Találatok a következő kifejezésre: A 3 kisfiam (805 db)

Van még itt olyan, akinek ilyen picurka a 3, 5 éves kisfia? 95 cm és 14 kg.

Az ismeretségi körben csak olyan gyerekeket látok, akik már 3 évesen legalább 100 cm-esek.

Legjobb válasz: Én kisfiam is pont ekkora, de õ még csak 3 éves. Mi ismerettségi körünkben is az ilyen korú kisfiúk mind magasabbak.

Én kisfiam is pont ekkora, de õ még csak 3 éves. Mi ismerettségi körünkben is az ilyen korú kisfiúk mind magasabbak.
nekem a kisebbik fiam 5 èves 14 kg ès 98 cm....
Kisfiam júniusban lesz 3 éves, most 91 cm kb és 13-14 kg. Én 168, apa 186 cm. Nem vagyunk alacsonyak, kisfiam mégse égimeszelõ... Viszont apa mindig a legkisebb volt a tornasorban, majd középiskolában nõtt meg hirtelen. Úgyhogy az se tuti, hogy aki gyerekként kicsi, felnõttként is az lesz.
De jó amit az utolsó ír: nálunk is hugom magasabb mint én. Unokatesóméknál is a kisebb fiú a nagyobb mindenhogy. Érdekes. Utolsó voltam.
Gének és öröklés valószínû. Én 160 cm vagyok, férjem 175 cm körül van. Lányom valószínû ugyanúgy veri majd a 160-at mint én, májusban lesz 3, 5 éves, és 90 cm, 12, 5 kg. Na ezzel szemben az ikerfiaim 19 hósan 80 és 82 cm-ek, 9600 és 10600 gr-ok, õk már tuti túlnõnek engem, de lehet az apjukat is. Kevés magas volt a családban, de õk biztosan arra ütöttek, amúgy egypetéjûek, úgyhogy kb egy magasak lesznek elvileg.
Ebben nagyon sok a genetika. Az én fiam az ellentábort képviseli, 2 évesen 98 cm, DE mi magasak vagyunk, én 178, Apa 183, sõt nagyapja 192 cm volt. Tehát akár még az õ génjeit is örökölhette. Ahogy nálatok is, lehet van olyan felmenõ aki magasabb vagy alacsonyabb. Amúgy nagy átlagosságban azt szokták mondani, hogy a fiú gyerekek apánál lesznek magasabbak egy két cm-vel, a lányok az anyáknál. És minél fiatalabb(tehát öcsi) annál magasabb lesz, magyarul õ a bátyusnál is nagyobb lesz. Nálunk és ismerettségi körömben bejött. Pl 3 fiú tesó: a legfiatalabb a legmagasabb. Nálunk a hugom magasabb nálam, pároméknál a kisebbik magasabb az idõsebbnél. Persze a kivétel itt is erõsíti a szabályt:)
Centire a lányom magasabb (98), de súlyra 11 kiló......
Az én fiam 101 centi és 13, 5 kiló. 2 hónap múlva lesz 3 éves.Én a súlya miatt aggódom de nagyon, már csak azért is mert eszik rendesen szinte mindent és jó étvággyal. A fiú uncsi tesója aki 4 éves 3 hónapos most 115 centi és 20 kiló.
én is épp ezen aggódtam úgy pár hónapja, tettem is fel kérdést ezzel kapcs.ban.3 éves státuszon volt 95cm és 13kg, most 3 éves és 4 hónapos, épp az elõbb mértem, 99cm, 13, 6kg.tehát soknak mondható, eddig szinte semmit sem nyúlt, mindig u.annyit mértem, most viszont megugrott, a ruháin is látszik, bár mi sem vagyunk magasak, tehát nem is várok egy égimeszelõt...ne aggódj ezen, szerintem most várakozó állásponton van, majd hirtelen megnõ az étvágy pár napra és akkor veszed észre utána hogy mennyit nõtt, nálunk eddig mindig így volt!
Nálunk 2 hónap múlva lesz 4, 96cm és nincs 13 kiló. De mi a súly miatt aggódunk inkább, mert egyszerûen nem eszik dacból.
A nagy a te méreteid örökölte a kicsi az apjáét.
A kérdező hozzászólása: Én 160 cm vagyok, a férjem 178 cm. De a kisebbik fiunk 16 hónapos, most 82 cm (a nagyobbik 2 évesen volt 84 cm), szóval õ meg nagy. Nem értem, min múlik.
Az én kisfiam 4 éves, 100 cm és 15 kg. Nem egy Góliát, az biztos... :)
Én is nagyon remélem, hogy utoléri a kortársait, bár mi sem vagyunk túl magasak, úgyhogy égimeszelõ tuti nem lesz. Ti magasok vagytok?
A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy nem kóros, minden táblázat szerint a normális tartományba esik, mégis aggódom kicsit, egy fiúnak jobb, ha magasabb. 3 évesen 92 cm és 13 kg volt, egyébként.
Nézd meg ezt a táblázatot, itt nem átlagos a több mint 100 cm 3 évesen. A te kisfiad se annyira picurka, közelebb van az átlagos magassághoz, mint a minimumhoz. http://www.gekkonet.hu/fejlodes/gyermekek-fizikai-fejlodese...

