Találatok a következő kifejezésre: A 3 kan (52 db)

Augusztus 3.-án
3-án, de pontot nem szabad rakni. Ha a dátumhoz toldalékot kapcsolsz (-án, -én stb.) akkor nem rakhatsz pontot. nap utány mindig -án vagy -én van, kivéve 1-jén, viszont 11-én.
Megerõsítem: 3-án a helyes, pont és k nélkül. 1. Régebben (ha jól emlékszem, 1984-ig) valóban ponttal együtt volt helyes, de azóta megváltozott a szabályzat. Nekem is nehéz volt tudomásul venni, de ez van. 2. A kötõjellel írt szavaknál mindig az a "titok", hogy pontosan annyit kell írni a kötõjel után, mint amennyi a kötõjel elõtti részbõl kimaradt, sem többet, sem kevesebbet. Pl. "harmadikat" --> 3.-at; "hetediket" --> 7.-et; "Egyet fizet, kettõt kap akció" --> 1-et fizet, 2-t kap; ha már mindenképp számmal akarják írni. [Sok kirakatban látni helytelenül: 2-õt... :(] Vagy: "kilogrammot" (rövidítve) --> kg-ot, nem kg-mot; "literrel" --> l-rel, nem pedig l-el; "harmincan" (számmal)--> 30-an, nem 30-can; és még hosszú a sor. Mivel jelen esetben a "3-" jelenti a "harmadik" szót, ehhez már csak az "-án" toldalék szükséges, ezért nem kell a k. Ezzel analóg: 2-án, 4-én, 5-én stb. Egyetlen kivétel az "elsején": 1-jén. Üdv. :)
3-án A kötõjel kiüti a pontot. 3-kán azért nem jó mert : harmadik+án
Mert kimondva harmadikán, vagyis a hónap harmadik (ez az a "k") napján. Ez pont olyan, mint amikor okosok leírják, hogy 3-rom.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!(és miért nem kán?)
pont tényleg nem kell :) augusztus 3-án
"Az évet és a napot jelölõ számjegyekhez a toldalékok pont nélkül, kötõjellel kapcsolódnak" 3-án
Augusztus 3-án (nem kell pont a szám után)
3.-án :)
A kérdező hozzászólása: abban biztos vagyok, hogy pont nem kell.én így tudom.lehet, hogy mégis rosszul?
augusztus 3-an

Tüzelés esetén mind a 3 hét alatt vérzik a kutya vagy csak amíg fel nem engedi a kant?

Legjobb válasz: 1. héten élénkpiros vér, 2. héten rózsaszínes (vizes) vér 3. héten semmi vagy barnás

1. héten élénkpiros vér, 2. héten rózsaszínes (vizes) vér 3. héten semmi vagy barnás
uh :S Esetleg vannak még valami elõjelei ennek a méhgyulladásnak?
az a baj, a kezdetén nem. esetleg láz. aztán lesz levertség, és utána már nem csak vér, hanem genny is folyik a pérából.
A kérdező hozzászólása: Ohh, de remek! :S köszönöm a válaszodat!
nekünk is nem rég kezdett el tüzelni a kutyusunk nálunk ez az elsõ tüzelése amúgy 2 éves és õ is pötyögtetett de az normális hogy eszméletlen büdös szagot áraszt ki magából? Ez is a kanok figyelmének felkeltésére szolgál? Nem nagyon értek hozzá mert a másik kutyusunk hamar lett ivartalanítva és így ezt nem tapasztaltuk meg. Õt is szeretnék majd a nyár folyamán ivartalanítani.
nem jó ha büdös! akkor az nem tüzelés, hanem méhgyulladás. Menjetek orvoshoz. (ha 2 évesen ez az elsõ látható tüzelése, akkor már biztos volt pár csendes, azután gyakori a méhgyulladás)
basszus amúgy úgy értendõ hogy éves de pár hónapja kaptuk a kutyust a volt gazdájától és most kezdett el tüzelni a héten. Nála már tüzelt persze rendesen. Most is meg voltak a fázisok elõször csak bedagadt neki ma elkezdett pötyögtetni és napja furi szagot áraszt magából.
Igen.
Igen vihetsz, bár jól meg kell gondolni, mert lány kutyát szívesebben fogadnak a kanok. És akkor valószínû, hogy befogadja a kan a kiskutyát, ha a kan ismer más kutyákat és jóba is van velük, ha nem ismer más kutyákat nehezebben tudja elfogadni a kiskutyust, ekkor úgy kell összebarátkoztatni õket, hogy a kiskutyust és a kan kutyát is kiviszitek az utcára, és hogyha itt jól összebarátkoznak, akkor a kan kutyus elfogadja õt és beengedi a saját területére, ez a legjobb módszer!:) Nekem 2 szuka kutyusom van, és a kissebbik aki a fõnök az udvaron, semmilyen kutyát nem szeret, de a másik kutyámat kénytelen eltûrni, és nehezen, de sikerült összeszokniuk. Én is azt mondom hogy vihetsz egy másik kutyust, de csak óvatosan barátkoztasd össze õket! :)
Ha az egyik kutyád kan, akkor a másik miért nem az?


