Találatok a következő kifejezésre: A 29. vagyok. A (482 db)

29 hetes vagyok, ahogy közeleg a szülés ideje egyre jobban félek. Melyik jobb a természetes vagy a császár?

persze fogadott orvosom nincs,mert nincs rá pénzem,igy marad az ügyeletes.remélem,hogy minden rendben lesz.

Legjobb válasz: Felesleges ezen gondolkozni, mert szerencsére nem a kismama dönti el, hogy hüvelyi úton szül vagy nagymûtéten esik át. Majd a sors és az orvos eldönti. /Egyikbe sem szokás manapság belehalni :P/ NYUGI!!! Nem marad bent, és akárhogy is lesz, kibírod, utána pedig Te leszel a legboldogabb nõ a világon! :) Ne görcsölj ezen, inkább élvezd ki a terhességed utolsó heteit :)

Az elsõ válaszoló nagyot téved. Én császármetszéssel szültem, de soha többet nem szeretnék. Borzasztóan fájt fizikailag és lelkileg is. 15 hónapos kicsi fiú anyukája
Felesleges ezen gondolkozni, mert szerencsére nem a kismama dönti el, hogy hüvelyi úton szül vagy nagymûtéten esik át. Majd a sors és az orvos eldönti. /Egyikbe sem szokás manapság belehalni :P/ NYUGI!!! Nem marad bent, és akárhogy is lesz, kibírod, utána pedig Te leszel a legboldogabb nõ a világon! :) Ne görcsölj ezen, inkább élvezd ki a terhességed utolsó heteit :)
Hát erre nem fogsz egyértelmû választ kapni. A császárosok szerint a császár jobb. Én is sokat dilemmáztam ezen (bár még csak 25 hetes vagyok), most úgy gondolom, hogy mindig jobb, ami természetes. Az is fáj, de van fájdalomcsillapitó, ráadásul utána már jól vagy, a császár ugyan nem fáj akkor, de gondolom, az utána következõ pár nap nem egy leányálom. Én is abban bizom, hogy minden rendben lesz.
Gondolj bele, mikor megszülsz (majd)égyböl eltudod látni a babád.Jó persze függ a gátsebtöl is.Velem a babám az elsö perctöl ott volt.E`n csináltam mindent.szülés után 2 órával már lábra álltam. :) Másnap nyugodtan sétáltam karomon a lányommal, még a mütöttek feküdtek.Aki császáros nem emelhet a seb miatt, ne hogy sze´tnyíljon, na meg fájdalmas.... Nehéz hosszú szülésem volt(38 óra), de áldom az eget, hogy nem vágtak.gondolj bele, a helye egy életen át megmarad..... Jön a tesó, és remélem isme´t természetes szülés lessz, de rövidebb.. :) A másik.CSászárt kérésre nem végeznek, csak ha muszály. 19 hetes és 20 hós anyuka.
Én holnapután töltöm a 29 hetet, és engem is egyre jobban foglalkoztat ez a kérdés. Én maximálisan a természetes mellett állok, nagyon félek a császártól, pont azért, amiket az elõttem válaszoló írt. De, ha bármi "gond" lesz, akár mennyire is félek a vágástól, nem fogok habozni, császár legyen.
Én és a dokim is úgy álltunk a kérdéshez, hogy természetes szülés, hacsak valami oknál fogva nem indokolt a császár. Arra gondoltam, hogy minden rendben lesz, könnyû és gyors szülésem lesz. Természetesen kb 5 óra alatt szültem meg, igaz nemcsak gátmetszés volt, hanem repedtem is, de azt mondom jobb volt így mint császárral. Hamarabb tudsz mozogni, a babát ellátni és a tej is hamarabb megjön.
Én mindenképpen a természetes szülés mellet vagyok. (26 hetesen). Megijedtem, mert a gerincem miatt a dokim szakvéleményt kért reumatológustól, ortopédsebésztõl, hogy lehet e természetes úton. Épp hétfõn voltam, szerencsére azt írták a papíromra, hogy lehet. Belegondoltam, hogy eleve úgy nekiindulni nem szeretnék. Sajnos, ha természetes szülésnek indul, még mindig lehet belõle császár (nem fordul meg, nem tágulsz stb...)de fordítva nem.
Bocsi: mármint eleve császárral nekiindulni nem szeretnék(-:
Ahogy már írták elõttem, ez nem kívánság mûsor. csak abban az esetben császároznak, ha nyomós oka van. Én császárral szültem, és elég jól viseltem. Lelkileg semmi bajom nem volt, testileg eleinte piszkosul fájt, de napról-napra jobb lett. Én bevállalnám a következõ császárt is.
TERMÉSZETES!!!Hihetetlen élmény marad majd meglátod!Persze nem kívánságmûsor.
Lehet, hogy a császár pocsék, de a természetes sem egy felemelõ érzés.Az volt csak "hihetetlen" élmény benne, amikor végre kibújt a baba. Persze van, akinek könnyen megy, nekem nem volt az.