Beoltassam vagy ne a 3 éves kisfiamat?

Van egy 3 éves kisfiam, és sokszor beteg inkább csak fels?léguti fenéi vannak!! A dr n? nagyon ajánlotta az influenza elleni oltást!! Nem tom mit tegyek mert az eszem szerint be kéne ,a szívem meg azt mondja NEEEEEE!!! De itt nem a H1N1 r?l beszélek!! A sima influenza oltásról beszélek!! Van olyan még külön vagy csak ez a sz...r H1N1 ?rületes oltóanyag létezik!!??

Legjobb válasz: Az én kisfiam januárban lesz 3 éves.Õ is sokszor beteg felsõlégúti ezzel-azzal de én NEM oltatom be.Eszembe sem jutott!

Az én kisfiam januárban lesz 3 éves.Õ is sokszor beteg felsõlégúti ezzel-azzal de én NEM oltatom be.Eszembe sem jutott!
Nekem se fordult még meg a fejemben, hogy beoltatom...pedig most is éppen valami felsõlégúti vacakkal vagyok vele itthon...nem lehet mindnetõl megvédeni õket. Egyébként van bárányhimlõ ellen is oltás, meg még ezer más dolog ellen. Mindet be kéne adatni egy 3 évesnek??
Az aktuális évi influenza elleni oltás több influenzavírus ellen véd, mindig a WHO aktuális ajánlása alapján. Ezek között szerepel a H1N1 is, tehát az ellen IS véd. És még néhány másik ellen. Ebben a kérdésben Neked kell döntened. Sokan vannak mellette, sokan ellene. Mindkét oldal meg van gyõzõdve a maga igazáról. Én beoltatnám a fiamat, csak pillanatnyilag nincs rá keretem. Amint lesz, valószínûleg be fogom oltatni. Az okom kettõs: Az egyik, hogy így védve van az esetleges súlyosabb szövõdményektõl, amik ugyan egészséges gyerek esetében ritkák, de ha pont az én fiam esik bele, akkor engem nem vigasztal, mennyire ritka az ilyen. A másik az, hogy dolgozom és féltem a munkahelyemet... hacsak lehet, elkerülöm a betegségeket, akár az enyém, akár a gyerekemé... De ez az én véleményem, dönteni Neked kell!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm kedves második válaszolóm!! Igazából erre a válaszra vártam!!!!!!
Nem olvastam a válaszokat. A felsõ légúti megbetegedéstõl NEM fog megvédeni az influenza elleni védõoltás. Tulajdonképpen pontosan nem is tudják az orvosok, hogy influenza-e vagy sem, mert influenza szerû-t emlegetnek. Lényeg, hogy eddig mi nem oltattuk be magunkat, és nem voltunk betegek sem! Orvos nekünk nem ajánlja, sõt védõnõ sem. :S Erre a legjobb védekezés a C vitamin bevitele.
Én beoltattam a kisfiamat, aki szeptemberben múlt 3 éves, és most kezdte az ovit. Adok neki vitamint is, de én így érzem Õt biztonságban. Próbálok megtenni mindent a betegségek elkerülésére azért, mert kruppos, és sajnos egy sima felsõ légúti vírus is rámegy a gégéjére és befullad.
Én beoltattam. De ettõl még a sima felsõlégúti nyavalyákat elkapja, ez csak az influenza ellen véd az oltás!
Szia! Én is oltattam, az én kisfiam is gyakran beteg, ha már 1x nem kell itthon maradnia, akkor megérte.

