Találatok a következő kifejezésre: A 3,2 nyaki redo (3 db)

A 3, 2 mm nyaki redo valtozhat a terhesseg elorehaladtaval?

Legjobb válasz: A nyaki redõ VÁLTOZIK,mert nõ a baba.Nekem a 12 hetesen 1.2mm volt.

A nyaki redõ VÁLTOZIK, mert nõ a baba.Nekem a 12 hetesen 1.2mm volt.
A nyaki redõt a betöltött 11. és 13. hét között kell vizsgálni, mert csak ekkor van diagnosztikus értéke. Elõtte vagy utána nem is szokták nézni, tehát a 11. hét elõtt vagy a 13. hét után mért érték nem számít igazán.
Szia meg tudnad irni kerlek mi lett az eredmeny, ugye egeszseges a baba? En tegnap voltam 13+0 hetesen es 3.3 volt a nyaki redo nagyon aggodom, a kombinalt tesztem negativ lett, 1:670-hez

11 hetes és 3 naposan mértek: NT:1, 1 mm NB.2, 7 mm CRL:55 mm Az Nt jelenti a nyaki redőt ha jól tudom, az NB pedig az orrcsontot?

Mett?l meddig jók ezek az értékek?

Legjobb válasz: Az orrcsontot nem tudom,de szóltak volna,ha baj van,hidd el. A nyakiredõ 1-3 mm között jó,a tied tökéletes! Boldog babavárást! 4 hós kicsi fiú anyukája

Az orrcsontot nem tudom, de szóltak volna, ha baj van, hidd el. A nyakiredõ 1-3 mm között jó, a tied tökéletes! Boldog babavárást! 4 hós kicsi fiú anyukája
A nyaki redõ 3 mm-ig jó. Az NB valóban az orrcsontot jelenti. Itt találtam erre vonatkozóan jó dolgokat, csak átfutottam ugyan, de arra nem ad választ, hogy az orrcsont milyen tartományban tekinthetõ normálisnak. Az 55 mm-es CRL pedig megfelel a terhesség korának (11 hét 5 nap a mamanet táblázat szerint ) http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html http://egeszseg.origo.hu/cikk/0823/627420/20080604_ultrahang..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Igen, jól tudod, az NB az orrcsont hossza. Az a jó, minél nagyobb, az azt jelenti, hogy van, mert a down szindrómánál gyakorlatilag nincs orr. Ezek teljesen jó eredmények. Nálam 13+3 hetesen már 90 mm volt a babám, ami több, mint a fenti válaszoló által küldött táblázatban szerepel. Nem szedek semmi vitamint. Minden jót!

Ha a 12 héten a nyaki redő 3, 7 volt, de 2 hét múlva 1, 7, akkor ti vállalnátok a magzatvízmintavételt?

29 vagyok van egy egészséges fiam.

Legjobb válasz: Én nem vállalnám, de elmennék magánba legalább még egy helyre, hogy ott is megnézzék. Inkább fizetnék még 1X vagy 2X magánban egy sima mérésért, minthogy levegyék a magzatvízet és azzal kockáztatnám a vetélést. De TE döntessz!!!!

Én nem vállalnám, de elmennék magánba legalább még egy helyre, hogy ott is megnézzék. Inkább fizetnék még 1X vagy 2X magánban egy sima mérésért, minthogy levegyék a magzatvízet és azzal kockáztatnám a vetélést. De TE döntessz!!!!
SZERINTEM CSAK ELMÉRTEK VALAMIT....
Valamit elkottáztak a vizsgálatnál.... Nem változhat ennyit 2 hét alatt, szerintem. Menj egy másik klinikára, ha teheted és nézesd meg újra. Amúgy nekem volt magzatvízvétel, nagyon féltem, de minden OK volt. Rizikós korcsoportba tartozom (39 év), ezért megcsináltattam, Te viszont fiatal vagy még, tehát lenne jó tudni a tényleges nyakiredõt, nem feleslegesen szurkálni a pocakodat. Vagy csináltass egy 4es tesztet, és majd az orvosok elmondják, hogy javasolják-e a mintavételt. Boldog babavárást! 38 hetes km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!