Egyértelmû rangsorprobléma... ****** Automatikusan eltávolított tartalom.
Valószínûleg valami megváltozhatott az életedben, vagy a belsõ világodban. Nem vagy annyira határozott vagy következetes. Én is az elsõ válaszoló linkjét javasolom.
A következõ az lesz (ha még nem történt meg, csak nem vetted észre), hogy téged is le fog pisilni. Ez egyértelmû tiszteletlenség veled szemben és valóban a helyét mutatja meg neked a falkában, és õ mint falkavezér megjelöli a territórium határait. A Fennel könyv tényleg jó lehet, bár lehet, hogy kevés lesz neki. Olvastam én is, sok jó ötlet van benne, a kötõdést érdemes mindenképpen végigcsinálni, viszont a jelölést minden esetben kizárással torolnám meg, már nem a helyiségbõl, hanem a falkából való kizárással, amit nem is oldanék fel kb. 20-30 percig, ha szükséges, akkor még tovább.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy elrontottuk a neveleset.Probaljuk helyrehozni.Neha morog, ha szorult helyzetbe kerul, ezert utana buntetem, ilyenkor darabig tudja hol a helye.Az a baj nehez pont rajtakpni mikor jelolget.Tul nagy a haz.Ha megjon a tavasz, kikerul az udvarra(mint minden evben)Kutyaiskolara nincs idom.Konkret otletetnek orulnek, hogy mit tegyunk.
Én nem hiszem, hogy ez a falkából kizárás dolog mûködne. Mégis honnan fogja tudni, hogy ez éppen egy büntetés és éppen azért van, mert õ jelölget? Mi lenne ha egész egyszerûen rendre leszidnád, megrángatnád a grabancát ha épp rajtakapod a jelölésen, mint annak idején a szobatisztaságra nevelésnél? Vagy ezt már próbáltad? Esetleg valaki a családból, aki ráér hétvégente pár órára, az járhatna vele kutyaiskolába.
A falkából való kizárás nem azt jelenti, amit az elõzõ írt. Azt jelenti, hogy nem veszel róla látványosan tudomást. Ha elédáll, hátatfordítasz neki, nem is nézel rá, ne simogasd, egyáltalán nézd levegõnek és ne csak te, hanem a családból mindenki nézzen át a kutyán. Egy kutyának nincs nagyobb büntetés, mintha kirekesztik a falkából.
Amikor elkezdi a mûsort, megfogod és bezárod egy helységbe (pl.:garázs, pince, kamra) és ott tartod kb 20 percig. Utána visszaengeded közétek. Ha újra elkezdi, akkor újra bünti.
A kérdező hozzászólása: Ugy gondolom, eleget foglalkozok vele, igazabol ki van nyalva neki.Van 1 labradorunk is az udvaron, vele is furcsan viselkedik, uralkodik felette, pedig van kozottuk kb 40kg.Lanyom mar probalna vele jatszani, de o latvanyosan keruli.Mit jelent, hogy a falkabol kizaras?Hogyan csinaljam?
Gondolom a lányod mostanában kicsit több figyelmet igényel az eddiginél... :-) Pl: már szaladgál, jön-megy intézkedik, stb... (ahogy a 16 hónapos gyerekek szoktak) és így kevésbé tudsz a kutyával foglalkozni. Próbáld meg (ha van rá energiád) amikor a gyerek alszik egy kicsit lefárasztani a blökit vagy legalább nagyon szeretgesd meg olyankor. Hátha...
A kérdező hozzászólása: Koszi az eddigi valaszokat. Az igazi nagy valtozas az eletunkben, hogy szuletett 1 lanyom 16 honapja.Nagyon feltekeny volt ra honapokig, felt tole, mikor sirt, o ugatott.Meg a mai napig feltekeny ra, de mar megszokta, vszinu ez a jelolgetes is ebbol ered.Csak az az erdekes, hogy csak par hete kezdte ezt.Vmit ki kell talalnom, mert mar lanyom jatekait is kezdi jelolni.
Elõzõ vagyok: a lényeg, hogy ne oldja fel a helyzetet, hanem ti, különben semmit nem ér.
hívj házhoz egy szakembert aki megmutathatja mit és hogyan és hol vannak hibák pontosan... kutyát élõben kell nevelni és nem virtuálisan! ha pedig csak félig meddig lesztek vezetõi akkor a probléma még fokozódhat is, erõsödhetnek az domináns-agresszív hajlamok