Kisfiam 3 és fél hónapos. A 3 hónapos vizsgálat óta, amióta megmutatta neki a dr-nő, hogy hogyan kell felhúzni magát, állandóan ülni és állni akar. Ez normális?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 3 hós és õ reflexvizsgálat nélkül is rájött, hogy ülni jobb lenne, jobban lát. :) Persze nem hagyom, hogy üljön. Ha fektetve van a karomban, érzem hogy húzná föl magát. Olyan helyesek ilyenkor, mikor próbálkoznak. :)

Az én kisfiam 3 hós és õ reflexvizsgálat nélkül is rájött, hogy ülni jobb lenne, jobban lát. :) Persze nem hagyom, hogy üljön. Ha fektetve van a karomban, érzem hogy húzná föl magát. Olyan helyesek ilyenkor, mikor próbálkoznak. :)
Persze normális :) Úgy jobban lehet nézelõdni! Viszont neked meg nem szabad hagyni, ennyi idõs babát még nem szabad állítani, ültetni (a drnõ csak a reflexeit vizsgálta ezzel)
Normális, már eggyel több dolgot tud :) Ebbõl látszik, milyen kis okos a babád...egybõl rákapott :)


3 hetes kisfiam felcserélte a nappalt az éjszakával. Éjjel rendszerint fent van, nappal egész jól alszik. Hogyan tudnám ezt felcserélni nála? Ja és próbálom nála betartani a 3 óránkénti etetést (ami úgy néz ki neki is tetszik).

Legjobb válasz: Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...

Az én kisfiam is csinálta 2 napot elvittem anyósomékhoz reggel korán amikor õ aludt volna ott segítettek fent tartani nem hagytuk olyan sokat aludni! Azért vittem el mert én otthon ugyis hagytam volna! 2 nap és visszaállt! Mostmár semmi baj! Még nagyon picike 3 hetesen nyugi visszafog állni de még nem tudja a drágám hogyis tudná...
szia!Az én kislányom is ezt csinálta kb.1 hétig!Én megkérdeztem a védõnõt hogy mit tegyek, õ azt javasolta hogy fürcsi után ne hagyjam hogy elaludjon köv szopiig és bevált!Szerintem nem kell nappal ébren tartani!Õ nekik még napi 18-20 órát kell(ene) aludni!Pár nap és vissza fog állni akkor is ha nem gyötritek napközben!Õ még nagyon pici szüksége van a sok alvásra!Meg ha már nagyobb lesz és figyeli a fényeket hangokat akkor nappal többet lesz fent! 2 hós kicsilány anyukája

Tényleg én vagyok az egyetlen anyuka akinek nem sikerült napirendet kialakítania? Nagyon egyedi eset a 3 és fél hós kisfiam?

