Találatok a következő kifejezésre: A 28. vagyok (789 db)

A 28. vagy a 29. napon kéne általánosságban megjönnie?

A 28 napos ciklusnál. Köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem a 28. Szerintem akkor, de ez egyénfüggõ!

Nekem a 28. Szerintem akkor, de ez egyénfüggõ!
Ez valóban egyénfüggõ. Van akinek a nagykönyv szerint 28 naposak, de 29-30, elmehet egész 34-ig is. Nekem 36 naposak voltak amikor teherbe estem.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Hogyan kell számolni a mentruációs ciklust? Hivatalosan a 28. vagy 29. napon kell megjönnie? És az az első nap is?

Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Nincs olyan hogy hivatalosan. Minden ember más, van akinek 28 de van akinek 31 napos a ciklusa. De van akinek cak 26 napos. Ez egyénfüggõ. És igen ez az elsõ nap is. Tehát egy ciklus a menstruációs elsõ napjától a következõ menstruáció elötti napig tart.

Nincs olyan hogy hivatalosan. Minden ember más, van akinek 28 de van akinek 31 napos a ciklusa. De van akinek cak 26 napos. Ez egyénfüggõ. És igen ez az elsõ nap is. Tehát egy ciklus a menstruációs elsõ napjától a következõ menstruáció elötti napig tart.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Megpróbálok kicsit pontosítani: szóval nekem soha nem volt rendszeres, most, hogy babát szeretnénk Clostyt kaptam. Viszont olyan furán jött meg(már 4 napja), csak pecsételõs vérzés, nem olyan, mint szokott lenni. És nem tudom, hogy miért lehet ez? És most mikortól kellene elkezdenem szedni a köv. adag Clostyt? Mi minõsül így a menzesz 5. napjának? Ez egyáltalán menzesznek számít? A ciklus.hu szerint csak tegnap kellett volna megjönnie, de rendesen nem jött meg. Szóval teljesen tanácstalan vagyok!!
Elvileg a pecsételés már menstruáció, a gyszer okozta hormonátállás okozhatja, de azt hogy a gyszert mikortól kell szedned ilyen esetben inkább az orvosod hívd fel, amúgy szerintem majd be fog állni, csak idõ kell neki.

A kerékpároknál, városi közlekedésre a 28" vagy a 26" kerék méret ajánlott? Mi a különbség a két méret tulajdonságai között?

Legjobb válasz: Ha megvan a magasságod hozzá (170+, persze ez nem kizáró tényezõ) akkor szerintem célszerûbb a 28-as, mert jobban gurul és valójában ezeket tervezik városi/túracélokra. A 26"-os bringák mtb-k, hegyi környezetre tervezték õket.

Ha megvan a magasságod hozzá (170+, persze ez nem kizáró tényezõ) akkor szerintem célszerûbb a 28-as, mert jobban gurul és valójában ezeket tervezik városi/túracélokra. A 26"-os bringák mtb-k, hegyi környezetre tervezték õket.
Csatlakozva az elottem szolohoz: 28"-os kategoria nagyjabol a trekking, cruiser, fittnes, sport es orszaguti ... ezek olyan nagykereku bringak, lenyegesen keskenyebb/vekonyabb gumikkal, mint a masik kategoria gepei. Vekonyabb gumi kisebb surlodas, tehat lenyegesen gyorsabb es konyebben kezelheto, mint a 26"-os testverei. Gumikialakitasuk is inkabb a muutakra keszul. 26"-os kategoria a vastagabb/ballonosabb/butykosebb gumis cangak: MTB, DH, ... ezeknek a bringaknak amugy csak a felnijuk kisebb, de mivel a gumi lenyegesen magasabb, ezert a ket kategoria kulso atmeroje nagyjabol megegyezik. Tehat ugyan akkora a gordulesi feluletuk, de mivel a 26"-osok sokkal szelesebbek, nagyobb feluleten tapadnak, ezert sokkal lassabbak, nehezebben kezelhetoek. Gumijuk altalaban butykosebb, ami az muuton hamar elkopik ... valojaban terepviszonyokra van kitalalva. (valojaban tok nevetseges a sok MTB-os a belvarosban ... nem oda valo!)
Varosba ... kozlekedesre: cruiser valo! Ha neha kirandulnal is a haverokkal, akkor: trekking. Ha kozlekedesen es a kirandulason tul, neha edzesbol is elmennel tekerni, akkor a: fitness bringa ajanlhato. Kesobb, ha mar amator szinten elmennel versenyezgetni is, akkor az orszaguti kerekpar a jo valasztas.
Tulajdonképpen tök mindegy. Ha viszont gyakorlati oldalról közelítjük meg, akkor a 28-ast ajánlom. Pl. gumik, vázgeometria, ilyesmik szempontjából nagyobb a választék. Utolsónak: a cruiserek nem közlekedésre valók...
Nem szeretek vitatkozni, de a cruiser fajtak pont a varosi kozlekedesre, tingli-tanglira, atruccanni a masik irodaba, betekerni a belvarosba kavezgatni a kollegakkal/haverokkal, kimenni egy parkba, ligetbe. Erre valo. Nevebol adodoan: varosi cirkalo. Pontosan varosi kozlekedesre valo, bevasarlokosarral, nadragvedo lancboritassal, hatsokerek szoknyavedovel. Nem gyozom hangsulyozni: pont varosi kozlekedesre valo. De amugy rugalmas vagyok :) Ezek szerint az orszagutiak, avagy a terepbiciklik csoportjaba sorolnad ?
Írtad, mire való a cruiser. Ahogy a neve is mutatja: krúzolásra. Tingli-tangli... Közlekedésre inkább citycross, amszterdamer vagy hollander való.
Ja és a válasz a végén feltett kérdésre: egyik sem. A cruisereket közeli rokonukkal, a chopperrel együtt a design/hobby kategóriába sorolnám.

