Találatok a következő kifejezésre: A 3 kan kutyám (24 db)

3 hónapos kan kutyám "úgy" közeledik a 2 éves kan kutyámhoz, miért?

Miért csinálhatja ezt? Hogy lehet leszoktatni róla?

Legjobb válasz: Azért, mert így próbálja kifejezni, hogy a 2éves kutya alatta áll a rangsorban.

Azért, mert így próbálja kifejezni, hogy a 2éves kutya alatta áll a rangsorban.
Dominál a nagy fölött.
Egyet értek az elõzõ válaszolóval. Bár az én kutyámmal is ez volt hagyd.... Az enyém egyszer megelégelte kicsit belekapott a kicsibe és azóta nincsen gond.
A kérdező hozzászólása: Értem már :) köszönöm! Mindig játék közben úgy áll rá a hátára, de csak játék közben
Domináns viselkedést mutat. Én a helyedben nagyon odafigyelnék rájuk, mert a nagy nem biztos, hogy sokáig fogja tûrni ezt a viselkedést a kicsitõl. És ebbõl származhatnak komolyabb sebek is...
A kérdező hozzászólása: Igen-igen ettõl én is tartok, de szerencsére az idõsebb egy tacsi a pici meg labrador, de a pici csak 3 hónap múlva lesz ivartalanítva
A kérdező hozzászólása: nagyon durván játszanak mondjuk még nem láttam kölyköket játszani mert a tacsi is 2 éves csak de mint ha ölék egymást meg ahol érik rágják egymást de nem fáj nekik, mert vonyítana akkor valamelyik bár volt mikor elvakkantották magukat
Az én bullmacim is ilyen, õ is "durván" játszik :) A hasonlóan nagytestû kutyákkal jól elvan, de a kisebbek félnek tõle, pedig nem akar õ rosszat...

3 éves ordas nj kan kutyámnak megváltozott a viselkedése olyan mint ha ki lenne égve unott nem fogja a kart rendesen tüzelö szukára rászagol és ennyi! Vélemény? Mi a gond?

Legjobb válasz: Mikor fedeztettél vele elõször? Olvastam olyanról hogy ha a kan kutya még érettsége elõtt fedez, érhetik olyan rossz élmények amik miatt késõbb kijöhet olyan probléma hogy nem akar majd fedezni.

Mikor fedeztettél vele elõször? Olvastam olyanról hogy ha a kan kutya még érettsége elõtt fedez, érhetik olyan rossz élmények amik miatt késõbb kijöhet olyan probléma hogy nem akar majd fedezni.
Lehet, hogy beteg. Vidd orvoshoz.
Nem lett túldolgoztatva? Ha sokat követeltek tõle rendszeresen, elõbb-utóbb elfásul.
Beteg, vagy túlhúztad.
Azért egy állatorvosi vizsgálat jó lenne.
A kérdező hozzászólása: Semmi baja fizikailag 2 éves korába fedezett elöször de nem volt semmi gond tulhajtva se lehetett az tuti ami meg érdekes hogy elkaptam a farka végét hátulrol a kutya behodolt de egy olyan kutyárol van szó aki nem fèl senkitöl semmitöl ès most 0 egyébb tipp?
A kérdező hozzászólása: Amugy nálam falka gond volt és most behodolt kedvetlen alszik eszik és van ennyi a kiképzö se tudja mi van
Leamortizáltad a kutyádat. Kissé erõsre sikerült a falka gond megoldása.

SOS! Van egy hetem hogy megoldjam, ha nem el kell vinnem a kutyámat. A kan kutyam az éjjel közepén és hajnalban megállás nélkül ugatja a szuka kutyánkat, minden éjjel már tobb mint 3 hónapja. Mit csinaljak vele? - tényleg zavaró!

Legjobb válasz: Egy kancsó víz a pofijába és "csend legyen" parancs! Tudom drasztikusan hangzik, de nálunk is ugyanez volt. Hiába volt lefárasztva a kutya! Azóta nincs ilyen gond mióta 2-szer nyakon öntöttem!

