Találatok a következő kifejezésre: A 3 kisfiam nem (283 db)

Tényleg én vagyok az egyetlen anyuka akinek nem sikerült napirendet kialakítania? Nagyon egyedi eset a 3 és fél hós kisfiam?

Ebből áll egy napunk 3 és fél hós kisfiammal: délelőtt valamikor felkelünk, minden este 7-kor fürdünk, éjfél előtt elalszunk. :) Viccet félretéve az egyetlen fix az életünkben a fürdés. Változóan ébred reggel, napközben össze-vissza szopizik és alszik, este meg alig lehet lelőni. Még mindig napi 8-10 alkalommal szopizik, nappal 2 max 3 óránként. És nem nem alussza át az éjszakát. 2 hetes kora óta 2-szer kel, 1 és 5 körül, plusz mínusz 1 óra. 6 hetes kora óta nappal sokszor nagyon kicsiket alszik egy huzamban, fél-1 órákat, nagyon ritka a 2-3 óra nála. Hasfájós volt ezért felszoktattuk nagyon, állandóan kézben volt este. Ez által csak kézben alszik el, ringatva vagy hason. Össze tudom számolni egy kezemen, hogy hányszor sikerült elaltatnom a kiságyában. Ráadásul nem szenderül ám el olyan egyszerűen, állandóan túlpörög és ordít a fáradtságtól, ezért kész küzdelem egy altatás nálunk. Este nem lehet lelőni, 10 és éjfél között alszik csak el rettentő küzdelem és harc árán, mivel erőltetjük az alvást, ő meg nem akar aludni. 6 hetes koráig mindig elaludt az esti szopi után, legkésőbb 8-9-kor. Aztán ahogy hasfájós lett borult minden, azóta nem tudom hamarabb elaltatni. A védőnő szerint ne hagyjam délig aludni, hát köszi de ha álmos ordít a fáradtságtól. Igazából nem panaszkodni akartam, mert én így is jól érzem magam a kisfiammal, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ugyanis a férjem mostanában minden este azt szajkózza, hogy nagyon elrontottuk, elkapattuk a fiunk. Arról nem is beszélve, hogy sokan UFO-ként néznek rám, hogy nem tud egyedül elaludni, 2 óránként szopizik, na meg hogy nem alussza át az éjszakát, ez a kedvencem. :) Szinte szánnak, hogy nem tudok elmenni nélküle sehova, max 2-3 órára. De könyörgöm, azért vagyok itthon hogy vele legyek, kielégítsem a kis szükségleteit, ha kell akkor fél óránként. Egyedül a késői alvás zavar, pár napja a 3 hós oltás óta éjfélig dorbézol, nem sír, csak nem álmos, így én se tudok aludni a gügyögésétől, meg kell várnom hogy elaludjon, mert egyedül nem tud. Tényleg nagyon elkapattuk és örökké így marad? Vagy majd szépen lassan alakulnak maguktól a dolgok? Csináljak valamit másképp vagy jól van ez így?

Legjobb válasz: 3 hónapos gyereket nem lehet elkapatni!!! A kisfiad viselkedésében semmi rendkívüli nincs. Nagyon sok kisbabának hasonló a ritmusa. Nem kell ettõl kétségbeesni. Én a magam részérõl magam mellé fektettem és cicire tettem, attól õ tuti elaludt mindig, de õk sem egyformák. Olyan kisbabát is láttam már, aki szinte semmit nem aludt éjjel, viszont napközben annál többet. Szerintem nem vészes a gyereked, lehet hozzá igazodni. Enni minden baba 2-3 óránként szokott, éjjel is, nappal is. Ez majd néhány hónappal késõbb megváltozik, de most még az a jó, ha eszik éjjel is. Nem az a cél, hogy a mama átaludja az éjszakát, hanem az, hogy a gyermek igényei ki legyenek elégítve.