A 28. vagy a 29. napon kéne általánosságban megjönnie?

A 28 napos ciklusnál. Köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem a 28. Szerintem akkor, de ez egyénfüggõ!

Nekem a 28. Szerintem akkor, de ez egyénfüggõ!
Ez valóban egyénfüggõ. Van akinek a nagykönyv szerint 28 naposak, de 29-30, elmehet egész 34-ig is. Nekem 36 naposak voltak amikor teherbe estem.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

A closti hatására 28-29. nap környékén várható a mesi? VAgy a closti a cilkus hosszát nem befolyásolja?

Nekem ez az els? clostis hónapom és el?tte nem volt rendszeres a mesim.

Legjobb válasz: ha megjön akkor rendesen megjön mert van peteérés és akkor rendes. persze ha nem soikerül. de ha peteérés van akkor a menzi is jo

ha megjön akkor rendesen megjön mert van peteérés és akkor rendes. persze ha nem soikerül. de ha peteérés van akkor a menzi is jo
igen, ha volt peteérésed
A kérdező hozzászólása: volt PÉ, mert uh-n is ott figyelt:-))))

Melyik a jobb, a hosszabb vagy a rövidebb menstruációs ciklus a teherbeeséshez? Nekem most lerövidült eddig 29-30 napos volt, most 25-26.

Legjobb válasz: szia! Szerintem teljesen mindegy. A különbség, hogy mikor van a peteérésed, mert ha lerövidült a ciklusod ez azt jelenti, hogy korábban van peteérésed. Azért figyeld hogy van-e egyáltalán, mert felnõtt nõknél akiknél már beállt a ciklus annak hossza nem igazán vátozik. Természetesen egy két nap eltérés lehet.

szia! Szerintem teljesen mindegy. A különbség, hogy mikor van a peteérésed, mert ha lerövidült a ciklusod ez azt jelenti, hogy korábban van peteérésed. Azért figyeld hogy van-e egyáltalán, mert felnõtt nõknél akiknél már beállt a ciklus annak hossza nem igazán vátozik. Természetesen egy két nap eltérés lehet.

A Péterek többsége mikor ünnepli a névnapját: ma (ápr.29) vagy június 29-én?

Legjobb válasz: Én április 29-én szoktam, mivel július 14-én van születésnapom, és a szüleim úgy gondolták, hogy túl közel lenne egymáshoz a két ünnep. Aztán végül így maradt.

Én április 29-én szoktam, mivel július 14-én van születésnapom, és a szüleim úgy gondolták, hogy túl közel lenne egymáshoz a két ünnep. Aztán végül így maradt.

Felvételi, Egészségügyi szakképző iskolába (is) felvételiztem velem együtt 29 gyerek írt felvételit abban a szak. Csoportba a max felvehető kb.30 gyerek, én a 29. vagyok ideiglenesen van esélyem?

Legjobb válasz: A logikád a nullával egyenlõ gondolom erre gondolt. Van egy busz amin 30 ülõhely van. 29 ember akar felszállni. Van esélye annak, hogy mindnekinek jut ülõhely? Ez volt a kérdésed. Érted már?

