Találatok a következő kifejezésre: A 30. utan (351 db)

Hol találok egy jó PCOS szakembert, nõgyógyászt, endokrinológust, aki nem nézi le a 30 után szülõ nõket?

Tinédzserkorom óta probléma ez nálam, még szexuális életet se éltem, de már rögtön fogamzásgátlót írtak fel!!

Legjobb válasz: Mensmentis.hu

Mensmentis.hu
Én is a mensmentist ajánlom, ott kivizsgálnak rendesen. De egyébként bizonyított egyáltalán a PCOS? Elõször azt kellene tisztázni, hogy biztos az-e a bajod vagy sem.
A kérdező hozzászólása: Igen, az biztos. Ultrahangal mutatták ki, hogy a petefészlem tele van apró cisztákkal. Diane 35-öt írtak fel.
pontosan a mensmentis a legjobb hely. Miért néznének le amiatt hogy 30 felett vagy? Én 26 évesen már mentem orvostól rovosik hogy babát szeretnék de nincs ciklusom erre minden orvos elhajtott hogy mit aggodok fiatal vagyok még, idöm mint a tenger....
Dr Surányi Tibor, fõorvos, szülész-nõgyógyász, endokrinológus. Nekem Õ tudott segíteni, nagyon jó szakember, és EMBER.Õ a Kerepesi kórházban dolgozik, de Mátyásföldön magánrendel. 06 30 977 42 75 Cím: Budapest Veres Péter út 110
Dr Hermányi Zsolt, Bp. Bajcsi kórház, õ is nagyon jó endoki én hozzá járok :)
Ha nem budapesti vagy, Szombathelyen tudok jó dokit! :) Ha kell, írj priviben.
Én 36 vagyok, még nincs gyerekem, egy orvos azért nézett le, mert szemüveges vagyok. Nagyon értett ahhoz, hogy hogyan kell embereket lesajnálni. Azt hittem, felrugom. Paleolit étrend, Szendi Gábor.

Most mikortól számít évvesztesnek valaki általános iskolában? Aki szept.1 után tölti a hatot vagymár az is aki máj 30 után?

Legjobb válasz: Szerintem május 30. után, én is évvesztes vagyok mivel júliusban születtem.

Szerintem május 30. után, én is évvesztes vagyok mivel júliusban születtem.
Május 31. után született gyerekek. Régen volt úgy, hogy augusztus 31. volt a határ, most már a május.
Aki az év május 31-ig betölti a 6 évet, be kell íratni iskolába, de ha a szülõ vagy a nevelési tanácsadó úgy dönt, akkor nem köteles elkezdeni az iskolát szeptemberben, csak a köv. év szeptemberében (tehát 7 évesen). A nyáron született gyerekeknél a szülõ dönt, hogy beíratja-e iskolába 5 év+ valahány hónaposan (áprilisi beíratás) és a gyerek szept.-ben kezdi az iskolát épp csak 6 évesen vagy csak a következõ évben, 7 évesen megy. Remélem érthetõ volt, de kicsit bonyolult a dolog. Most már a gyerekek nagy része emiatt a rugalmasság miatt megy általában 7 évesen iskolába. Az én fiam pl. februári. 6 évesen beírattam, de rögtön szóltam (kell is, hogy ne számítsák bele a létszámba!), hogy csak a következõ évben fog iskolába járni. Az osztályába (4.-esek) 26-an járnak és 3 gyerek van csak, aki 6 évesen kezdte az iskolát, a többi mind idõsebb volt, "visszamaradt" az óvodában vagy a kis- ill. középsõ csoportot járta 2x.
Nem, ha május 31 után született akkor ma már mindenképp vissza rad egy évet. A "választási lehetõség a május 30 elõtt született gyerekekre vonatkozik. A fiam júniusi és már a kiscsoportot kétszer járta.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha a gyerekem júliusban lesz 6 akkor mehet iskolába szeptemberben. Én ezt így értelmezem. Vagy teljesen hülye vagyok már?

