Találatok a következő kifejezésre: A 3. lakom, nincs (9 db)

2. Baba vállalás- emelés!? A kislányunk 14 hónapos 3. emeleten lakunk, nincs lift, nincs tárolási lehetőség! Naponta föl-le kell cipelni a babakocsit a babával (kb.23 kg)!

El akarunk költözni, de nem tudom mikorra jön össze!Szeretnénk, ha a 2. baba megszületne a kislányunk 2 éves koráig!Úgyhogy nincs sok időnk!Szerintetek be lehet így is vállalni a 2. babát?Félek, ha sikerülne teherbeesni, a cipekedéstől elmehet a baba?!Mit gondoltok?Mi a véleményetek?Esetleg van valaki aki hasonló helyzetben van?Valakinek valami tanács?

Legjobb válasz: Nem tudom mely városban vagy milyen környéken laktok, a barátnõmék 4.-en laknak, és a földszinti öreg házaspár (szinte mindig otthon vannak) felajánlottak, hogy csak kopogjanak kettõt és tolják be az elõszobába a kocsit, kifelé ugyanígy. Mondanom sem kell nekik is nagyban megkönnyíti a mindennapjaikat, kisfiú 3 éves, kislány most lesz egy. De gondolom nincs ez mindenhogy így... Csak egy ötletnek szántam, hátha... :-)

Nem tudom mely városban vagy milyen környéken laktok, a barátnõmék 4.-en laknak, és a földszinti öreg házaspár (szinte mindig otthon vannak) felajánlottak, hogy csak kopogjanak kettõt és tolják be az elõszobába a kocsit, kifelé ugyanígy. Mondanom sem kell nekik is nagyban megkönnyíti a mindennapjaikat, kisfiú 3 éves, kislány most lesz egy. De gondolom nincs ez mindenhogy így... Csak egy ötletnek szántam, hátha... :-)
20 hós fiam van. 13 kg. Babakocsit már nem használunk, úgyhogy arról levan a gond. Mi 10 hós korában vettünk neki egy ilyen tolókaros biciklit, csak azzal volt hajlandó közlekedni. Jóval könnyebb, mint egy babakocsi. Viszont az egyik csajszi a lépcsõházban leláncolja a babakocsit. Gondolj bele, amire megjön a kistesó, addigra a nagy már futkorászni, motorozni fog.
szerintem ha minden más a babavállalás mellett szól, akkor ez ne legyen akadály! de a babakocsis változat tényleg nem a legjobb. lehet, hogy addigra már a saját lábán is fel-, le tud menni a lépcsõn a nagy. (rá kell majd számolni plusz fél órát, de meg tudja csinálni, ha edzed rá). vagy valamilyen hátihordozóba teszed a nagyot amíg föl-, lemész a lépcsõn.
1 barátnõm egy régi, használt babakocsit használ a babájának, ezt lent hagyja a lépcsõházban, hozzáteszi, hogy akit zavar, az hozza fel neki.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a 8. kerületben lakunk és elég rossz környéken!Itt sajnos nem olyanok a szomszédok és a lépcsõház se megbízható, ha kikötném a babakocsit valószínûleg holnapra nem lenne meg és nincs másik!
Miért olyan fontos, hogy a 2. szülinapig megszülessen? Én nem vállalnám így be, de én túlaggódós vagyok. Nekem cipelés nélkül is kinyílt a 2. babánál a 25. héten a méhszájam.
egy könnû és olcsó esernyõre csukható kocsi? baba meg fellépked , idõ van :)
Szerintem amelyik baba meg akar maradni, az megmarad. Akkor is ha cipekedsz. A kislányod pár hónap múlva abszolút ügyesen fog közlekedni, a babakocsit felejtsd el, vagy esetleg, mint itt valaki írta is, vegyetek használtan egy pár kg-s összecsukhatót. A lépcsõzés tök buli egy kisgyereknek, akkor is, ha neked unalmas hogy 5 perc helyett fél órába telik az út. Ja, és ugye nem lehetsz benne biztos hogy rögtön össze is jön a tesó, lehet hogy egy fél év kell majd hozzá. Szóval ha csak a cipekedés miatt aggódsz, akkor nyugodtan vágjatok bele. Az a terhesség "hozzászokik" majd a cipekedéshez, szerintem akkor lenne nagyobb baj, ha mondjuk félidõsen kezdenél el súlyt emelni... Ha úgymond nem is foglalkozol azzal, hogy terhes vagy, sokkal könnyebb. És mire oda juttok, a kislányodnak is meg tudod majd mondani, hogy most anya nem tud felemelni mert nehéz vagy, meg fogja érteni. Általában. ;) Egy 36 hetes, 21 hónapos kisfiát (meg 20 literes vizes vödröt, 15 kg-s szénabálát) emelgetõ-cipelõ, trágyás talicskát tologató kismama.

Hamarosan megszületik a kislányunk (még 3 hét) sajnos ahol mi lakunk nincs gyermek orvos . Tudnátok ajánlani valakit Vác környékén?

