Találatok a következő kifejezésre: A 3. lakom, (101 db)

Szülhetek a Szent Imrében ha a 3. kerületben lakom? Mik a tapasztalatok?

Nekem a Szent Imre nagyon szimpatikus kórház. És n?dokihoz is a fehérvári úti rendel?intéztbe járok Dr. Horváth Ferenchez. a dokival is meg vagyok elégedve, ? pedig ott ügyel.megnéztem a honlapot ott azt írják els?sorban területi kismamámakat várnak szülni.

Legjobb válasz: Dunakeszin lakom, ott szültem. Simán lehet.

Dunakeszin lakom, ott szültem. Simán lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm akkor megnyugodtam! Dunakeszirõl volt elég idõd beérni???? mert párom attól tart, hogy nem lesz elég idõnk beérni és miért nem jó nekem a Margit Kórház vagy a Honvéd kórház
Ott szülsz ahol akarsz! A legutolsó "Piripócsi" kórházban is szülhetsz, ha úgy tartja kedved, szabad orvosválasztás van Mo.-on, és a szülés különben is sürgõsségi ellátásnak számít.
Szia! Én 23.kerületi vagyok és két hónapja szültem a Szent Imrében. Csak úgy tudtam odamenni, hogy megfogadtam a dokit akihez jártam, így Õ belepecsételt a kiskönyvembe, majd beleírta, hogy "Szülésre elõjegyezve Szent Imre kórház". Szóval ha megfogadod tuti, hogy ott szülsz.
volt idõ beérni, reggel 5kor elment a nyákdugó, 6kor már ben voltunk a kórházban, igaz fájásaim még nem voltak. Estére megszületett a pici. Toxémiás voltam.
Én úgy hallottam, a védõnõm mondta, hogy csak akkor lehet más kórházban szülni, mint a területileg illetékes, ha ott van fogadott dokid.
A jó válasz már elhangzott: be kell pecsételtetni a dokiddal, hogy oda vagy elõjegyezve szülésre. Ha esetleg mentõt kell hívni, a mentõsök csak így visznek abba a kórházba, ahol szülni szeretnél.
hát nekem nem pecsélt be semmit se senki, bementem hogy szülök és jónapot!
A rendõrséghez. Ha tulajdonos vagy, akkor jogod van bemenni amikor akarsz.
rendörséghez ...
Ha édesapádnak haszon élvezeti joga van a házon, akkor kizárhat, attól függetlenül, hogy te tulajdonos vagy.A haszonélvezet erõsebb a tulajdonjognál.Ebben az esetben hiába is mennél a rendõrségre, vagy bárhová.Nem kötelezik apukádat, hogy beengedjen a házba. Ezt a dolgot édesapáddal kellene tisztáznod.
Na szép kis testvéri szeretet, szerintem a tesód uralja ott a terepet, még édesapádat is. És azt tudod e hogy édesapáddal hogy bánik, csak az nem mer, vagy nem tud szólni neked. Ennek jó lenne utánanézni.
szia! nem tudom mennyien tudják ezeket a jogi dolgokat, sztem kérdezz rá egy jogi forumon, vannak ilyen ügyvéd válaszol oldalalak! az én véleményem szerint neked igen is jogod van bármikor bemenni, és nincs olyan, hogy elveszik a kulcsot??!! de ez vélemény, egy jogi szakértõ talán többet tud segíteni! sok szerencsét
Általában: anyukád halála után ugyan örököltétek a részét, de apukádnak haszonélvezete keletkezett rajta. Tehát õ rendelkezik a házzal, azt tesz vele, amit akar, azt enged be, akit akar. Ha õ csak a nõvéredéket engedi ott lakni, nem tudsz mit tenni. Sajnálom.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Igen édesapámnak haszonélvezeti joga van! Akkor ezekszerint nem tudok mit csinálni! Ez szar érzés!

Főúton lakom a 3 hós kislányommal, és iszonyatos a forgalom. Érek-e el valamit, ha a Polgármesteri Hivatalban reklamálok?

Szinte meg is tudom válaszolni,semmit.De azért kíváncsi vagyok,valaki próbálta-e már,és volt -e változás,bár egy fecske nem csinál nyarat.

