Találatok a következő kifejezésre: A 3 oltás után (19 db)

A 3. oltás után már le lehet vinni a kutyát sétálni vagy nem?

tegnap kapta meg a kutyánk(havanese) a 3.oltását kérdeztük a dokit már lelehet vinni azt mondta hogy csak 10 nap múlva és két hét múlva kapja meg a veszettséget, de én sok helyen olvastam többek között itt is hogy már ilyenkor le lehet vinni a szocializáció szempontjából...most akkor nem tudom mi legyen..már nem bírunk vele nagyon rohangálna nagyon aktív alig lehet lefárasztani kistest? de akkor is annyi energia van benne.. még egy kérdés a kennel köhögés elleni oltás az nagyon fontos hogy megkapja a kiskutya vagy elhagyható illetve ez mennyibe kerül kb???mert tegnap a bunkó doki volt aki csak beadta az oltást és semmit nem mondott... válaszokat el?re is köszönöm!!

Legjobb válasz: Én a kutyám a 3 oltás tán már sétáltattam. Az én dokim azt mondta hogy már lehet. De az enyém majd csak 1 éves korában kaphat vezsetség elleni oltást ezt mondta a dokim addig pedig vigyázzak rá! De már több kutyámnál így volt és semmi baj!

Én a kutyám a 3 oltás tán már sétáltattam. Az én dokim azt mondta hogy már lehet. De az enyém majd csak 1 éves korában kaphat vezsetség elleni oltást ezt mondta a dokim addig pedig vigyázzak rá! De már több kutyámnál így volt és semmi baj!
A dokid jól mondta, általában a 3. oltás után még ki szoktak várni néhány napot.
A kérdező hozzászólása: és ha nem tíz napot hanem csak 4-5 napot várok az is jó nem???
Én vinném. Igazából már a második oltás után 10 nappal is nagymértékû védettsége van, a +2 oltás a teljes védettség kialakulásához kell. Azért érdemes vigyázni, hogy ne egyen fel mindent az út szélérõl és jó, ha olyan kutyák közé viszed, akikrõl tudod, hogy oltva vannak. A veszettség elleni meg tökmindegy, mert gyakorlatilag nem lehet veszett állatokkal találkozni a városokban. A korai szocializáció nagyon fontos, ezért számomra megérne egy minimális kockázatot.
Az én orvosom azt mondta, hogy a negyedik oltástól számítva a 3.-4. napon lehet utcára vinni, emberek közé. Én már a második oltása után vittem (kénytelen voltam), nagyon figyeltem, hogy semmi se kerüljön a szájába, csak szagolni szabad (amúgy sem baj, ha ezt szokja meg) és senki sem simogathatta! Nem lett semmi baja:)
elõzõ vagyok: az én kutyum is kistestû:) )
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat , akkor hétvégén már levisszük sétálni, itt a környékünkön szinte minden kutyást ismerek és bevannak oltva a kutyáik ha meg kóbor eb jön akkor felvesszük meg figyelünk hogy ne vegyen a szájába semmit...szerintem akkor nem lesz gond...

Levihetem a 3. oltás után egy héttel a kutyámat?

Tudom,hogy csak a 4. után lehetne,de elég kis lakásban lakunk és itt már nem tudom lefárasztani.Meg van még 2 másik kutyám is,és olyan rossz,hogy a kicsit itthon kell hagyni amikor a nagyokkal megyek sétálni.

Legjobb válasz: Mivel van másik kutya is mellette, bõven immunizált már szerintem. Vigyed csak.

Mivel van másik kutya is mellette, bõven immunizált már szerintem. Vigyed csak.
vidd az enyém fajtiszta yorkie és én is levittem sõt a macskák közelébe is volt és azóta is (kopogjuk le) tejesen egészséges :)
Nekem westie-m van de mi az 5-nél vittük ki, de szerintem már viheted sétáltatni.Mi azért nem vittük mert még akkor pici volt és alig tudott futni =)
Én vittem az enyém, és jól van, most hat hónapos. :) Szerintem is veheted.
az én spánielem még csak most fogja megkapni, volt már kutyák közt, semmi baja...
Azért a séta után egy lábmosás nem ártana...:)

Lehetséges, hogy a Varilrixtõl görcsölt be a gyerekem 3 napra az oltás után? Van valakinek hasonló tapasztalata?