Legjobb válasz: Körzetileg akkoris kell tertoznotok valahová... Énis váci vagyok. Dr. Huszágh Hedvig legaranyosabb legjobb gyerekorvos. Még énis hozzá jártam és imádtam kicsinek is. Most lesz két hetes a lányom és õt is hozzá vittem. De sajnos elfogunk költözni ugyhogy máshová kell majd vigyem :(:(

Körzetileg akkoris kell tertoznotok valahová... Énis váci vagyok. Dr. Huszágh Hedvig legaranyosabb legjobb gyerekorvos. Még énis hozzá jártam és imádtam kicsinek is. Most lesz két hetes a lányom és õt is hozzá vittem. De sajnos elfogunk költözni ugyhogy máshová kell majd vigyem :(:(
Sajnos én nem tudok ajánlani, de olyan nem létezik, hogy ott nincs gyerekorvos.Körzetileg tartozol valahova, védõnõd is lesz, 1 héten egyszer rendelnie kell ott valakinek.
A kérdező hozzászólása: Háziorvos megnézi a babát de nem foglakozik igazán velük 4-5 éves gyerekekkel már jobban megnézi õket. Védõnõnk is van. Gyermekorvos havonta 1 x jön ki .
1-sõ vagyok. Akkor csak van orvosotok :) akit irtam az nagyon jó, rá google-zol és kiirja a rendelési idõt meg a tel-számot. Kérdezd meg elvállal e mert rentgeteg gyereke van.
Menj el a piacra
Nem fog elpusztulni, meglesz magában is.
A kérdező hozzászólása: Most a hím nagyon ideges, hogy nincs párja
vasárnap lesz a monori börzén. a poseidonban biztos tud hozatni az eladó ha nincs most!


A 3. emeleten lakom, nincs lift. Hol szerezhető be bevásárlókocsi amit más célra is használhatok?

pld. nehéz illetve terebélyes tárgyak fel-le vitele?

Legjobb válasz: keress rá a google-ban a kézikocsi szóra kb.30-50.ooo ft vagy pár órára elviheted a legközelebbi közértbõl, de VIDD VISSZA!!!!

keress rá a google-ban a kézikocsi szóra kb.30-50.ooo ft vagy pár órára elviheted a legközelebbi közértbõl, de VIDD VISSZA!!!!
Létezik olyan, hogy "molnár kocsi". Nem kimondottan lépcsõzésre való, de nekünk nehéz tárgyak szállításához bevált.Praktikerben, Baumaxban kapható.
Ha olyan áruházi bevásárlókocsira gondolsz, azt nem tudod az emeletre felvinni...... Viszont láttam olyan bevásárlótáskát, aminek nem csak két kereke van, hanem oldalanként 3-3, amivel lépcsõn is fel lehet vinni a bevásárlótáskát tartalmával együtt, mert átfordul a lépcsõfokokon.
Szerintem Yorki, Csivava, Mopsz, Bichon Frisé :)
Szia nekem csivavám van! Én nem szoktattam alomra , rendszeresen sétáltatom Ha suliba vagyok egy héten 2 napot van egyedül akkor is csak 14 óráig!Amilyen kicsit olyan sokat foglalkozni is kell velük!!! 13L
csivaua, yorki ilyesmi
uh, még egy kaukázusi is durva lakásban, de 3? nem irigyellek.
Ne vegyél nagytestût, és hosszúszõrût!! Mi is panelba lakunk, és van egy õrült nõ a IV.-en. 3 kaukázusi juhászt tart, és [email protected] se foglalkozik velük.. Sajna mi velük szembe lakunk, és kész rémálom! Állandó ugatás, kutyapisi, kutyakaki szag, szõrcsomók a bejárat elõtt... Szal kistestût vegyél! XD
Szerintem vegyetek bischon havaneset . Az én mamámnál is ugyan ez volt a helyzet hogy minek neked kutya sok a gond vele BLA BLA BLA...... A havanese nagyon aranyos szép és inteligens kistestû nem hullajtja a szõrét pedig hosszû szõrû. Mi a fölszinten lakunk és a mama is nagyon szereti az egy éves Szofikámat! Szerintem ez a legjobb választást! Sok szerencsét hozzá! Remélem havanese lesz!
westi :)
spániel, csivava, yorki
A kérdező hozzászólása: Ja és a nagymamámékkal lakom és õk nem rajongnak az ötletért
Én a tacsiért vagyok oda... olyan bájosan esetlen. Ha panelkutya lesz, figyelj arra, hogy ne legyen nagyon ugatós. A máltai selyemkutya nagyon ugat és idegesító hangja van. Nekem volt egy palotapincsim régebben, annak nem volt hangja. Szegénykém némán próbált vakkantani.
Barmilyen.Mennyi idod lenne foglalkozni vele? Egyebkent ha nincsen fajtapreferenciad, fogadj orokbe menhelyrol es ments meg egy eletet!
nekem is csivava van, és én is panelban lakom.Le kell vinni persze, de ha dolgozom és kell neki akkor van lerakva neki újság és oda tud pisilni.Ha megjöttem meg kidobom.Az apróbb kutyusok valók panelba, nagyon nem.Yorki is cuki, de sok a gond a szörével.Nekem rövid szõrû a csivim.
Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi Tacsi

Kb. hogyan néz ki a láthatás egy 2 és egy 3 éves gyermek esetében, ha a gyerekek az anyánál vannak, és a szülők egymástól 300km-re laknak? Autó nincs.