3 hónapos gyereket nem lehet elkapatni!!! A kisfiad viselkedésében semmi rendkívüli nincs. Nagyon sok kisbabának hasonló a ritmusa. Nem kell ettõl kétségbeesni. Én a magam részérõl magam mellé fektettem és cicire tettem, attól õ tuti elaludt mindig, de õk sem egyformák. Olyan kisbabát is láttam már, aki szinte semmit nem aludt éjjel, viszont napközben annál többet. Szerintem nem vészes a gyereked, lehet hozzá igazodni. Enni minden baba 2-3 óránként szokott, éjjel is, nappal is. Ez majd néhány hónappal késõbb megváltozik, de most még az a jó, ha eszik éjjel is. Nem az a cél, hogy a mama átaludja az éjszakát, hanem az, hogy a gyermek igényei ki legyenek elégítve.
óóó ne aggódj nálunk sincsen napirend:) ) miután nagyon változó a lefekvés és a reggeli felkelés ideje, így ha akarnám sem tudnám beállítani. Van hogy reggel fél 8-kor kel fel, de van hogy 10-ig alszik. Ez mind attól függ, hogy éjjel hogyan alszik. Így az összes szopi + evés tolódik. Sõt van, hogy az esti fürdetést sem tudjuk idõben megoldani. Én vittem babaúszásra és semmi nem változott tõle. Mondjuk nem értem, hogy a napirend dolgot mért erõltetik annyira. Szerintem semmi nem lesz, ha tolódik az egész (most le lehet pontozni)
És egy dologra viszont vértezd fel magad: mindig mindenki nálad sokkal jobban fogja tudni, mi kell a gyereknek, hogy te hol rontod el, és hogy bezzeg az õ gyereke ilyenkor már mi mindent tudott, stb. Ha nem vagy belül erõs és biztos magadban, akkor pillanatok alatt képes majd bárki elbizonytalanítani. Légy magabiztos, még ha kétséged is vannak. Ez, megjegyzem így is lesz mindig is. Egy anyának mindig vannak kétségei afelõl, hogy jól csinálja-e, de ezt a kétséget õrizd meg magadnak különben kikezdenek. Sose feledd el, hogy a gyermekedet nálad jobban nem ismeri senki! Következésképp te tudod legjobban, mi a jó neki. A többi pedig nem számít.
na, véletlenül elküldtem. Szóval viszem õket mindenhová magammal. De ami nekem fura, miért kell megvárnod, amíg elalszik? én csak akkor mentem be a fiamhoz, ha sírt, ha dumált magában és próbáltuk "altatni" csak jobban bepörgött.
Egy ekkora gyereknek még nem kell tudnia egyedül elaludni, vagy átaludni az éjszakát, és mivel anyatejes, a 2órnkénti evés is normálisnak mondható, gondolom többször eszik keveset. Az elalvást kell még gyakorolnotok. Nem is értem, olyan kicsi még...érdekes a környezeted, egyáltalán miért kellene nélküle mászkálnod? vagy hova kellene menned, ahova õt nem viheted? érdekes, nálunk senki nem sajnált engem emiatt, pedig már ketten vannak, kicsi korkülönbséggel, élmény velük akárhova menni, de mivel nincs segítségem,
"Tényleg nagyon elkapattuk és örökké így marad?" NEM! Egy ekkora babát nem lehet elkapatni! Rátok van szüksége, ennyi. Azért is igényli, hogy kézben altassátok. A napirendben meg nem az a lényeg, hogy mindent ugyanakkor csinálj, hanem legyen egy állandó sorrend (pl. játék-fürdés-evés-alvás). De ha felcserélõdik néha pár dolog, az sem baj.
Nálunk sincs napirend.Második gyerek, próbáltam kialakítani, de úgy h hozzá igazodom.Hát 10 hónapos de semmi napirend nincs.Annyira nem zavar, õt sem, csak mondjuk a nappali és esti alvás lehetne fix, mert az kimerítõ.Na jó, mondjuk az a fix csak h fél5-5kor kel reggel, meg van reggeli, tízórai, ebéd, uzsi v vacsi(újabban csak az egyik:S)-mindig más idõpontokban.A fürdést is mindig máskor igényli, ma pl fél 6kor fürdettem mert kézen volt, most alszik.Remélem 5ig, de lehet még felkel egy kis idõre.Szóval csupa meglepetés a gyerekem, nem tudok elõre tervezni vele semmit.Csak mindig aznap, az elsõ kajától függ minden, az egész nap.Az elsõ gyerekkel volt napirendünk, szóval nem rontottál el semmit, talán a másodikkal könnyebb lesz majd:) Ja, és h egyedül nem alszik, csak szólok h a lassan 6 éves lányom sem alszik el egyedül:) És a kisfiam sem, ölben altatom.Majd megnõnek:) Gondolom 20 évesen már megy nekik egyedül is:) Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni ezt a bebugyolálást. :) Igen én is úgy vagyok vele, hogy még pici, és olyan kis védtelen, szüksége van ránk. Sose hagynám sírni, a férjem szerint néha hagyni kellene. Mondtam neki, hogy egy ekkora babát még nem lehet elkényeztetni. Õ ilyen, így imádjuk, annál jobban tudjuk majd értékelni, ha egyszer magától fog elaludni, vagy nem kel fel éjszaka. Én is imádok hozzábújni. Hajlamos vagyok akkor is kivenni a kiságyból, ha nem sír. Szeretek vele aludni. :)