Legjobb válasz: Én is faluban lakom, és egyszer reklamáltam, hogy az utcánkban úgy mennek az autósok, meg a motorosok, mint az állatok, holott ott van az óvoda is, meg egy 30-as tábla. Eredmény: csináltak egy fekvõrendõrt, ami szerintem tök jól mûködött. Igen, mûködött, múlt idõben. Ugyanis úgy 1 hónapja felszedték. Kíváncsi lennék, kinek volt útban? Most már újra roboghatnak a motorok, és autósok az óvoda elõtt. Szóval, ha valakinek az érdeke úgy kívánja majd ott nálatok, a polgármesteri hivatalban, akkor lesz valami, ha meg úgy kívánja az érdek, akkor nem lesz semmi... :(

Én is faluban lakom, és egyszer reklamáltam, hogy az utcánkban úgy mennek az autósok, meg a motorosok, mint az állatok, holott ott van az óvoda is, meg egy 30-as tábla. Eredmény: csináltak egy fekvõrendõrt, ami szerintem tök jól mûködött. Igen, mûködött, múlt idõben. Ugyanis úgy 1 hónapja felszedték. Kíváncsi lennék, kinek volt útban? Most már újra roboghatnak a motorok, és autósok az óvoda elõtt. Szóval, ha valakinek az érdeke úgy kívánja majd ott nálatok, a polgármesteri hivatalban, akkor lesz valami, ha meg úgy kívánja az érdek, akkor nem lesz semmi... :(
A fekvõrendörön átzakatoló autók, utánfutók zaja még borzalmasabb annak, akinek az otthona elõtt áthaladnak rajta. Be kell adni a hivatalba és a rendõrségre egy panaszt, részletes leírással, ill. azt , hogy az ott lakók igénylik a rendszeres, fokozott közúti elenõrzést, sebességmérést. Lehet indítványozni egy táblát kirakni az út két végére radarkontroll felirattal. ez is segithet
Az önkormányzat eszet nem tud adni az ész nélkül közlekedõknek. Ha nincs alternatív út, akkor pedig nem igazán fogtok semmit elérni. Fekvõrendõrt fõútra nem fognak tenni, a táblák pedig csak hetekig védenek, ha nincs mögötte "tartalom" (azaz a radarkontroll akkor ér valamit, ha van egy állandó trafi beépítve, ha nincs, akkor figyelmen kívül hagyják az autósok a táblát). Az önkormányzatnak ma már a fennmaradáshoz is éppen csak elég pénze van, így ilyen fejlesztésekre ne nagyon számítsatok. Max. két tábla...
Az utolsó válaszolóra reagálnék, hogy ma már nincs teljesen így, mert az új szabállyal az önkormányzatok teljes jogkörrel mûködtethetnek trafipaxot, és a közigazgatási bírságból, a "bevételbõl" nagyon is részesednek .
Egyedül semmit nem értek, de ha összefog sok ember, úgy már van esélyetek, bár úgyse sok. mert általában ilyenre nem szokott pénz lenni (másra se).
A kérdező hozzászólása: Igen sejtem, arról nem is beszélve, hogy repednek a falak-néha az az érzésem ránk dõl a ház.Köszönöm a hozzászólásokat.Reggelente jó lenne autók zaja helyett madárcsicsergésre ébredni:-)Na jó nem álmodozom.


A kislányom 2014. januárban tölti be a 3- at. Van egy kistesója, aki akkor lesz 1 éves. Most lesznek a beíratások. Szerintetek beveszik őt így is? Lehet olyat, hogy nem bölcsibe íratom, hanem januártól kezdené az ovódát? Zuglóban lakunk.

Legjobb válasz: Igen, ha már a 3-at tölti,akkor oviba is irathatod nyugodtan. Ha van hely be fogják venni. Én is 3éves kora elõtt 2 hónappal adtam oviba a lányomat, nem volt gond.