Egy kancsó víz a pofijába és "csend legyen" parancs! Tudom drasztikusan hangzik, de nálunk is ugyanez volt. Hiába volt lefárasztva a kutya! Azóta nincs ilyen gond mióta 2-szer nyakon öntöttem!
A kérdező hozzászólása: Bevált a vizes módszer, csak annyit mondok ha nyitom az ablakot ssssss, és csend honol. Köszönöm mindenkinek:) )
Csak a kannát úgy kell használni, h ne lássa h te teszed. Jelen esetben a kutyád nem a kannától ijed meg, hanem attól, h te kimész hozzá. Mert tudja, h ha kimész, meg fog ijedni, mert egy ismeretlen, zörgõ tárgy repül felé. Nem a módszer a rossz, hanem ahogy te alkalmazod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat!
Elõzõ: ez így igaz!
Nem igazán értem magát a problémát se. Sétáltasd meg, és engedd be a kutyát a házba, és vígan el fog durmolni reggelig. Vagy ez túl bonyolult, inkább dögöljön meg? Pofám leszakad komolyan. Minek neked egyáltalán kutya? Ivartalanítani nem tudod, elkülöníteni nem tudod, beengedni nem tudod, nevelni nem tudod, gyanítom sétáltatni sem tudod. Akkor meg minek???
Az utolsót ne így csináld. A válasz írója is tökéletesen elkúrta a kutyája bizalmát. Érdekes is az az eb, ami ha látja a gazdáját közeledni megijed és elszalad...Istenem, mennyi idióta van....
Nekem ami bevált az az esti séta és utána etetés, így alszik éjszaka. És van még egy módszer, hasonló a vízzel leöntéshez, egy mûanyag dobozba (lehet flakon, vitaminos doboz, arckrémes doboz stb) apró csörgõ dolgokat tettem, gombokat, csavarokat és ha ugat, kimegyek hozzá és megrázom elõtte. Nem tudja, hogy honnan jön a hang és megijed, pár alkalom elég volt és most ha már nyitom az ajtót, szalad a helyére.
Miért ugatja? Nem egy helyen vannak?
De igen, tudod, csak nem akarod. Lehet kennelt csinálni, be lehet engedni a házba, vagy egy melléképületbe és lehet nyavalyogni, hogy nem tudom...
A kérdező hozzászólása: A kan nincsen ivartalanítva... Köszönöm mindenkinek, megpróbálom a tõlem telhetõt.
Sétáltasd meg, játsz vele. Utána nem lesz kedve ugatnia, bealszik :D
A kérdező hozzászólása: A szomszédok nem bírják elviselni. Egy helyen vannak. Nem tudom õket külön helyre zárni.
vidd el lefekvés elõtt egy jó ideig sétálni. a mi kutyánkra mindig rászóltunk ha nagyon ugatott még kiskorában, így nagy korára egyáltalán nem ugatja pl. az elhaladó embereket. meg kell rá tanítani. nincs ivartalanítva? mert akkor nem is csoda.
Az én kutyáimnak is nagy a pofája, éjszakára képtelenség volna õket kint hagyni az udvaron. De emiatt miért kéne õket elpaterolnom? Én minden este becsukom õket. Egyik megy a kiskazánházba aludni, másik bent alszik a folyosón. Egész este csönd van és kutyahorkolás:) ))
Lefekvés elõtt egy 2-3 órás séta.
Örülök, hogy segítettem! :)


pl. ivartalanítjátok mindkettõt ....
Semleges területen kellett volna elõször találkozniuk pórázzal. Tehát irány sétálni. És a kan rossz mozdulatait tiltani. Ha jól van szocializálva, nem fog bántani egy kölyköt. Ezt pedig csak ti tudjátok milyen a kutyátok...
ha nagyobb lesz a szuka ivartalanitani kell mert szuka és a kan bol kölyök kuyta alom lene ezt el kell kerülni

Van 2 kan kutyám, 1 és 3 évesek. Az 1 éves folyton kufircolná a nagyot. Miért?