Jó hosszan tudnék írni, de idõ hiányában most csak arra válaszolok, hogy mi hogyan altattuk el a kislányukat a kiságyban. 1. hanyatt feküdt az ágyban és a popsija alá nyúlva picit rázogattuk, így mégsem kellett kivenni, de olyan ringatásfélének tûnt. 2. Ez a férjem találmánya, ez vált be igazán: Bebugyolálta takaróba úgy mintha pólyában lenne, még a keze is a teste mellé volt "szorítva". Az a lényege, hogy ne tudjon hadonászni és rugdosni a lábával, mert õ emiatt nem aludt el. Amint le volt fogva, már egy perc múlva aludt is, olyankor kibontottam, hogy azért mégse legyen úgy gúsba kötve. Ezt annyira megszokta, hogy azóta is hálózsákban alszik, még délután is. Ha véletlenül elfelejtem ráadni, csak pörög forog kínjában, látszik, hogy valami hiányzik neki.
Kétéves a kislányom, úgyhogy már nem annyira emlékszem, hogy mikor kezdtük a napirendet kialakítani, de biztos nem ilyen korán. Néhány fix pont volt, pl. az, hogy délután 1 körül mentünk sétálni, fél 8-kor pedig fürdeni. Egy ilyen pici babának még szüksége van a szüleire, nem lehet elkapatni. Így lesz majd kiegyensúlyozott, mert érzi, hogy nem hagyják magára, rátok mindig számíthat. Nekem két fontos elvem volt, van: az egyik, hogy egyéves koráig nem hagytam sírni, inkább felvettem - nem lett elkényeztetve, kedves, mosolygó kislány - 13 hónaposan viszont rászoktattam az egyedül alvásra. A másik pedig a napirend - ezt késõbb majd fokozatosan tudod kialakítani, leginkább akkor, amikor már csak kb. 2x alszik naponta. Akkor viszont a napirendet érdemes betartani.
utolsó vagyok szintén. Nos az én fiam csak kb. két hónapja csinálja, hogy gügyögve alszik vissza hajnalban. Napközben pedig vagy cicin alszik el, vagy járkálok vele a lakásban. Másképp nem megy, de nem bánom, mert imádom amikor hozzám bújik és fogja a nyakamat a pici kezével, mikor nagyon fáradt. Úgy sem lesz sokáig ilyen pici és élvezem még azt is, ha rajtam alszik:)
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy nem vagyok egyedül, már nem érzem magam és a fiamat csodabogárnak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, megmutatom majd a férjemnek is. :) Én sem értem minek kell ezt annyira túldramatizálni. Majd lesz napirendünk egyszer. Megpróbálok nem foglalkozni a "kedves" rokonok, ismerõsök okoskodásaival. Hisz van egy csodálatos, ügyes, értelmes, jókedvû, kiegyensúlyozott kisfiam, aki már a súlyát is megduplázta. Ezeket a tulajdonságokat nem adnám oda semmilyen napirendért cserébe se. Egyedül hagyni azért nem tudom a kiságyában este, mert 1. odaköltöztünk a szobájába. :) 2. hiába gügyög el fél órát is, ha megunja elkezd sírni, és fel kell kelnem hozzá elaltatni, ugyanis említettem nem tud egyedül. Erre tipp, hogy hogy altassam a kiságyban akár segítséggel is?
utolsó vagyok, az én fiam sem tud egyedül elaludni. én is egy kezemen számolhatnám, hogy hányszor aludt el magától:) De hisz ezért vagyok neki. Õ is olyan volt hogy éjfél elõtt nem sikerült bevarázsolni az ágyba kb 5 hós koráig, most annyiban változott a helyzet, hogy hiába alszik el 8 és 10 között, betesszük, de fél óra múlva felsír. Nem tudom, hogy miért de megnyugtatjuk és vissza rakjuk. Na ezt egy párszor eljátsszuk és utána aludhatunk mi is. Úgyhogy ne aggódj semmit nem rontottál el
én elvinném Dévény tornára, vagy babaúszásra, és mindjárt aludna.
Szia! Az én kislányom most 3 hónapos. Nálunk sincsen napirend, megmondom õszintén nem is próbáltam bevezetni, egyetlen ami fix a napunkba az a fürcsi(este7-8között). Régebben mi is sokat kínlódtunk az elalvással.Elaludt a cicin vagy böfizés közben, aztán amikor leraktam a kiságyba aludni rögtön kipattant a szeme és kezdhettem mindent elõröl. Volt olyan hogy éjszaka 2és fél óra kellett mire visszaaludt. 2 hete bevezettem azt hogy tök sötétben csinálok mindent éjszakánként. Bevált. Azóta szépen alszik éjszaka, nem kell ringatni, leteszem és alszik magától, sõt 1 etetést már ki is hagy. Azóta a napközbeni dolgaink is rendszerezõdtek, szinte mindig ugyanabban az idõben szundikál 20-30perceket. Sokkal kiengyensúlyozottabb lett és énis többet tudok pihenni.