Ebből áll egy napunk 3 és fél hós kisfiammal: délelőtt valamikor felkelünk, minden este 7-kor fürdünk, éjfél előtt elalszunk. :) Viccet félretéve az egyetlen fix az életünkben a fürdés. Változóan ébred reggel, napközben össze-vissza szopizik és alszik, este meg alig lehet lelőni. Még mindig napi 8-10 alkalommal szopizik, nappal 2 max 3 óránként. És nem nem alussza át az éjszakát. 2 hetes kora óta 2-szer kel, 1 és 5 körül, plusz mínusz 1 óra. 6 hetes kora óta nappal sokszor nagyon kicsiket alszik egy huzamban, fél-1 órákat, nagyon ritka a 2-3 óra nála. Hasfájós volt ezért felszoktattuk nagyon, állandóan kézben volt este. Ez által csak kézben alszik el, ringatva vagy hason. Össze tudom számolni egy kezemen, hogy hányszor sikerült elaltatnom a kiságyában. Ráadásul nem szenderül ám el olyan egyszerűen, állandóan túlpörög és ordít a fáradtságtól, ezért kész küzdelem egy altatás nálunk. Este nem lehet lelőni, 10 és éjfél között alszik csak el rettentő küzdelem és harc árán, mivel erőltetjük az alvást, ő meg nem akar aludni. 6 hetes koráig mindig elaludt az esti szopi után, legkésőbb 8-9-kor. Aztán ahogy hasfájós lett borult minden, azóta nem tudom hamarabb elaltatni. A védőnő szerint ne hagyjam délig aludni, hát köszi de ha álmos ordít a fáradtságtól. Igazából nem panaszkodni akartam, mert én így is jól érzem magam a kisfiammal, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre. Ugyanis a férjem mostanában minden este azt szajkózza, hogy nagyon elrontottuk, elkapattuk a fiunk. Arról nem is beszélve, hogy sokan UFO-ként néznek rám, hogy nem tud egyedül elaludni, 2 óránként szopizik, na meg hogy nem alussza át az éjszakát, ez a kedvencem. :) Szinte szánnak, hogy nem tudok elmenni nélküle sehova, max 2-3 órára. De könyörgöm, azért vagyok itthon hogy vele legyek, kielégítsem a kis szükségleteit, ha kell akkor fél óránként. Egyedül a késői alvás zavar, pár napja a 3 hós oltás óta éjfélig dorbézol, nem sír, csak nem álmos, így én se tudok aludni a gügyögésétől, meg kell várnom hogy elaludjon, mert egyedül nem tud. Tényleg nagyon elkapattuk és örökké így marad? Vagy majd szépen lassan alakulnak maguktól a dolgok? Csináljak valamit másképp vagy jól van ez így?

Legjobb válasz: 3 hónapos gyereket nem lehet elkapatni!!! A kisfiad viselkedésében semmi rendkívüli nincs. Nagyon sok kisbabának hasonló a ritmusa. Nem kell ettõl kétségbeesni. Én a magam részérõl magam mellé fektettem és cicire tettem, attól õ tuti elaludt mindig, de õk sem egyformák. Olyan kisbabát is láttam már, aki szinte semmit nem aludt éjjel, viszont napközben annál többet. Szerintem nem vészes a gyereked, lehet hozzá igazodni. Enni minden baba 2-3 óránként szokott, éjjel is, nappal is. Ez majd néhány hónappal késõbb megváltozik, de most még az a jó, ha eszik éjjel is. Nem az a cél, hogy a mama átaludja az éjszakát, hanem az, hogy a gyermek igényei ki legyenek elégítve.