Meleg a kutyám? Mit tehetnék ez ellen? Kicsit zavar:S

Legjobb válasz: Nem meleg, ez buta feltevés! Az 1 éves kutyád elérte az ivarérett kort. A kufircolás azt jelenti, hogy dominánsabbnak érzi magát az idõsebb kutyánál. Ha a te lábaddal tenné, veled szemben érezné magát dominánsabbnak. Ha a másik kutya ezt nem reagálja le (morgás, odakapás, lelökés, arrébb menés), akkor elismeri a fiatalabb vezérségét, vagy jobb esetben egyszerûen nem törõdik vele, hagyja szó nélkül, mert nem érzi veszélyeztetve a falkavezéri helyét. Ha le akarja reagálni, ne szólj közbe, ez az õ dolguk, hogy lerendezzék. Csak akkor, ha esetleg eldurvulna a helyzet. Segíteni rajta ivartalanítással tudsz. És mihamarabb, mielõtt megerõsödnek és leülepednek benne az ilyen irányú ösztönök.

Nem meleg, ez buta feltevés! Az 1 éves kutyád elérte az ivarérett kort. A kufircolás azt jelenti, hogy dominánsabbnak érzi magát az idõsebb kutyánál. Ha a te lábaddal tenné, veled szemben érezné magát dominánsabbnak. Ha a másik kutya ezt nem reagálja le (morgás, odakapás, lelökés, arrébb menés), akkor elismeri a fiatalabb vezérségét, vagy jobb esetben egyszerûen nem törõdik vele, hagyja szó nélkül, mert nem érzi veszélyeztetve a falkavezéri helyét. Ha le akarja reagálni, ne szólj közbe, ez az õ dolguk, hogy lerendezzék. Csak akkor, ha esetleg eldurvulna a helyzet. Segíteni rajta ivartalanítással tudsz. És mihamarabb, mielõtt megerõsödnek és leülepednek benne az ilyen irányú ösztönök.
Nem, nem kell megijedni, nem homokos. Az átkaroló és hágó mozdulatok azonos nemûek között akkor fordulnak elõ, mikor az egyik megpróbálja megszerezni a rangsorban az elsõbbséget. Mázlid van, jegyzem meg halkan. Mert ha az idõsebb nem lenne vele ilyen türelmes, vagy ezt esetleg egy másik domináns kannal is megpróbálja, nagyon komoly verés is lehet a vége. Mert ezt csak az alárendelt tûri el a rangsorban felette állótól.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is a választ. Már kb 1 hónapja csinálja ezt, de szerencsére összekapása nem történt még, a nagyot nem zavarja.
ivartalaníttasd, mind a kettõt, gondolom úgyse kiállítási kutyák.. így megvéded õket egy csomó halálos betegségtõl és tovább is fognak élni!
A kérdező hozzászólása: Értem köszi. Elég az 1 éves ivartalaníttatni szerinted? És mennyibe kerül kb ez egy 45 kilós kutya esetében? A másik kutyám 65 kiló körüli.
Normális rendelõben 10-20e Ft-ból megcsinálják (kutyánként). Elvileg az 1 évest elég, de ha a 3 évest is ivartalaníttatod, ahogy az elõttem szóló írta, õt is megvéded az ivarszervi betegségektõl, jó eséllyel tovább fog élni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor ivartalanítva lesz mind a kettõ. Most beszéltem ismerõssel, neki egy pesti rendelõben a 9 kilós kutyáját 21500 forintért ivartalanították, azt egy kicsit soknak találom azért. Bár gyönyörû munkát végzett az orvos, az tény.
vannak ivartalanítási akciók fõleg õsszel egy csomó helyen, ott a kan kutyák 10ezer körül vannak.. kannál mind1, , hogy szép munkáét végez, vagy nem, ott csak kiszedik a heréket.

Van egy 3 éves kan kutyám, aki mellé szeretnék egy kölyköt. A felnőtt kutya nagyon idegenkedik a kölyöktől, féltékeny:többször is durván rámordult. Idővel elmúlnak-e a féltékenységi rohamok, nem fogja-e továbbra is terrorizálni a kicsit?

Legjobb válasz: Ha csak rámordul az nem baj, hiszen így is neveli a kicsit, valamint tudatosítja benne, hogy õ áll elõrébb a rangsorban. Amelyik kutya képes kölyköt bántani komolyan, az nincs rendben idegileg. Egy idõ után megszokja, de ha csak nemrég került oda akkor kell neki adni pár napot. Ez alatt a legjobb ha csak felügyelet alatt engeditek össze õket biztos ami biztos alapon.