Legjobb válasz: Termeszetesen abszolut lehetseges, innen messzirol, ot nem latva csak azt merem irni, hogy majdnem biztos, de gyakorlatilag tuti, hogy attol volt. A varicella z. Adott esetben megtamadhatja az idegrendazert, es bar oltasnal ritkan fordul ez elo, de sajnos elofordul. Gondolom kontaktoltatok gyermekneurossal, utankovtes szukseges, de ha az oltas utan jelentkezett, akkor remelhetoleg tobbt nem fordul elo. Az ismetlo oltas ilyenkor kontraindikalt.

Termeszetesen abszolut lehetseges, innen messzirol, ot nem latva csak azt merem irni, hogy majdnem biztos, de gyakorlatilag tuti, hogy attol volt. A varicella z. Adott esetben megtamadhatja az idegrendazert, es bar oltasnal ritkan fordul ez elo, de sajnos elofordul. Gondolom kontaktoltatok gyermekneurossal, utankovtes szukseges, de ha az oltas utan jelentkezett, akkor remelhetoleg tobbt nem fordul elo. Az ismetlo oltas ilyenkor kontraindikalt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ez már az ismétlõ volt, az elsõ oltáskor még nem tudtuk, hogy lázgörcsre hajlamos a kislányunk és nem is volt baj, a második után 30 perc alatt tudták a mentõsök csillapítani a görcsöt, a mentõben leállt a légzése és nagyon megijedtünk. Neurologus vizsgálta, csináltak 2 EEG-t, amin nem találtak semmi kórosat. Arra lennék kíváncsi, hogy tényleg annyira nincs jelentõsége ebben a dologban az oltásnak, mint amilyen könnyedén lesöpörték az orvosok ezt a 3 napja lezajlott oltás tényét?
Nem tudom, en egeszen biztosan az oltasra veztnem vissza, de ha ok nem igy tettek, akkor biztosan meg volt az oka, hiszen om lattak labort, eegt, anamneziat. Bizz bennuk. Az oltas beegtajekoztatojaban egyebken szerepel ritka mellekhataskent. Ha ez volt az elso rohama, akkor nekem, egyeb adatot nem latva kezenfekvo volna erre fogni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én is azt gondolom, ha eddig semmi rohama nem volt, akkor biztos az oltás miatt volt. Ne hagyd ezt a tényt csak úgy félresöpörni, ezért mondják az orvosok épp, hogy az oltások veszélytelenek, mert még ha egyértelmû tünet van, azt sem jelentik :(
Kedves utolso, azert nem mindenki, nalunk szokas jelenteni. De egy ilyen nagyon komplex hatteru idegrendszeri elteresnel, fokent, ha egyszeri, nehez megmondani, hogy ez okozta-e. Vsz. Igen, de ha ne adja az Isten kiderul, hogy megsem, akkor volt egy teves riasztas, ami oriasi kolsegekkel jar (gyanitom egyebkent, hogy lazgorcsnek tekintettek, ilyen formajaban pedig, bar az oltas indikalta, potencialisan egy nathatol is bekovetkezhetett volna, ezert nem tekintettek szovodmenynek). Anyuka is jelentheti egyebkent a gyarto iranyaba a dolgot, ezt is tudni kell. No meg en egy oltasi szaktanacsadoval is konzultalnek. En is hanhsulyoztam a valszomban, hoyy LEHET az oltastol, de sok dolgot nem tudunk. Nem irja pl. A kerdezo, hoyy mennyire volt lazas a gyerek. Pedig fontos.


Az enyém sokat aludt oltás után.
Szia! a kislányom mindkét oltás után aluszékony lett és az elsõ után alig akart enni, estére belázasodott mindkettõ után, nyûgös volt és ha tisztába akartam tenni üvöltött és feszítette magát, én meg kész voltam idegileg mikor ennyire nehezen viselte , nagyon sajnáltam szegénykémet.
Hát én fiam még az oltás alatt sem nagyon sírt, egybõl felkaptam , és nevetgélt tovább mint elõtte. 2hós után belázasodott, de a 3hós után még ez sem, amúgy ugyanolyan jókedvû kis maszat maradt. :)
Délelõtt kapta az oltást, aluszékony lett, de egyben nyûgös is, és estére belázasodott. A 2 és 4 hónaposnál is (mindkétszer kettõt kaptunk). De másnapra mintha már mi sem történt volna. :-)
Mind a kettõ gyerekem átaludta az éjszakát az oltás után. Más bajuk nem lett, szerencsére.

