Találatok a következő kifejezésre: A 3. mennyi (1992 db)

Hogyan számolhatom ki azt, hogy 7 alatt a 3 mennyi?

Köszi :)

Legjobb válasz: matekkönyv... amúgy van a számiológépen is ilyen gomb...

matekkönyv... amúgy van a számiológépen is ilyen gomb...
7! osztva (3!szorozva 4!)
(7 alatta 3) = 7*6*5/1*2*3 = 35
úgy tömörebben lehet felírni, viszont kiszámolni meg macerásabb, mert csomó felesleges mûveletet végzel. 7*6*5 / 3! = 35.
számológépbe beütöd, hogy: 7nCr3 és kiadja, hogy 35. :-D

Aki 3 hónapos babát szoptat, mennyi folyadékot iszik egy nap? Aki méri a szopikat, mennyit eszik a babája egy nap?

Legjobb válasz: Nem ittam jelentõsen többet,mint normálisan, max. 3 liter körül (bben benne volt minden folyadék, a leves is). Soha nem mértem,mennyit szopott a láûnyom, de igény szerint szopizott, általában 3 óránként..6 hónapos koráig nem is kapott mást. Ha beállt a kereslet-kínálat, akkor a babád szabályozza a tej mennyiségét, függetlenül attól, hogy te mennyit iszol, eszel..

Nem ittam jelentõsen többet, mint normálisan, max. 3 liter körül (bben benne volt minden folyadék, a leves is). Soha nem mértem, mennyit szopott a láûnyom, de igény szerint szopizott, általában 3 óránként..6 hónapos koráig nem is kapott mást. Ha beállt a kereslet-kínálat, akkor a babád szabályozza a tej mennyiségét, függetlenül attól, hogy te mennyit iszol, eszel..
Szia!Mi 11 hetesek vagyunk, naponta 7-szer eszik 100-120ml között!A folyadék bevitel soha nem volt az erõsségem, kb.2 liter van meg szerintem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Az én babám egész nap szopizik, de már az elsõ napoktól az esti, utolsó szopit ki kell egészítenem tápszerrel. Bármit csinálok, addigra kifogy a tejem. Minden este 50-80 van csak, amire még megeszik 100 tápit és evvel alszik reggelig. Tegnap véletlenül összefutottam a csecsemõs nõvérrel, Õ mondta, hogy igyak többet. Sajnos nem megy. A 3 litert is alig tudom legyûrni.

3 hónapos babádnak mennyi súlya és a hossza? Mennyivel született?

Legjobb válasz: 6220 gramm, és 61 cm volt 3 hónaposan. Most 5 hónapos, és 7130 gramm, 64 cm. 4320 grammal és 52 cm-rel született :)

6220 gramm, és 61 cm volt 3 hónaposan. Most 5 hónapos, és 7130 gramm, 64 cm. 4320 grammal és 52 cm-rel született :)
3 hónaposan a kislányom 5810 gramm volt, és 63 centi. Született: 3140 gramm, 50 centi. Most 5 hónapos, 7500 gramm, 70 centi! :)
Kislányom egy hét múlva lesz 3 hónapos õ most 6400 gr, 62 cm.3830gr-al és 55 centivel született.
Hûha, én le sem merem írni a lányom súlyát. :( Õ még csak 1, 5 hét múlva lesz 3 hónapos, de már most 6900 gramm és 66 centi. 3750 grammal és 59 centivel született.
A fiam: szul.: 3740 gramm es 51 cm 3 ho: 6200 gramm es 64 cm
Kisfiam született: 2710 gramm, 49cm 3 hónaposan: 5810 gramm, 61cm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Mindenkinek jó babázást, és jó egészséget kívánok!

Aki 3 óránként szoptat, hány hetes a babája, mennyi ideig és egyszerre mennyit eszik?

Legjobb válasz: 3 hónapos 110et eszik,és 30perc(tudom,lehetne kevesebb,de ennyi)