Ha csak rámordul az nem baj, hiszen így is neveli a kicsit, valamint tudatosítja benne, hogy õ áll elõrébb a rangsorban. Amelyik kutya képes kölyköt bántani komolyan, az nincs rendben idegileg. Egy idõ után megszokja, de ha csak nemrég került oda akkor kell neki adni pár napot. Ez alatt a legjobb ha csak felügyelet alatt engeditek össze õket biztos ami biztos alapon.
A saját területén belül, vagyis nálatok, természetesnek mondható az is ha megöli a kicsit féltékenységbõl, attól õ még idegileg rendben lehet. Ha az utcán csinálja egy idegen kölyökkel, az már gond. Felügyelet mellett erszesz össze õket kizárólag és úgy viselkedj velük, hogy érezze a nagy, hogy õ az elsõ számú kutya a családban. Remélem ellenkezõ nemûek és ivartalanítva lesznek, mert különben vérfürdõ lesz ha növekszik a kölyök.
Nem igazán értek egyet az elõttem szólóval. Nem természetes ha a saját területén belül megöli a kölyköt, ez súlyos szocializálódási problémára utalna. A felnõtt kutya ha hím ha nõstény nem bántja a kölyköt, csak nevelõ szándékkal mordul rá, vagy löki fel. Pár nap alatt meg fogják egymást szokni és meglátod még játszani is fognak egymással. A lényeg az, hogy ugyanolyan szeretetet kapjon mind a kettõ. A késõbbi hatalomharc egyáltalán nem véres, bármikor könnyedén félbe szakítható.
A kérdező hozzászólása: Köszi, a gyors választ.Ellenkezõ nemûek, a nagynak eddig nem volt kölykökkel problémája, mindig játszik velük.Lehet, úgy érzi a kölyök kisajátít magának mindent, ami eddig az övé volt.Ha van valakinek még tapasztalata, örülnék, ha megosztaná velem.
De igen, természetes ha kinyírja. Mégpedig azért, mert ha mindenki a kicsivel foglalkozik, õt szeretgeti, akkor a régi kutya ezt így tudja a legegyszerûbben elintézni. Egyszerû féltékenység. Amúgy két kemény kannál nagyon nem egyszerû egy rangsorvitát félbeszakítani, fõképp ha nincs otthon senki. A szocializáció pedig nem tünteti el az ösztönet a kutyának. A helyes megoldás az ha az öreg kutyával kivételezünk a kicsi rovására, hogy biztonságban érezze a pozicióját, ezzel lehet megbékíteni, nem az azonos elbánással, ami teljesen természetellenes a kutya számára, szintén épp az ösztönei által diktált értékrend szerint.
A kérdező hozzászólása: Nincs kivételezve a kicsivel, tisztában vagyok vele, hogy az nem jó.Érdekes, hogy pl. etetésnél(bár elkülönítve történik)nincsen probléma, a játékait is gond nélkül átengedi, ha úgy hozza a sors.Akkor van ínyhúzás, vicsorítás, morgás ha pl.fekszik és a kicsi odaszalad hozzá.Ilyenkor fülét-farkát behúzza, mintha félne tõle.Nem igazán értem a viselkedését...
Elvileg nem.
Egy darabig (1-2 hétig) még "utánafordulnak" a kanok. Legalábbis én ezt tapasztaltam a kutyáimmal.

Tüzelés esetén mind a 3 hét alatt vérzik a kutya vagy csak amíg fel nem engedi a kant?

