Találatok a következő kifejezésre: A 3 oltás (145 db)

Kiskutyámmost kapta meg a 3. oltását. Kivihetem már sétálni? Mert még kap valami oltást. Denemtudom mire

Legjobb válasz: Még nem viheted ki még kap egy kombinált oltást és utána egy veszetség elleni szurit majd ha azt megkapta. Elvileg azal is kellene várni 2 hetet de a veszetség elleni szuri után egy hétel már nyugodtan leviheted. Csak az a lényeg, h vesztett kutya ne harapja õt meg dehát annak elég kevés az esélye... Tehát 3 olásal kivinni nem szabad. Azért oltják õket 2 hetente mert addigra alakul ki a védetség benne egy egy oltás után...

Még nem viheted ki még kap egy kombinált oltást és utána egy veszetség elleni szurit majd ha azt megkapta. Elvileg azal is kellene várni 2 hetet de a veszetség elleni szuri után egy hétel már nyugodtan leviheted. Csak az a lényeg, h vesztett kutya ne harapja õt meg dehát annak elég kevés az esélye... Tehát 3 olásal kivinni nem szabad. Azért oltják õket 2 hetente mert addigra alakul ki a védetség benne egy egy oltás után...
A kérdező hozzászólása: értemköszi(:
Szerintem még ne vidd ki, várjatok vele 1-2 hetet.
Velem most pont ez van. Az én kiskutyám is a 4. oltására vár. Valószinüleg ma kapja meg. Mi már a 3. oltás ótta visszük sétáltatni és nincs semmi baja.
De, rövid idõre, és odafigyeléssel érdemes õket kivinni. Nyilván ne keveredjen más kutyákkal, és szigorúan csak rövid pórázon, de nagyon is érdemes kivinni (hogy hozzászokhasson a különbözõ dolgokhoz, amikor még fiatal)
Én a második után már vittem ki, az orvos mondta, hogy vihetem, sõt nem is vigyáztam, engedtem oda bárkihez és nem lett baja. Mondjuk mi nem Magyarországon élünk, lehet itt nem olyan elterjedtek ezek a fertõzések.
Az én kiskutyám is tegnap kapta meg a 3.oltását. A doki azt mondta, hogy 3 nap múlva már vihetem sétálni, de azért vigyázzak, hogy ne nagyon egyen fel semmit a földrõl, és ha lehet csak oltott kutyákkal érintkezzen. Nem hiszem, hogy még nagyon oda fogom engedni más kutyákhoz, kivéve akiket ismerek:-)) Szerintem nyugodtan viheted, csak figyelj rá nagyon!!
Nekünk a doki azt tanácsolta, nyugodtan vigyük ki, rövid pórázon kis idõre, idegen kutyáktól jó távol. És ezt oltások elõtt.Igy is tettük, behülyült volna 3 hónapig bezárva panelban lenni. Azóta megkapta az oltásokat, semmi baja, makkegészséges, ismerkedik a környezetével, "szocializálódik":) nem bántuk meg a kivitelt, bár eleinte tartottunk ettõl. A 3. oltás után a veszettség ellenit kapta , rá fél évre újból veszettség elleni.Ja meg közben féregtelenités!Fontos.

Ha a kutyám 2 hete hétfőn kapta meg a 2. oltását, vihetem pontosan 2 hét elteltével hétfői napon a 3. oltásra? Vagy várjak még?

Legjobb válasz: Nekem doki mondta, hogy két hetet várjunk, hogy megkapja a 3. oltást, majd ugyanígy két hét volt a 4. Nem kell várnod. De ha pár napot csúszol, az sem baj.

Nekem doki mondta, hogy két hetet várjunk, hogy megkapja a 3. oltást, majd ugyanígy két hét volt a 4. Nem kell várnod. De ha pár napot csúszol, az sem baj.
Legalább két hetet kell várni. Amit írtál, az pont annyi.