Kullancs ellen megkaptam a 0-dik és első oltást 1 hónap után, viszont, ha nem kaptam meg a 3-dikat 1 év múlva mi a teendő?

Véd valamit,vagy be lehet pótolni?Pont terhes voltam amikor aktuális lett volna.

Legjobb válasz: A teljes immunizálás a 3. oltás után alakul ki. Tehát nem vagy védett a kullancsoktól.

A teljes immunizálás a 3. oltás után alakul ki. Tehát nem vagy védett a kullancsoktól.

A 3 hónapos oltás után elutazhatok a babámmal egy 300km-es útra?

A 2 hónaposnál nem lázasodott be, ett?l most jobban tartok. Két nappal az oltás után utaznánk. Ugye nem lesz akkor már gond az oltás végett, nem lesz még ny?gös a baba?

Legjobb válasz: Vigyél lázcsillapítót, és jó utat! Mikért ne mehetnél? Lehet, hogy kicsit nyûgösebb lesz, akkor borogasd be, ha meg belázasodik, akkor kell a lázcsillapító. Az oltás nem betegség! Mi is utána megyünk nyaralni... :-)

Vigyél lázcsillapítót, és jó utat! Mikért ne mehetnél? Lehet, hogy kicsit nyûgösebb lesz, akkor borogasd be, ha meg belázasodik, akkor kell a lázcsillapító. Az oltás nem betegség! Mi is utána megyünk nyaralni... :-)
Szia! Nyugodtan menjetek. Az tényleg jó, ha viszel lázcsillapitót. Megfelelõ öltözéket vigyél, vékony kabátka, hosszú ujjú body, kissapka, de egy anyuka tudja, hogyan vigyázzon a picire. Igaz, mi már 4, 5 hónaposak vagyunk és most jöttünk Németországból autóval haza. Jó nyaralást, kellemes pihenést! Üdv.
Szia! Mi közvetlenül a 3 hós oltás után mentünk anyósomékhoz, akik 296 km-re laknak. A fiam 1-kor megkapta az oltást, 3-kor indultunk. Végigaludta az utat, csak egyszer ébredt fel inni. Szerintem lázcsillapító meg meleg ruha, takaró mindig van egy kisgyerekes anyánál, ha utazik, ezért nem fontos mondanom, hogy tedd oda. A kocsi elringatja (mert gondolom kocsival mentek), és aludni fog. Jó utat kívánok! 6 hós baba anyukája

3 hónapos kötelező oltás után lehet aluszékonyabb a babám?

Legjobb válasz: Igen! Nekem oltások után mindig jókat aludt a lányom. Ennyi jó volt az egészben... :)

Igen! Nekem oltások után mindig jókat aludt a lányom. Ennyi jó volt az egészben... :)
Szia!Igen, nálunk is így volt.Sõt, az oltás napjáig minden éjjel 2 alkalommal felkelt enni a kisfiam, a szuri estéjétõl kezdve pedig átalaudta az éjszakát!:) Mi is nagyon örültünk, mert egyrészt mindenféle gond nélkül átesett a kötelezõn (se láz, se fájdalom...) másrészt pedig aludtunk mindhárman egy nagyot!
A dokinõnk is mondta, hogy lehet aluszékonyabb és étvágytalanabb a baba az oltások után. Hamarosan mi is megyünk, remélem megússzuk ennyivel és nem lesz lázas, stb.

A 3 hónapos kötelező oltás után, bágyadtabbak a babák?

Mikor haza jöttünk, olyan boldog volt. Evett, játszottuk, sokat nevedgélt, elég sokára aludt csak el. Olyan sokáig alszik most egyfolytában. Felvettem de tiszta kómás. Még enni sem kér. Szerintem nem lázas. A láz mennyire volt jellemz? nálatok?

