Találatok a következő kifejezésre: A 3 4 D-s (9 db)

Csalódtatok már a 3-4 D-s ultrahangban? A kép és a dvd minőségére gondolok nem a babára!

Tegnap voltunk egy magánrendel? babamozijában. Az én orvosomnál ez így szokás,hogy oda kell menni. Ez volt a második. Az els? 18 hetesen kb.20 perc,nagyon élvezhet? volt. Most 26 hetesen szinte semmit nem láttunk,igaz aludt a baba,de még egy használható (szerintünk) képet sem sikerült csinálnia a szonográfusnak. Pedig az arca szépen látszódott volna. Leméregette,mondott egy-két dolgot róla, 10 perc alatt vége volt. :(

Legjobb válasz: Szia, minél idõsebb a baba annál jobban nem lehet képet csinálni róla, ugyanis már nincs annyi hely. Az elsõ 15 hetesen szuper volt, a 25 hetes már nem ,de a mérések miatt és láttuk mindene megvan megérte.

14:02-es vagyok. nekünk a 19 hetesen végig mutogatta a nõci mi milye hol van mekkora stb.én azt mondom elég részletes volt
Szia, mi 18 hetesen voltunk 4D-n és nekünk is egy kicsit csalódás volt, mert nem lehetett szépen látni õt. A fejét belenyomta a placentába és hát nem volt valami nagy látvány. 2D-n sokkal jobban látszódott mindene, és minden rendben is volt vele, úgyhogy ez a lényeg.
Szia, minél idõsebb a baba annál jobban nem lehet képet csinálni róla, ugyanis már nincs annyi hely. Az elsõ 15 hetesen szuper volt, a 25 hetes már nem , de a mérések miatt és láttuk mindene megvan megérte.
mi egyedül az expos Uh-n csalodtunk mert ott kb az 5 percért fizettünk 5 ft-ot és tetejébe nagyon bunko volt a nõ egy szerencséje volt h nem osztottam ki h egy kép nagyon szépen sikerült a babám arcáról.amugy 19 hetesen voltunk elöször ott nem túl jó képek sikerültek de tetõtõl talpig lemérték és majdnem volt 40 perces.nehéz megfelelõ helyet találni sztem...37 h kismama
Részlet alatt a láb újai számát értem, minden szervet.
Én a két gyerekkel összesen 6x voltam 4d-n és egy jó képem és felvételem sincs. Az elsõvel 2x voltam, mindig befordult és semmit nem mutatott magából. A másodikkal 4x voltam, mindig bizakodóan mentem, hogy majd most, de semmi. Ráadásul a másodikkal mellsõ fali lepény volt amibe belefúrta magát. Az utolsó uh-n mondta a nõ, hogy szerinte nem érdemes mégegyszer jönnöm, mert akkor sem lesz jobb. Õ legalább korrekt volt és megmondta, hogy a mi esetünkben pénzkidobás sajnos. :( Viszont mivel sokkal jobbak a gépek mint a klinikán ezért én a kötelezõ uh-kat is így csináltattam, szerencsére az egészségpénztárunk fedezte. Ha már mozizni nem sikerült legalább azt megtudtuk, hogy a baba egészségesnek tûnik, minden porcikáját átnézték mindig. A lábtartástól kezdve az ujjain át a belsõ szervekig. Ha másért nem hát legalább ezért megérte. Viszont ha zsebbõl megy és az egészsépénztár nem fizti vissza akkor tuti idegbajt kaptam volna....
A kérdező hozzászólása: A szervei közül nekünk most csak a szívét és az agyát mutatta meg a szonográfus. Meg a kukacát a zacsival :) Az arcából annyit, hogy hol a szeme, orra, szája + a haja. A talpát csak 2 d-ben, ujjakról szó sem volt...
És ott a szonográfusnak is megmondtátok, hogy nem jó a kép amit csinált?
A kérdező hozzászólása: Azt, hogy mindene megvan, milyen részletesen láttátok?
A kérdező hozzászólása: Egyébként úgy gondolom, a baba egészsége sokkal fontosabb, mint a jó minõségû képek, csak akkor nem fizetnék érte ennyi pénzt...
A kérdező hozzászólása: Nem kértük kinyomtatva a képet, csak cd-re írva. Annyit kérdeztem tõle, nem lesz több kép? Õ azt mondta, tudott csinálni párat.
ha van modod meg ra, ajanlom a 4d genesis-t(buda), nem fogsz csalodni! mi nagyon meg voltunk elegedve es itt a forumon is csupa jot olvastam, nekem hatalmas elmeny volt! 34+3 km

Mi a különbség a 3 és a 4 D-s ultrahang között? Látványban nagy az eltérés?

