Találatok a következő kifejezésre: A 28. az (742 db)

Szeretnék segítséget kérni! Év végén a 28 fős osztályban három jutalmat ad át az osztályfőnök. Hányféle jutalmazás lehetséges, ha egy diák? :

a. , csak egyet kaphat a 3 különböz? könyv közül b. , többet is kaphat a 3 különböz? könyv közül c. , csak egyet kaphat a 3 egyforma könyvutalvány közül?

Legjobb válasz: a, ismétlés nélküli variáció: 28!/25!=28*27*26 b, ismétléses variáció: 28^3 c, ismétlés nélküli kombináció: 28 alatt a 3

a, ismétlés nélküli variáció: 28!/25!=28*27*26 b, ismétléses variáció: 28^3 c, ismétlés nélküli kombináció: 28 alatt a 3

Az aki GYES-en van annak hányadikán utalják azt a 28.500ft-ot?

Legjobb válasz: Minden hónap elsö munkanapján van utalás ésa mmásnap kártyán a pénz.De nem 28.500ft hanem 25.795ft.

Minden hónap elsö munkanapján van utalás ésa mmásnap kártyán a pénz.De nem 28.500ft hanem 25.795ft.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat. ebbõl az összegbõl vonnak le valamilyen járulékot?
http://www.allamkincstar.gov.hu/ A MÁK ugyanakkor utalja amikor a családi pótlékot. (A középsõ hasáb utolsó linkje tartalmazza az utalási dátumokat.)

Hüvelyi UH-n voltam, és a kezelőlapomon az van, hogy "jobb oldali ovariumban egy 28 mm-es sonolucens képl. láth." Ez mit jelent?

Kerestem már, hogy mi is ez, de semmit nem találtam. Légyszi, akinek volt hasonló, segítsen értelmezni. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Jobb oldali petefészekben egy 28 mm-es ciszta, vagy valamilyen olyan dolog ami beszûri a sugarakat.

Jobb oldali petefészekben egy 28 mm-es ciszta, vagy valamilyen olyan dolog ami beszûri a sugarakat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. megértettem. Üdv:Tibor
Az ER 23 elektróda a móri elektródagyár Panelectrode családjának legnépszerûbb tagja volt egykoron. Késõbb a helyét az ESAB OK 46.16 elektróda vette át. Jelenleg újra kapható az ER 23 elektróda is, a két elektróda azonos recept alapján készül. Az általad felsorolt többi típus nem kapható.

Mikortól kell számolni a 28 napot? Általában pontos? Elsõ vagy az utolsó napról?

Legjobb válasz: Elsõ naptól. Embere válogatja, mennyire pontos, van, akinél hajszálpontosan 30 nap évtizedeken keresztül, másoknál havonta változó. Általában a 28 nap jó közelítés, de 26-32 között normális. Ha 23 napnál kevesebb a ciklus, vagy 36 napnál több (természetesen nem egyedi esetként, hanem rendszeresen), érdemes orvost felkeresni. Illetve ha 32 nap után sem jön meg, tesztelni terhességre. (Ha lehetséges.)

Elsõ naptól. Embere válogatja, mennyire pontos, van, akinél hajszálpontosan 30 nap évtizedeken keresztül, másoknál havonta változó. Általában a 28 nap jó közelítés, de 26-32 között normális. Ha 23 napnál kevesebb a ciklus, vagy 36 napnál több (természetesen nem egyedi esetként, hanem rendszeresen), érdemes orvost felkeresni. Illetve ha 32 nap után sem jön meg, tesztelni terhességre. (Ha lehetséges.)
mindig az elsö naptöl mivel nem egyforma kinek milyen hosszú az elsö nap pedig fix. nekem pl 3 nap a menstruáció igy nekem ha onnan számolnánk nagyon nem annyi nap jönne ki mint annak akinek 1 hétig tart.
Elsõ naptól, nekem napra pontos!
Elsõ naptól. Nekem 3 napon belül változó.

Ha most lenne a 2. menzeszem az nem baj hogy nem jött meg? Vagy igen? és mikortól kell számtani a 28. napot?

Legjobb válasz: Nem baj egyáltalán. 1-2 évbe is beletelhet hogy beálljon . A huszonnyolc napot az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni,de ez nem szentirás,nekem pl sosem jött meg 28 napra,nekem 32-33 naposak a ciklusaim. Ha 26 nál kevesebb,vagy olyan 37-38 nál több ( akkor ha már régota menstruálsz) az nem jó,ha késõbb babát szeretnél.

Nem baj egyáltalán. 1-2 évbe is beletelhet hogy beálljon . A huszonnyolc napot az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni, de ez nem szentirás, nekem pl sosem jött meg 28 napra, nekem 32-33 naposak a ciklusaim. Ha 26 nál kevesebb, vagy olyan 37-38 nál több ( akkor ha már régota menstruálsz) az nem jó, ha késõbb babát szeretnél.
Az elsõ naptól kell de nem feltétlen 28 nap 28-35nap lehet ez mindenkinél változó de az eslõ idõkben még eléggé összevissza lehet az sem probléma! Kb 6-12hónap és rendszerezõdni fog azt is tudni fogod hány napra jön meg! Pl nekem mindig 32napra sosem 28ra! Úgy hogy nyugi ez teljesen normális
Na leirtuk ugyanazt:D:D
Pontosan. Ahogy az elõzõ írta. Nekem van amikor 26 napos, van amikor pedig késik 5 napot.. (A gond az szokott lenni pl ha vki 2 héten keresztül menstruál, akkor orvoshoz kell fordulni)
Ne aggódj :) Édesanyám mesélte, hogy neki a második menzesz, fél évre jött meg az elsõtõ alkalomtól számitva.
A kérdező hozzászólása: köszi de nem egészen értem..mármint hogy mekkortól kell számítani.hogy pl.: megjött 20-tól 25.-ig. akkor 20tól vagy 25tõl kell számolni? vagy 26?