Legjobb válasz: 1. héten élénkpiros vér, 2. héten rózsaszínes (vizes) vér 3. héten semmi vagy barnás

1. héten élénkpiros vér, 2. héten rózsaszínes (vizes) vér 3. héten semmi vagy barnás
uh :S Esetleg vannak még valami elõjelei ennek a méhgyulladásnak?
az a baj, a kezdetén nem. esetleg láz. aztán lesz levertség, és utána már nem csak vér, hanem genny is folyik a pérából.
A kérdező hozzászólása: Ohh, de remek! :S köszönöm a válaszodat!
nekünk is nem rég kezdett el tüzelni a kutyusunk nálunk ez az elsõ tüzelése amúgy 2 éves és õ is pötyögtetett de az normális hogy eszméletlen büdös szagot áraszt ki magából? Ez is a kanok figyelmének felkeltésére szolgál? Nem nagyon értek hozzá mert a másik kutyusunk hamar lett ivartalanítva és így ezt nem tapasztaltuk meg. Õt is szeretnék majd a nyár folyamán ivartalanítani.
nem jó ha büdös! akkor az nem tüzelés, hanem méhgyulladás. Menjetek orvoshoz. (ha 2 évesen ez az elsõ látható tüzelése, akkor már biztos volt pár csendes, azután gyakori a méhgyulladás)
basszus amúgy úgy értendõ hogy éves de pár hónapja kaptuk a kutyust a volt gazdájától és most kezdett el tüzelni a héten. Nála már tüzelt persze rendesen. Most is meg voltak a fázisok elõször csak bedagadt neki ma elkezdett pötyögtetni és napja furi szagot áraszt magából.

Van egy 3 èves husky kan kutyám. Milyen módszer hatékonyabb a tanítására?

Értem ezalatt, hogy durvábban szoljak vagy kedvesen, finoman? Próbáltuk mindkett?t, de néha kedves szó, nèha meg a durvábbra engedelmeskedik. Egyébként falatra ül, fekszik, marad és behívható (nem mindig), de falat nélkül csak mikor kedve van. Imádom, ? a mindenem, de olyan jó lenne ha félsz nélkül elengedhetném. :) borzslmasan makacs.

Legjobb válasz: Hát egy husky már csak ilyen ;) Behívást MINDIG kedvesen kell! ül, fekszik... vezényszavak teljesen normális hangnemben, NEM kedvesen, és NEM mérgesen. :D kutyasuliban segítenek! Sok sikert! :)