18-19. héten megyek genetikai ultrahangra, el?ször 3D-re. Ugye az is jó min?ség? képet mutat?

Legjobb válasz: Ugyanazt a képet látod 3D-ben és 4D-ben. A 4D-s ultrahangnál a 4. dimenzió az idõt jelöli. Abban különbözik a 3D-stõl, hogy itt mozgóképet látsz, míg a 3D-snél állót.

Ugyanazt a képet látod 3D-ben és 4D-ben. A 4D-s ultrahangnál a 4. dimenzió az idõt jelöli. Abban különbözik a 3D-stõl, hogy itt mozgóképet látsz, míg a 3D-snél állót.
Általában minden uh vizsgálat 2D-vel kezdõdik, majd átváltanak a 4d-re, ebbõl csinálnak "fotót" ez a foto a 3D-s kép. Szóval ahol 3D van, ott 4D is van!!! Elõstör átvizsgálják a babát, gerince, méretei stb. majd utána lehet szórakozni. :) Jó babavárást!
Szia.Nekünk 20 percig tartott az egész, vizsgálattal mindennel együtt.A 3d a kép, a 4d veg a videó, de ugyan olyan.minõségben nincs eltérés. 30 hetes kismami
Az elsõ válaszoló írta le tökéletesen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Így már érthetõbb. A link is nagyon jó volt!

A 3 illetve 4 D-s ultrahang "csak" mozizás, vagy egyéb vizsgálat, tanácsadás is történik?

Nincs fogadott orvosom, és sokallom a 10 hetet a két ultrahang közt (20. és 30. heti). mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: Elõször megnézik,hogy minden rendben van-e a babóval,ez ugyanolyan UH mint a nödokinál,aztán mehet a 4D-s mozi!:) 33 hetes kismami

Elõször megnézik, hogy minden rendben van-e a babóval, ez ugyanolyan UH mint a nödokinál, aztán mehet a 4D-s mozi!:) 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Azt tudja valaki, mennyi ideig tart?
Szerintem az idõ változó, nálunk 45 percig tartott. Megnézett mindent, mint egy rendes uh-n, a keringését, szívhangját, mindenét lemérte, utána jött mozi. Egy óra volt, mire a képeket kinyomtatta, dvd-t felírta.
Szia. Nálunk úgy történt, hogy mindent megnézett és közben magyarázott nekünk is, hogy mit látunk. Számolta a kis ujjacskáit, mutatta a fejecskéjén a szemeit, száját, orrát. Megmérte mekkora mm-ben és g-ban is. Kaptunk 5 képet és nekünk 30 perc volt, 10 ezer ft-ért. Nagyon nagy élmény volt.
Szia! Nálam ez így zajlott: elõször megnézik a babát, minden rendben van-e vele. Ránagyítanak a szívére (szívhangot is néznek), a gyomrára, veséjére, megnézik, megvannak-e az ujjai, stb. Ha mindez megvan, akkor lemérik a picit: BPD, HC, TAD, AC, FL, ebbõl megtudjuk, mennyi idõsnek felel meg a terhesség. Azt is megtudjuk, hány gramm. (Ja, és hogy fiú-e, vagy lány.) Ezt a papírt oda is adják, amin a baba adatai rajta vannak. Utána mehet a mozi, amikor folyamatosan filmezik a babát, és képeket is csinálnak. Én kaptam egy kb. 30 perces DVD-t, egy CD-t rengeteg fotóval, és választhattunk egy képet, amit kinyomtattak. Mindez 12 000 Ft. Megéri!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a részletes infókat!

Mennyit várjunk a 4 d-s ultrahangok között? Eddig 3 ultrahang (16, 18, 20 héten) nem látták a nemét, de mi nagyon szeretnénk tudni.

Legjobb válasz: Na voltatok, kedves Kérdezõ, fiú vagy lányka? De mindenekelõtt, remélem egészséges!