Egyéni vállalkozó vagyok. Ha bejelentenek heti 30 órára - a vállalkozás megmarad -, akkor is kell minden járulékot fizetnem magam után, vagy ez a 30 óra már pont elegendő. Vagy több kell, mint 30 óra?

Köszönöm!

Legjobb válasz: És még annyi, hogy majd szeretnénk babát ... tehát jó lenne, ha minél magasabb lenne az alap, amivel számolnak majd ... ilyenkor fizessem azért magam után a 2% pénzbeli járulékot? Akkor beleszámolják majd? Még egyszer köszönöm!

A kérdező hozzászólása: És még annyi, hogy majd szeretnénk babát ... tehát jó lenne, ha minél magasabb lenne az alap, amivel számolnak majd ... ilyenkor fizessem azért magam után a 2% pénzbeli járulékot? Akkor beleszámolják majd? Még egyszer köszönöm!
Ha egyéni vállalkozó vagy, akkor van könyvelõd. Kérdezd meg õt , biztosat fog mondani, és nem csak találgat mint itt a válaszadók
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólást ... ... Aki esetleg tudja a választ, kérem írja meg nekem!
Legalább 36 órás munkaviszony mellett nem kell járulékot fizetned a másodállású egyéni vállalkozásodban. Egyéb esetben a járulékfizetési kötelezettséged fennáll.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségedet! További szép napot!
Ha nem minimálbérre jelentenének be, akkor beszéld meg velük, hogy inkább 36 órára legyél bejelentve ugyanannyi bruttóval.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekik ez mindegy, hogy mennyi órára jelentenek be?
Hát ha fõállásban akar foglalkoztatni, akkor igen. De szerintem õk is a járulékok okán nem akarnak 36 órára bejelenteni... Hiszen fõfoglalkozás után sokkal több járulékot fizetsz...
A kérdező hozzászólása: Aha, már értem ... nem, nem fõállásban akarnak ... minden nap ténylegesen csak 6 órát tanítanék. Köszönöm a segítséged!

Lehetséges, hogy a baba a 30. hét után belekakil a mvízbe és csak a szülés után derül ki? És akkor a baba meghal?

Legjobb válasz: Lehet,hogy most hülyeséget írok,ebben nem vagyok jártas,de én szerintem ezért kell a 30.hét felett figyelni a magzatmozgást,mivel ebbõl derül ki,hogy hogyan érzi odabent magát.Ha kevesebbet mozog mint amennyi a megszokott,akkor nyilván azonnal orvoshoz mész,mert akkor valami gond van,és az orvos utána jár,hogy mi lehet a baj..mert ugye a kevesebb magzatmozgás arra utal(hat),hogy oxigénhiányos,és akkor rögtön császároznak.De én ezen még nem gondolkodtam. :/ 35 hkm

