Találatok a következő kifejezésre: A 3 a 4 óránkénti etetésnél (2 db)

Milyen a napirendetek 4 óránkénti etetésnél? Most szeretnék átállni 5 hós kifiammal a 3 óránkénti etetésről, mert katasztrófa, amit művel.

Most szeretnék átállni 5 hós kifiammal a 3 óránkénti etetésr?l, mert katasztrófa, amit m?vel. Rendszeresen visszautasítja a hamit, csak hisztizik és nagyon keveset eszik. Tegnap (az éjjeli evést is beleszámítva) összesen 580 ml-t evett! Hány órakor és mit adtok enni 4 óránként?

Legjobb válasz: mi anyatejesek vagyunk, igy 4 orankent is azt eszik, de amit leirtal sokkal inkabb a fogzasra jellemzo. persze a jo napirend is fontos, de azert nezz be a szajaba, hatha mocorog a fogacska

mi anyatejesek vagyunk, igy 4 orankent is azt eszik, de amit leirtal sokkal inkabb a fogzasra jellemzo. persze a jo napirend is fontos, de azert nezz be a szajaba, hatha mocorog a fogacska
Így van. Nálunk fogzás miatt volt ez hetekig. Nem nyûgös szokatlanul? Nem nyálzik nagyon? Kend be az ínyét evés elõtt 20 perccel, és utána próbáld etetni! Széklete nem változott? Alvási szokásai? Ezek utalhatnak fogzásra. Nekünk 2 hét volt kritikus, azalatt a 2 alsó foga kibújt. Most szünet van, újra rendesen eszik és alszik, várjuk a köv. fogakat. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Semmilyen változást nem látok rajta. Az evéssel viszont mindig gondjaink voltak, nagyon rossz evõ, de azért nem ennyire. Az utóbbi 1 hónapban nem elég, hogy keveset eszik, de állandó a hiszti is, szinte már a cumisüveg láttán sírva fakad. 2, 5 hónapos kora óta folyik a nyála intenzíven. Hogy lehet átvészelni ezt az idõszakot az evéssel? Már most fogyott néhány dkg-ot.
2. ismét. Az én lányom is rossz evõ. Nehezen! Leginkább úgy, h fogzáskönnyítõ gélt használtunk, néha óvatosan pelussal megdörzsöltem az ínyét, meg éjszaka többet adtam neki enni. Félálomban uis elfogadta a c.üveget, míg nappal üvöltött. Volt olyan, h 133 ml tápszert 3 részletben evett +! A kanalasakat jobban elfogadta, de csak a gyümölcsöt. Ja, és melegen nem kellett semmi, csak éppen langyítottam mindent. A meleget kiköpte és -a változatosság kedvéért- úgy üvöltött, h belilult a feje! Türelem, kitartás, folyamatos próbálkozás! Nekünk az egész napirendünk felborult, mert elõfordult, h 8-kor nem kellett a kaja, 8:20-kor lecsúszott 60 ml, 9-kor még 30, ... stb. Egész nap ettünk, ill. nem evett, én meg próbálkoztam, aztán v összejött v nem.

A 3 illetve a 4 óránkénti etetésnél hogy kell számolni az időt? Az etetés elejétől vagy a végétől?

Legjobb válasz: Mindig az etetés kezdetétõl számold az idõt, függetlenül attól meddig van cicin. És a dokinénim szerint csak 6 hetes koráig ébresszük fel, ha tovább alszik napközben, mint 3 óra. Ha késõbb nappal 4-5 órát is durmol hagyd aludni.

Mindig az etetés kezdetétõl számold az idõt, függetlenül attól meddig van cicin. És a dokinénim szerint csak 6 hetes koráig ébresszük fel, ha tovább alszik napközben, mint 3 óra. Ha késõbb nappal 4-5 órát is durmol hagyd aludni.
Én az etetés végétõl számolom, mert büfiztetéssel 2 mellbõl szopizással néha 1 óa is lehet a kajálás és akkor 2 óra múlva már megint eteni kellene. sztem igy logikus.
Én is az etetés végétõl számolom de természetesen ha éhes nem fogom azt mondani hogy márpedig nem kapsz mert még nem telt el a három óra és ha alszik nem fogom felkelteni csak azért mert letelt a baba úgy is érzi hogy mikor éhes. Boldog babázást!
AZ ATTÓL FÜGG.UGYANIS HA ELÕBB ÉHEZIK MEG A BABÁD AKKOR NEM KELL MEGVÁRNI A 3 ÓRA VÉGÉT.MANAPSÁG MÁR ÚGY ETETIK A BABÁKAT AHOGY MEGÉHEZIK AZ VISZONT LEHET AKÁR 2 ÓRÁNKÉNT IS.
Felkelted, ha alszik? Vagy hagyod sírni, ha elõbb megéhezik? Ne nézd az órát!!
A szoptatás kezdetétõl kell számítani. Ha pl. 3-kor tetted mellre, akkor legközelebb hatkor kell. Aki meg kritizáli tud csak, az ne írjon választ, hanem kövesse a maga módszerét, de ne szóljon bele másokéba. Amúgy ez a rendszerben történõ szoptatás tulajdonképpen csak támaszkodó, már úgy értem, hogy tudsz mihez viszonyítani. Nyilván nem azért találták ki, mert a babának ez rossz. Ha egy órával tovább alszik, nem kell felkelteni, ha meg egy fél órával hamarabb éhes lesz, nyugodtan szopizhat, a lényeg az, hogy NAGYJÁBÓL tartsátok az idõket, mert a kisbabák szeretik a rendszeres dolgokat, szeretik, ha kiszámíthatóan történnek a dolgok. Rövid idõ alatt beáll erre a rendszerre, és így neki is meglesz a napi ritmusa, és te is jobban el tudod tervezni a napot.
Nem kell a 3-4 órát kivárni. tejed is akkor lesz elég, ha mindig megeteted a babádat, ha éhes. 1-1, 5 órán belül azért nem tanácsos ráetetni, mert fájni fog a hasa. (Én egyébként mindig az etetés végéhez nézem az idõt.)
Az elejétõl mondják, de én is az igény szerinti szoptatás híve vagyok! Sikeres szoptatást! :o)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!