Mennyire ártalmas a röntgen babáknál? Kisfiam 1 éves és most lesz a 3. röntgenfelvétele. Tudom, hogy muszály, de nem örülök neki. Nagyon árt?

Legjobb válasz: Sajnos 1* a kisfiamat is muszáj volt megröntgenezni, mert tüdõgyulladása volt. Hogy a 3 sok-e ilyen kicsiknél, azt nem tudom, de van valami határérték, hogy milyen idõközöntként röntgenezhetõ valaki, csak már nem emlékszem rá, hogy mit kérdeztem, hogy mennyi idõn belül voltunk-e röntgenen.

Sajnos 1* a kisfiamat is muszáj volt megröntgenezni, mert tüdõgyulladása volt. Hogy a 3 sok-e ilyen kicsiknél, azt nem tudom, de van valami határérték, hogy milyen idõközöntként röntgenezhetõ valaki, csak már nem emlékszem rá, hogy mit kérdeztem, hogy mennyi idõn belül voltunk-e röntgenen.
Nem árt nagyon. A megfelelõ részeket mindig letakarják védõruhával. Sokkal rosszabb, ha nem derül ki pontosan, hogy mi a betegsége.
véreshurka! nem vicc!
Tisztában vagyok vele, hogy nem nevelés kérdése, ne is gondold, hogy bárki hibáztat! Inkább együttérzek, bár nálunk a gyógyszerbevétel szerencsére nem gond (amíg szirup formában van), de a válogatság azért bizonyos szinten nálunk is megvan. A kúpra nem is gondoltam, de milyen igaz! Javulást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon nehéz eset a kisfiam és hidd el nem nevelés kérdése.Nagyon válogatós és ezen sajnos hiába próbálkozok változtatni nem megy:(ha kell képes inkább kihányni legyen az bármi olyan dolog, mit nem szeret.Gyógyszert nem sokat látott még , enni meg fõleg.Ha lázas akkor a kúp, mióta megszületett kétszer kapott szurit, persze azt is csak azért mert szájonát nem ette meg.Csak vízet iszik , így még arra sincs lehetõségem hogy belecsempésszem.
Elsõ vagyok - és ha lázcsillapítót kell szednie vagy antibiiotikumot, azt hogy oldod meg? Mármint vannak esetek, hogy muszáj bevenni a gyógyszert, akkor ilyenkor intravénásat kap? Nem piszkálás, tényleg, csak kíváncsiság.
16, 24-es vagyok. a céklát úgy szoktam hogy feldarabolom mint a krumplit és odateszem fõni. aztán 10 perc után teszem bele a krumplit. majd egy újabb 10-15 perc és mikor megfõ a krumpli a céklának is elég, az nem lesz puha. én összeturmixolom a kettõt és úgy adom a husihoz. hátha tetszene a fiadnak a színe :) vagy pl. májat rántsd ki mintha hús lenne. javulást nektek :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!Bár csak megenne ezekbõl a kisfiam valamit is!:(
ez tényleg csak az alsó határ. lányom mégcsak 1, 5 éves de 3 hónapos korától kapta a maltofer cseppet. abbahagyhattuk 15 hónaposan de sajnos tegnap megint rossz lett az eredménye 6-os. legutóbb 12-es volt akkor mondták még egy hónapig kapja a cseppeket. akkor lett 16 és másfél hónap alatt ment le 6-ra :( igaz õ koraszülött, és vért is kapott 7 hetesen. amit tehetsz: sóska, spenót, máj, cékla, vöröshús. ezeket csinálhatod neki de mindegyikbõl csak egyszer egy héten. vagy van a gránátalma lé, de az igazán savanyú, bár lehet teába jó lenne neki.
A kérdező hozzászólása: Skarlátja volt a doktornõ szerint, majd valami allergia, mit még ma sem tudjuk mi az, a bõre viszketett és durva tapintású volt.Ekkor lett az elsõ vérvétel, nem lett jó az eredmény, gyulladás volt a szervezetéban, majd két hét múlva egy újabb vérvétel, most meg a vas a bûnös:(
Ha a természetes gyógymódokat szereted, akkor darálj le egy kis mákot, piríts meg enyhén, ugyanannyi szezámmagot, és keverd össze mézzel, ízlés szerinti keménységûre. Ezt tedd hûtõbe és mindennap egy kávéskanállal adj neki. Nekünk ez vált be a vaspótlók, elõször a Ferro kid, utána a maltofer nem. Javítottak a vérképén, de nem hozták helyre. Nálunk egyébként az utolsó elõttem kérdezõnek az étvágytalanság, sápadt bõr volt a tünet.
Én azt szeretném kérdezni milyen tüneteitek voltak hogy vashiányra miatt csináltattatok vérvételt?
Az én lányom Maltofer szirupot eszik. Ez vény köteles, de gondolom a háziorvos felírja ha kéred. Vaníliás íze van, a lányom szereti. Próbáljátok meg. Nekünk hamar rendbe hozta az értékét. Hátha nektek is beválik.
A kérdező hozzászólása: Csak vizet iszik!Most van valamilyen homeapátiás golyocska, azzal próbálkozok, de gyógyszer az semmiképp.Nem fogadja el, ha erõsakkal közelednék, szerintem képes lenne arra is hogy kihánnya:(Nagyon szomorú vagyok , mert nem találom a megoldást!De köszönöm segítséged!:)
Értem, ez nagyjából az alsó határ, tehát még belefér, szerintem, ha picit most figyelgeted, hogy olyan ételeket kapjon, amelyeknek elégséges a vastartalma, akkor nem lesz baj. Figyelgessétek azért az értékeit, meg ha fáradékonyabbá kezdene válni, akkor ismét nézessétek, de esetleg kipróbálhatsz cseppentõs vitaminokat is, ezt gyógyszertárban kell megérdeklõdni, azt bele tudod csempészni a teába is! :)
A kérdező hozzászólása: Sajnos a véreshurkát nem eszi meg:(és még tudni kell róla hogy nagyon válogatós.Sok dolog miben vas van , meg sem enné:(Zõldségek, fõzelékek, máj egyiket sem eszi.Húst is nagyon ritkán:(((
A kérdező hozzászólása: Vas:8.2 umo1/1.Köszönöm a segítséget!
nézd, ezt gugliztam neked: http://felicitasz.blog.hu/2010/02/23/etelek_vashiany_ellen esetleg, ha leírnád, hogy mennyi az értéke pontosan, akkor még tudnék segíteni! :)
mi ezt adtuk a fiamnak.. (jutalomként) gumicukorként õ se fogadott el semmit http://www.drlenkei.hu/component/page, shop.product_details/f..


