Találatok a következő kifejezésre: A 3. már éhgyomorra (2 db)

A 3. vérvizsgálatra már éhgyomorra kell menni, amit 20-22hetesen végeznek?

Legjobb válasz: Szia! A cukorterhelésre kell éhgyomorra menni. 24 hét körül csinálják,reggel éhgyomorra,utána megiszod a cukroslötyit,aztán 2 óra múlva megint vért vesznek. Közben sem enni,sem inni,de még wc-re sem szabad menni,mert pontatlan lesz az eredményed. Boldog babavárást,üdv

Szia! A cukorterhelésre kell éhgyomorra menni. 24 hét körül csinálják, reggel éhgyomorra, utána megiszod a cukroslötyit, aztán 2 óra múlva megint vért vesznek. Közben sem enni, sem inni, de még wc-re sem szabad menni, mert pontatlan lesz az eredményed. Boldog babavárást, üdv

Cukros a fiam? Reggel emelyegve kel, párszor volt már. Má ehgyomorra mertem neki 7, 6 lett, éves u 2ó-val 6, 3. Hétfőn doki, aggódjak nagyon, 8 éves lesz amúgy. Szerintetek?

Legjobb válasz: Táblázatot nem tudok. Nálunk van cukorbeteg a családban, azért vannak infóim, de lehet, hogy jobb is, ha nincs táblázat, mert csak aggódnál. Várd ki mit mond az orvos. :)

Táblázatot nem tudok. Nálunk van cukorbeteg a családban, azért vannak infóim, de lehet, hogy jobb is, ha nincs táblázat, mert csak aggódnál. Várd ki mit mond az orvos. :)
Te méred otthon? Hogy jutott eszedbe? Csak kiváncsi vagyok. Különben engem a fiam egyszer megijesztett mert magas volt a cukra doki néni rögtön ellenörzö vizsgálatott kért. Na ez már nem tetszet neki, hogy megint szuri és elárulta elöször dugiba evett reggel mert ö éhes volt.
Éhgyomorra 7, 6 az sok. Cukorbetegséget 7, 0-tól szoktak mondani, de csak akkor, ha standardan mindig ennyi fölött van. Ne aggódj, mert nagyon sok mindentõl megugorhat a cukra. Lehet más betegség is a háttérben, de az is lehet, hogy késõn evett valamit, amitõl reggelre ez lett. Az orvos majd megmondja, addig felesleges izgulni. Ha cukorbeteg is, mivel a 7, 6 cukorbetegnél nem számít magasnak, valószínûleg csak diétáznia kell majd, esetleg gyógyszert szedni, szóval nem szabad izgulni elõre.
A kérdező hozzászólása: Ertem, köszi a választ!Remélem minden ok lesz, most meregetem, írogatom neki.Most ebed elött 6, 6 volt.Az a baj nem találtam tablázatot ahol lathatnam mi szamit jónak v rossznak.Esetleg nem tudsz ilyet?ill.egyet lattam, de az inzulinosoknak volt.
A kérdező hozzászólása: igazad van, köszönöm, próbálok türelmes lenni!hetfõ reggel vesznek neki cukorra vert, remélem jó lesz! köszi a valaszt!szia
Ezt találtam Neked:A gyermekkori cukorbetegség diagnosztizálása, kezelése, szövõdményei szempontjából érdemes odafigyelni több fontos tudnivalóra. Vizsgálatok: Normál esetben az éhgyomori vércukorérték nem haladja meg az 5, 5–6, 1 mmol/l (millimol per liter) értéket. A cukorbetegség diagnózisát a következõ kritériumok alapján állíthatjuk fel: az éhgyomori vércukorérték két egymástól független idõpontban nagyobb, mint 7, 8 mmol/l vagy/és az egymástól független idõpontban mért evés utáni (postprandiális) vércukorérték nagyobb, mint 11, 1 mmol/l. Ha ez a két érték a 7, 8 és a 11, 1 mmol/l érték közé esik, csökkent glükóztoleranciáról, vagyis potenciális cukorbetegségrõl van szó. (Ilyenkor ún. OGGT, vagyis orális glükózterhelési teszt végzendõ.) A vizelettel ürített cukor (glucosuria) és a ketontestek jelenléte (ketonuria) is kórjelzõ. Kezelés: Két alapvetõ vonalon történik: az egyik a szigorúan vett diéta és a helyes testmozgás kombinációja, a másik pedig a helyes inzulinadagolás. Diéta: Lényege a kalóriabevitel mérséklése és a testmozgás fokozása. Alapelv a zsírbevitel megszorítása, valamint a rostban gazdag táplálékok fogyasztása. Törekedni kell a fehér húsok (szárnyasok, borjú, hal) fogyasztására a vörös húsok (sertés, marha) helyett. Javasolt a napi három fõétkezés és az azok közé illeszkedõ napi 2-3 kisebb étkezés (uzsonna) is. Az édességek mindaddig szigorúan mellõzendõk, míg a gyerek és a szülõ ki nem ismerte a betegség egyensúlyban tartásához szükséges inzulinmennyiségeket. Testmozgás: Mindenképpen kívánatos a gyakori mozgás, ugyanakkor azt a szülõknek és a gyerekeknek is mindig szem elõtt kell tartani, hogy a sportolás csökkenti az aktuális vércukorszintet, tehát nagyon fontos megtanulni az inzulin adagját összehangolni a testmozgással és a táplálkozással.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, h bemasoltad! Kicsit meg is nyugtatott, h nekünk 7, 8 alatt van azért.Remélem a legjobbakat:)
A kérdező hozzászólása: Az orvos mondta, h merjem, mert megkarja nézni, h alakul napi szinten!Õ egy nagyon jó felfogású gyerek, nem agalt ellen, nem sírt, tudja, h az egészsége érdekében kellett.Volt, h õ szólt, h anya gyere itt az idõ!Amúgy rendben van most, akkor merünk majd csak ha kell, ha rosszul érezné magát reggel.Remélem nem lesz rá szukseg!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!