Találatok a következő kifejezésre: A 3. lakom, nincs lift (2 db)

2. Baba vállalás- emelés!? A kislányunk 14 hónapos 3. emeleten lakunk, nincs lift, nincs tárolási lehetőség! Naponta föl-le kell cipelni a babakocsit a babával (kb.23 kg)!

El akarunk költözni, de nem tudom mikorra jön össze!Szeretnénk, ha a 2. baba megszületne a kislányunk 2 éves koráig!Úgyhogy nincs sok időnk!Szerintetek be lehet így is vállalni a 2. babát?Félek, ha sikerülne teherbeesni, a cipekedéstől elmehet a baba?!Mit gondoltok?Mi a véleményetek?Esetleg van valaki aki hasonló helyzetben van?Valakinek valami tanács?

Legjobb válasz: Nem tudom mely városban vagy milyen környéken laktok, a barátnõmék 4.-en laknak, és a földszinti öreg házaspár (szinte mindig otthon vannak) felajánlottak, hogy csak kopogjanak kettõt és tolják be az elõszobába a kocsit, kifelé ugyanígy. Mondanom sem kell nekik is nagyban megkönnyíti a mindennapjaikat, kisfiú 3 éves, kislány most lesz egy. De gondolom nincs ez mindenhogy így... Csak egy ötletnek szántam, hátha... :-)

Nem tudom mely városban vagy milyen környéken laktok, a barátnõmék 4.-en laknak, és a földszinti öreg házaspár (szinte mindig otthon vannak) felajánlottak, hogy csak kopogjanak kettõt és tolják be az elõszobába a kocsit, kifelé ugyanígy. Mondanom sem kell nekik is nagyban megkönnyíti a mindennapjaikat, kisfiú 3 éves, kislány most lesz egy. De gondolom nincs ez mindenhogy így... Csak egy ötletnek szántam, hátha... :-)
20 hós fiam van. 13 kg. Babakocsit már nem használunk, úgyhogy arról levan a gond. Mi 10 hós korában vettünk neki egy ilyen tolókaros biciklit, csak azzal volt hajlandó közlekedni. Jóval könnyebb, mint egy babakocsi. Viszont az egyik csajszi a lépcsõházban leláncolja a babakocsit. Gondolj bele, amire megjön a kistesó, addigra a nagy már futkorászni, motorozni fog.
szerintem ha minden más a babavállalás mellett szól, akkor ez ne legyen akadály! de a babakocsis változat tényleg nem a legjobb. lehet, hogy addigra már a saját lábán is fel-, le tud menni a lépcsõn a nagy. (rá kell majd számolni plusz fél órát, de meg tudja csinálni, ha edzed rá). vagy valamilyen hátihordozóba teszed a nagyot amíg föl-, lemész a lépcsõn.
1 barátnõm egy régi, használt babakocsit használ a babájának, ezt lent hagyja a lépcsõházban, hozzáteszi, hogy akit zavar, az hozza fel neki.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a 8. kerületben lakunk és elég rossz környéken!Itt sajnos nem olyanok a szomszédok és a lépcsõház se megbízható, ha kikötném a babakocsit valószínûleg holnapra nem lenne meg és nincs másik!
Miért olyan fontos, hogy a 2. szülinapig megszülessen? Én nem vállalnám így be, de én túlaggódós vagyok. Nekem cipelés nélkül is kinyílt a 2. babánál a 25. héten a méhszájam.
egy könnû és olcsó esernyõre csukható kocsi? baba meg fellépked , idõ van :)
Szerintem amelyik baba meg akar maradni, az megmarad. Akkor is ha cipekedsz. A kislányod pár hónap múlva abszolút ügyesen fog közlekedni, a babakocsit felejtsd el, vagy esetleg, mint itt valaki írta is, vegyetek használtan egy pár kg-s összecsukhatót. A lépcsõzés tök buli egy kisgyereknek, akkor is, ha neked unalmas hogy 5 perc helyett fél órába telik az út. Ja, és ugye nem lehetsz benne biztos hogy rögtön össze is jön a tesó, lehet hogy egy fél év kell majd hozzá. Szóval ha csak a cipekedés miatt aggódsz, akkor nyugodtan vágjatok bele. Az a terhesség "hozzászokik" majd a cipekedéshez, szerintem akkor lenne nagyobb baj, ha mondjuk félidõsen kezdenél el súlyt emelni... Ha úgymond nem is foglalkozol azzal, hogy terhes vagy, sokkal könnyebb. És mire oda juttok, a kislányodnak is meg tudod majd mondani, hogy most anya nem tud felemelni mert nehéz vagy, meg fogja érteni. Általában. ;) Egy 36 hetes, 21 hónapos kisfiát (meg 20 literes vizes vödröt, 15 kg-s szénabálát) emelgetõ-cipelõ, trágyás talicskát tologató kismama.

A 3. emeleten lakom, nincs lift. Hol szerezhető be bevásárlókocsi amit más célra is használhatok?

pld. nehéz illetve terebélyes tárgyak fel-le vitele?

Legjobb válasz: keress rá a google-ban a kézikocsi szóra kb.30-50.ooo ft vagy pár órára elviheted a legközelebbi közértbõl, de VIDD VISSZA!!!!

keress rá a google-ban a kézikocsi szóra kb.30-50.ooo ft vagy pár órára elviheted a legközelebbi közértbõl, de VIDD VISSZA!!!!
Létezik olyan, hogy "molnár kocsi". Nem kimondottan lépcsõzésre való, de nekünk nehéz tárgyak szállításához bevált.Praktikerben, Baumaxban kapható.
Ha olyan áruházi bevásárlókocsira gondolsz, azt nem tudod az emeletre felvinni...... Viszont láttam olyan bevásárlótáskát, aminek nem csak két kereke van, hanem oldalanként 3-3, amivel lépcsõn is fel lehet vinni a bevásárlótáskát tartalmával együtt, mert átfordul a lépcsõfokokon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!