2 hónapos kisfiam 3. napja nem kakál. Anyatejet kap kb.2/3 mennyiségben a maradék 1/3 tápszer. Mert sajnos nincs elég tejcsim. Ilyenkor is normális, ha pl. csak 5 napra kakál?

Tudom, hogy 100%ban anyatejeseknél normális, de így? El?z?leg segítettem neki h?mér?vel, székletlazítóval, de lehet, hogy nem is kellett volna, csak türelemmel kivárni?

Legjobb válasz: 3.-4. nap én már lázmérõvel rásegítettem.

3.-4. nap én már lázmérõvel rásegítettem.
Olvasom még. Nem "ragacsos" jellegû a széklete? Az orvos nekünk azt mondta, hogy a széklet változó állaga miatt van. Add neki oda az almát ne csak a levét legalább két nap, semmi baja sem lesz. Csak végig megy rajta és kijön ahogy megette. A levét lehet hogy csak kipisili. Ha nem görcsöl, nem fáj a hasa lázmérõzni elég 4 nap múlva.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy válaszoltál, remélem olvasod még! 2 hónaposan negyed almát lereszeltél és úgy adtad, ha jól értem? Mert csak a levét mertem adni, azt is két kiskanállal kb, de nem segít, azóta is 2 naponta lázmérõzöm, viszont nem a széklet kemény, mert szép mustársárga és az állaga is olyan, mint a mustárnak. Nem értem, miért nem nyomja ki magától.
Bocsi, hogy most írok csak, de nem figyeltem. Én azért adtam almát, mert a tápszer és az anyatej mennyisége változó volt. Pontosabban egyre több anyatejet tudtam neki adni, így hígabb vagy sûrûbb volt a széklete és szegénykém nem tudta kinyomni. Csak azt láttam, hogy erõlködik és görcsölt is a hasa. Anyukám mondta adjak egy kis almát, majd az rendbe teszi a székletét. Így is lett, nem kellett többet lázmérõzni. Azóta is rendszeresen kap almát. Sokan írják, hogy hasfogó az alma. Nem adtam sokat kb. egy negyed almát.
A kérdező hozzászólása: Az alma nem hasfogó? 2 hónaposan már merjem adni?
Nálunk is ez volt a gond. Egy kis reszelt alma naponta egyszer megtette a hatását, és a hasfájás is elmúlt.
A kérdező hozzászólása: 10-kor megivott 60 ml-t, de sajnos nem hat. Du kapott laevelocot, ha fürcsiig nem produkál kakit, lázmérõzés lesz.Köszi a válaszokat
A mecsek tea nálunk szorulást okozott!Sima babavizet melegíts meg lógasd bele a filtert bele a cukor és legalább 30-40ml-t itass meg vele.Írd meg majd, hogy segített e!Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: A Mecsek teát adom neki, abban kamilla is van, de cukor nélkül, meg azt hallottam, hogy cukorral kell felfõzni a vizet és úgy bele a tea. De köszönöm a válaszokat, kipróbálom így, hogy utólag teszem bele a cukrot. Remélem hatásos lesz!
Cukros kamillateát csinálj neki és meglesz a hatása!Én úgy csináltam, hogy a filtert kb fél percig lógattam a 1, 5 dl vízbe és utána tettem bele egy teáskanál cukrot.Nálunk kb 1 óra múlva megvolt a hatás és megoldódtak a kakigondok pedig elötte õ is csak hõmérõzéssel tudott kakilni.Ne minden nap add neki mert kiszáríthatja a beleit.Nálunk elég volt 3-4 naponta és utána már 1 héten egyszer is elég volt.A cukor nélküli kamillatea szorulást okoz!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Megpróbálom, bár ma pont lázmérõztem, de holnaptól alma!:)