Legjobb válasz: az enyém az minden oltás után (4,5 hós), sztem pici nyugtató van a szurikban

az enyém az minden oltás után (4, 5 hós), sztem pici nyugtató van a szurikban
Nálunk nem volt láz, de bágyadtság igen. Küzd a szervezete a kórokozókkal, azért ilyen fáradtka. Most a 4 hós után egy hétig nyûglõdés volt :(
A kérdező hozzászólása: Egy hétig? Az jó lehetett. Köszi a válaszokat!
Nálunk nem volt láz, viszont már hazafelé menet bealudt a kocsiban (pedig 2 percre van a rendelõ), aztán másnap szó szerint szinte az egész napot végigaludta. Szóval a bágyadtság normális ilyenkor.

Az baj, ha 3 héttel oltás után még mindig érzem a kis gombócot a fiam combjában? (3hós oltás)

Legjobb válasz: nemsokára megyünk az 5 hósra, de az egyik 4 hósat még mindig érzem. remélem felszívódik egyszer!

nemsokára megyünk az 5 hósra, de az egyik 4 hósat még mindig érzem. remélem felszívódik egyszer!

Hogyan előzzem meg a kisbabám belázasodását kötelező oltás után? Most 3 hónapos.

Legjobb válasz: Sehogy! A kötelezõ oltások nem mások mint az immunrendszert munkára bíró nagyon minimális mennyiségû fertõzések, amire a szervezet lázzal reagál! Kell, hogy baba lázzal reagáljon mert az jelenti, hogy az immunrendszere felismerte a fertõzést és védekezik ellene, vagyis mûködik rendesen! A szervezett lázzal, vagyis túlhevítéssel szabadul meg bizonyos baktériumoktól!

Sehogy! A kötelezõ oltások nem mások mint az immunrendszert munkára bíró nagyon minimális mennyiségû fertõzések, amire a szervezet lázzal reagál! Kell, hogy baba lázzal reagáljon mert az jelenti, hogy az immunrendszere felismerte a fertõzést és védekezik ellene, vagyis mûködik rendesen! A szervezett lázzal, vagyis túlhevítéssel szabadul meg bizonyos baktériumoktól!
Vírusokat akartam írni! vagyis a lázzal a vírusoktól szabadul meg a szervezet! Ahogy korábban írták, ha nem lázasodik be az azt jelenti a szervezete nem igazán védekezik az adott vírus ellen!
A láz természetes reakció, a szervezet immunrendszerének mûködését jelzi. Persze csillapítani kell, és odafigyelést igényel. Túlaggódni nem kell.
oltás elõtt kúp?
Homeopátiás oltáskivezetéssel, amit sokan félreértenek, ez az oltások káros hatásainak kivezetése, nem az oltásé. Elõtte nem szabad lázat csillapítani. Ne vidd telihold elõtt 3 nappal, és utána 2 nappal, mert olyankor gyengébb az immunrendszere. Legjobb fogyó holdkor. Immunerõsítésre kérdezz rá a dokitól, mit lehet a babádnak. Ha belázasodik, azt sem rosszként könyveld el, hiszen ez azt jelenti dolgozik a szervezete, és gyõzi le a vírusokat. Van olyan baba, akinél semmilyen tünet nincs, ez lehet azért mert erõs, de lehet pont az ellenkezõje is, hogy nem nagyon védekezik, gyengébb, ezt nem tudhatod. Ha szoptatsz egyél vitamindúsan, ezzel is segíted, és már maga az anyatej is védi.
Viburcol kúp? (homeós)
Állottvizes borogatással- bár, ezt már késõ elkezdeni- látom napokkal ezelõtt kapta az oltást.
Nálunk a védõnõ és a gyerekorvos is azt tanácsolja, hogy oltás után vagy elõtt adjunk kúpot és este is. Egy darabig adtam, aztán mikor nem adtam akkor sem lázasodott be. Ettõl még hatott az oltás szerintem. Szóval lehet a legjobb megoldás, ha nem adsz és, ha mégis lázas, akkor kúp, vagy Nurofen. Baja nem lesz, ha egy kicsit lázas lesz.:)
Nem baj ha lázas, mert a szervezet így látszik, hogy dolgozik. Egyébként a mai oltások már kevésbé okoznak lázat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!