Találatok a következő kifejezésre: A 3 a 4 óránkénti (15 db)

Egy 3 és fél hónapos babát át kellene szoktatni a 4 óránkénti evésre, vagy nem baj ha még mindig 3 óránként eszik?

Tápszeres, és 3 óránként eszik. Nem sok ez már neki? Nem kéne, hogy ritkábban egyen? Még mindig felkel éjszaka enni, irigylem azokat, akiknek az els? pillanattól fogva átalussza az éjszakát.

Legjobb válasz: Még bõven egyen csak 3 óránként, pici még. Éjjel persze ne keltsed, amikor magától kel. Napközben pláne 3 óránként etesd, akkor elõbb elmarad az éjszakai kelés, nappal szépen megvan a kajaadag...

Még bõven egyen csak 3 óránként, pici még. Éjjel persze ne keltsed, amikor magától kel. Napközben pláne 3 óránként etesd, akkor elõbb elmarad az éjszakai kelés, nappal szépen megvan a kajaadag...
Nem baj. Majd magától átáll. Legalábbis nálunk mindig így volt. Most a napokban a kislányom már csak 4x akar enni pedig még csak 10 hós. Nem tudok vele mit csinálni, õt már nem lehet erõltetni, kiköpi meg kilöki a kezembõl a kanalat, sír. Szóval ez van...akkor csak 4x eszünk. Ti nyugodtan ehettek 3 óránként, mi is így ettünk még 3 hósan és ha jó emlékszem éjjel is csak 1 evés maradt ki a többi ébredõs volt. :p Türelem, nekünk már van néhány átaludt éjjelünk is. :p
Szia! mi is 3, 5 hónaposak vagyunk csak anyatejesek. VAn hogy 5ször kér enni (sir ha többször akarok neki cicit adni) van hogy a 6 sem elég. Szerintem tudja õ mit akar:) Szerintem is át fog magától állni.
Szia, az én fiam 1éves és még mindig 3óránként eszik! Este 11-tõl alszik reggel 7-ig. (jó esetben) Úgyhogy még ráértek a 4óránkénti kajával...
6, 5 hónapos a kislányom, még mindig 3 óránként eszik napközben, éjszaka meg 9-5 alszik, aztán egy kis szopi, aztán tovább alszik 9-ig. Ne siettesd, átszoktatni nem lehet, ha éhes, ennie kell.
A fiam 4 hónapos és általában 3 óránként eszik, de van hogy csak 2 óra telik el két evés között, annyira éhes. Éjszaka mindig 2x kel enni. Tápszeres. Én is szeretném, ha ritkábban és többet enne, de nem tudom erõltetni, õ tudja mikor éhes.

3 hónapos múlt a babám! Hogyan szoktassam a 4 óránkénti evésre?

csak anyatejes!már 7 kiló és úgy gondolom jó lenne ha nem 3 hanem 4 óránként enne!ennyi id?s korban már ez lenne az ideális szerintem,hogyan szoktassam át a 4 órás evésre?

Legjobb válasz: Szia, mi épp most tértünk át erre, bár én 4 hónapos kortól olvastam, de a te babád szép súlyban van, ezért lehet, hogy jót tenne neki a 4 órás rend. Én nem tudtam errõl, és egy hétig nem tudtam mi baja a babómnak, sose tudtam, hogy most épp miért sír, ekkor volt kereken 4 hónapos. Aztán a Suttogó könyvében elolvastam ezt a fejezetet és rájöttem, hogy a kisasszony már másképp akarja a dolgai csinálni. A suttogó 15 perces csúsztatásokkal javasolja a szoktatást. Tehát, ha evett 7:00-kor, akkor a következõ legyen 10:15-kor és így tovább. Nekünk megnõtt a játék idõ, amiben jobban kifárad, ezért alszik is két evés között minimum egy órát. Ha ezeket az alvás idõket megzavarom, akkor nyûgössé válik és így éjjel megébred egyszer, ha figyelek rá, és visszaaltatom, akkor rendezett a napunk és az éjszakánk is. Nekem már átállt a 4órás étkezésre minden gond nélkül. Remélem segíthettem.