A 3. oltás után már le lehet vinni a kutyát sétálni vagy nem?

tegnap kapta meg a kutyánk(havanese) a 3.oltását kérdeztük a dokit már lelehet vinni azt mondta hogy csak 10 nap múlva és két hét múlva kapja meg a veszettséget, de én sok helyen olvastam többek között itt is hogy már ilyenkor le lehet vinni a szocializáció szempontjából...most akkor nem tudom mi legyen..már nem bírunk vele nagyon rohangálna nagyon aktív alig lehet lefárasztani kistest? de akkor is annyi energia van benne.. még egy kérdés a kennel köhögés elleni oltás az nagyon fontos hogy megkapja a kiskutya vagy elhagyható illetve ez mennyibe kerül kb???mert tegnap a bunkó doki volt aki csak beadta az oltást és semmit nem mondott... válaszokat el?re is köszönöm!!

Legjobb válasz: Én a kutyám a 3 oltás tán már sétáltattam. Az én dokim azt mondta hogy már lehet. De az enyém majd csak 1 éves korában kaphat vezsetség elleni oltást ezt mondta a dokim addig pedig vigyázzak rá! De már több kutyámnál így volt és semmi baj!

Én a kutyám a 3 oltás tán már sétáltattam. Az én dokim azt mondta hogy már lehet. De az enyém majd csak 1 éves korában kaphat vezsetség elleni oltást ezt mondta a dokim addig pedig vigyázzak rá! De már több kutyámnál így volt és semmi baj!
A dokid jól mondta, általában a 3. oltás után még ki szoktak várni néhány napot.
A kérdező hozzászólása: és ha nem tíz napot hanem csak 4-5 napot várok az is jó nem???
Én vinném. Igazából már a második oltás után 10 nappal is nagymértékû védettsége van, a +2 oltás a teljes védettség kialakulásához kell. Azért érdemes vigyázni, hogy ne egyen fel mindent az út szélérõl és jó, ha olyan kutyák közé viszed, akikrõl tudod, hogy oltva vannak. A veszettség elleni meg tökmindegy, mert gyakorlatilag nem lehet veszett állatokkal találkozni a városokban. A korai szocializáció nagyon fontos, ezért számomra megérne egy minimális kockázatot.
Az én orvosom azt mondta, hogy a negyedik oltástól számítva a 3.-4. napon lehet utcára vinni, emberek közé. Én már a második oltása után vittem (kénytelen voltam), nagyon figyeltem, hogy semmi se kerüljön a szájába, csak szagolni szabad (amúgy sem baj, ha ezt szokja meg) és senki sem simogathatta! Nem lett semmi baja:)
elõzõ vagyok: az én kutyum is kistestû:) )
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat , akkor hétvégén már levisszük sétálni, itt a környékünkön szinte minden kutyást ismerek és bevannak oltva a kutyáik ha meg kóbor eb jön akkor felvesszük meg figyelünk hogy ne vegyen a szájába semmit...szerintem akkor nem lesz gond...


Van egy havanese-m tegnap kapta meg a 3. oltását, levihetem sétálni?

Legjobb válasz: Ajánlott a 3. oltás után még 2-3 napot várni, de szerintem ilyenkor már van olyan védettsége, hogy nem lehet baj. Szóval szerintem nyugodtan:)