Na voltatok, kedves Kérdezõ, fiú vagy lányka? De mindenekelõtt, remélem egészséges!
Szia! Én a 21. héten voltam elõször, akkor már én is tisztán láttam a kukiját :-) 24 hetes kismami
nem tudom, de szerintem sokat mentek.Én úgy hallottam egy orvostól, hogy nem lehet túl sokat járni.Sõt az egyik rokonunknak azt mondta a doki, hogy nem fogja túl sûrûn nézni 4d ultrahangal. nem tudom, hogy miért.
Ne maceráljátok szegény babát:( Legyetek türelmesek, néhány hetet várnotok kell. Az egy dolog ha egészségügyi okok miatt kell a gyakori uh, de hogy azért, hogy megtudjátok mihamarabb a nemét, háááát... Mi is voltunk 17 hetesen 4d-n, ott nem lehetett látni. Én türelmesen kivártam az idõt és 28 hetesen mentünk vissza, akkor már egyértelmûen látszott a kis nunija:) Ha vásárolni akartok, akkor vegyetek unisex dolgokat! Üdv 31 hetes km
Nekünk már a 16. héten egyértelmûen megmondták a 4D-n. Utána a saját dokim sima UH-on a 19. héten szintén látta. Legutóbb 27 hetesen voltunk 4D-n, na ott már abszolút egyértelmû volt, még számunkra is. :)
A kérdező hozzászólása: Többszöri vérzés miatt volt a szokásosnál több uh. Tegnapelõtt (20 héten) voltunk elõször 4d-n, nem 4d-s volt mind, amint fent írtam. Azt azért mégse...! Reménykedtünk, hogy már végre mutat valamit, de sajnos nem. A következõ kötelezõ uh a 31-32. héten lenne, de az még nagyon sokára lesz. A kisfiamnak már a 14. héten látszott. Úgy gondoltam, hogy 3 hét múlva mennénk újra, még karácsony elõtt.
24. héten már mehettek, egyél elõtte csokit vagy igyál kólát, hogy mocorogjon.

Van e károsító hatása a 4d-s uh-nak? Eddig 4 szer voltam 4 D-n + 3 szor a kötelező 2D-n! Szeretnék még egy utolsó 4D-re elmenni jövőhéten, de nem tudom hogy merjek e? Ti hányszor voltatok uh-n? 34 hetes km!

Legjobb válasz: Szia! A jelenlegi kísérletek alapján nincs semmilyen magzatkárosító hatása a 2, 3, 4 D-s ultrhangoknak. A kezelõhölgy nekem ezt mondta, illetve hozzátette, hogy a magzatvizet kb. 1 óra múlva kezdi el melegíteni a mûszer, ezért tart a babamozi eddig. És hogy be van építve valami kütyü, ami valahogy méri a melegedést, és ha eléri a kritikus pontot elkezd jelezni.

Szia! A jelenlegi kísérletek alapján nincs semmilyen magzatkárosító hatása a 2, 3, 4 D-s ultrhangoknak. A kezelõhölgy nekem ezt mondta, illetve hozzátette, hogy a magzatvizet kb. 1 óra múlva kezdi el melegíteni a mûszer, ezért tart a babamozi eddig. És hogy be van építve valami kütyü, ami valahogy méri a melegedést, és ha eléri a kritikus pontot elkezd jelezni.
Eddig 10x voltam 2D-n. Veszélyeztetett terhességem miatt. + minden egyes magánrendelési megjelenésemen megnézte a babám Uh is. 4D csak 1x voltam a 26. héten, hogy megnézzük a nemét. Miért mentél ilyen sokszor 4D-re? Pont a 4D melegedhet fel a magzatvíz(bár nem hiszem) mivel az kb. fél óra-45 perc. Sokáig csinálják. Nekem 40 perc volt. Sima Uh meg kb 10 perc. 34km
Nincs káros hatása!
A kérdező hozzászólása: Azért voltam ilyen sokszor, mert 2, 5 évet vártunk erre a babára és végül inszeminációval sikerült és mindíg tudni akartam, hogy minden rendben van e!Nálunk a 4D kb 20percig tartott még csodálkoztam is mert mások is írták már hogy 30-40 perc!Most akkor igazából nincs károsító hatása az UH-nak ugye?
Rakd fel a legújabb firmware -t: http://ftp.dlink.hu/dir/dir-655/driver_software/ Jobb ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: Erre cseréltem le Firmware Version : 1.31EU, 2010/01/14 és sajnos ugyan az a helyzet, amint lekötöm és csak modem megy akad a sebesség, de routerrel nagyon szar.... :(

Biztos lehetek abban, hogy lány? A doki (mivel a rendelőben a 4 ill a 3 d-s fej is elromlott az uh-on így 2d-vel csinálta a 18 hetes uh-t) azt mondta lány! De hát alig lehetett látni!