Szia, mi épp most tértünk át erre, bár én 4 hónapos kortól olvastam, de a te babád szép súlyban van, ezért lehet, hogy jót tenne neki a 4 órás rend. Én nem tudtam errõl, és egy hétig nem tudtam mi baja a babómnak, sose tudtam, hogy most épp miért sír, ekkor volt kereken 4 hónapos. Aztán a Suttogó könyvében elolvastam ezt a fejezetet és rájöttem, hogy a kisasszony már másképp akarja a dolgai csinálni. A suttogó 15 perces csúsztatásokkal javasolja a szoktatást. Tehát, ha evett 7:00-kor, akkor a következõ legyen 10:15-kor és így tovább. Nekünk megnõtt a játék idõ, amiben jobban kifárad, ezért alszik is két evés között minimum egy órát. Ha ezeket az alvás idõket megzavarom, akkor nyûgössé válik és így éjjel megébred egyszer, ha figyelek rá, és visszaaltatom, akkor rendezett a napunk és az éjszakánk is. Nekem már átállt a 4órás étkezésre minden gond nélkül. Remélem segíthettem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!akkor inkább hagyom hogy úgy egyen ahogy õ szeretne!igazából anyósom meg a védõnõm mondta hogy szoktassam a 4 órás evésre!
Az enyém 4 hósan 8 kiló, de idegbajt kapna õ is és én is, ha csak 4 óránként tenném mellre... Igaz, én gondozom õt a szopival, nemcsak etetem.
Ha akarsz szoptatni akkor a suttogót továbbítsd nagy lendülettel a kukába. Akkor etesd a babád ha kéri. ha megérett rá, rá fog állni a 4 óránkénti evésre, ha meg nem akkor csak nyersz magadnak jópár zûrös hetet. Figyeld a jeleket h mikor éhes, de pl cicit nem csak akkor kérhet ha éhes hanem egy csomó más okból is és ilyenkor érdemes kielégíteni ezt az igényét.
Szerintem sehogy. Adj neki, amikor kér, és annyit amennyit kér. Anyatejes babát nem lehet túletetni. Amúgy egyik lányom példája: 4 hónaposan már 7 kiló volt majdnem, de egy évesen meg 8600g. Lemozogta és megnyúlt. Elõre "tartalékolt". Vannak ilyen babák, nem híznak azonos ütemben. Teljesen ösztönlények, kár ezt felborítani. Amúgy a 3 óránkénti szopi még csak gyakorinak sem mondható. Kár generálni, hogy majd lecsökken a tejed, mert nem éri elég inger a melledet. Csak felborítanád a kereslet-kínálatot, ami úgy tûnik, jól beállt NÁlatok. Üdv: 3 gyerekes szoptatós anyuka
Én ezekkel az átszoktatásokkal úgy voltam, hogy mire érne valamit, nõ annyit a gyerek, hogy teljes más lenne amúgy is a ritmusa. Mire észbe kapsz, 6 hónapos lesz és hozzátáplálsz, amivel megint felborul minden. Feleslegesnek tartom ezeket az átszoktatásokat. Ha ilyen ritmusú a baba, akkor ilyen ritmusú. Úgy sem szopik olyan sûrûn. Az elsõ lányom napirendjébe pl bele sem fért volna a 4 óránkénti evés.
Elõzõ vagyok. Úgy is jelez, ha valami nem jó. Nekem mondjuk vagy 2 napba belekerült mindig mire rájöttem mit is szeretne, de tényleg állandóan változnak ezek a picik. Amit fontosnak tartottam, hogy meglegyen az evés, játszás, alvás sorrend, de nem percre pontosan. Fél óra +- olyan mindegy szerintem.
Nana, azért ne beszéljünk már butaságokat: 1. A baba életében messze nem a rendszer a legfontosabb. Semmiképp sem árt neki, de a meleg, szeretetteljes családi légkör, az édesanyja érezhetõ szeretete, a megfelelõ fizikai körülmények sokkal fontosabbak számára, mint a napirend. 2. Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy a gyerek 0-24-ig rajtam lóg, hanem azt, hogy adok neki enni, ha éhes. 3. Az igény szerinti szoptatás azt sem jelenti, hogy nincs napirend. Kisebbik gyermekem 6 hónapos, pár hetesen felvette a nagy napirendjét, nálunk is ideje van a sétának, a fürdésnek, az önálló és a közös játéknak is. Csak épp közben akkor kap enni, ha kér. Egyébként ennek is kialakult a ritmusa, de nem nézem az órát, hogy letelt-e a 3-4 vagy mit tudom én hány óra.
úgy gondolom.... a babád is úgy gondolja majd?Az enyém 3 óránként eszik, nekem is mondták, hogy túl gyakori.Viszont, ha késõbb kapna, akkor szegénykém olyan mohón szopizna, hogy annak meglenne a böjtje. Elsõ babám, sok mindent nem tudok, gyakran kérek tanácsokat, olvasgatok.Egy valamire rájöttem, minden tanácsot és azt amit olvasok nem kell megfogadni.Amikor úgy csináltam, ahogy tanácsolták, csak a babám látta kárát. Attól még a babádnak lehet bejön a 4 óránkénti evés.
én szeretem a suttogó könyvet!(és szoptatok, azért nem kell mindent készpénznek venni belõle.)Gondolom te sem szeretnél egy maki gyereket, aki állandóan a melleden csüng, azért is kérdezed.hogy a kérdésre is válaszoljak, az én kisfiam is 3 hónapos és 1 hete teljesen magától átállt a 4 óránkéntira.Fantasztikus hogy van idõm mindenre, a férjemre, magamra, a háztartásra, tudom mikor fog legközelebb enni.Nem értem azokat az anyukákat akik csak szoptatnak 0/24-ben.Semmi rendszer nincs a baba életében.(ami a számára a legfontosabb)