3 hónapos gyereket nem lehet elkapatni!!! A kisfiad viselkedésében semmi rendkívüli nincs. Nagyon sok kisbabának hasonló a ritmusa. Nem kell ettõl kétségbeesni. Én a magam részérõl magam mellé fektettem és cicire tettem, attól õ tuti elaludt mindig, de õk sem egyformák. Olyan kisbabát is láttam már, aki szinte semmit nem aludt éjjel, viszont napközben annál többet. Szerintem nem vészes a gyereked, lehet hozzá igazodni. Enni minden baba 2-3 óránként szokott, éjjel is, nappal is. Ez majd néhány hónappal késõbb megváltozik, de most még az a jó, ha eszik éjjel is. Nem az a cél, hogy a mama átaludja az éjszakát, hanem az, hogy a gyermek igényei ki legyenek elégítve.
óóó ne aggódj nálunk sincsen napirend:) ) miután nagyon változó a lefekvés és a reggeli felkelés ideje, így ha akarnám sem tudnám beállítani. Van hogy reggel fél 8-kor kel fel, de van hogy 10-ig alszik. Ez mind attól függ, hogy éjjel hogyan alszik. Így az összes szopi + evés tolódik. Sõt van, hogy az esti fürdetést sem tudjuk idõben megoldani. Én vittem babaúszásra és semmi nem változott tõle. Mondjuk nem értem, hogy a napirend dolgot mért erõltetik annyira. Szerintem semmi nem lesz, ha tolódik az egész (most le lehet pontozni)
És egy dologra viszont vértezd fel magad: mindig mindenki nálad sokkal jobban fogja tudni, mi kell a gyereknek, hogy te hol rontod el, és hogy bezzeg az õ gyereke ilyenkor már mi mindent tudott, stb. Ha nem vagy belül erõs és biztos magadban, akkor pillanatok alatt képes majd bárki elbizonytalanítani. Légy magabiztos, még ha kétséged is vannak. Ez, megjegyzem így is lesz mindig is. Egy anyának mindig vannak kétségei afelõl, hogy jól csinálja-e, de ezt a kétséget õrizd meg magadnak különben kikezdenek. Sose feledd el, hogy a gyermekedet nálad jobban nem ismeri senki! Következésképp te tudod legjobban, mi a jó neki. A többi pedig nem számít.
na, véletlenül elküldtem. Szóval viszem õket mindenhová magammal. De ami nekem fura, miért kell megvárnod, amíg elalszik? én csak akkor mentem be a fiamhoz, ha sírt, ha dumált magában és próbáltuk "altatni" csak jobban bepörgött.
Egy ekkora gyereknek még nem kell tudnia egyedül elaludni, vagy átaludni az éjszakát, és mivel anyatejes, a 2órnkénti evés is normálisnak mondható, gondolom többször eszik keveset. Az elalvást kell még gyakorolnotok. Nem is értem, olyan kicsi még...érdekes a környezeted, egyáltalán miért kellene nélküle mászkálnod? vagy hova kellene menned, ahova õt nem viheted? érdekes, nálunk senki nem sajnált engem emiatt, pedig már ketten vannak, kicsi korkülönbséggel, élmény velük akárhova menni, de mivel nincs segítségem,
"Tényleg nagyon elkapattuk és örökké így marad?" NEM! Egy ekkora babát nem lehet elkapatni! Rátok van szüksége, ennyi. Azért is igényli, hogy kézben altassátok. A napirendben meg nem az a lényeg, hogy mindent ugyanakkor csinálj, hanem legyen egy állandó sorrend (pl. játék-fürdés-evés-alvás). De ha felcserélõdik néha pár dolog, az sem baj.
Nálunk sincs napirend.Második gyerek, próbáltam kialakítani, de úgy h hozzá igazodom.Hát 10 hónapos de semmi napirend nincs.Annyira nem zavar, õt sem, csak mondjuk a nappali és esti alvás lehetne fix, mert az kimerítõ.Na jó, mondjuk az a fix csak h fél5-5kor kel reggel, meg van reggeli, tízórai, ebéd, uzsi v vacsi(újabban csak az egyik:S)-mindig más idõpontokban.A fürdést is mindig máskor igényli, ma pl fél 6kor fürdettem mert kézen volt, most alszik.Remélem 5ig, de lehet még felkel egy kis idõre.Szóval csupa meglepetés a gyerekem, nem tudok elõre tervezni vele semmit.Csak mindig aznap, az elsõ kajától függ minden, az egész nap.Az elsõ gyerekkel volt napirendünk, szóval nem rontottál el semmit, talán a másodikkal könnyebb lesz majd:) Ja, és h egyedül nem alszik, csak szólok h a lassan 6 éves lányom sem alszik el egyedül:) És a kisfiam sem, ölben altatom.Majd megnõnek:) Gondolom 20 évesen már megy nekik egyedül is:) Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni ezt a bebugyolálást. :) Igen én is úgy vagyok vele, hogy még pici, és olyan kis védtelen, szüksége van ránk. Sose hagynám sírni, a férjem szerint néha hagyni kellene. Mondtam neki, hogy egy ekkora babát még nem lehet elkényeztetni. Õ ilyen, így imádjuk, annál jobban tudjuk majd értékelni, ha egyszer magától fog elaludni, vagy nem kel fel éjszaka. Én is imádok hozzábújni. Hajlamos vagyok akkor is kivenni a kiságyból, ha nem sír. Szeretek vele aludni. :)