Ajánlott a 3. oltás után még 2-3 napot várni, de szerintem ilyenkor már van olyan védettsége, hogy nem lehet baj. Szóval szerintem nyugodtan:)
Le csak ne szagoljon kakit és ne találkozzon nagyon még más kutyával és kevés idõre... csak hetente 1-2szer
Szerintem még várj két napot, mi is a 3.oltás után 2-3 nappal vittük le, hogy a védettség kialakuljon..két nap még nem a világ.. nekem is havanesem van, jó kutyázást!:)
Ahol voltam gyakorlaton (állatorvosi asszisztensnek tanultam, most vizsgáztam) ott 4. oltás+10 nap. Oltási program szerint a következõ: http://www.haziallat.hu/kutya/orokbefogadas-vasarlas/kiskuty..
A kérdező hozzászólása: Én már levinném csak anyu nem engedi, mert amikor kicsi volt talált egy kutyát és nem tudták h bevan oltva, levitték és másnap meghalt.Ezért nem engedi :|
Egyébként mért nem kérdezted meg az állatorvostól? Ha más nem, hívd fel, hogy mit mondd.. Mondd meg neki, hogy a 3. oltása van meg, biztos válaszol, hogy szerinte mikor szabad már levinni, hogy a legkevesebb esélye legyen elkapni bármilyen betegséget.
4/6 Ezzel csak az a baj, hogy pl nekem meg azt mondta egy csaj, aki kutyamentéssel foglalkozik, és neki magának is 7!! kutyája van, h sokszor az állatorvosok felesleges oltásokat akarnak beadatni, és h õ mindig pravo, két kombinált, veszettséget adat be, holott az állatorvosok a 3 kombináltat tukmálják ezerrel, de mivel õ rendszeresen hordja a kutyáit neki már megsúgták, h a 3. kombi fölösleges. Na ennyit az állatorvosokról is. Persze tudom, õ is pénzbõl él, na de na!

Lehet már sétálni vinni? 3 hónapos, tegnap kapta meg a 3. oltását, a következő a veszettség elleni lesz.

Legjobb válasz: Akkor lehet vinni, ha minden oltása megvan ami szükséges, féregtelenítést kapott és bolha kullancs ellen, valami szert.

Akkor lehet vinni, ha minden oltása megvan ami szükséges, féregtelenítést kapott és bolha kullancs ellen, valami szert.
kullancs szezon van! Sajnos ma már a kutya tartáshoz a folyamatos kullancs, bolha védelem is hozzá tartozik.
A kérdező hozzászólása: akkor tényleg megyünk :) van neki szép piros bolha nyakörve, szóval ez is kipipálva ;)
Szia nekem is 3hónapos kutyám van állatorvos azt mondta ha megvan a 3kötelezö oltás akkor lehet vinni sétálni a kutyát de bolha nyakörvet és ennyi viheted is a vesztség oltást majd megkapja késöbb de már viheted nyugot szivvel:) nem lesz semmi baj:) nyuglalom
féreghajtás és elsõ oltás után már simán, kövezzetek meg de ennyivel is már simán lehet vinni kutyák közé, semmi baja nem lesz.bolhanyakörv vagy valami még kellhet rá se más nem nagyon
Csendben mondom, hogy kölyöknél nem szoktak balhézni, azért írtam, hogy "elvileg"
A kérdező hozzászólása: a környékünkön nincsenek rendõrök. és csak egy kis kört szeretnék vele menni, hogy szokja a pórázt, a sétát.
arra figyeljetek, hogy elvileg, veszettség elleni nélkül, nem vihetnétek utcára. Ha megállít a közterületfelügyelõ vagy rendõr és nincs meg a veszettségije, elvileg megbüntethet.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, akkor mindjárt körül is nézünk a környéken :DD Az 1 hónapos dolog nem jött vna össze, még csak 2 hete van nálunk :)
3.hónapos? Persze hogy lehet! Jobb lett volna ha 1 hónaposan kezditek el. De igy is jó! Csak tanulja meg hogyan kell viselkedni a pórázon!
Vidd nyugodtan, veszettséget nem fog elkapni. Elvileg kéne még várni pár napot, mire az oltás hat, de szerintem túlzott óvatosság. Hadd menjen szegény, szüksége van rá!
Viheted.A veszettséget nem jellemzõ, hogy elkapja bármely más kutyától.
én 3honapos korában már vittem.Doki azt mondta, ne engedjem a kutyákhoz, mert még hiányzott valamelyik olytása, hog elkaphat valamit, sétáltattam és nem engedtem oda semmilyen kutyához, de ezcsak 2-3napig volt így.
A kérdező hozzászólása: Okok, majd azt is átnézzük. Mázli, hogy rövid szõre van :D

Most visszük a 3. oltásra a kutyut, parvo és kombinált volt már neki, de ma odajött egy kutya hozzánk, és a gazdija nem kapkodta el, h odajöjjön, szóval érintkeztek a kutyák Nem lesz baja, h nincs meg minden oltása?