5 hónapos lányom még mindig 2, 5-3 óránként szopik. Mikor áll át a 4 óránkénti papira?

Baj,hogy akkor etetem,mikor ? kéri? Mostanában éjjel is s?r?bben fölkel a foga miatt.

Legjobb válasz: csak szopik.

A kérdező hozzászólása: csak szopik.
Én én babám 9 hónapo.Tápszert+ kanalas kaját kap.Õ még most is inkább 3 óránként eszik.
Az én kislánom 7 hónapos és még most is 2, 2 1/2, 3 óránként szopizik. Pedig már almát, körtét, krumlit is eszik.
Nálunk ugyanez volt, és elkezdtük a hozzátáplála´st.utánna 4 óra´nként szopizott.Mára 2-3 szopi, a többi szila´rd kaja.A lányom 9 hónapos. Most már nyugodtan adj neki szila´rdat is, mert keve´s lessz neki a tej.


Ha áttérünk a 4 óránkénti szopizásra (eddig 3 óránként evett a baba) előfordulhat, hogy csökken a tej mennyisége?

Legjobb válasz: Igen. Kevesebbszer ürül a mell, kevesebb inger is éri, a tej csökkenni fog. Szoptass igény szerint, akkor annyi tej fog termelõdni, amennyire szükség van.

Igen. Kevesebbszer ürül a mell, kevesebb inger is éri, a tej csökkenni fog. Szoptass igény szerint, akkor annyi tej fog termelõdni, amennyire szükség van.
Miért akarsz áttérni a 4 óránkénti szoptatásra, egyáltalán miért kell számolni az idõt. Akkor kell etetni, amikor igényli. Az én kislányom másfél éves koráig szopott, volt úgy hogy fél vagy egy óra telt csak el két etetés között.
hogyha áttérsz, és ez így jó a babádnak, akkor nem lesz semmi baja a tejtermelésnek, ui. kereslet kínálat elv érvényesül. tehát ha neki jó a 4 óra, akkor 4 óra múlva fog rendesen szopni, ahogy elõtte 3 óra múlva tette, és emiatt mivel rendesen szopik, rendesen is fog termelõdni a tej. gondolom nem órával mérnédd a 4 órét, hanem csak úgy kb-re, a babád igényit is figyelve.
én 1 hónapos kora óta 4 óránként szoptatom és semmi baja se a tejnek se a babámnak. 5 hónapos most. az igény szoptatás meg baromság
utolsó vagyok még annyit, hogy nem szerintem baromság az igényszoptatás, hanem több gyermekorvos szerint. mióta 3 és 4 óránként eszik a babánk elmúlt a hasfájása.