Jó hosszan tudnék írni, de idõ hiányában most csak arra válaszolok, hogy mi hogyan altattuk el a kislányukat a kiságyban. 1. hanyatt feküdt az ágyban és a popsija alá nyúlva picit rázogattuk, így mégsem kellett kivenni, de olyan ringatásfélének tûnt. 2. Ez a férjem találmánya, ez vált be igazán: Bebugyolálta takaróba úgy mintha pólyában lenne, még a keze is a teste mellé volt "szorítva". Az a lényege, hogy ne tudjon hadonászni és rugdosni a lábával, mert õ emiatt nem aludt el. Amint le volt fogva, már egy perc múlva aludt is, olyankor kibontottam, hogy azért mégse legyen úgy gúsba kötve. Ezt annyira megszokta, hogy azóta is hálózsákban alszik, még délután is. Ha véletlenül elfelejtem ráadni, csak pörög forog kínjában, látszik, hogy valami hiányzik neki.
Kétéves a kislányom, úgyhogy már nem annyira emlékszem, hogy mikor kezdtük a napirendet kialakítani, de biztos nem ilyen korán. Néhány fix pont volt, pl. az, hogy délután 1 körül mentünk sétálni, fél 8-kor pedig fürdeni. Egy ilyen pici babának még szüksége van a szüleire, nem lehet elkapatni. Így lesz majd kiegyensúlyozott, mert érzi, hogy nem hagyják magára, rátok mindig számíthat. Nekem két fontos elvem volt, van: az egyik, hogy egyéves koráig nem hagytam sírni, inkább felvettem - nem lett elkényeztetve, kedves, mosolygó kislány - 13 hónaposan viszont rászoktattam az egyedül alvásra. A másik pedig a napirend - ezt késõbb majd fokozatosan tudod kialakítani, leginkább akkor, amikor már csak kb. 2x alszik naponta. Akkor viszont a napirendet érdemes betartani.
utolsó vagyok szintén. Nos az én fiam csak kb. két hónapja csinálja, hogy gügyögve alszik vissza hajnalban. Napközben pedig vagy cicin alszik el, vagy járkálok vele a lakásban. Másképp nem megy, de nem bánom, mert imádom amikor hozzám bújik és fogja a nyakamat a pici kezével, mikor nagyon fáradt. Úgy sem lesz sokáig ilyen pici és élvezem még azt is, ha rajtam alszik:)
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy nem vagyok egyedül, már nem érzem magam és a fiamat csodabogárnak. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat, megmutatom majd a férjemnek is. :) Én sem értem minek kell ezt annyira túldramatizálni. Majd lesz napirendünk egyszer. Megpróbálok nem foglalkozni a "kedves" rokonok, ismerõsök okoskodásaival. Hisz van egy csodálatos, ügyes, értelmes, jókedvû, kiegyensúlyozott kisfiam, aki már a súlyát is megduplázta. Ezeket a tulajdonságokat nem adnám oda semmilyen napirendért cserébe se. Egyedül hagyni azért nem tudom a kiságyában este, mert 1. odaköltöztünk a szobájába. :) 2. hiába gügyög el fél órát is, ha megunja elkezd sírni, és fel kell kelnem hozzá elaltatni, ugyanis említettem nem tud egyedül. Erre tipp, hogy hogy altassam a kiságyban akár segítséggel is?
utolsó vagyok, az én fiam sem tud egyedül elaludni. én is egy kezemen számolhatnám, hogy hányszor aludt el magától:) De hisz ezért vagyok neki. Õ is olyan volt hogy éjfél elõtt nem sikerült bevarázsolni az ágyba kb 5 hós koráig, most annyiban változott a helyzet, hogy hiába alszik el 8 és 10 között, betesszük, de fél óra múlva felsír. Nem tudom, hogy miért de megnyugtatjuk és vissza rakjuk. Na ezt egy párszor eljátsszuk és utána aludhatunk mi is. Úgyhogy ne aggódj semmit nem rontottál el
én elvinném Dévény tornára, vagy babaúszásra, és mindjárt aludna.
Szia! Az én kislányom most 3 hónapos. Nálunk sincsen napirend, megmondom õszintén nem is próbáltam bevezetni, egyetlen ami fix a napunkba az a fürcsi(este7-8között). Régebben mi is sokat kínlódtunk az elalvással.Elaludt a cicin vagy böfizés közben, aztán amikor leraktam a kiságyba aludni rögtön kipattant a szeme és kezdhettem mindent elõröl. Volt olyan hogy éjszaka 2és fél óra kellett mire visszaaludt. 2 hete bevezettem azt hogy tök sötétben csinálok mindent éjszakánként. Bevált. Azóta szépen alszik éjszaka, nem kell ringatni, leteszem és alszik magától, sõt 1 etetést már ki is hagy. Azóta a napközbeni dolgaink is rendszerezõdtek, szinte mindig ugyanabban az idõben szundikál 20-30perceket. Sokkal kiengyensúlyozottabb lett és énis többet tudok pihenni.