A logikád a nullával egyenlõ gondolom erre gondolt. Van egy busz amin 30 ülõhely van. 29 ember akar felszállni. Van esélye annak, hogy mindnekinek jut ülõhely? Ez volt a kérdésed. Érted már?
Szakiskola felett ne is gondolkodj...
A kérdező hozzászólása: Ezt ki is fejtenéd?
Igen erre gondoltam.
xD

29 hetesen a babám súlya 1370.6 gramm. Ez jó? Vagy nagy babám lesz?

Legjobb válasz: Szia! Ne izgulj, nekem 29 hetesen 1350 gr volt,és a doki azt mondta, h a méretek alapján szorítva van meg a 29 hét.Most 32 hetesen teljesen a korának megfelelõ méretei vannak.Teljesen rendben van a babód súlya! Kellemes babóvárást!:-)

Szia! Ne izgulj, nekem 29 hetesen 1350 gr volt, és a doki azt mondta, h a méretek alapján szorítva van meg a 29 hét.Most 32 hetesen teljesen a korának megfelelõ méretei vannak.Teljesen rendben van a babód súlya! Kellemes babóvárást!:-)
Szia. Ez teljesen jó. De itt egy jópofa oldal, ahol nyomon követheted a hetek alapján a baba méreteit. http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza.. Üdv, 38 hetes kismama
Szia, nekem 30 hetesen 1640 gramm volt, szerintem a tiéd súlya is teljesen jó. Most vagyok a 36. hétben és 2600 grammos, nem gondolom nagy babának, épp jónak érzem, remélem 3 kg körülinek érkezik. Sok boldogságot!
Ez teljesen rendben van.
Nekem 27 hetesen volt 1300 :D Csak megszuljuk vhogy :) De viccen kivul nem biztos, h ilyen utemben fog gyarapodni a baba a vegen is!
Szia! Az én babám most a 29. hétben 1474 g. A dokim szerint, ha így fejlõdik, akkor a 40. hétre kb. 3500 g lesz. Elõttem már írták , hogy egyébként nem mindig egyenletes ütemben nõl a baba. A 24. heti uh-n sokkal nagyobb volt a babám az átlagnál, akkor még úgy nézett ki, hogy 4000 g fölé érünk szülésre, most meg teljesen normális a súlya. :)
Nekem 29 hét végén, ill egy nappal a betöltött 30 elõtt azt mondták 4D-n, hogy 1460gr. Akkor nekem még nagyobb. Teljesen jó adatok, ne izgulj! Boldog babavárást! betöltött 30 hetes kismami:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó babavárást mindenkinek! :-)
Szia! Az én babám 28 hetesen volt ilyen súlyu és 39 hétre született 3, 5 kg-al. 2+3 hetes baba anyukája

2 éves lesz a kisfiam ok 29-én. A munkaviszonyomat megszüntette a cég, amikor elmentem szülni. Okt.29-én lejár a gyedem. A 2. kisbabámat várom, aki nov 29-re van kiírva. Rá kaphatok Tgyást vagy csak a gyest kapom utána is? Honnan kell igényelnem?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy az utolsó jogviszonyból számolják a pénzt. Ha most jár a gyed, akkor szülés elõtt kérd a tgyást, majd a lejárta után ismét gyedet fogsz kapni. Nekem ugyan nem szûnt meg a munkaviszonyom, hanem úgy született meg a 2. baba, hogy pont az elsõ már két héttel betöltötte a 2. születésnapját. (ami ugye a vízválasztó a gyed/gyes számításban, és szakértõk javaslatára intéztem úgy, ahogy fent leírtam)