Gyed kérdés. Mâjus 28. tol töltöttem a szabadságomat és augusztus 21. -től dolgozok. Es most kismama vagyok de nem tudom jogosult vamgyok vagyok-e igy a gyedre vagy mâjus 28. -ig dolgozzak?

Legjobb válasz: A május 28-tól töltöttem a szabadságomat azt jelenti, hogy akkor mentél vissza dolgozni az elsõ baba után? Mert ha igen, akkor neked folyamatos a biztosítotti idõd, vagyis már most is bõven megvan a minimálisan szükséges 365 napod. Ha nem, akkor meg május 28-áig még akkor is meglesz, ha táppénzre mégy - kivéve, ha addig megszülsz.

A május 28-tól töltöttem a szabadságomat azt jelenti, hogy akkor mentél vissza dolgozni az elsõ baba után? Mert ha igen, akkor neked folyamatos a biztosítotti idõd, vagyis már most is bõven megvan a minimálisan szükséges 365 napod. Ha nem, akkor meg május 28-áig még akkor is meglesz, ha táppénzre mégy - kivéve, ha addig megszülsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a vàlaszodat! Màjus 27.-én töltötte az elsõ kisfiam a 2.-ik életèvét.igy mâjus 28.-àn màr szabin voltam augusztusig.kb 5-6 hetes terhes vagyok.
Akkor már most is megvan a jogosultságod a tgyásra és a gyedre. Jelentsd be mihamarabb a munkahelyeden, hogy éljen a védelem.

Meddig utazhatok repülön? Ma vagyok 23 hetes. Mondjuk a wizz air-el vagy easy jet-tel angliába? Hányadik hétig? Február vége március eleje körül szeretnék vissza menni de akkor kb. a 28 hét végénél leszek már.

Legjobb válasz: orvosi igazolással utazhatsz még, de már 28 héten kell igazolás úgy tudom...na most rád néznek nem tudom amúgy honnan állapítják meg mennyi idõ terhes vagy:)

orvosi igazolással utazhatsz még, de már 28 héten kell igazolás úgy tudom...na most rád néznek nem tudom amúgy honnan állapítják meg mennyi idõ terhes vagy:)
A repülõtársaság erre ad választ:)
Ezt a wizz air honlapján te is elolvashatod! A várandós nõk a terhesség 34. hetéig utazhatnak, szállításukat ezt követõen megtagadjuk. A Wizz Air kimondottan javasolja, hogy a terhességük 28. hetét betöltött nõk kérjék ki orvos véleményét az utazás elõtt. A Wizz Air nem vállal felelõsséget a várandós nõk és/vagy magzatuk légi utazás során vagy annak következtében beálló egészségkárosodásáért. http://www.wizzair.com
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!!!

Ma voltam 28 hetes uh-n, és az AC (haskörfogat), picit kevés kb 20mm-rel (220 mm). Egy hete 4D-n 225 volt. Valami baja van a gyereknek, vagy ez nem mindig egyforma?

Kicsit megijedtem, mert amúgy a többi adat rendben van, és a doki is azt mondta, hogy minden oké, de ezt az adatot nem tudom hova tenni.

Legjobb válasz: kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.

kg-ban mennyit mértek, érdekelne mert ma voltam én is. 28 hetes km.
Szia! Mivel a magzatvized nem mindig egyforma, egyfajta körforgás az egész, ezért lehet, hogy kevesebbet mértek.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták kb 1100-1200 gramm.
Szia Nekem is 1200-ra saccolták. remélem minden ok lesz.
Szerintem ne ijedj meg , el is mérhették akár most akár elõzzõleg, egyébként nekem 3 hete 26 hetesen mértek 234mm-t a haskörfogatra.:) lehet hogy óriás bébim lesz:) )

Mikortól kell számolni a 28 napot? Általában pontos? Elsõ vagy az utolsó napról?