Kisfiam 5 hónapos lesz sajnos nem elég a tejem neki ezért tápszerrel pótlunk Adtam már neki kicsi reszelt almát is meg barackot de valamiért 3 napig nem volt széklete megkellet lázmérőznöm tegnapellőt volt egy kicsi tegnap óta megint semmi. Mi lehet?

Még a foga is jön.

Legjobb válasz: édeskömény teát adj neki attól beindul a bélmozgása.gyógyszertárban vagy esetleg dm-ben lehet kapni 300-400 ft körül van.nekem is ennyi idõs a kisfiam neki jót tett.

édeskömény teát adj neki attól beindul a bélmozgása.gyógyszertárban vagy esetleg dm-ben lehet kapni 300-400 ft körül van.nekem is ennyi idõs a kisfiam neki jót tett.
lehet, hogy az almától. Én most megfõztem az almát az ikreimnek, mert a kislányom is nehezen kakált tõle.

Normalis az h.3 eves kisfiam nem tud 10-ig elszamolni? 2 evesen eltudott most meg 1, 2, 5, 10. es a szinekkel is igy van ha leulunk jatszani adja amilyen szint kerek tole, de ha megkerdezek valamit h. ez milyen szinu tuti h. nem azt mondja.

azt latom rajta h.nem is erdekli ha szamolunk,de amugy nagyon okos mert olyanokat mond vagy kerdez hogy a hjam egnek all.de a szamolas es a szinnel bajba vagyunk.szerintetk van miert aggodnom?

Legjobb válasz: 3 évesen komolyan ilyesmivel nyaggatod? Jééézus, szegény kiskölyök.

3 évesen komolyan ilyesmivel nyaggatod? Jééézus, szegény kiskölyök.
Értem, tehát te csak azért "tanítgatod" ilyesmire, mert le akarod pipálni a ismerõseidet. Remek indok, mondhatom -.-" Te magad válaszoltad meg a dolgot: összezavarod, hiszen még nagyon kicsi, és kétféle dolgot kell összerendeznie magában. Az ilyen jellegû tanítást szerintem hagyd a pedagógusokra, az az õ szakmájuk, õk értenek hozzá.
Ha egyszer már tudta õket, akkor szerintem más áll a háttérben. Lehet, hogy egyszerûen tényleg nem érdekli, vagy élvezi azt a figyelmet, amit esetleg Tõled kap, ha nem jól válaszol... Mondjuk pl. magyarázol neki... Én emlékszem kiskoromból, hogy olyanokat is megkérdeztem pl. amit már tudtam, csak azért mert akartam hallani, hogy anyu hogy magyarázza meg. Pedig én sem voltam elhanyagolt gyerek, rengeteget foglalkoztak velem.. :)
A kérdező hozzászólása: kepzeld nem nyaggatom, csak probalom tanitgatni 1-2 dologra , meg a tobbi ismeroseink gyereke mar tud szamolni.de lehet a z is bezavarja h.kulfoldon elunk es az oviban angolul tanitjak en pedig magyarul.
nem lehet, hanem tuti ez a "gond".De ne aggódj, ha itthon lennétek akkor is normális lenne, az oviban a kis csoportban a számolás elõkészítése és "tanítása" a feladata a pedagógusoknak, szóval minden oké nálatok:)
Teljesen felesleges ekkora gyereknek 10-ig számolnia. Neki az olyan, mint egy mondóka, amit már lehet, hogy megunt, ezért variálja. Nem valószínû, hogy érti, mit is jelentenek a számok, ez majd iskoláskorára alakul ki benne. Egyelõre inkább csináld azt, hogy számoljatok pl. lépcsõzés közben, vagy séta közben a lépéseket így: 1-2, 1-2. Kérd meg, hogy hozzon neked oda két építõkockát pl. Aztán ha ez már megy, lehet 3-ig számolni mindenfélét, és három dolgot kérni tõle. És így tovább. Így tényleg számolni tanítod, és egyszer majd szép lassan eljuttok a 10-ig is :) Ha az ismerõs gyereke hibátlanul tudja a számolós mondókát, az nagyon szép, de attól még (feltehetõen) nem tud számolni. A színekkel valószínûleg semmi gondja nincs a fiadnak, de ha feladat elé állítod, valószínûleg direkt nem jól válaszol, mert kíváncsi a reakciódra, ahogy fent is írták. Légy türelmes, és ne aggódj.
Biztos hogy ez gond lehet hogy az oviban és otthon más nyelvet hall. A szomszédunk romániában laktak.A kissebik fiu 5 éves koráig alig tudott beszélni, mert az oviban a román nyelvet hallota otthon meg a magyart.
Egyrészt szerintem is felesleges erre külön tanítani. Meg lehet tanítani akár százig is számolni, de attól még nem lesz számfogalma. Az enyém négy éves, és néha õ is összekeveri a számokat, de hát mi van akkor? Semmi. Meg fogják tanulni, majd, ha itt lesz az ideje. Egy három éves pláne nincs elkésve semmivel. Másrészt természetesen az is bekavar, hogy otthon magyarul hallja, máshol meg más nyelven. Kár ilyennel összezavarni. Nálunk az a helyzet, hogy amikor befejezi az ovit, akkor fogunk külföldre költözni, és erre anyukám mondta, hogy 6 éves kora körül tanítgassam olvasni, hogy magyarul is tudjon. Én meg mondtam, hogy tutira nem fogom, mert az iskolában úgyis angolul tanul majd, más se hiányzik, mint hogy ezzel bekavarjak neki, amikor a tanulmányai során úgyis az angolt fogja használni végig. Majd ha már az iskolában tökéletesen megy neki, akkor megtanul magyarul is olvasni, de addig nem fogom megzavarni kétféle olvasástanulással.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat mindenkinek!!!de a 23:06 es a 23:16, valaszokra inkabb nem lettem volna kivancsi, ha valaki nemtud normalis valaszt adni akkor inkabb neadjon semmilyet, nemakarok en senkit felulmulni te nagy okos 23:16-os csak gondoltam az gond lehet h.az en fiam nem tud az meg tud!!!!
urtica urens ch 30 napi 3*5 golyó
Én is azt használtam és mellette (gondolom azt tudod) nem szabad fejni vagy legalábbis csak annyit, hogy már ne feszítsen szóval minimálisat de nehogy begyulladjon. Nekem 5 nap alatt csontra elment a tejem.
Én is annyit fejtem le, hogy a csomókat ne érezzem, napi 2-szer, aztán 1-szer, aztán 2 nap múlva.
Én is annyit fejtem, hogy nagyon ne feszüljön. Viszont 3 nap múlva az egyik begyulladt, így elkezdtem vizesruházni. Azzal szépen elapadt.