28 heti nőgyógyászati vizsgálaton a doki az írta a kiskönyvembe, hogy CG 3100. Nem gond?

Ha jól tudom,ez azt jelenti, hogy 3 ujjnyi méhnyak,1 ujjra nyitott küls? méhszáj, a középs? és bels? méhszáj még zárt. Ha ez így van, akkor még fürödhetek? Eddig is megtettem, de akkor zárt volt a méhszájam. Amúgy ez normális 28 hetesen?

Legjobb válasz: Szia!Igen,ez ezt jelenti,amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen,de nem mondott semmit,csak itthon vettem,de nem aggódtam,mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna,ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét,majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje,szerintem az a biztos,ha inkább tusolsz.

Szia!Igen, ez ezt jelenti, amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen, de nem mondott semmit, csak itthon vettem, de nem aggódtam, mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna, ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét, majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje, szerintem az a biztos, ha inkább tusolsz.
Szió! Teljesen jól tudod, 28 hetesen ez nagyon is jó! Egyébként én C:2100-al is vígan pancsikoltam a kádban, megkérdeztem az orvosom és azt mondta nyugodtan lehet, ha idáig is fûrdõzgettél nem lehet semmi baj!
ugyanezt a kérdést tettem fel vagy 2 hete, bár én kicsit már elõrébb járok, és én is fürdök kádban c:3100-zal. nincs para! :) üdv, 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Jó babázást nektek!
Akkor a c:3000 azt jelenti, hogy zárt a méhszáj? És hogyan állapítja meg, ha nem vizsgál meg "fizikailag". Látszik az ultrahangon?
A kérdező hozzászólása: Igen, a CG3000 azt jelenti, hogy teljesen zárt vagy. Azt nem tudom, hogy hogyan állapítja meg vizsgálat nélkül, nekem 1 hónappal ezelõtt uh-ról megmondta, hogy zárt méhszáj. Állítólag azon is látszik. Tõlem vett kenetet most, úgyhogy mindenképpen kukucskált.

Mit jelent az angol méretezésben ha a méret után az van, hogy R vagy L? Zokniban a 28-as és 37-es továbbá 44 méret melyik? Mert azzal aztán teljesen meg vagyok lõve . Melyik számot kell választani? Kérem aki képben van ezekkel segítsen!

Van 1-6 -ig, 4-8 -ig, 7.-11. ( zokninál )a nadrágnál mondjuk 32 L. A többivel képben vagyok :) Ha az L a magasságot jelenti, tehát magasabb emberre, az mit jelenthet ? Párom 175 cm, én 173 cm akkor annak számítunk?? :)

Legjobb válasz: 28-as lábra az 1-6-ig kell, 37-esre jó lehet, az elsõ, és a második kategória is. A 44-es mérethez pedig mindenképpen a 7-11-es kategóriából kell. Az L a hosszúságot jelenti. A farmerekben az L a belsõszárhosszát jelöli inchben.

28-as lábra az 1-6-ig kell, 37-esre jó lehet, az elsõ, és a második kategória is. A 44-es mérethez pedig mindenképpen a 7-11-es kategóriából kell. Az L a hosszúságot jelenti. A farmerekben az L a belsõszárhosszát jelöli inchben.
A kérdező hozzászólása: Koszi, ekkora magassagra kell az L vegzodesu szted??
nadrágnál a szám után a betûk: s - short -alacsony emberre r - regular - átlag l - long - magasra én 173 vagyok és a "r" a jó, a "s" a bokánál harangozik, a "l" már verdesi a földet.
A kérdező hozzászólása: Köszi !!!
égtél a vágytól, hogy eldobd a szekrényt, és inkább menj el strandra 28 fokban.

A) Péternek 28 osztálytásra van mint a 28-nak különböző számú barátja van az osztályban, hány barátja van közülük péternet? (a barátság kölcsönös)

)Egy nagy értékű DNS-analizáló berendezés értéke újonnan 110 000 euró. Az avulás mértéke évenként 23% ennyivel cökken az értéke minden évben, a hosszu használhatóság érdekében a labor minden évben rákölt 500 euót, ezzel természetesen emelve a gép értékét is, Hány év múlva lesz a berendezés értéke a kezdeti értékének a kevesebb mint a fele? erre szeretnék valami képletet elöre is köszönöm

Legjobb válasz: köszi sokat segitettél a fenti képlet hiányzott nekem azthittem nem jó ha csak igy simán leirom de ezek szerint értelmes:D

A kérdező hozzászólása: köszi sokat segitettél a fenti képlet hiányzott nekem azthittem nem jó ha csak igy simán leirom de ezek szerint értelmes:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!