Mikor tért át babátok a 3 óránkénti szopizásról a 4 óránkéntira?

Lassan 2 hónapos a babám, lehet már ritkábban etetni?

Legjobb válasz: Lányom 4 hónaposan tért át 4 óránkénti szopira, de ez csak átmenet volt, mert utána visszatért a 3 órákhoz, és napközben ugyanúgy 3 óránként volt éhes, mint régebben. Éjjel aludt végig elég sokat, és nappal, ha csak 4 óránként evett volna, az kevés lett volna neki valószínû. Úgyhogy úgy etesd a babád, ahogy éhes. Ha 3 óránként elfogadja a cicit, akkor még ne térj át 4 órás etetésekre. Van olyan baba, aki eleve nem tér át, és még nagyobb korban is éhes 3 óránként.

Lányom 4 hónaposan tért át 4 óránkénti szopira, de ez csak átmenet volt, mert utána visszatért a 3 órákhoz, és napközben ugyanúgy 3 óránként volt éhes, mint régebben. Éjjel aludt végig elég sokat, és nappal, ha csak 4 óránként evett volna, az kevés lett volna neki valószínû. Úgyhogy úgy etesd a babád, ahogy éhes. Ha 3 óránként elfogadja a cicit, akkor még ne térj át 4 órás etetésekre. Van olyan baba, aki eleve nem tér át, és még nagyobb korban is éhes 3 óránként.
Szia! Az enyém például sosem tért át. 6 hós koráig szopizott, aztán a hozzátáplálással együtt elmúlt a szopikedve. 3 óránál többet sosem bírt ki.
Én az igény szerinti szoptatásra szavazok. Igaz, hogy az a baba igényét helyezi elsõ helyre, s nem az anyuka kényelmét... de ha már egyszer megszültük, legyen kerek a dolog, nem igaz? Az igény szerinti szoptatást szolgálja leginkább a baba érzelmi-értelmi, s testi fejlõdését, segít fenntartani a tejtermelõdést.
Elsõ vagyok: lányom 3 óránként volt éhes, szinte percre pontosan. Persze voltak néha eltérések, kicsit elõbb vagy kisit késõbb kért enni. Szóval szerencsés voltam, hogy így kiszámítható volt az étkezése, de mégis igény szerint evett. A 4 óra elég sok, nem baj, ha annyit nem bír ki egy baba. Fõleg, hogy még kicsi a babád, ilyenkor még általában gyakrabban esznek.
A kórházban pár nap alatt beállították õket 3 órás evésre (ikrek), 8x ettek egy nap. 1 hónaposan maguktól átálltak napi 7 evésre (kb. 3-3, 5 óránként, de éjjel volt egy hosszabb 5 órás alvásuk), majd ez pár hét múlva lecsökkent 6 evésre (kb. 3 és fél óránként). 4 óránként nem igazán ettek sosem, nem jött volna ki idõben. Kb. 3 hónapos koruk óta ébredés és evés nélkül átalusszák az éjszakát, így csak 5 etetés fér bele 3 óránként a napba. 11 hónapos koruk óta pedig már csak 4x esznek, az esti tápszert elhagyták. De helyette többet alszanak. Nyilván az is számít, hogy õk az elején részben tápszeresek, 3 hónap után kizárólag tápszeresek voltak. Az etetést a baba igényei szerint kell kialakítani, hidd el, át fog állni arra, ami neki a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! ezek szerint nem érdemes próbálkozni a ritkább etetéssel.Babám is három óránként éhezik meg, ez az az õ igénye, van h átalussza az éjszakát, de amikor evõsebb kedvében van (gondolom amikor hirtelen nõ egyet) akkor éjjel is három óránként ébred, de ezek szerint ebben a korban a babáknál ez normális. volt h próbálkoztam ritkítani, de nem vezetett semmi jóra, estére már nagyon éhes volt és éjjel is többször ébredt. További jó babázást Nektek!!