Legjobb válasz: Nem lesz semmi baja, ne aggódj, de ne vidd még kutyusok közé. Ha sétáltatod, csak olyan helyre vidd ahol nem járnak kutyák. Sajnos a 4. oltás elõtt nagyon kockázatos az utcára vinni õket.

Nem lesz semmi baja, ne aggódj, de ne vidd még kutyusok közé. Ha sétáltatod, csak olyan helyre vidd ahol nem járnak kutyák. Sajnos a 4. oltás elõtt nagyon kockázatos az utcára vinni õket.
Van kert? Mert oda teljesen nyugodtan kirakhattad volna... Vagy a cane corso kutyád egy lakásban fog lakni? Nemhinném... Én kutyám is kinti kutya és amikor az oltásait kapta akkor is kint volt. Amúgy tényleg zseni dokid lehet. Amíg nincs meg az ÖSSZES oltása addig nem szabad kivinni az utcára, kutyákkal meg pláne nem érintkezhet... ha jól gondolom már lassan 3 hónapos lesz, ugye? Nemhinném, hogy olyan nehéz az a kutya.. És amúgy ha neadjisten olyan baj miatt mentek állatorvoshoz ami miatt le kell õt fogni akkor mi lesz? Nem fogod le mert ficánkol? Vagy ha be kell rakni a kocsiba és nem tud felugrani akk? Nem rakod fel mert ficánkol? Látodlátod...:) Pórázt rövidre fogod és felkapod. Majd írd meg h mi lett a kutyával. Ja, és ezt nem oltásnak szántam, csak h lásd a dolgokat.
Az utcán volt a kutya? Vagy parkba? Ha igen akkor mit keresett ott úgy h még csak 2 oltása van??? Vagy a kerítéshez ment oda az idegen kutya? Egyébként nemhinném, hogy ettõl lenne valami baja. Mennyire érintkeztek?
Ja, és emeletes házban lakunk.
Szia!Hát én komolyan vettem az állatorvos tanácsait.Ma délelõtt kapta meg a 4. oltását, 2 hét múlva kapja a veszettség ellenit.A doki azt mondta, egy hét múlva sétálhat a kutyus.Eddig még nem vittük sétálni, elsõ pillanattól fogva kint van neki a kutyapelus, nagyon ügyesen rászokott.Én nem mertem kockáztatni, igy majd egy hét múlva kezdünk el sétálni.Igy vagyok nyugodt :-))Szerintem ne sétáltad, amig nem rendelkezik a megfelelõ oltásokkal.
Nem kell túllihegni annyira ezt az oltás dolgot. A fertõzést nemcsak más kutyáktól kaphatja el, hanem Te is beviheted a cipõddel a házba. Vidd nyugodtan, lehetõleg ne zsúfolt kutyafuttatókba, hanem nyugisabb helyekre. Ha találkozik egy-két olyan kutyával, ahol tudod, hogy rendesen oltva vannak, akkor nem lehet semmi baja. De arra szüksége van, hogy már ilyen pici korban ismerkedjen a világgal. ha jól táplált egészséges kiskutya, akkor az immunrendszere is erõs, és nem kap el bármit olyan könnyen. Pláne ha már kapott elõtte oltást.
Utolsó, a nem munkakutyának nem fontos a szocializáció????? :-0
Munkakutyád van. A korai szocializáció nagyon fontos számára. Mindig van rizikó a kicsikkel. De az alap oltás benne van. Innentõl dolgozik majd benne, ha netán találkozna egy bacival. Sõt, az is lehet, megbetegszik, de jobban átvészeli, mint egy oltatlan kutya. Vidd csak ki. Az meg a végig oltott kutyánál is természetes, hogy nem engedjük a földrõl felszedni semmit. Amúgy, általában , a sétáltatók legtöbbjének oltott kutyái vannak.
Nem csak a másik kutyától kell félteni. A kicsi ha beleszagol más ürülékébe, vagy vizeletébe az pont olyan fertõzés forrás, mintha együtt lenne vele.
A kérdező hozzászólása: Azért nem kapkodtam fel, mert egy ficánkoló cane corsot nem könnyû "ölbe kapni", és nem 1 kiló... Köszönöm a válaszokat, de szerintetek akkor elhoztuk 2 hósan, kb. 4 hósan kapja meg az uccsó oltást, addig zártam volna be a lakásba? Nagy a lakás, de azért!
Okos dokid van. Semmi baja nem lesz. Max ha a földrõl felnyal valamit.
Pont h sétálni nem szabadna vinni utcára.. Amúgy ha ennyire aggódtál akkor miért nem emelted fel a kutyát?
A kérdező hozzászólása: Parkban sétáltunk, a doki szerint azért sétálni szabad, csak kutyák közé nem szabad vinni. Szaglászták egymást, meg játékosan harapdálták.
utolsó: Lehet, hogy beteg nem lesz a kutyád, de valószínûleg szobatiszta sem egyhamar. azokkal értek egyet, hogy te is beviheted a cipõd talpán és valóban, a sétáltatott kutyák be vannak oltva.én kivittem az enyémek parvo után már és nem lett semmi baja.
http://www.c3.hu/~oltinfo/gyari.htm Itt tájékozódhatsz.
Szerintem az elõzõválasz egy kicsit kínai az átlag ember számára. Itt egy áttekinthetõbb táblázat, attól függõen, hogy hány hónapos korban kapta az oltást, hogy kell-e újraoltani. http://pneumo.hu/Kezd%C5%91lap/Olt%C3%A1siNapt%C3%A1r/tabid/.. a kérdésedbõl itélve, ti 6 hónapos kor alatt oltottátok (3oltás), ezért 2 évesen újraoltják.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! igen 3, 4 és 5 hónaposan kapta az oltást

