Találatok a következő kifejezésre: A 3. adagon vagyok (25 db)

Ez attól függ hogy mit fõztél!?
A kérdező hozzászólása: Rakott tököt, amit le fogok turmixolni neki.
Azt inkább ne add oda a 3.nap, de lefagyaszhatod.Jó lesz máskorra:)
szerintem is inkább fagyaszd le a maradékot

én egy 15 éves szűz lány vagyok. Nemsokára megkapom a méhnyakrák elleni védőoltást. Szűznek kell lenni, hogy legyen hatása? Addig nem szexelhetek, amíg be nem adják mind a 3 adagot?

Legjobb válasz: Láttad a Hulk címû filmet? Az arról szól, hogy egy nem szûz lánynak beadták a méhnyakrák elleni védõoltást.

Láttad a Hulk címû filmet? Az arról szól, hogy egy nem szûz lánynak beadták a méhnyakrák elleni védõoltást.
Ugye ezt te sem gondoltad komolyan???
és átalakul egy nagy darab zöld férfivá?:O
Semmi köze nincs a kettõnek (szüzesség - oltás) egymáshoz.
A kérdező hozzászólása: Értelmes, nem pedig gúnyos válaszokat kérek. Ez az oldal nem azért alakult, hogy másokat cikizzetek. Köszi, de abból nem kérek.
Nem kell szûznek lenni, azt minden lány megkapja aki szült az is mindeggyik
Emlékeim szerint, én amikor utána olvastam, az volt hogy elsõsorban szûz lányoknak javasolják a beadást, mert hatékonyabb/jobban kifejti a védõ hatását, és valóban nem árt, ha szûz is marad az illetõ. Szóval nem tudom miért kell a kérdezõt leosztani, én is hallottam ehhez hasonlóról, de az orvos tudja megmondani, kérdezd meg õt!
Hát igen, a kedves leosztóknak! Amit kapsz értesítõt/papírt arra feketén fehéren le van írva h azok a lányok akik még nem éltek szexuális életet sokkal nagyobb az oltás hatása. Mivel a méhnyakrák a fiúk spermájában lévõ kórokozótól alakul ki, így aki még nem szexelt abba nem került sperma és nem lehet fertõzött. Ez az oltás már 30-40 éves korban nem kapható meg... Ergo onnan tudom, hogy én is megkaptam =) És szerintem várd meg mind a 3 adagot :)
A kérdező hozzászólása: Végre egy konkrét válasz. Köszönöm!

5 hetes + 3 napos vagyok. Szerdán kaptam Utrogestant barnázásra 3X1-et. Viszont nem csökken a barnázás. Ez nagy baj? Hány nap múlva kellene elmúlnia a barnázásnak? Emeljem az adagot?

Legjobb válasz: Magadtól ne emeld az adagot semmiképp.Nem feltétlenül nagy baj, de azért jobb ha felhívod az orvosod vagy ha ez nem lehetséges akkor legkésõbb hétfõn menj el a szakrendelésre (vagy ha hétvégén rosszabbodna akkor az ügyeletre).Amúgy meg lehet kell 2-3 nap ameddig hat, hát kérdés szerdán mennyit használtál már, plusz tegnap egésznap, akkor ma pedig még hátra van az esti adag. Reméljük holnapra javulni fog.