Én úgy tudom, hogy az utolsó jogviszonyból számolják a pénzt. Ha most jár a gyed, akkor szülés elõtt kérd a tgyást, majd a lejárta után ismét gyedet fogsz kapni. Nekem ugyan nem szûnt meg a munkaviszonyom, hanem úgy született meg a 2. baba, hogy pont az elsõ már két héttel betöltötte a 2. születésnapját. (ami ugye a vízválasztó a gyed/gyes számításban, és szakértõk javaslatára intéztem úgy, ahogy fent leírtam)
Ha kaphatsz álláskeresési ellátást, abban az egy hónapban, akkor szerintem kaphatsz, de nézz utána mindenképp hivatalos helyen.
Mennyit dolgoztál az elmúlt 3 évben? Ha 2010. novemberétõl élt a munkaviszonyod, akkor jogosult vagy 30 nap álláskeresési támogatásra, a gyed lejártával igényeld meg, majd november 2-tõl kérj tgyást és az álláskeresésit mondd le. Így a tgyás járni fog. Utána viszont csak gyes.
Utolsó válaszoló, a kérdezõnek 1000%, hogy nem jár gyed, mert nem lesz meg a 365 biztosított napja. A tgyás is csak akkor járhat, ha kaphat álláskeresésit. És bocsi, csak kicsit helyreigazítok: amúgy a gyed/gyes számításban nem az a választóvonal :D A választóvonal a 180 nap egyfajta ellátásban - ha ez gyes, akkor másként kell számolni, mint ha gyed, táppénz, vagy tgyás.
Köszi utolsó, akkor biztos valami megváltozott az utóbbi idõben.:-) Én úgy tudtam, ha adott 365 biztosított nap, akkor jár ugye a tgyás és a gyed. Ha a következõ baba a gyed alatt születik meg, akkor az eredeti 365 napból számolják a következõ ellátásokat, ugye a gyedet és tgyást (csak itt a tgyás maximálva van). Ha viszont a gyesbe szül az anyuka, akkor meg a minimálbér nemtudom hány %-ból számítják az összeget. Ezért választóvonal a gyed-gyes. Pontosan ezért használtam ki azt a lehetõséget, hogy ne gyesbe kelljen szülnöm, hogy a tgyást a szülést megelözõ 4 héttõl igényeltem, mert különben egy jó 20 ezer forint/hó- val lett volna kevesebb a 2. babánál az ellátásom. Annak nem néztem utána, hogy miben befolyásolta volna a második tgyásomat és gyedemet az, ha közben vagy az elsõ gyerek születésekor megszüntették volna a munkaviszonyom, hiszen a biztosítási idõ megvolt. (bõven is, 10 év foly. munkaviszony) Most egy éves a kisfiam, ekkorát változott volna a törvény? Ezzel a kérdéssel én az államkincstárba mentem be, s ott javasolták ezt a megoldást. Valamint szakértõi forumon kérdeztem, talán a kismamatb.hu-n. Érdemes pontosan utánakérdezni!
A kérdezõ passzív gyeden van, ami nem számít bele sajnos a 365 biztosított napba, újból meg kell szereznie, ha a 2. babával is szeretne gyedet kapni. Max. tgyást igényelhet.
Köszi, most már teljes a kép. :-)

Péterek, mikor tartjátok a névnapotok? Április 29 vagy június 29?

Legjobb válasz: Természetesen Péter-Pálkor. Minden rendes Péter akkor tartja :-) (Na jó, a többi is rendes - akit Péternek hívnak, az csakis rendes ember lehet!)

Természetesen Péter-Pálkor. Minden rendes Péter akkor tartja :-) (Na jó, a többi is rendes - akit Péternek hívnak, az csakis rendes ember lehet!)
júni 29.
Tesóm júni 29.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. És ha már itt tartunk, egy rendes Péter milyen ajándéknak örülne, amin rajta van a neve? (gravírozva pl., de más módon is akár)
Hogy milyen ajándéknak örülne? Nyilván Pétere válogatja. Én mondjuk egy kis tortának, amit az okos bombanõm süt(-ne, ha lenne), és egy csók kíséretében adja át.
énis péter-pálkor tartom
június 29. a classic ajándék: pl. könyv, torta, tablet, állatkertbérlet
A kérdező hozzászólása: 7-es, a tabletre hogy garvíroztassak ? :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!