Lehet, hogy most hülyeséget írok, ebben nem vagyok jártas, de én szerintem ezért kell a 30.hét felett figyelni a magzatmozgást, mivel ebbõl derül ki, hogy hogyan érzi odabent magát.Ha kevesebbet mozog mint amennyi a megszokott, akkor nyilván azonnal orvoshoz mész, mert akkor valami gond van, és az orvos utána jár, hogy mi lehet a baj..mert ugye a kevesebb magzatmozgás arra utal(hat), hogy oxigénhiányos, és akkor rögtön császároznak.De én ezen még nem gondolkodtam. :/ 35 hkm
A szülés közben kiderül, látszik a magzatvízen. Nem engedik felsírni, rögtön elviszik megfigyelésre és kap antibiotikumot. Ha "baj" van a magzatvízzel, a baba "jelez" neked, UHon a víz állagából meg tudják állapítani, hogy azzal van e gond. Az én babám a vajúdás alatt kakilt bele a vízbe, õt sem engedték felsírni és elvitték rögtön megfigyelésre.
Mint laikus szerintem 10 hétig azaz a szülésig nem élné túl a kakis vízben! De ez kiderülne sztem a kötelezõ vizsgálatokon uh.-ból.
A kérdező hozzászólása: és uh-ból hogyan derülhet ki?
Biztos hogy ki derül mert munkatársamnak a feleségének a 37.5hetesen kakilt bele és azonnal meg császározták. 39+1hkm
A kérdező hozzászólása: Neki hogy derült ki?
ultrahangon látni ahogy a magzatvíz mennyiségét is..gondolom a magzatvíz sûrûsége utalhat rá.
Nekem egy vizsgálat során derült ki, hogy zavaros a magzatvíz, de engem nem császároztak, hanem elindították a szülést. Nem tudom, hogy nézte meg a doki a magzatvizet, simán megvizsgált, nem volt fájdalmasabb mint mskor, nem tûnt másnak a vizsgálat. Annyit mondott, hogy zavaros a magzatvíz, indítja a szülést, 17 órára baba lesz.
a kaki, miatt egy mérgezésen megy keresztül a pici (ez bejut a tüdõbe ugye és mindenhova ahova nem kéne) ezt észre veszik a szívhangból is (akivel én feküdtem egy kórteremben annak a csajnak a babája egyszer csak 190-es szívveréssel volt aztán 0 aztán 170 és 0 rögtön tolták a mûtõbe...) Neki szivárgott a magzatvíz és szólt az egyik nõvérkének, hogy mintha valami zöldes cucc jönne ki belõle... Szerencséje volt mert kórházban volt már. Én 42 hétre szültem az én fiam is bekakilt de a a szülésindítás után... Rohantak takarítani amikor megvolt a császár... az apja végignézte... azt mondta valami zöldes trutyi jött a szájából (nem tudta mi az... Én mondtam neki, hogy bekakilt) Aztán nyugtattak a dokik hogy nagyon keveset nyelhetett. De másnap amikor prüszkölt akkor már nem is jött neki csak sima víz.

100 N nagyságú erővel nyomnak össze egy eredetileg 30 cm hosszúságú 10 N/cm rugóállandójú rugót. Mekkora lesz a hossza a nyomás után?

Legjobb válasz: F= 100 N x = 30 cm D = 10 N/cm F=Dx x=F/D=100/10=10 cm Ezek nem SI mértékegységek.

F= 100 N x = 30 cm D = 10 N/cm F=Dx x=F/D=100/10=10 cm Ezek nem SI mértékegységek.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm:)

A 30. het utan milyen gyakran érdemes UH-ra menni?

Legjobb válasz: Szia! Én a multhéten voltam uh-n akkor voltam 30 hetes. Legközelebb április közepén kell mennem. Vagyis szülés elött 2 héttel.

Szia! Én a multhéten voltam uh-n akkor voltam 30 hetes. Legközelebb április közepén kell mennem. Vagyis szülés elött 2 héttel.
szia!Elvileg a 36.héten van az uccsó, ha nincs semmi baj.Összesen 4 van, +gondolom mindenki megy 4D-re.Nekem a 4D-t beleszámolta a doki, mert a 36.heti kimaradt.

A 30-as, 40-es nõk viselkedése miért változik meg egy idõ után, ha huzamosabb idõt töltenek el egy fiatal férfival (22)?

Legjobb válasz: Huzamosabb idõ után mindenki megváltozik,ez nincs korhoz kötve.

Huzamosabb idõ után mindenki megváltozik, ez nincs korhoz kötve.
Lehet, mert "lealacsonyodnak" hozzád, azonosulnak a te értelmi szinteddel? Ne vedd sértésnek, csak találgatok, igazán nem is ismerlek és lehet nem is vagy gyerekes.
A kérdező hozzászólása: Igazából ez csak napokat takar. Észrevettem, hogy sokkal gyerekesebbé válnak a közelemben.
Milyen téren változnak meg? Légyszi részletezd, mert tanulni akarok belõle. Ugyanis pont ilyen cipõben járok. 36/N
Talán csak próbál fiatalosabbnak, korod belinek látszódi. Lehet azt hiszi, így jobban bejön neked.
anyapótlékot keresel és gyerek lesz belõlük

Tudtok a 6. , vagy 13. kerületben keresek terhes jógát, vagy tornát, munkaidőn kívül (vagyis 9 előtt és 17:30 után)? Ha igen, hol?