Magadtól ne emeld az adagot semmiképp.Nem feltétlenül nagy baj, de azért jobb ha felhívod az orvosod vagy ha ez nem lehetséges akkor legkésõbb hétfõn menj el a szakrendelésre (vagy ha hétvégén rosszabbodna akkor az ügyeletre).Amúgy meg lehet kell 2-3 nap ameddig hat, hát kérdés szerdán mennyit használtál már, plusz tegnap egésznap, akkor ma pedig még hátra van az esti adag. Reméljük holnapra javulni fog.
Hát magadtól semmiképpen ne emeld az adagot, ezt csak az orvosod teheti. Nem tudom, biztos mindenkinek késõbb hat a gyógyszer, de én a 8. héttõl szedtem végig a 12. hétig és nekem a gyógyszer elfogyásának másnapján múlt el teljesen. Remélem nekem hamarabb elmúlik.
amikor én márciusban el kezdtem kicsit barnázni akkor a dokim csak 2*1 irt fel de estére el is mult a barnázásom 5 hetesen irta fel a doki de sajnos 7 hetesen már nem látot semmit uh-gon mert felszivodott a baba.most megint terhes vagyok 5 hetes 2 napos már másfél hete pozitivat teszteltem és el mentem a dokihoz irt fel utrogeston kupot megint 3*1 kell használnom. most nem volt barnázásom de 12hétig kell használnom.és most a 2.csik is erössebb mint a kontrol csik.a márciusi terhességnél halvány volt mindig a 2.csikom hiába teszteltem többször.ha nem mulik el menj be az ügyeletre korházban nehogy nálad is felszivodási baj legyen majd.
Igen, a magnézium nagyobb adagban okozhat hígabb székletet és hasmenést.
Szia! Lehet attól. Milyen magnéziumot szedsz? Nekem egy granulátumostól folyton ment a hasam utána áttértem a magnerotra de nem tudtam szétrágni ezért törve vettem be.
A kérdező hozzászólása: Magne B6-ot és a Béres Magnéziumot is próbáltam, de mindkettõnél ugyanaz a helyzet.
szerintem konzultálj a dokiddal hogy milyen készítményt próbálj és milyen adagolással. Nekem a magnerottól nem volt bajom pedig 3*2 kellett szednem.
Sztem a 3x2 jobban felszívódik mint a 2x3.
Én is ezt szedem, naponta 2-t kellenne de akkor szedem be ha eszembe jut, de azért rendszeresen. Ezt csak doki tudná megmondani. De szerintem nem gond. 25 hetes km
Én beállítottam a telefonomat riasztásra amikor be kellett venni a gyógyszert mert én is elég feledékeny vagyok:(! Próbáld meg hátha segít és úgy tudod szedni a gyógyszert ahogy kell!
Szia! Én a helyedben nem cserélném fel, mert jobban felszívódik ha 3x2-út szedsz. Csak egy jó tanácsot szeretnék adni nektek, mert olvasom hogy elfelejtitek bevenni :) )) Én szülés után vérszegény maradtam, aminek az volt a vége hogy nem tudtam szoptatni mert a kórházból való hazajövetel után ordított a lányom az éhségtõl, így tápszer lett a vége.
Ne haragudj, hogy kérdezek, csak arra lennék kíváncsi, hogy vérbõl állapították meg neked, hogy vérszegény vagy, vagy volt/van valamilyen tünet ami arra utalt és elmentél a dokihoz és õ mondta?
Utolsó vagyok: Még annyit, hogy mikor derült ki, hogy vérszegény vagy? Hány hetesen?
A kérdező hozzászólása: Elõször kiskoromban, és részleges vércserét is kaptam csecsemõként, aztán elsõ terhességemnél, 7 éve, és most is újra. Persze amikor elõször kiderült , nekem folyamatosan kellett volna szednem erre tablettát, de nem szedtem. Sajnos többször is éreztem szédülést, és mióta ezt szedem, megint, azóta helyre jött a vérképem, még a doki meg is dicsért. Persze így, hogy elfelejtem, ... nem nézetném meg újra :)
Köszönöm szépen a válaszodat! Boldog Új Évet!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szívesen. Én is köszönöm a válaszokat! Boldog új évet mindenkinek!

Mecsek baby teából mennyit lehet adni egy alkalommal a babámnak? Mennyi a napi max adag? Vagy ilyen nincs? 3 hetes a babám

köszi

Legjobb válasz: Ez van a dobozon: Naponta 0-6 hónapos korig 1 alkalommal 1 filter, 3- 5dl vízzel. Én másfél dl vízbe teszek 1 filtert nagyon kevés ideig hagyom ázni a filtert, nehogy erõs legyen. És napi max. ennyit iszik, de ált. inkább csak 1 dl iszik meg, mikor hogy.És még az van ráírva, hogy egyfolytában csak 2-3 hétig lehet itatni, sztem utána 1-2 nap szünet kell (addig kaphat felforralt és aztán lehûtött vizet) és utána megint lehet neki adni. Az én babóm is 3 hetes. Gondolom tápisak vagytok, ha a te felöl érdelõdsz. Van egy két éves lányom is, õ is így itta ezt a teát.

Ez van a dobozon: Naponta 0-6 hónapos korig 1 alkalommal 1 filter, 3- 5dl vízzel. Én másfél dl vízbe teszek 1 filtert nagyon kevés ideig hagyom ázni a filtert, nehogy erõs legyen. És napi max. ennyit iszik, de ált. inkább csak 1 dl iszik meg, mikor hogy.És még az van ráírva, hogy egyfolytában csak 2-3 hétig lehet itatni, sztem utána 1-2 nap szünet kell (addig kaphat felforralt és aztán lehûtött vizet) és utána megint lehet neki adni. Az én babóm is 3 hetes. Gondolom tápisak vagytok, ha a te felöl érdelõdsz. Van egy két éves lányom is, õ is így itta ezt a teát.
A kérdező hozzászólása: szia. nem, anyatejesek vagyunk...hasfájás miatt adnám neki...ezt ajánlották...köszi a választ

Akik a terhességük alatt végig szedték (emelt adagban 3*1 vagy 3*2) a magnéziumot milyen szülésük volt? 37hetes vagyok és végig kell szednem.

Sok helyen olvasom,hogy a 36.hét után már nem szedik. Nekem azt mondta a dokim,menjen a 3*2 tovább... Köszönöm.