Mikortól kezdjem kisbabámat /4 hetes/ a 3 óránkénti evésről 4 óránkéntira átszoktatni?

Legjobb válasz: 4 hetesen még nagyon pici, szerintem várj vele, de nem is olyan nagyon szükséges szerintem ez az átszoktatás. Ahogy õ igényli, észre fogod venni! Ráadsul minél többet van cicin, annál jobban termelõdik a tej és esetleg tudsz lefagyasztani, ami talán késõbb még jól jöhet - legalábbis saját tapasztalat, nekem volt, hogy kellett pótolni.

4 hetesen még nagyon pici, szerintem várj vele, de nem is olyan nagyon szükséges szerintem ez az átszoktatás. Ahogy õ igényli, észre fogod venni! Ráadsul minél többet van cicin, annál jobban termelõdik a tej és esetleg tudsz lefagyasztani, ami talán késõbb még jól jöhet - legalábbis saját tapasztalat, nekem volt, hogy kellett pótolni.
A nagyobbik fiam az elsõ fél évben 24órában szopizott, még 2 évesen sem bírt ki 3 órát cici nélkül.Több, mint 3 évig szoptattam.A kicsi 11 hetes, õ akár 2(!) órát is elvan szopi nélkül...Nem teljesen értem az ilyen jellegû kérdéseket, hiszen még a csapból is az igény szerinti szoptatás folyik.Kérdés, hogy a mama, vagy a baba igényei szerint... Ja, mellesleg mind2srác 2 hónaposan duplázta a súlyát.
Egyet értek az elõttem szólókkal, de egy kérdés: miért kellene átszoktatni 3 óráról 4 órára? Az éjszakát elõbb-utóbb végigalussza majd (vagy legalábbis 6-7 órát alszik egyhuzamban), de ettõl még nappal 2-3 óránként éhes lesz majd. Miért jobb a 4 óra mint a 3?!
Az én babám sosem evett 4 óránként, neki mindig szüksége volt 2-3 óránként a kajára (szopira). Látni fogod majd a babádon, hogy mikor lesz vagy nem lesz éhes. Egyébként most 14 hónapos a babám, de most is 3 óránként eszik (kivéve éjjel persze, akkor nem eszik).
Ne ébreszd fel, ha éhes felkel magától. Az elején célszerü fejni, de ha nem látod értelmét, akkor nem kell.
Mjd ö eldönti! Nálunk az elején 2, 5 óránként szopott, kb 2-3 hós korában kibirt 3 órát, majd egyre többet, igy lett 4, ez úgy 4 hós korától. De ezt ö alakitotta igy, soha nem szadiztam vele, hogy nem telt le a 4 óra, addig nem eszel! Már majdnem 8 hós, de most is van, hogy 3 óra múlva kéri a cicit. Én mindig igény szerint szoptattam.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ!!!Úgy látom bõven elég neki amit kiszopizik, utána mindíg békésen elvan..Szerencsére csomókat sem érzek a mellemben...én ezért nem látom értelmét hogy fejjem a tejcsit...
A kérdező hozzászólása: Szóval saját maga kevesebbet fog igényelni???Mondjuk éjszakánként már 4 órákat végigalszik..tehát elképzelhetõ hogy nappal is beáll majd... A kérdésem még az lenne, hogy ha nem ébred fel magától pl.napközben, akkor ébresszem e??? A másik, hogy nem fejem a mellem, valaki azt mondja fejjem valaki azt mondja ne!!!Kire halgassak???A mellszívó nem szív ki szinte semmit, de gondolom lenne mit kifejni mert ha kézzel fejem, akkor azért van tejem... Adjatok tanácsot!!!Köszi elõre is
szerintem ez teljesen gyerekfüggõ. Az én kisfiam koraszülött volt, súlya miatt 3 óránként kellett etetni. Szenvedés volt mert õ nem akarta. Mindig ébresztettem. Most már 1 hónapos. Már nem ébresztem magától kel 3 1/2 4 óránként , éjjel 5 órát is alszik. Így jó neki.
Az én kisfiam ahogy nõtt, egyre tovább aludt, az elsõ etetés így "csúszott" elõre, 4-430-5-530... Most hatkor kel, utána eszik 9-10 között (tízórai), utána ebéd 13-14 között, de inkább korábban, mert a tízórai gyümit gyorsan megemészti, utána uzsira tejpép négy és öt között, vacsora fél 8-8 felé fürdés után. Szóval ezzel azt akartam írni, hogy látod nekem még 3 óránként eszik, de mivel 6-kor kel így már csak 5 étkezés van. Mikor kicsi volt tartottunk a 3 órát, volt 6-7 szopi egy nap. Majd ahogy nõ és 4 hónaposan elkezded a hozzátáplálást majd jobban jóllakik a pépes ételekkel és nem lesz olyan korán éhes. Nem az órához kell soha igazodni, hanem amikor éhes a baba...ezt általában felismerik az anyukák hogy akkor máshogy sír.
Az én kisfiam sárga volt így nekem napközben ébresztenem kellett, ha nincs ilyen gondod ne tegg meg, hadd aludjon, élvezd, hogy addig is csinálhatod a dolgod :) A tejet mindenképp fejd ki, nehogy begyulladjon, a mellszívót lehet rosszul használod? Kérj meg valakit mutassa meg a használatát, rokont, vagy a védõnõt. Ráadásul a rendszeres szívás serkenti a tejtermelõdést, ha benne hagyod akkor nem fog serkenni, még el is apadhat (én igy jártam, 5 hónapos volt, nem fejtem és elapadt). Ha más nincs vegyél másik mellszívót, Avent, Medela, a kézi szerintem jobb , de sokkal fárasztóbb, fõleg éjjel szívni.