Legjobb válasz: Én a VI.-ba "járok" kismamajógára. Azért tettem idézõjelbe, mert most kezdtem, eddig egyszer voltam....:) Mondjuk hétköznap béna idõpontban van 16:30-tól, de szombaton délelõtt 10-tõl. A hely neve Szurja.

Én a VI.-ba "járok" kismamajógára. Azért tettem idézõjelbe, mert most kezdtem, eddig egyszer voltam....:) Mondjuk hétköznap béna idõpontban van 16:30-tól, de szombaton délelõtt 10-tõl. A hely neve Szurja.
A kérdező hozzászólása: Pont ez az...én f5-kor még az irodában ülök, és dolgozom, és agglomerációban lakom, vagyis nem tudok szombatonként csak ezért elindulni Budapestre. Azért köszi a választ.
Az a gond, hogy amiket én tudok az egyik az Õrs Vezér terénél van, a másik a Szugló u.-ban, ám mindkét helyen van este(18-19 óra körül) is terhes jóga.
Ja, bocs, azt nem írtam, hogy mindkettõ a XIV.kerületben van.
A kérdező hozzászólása: Még akár a 14. kerület is szóba jöhet, megírnád, hogy melyik két helyrõl van szó?
A 3.4. vagyok.Én ide jártam(Padma stúdió):http://www.jogastudio.hu/main.php?p=elerhetosegeink Ez könnyen megközelíthetõ.
Megint én.Ez a másik(ide a kicsit szoktam vinni játszóházazni):http://babamamahaz.hu/f_leiras.php Görgesd le, az oldal közepe-alja felé van a jóga-tudnivaló.
Itt a Varázskert órarendje:http://babamamahaz.hu/orarend/orarend.jpg

A 30 éves kor után szedett, növekedési hormont serkentő készítmények valóban lassíthatják az öregedést?

Legjobb válasz: Én még soha nem hallottam ilyenrõl nem is értem milyen párhuzam lehet a növekedési hormon és az öregedés lassítása között. Szerintem 30 évesen még nem vagy olyan öreg(akár ffi akár nõ vagy),hogy ezen kéne gondolkodnod. Ráérsz vele 15-20 év múlva. Mellesleg a pluszba szedett növekedési hormon akromegáliát is okozhat.