A 3 hónapos kisfiam nem akar este aludni. Mit tegyek?

Eddig hasfájós volt, esténként sokat hordoztuk. Most már kin?tte, de este 10 el?tt nem akar elaludni, csak sírdogál és ny?gl?dik. S?t, van amikor éjfélkor alszik csak el.

Legjobb válasz: Sokat hordozgattátok és bizti, hogy hiányolja. Szerintem ha sirdogál is ne vedd ki az ágyából, majd meglátod, egy hétig csinálja aztán fel fogja adni. Tudom, hogy nehéz, de végig kell csinálni. Vagy estleg ne hagyd aludni délután 3-4 után, hogy fáradt legyen estére és tudjon aludni.Sok sikert!!!

Sokat hordozgattátok és bizti, hogy hiányolja. Szerintem ha sirdogál is ne vedd ki az ágyából, majd meglátod, egy hétig csinálja aztán fel fogja adni. Tudom, hogy nehéz, de végig kell csinálni. Vagy estleg ne hagyd aludni délután 3-4 után, hogy fáradt legyen estére és tudjon aludni.Sok sikert!!!
Szerintem egyáltalán nem jó stratégia, ha hagyod sírni a babát. Több cikket lehet arról olvasni, hogy esetleg lelki sérülést is lehet ezzel okozni a babában. Lehet, hogy nekem szerencsém volt, de én kitartóan ringattam, ha akarta hajnali háromig (bár ez nagyon a hasfájós idõszaka volt). Aztán csökentette éjfélre és aludt délig, persze a 3 óránkénti evést nem hagyta ki. Aztán eltelt egy két hét és azon kaptam magam, hogy este tíz óra, és õ már alszik. Már 5 hónapos és a fürdetés utáni evéssel el is alszik nyolcra. Én mindig a babámra bíztam. Soha 3 percnél többet nem sírt, és mégis... Talán annyit érdemes megemlíteni, hogy azért fürdés után már nem a nappaliban lenni vele, hanem a saját szobájában, vagy a hálóban, ahol csend és félhomály van. Ha épp beszélni kell hozzá, nyugtatgatni, azt is csak suttogva. Ha anyatejen él, próbáld esetleg többször cicire tenni, mert estére általában kevesebb termelõdik, lehet, még nem lakott jól. Remélem segítettem! Kitartás, és sok sikert!

Altathatom a 3 hetes kisfiamat hason napközben? Nem megterhelő ez a póz kitekert fejjel az izmocskáinak?

