hogy jó, addig nem kéne izgulnunk....:)
A kérdező hozzászólása: köszi lányok :) )

Szögfüggvények! Egy csákányos sífelvonó, amely másodpercenként 2, 8 m utat tesz meg, 3 perc 30 másodperc alatt ér fel a hegytetőre. Milyen magasra visz a felvonó, ha az emelkedési szög végig 30°?

Legjobb válasz: ha 2,8m/másodperc a sebessége akkor 3perc 30mp= 210mp 210*2,8= 588m ez a derékszögû háromszög átfogója. sin 30= magasság/ átfogó 0,5= mag/átfogó 0,5=M/588 m= 294méter magasra emelkedik.

ha 2, 8m/másodperc a sebessége akkor 3perc 30mp= 210mp 210*2, 8= 588m ez a derékszögû háromszög átfogója. sin 30= magasság/ átfogó 0, 5= mag/átfogó 0, 5=M/588 m= 294méter magasra emelkedik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!