Hogyan tudnám rászoktatni 3hónapos kislányomat a 3-4 óránkénti szopira? Hogy kezdjek hozzá?

Igény szerint eszik,van hogy egy negyed óra sem telik el két szopi között. Ilyenkor csak nyammog,és csak megnyugvásra használja. Így nem tudok semmit tervezni mellette,vagy ráhagyni valakire. Ez már nekem kissé fárasztó. Már próbáltam párszor,de mindég hiszti lett bel?le.

Legjobb válasz: biztos éhes? nem lehet, hogy a sírását összekevered? én is így szoptattam aztán rájöttem, hogy nem is azért sírt :S minden nap fix idõkben etettem, így szépen elhagyta az igény szerinti szopit. persze ha kér adok neki, de megpróbálom lekötni :) szerintem a 4 óránkéntivel ne próbálkozz, ahhoz még kicsi! sok sikert

biztos éhes? nem lehet, hogy a sírását összekevered? én is így szoptattam aztán rájöttem, hogy nem is azért sírt :S minden nap fix idõkben etettem, így szépen elhagyta az igény szerinti szopit. persze ha kér adok neki, de megpróbálom lekötni :) szerintem a 4 óránkéntivel ne próbálkozz, ahhoz még kicsi! sok sikert
Pont így voltam én is. Ha negyed órával sír utána, akkor nem valószínû hogy éhes, lehet hogy büfi baj, vagy nem aludta ki magát és már nyûgös. Nálunk legtöbbször az volt a baj, míg rá nem jöttem a megfelelõ jelekre, mikor álmos, mikor éhes. Nagyjából három óránként etetem, azért nem percre pontosan, van hogy fél órával hamarabb, van hogy késõbb, mikor hogy bírja. 3 hónaposan már minden érdekli, le kell kötni a figyelmét.

Milyen a napirendetek 4 óránkénti etetésnél? Most szeretnék átállni 5 hós kifiammal a 3 óránkénti etetésről, mert katasztrófa, amit művel.