Én még soha nem hallottam ilyenrõl nem is értem milyen párhuzam lehet a növekedési hormon és az öregedés lassítása között. Szerintem 30 évesen még nem vagy olyan öreg(akár ffi akár nõ vagy), hogy ezen kéne gondolkodnod. Ráérsz vele 15-20 év múlva. Mellesleg a pluszba szedett növekedési hormon akromegáliát is okozhat.
Egyetemen volt egy elõadássorozat, amin felmerült ez a téma. Az elõadó az összes eddigi öregedéselméletet megcáfolta, és állította, hogy õ jött rá a lényegre, és az elméletébõl azt a következtetést volna le, hogy ha valaki növekedési hormont szed, akkor hatvan évesen is úgy érzi magát, mint egy 40 éves. Nos, nem tudom, hogy érezni hogy érezte magát, de simán kinézett hatvannak. Az akromegália-dolog bennem is felmerült, de annyira osztó volt az elõadó, hogy nem mertem rákerdézni.
Ez badarság . Egésszen könnyen bizonyítékot szerezhetünk errõl ha megvizsgálunk egy két testépítõt aki ezt tette. A testépítõk között az egyik leghatásossabb és legveszélyesebb szerként ismert angyokközé tartoznak a növekedési hormonok. Rövid idõ alatt kikészíti a felnõtt emberek szervezetét visszafordíthatatlanúl rengteg problémát okozva. A Google szerintem pillanatok alatt egy szakajtónyi ilyen megtörtént rémtörténetet dob ki.
Mi alapon lassítaná? Mondván akkorra már tutira lecseng a GH a szervezetben, nosza, adjunk egy keveset, hadd higgye, hogy megint tíz évesek vagyunk? Az öregedés lassítsára a legjobb módszer a minden nap egy pohárka minõségi vörösbor. (Vagy diétázz, de az nem a legjobb - szerintem.) Igaz, ettõl még ugyanúgy nem fog kitolódni az elvi maximum élettartam, de azt az idõt, amíg élsz, legalább fiatalosabban töltöd el.
A kérdező hozzászólása: Egyébként létrejöhet az , hogy egyszer odáig jusson a tudomány, hogy teljesen meg tudják állítani sõt vissza tudják fordítani az öregedést. Már csak azért is nem tartom értelmetlennek a kérdést mert egyéb ismeretterjesztõ csatornákon egyre többször hallani olyan kutatásokat , hogy a kísérleti állatok (többnyire egerek) életét kb. 5X-re növelték. Nem olyan rég volt is az egyik csatornán , hogy a szõlõbõl kivontak valami bonyolult vegyületet amitõl az összes állat amelyeknek adagolták sokkal tovább éltek az átlagnál.
Elméletileg lehetséges lenne a biológi életet relatív õrökévalóságig kihúzni. Gyakorlatilag azonban rengeteg apró részlete van az öregedésnek aminek nemhogy megfordítására nem vagyunk képesek még csak megértenisem tudjuk pontosan csak látjuk, hogy mûködik. Ekkor azonban a probléma az lenne, hogy az emberi elme egyszerûen nem az örökkévalóságra lett kitalálva nem a test a szellem menne szép lassan tönkre. Ezzel a kérdésel egyébként sok érdekes scifi is foglakozik. Tudományos értékü irodalmat pedig az idõssek pszichológiája témakörben lehet keresgélni. Nem csak a testünk halandó... .
Kedves kérdezõ! Resveratrol. ;) Ez van a vörösborban, ezért mondtam. Igen, ezek a kutatások valósak, fõként az autofágia témakörben mozognak, én is benne voltam ilyen projektekben (idén szeptembertõl másba kezdek). Embernél egyelõre nem lehet becsülni, mekkora hatással járna, mivel a megfelelõ adatok nem állnak rendelkezésre. (Errõl elbeszélgethetünk privátban.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Félre ne értsen senki eszem ágában sincs örökké élni. Mert hát szerintem elõbb vagy utóbb ezt a "nagy egészet" is meg lehet unni. A baj csak az ezzel az egész öregedés dologgal , hogy sztem. túl hamar történik. (Úgy tudom kb. 30-körül már.) Nem igazán van rá idõ , hogy minõségi életet élj, meg elérj mindent amit akarsz. Ugyan is a fiatal kort elcseszi az iskola majd a munka vagy mind a kettõ egyszerre. Aztán persze lehet , hogy kb. 50 éves korodra össze tudsz szedni annyi lovettát , hogy úgy rendezd az életed ahogyan akarod de ezzel csak annyi a baj sztem. , hogy akkor már ott motoszkál állandóan a gondolat , hogy innen már csak lefelé visz az út. Na jó persze van akinek milliárdos a nagybácsikája és ilyenek az eszébe sem jutnak. De hát ugyebár mindenki nem lehet ilyen nyerõ helyzetben. Tehát szerintem az lenne a legnagyobb eredmény , hogyha a fiatal kort tudnák meghosszabbítani valahogy.
30szor 140 + 70szer 90 / 100 = 105 km/h Nem tudom tudományosan mi a menete, de én így csinálnám
A kérdező hozzászólása: Köszi, közben rájöttem. Elõször ki kell számolni az egyes szakaszokon a t1 és t2 idõt, ezek összegét el kell osztani az összes út hosszával és kijön a 101 km/h

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!