Legjobb válasz: Nem mondta, hogy miért kell még szedni? Nekem is 3x2-t kellett, de a 36.héten fokozatosan el kellett hagynom. Ígyis 40+4-re indított az orvosom, burokrepesztéssel, oxitocinnal, szûk egy ujjnyiról. Szóval mondjuk akár szedhettem is volna végig... Nem kérdeztél rá, hogy miért kell? Pont az lenne a jó már ilyenkor, ha nyílogatna a méhszáj..

Nem mondta, hogy miért kell még szedni? Nekem is 3x2-t kellett, de a 36.héten fokozatosan el kellett hagynom. Ígyis 40+4-re indított az orvosom, burokrepesztéssel, oxitocinnal, szûk egy ujjnyiról. Szóval mondjuk akár szedhettem is volna végig... Nem kérdeztél rá, hogy miért kell? Pont az lenne a jó már ilyenkor, ha nyílogatna a méhszáj..
Nekem is a 36. hét vége felé el kellett hagynom a magnéziumot (napi 3*1), és a 37+3 héten megindult a szülés. Egyébként nagyon könnyû szülésem volt, este fél 10-kor elfolyott a magzatvíz, és 23:05-kor megszületett a babám!
én csak 38 hetes vagyok most, végig kellett szedjem a magnéziumot, de a 36-ik héttöl mondta dokim hogy hagyam el, mert "szülni akarunk végülis" a magnézium meg megakadályozza a görcsöket így késöbb indúlhat el a szülés, én 36 héttöl nem is szedem, és már vannak jóslóim
Én is napi 3x2-t szedtem, de engem leállítottak róla 36 hetesen. Igaz, hogy nekem is ugyanúgy keményedett a hasam, hol kevésbé, hol jobban. Végül indított szülésem lett 41+2-nél, 6 óra lett meg a fiam.
36. hétig szedtem a magnéziumot, napi 3x2-t. Nagyon nehéz szülésem volt, 19 órát vajúdtam.
Én is végig szedtem a magnéziumot.40+2-re indult a szülés spontán a szülés.Hajnal 3-kor mentünk a kórházba ekkor 2000-es volt a méhszáj értékem, 5-re meg teljesen kitágultam.Végül téraránytalanság és beillaszkedési rendellenesség miatt császár lett.
Én végig szedtem, ikrek lettek, természetes úton, este 3/4 6-kor elfolyt a magzatvíz, 6-ra itt volt a mentõ, 6-15-re a kórházban voltunk, és 6-30- kor meglettek, bár az elõzõ szülésem is gyors volt, ott nem szedtem olyan sok magnéziumot, az másfél óra volt kereken.
Hááát biztos igaza van...nem tudom... nekem magnézium mellett is örökké kemény volt a hasam, amikor abbahagytam sem lett rosszabb.. jóslóim sem nagyon voltak.. Lehet, hogy nem lesz ettõl lassabb a szülés, én tényleg nem szedtem már tovább (az én orvosom mondta, h ne szedjem, h kezdhessek nyílni), de tény, hogy 41.héten szültem oxitocinnal, 7 és fél óra alatt. Elsõ válaszoló voltam
én is végig szedtem, emelt adagban. nagyon gyors, de fájdalmas szülésem volt (2.szülés). nekem azt mondta a dr., h.a Mg nem fogja lassítani a szülést. 2óra alatt lett meg a baba.
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott, hogy ha nem szedném, tuti görcsölne a lábam, fájna a hasam és kisebb az esélye a toxémiának azoknál akik továbbra is szedik. Amúgy minden oké velem. Szóval nem értem...
Én végig szedtem, a 19 héttõl napi 4*2! 40+2 re szültem a 4250grammos, , csöppségem" 3 óra alatt megvolt. :) Könnyû szülést! 2 hetes baba anyukája

3 hetes a kisbabám. Eddig minden peluscserénél volt kaki benne, de pár napja már kb. csak egyszer van, vagy ha megtornáztatom egy kicsit, akkor vagy 3 adagot is kakil. Ez normális?

Legjobb válasz: Teljesen normális, három hetes kora körül már a legtöbb baba csak napi egyszer kakil. De olyan is van, amelyik három nap alatt egyszer. Ne aggódj, ez így a normális, nekem a védõnõ és a gyerekorvos is mondta.

Teljesen normális, három hetes kora körül már a legtöbb baba csak napi egyszer kakil. De olyan is van, amelyik három nap alatt egyszer. Ne aggódj, ez így a normális, nekem a védõnõ és a gyerekorvos is mondta.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!:)
Szia! Az én babám most volt két hónapos, 5 hetes korától 3 naponta van kakija. A dokinéni azt mondta, hogy nem gond, ez állítólag azokra a babákra jellemzõ, ahol van szorulásos felnõtt a családban, de ezt nem tudom, hogy igaz-e. A baba közérzetén semennyit sem rontott a ritkább kaki, úgyhogy ne izgulj.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!