Miért dob ki a játék? Command & Conquer 3 Kane's Wrath (lentebb)

Egy id? után a Command & Conquer 3 Kane's Wrath,ez a Tiberium Wars kiegészít?je játék fogja magát s leáll az alábbi hibaüzenettel:

Legjobb válasz: eredeti a játék mert ha nem akkor lehet hogy nem birja a kiegészitöket!

eredeti a játék mert ha nem akkor lehet hogy nem birja a kiegészitöket!
A kérdező hozzászólása: Nem eredeti.Mind2-t úgy töltöttem le. Há' majd mentek akkor sûrûbben (:
Elvileg nem.
Egy darabig (1-2 hétig) még "utánafordulnak" a kanok. Legalábbis én ezt tapasztaltam a kutyáimmal.

A 3 éves francia bulldogom (kan) nem védi meg magát, mit tegyek?

Csomó kutya van a környékünkö9n, akiknek nem szimpi ha szuszog és röfög a kutyám, pedig nála ez természetes. Ezért sokszor neki támadnak ilyen idegbeteg pincsik, meg spánielek, jorkik meg ilyenek.

Legjobb válasz: Védd meg te.Valószínûleg nem komolyak ezek a pincsitámadások és ezt õ is látja.Vagy már meg is harapták?Mert a legtöbb csak ijesztget és a szája jár.

Védd meg te.Valószínûleg nem komolyak ezek a pincsitámadások és ezt õ is látja.Vagy már meg is harapták?Mert a legtöbb csak ijesztget és a szája jár.
ahogy az elsõ mondja, õ is látja, hogy ez csak nagy hajcihó semmiért és okosan nem törödik vele
Az én mopszom is ugyan ez.:) Sok kutya nem kedveli, amilyen fajtákat felsoroltál, nagyjából azok. Én is azt mondom, hogy érzik, hogy mi a komoly és mi nem. Benne van az ösztönükben, érzik õk.:)
A kérdező hozzászólása: ezek tényleg csak csapongások a többi kutyától, de egy stefford nekünk jött már 2x is meg is harapta, jo hogy nem vérzett, de láttam a nyakát a szájában nekem az épp elég volt. akkor sem védte magát :( pedig akkor oka is lett volna rá. inkább megadta magát :(
az is okos volt, egy staffal szemben egy fr. bulli ne védekezzen. Semmi esélye. A megadás az okos választás
Valószínûleg azért is engedte el a stafi mert õ megadta magát és így nem is lett baja.
A te dolgod õt megvédeni. Ha te vagy a fõnök, akkor a kutyának tilos agresszívnek lennie, ez ösztönösen él benne. Neki ilyenkor az a dolga, hogy beálljon mögéd és hagyja, hogy te elintézd a konfliktust. Ha látod, hogy közelednek szabadon kutyák, amikbõl kinézed, hogy támadhatnak, kergesd el õket erélyesen. A francia buldog egy társasági kutya, sosem kértek tõle semmilyen agressziót. Az már régen rossz, elferdült viselkedés nála, ha mégis mutat. Nõj fel a feladathoz, a kutya biztonsága 100%-ig a te felelõsséged. Menj el egy suliba, ahol megtanítják neked, hogyan reagál ilyenkor.