Legjobb válasz: Elsõ naptól. Embere válogatja, mennyire pontos, van, akinél hajszálpontosan 30 nap évtizedeken keresztül, másoknál havonta változó. Általában a 28 nap jó közelítés, de 26-32 között normális. Ha 23 napnál kevesebb a ciklus, vagy 36 napnál több (természetesen nem egyedi esetként, hanem rendszeresen), érdemes orvost felkeresni. Illetve ha 32 nap után sem jön meg, tesztelni terhességre. (Ha lehetséges.)

Elsõ naptól. Embere válogatja, mennyire pontos, van, akinél hajszálpontosan 30 nap évtizedeken keresztül, másoknál havonta változó. Általában a 28 nap jó közelítés, de 26-32 között normális. Ha 23 napnál kevesebb a ciklus, vagy 36 napnál több (természetesen nem egyedi esetként, hanem rendszeresen), érdemes orvost felkeresni. Illetve ha 32 nap után sem jön meg, tesztelni terhességre. (Ha lehetséges.)
mindig az elsö naptöl mivel nem egyforma kinek milyen hosszú az elsö nap pedig fix. nekem pl 3 nap a menstruáció igy nekem ha onnan számolnánk nagyon nem annyi nap jönne ki mint annak akinek 1 hétig tart.
Elsõ naptól, nekem napra pontos!
Elsõ naptól. Nekem 3 napon belül változó.
Ebbõl még bármi lehet. Folyás nem mindenkinek van menszi elõtt.
A kérdező hozzászólása: Tegnap volt folyásom meg ma reggel is, de most nem..vagyis nem annyi!
A legbiztosabb ha veszel egy tesztet, ha 28 naposa ciklusod és a 28. napon vagy, már mutatja az érzékenyebb teszt (Rossmannos Facelle tesztcsík jött be nekem leginkább, olcsó, és nekem 25. napon mutatta a babát).
Nekem is 28. napon mutatta ki a Gabrielle teszt. Nem akarlak megbántani kedves kérdezõ de ezeket a kérdéseket annyira nem értem. Mindenkinél másképp jönnek ezek elõ de ha még van is olyan akinek így volt az nem jelenti azt h neked is. Ezt egy teszt tudja kimutatni h az vagy sem.
Ez egyénfüggõ.
Erõsen egyénfüggõ. De ha összehasonlítanánk egy 18 éves és egy 28 éves nõt(mármint ugyanazt az embert, csak tíz év eltéréssel), akkor biztos, hogy az idõsebbik sokkal jobban rá lenne gerjedve a szexre, mint a fiatalabb.
Én 28 éves vagyok. Nálam úgy változott, hogy kevesebbszer (heti 3-4) kívánom, de jobb minõségben XD
én jelenleg 28 vagyok.Úgy emlékszem hogy 18 éves koromban is kívántam a szexet ennyire mint most, de másképp. Most már a minõség az ami mérvadó, de az minimum 2 naponta!

Ha most lenne a 2. menzeszem az nem baj hogy nem jött meg? Vagy igen? és mikortól kell számtani a 28. napot?

Legjobb válasz: Nem baj egyáltalán. 1-2 évbe is beletelhet hogy beálljon . A huszonnyolc napot az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni,de ez nem szentirás,nekem pl sosem jött meg 28 napra,nekem 32-33 naposak a ciklusaim. Ha 26 nál kevesebb,vagy olyan 37-38 nál több ( akkor ha már régota menstruálsz) az nem jó,ha késõbb babát szeretnél.

Nem baj egyáltalán. 1-2 évbe is beletelhet hogy beálljon . A huszonnyolc napot az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni, de ez nem szentirás, nekem pl sosem jött meg 28 napra, nekem 32-33 naposak a ciklusaim. Ha 26 nál kevesebb, vagy olyan 37-38 nál több ( akkor ha már régota menstruálsz) az nem jó, ha késõbb babát szeretnél.
Az elsõ naptól kell de nem feltétlen 28 nap 28-35nap lehet ez mindenkinél változó de az eslõ idõkben még eléggé összevissza lehet az sem probléma! Kb 6-12hónap és rendszerezõdni fog azt is tudni fogod hány napra jön meg! Pl nekem mindig 32napra sosem 28ra! Úgy hogy nyugi ez teljesen normális
Na leirtuk ugyanazt:D:D
Pontosan. Ahogy az elõzõ írta. Nekem van amikor 26 napos, van amikor pedig késik 5 napot.. (A gond az szokott lenni pl ha vki 2 héten keresztül menstruál, akkor orvoshoz kell fordulni)
Ne aggódj :) Édesanyám mesélte, hogy neki a második menzesz, fél évre jött meg az elsõtõ alkalomtól számitva.
A kérdező hozzászólása: köszi de nem egészen értem..mármint hogy mekkortól kell számítani.hogy pl.: megjött 20-tól 25.-ig. akkor 20tól vagy 25tõl kell számolni? vagy 26?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!