Mennyire ártalmas a röntgen babáknál? Kisfiam 1 éves és most lesz a 3. röntgenfelvétele. Tudom, hogy muszály, de nem örülök neki. Nagyon árt?

Legjobb válasz: Sajnos 1* a kisfiamat is muszáj volt megröntgenezni, mert tüdõgyulladása volt. Hogy a 3 sok-e ilyen kicsiknél, azt nem tudom, de van valami határérték, hogy milyen idõközöntként röntgenezhetõ valaki, csak már nem emlékszem rá, hogy mit kérdeztem, hogy mennyi idõn belül voltunk-e röntgenen.

Sajnos 1* a kisfiamat is muszáj volt megröntgenezni, mert tüdõgyulladása volt. Hogy a 3 sok-e ilyen kicsiknél, azt nem tudom, de van valami határérték, hogy milyen idõközöntként röntgenezhetõ valaki, csak már nem emlékszem rá, hogy mit kérdeztem, hogy mennyi idõn belül voltunk-e röntgenen.
Nem árt nagyon. A megfelelõ részeket mindig letakarják védõruhával. Sokkal rosszabb, ha nem derül ki pontosan, hogy mi a betegsége.

Flavon Kids-et vettem a 3 éves kisfiamnak amióta eszi az állán pattanások jöttek. Mitõl lehet ez?

Legjobb válasz: Lehet allergiás az egyik gyümölcsre ami benne van,vagy pedig mástól van csak azért csak most vetted észre,mert figyelted.Én kisfiamnak semmi baja tõle.

Lehet allergiás az egyik gyümölcsre ami benne van, vagy pedig mástól van csak azért csak most vetted észre, mert figyelted.Én kisfiamnak semmi baja tõle.
Nálunk a legnagyobb lett csalánkiütéses, valószínûleg ettõl. :(

Hogyan bírjam ki a kórházban azt a 3-5 napot a kisfiam nélkül?

Egyre jobban félek, hogy nemsokára be kell mennem szülni, és több napig nem fogom látni az egy éves fiamat. Egyszer?en olyan elképzelhtetetlen, hiszen egy éve össze vagyunk n?ve, nagyon fog hiányozni. A páromnak írtam egy papírt, hogy mit hogyan kell csinálni vele, és beleírtam, hogy ragaszkodom hozzá, hogy mindennap behozza, csakhát közben jött ez a fránya influenza járvány, és természetesen tudomásul kell vennem, hogy nem jöhetnek majd be. Nem tudom, hogy a kisfiam hogy fogja bírni, de én rettegek ett?l az id?szaktól. Ugyanakkor furcsa b?ntudatom is van, mert mintha az új jövevény nem hatna meg ennyire. Szóval nem azzal foglalkozom els?sorban, hogy de jó, hogy jön, és de várom a vele való találkozást, hanem az foglalkoztat, hogy a kisfiam hiányozni fog. Normális vagyok egyáltalán?