3 hónapos 110et eszik, és 30perc(tudom, lehetne kevesebb, de ennyi)
5 hetes és 3-3, 5 óránként szopizik 100-120-at.Nygon szereti a pociját:) )))
Nekem 6 hetes a babám, a nagy meleg miatt 2 óránként szopizik 80-90-et, amúgy 3 óránként 100at. Hát nekem is úgy van hogy nappal 15-20 perc, de éjszaka csak egyszer kel fel, és 5 percig szopizik, aztán inkább csak cumizni akar (már a cicimmel), utána bealszik. :-)))
5 hónapos a kisfiam, 10-15 percig eszik, nem tudom mennyit eszik, már régóta nem mérem.Ebben a melegben a három órát nem mindig várja meg, 2-2.5 óránként eszik ( éjjel is ) !Nem kap se vizet, sem teát.
5 hónapos, hogy mennyit eszik nem mértem, de 10 perc alatt végez. Van, hogy már 4 óránként kéri, de ebben a melegben szomjoltásra is tejet fogad csak el.
Az elõttem szólók nagyon szerencsések! Az én babóm 11, 5 hetes 90-120 gr eszik meg, amihez egy óra hossza kell neki. De õ lehet többet is enne, de valahol meg kellett húznom a határt. Közben sokszor bealszik...
4 hónapos, 120-150 ml közt eszik napi 6x és 10-30 perc egy-egy szopi.
Az eddig válaszolók kicsit megnyugtattak. Az én kisfiam 4 hónapos, ha 2 órát bír ki, akkor elég a 160 ml, de ha 3 óránként szopik , akkor a 2 dl-t simán benyalja. Egy szopi kb. 10-15 perc. Éjszaka 2x szopizik, mióta ez a nagy meleg van. Én azt hittem, hogy kevés neki ez a mennyiség, már attól féltem, hogy pótolnom kell majd, elég nyügi evések között, nehezen bírja ki a 3 órát, de akkor valószínû, hogy nem az a baj, hogy éhes.
3 honapos 120-at eszik 20 perc a kaja, 10 perc a cumizas :) ))
4 hónapos, 120-140-et eszik, és változó, hogy mennyi idõ alatt nyomja be. Éjszaka, félálomban 5 perc, ha ráérõs napja van, akkor akár 40 perc is lehet. Az egyik éjszakai szopi már kimarad, este tíz után legközelebb hajnal négykor, ötkor ébred.
Az én bébim 10 hetes naponta 6* szopik éjszaka 21-tõl 3-ig alszik(én ébresztem ebben a melegben)mert õ képes lenne 6-ig is aludni, 1*elaludtunk onnan tudom:) :(egyszerre 50-80 de soha nem több mint 90-et.Sajnos.Ki is vagyok akadva.Sem vizet sem teát nem fogad el, se kanálból se cumisüvegbõl, se pohárból de még ha fecskendõbõl adom neki azt is kiköpi.5600 gr most és napi 400-at szopizik.

Ha 37 hetesen majdnem 49cm a babám, mennyi növekedésre számíthatunk még, vajon mennyit nőhet még 2-3 hét alatt?

Legjobb válasz: Szerintem 2-3 cm-nél nem többet. Én is 52 cm-es kislányt szültem.:)

Szerintem 2-3 cm-nél nem többet. Én is 52 cm-es kislányt szültem.:)
Szia, én is 37 hetes vagyok, de nekem nem tudta megmondani a dokim, mert ilyenkor nem egyszerû lemérni. Csak saccolt, de kb ugyanennyire.
A kérdező hozzászólása: Nekem sem doki mondta: ez csak egy kalkuláció ez alapján: http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline..

Ennek a függvénynek mennyi lesz a határértéke? lim n->-3 (x^2 - 4x) / (x^2 -x -12)

Ha egyb?l behelyettesítek -3-mal akkor 21/0-át kapok, de ha végig számolom, akkor -3/0-át. Végeredményben mind a kett? 0, de akkor bármelyik számítás jó?

Legjobb válasz: lim x->-3 [(x^2 - 4x) / (x^2 -x -12)] = =lim x->-3 [x(x - 4) / (x-4)(x+3)] = =lim x->-3 [x/(x+3)] = divergens ha pozitív oldalról tart x -3-hoz, akkor -∞ ha negatív oldaról, akkor  ∞.

lim x->-3 [(x^2 - 4x) / (x^2 -x -12)] = =lim x->-3 [x(x - 4) / (x-4)(x+3)] = =lim x->-3 [x/(x+3)] = divergens ha pozitív oldalról tart x -3-hoz, akkor -∞ ha negatív oldaról, akkor  ∞.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Kinéztem egy oktató csomagot-PONS német nyelvtanfolyam kezdőknek. Könyv+4CD 8145 Ft-ért. Kérem, aki használta már véleményezze. Valós-e a 3 hónapos alapszintű elsajátítás? Mennyire logikus a tananyag? Hatékonyak-e a CD-k?

Más bevált javaslatot is szívesen fogadok.