Most szeretnék átállni 5 hós kifiammal a 3 óránkénti etetésr?l, mert katasztrófa, amit m?vel. Rendszeresen visszautasítja a hamit, csak hisztizik és nagyon keveset eszik. Tegnap (az éjjeli evést is beleszámítva) összesen 580 ml-t evett! Hány órakor és mit adtok enni 4 óránként?

Legjobb válasz: mi anyatejesek vagyunk, igy 4 orankent is azt eszik, de amit leirtal sokkal inkabb a fogzasra jellemzo. persze a jo napirend is fontos, de azert nezz be a szajaba, hatha mocorog a fogacska

mi anyatejesek vagyunk, igy 4 orankent is azt eszik, de amit leirtal sokkal inkabb a fogzasra jellemzo. persze a jo napirend is fontos, de azert nezz be a szajaba, hatha mocorog a fogacska
Így van. Nálunk fogzás miatt volt ez hetekig. Nem nyûgös szokatlanul? Nem nyálzik nagyon? Kend be az ínyét evés elõtt 20 perccel, és utána próbáld etetni! Széklete nem változott? Alvási szokásai? Ezek utalhatnak fogzásra. Nekünk 2 hét volt kritikus, azalatt a 2 alsó foga kibújt. Most szünet van, újra rendesen eszik és alszik, várjuk a köv. fogakat. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Semmilyen változást nem látok rajta. Az evéssel viszont mindig gondjaink voltak, nagyon rossz evõ, de azért nem ennyire. Az utóbbi 1 hónapban nem elég, hogy keveset eszik, de állandó a hiszti is, szinte már a cumisüveg láttán sírva fakad. 2, 5 hónapos kora óta folyik a nyála intenzíven. Hogy lehet átvészelni ezt az idõszakot az evéssel? Már most fogyott néhány dkg-ot.
2. ismét. Az én lányom is rossz evõ. Nehezen! Leginkább úgy, h fogzáskönnyítõ gélt használtunk, néha óvatosan pelussal megdörzsöltem az ínyét, meg éjszaka többet adtam neki enni. Félálomban uis elfogadta a c.üveget, míg nappal üvöltött. Volt olyan, h 133 ml tápszert 3 részletben evett +! A kanalasakat jobban elfogadta, de csak a gyümölcsöt. Ja, és melegen nem kellett semmi, csak éppen langyítottam mindent. A meleget kiköpte és -a változatosság kedvéért- úgy üvöltött, h belilult a feje! Türelem, kitartás, folyamatos próbálkozás! Nekünk az egész napirendünk felborult, mert elõfordult, h 8-kor nem kellett a kaja, 8:20-kor lecsúszott 60 ml, 9-kor még 30, ... stb. Egész nap ettünk, ill. nem evett, én meg próbálkoztam, aztán v összejött v nem.

Koraszülött baba esetében mikor lehet a 3 óránkénti étkezést 4 óránkéntire váltani?

2 hónapja született 7 hónapra, már közel 3 és fél kiló, szerencsére szépen gyarapodik, tápszeres! Honnét tudom meg, hogy elég neki 4 óráként enni?

Legjobb válasz: Hát ha sír, nyugtalan, látszik, hogy éhes, nem gyarapszik a súlya. Elég hamar észre lehet venni. De én a helyedben várnék még a dologgal. Éppen hogy behozta a lemaradását. Hagyj neki még idõt.