Hát egy husky már csak ilyen ;) Behívást MINDIG kedvesen kell! ül, fekszik... vezényszavak teljesen normális hangnemben, NEM kedvesen, és NEM mérgesen. :D kutyasuliban segítenek! Sok sikert! :)
A kérdező hozzászólása: Jártunk már, de nem sokat, 5 alkalom volt.
mindegy hogy milyen kutyáról van szó , a tanításuk hasonló, . (bár van olyan amelyik makacsabb) szoval sose szolj durván mert akkor nem fogja szeretni a "tanítgatás"-t, és mindig rossz érzés fog benne kialakulni ha valamit nem tud megcsinálni. csak határozottnak kell lenni. és akkor se haragudj meg rá ha már nincs kedve tanulni hanem inkább szivesen bóklászna, ne erõltesd :) és ha mondjuk tényleg aztörténne hogy megunja a tanulást akkor finomabb falatokkal keltsd fel a figyelmét. és légy türelmes , voltmár olyan hogy az enyém a bonyolult feladatokat egy hét után kiválóan tudta de az egyszerû dolgokat pl.:pacsi kb másfél hónapalatt értette csak meg, szoval légy kitartó elõbb utóbb úgy is megérti :) szóval: ne erõltesd, légy vele kedves hogy pozitív élményeket szerezzen, és légy kitartó :) remélem segítettem :)
A huskynál a behívás a legnagyobb gond. Néha úgy dönt, hogy õ akkor is megnézi, amit kiszemelt, hiába töröd magad. A kanok meg különösen. Nálunk a 10 méteres póráz remekül bevált. De lehet akár hosszabb is. Hegymászókötél a praktikus, olcsó és veszek belõle 20 métert, egyik felére kötözök egy karabinert, másikra meg hurkot. Ezzel el tudom engedni is és gyakorolni tudjuk a behívást is.
A kérdező hozzászólása: A pacsit sehogyan sem tudjuk megtanulni. Hogyan csináljam? Mi is 10 méteres pórázon visszük ki, az elején szaglászás van ezerrel, közben egyszer-kétszer behívás (póráz rajta van), aztán ha már eleget szaglászott, akkor a párom és köztem hagyunk egy nagyobb távolságot, juti falat a páromnál és nálam, és oda-vissza jöhet a behívás. De jártunk már többször úgy, hogy miközben szaladt a páromhoz, meglátott egy nyulat és utána szaladt. Rajta a pórázzal, kergette az erdõ széléig, aztán vissza jött. Ha megmakacsolja magát, az istennek sem akar vissza jönni, ameddig "dolga" van, csak ha már elfáradt. Ilyenkor a sírógörcs kerülget, mert egy, hogy féltem (vadász nehogy lelõje, stb.). Visszafelé rövid póráz, láb melletti séta, de látom rajta, hogy ez a fajta sétálás nem esik kedvére. ilyenkor már nincs szaglászás, csak mellettem jön. Igazából a makacsságával van a legtöbb baj, mert már annyiszor megsebesültem. Mikor kutyát lát egyszerûen nem tudom visszafogni, menne oda, kíváncsi (sosem agresszív). Párszor már szántotta fel velem a földet. :D És olyan ciki , hogy látja a másik gazdi, hogy nem bírom visszafogni a kutyámat. Egyébként most nemrég ivartalanítottuk. Annyira szeretné, ha kedvére tudna szaladgálni, de nem lehet, csak kerten belül.
a pacsit úgy tanítottam meg neki hogy csak simán a kezemmel felemeltem a mancsát és minden alkalommal jutalomfalatot kapott, és ezt kb minden nap 15-20-szor megcsináltam vele xD és kb 3-4-5 nap alatt rájött hogy mit kell csinálni...én is majdnem megõrültem hogy eleinte mennyire nemmegy ... :/ mert kb 2, 5 konzervet adtam neki falatként...de megérte :) és lehetõleg az ilyen feladatokhoz amiket könnyen megunk használj olyan falatkákat amikért bármit megtenne és nem unja meg és dönt úgy hogy alrébb áll :D sok sikert :)
A pacsi legyen az élet legnagyobb gondja.:) ))) Nekem is reklamált egyszer valaki, hogy nem tud pacsit adni a huskym. Hát ezen ne múljon. Magamhoz vettem egy zacskó kekszet és 10 perc múlva tudott pacsit adni. Azóta sem szórakoztam ilyenekkel. Akkora gond azért nincs a huskyddal, ha csak a nyúl után szalad el. Õk alapból nagy vadászok, a vér nem válik vízzé, akármennyit tanítod.
Én sohasem fedeztetek másfél éves kor elõtt....
Gondolom a végleges diszplázia szûrést, és a tenyésszemlét mindenképpen meg akarjátok várni vele, az pedig 1, 5 éves korban aktuális.
és gondolom mivel nincs egy éves még a tenyésszemléje sincs meg ..
Ha a szuka 3 éves miért ne lehetne? Nem is biztos, hogy sikerül valamit összehoznia.
Hajrá felelõs állattartás! És hozzáértés! Ha ennyi jó gazdijelölted van akkor tudok ajánlani néhány olyan (már élõ és gazdi keresõ) kutyát akiknek nagy szükségük lenne a jó gazdira....egy egész életen át. Gondolkozz mielõtt cselekszel! Ezért vagy ember és nem az ösztönei által vezérelt állat!
NE szaporíts!!!!!!
Egy évesen még túl fiatal lenne fedezéshez, ha tenyésztõ lennél ezt tudhatnád... Szerintem sose pároztassátok õket... Maximum ha mindkettõ egészségügyileg szûrt, törzskönyves kutyus, te pedig tenyésztõ vagy. De a mai világban szerintem még az is meggondolandó.
Gondolom a kanod nem törzskönyves, szûréses és kiállítási eredményekkel rendelkezõ kutya, és nem vagy tenyésztõ sem. Nem pároztatunk csak úgy!!!! Menj el, és nézz bele a menhelyi kutyák szemébe, mennyi kínt kellett átélniük azok miatt, akik felelõtlenül pároztattak mint te! Gondolom ezek a kölykök is ott fognak kikötni.elõször van rá jelentkezõ, de aztán kiderül, hogy mégsem kellenek senkinek, és mehetnek az utcára.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!