Legjobb válasz: Szerintem úgy,hogy az apuka vonatra(buszra)száll,utazik 300Km-ert,elmegy a kisgyermekek otthonába(jó esetben ajándékot visz nekik),játszik velük.Ha van rá lehetõség,vagy ha te(ti)megengeded(engeditek)esetleg ott alszik,ennek hiányában vagy ismerõs,vagy szálloda,vagy ha nem engedheti meg magának,akkor még aznap hazautazik. Ha az utazásra nincs pénze,akkor nem tudom.Én mindenesetre két ilyen kis korú gyerekkel nem utazgatnék 300Km-ert.

Szerintem úgy, hogy az apuka vonatra(buszra)száll, utazik 300Km-ert, elmegy a kisgyermekek otthonába(jó esetben ajándékot visz nekik), játszik velük.Ha van rá lehetõség, vagy ha te(ti)megengeded(engeditek)esetleg ott alszik, ennek hiányában vagy ismerõs, vagy szálloda, vagy ha nem engedheti meg magának, akkor még aznap hazautazik. Ha az utazásra nincs pénze, akkor nem tudom.Én mindenesetre két ilyen kis korú gyerekkel nem utazgatnék 300Km-ert.
Miért akadályoztatná a láthatást az anyuka? Joga volt oda költözni ahova éppen költözött. Nekik kell megbeszélniük hogyan lehet megoldani a láthatást, költségkímélõen és praktikusan, biztos ki tudnak valamit találni. Ilyen pici gyerekeket én se hurcolnék ide oda.
Sehogy, ha nincs pénzed. Az anyukád viszont beperelheted hogy akadályoztatja a láthatást. (ha õ volt az aki elköltözött)

Szerintetek mit csináljon az olyan ember, aki vidéken lakik, évek óta nincs állása és várhatóan nem is lesz, mert a gazdasági válság még tartani fog kb.2-3 évig, költözzön a fővárosba, és ott próbálkozzon?

Legjobb válasz: hát,ide hiába jössz,nem találunk ketten egy darab munkát sem,pedig már sz*rt is lapátolnánk!Esetleg külföld..tudom,szr,de mást nem tudok mondani..

hát, ide hiába jössz, nem találunk ketten egy darab munkát sem, pedig már sz*rt is lapátolnánk!Esetleg külföld..tudom, szr, de mást nem tudok mondani..
Nem irigyellek és együttérzek veled. Tulajdonképpen jó válszom sincs a kérdésedre, de van egy ötletem: most a választások második fordulója elõtt, kérdezd meg a képviselõjelöltedtõl, hogy mi a teendõ...

Ahol lakunk van egy fekete- fehér 3-4 év körüli macska, nagyon aranyos, de nincs gazdája és mindig lejár hozzánk. A baj az, hogy a kutyánk nem igazán kedveli. Nem tudná valaki befogadni?

Legjobb válasz: Próbáld meg meghirdetni a környéken, vagy ismerõsi körben! Hátha akad valaki, aki szivesen befogadná. Esetleg ha regisztrálva vagy, akkor iwiw, facebook, stb. helyeken is.

Próbáld meg meghirdetni a környéken, vagy ismerõsi körben! Hátha akad valaki, aki szivesen befogadná. Esetleg ha regisztrálva vagy, akkor iwiw, facebook, stb. helyeken is.

Ha a babám 5 hónaposan 3 óránként akar enni az lehet attól, hogy kevesebb esetleg a tejem mint eddig és nem lakik annyira jól? Mert érzem is, hogy nincs annyi a cicimben már. :- ( (

Legjobb válasz: Valószínûleg ne a tejed kevesebb, hanem a bab étvágya nagyobb. A mell egy idõ után hozzászokik a szoptatáshoz, és már nem érzed olyan keménynek akkor sem, ha tele van. Pánikra semmi ok, szoptass gyakrabban, akkor pár nap után alkalmazkodni fogsz a megnövekedett igényekhez, és több tejed lesz. Ha mégis pótolni szeretnél, 5 hónaposan már inkább a fõzelékféléket javasolnám . Igyál sokat. Sok sikert kívánok :) -Viki-

Valószínûleg ne a tejed kevesebb, hanem a bab étvágya nagyobb. A mell egy idõ után hozzászokik a szoptatáshoz, és már nem érzed olyan keménynek akkor sem, ha tele van. Pánikra semmi ok, szoptass gyakrabban, akkor pár nap után alkalmazkodni fogsz a megnövekedett igényekhez, és több tejed lesz. Ha mégis pótolni szeretnél, 5 hónaposan már inkább a fõzelékféléket javasolnám . Igyál sokat. Sok sikert kívánok :) -Viki-
Szerintem megnõtt a tejigénye és a gyakoribb szopizással tapossa ki magának az utat.Egy pár nap alatt el is éri a célját.Ne aggódj, engedd nyugodtan cicizni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!