Melyik a jobb játék, a Command & Conquer 3 Kane's Wrath vagy a Warhammer 40000:Soulstorm?

saját kategóriájukba melyik játék a jobb?

Legjobb válasz: thx a válaszokat

A kérdező hozzászólása: thx a válaszokat
A "Red Alert" :)
Ez emberfüggõ. Én a warhammer vonalat preferálom a dawn of war óta, mert szeretem a warhammer sci-fit már régóta. Túl nagy újjítást egyikük sem hozott a mûfajba, mind a kettõ folytatás/utánérzés.
Soulstorm
Red Alert 2: Yuri's Revenge és Soulstorm

Van egy kis pincsim, és 3 napja befogadtunk egy németjuhászt. Mind a kettő kan. Egyszerűen nem bírják egymást elviselni, a nagy bántja a kicsit, persze a kicsi is kötekszik, mert féltékeny. Hogy szoktathatnám őket össze, van erre valami módszer?

Legjobb válasz: Elég gáz párosítás, remélem azt tudod hogy a pincsid testi éppsége, sõt az élete is komolyveszélyben lehet a német juhász mellett!! A pincsik egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy az egójuk nem áll arányban a méretükkel, ezért akkoris kikezdenek más kutyákkal, ha azok hatalmasak hozzájuk képest... Valahogy el kéne érned, hogy a pincsid a rangsorban a nj. után következzen, különben csúnya vége lesz az állandó acsarkodásnak, és biztosan a pincsi húzza a rövidebbet! Egy harapás, és vége szegénynek! Keress egy jó kutyás oktatót, és inkább az õ tanácsát kérd ki, mint laikusokét(pl:enyémet :P)! De készülj fel, hogy lehet, meg kell válnod egyik kutyótól, ha nem javul a helyzet! sok sikert!

Elég gáz párosítás, remélem azt tudod hogy a pincsid testi éppsége, sõt az élete is komolyveszélyben lehet a német juhász mellett!! A pincsik egyik legrosszabb tulajdonsága, hogy az egójuk nem áll arányban a méretükkel, ezért akkoris kikezdenek más kutyákkal, ha azok hatalmasak hozzájuk képest... Valahogy el kéne érned, hogy a pincsid a rangsorban a nj. után következzen, különben csúnya vége lesz az állandó acsarkodásnak, és biztosan a pincsi húzza a rövidebbet! Egy harapás, és vége szegénynek! Keress egy jó kutyás oktatót, és inkább az õ tanácsát kérd ki, mint laikusokét(pl:enyémet :P)! De készülj fel, hogy lehet, meg kell válnod egyik kutyótól, ha nem javul a helyzet! sok sikert!
A németjuhász élete is veszélyben van. Torkán akadhat a pincsi.
Valakit ki kell herélni!
ivartalanítás, mindkettõ megnyugszik...
Ivartalanítás és a "falkátokban" a rangsor tisztázása.
Szerintem össze lehet õket szoktatni. Olyan nincs hogy nem. :) Én így vagyok vele! Foglalkozz mind a kettõvel sokat de úgy tedd az elején hogy a másik ne lássa mert akkor féltékeny lesz. Elõször is meg kéne tudnom hogy ki kezdi mert így nehéz segítenem de adok pár tanácsot. Keress valakit aki segít neked. Tedd pórázra mind két kutyát és jutalom falatokkal tereld el a figyelmét (a másik ember is a másik kutyának) így egyre közelebb mehettek egymáshoz. Meg kell velük értetni hogy nem jelent rosszat a másik közelsége mert ugyan úgy szereted mindkettõt. Próbáld egymás mellett tartani a két kutyát ha már sikerült össze ugrás nélkül egymás mellé érni. Adj mind kettõnek bõségesen jutalom falatot ha jól viselkednek és foglalkozz velük eleget. Szép kis feladat lesz :) Ha még szeretnéd hogy segítsek írj.

A Warcraft 3-al játszom az interneten. Szükségem lenne [kani loader]-re. Honnan tudnám megszerezni?

Legjobb válasz: kani loader ... kani.hu-t próbáltad FOGYATÉKOS

kani loader ... kani.hu-t próbáltad FOGYATÉKOS


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!