Legjobb válasz: Nekem ebbõl az olasz verzió van meg, nem rég vettem, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire reális a 3 hónap :D nekem tetszik, annyi, hogy én kihoztam hozzá a könyvtárból egy olyat, hogy Kis olasz nyelvtan, mert bizonyos dolgokra nem tér ki ez a csomag. Egyébként meg elégedett vagyok vele, jó a felépítés, egyértelmû feladatokkal. Azt azért hozzá tenném, hogy az a 3 hónap csak akkor reális, ha tényleg napi szinten foglalkozol vele. Ez nekem nem adatott, szóval én biztos nem fogok 3 hónap alatt beszélni olaszul, de nem is azért vettem, én nyárig szeretnék némi alap tudást beszerezni. Te is csak akkor hidd el ezt a 3 hónapot, ha napi szinten tudsz foglalkozni vele.

Nekem ebbõl az olasz verzió van meg, nem rég vettem, úgyhogy nem tudom, hogy mennyire reális a 3 hónap :D nekem tetszik, annyi, hogy én kihoztam hozzá a könyvtárból egy olyat, hogy Kis olasz nyelvtan, mert bizonyos dolgokra nem tér ki ez a csomag. Egyébként meg elégedett vagyok vele, jó a felépítés, egyértelmû feladatokkal. Azt azért hozzá tenném, hogy az a 3 hónap csak akkor reális, ha tényleg napi szinten foglalkozol vele. Ez nekem nem adatott, szóval én biztos nem fogok 3 hónap alatt beszélni olaszul, de nem is azért vettem, én nyárig szeretnék némi alap tudást beszerezni. Te is csak akkor hidd el ezt a 3 hónapot, ha napi szinten tudsz foglalkozni vele.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Idõm lesz, a 3 hónap kicsit elgondolkodtatott.Gondolom a német kiadás is hasonló mint az olasz.
Igen lehet :) egyébként magával a csomaggal tényleg nincs gond, teljesen jó a felépítése, jól magyaráz. Bár én úgy vettem meg, hogy hónapokig nézegettem, átgondoltam stb, aztán mikor rávettem maga, hogy oké talán ma megveszem, akkor szerencsém volt, mert épp véletlenül volt ott egy nyitott csomag és bele tudtam kukkantani, hogy mit is tartalmaz a könyv. Én javaslom megvásárlását, bár valami kis nyelvtani összefoglaló beszerzése sem árthat meg.
A kérdező hozzászólása: Korábban a beszerzett anyagok egyike sem volt kerek és egész, ezért alapos átgondolást igényel a dolog.Természetesen a vélemények meghatározóak, melyeket köszönök.
http://www.7books.hu/shop.html?a=2622 Helló itt olcsóbb a pons kezdõ haladó szint Feltöltené valaki?...
(Kérdezõnek): Nagyon hatékony a Pons tanulás. Én is ezt használom. Folyamatosan lehet vele haladni. Feladatok meg nagyszerûk mert ebbõl tanul is az ember nem úgy mint 1 800 ftos könyvbõl. Drága ez a hibája a kötetnek de 8k körül kapsz nagyon jó alap tudást mire építeni is tudsz. Érdemes megvenni a haladót is mivel az a folytatása. A kezdõben nincs benne a teljes nyelvtan, arra gondolok hogy jövõ idõ nincs benne stb. De ne aggódj ezek a második kötetben( haladó szint) vannak benne. Ez mellé 1 tematikus szótárt ajánlok szókincs bõvítésre. Munka füzet amit még pluszba ajánlok az a '444 német nyelvtani gyakorlat'.
Én is ezzel kezdtem németet tanulni, és szerintem nagyon jó felépítése van. Teljesen érthetõek a feladatok. A legjobb, hogy van hozzá a CD és legalább szokod a kiejtést, mert én elõtte egy nyelvtani könyvbõl kezdtem a németet és ugye ahhoz nem volt hanganyag, most meg pislogok némelyik kiejtésen.
Szia! Én nem tanultam még eddig a ponsból, de most belenéztem és nekem is nagyon tetszik, viszont megvenni egyenlõre nem tudom. Szerintem elõbb szedd le Canada Hun portálán is elérhetõ, ...aztáh, ha látod, h haladsz vele vedd meg, én legalábbis így fogok tenni, mert azért monitorról tanulni kissé kényelmetlen, de legalább nem dobsz ki zsét, ha még se haladnál általa. Amit még ajánlok otthonra, az a relaxa, ill. kreatív tananyagok, azok is leszedhetõek szintén a Canada Hun portálán...a németet viszont én is ponsból fogom elkezdeni. Ja, és még vmit, ha csak nem nyelvvizsgára készülsz, tehát beszélni szeretnél, akkor felesleges a nyelvtant erõltetni...ezekbe a tkákba meg van pont annyi nyelvtan is, ami feltétlenül szükséges.