Egy 12 hetes havaneslány tulaja vagyok. Dec.30. -án voltunk a 3. oltásunkon, de nekem valahogy nem stimmelnek a dolgok. Szerintetek jó ez igy? A kutya ugye most 3 hónapos. Sosem volt kölyök kutyánk, Kleo az elsõ.

(Az elõzõ tulajnál sem oltást, sem chipet nem kapott, nem tenyésztõtõl kaptuk. )

Legjobb válasz: és mi nem stimmel? ez a parvó meg két kombinált. rendben van. a veszettséggel meg nem kell szerintem addig várni, sõt, mintha már törvényben lenne a 4 hónapos kor de nem tuti. eddig én kutyumnak is ugyanezek vannak, ez így van jól :)

és mi nem stimmel? ez a parvó meg két kombinált. rendben van. a veszettséggel meg nem kell szerintem addig várni, sõt, mintha már törvényben lenne a 4 hónapos kor de nem tuti. eddig én kutyumnak is ugyanezek vannak, ez így van jól :)
Sok orvos elhúzza a veszettségit. Adasd be 4 hónaposan neki. Jobban jársz, mert kötelezõ.
Németországban és Norvégiában például meg se kapják 1-1, 5 éves kor elõtt, hacsak nem utazik a kutya külföldre ahova ugye kell, mert azt mondják h nem terhelik a kutya szervezetét ennyi idõsen fölöslegesen. Megjegyzendõ Németo.ban a veszettséget - ugyanazzal a vakcinával - 3 évre adják. Kicsit túl van ez lihegve.
Nem mindenhol ugyanaz az oltási program. Amit mi kaptunk azt tudom mondani. 6 és 10 hetesen parvo, 8-12 hetesen kombinált (ebbõl a 7 komponensût érdemes, de azt kaptad). 4 hónapos koráig meg kell kapnia az elsõ veszettséget, illetve a chipet. Utána fél éven belül a második veszettséget. Ezek mellett féreghajtás 6-8 hetesen majd 3 hónaposan és onnantól 3 havonta. Egy másik dokinál elõször kapnak 2 parvót (6-8 hét) majd ezután a 2 kombi (10-12 hét). Szóval nekem hiányzik egy parvó a sorodból. a chip és az elsõ veszettség meg 1 hónapon belül esedékes.
ma 12:16 Tudod, ez itt Magyarország. Magyar törvényekkel.Nekünk e szerint kell élnünk. Ha túl van lihegve, ha nem. legkésõbb 4 hónaposan az elsõ veszettségi és 6 hónapon belül ismétlés.Utána évente 1x.
Magyarországon élek, de mégse tartom be, mert nem fogom túlterhelni a kutyám szervezetét feleslegesen - 1 évesen oltatok veszettséget elõször. És lehet jönni h törvény blabla...a póráz is kötelezõ, azt se használom feltétlen. Egyikkel sem ártok senkinek - legfõképp a kutyámnak nem.
A kérdező hozzászólása: Én is a parvot hiányoltam, úgy tudom, 4 oltás kell, és utána a veszettségi...Köszönöm!