Igen, ha már a 3-at tölti, akkor oviba is irathatod nyugodtan. Ha van hely be fogják venni. Én is 3éves kora elõtt 2 hónappal adtam oviba a lányomat, nem volt gond.
Attól függ mennyi hely lesz. Ha van hely és felveszik az oviba, akkor januárban kezdheti el, mikor betöltötte a hármat. Kevés óvoda engedi, hogy 2, 5 évesen menjen a gyerek oviba, de ott kevés gyerek van, általában falusi ovik szokták megengedni. Ha a kisebbikkel otthon vagy, akkor elvileg bölcsibe nem irathatod, mert ugye munkáltatóit kell vinni, hogy mind a két szülõ dolgozik. Tehát, ha lesz hely januárban az akkori kiscsoportban, akkor mehet, de az óvodavezetõ dönti el, ugyanakkor elõnyt élveznek azok a gyerekek az óvodai felvételinél, akiknek dolgoznak a szülei.
Ez annyira ovi és ovi vezetõ függõ. Hívd fel õket, mire számíthatsz. Aztán úgyis lesz a beiratkozás. :)
Menj el a piacra
Nem fog elpusztulni, meglesz magában is.
A kérdező hozzászólása: Most a hím nagyon ideges, hogy nincs párja
vasárnap lesz a monori börzén. a poseidonban biztos tud hozatni az eladó ha nincs most!

Vajon miért csinálta ezt a szomszéd? 3 hete költöztünk egy társasházba, mi a harmadikon lakunk a párommal.

Tegnap, délután fél háromkor nekiálltam fõzni vacsorát, ami rántott hús volt, és ugye jár némi klopfolással.

Legjobb válasz: Ne érezd ezért rosszul magad, este 10-tõl reggel 6-ig Hétfõtõl-Vasárnapig azt csinálsz amit akarsz, pláne fõzhetsz. Ne foglalkozz vele. Ha baja van menjen fel és beszélje meg veled.

Ne érezd ezért rosszul magad, este 10-tõl reggel 6-ig Hétfõtõl-Vasárnapig azt csinálsz amit akarsz, pláne fõzhetsz. Ne foglalkozz vele. Ha baja van menjen fel és beszélje meg veled.
szard le. mások ennél durvább dolgokat nyomatnak napi 24-be.
A klasszikus seprûnyéllel kopogtató módszert csak egy vérbeli köcsög használhatja.Ha egy szomszéd nem érti meg hogy egy panelban a minimális szomszédi tolerancia elengedhetetlen, akkor azt sem érdemli meg hogy foglalkozz vele.Se egy klopfolás, se egy polcfúrás nem tart örökké ezért ezt kötelessége az általad leírt 5-10 percig elviselni.Ha 1 óra intenzív zajongásról van szó akkor már megértem a dühét, de a módszer akkor sem egy korrekt emberre vall. Engem egyébként nem érdekel, én tegnap felporszívóztam este 11 kor mert én akkor akartam és úgy osztom be a teendõket ahogy akarom.A szomszédom meg egy állat mert úgy jár hogy én, a fenti lakó is érzem hogy mikor lép mert annyira dönget a lábával.Kellemes 'ajtóbeba*zással' jelzi hogy hazaért/elment. Tehát a konklúzió : annyira kell a szomszédodra tekintettel lenned mint nem.
Elõször úgy olvastam, hogy "de azért õ se volt korrekt, hogy fejlövés helyett csak feldörömbölt." :) Elvileg sokat tompul, ha összehajtogatott konyharuhát teszel a deszka alá, csak nyilván a húzás is csökken, nagyon pontosan kell láb fölé pozícionálni a legtöbb asztal esetében, ha nem akarod sokkal tovább püfölni a szeleteidet. Amirõl a szakácstippek sose szólnak: egy mázsás üllõ vagy valami elég sokat benyelne a mozgási energiából, és minden asztalnál jobb húzása lenne. Persze lehet gondolkodni, hogy mégis mi legyen az a nehéz, de épp okos magasságú, meg hogy hol fér el a lakásban egy vasbeton asztal két járdalapból meg négy kerítésoszlopból. :D
Lehet, csak nem illik. De mindig van egy tapló.
Nehogy már azért ne lehessen húst klofolni, mert valaki DÉLUTÁN alszik!
Hétvégén megteheti az ember, hogy ebéd után egy jóízût szundikáljon. Sokan élnek is ezzel a lehetõséggel, ezért ha kopácsolnom kellene, biztos várnék vele kb. 3 óráig. Ha erre nem jöttél rá magadtól, és kifogtál egy dörömbölõs szomszédot, még mindig nem késõ személyesen tisztázni.
Mert bunkó . Sajnos borítékolható , hogy lesz még vele gondotok..
Én bekopognék és elmondanám neki, hogy ha bármi zavarja velem kapcsolatban, akkor legközelebb lesz szíves feljönni és emberhez méltóan megbeszélni a dolgokat, mert szerintem ez elég alpári dolog. Eddig ez kettõbõl kétszer be is vált. :)
Nekem az a véleményem, hogy van szája használja azt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :) Ment a zöld mindenkinek!