Legjobb válasz: 21.35-ös válaszolónak: a kisfiam mindig hason aludt, viszont ébren õ is utált hason lenni. Elég késõn kezdte emelni a fejét is.

21.35-ös válaszolónak: a kisfiam mindig hason aludt, viszont ébren õ is utált hason lenni. Elég késõn kezdte emelni a fejét is.
szerintem úgy altasd ahogyan neki jó!Ha hason szeret lenni akkor aludjon hason!Nekem három gyerekem van és csak a középsõ aludt háton, pedig én hason alvást "erõltettem"neki.A pici pár hetes korától úgy alszik el, hogy hason fekszik és még a babakocsiban is!Nekünk van légzésfigyelõnk, így ha baj van jelez!
Mi 11 hetesek vagyunk és a mai napig 2 hetes kora óta hason alszik, csak így tud ugyan is. Az elején én is csak napközben még nagyon kicsi volt, esti alvásnál is úgy aludt el de mikor jó mélyen bealudt átfordítottam, 1 hónapos kora óta nem forgatom, hason alszik éjjel nappal. Még a babakocsiban is úgy maradt... Sok mindent hallottam miért ne altassam így, de ha máshogy nem ment akkor mit tehettem volna?!
nyugodtam, szerintem nem megterhelõ. az én babám hasfájós volt, és hason szerettet és tudott a legjobban aludni.
második vagyok. most õszintén: hason ne altassuk , mert bölcsõhalált halhat, a hátán ne altassuk, mert bukhat és félrenyeli, megfullad, oldalt ne altassuk, mert gerincferdülése lesz.... szóval akkor hogyan is kellene altatni a babákat? :)
Persze! Ha újra kezdhetném, én hason altatnám. De kezdõ anyukaként hallgattam a védõnõre (bölcsõhalál), és háton altattam. Most ott tartunk, h. utál hason lenni, nem kúszik, nem játszik hason, csak hisztizik, h. nem akar úgy lenni, ill. egybõl hátára fordul. Pedig van légzésfigyelõnk, nem is értem magam, miért hallgattam a védõnõre... Minket is hason altattak a szüleink, mégse lett semmi bajunk.
Igen ebben van valami, bölcsõ halál hason alvástól. Ez egy érdekes dolog akkor az én kislányomat miért altatták folyton hason a kórházban még benn voltam vele 1 hétig?! Az ottani dolgozók nem tudják milyen veszélyes hason aludniuk?! Hát nem tudom mi igaz ebbõl, hogy csak ez kell hozzá semmi más, de nem hiszem hogy akkor õk is úgy tették volna le aludni. Az elsõ író voltam.

3 és fél hónapos a kisfiam.3 hete beteg voltam és abba kellett hagyni a szoptatást. El is ment a tejem, azóta nem is szopiztattam, de még így is van kb 20ml. Nem sok de 3 hete nem apadt el. Visszafordítható?

Valakinek valami módszere?

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy vissza lehet hozni. Sõt, azt olvastam, hogyha valaki örökbe fogad, és gyakran mellre teszi a babát, akár attól is megindulhat. Nekem 3 hónapos volt, amikor hirtelen a 250 gr-ból cicinként lett 40 gr. Azóta sem tudom miért. Egész nap szoptattam, szó szerint 1 hétig. És visszajött. De sajna ehhez az is kell, hogy a baba partner legyen benne. Van amelyik lefordul a cicirõl és sír, ha üres.

Én is úgy tudom, hogy vissza lehet hozni. Sõt, azt olvastam, hogyha valaki örökbe fogad, és gyakran mellre teszi a babát, akár attól is megindulhat. Nekem 3 hónapos volt, amikor hirtelen a 250 gr-ból cicinként lett 40 gr. Azóta sem tudom miért. Egész nap szoptattam, szó szerint 1 hétig. És visszajött. De sajna ehhez az is kell, hogy a baba partner legyen benne. Van amelyik lefordul a cicirõl és sír, ha üres.
siman vissza lehet hozni. hivj fel egy szoptatasi tanacsadot. http://www.lll.hu oldalon talalsz. Onkentesek, szakszeru valaszt toluk kaphatsz. Addig is tedd a babad minel tobbszor mellre, ha meg elfogadja.
Amíg egy kicsi is van, addig van remény. Igen, az a legjobb, ha minél gyakrabban ráteszed cicire, ha csak a szájában van és nyamnyogja, szívogatja, akkor is vissza tudja hozni. Nekem is majdnem elment 3 hónaposan, a védõnõm tanácsolta az urtica urens 5 ch s homeopátiás bogyókat. Visszajött, cca egy hét kellett hozzá, vagy egy kicsivel több nem emlékszem, Most már több mint egy éves, és mivel nagyon szeret cicizni, most már apasztanám, de nekem meg az nem megy. Tépi a blúzomat érte..:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!