tegnap 22:44 Ez a te dolgod. valahogy az emberek úgy vannak a törvényekkel, amire lehet hivatkozni pl ezen az oldalon, azt rákiabálják másra. Ami meg valakinek személy szerint nem passzol, azt lehet nem betartani, mert hülye a törvény. Nagyon sok kutya megkapja az elõírt oltásokat és kétlem, hogy bármi baja lenne belõle.

Kölyök yorkinál meg kell várni a 3 oltást mielőtt levisszük sétálni?

Az állatorvos ezt tanácsolta.

Legjobb válasz: Nem árt elkaphat valamit de nincs rá sok esély.De én várnék.

Nem árt elkaphat valamit de nincs rá sok esély.De én várnék.
minden kutyánál meg kell várni, hogy védett legyen
Én nem vártam meg, nem is lett semmi baja. mondjuk kutyák közé addig nem ment, de pisi-kakira, kis futkározásra mindig levittem. Inkább, mint hogy a szõnyegre pisiljen.
Inkább pisiljen a szõnyegre, mint hogy elpusztuljon. Azon az 1-2 héten semmi nem múlik. Én ezekben a hetekben kutyapelenkát raktam le neki a földre. Aztán ahogy már kijárhattam vele sétálni, pár hét után megtanulta a rendszert, és soha többé nem pisilt a pelenkára.
minden kölyök kutyánál a yorki se egy UFO az is egy kutya... 3. oltás plusz minimum 4-5 nap
Szerintem várd meg az oltást.De nekünk pl. az orvos azt mondta hogy azért tegyem rá a hámot hogy szokja, és az udvarba pórázon legyen egy 5 percet mikor leviszem pisilni meg megmozgatni.Mikor eléri a kor mikor lehet sétáltatni(elvileg 12-13 hetesen) akkor már nem kell annyit veszõdni vele mert ismerni fogja.

Levihetem a 3. oltás után egy héttel a kutyámat?

Tudom,hogy csak a 4. után lehetne,de elég kis lakásban lakunk és itt már nem tudom lefárasztani.Meg van még 2 másik kutyám is,és olyan rossz,hogy a kicsit itthon kell hagyni amikor a nagyokkal megyek sétálni.

Legjobb válasz: Mivel van másik kutya is mellette, bõven immunizált már szerintem. Vigyed csak.

Mivel van másik kutya is mellette, bõven immunizált már szerintem. Vigyed csak.
vidd az enyém fajtiszta yorkie és én is levittem sõt a macskák közelébe is volt és azóta is (kopogjuk le) tejesen egészséges :)
Nekem westie-m van de mi az 5-nél vittük ki, de szerintem már viheted sétáltatni.Mi azért nem vittük mert még akkor pici volt és alig tudott futni =)
Én vittem az enyém, és jól van, most hat hónapos. :) Szerintem is veheted.
az én spánielem még csak most fogja megkapni, volt már kutyák közt, semmi baja...
Azért a séta után egy lábmosás nem ártana...:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!