Hogyan jelezzem Ebayen való vásárlásnál hogy a Bocskai út xy.3 emelet A-ban lakom?

Nagyon köszönöm :)

Legjobb válasz: Bal felsõ sarok a nevedre klikk,Account settings,bal oldalon My Account majd Addresses

Bal felsõ sarok a nevedre klikk, Account settings, bal oldalon My Account majd Addresses
És ezt a címet a Paypalon(!) is változtasd meg (ha nem ilyen pontosan szerepel), mert sok eladó a Paypal címre postáz!

Mit tennétek a 3. emeletről vödörrel önti a vizet és sepri le a többi lakó erkélyére?

Egy 30-as éveiben járó házaspár, egy gyerekkel lakik a társasház 3. emeletén, szinte mindenkivel harangban van,így bosszulja meg,hogy fentr?l leönti az erkélyét vizzel és sepri le és csorog az alatta lév?k erkélyére. Szóltunk neki szépen,hogy ne tegye,mert a ruhákat újra kellett mosni, azt mondta,hogy ?t nem érdekli, azt csinál amit akar. Mit lehet ilyenkor tenni? /A kisasszony egy ügyvéd titkárn?je és a mindenese stb./ Megengedheti magának mind ezt,amit a fentiekben leírtam? Mit tehetnénk mi lakók?

Legjobb válasz: Én lentrõl egy slaggal telenyomatnám az erkélyét, de akkor mikor ruha is szárad kinn....

Én lentrõl egy slaggal telenyomatnám az erkélyét, de akkor mikor ruha is szárad kinn....
Beszéljétek meg a fölötte lakóval, hogy õ meg öntse ki a felmosóvizet az erkélyen.
A lábtörlõjére piszkítani? Postaládájába odanemillõ dolgokat beledobni, fogpiszkálót beletörni a cilinderzárába, kiírni a faliújságra. Kicsit több kreativitást. Ha pedig szét lett terrorizálva, akkor újból leülni vele beszélgetni.
Ha van a többi lakónak is ellen vettése a viselkedésükkel szemben akkor a lakók aláírássaival, menjetek a közösképviselõhöz annak kutya kötelessége intészkedni! Nem kell tõle félni mert egy bérház több lakóból áll és mindenkinek alkalmazkodnia kell! Ahogy te ezt megteszed neki is meg kell tennie!!
Kiborítanám a szemetesem az ajtójuk elé. Lehetõleg akkor amikor valami romlandó is van benne. Én ezt megcsináltam olyan szomszéddal aki reggel 7kor kezdett max.on zenét hallgatni.
Szárítsd máshol a ruháidat. Amúgy meg biztos hogy nem véletlenül viselkedik így ennek jó oka szokott lenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jobbnál jobb tippeket!Nem szívesen teszek ilyesmit de egyszerûen ki kell most már találni valamit, hátha megtudjuk miért teszi mind ezt a lépcsõházzal. Az már csak pluszként irom, hogy állandóan vigyorog az emberre és kinn áll az erkélyen és cigizik, dobálja le a csikket stb. /annyit hallottam, hogy a házasságával is gond van/ Irjatok még tippeket, ti mit tennétek, amikor rátok vigyorog, akár utközben, amikor az autóját vezeti még akkor is!!!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!