Legjobb válasz: nekem a 19hetes 2d-n mondták, hogy kislány. Majd 23 hetesen a 3D-n, majd amikor megszületett :) Amúgy a doki is azt mondja, csak akkor biztos, ha már kint van!

nekem a 19hetes 2d-n mondták, hogy kislány. Majd 23 hetesen a 3D-n, majd amikor megszületett :) Amúgy a doki is azt mondja, csak akkor biztos, ha már kint van!
a doki azért jóval gyakorlottabb. ha alig látsz valamit akkor lány ha van mit nézni akkor fiú!. ha nem bizol meg benne menj vissza egy két hét múlva -amikor megjavitják az uh-t - vagy menjetek el egy fizetõs uh-ra - jobban jöttök ki mintha vesztek egy halom rószaszin kisruhát... és mégis fiú lesz.
Nyugi, attól még az orvos látja. Bár ezt a 2d-t nem értem, akkor csak állóképeket csinált? Az van 2 dimenzióban ugyanis. MIndegy, attól még õ biztos látja. DE szerintem is menj vissza még egyszer, hogy láthasd te is.
Ez milyen ultrahang volt, hogy fejet kellett cserélni? Hüvelyi? És 18 hetesen csinálta? Hihetetlen... Egyébként szerintem lehet tévedés is. Tesómnak is lányt mondtak ilyenkor (hasi 2d uh) és 20 valahány hetesen derült ki, hogy kisfiú.
Ne légy benne olyan biztos, Az én fiam is lány volt a 24. hétig, pedig fõorvos nézte kétszer is UH-on. De kívánom, hogy az legyenb, amit szeretnél. :_)
18 hetesen meg lehet látni szépen, hogy fiú-e vagy kislány. Nálam mindhárom babám ultrahangja itthon van, és amikor kapcsoltak 3ról 2 dimenzióba meg vissza. Remekül lehet látni. Ha gyakorlott a szem ami nézi egybõl meglátja. Legalábbis most legutoljára csak bekapcsolta a gépet, és már kérdezte is, hogy mondhatja-e én is 18 hetes voltam. Mégy úgyis még pár ultrahangra, ahol jobban megnézik, de a kisfiúknak látszik a kis heréjük is, nomeg a kiskuki, a lánykáknál, meg csak kis vonal látszik, ami a szeméremajak.

Egy kis fizika =D a házi feladat a következő: 1. jellemezd az erőt 2.1kg=1000g ez hány N? (Newton) 3. Az asztalon nyugalomban van egy fahasáb milyen erők érik a testet? 4. ez egy táblázat :S F K U 5N .20NM . 0, 2 1NM 2N 3m

jah és léccives ,aki nem tudja ,az ne írjon feleslegesen semmi olyasmit ,ami ezekre a kérdésekre nem válaszol..köszike x)-.-

Legjobb válasz: Egy testre ható erõ a más testekkel való kölcsönhatás mértékére jellemzõ fizikai mennyiség. Sokféle erõ van: Nehézségi erõ, súlyerõ, stb. Ami most szerintem neked fontos az a forgatónyomaték. A kg-ot megszorzod 10-el, akkor megkapod a newtont. A fahasáb: Súlyerõ az az erõ, amellyel a test nyomja az alátámasztást vagy húzza a felfüggesztést. Jele: G Nagysága megegyezik a nehézségi erõ nagyságával, iránya azzal ellentétes. A táblázat: Forgatónyomaték (M) egyenlõ erõ (F) szorozva erõkar ( a távolság, nem tudom, hogy mivel jelölitek pl. k). A megfelelõ adatokat behelyettesítve kiszámolod a hiányzó adatot. Ha konkrétabb, vagy részletesebb infó kell, akkor írj privit!

Egy testre ható erõ a más testekkel való kölcsönhatás mértékére jellemzõ fizikai mennyiség. Sokféle erõ van: Nehézségi erõ, súlyerõ, stb. Ami most szerintem neked fontos az a forgatónyomaték. A kg-ot megszorzod 10-el, akkor megkapod a newtont. A fahasáb: Súlyerõ az az erõ, amellyel a test nyomja az alátámasztást vagy húzza a felfüggesztést. Jele: G Nagysága megegyezik a nehézségi erõ nagyságával, iránya azzal ellentétes. A táblázat: Forgatónyomaték (M) egyenlõ erõ (F) szorozva erõkar ( a távolság, nem tudom, hogy mivel jelölitek pl. k). A megfelelõ adatokat behelyettesítve kiszámolod a hiányzó adatot. Ha konkrétabb, vagy részletesebb infó kell, akkor írj privit!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!