Találatok a következő kifejezésre: A 3 kan kutyám mellé (3 db)

Igen.
Igen vihetsz, bár jól meg kell gondolni, mert lány kutyát szívesebben fogadnak a kanok. És akkor valószínû, hogy befogadja a kan a kiskutyát, ha a kan ismer más kutyákat és jóba is van velük, ha nem ismer más kutyákat nehezebben tudja elfogadni a kiskutyust, ekkor úgy kell összebarátkoztatni õket, hogy a kiskutyust és a kan kutyát is kiviszitek az utcára, és hogyha itt jól összebarátkoznak, akkor a kan kutyus elfogadja õt és beengedi a saját területére, ez a legjobb módszer!:) Nekem 2 szuka kutyusom van, és a kissebbik aki a fõnök az udvaron, semmilyen kutyát nem szeret, de a másik kutyámat kénytelen eltûrni, és nehezen, de sikerült összeszokniuk. Én is azt mondom hogy vihetsz egy másik kutyust, de csak óvatosan barátkoztasd össze õket! :)
Ha az egyik kutyád kan, akkor a másik miért nem az?

Van egy 3 éves kan kutyám, aki mellé szeretnék egy kölyköt. A felnőtt kutya nagyon idegenkedik a kölyöktől, féltékeny:többször is durván rámordult. Idővel elmúlnak-e a féltékenységi rohamok, nem fogja-e továbbra is terrorizálni a kicsit?

Legjobb válasz: Ha csak rámordul az nem baj, hiszen így is neveli a kicsit, valamint tudatosítja benne, hogy õ áll elõrébb a rangsorban. Amelyik kutya képes kölyköt bántani komolyan, az nincs rendben idegileg. Egy idõ után megszokja, de ha csak nemrég került oda akkor kell neki adni pár napot. Ez alatt a legjobb ha csak felügyelet alatt engeditek össze õket biztos ami biztos alapon.

Ha csak rámordul az nem baj, hiszen így is neveli a kicsit, valamint tudatosítja benne, hogy õ áll elõrébb a rangsorban. Amelyik kutya képes kölyköt bántani komolyan, az nincs rendben idegileg. Egy idõ után megszokja, de ha csak nemrég került oda akkor kell neki adni pár napot. Ez alatt a legjobb ha csak felügyelet alatt engeditek össze õket biztos ami biztos alapon.
A saját területén belül, vagyis nálatok, természetesnek mondható az is ha megöli a kicsit féltékenységbõl, attól õ még idegileg rendben lehet. Ha az utcán csinálja egy idegen kölyökkel, az már gond. Felügyelet mellett erszesz össze õket kizárólag és úgy viselkedj velük, hogy érezze a nagy, hogy õ az elsõ számú kutya a családban. Remélem ellenkezõ nemûek és ivartalanítva lesznek, mert különben vérfürdõ lesz ha növekszik a kölyök.
Nem igazán értek egyet az elõttem szólóval. Nem természetes ha a saját területén belül megöli a kölyköt, ez súlyos szocializálódási problémára utalna. A felnõtt kutya ha hím ha nõstény nem bántja a kölyköt, csak nevelõ szándékkal mordul rá, vagy löki fel. Pár nap alatt meg fogják egymást szokni és meglátod még játszani is fognak egymással. A lényeg az, hogy ugyanolyan szeretetet kapjon mind a kettõ. A késõbbi hatalomharc egyáltalán nem véres, bármikor könnyedén félbe szakítható.
A kérdező hozzászólása: Köszi, a gyors választ.Ellenkezõ nemûek, a nagynak eddig nem volt kölykökkel problémája, mindig játszik velük.Lehet, úgy érzi a kölyök kisajátít magának mindent, ami eddig az övé volt.Ha van valakinek még tapasztalata, örülnék, ha megosztaná velem.
De igen, természetes ha kinyírja. Mégpedig azért, mert ha mindenki a kicsivel foglalkozik, õt szeretgeti, akkor a régi kutya ezt így tudja a legegyszerûbben elintézni. Egyszerû féltékenység. Amúgy két kemény kannál nagyon nem egyszerû egy rangsorvitát félbeszakítani, fõképp ha nincs otthon senki. A szocializáció pedig nem tünteti el az ösztönet a kutyának. A helyes megoldás az ha az öreg kutyával kivételezünk a kicsi rovására, hogy biztonságban érezze a pozicióját, ezzel lehet megbékíteni, nem az azonos elbánással, ami teljesen természetellenes a kutya számára, szintén épp az ösztönei által diktált értékrend szerint.
A kérdező hozzászólása: Nincs kivételezve a kicsivel, tisztában vagyok vele, hogy az nem jó.Érdekes, hogy pl. etetésnél(bár elkülönítve történik)nincsen probléma, a játékait is gond nélkül átengedi, ha úgy hozza a sors.Akkor van ínyhúzás, vicsorítás, morgás ha pl.fekszik és a kicsi odaszalad hozzá.Ilyenkor fülét-farkát behúzza, mintha félne tõle.Nem igazán értem a viselkedését...
pl. ivartalanítjátok mindkettõt ....
Semleges területen kellett volna elõször találkozniuk pórázzal. Tehát irány sétálni. És a kan rossz mozdulatait tiltani. Ha jól van szocializálva, nem fog bántani egy kölyköt. Ezt pedig csak ti tudjátok milyen a kutyátok...
ha nagyobb lesz a szuka ivartalanitani kell mert szuka és a kan bol kölyök kuyta alom lene ezt el kell kerülni


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!