Mennyi az 1, a 2 és a 3 számjegyekkel felírható ötjegyű számok összege?

Ha lehet magyarázzátok is el hogyan jött ki, köszönöm!

Legjobb válasz: Ilyen ötjegyû számból van 3^5 darab. Nézzük az elsõ számjegyet. Amikor 1, olyanból van 3^4 darab, ezek összege 10000·3^4. Hasonlóképpen megy 2-re meg 3-ra is, tehát összesen: (10000+20000+30000)·3^4 = 60000·3^4 Ha a második számjegyet nézzük, ott is hasonlóan gondolkodhatunk. Amikor 1, abból is 3^4 darab van, összegük 1000·3^4. Hasonlóan megy a 2 és 3 is. Összesen: (1000+2000+3000)·3^4 = 6000·3^4 Ugyanilyen módon jön ki a 3., 4. és utolsó számjegyeknél is az összeg, a teljes összeg pedig ennyi lesz (ugye nem kell magyarázni): 66666·3^4

Ilyen ötjegyû számból van 3^5 darab. Nézzük az elsõ számjegyet. Amikor 1, olyanból van 3^4 darab, ezek összege 10000·3^4. Hasonlóképpen megy 2-re meg 3-ra is, tehát összesen: (10000+20000+30000)·3^4 = 60000·3^4 Ha a második számjegyet nézzük, ott is hasonlóan gondolkodhatunk. Amikor 1, abból is 3^4 darab van, összegük 1000·3^4. Hasonlóan megy a 2 és 3 is. Összesen: (1000+2000+3000)·3^4 = 6000·3^4 Ugyanilyen módon jön ki a 3., 4. és utolsó számjegyeknél is az összeg, a teljes összeg pedig ennyi lesz (ugye nem kell magyarázni): 66666·3^4
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Mecsek baby teából mennyit lehet adni egy alkalommal a babámnak? Mennyi a napi max adag? Vagy ilyen nincs? 3 hetes a babám

köszi

Legjobb válasz: Ez van a dobozon: Naponta 0-6 hónapos korig 1 alkalommal 1 filter, 3- 5dl vízzel. Én másfél dl vízbe teszek 1 filtert nagyon kevés ideig hagyom ázni a filtert, nehogy erõs legyen. És napi max. ennyit iszik, de ált. inkább csak 1 dl iszik meg, mikor hogy.És még az van ráírva, hogy egyfolytában csak 2-3 hétig lehet itatni, sztem utána 1-2 nap szünet kell (addig kaphat felforralt és aztán lehûtött vizet) és utána megint lehet neki adni. Az én babóm is 3 hetes. Gondolom tápisak vagytok, ha a te felöl érdelõdsz. Van egy két éves lányom is, õ is így itta ezt a teát.

Ez van a dobozon: Naponta 0-6 hónapos korig 1 alkalommal 1 filter, 3- 5dl vízzel. Én másfél dl vízbe teszek 1 filtert nagyon kevés ideig hagyom ázni a filtert, nehogy erõs legyen. És napi max. ennyit iszik, de ált. inkább csak 1 dl iszik meg, mikor hogy.És még az van ráírva, hogy egyfolytában csak 2-3 hétig lehet itatni, sztem utána 1-2 nap szünet kell (addig kaphat felforralt és aztán lehûtött vizet) és utána megint lehet neki adni. Az én babóm is 3 hetes. Gondolom tápisak vagytok, ha a te felöl érdelõdsz. Van egy két éves lányom is, õ is így itta ezt a teát.
A kérdező hozzászólása: szia. nem, anyatejesek vagyunk...hasfájás miatt adnám neki...ezt ajánlották...köszi a választ
x*(1.05)^3=2000000 Leosztasz 1.05^3-nal Ebbõl x=1, 727, 675 Ft
Ha ez nem matekpélda, akkor számolnod kell a kamatadóval is. Ebben az esetben 1 783 130 forintot kell lekötni.
Ha ez nem matekpélda és a bankod 5% kamatot ad egy évre, dobd már át a bank és a kötvény nevét privátban :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!