Hát ha sír, nyugtalan, látszik, hogy éhes, nem gyarapszik a súlya. Elég hamar észre lehet venni. De én a helyedben várnék még a dologgal. Éppen hogy behozta a lemaradását. Hagyj neki még idõt.
nekem is két hónappal hamarabb született a lányom. most 5 hónapos volt tegnap és általában 3 óránként eszik. ha elalszik, nem keltem fel hogy letelt a három óra. általában meg is eszi az adagját. ha sír, úgyis látod hogy sok még neki a 4 óra. az ösztöneidben bizz. úgy is szoktam tezstelni hogy egy üres cumisüveg cumiját a szájába adom s ha nagy hevesen szív bele akkor hozom a hamit.szóval mi azért éjszakán kívül taertjuk a 3 órát.
ez nehéz kérdés, én fiam 9 hónapos koráig 3 óránként evett nappal, úgy sírt ha véletlen 3 óra 10 perckor kapott enni .D a világ fájdalmát élte meg :) szerintem már ne keltsd éjszaka, pihenj egy kicsit :)
Hát bevallom én kb. egy hete nem keltem éjszaka a lányomat. éjszaka sem keltettem õt 3 óránként, hanem pl. evett este 11-kor, akkor keltettem hajnal 4-kor. ha evett este 9-kor akkor keltetem 2-kor. általában 5 órát számoltam az utolsó kajához. éjszaka szerintem keltsd elõbb 4 óránként. ha éhes õ úgyis felkel és jelez ne aggódj. aztán próbáld meg 5 óránként. a lányom késõi alvó, el van csúszva az idõvel, éjfélkor alszik el, és reggel 8-ig alszik. így nem keltem már õt egy hete, kivétel ha megyünk valahová és az induláshoz kell igazítani a hamizást. egyébként mikor hazajöttünk a kórházból, azt hiszem talán 2-3 napig keltettem fel õt éjszaka és nappal 3 óránként, aztán hagytam õt pihizni. napközben felkelt idõre. sajnos mi erõs hasgörcsöt fogtunk ki, minden éjszaka ordított hajnal kettõig, nem is evett így. ez 3, 5 hónapos koráig ment. megszokta a késõi elalvást. mikor régebben ketõkor kimerülve elaludt, akkor reggel hatkor keltettem fel õt enni. hozá kell tennem hogy este hatkor evett olyankor utoljára, mert utánna a görcsök miatt még enni sem tudot.
A kérdező hozzászólása: És éjszakánként megvárjam, amíg felkel, mert éhes, vagy bizonyos idõt ott is be tartsak?
...tudott :) szóval még anynit hogy azt mondják 5 kiló felett nem kell kelteni õket, de szerintem 3 hónapos kor felet ne keltsd fel. majd meglátod az éjszakai étvágyát. próbáld ki már ma este hogy 4 óra múlva kelted õt az esti utolsó hamizás után.aztán reggel meg hagy kelljen fel magától :) próba szerencse, csak így tudod meg.

Jó -e, ha bevezetem a 4 hónapos babánál (később, még csak most lesz 3 hós) a 4 óránkénti evést?

Most 7, 10, 13, 16, 19.30 és 23.00 óra körül szopik a babám, erre állt be a kis szervezete. Olvastam több helyen, hogy 4 hónapos kora körül ajánlott a 4 óránkénti szopi. Ez hogy legyen? 7, 11, 15, 19-19.30 órakor (rugalmasan persze) + 23.00. De mikor kezdem majd a hozzátáplálást, hogyan lesz ebb?l reggeli-uzsi - ebéd - uzsi - vacsi kialakítva?? Ti hogyan csináljátok?

Legjobb válasz: ne állítsd át, és ne könyvbõl etesd, úgy adj neki ahogy eddig igény szerint ahogy beállt...ha van tejed akkor még nem kell más neki de akkor is olyan 5,5 hó körül kezheted, ha esetleg kevesebb tejcsi kezd gyümivel alma banán stb....(én már 4 hótól elkezdem)

ne állítsd át, és ne könyvbõl etesd, úgy adj neki ahogy eddig igény szerint ahogy beállt...ha van tejed akkor még nem kell más neki de akkor is olyan 5, 5 hó körül kezheted, ha esetleg kevesebb tejcsi kezd gyümivel alma banán stb....(én már 4 hótól elkezdem)
ui elõzõ vagyok...én elõbb gyümivel tízórait váltottam ki, majd vacsit tejpéppel-szinte egy idõben ezeket...aztán ebédet fõzelékkel....de nekünk már fél éves korára mûködött...ha van kedved írj privátot ha van még kérésed


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!