Legjobb válasz: Persze, hogy normális vagy! Ahogy írod, eddig kisfiad töltötte ki az életedet. Nagyon nehéz lehet tõle távol lenni, fõleg, ha eddig még nem voltatok külön semennyi ideig sem. Nálunk 2 és fél év van a két középsõ gyerek között. Emlékszem, amikor a kisebbet szültem, én is nehéz szívvel hagytam ott a "nagyokat". Pedig minden nao bejöttek hozzánk a kórházba! Én úgy próbáltam könnyíteni a nagyoknak a dolgot, hogy minden nap küldtem haza nekik valami apróságot a kistesó nevében:) Õk pedig a mamával és apával mindig rajzoltak nekünk valamit.Természetesen õk is jöttek értünk apával, amikor végre mehettünk haza!! Hidd el, ha megszületik a pici, õt is ugyanúgy fogod majd szeretni, mint a kisfiadat! Amikor a kezedben tartod, egészen más lesz! Ne legyen bûntudatod, hiszen eddig csak ti voltatok egymásnak ketten. Nagyon nehéz lehet elhinni, hogy még egy valaki befér majd a "csapatba". A szeretet pedig annál erõsebb, minél több felé kell kivetítemi.:-)

Persze, hogy normális vagy! Ahogy írod, eddig kisfiad töltötte ki az életedet. Nagyon nehéz lehet tõle távol lenni, fõleg, ha eddig még nem voltatok külön semennyi ideig sem. Nálunk 2 és fél év van a két középsõ gyerek között. Emlékszem, amikor a kisebbet szültem, én is nehéz szívvel hagytam ott a "nagyokat". Pedig minden nao bejöttek hozzánk a kórházba! Én úgy próbáltam könnyíteni a nagyoknak a dolgot, hogy minden nap küldtem haza nekik valami apróságot a kistesó nevében:) Õk pedig a mamával és apával mindig rajzoltak nekünk valamit.Természetesen õk is jöttek értünk apával, amikor végre mehettünk haza!! Hidd el, ha megszületik a pici, õt is ugyanúgy fogod majd szeretni, mint a kisfiadat! Amikor a kezedben tartod, egészen más lesz! Ne legyen bûntudatod, hiszen eddig csak ti voltatok egymásnak ketten. Nagyon nehéz lehet elhinni, hogy még egy valaki befér majd a "csapatba". A szeretet pedig annál erõsebb, minél több felé kell kivetítemi.:-)

3 napja kezdtük az ovit a 3, 5 éves kisfiammal. Hogyan tudnám könnyebbé tenni számára az elvállást?

Az eddig gyerekszeret?,barátságos kisfiamból egy visszahúzódó gyerek lett.Senkit nem enged a közelébe,az óvodába egész nap ordít.A gyerekek már nem is akarnak vele barátkozni.Hogyan tudnék segíteni neki?Segítsetek kérlek,mert nagyon kétségbe estem!!!!

Legjobb válasz: türelem, sok beszélgetés, szerepjátékok, babázás, ilyesmi. nálunk mondjuk semmi nem jött be tavaly, vártunk 1 évet és ovit váltottunk, idén szereti és örömmel megy, mondjuk ezzel az ovival én is teljesen elégedett vagyok.

türelem, sok beszélgetés, szerepjátékok, babázás, ilyesmi. nálunk mondjuk semmi nem jött be tavaly, vártunk 1 évet és ovit váltottunk, idén szereti és örömmel megy, mondjuk ezzel az ovival én is teljesen elégedett vagyok.
az óvónõk nem segítenek neki?

Miért csinálja a 3 hónapos kisfiam?

Ha kézben van,el?re hajol és néz lefelé. Közben "eszi a kezünket. Nagyon aranyos, de kicsit zavaró mikor a nyála csorog le a kezemen.

Legjobb válasz: Az én fiam is kb 3 hós kora óta erõteljesen nyálzik.Foga az még nincs!Ezt meg kell szokni.Tegyél oda egy rongyot vagy valamit ha nagyon viszolyogsz tõle. Kitartás 6 hós kisfiú anyukája

Az én fiam is kb 3 hós kora óta erõteljesen nyálzik.Foga az még nincs!Ezt meg kell szokni.Tegyél oda egy rongyot vagy valamit ha nagyon viszolyogsz tõle. Kitartás 6 hós kisfiú anyukája
mocorognak a fogcsírák az ínyben azért nyáladzik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!