Találatok a következő kifejezésre: A 28. az (711 db)

Szeretnék segítséget kérni! Év végén a 28 fős osztályban három jutalmat ad át az osztályfőnök. Hányféle jutalmazás lehetséges, ha egy diák? :

a. , csak egyet kaphat a 3 különböz? könyv közül b. , többet is kaphat a 3 különböz? könyv közül c. , csak egyet kaphat a 3 egyforma könyvutalvány közül?

Legjobb válasz: a, ismétlés nélküli variáció: 28!/25!=28*27*26 b, ismétléses variáció: 28^3 c, ismétlés nélküli kombináció: 28 alatt a 3

a, ismétlés nélküli variáció: 28!/25!=28*27*26 b, ismétléses variáció: 28^3 c, ismétlés nélküli kombináció: 28 alatt a 3

Az aki GYES-en van annak hányadikán utalják azt a 28.500ft-ot?

Legjobb válasz: Minden hónap elsö munkanapján van utalás ésa mmásnap kártyán a pénz.De nem 28.500ft hanem 25.795ft.

Minden hónap elsö munkanapján van utalás ésa mmásnap kártyán a pénz.De nem 28.500ft hanem 25.795ft.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat. ebbõl az összegbõl vonnak le valamilyen járulékot?
http://www.allamkincstar.gov.hu/ A MÁK ugyanakkor utalja amikor a családi pótlékot. (A középsõ hasáb utolsó linkje tartalmazza az utalási dátumokat.)

Hüvelyi UH-n voltam, és a kezelőlapomon az van, hogy "jobb oldali ovariumban egy 28 mm-es sonolucens képl. láth." Ez mit jelent?

Kerestem már, hogy mi is ez, de semmit nem találtam. Légyszi, akinek volt hasonló, segítsen értelmezni. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: Jobb oldali petefészekben egy 28 mm-es ciszta, vagy valamilyen olyan dolog ami beszûri a sugarakat.

Jobb oldali petefészekben egy 28 mm-es ciszta, vagy valamilyen olyan dolog ami beszûri a sugarakat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ. megértettem. Üdv:Tibor
Az ER 23 elektróda a móri elektródagyár Panelectrode családjának legnépszerûbb tagja volt egykoron. Késõbb a helyét az ESAB OK 46.16 elektróda vette át. Jelenleg újra kapható az ER 23 elektróda is, a két elektróda azonos recept alapján készül. Az általad felsorolt többi típus nem kapható.

Ha most lenne a 2. menzeszem az nem baj hogy nem jött meg? Vagy igen? és mikortól kell számtani a 28. napot?

Legjobb válasz: Nem baj egyáltalán. 1-2 évbe is beletelhet hogy beálljon . A huszonnyolc napot az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni,de ez nem szentirás,nekem pl sosem jött meg 28 napra,nekem 32-33 naposak a ciklusaim. Ha 26 nál kevesebb,vagy olyan 37-38 nál több ( akkor ha már régota menstruálsz) az nem jó,ha késõbb babát szeretnél.

Nem baj egyáltalán. 1-2 évbe is beletelhet hogy beálljon . A huszonnyolc napot az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni, de ez nem szentirás, nekem pl sosem jött meg 28 napra, nekem 32-33 naposak a ciklusaim. Ha 26 nál kevesebb, vagy olyan 37-38 nál több ( akkor ha már régota menstruálsz) az nem jó, ha késõbb babát szeretnél.
Az elsõ naptól kell de nem feltétlen 28 nap 28-35nap lehet ez mindenkinél változó de az eslõ idõkben még eléggé összevissza lehet az sem probléma! Kb 6-12hónap és rendszerezõdni fog azt is tudni fogod hány napra jön meg! Pl nekem mindig 32napra sosem 28ra! Úgy hogy nyugi ez teljesen normális
Na leirtuk ugyanazt:D:D
Pontosan. Ahogy az elõzõ írta. Nekem van amikor 26 napos, van amikor pedig késik 5 napot.. (A gond az szokott lenni pl ha vki 2 héten keresztül menstruál, akkor orvoshoz kell fordulni)
Ne aggódj :) Édesanyám mesélte, hogy neki a második menzesz, fél évre jött meg az elsõtõ alkalomtól számitva.
A kérdező hozzászólása: köszi de nem egészen értem..mármint hogy mekkortól kell számítani.hogy pl.: megjött 20-tól 25.-ig. akkor 20tól vagy 25tõl kell számolni? vagy 26?

28 heti nőgyógyászati vizsgálaton a doki az írta a kiskönyvembe, hogy CG 3100. Nem gond?

Ha jól tudom,ez azt jelenti, hogy 3 ujjnyi méhnyak,1 ujjra nyitott küls? méhszáj, a középs? és bels? méhszáj még zárt. Ha ez így van, akkor még fürödhetek? Eddig is megtettem, de akkor zárt volt a méhszájam. Amúgy ez normális 28 hetesen?

Legjobb válasz: Szia!Igen,ez ezt jelenti,amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen,de nem mondott semmit,csak itthon vettem,de nem aggódtam,mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna,ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét,majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje,szerintem az a biztos,ha inkább tusolsz.

Szia!Igen, ez ezt jelenti, amit írtál.Nekem is pont ezt írta 28 hetesen, de nem mondott semmit, csak itthon vettem, de nem aggódtam, mert nagyon figyelmes a doki és tuti mondta volna, ha gondot jelent.Azóta eltelt 3 hét, majd kedden kell mennem legközelebb és hála Istennek jól vagyunk.Én ettõl függetlenül nem merek kádban fürdeni már egy ideje, szerintem az a biztos, ha inkább tusolsz.
Szió! Teljesen jól tudod, 28 hetesen ez nagyon is jó! Egyébként én C:2100-al is vígan pancsikoltam a kádban, megkérdeztem az orvosom és azt mondta nyugodtan lehet, ha idáig is fûrdõzgettél nem lehet semmi baj!
ugyanezt a kérdést tettem fel vagy 2 hete, bár én kicsit már elõrébb járok, és én is fürdök kádban c:3100-zal. nincs para! :) üdv, 38 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Jó babázást nektek!
Akkor a c:3000 azt jelenti, hogy zárt a méhszáj? És hogyan állapítja meg, ha nem vizsgál meg "fizikailag". Látszik az ultrahangon?
A kérdező hozzászólása: Igen, a CG3000 azt jelenti, hogy teljesen zárt vagy. Azt nem tudom, hogy hogyan állapítja meg vizsgálat nélkül, nekem 1 hónappal ezelõtt uh-ról megmondta, hogy zárt méhszáj. Állítólag azon is látszik. Tõlem vett kenetet most, úgyhogy mindenképpen kukucskált.
égtél a vágytól, hogy eldobd a szekrényt, és inkább menj el strandra 28 fokban.

A) Péternek 28 osztálytásra van mint a 28-nak különböző számú barátja van az osztályban, hány barátja van közülük péternet? (a barátság kölcsönös)

)Egy nagy értékű DNS-analizáló berendezés értéke újonnan 110 000 euró. Az avulás mértéke évenként 23% ennyivel cökken az értéke minden évben, a hosszu használhatóság érdekében a labor minden évben rákölt 500 euót, ezzel természetesen emelve a gép értékét is, Hány év múlva lesz a berendezés értéke a kezdeti értékének a kevesebb mint a fele? erre szeretnék valami képletet elöre is köszönöm

Legjobb válasz: köszi sokat segitettél a fenti képlet hiányzott nekem azthittem nem jó ha csak igy simán leirom de ezek szerint értelmes:D

A kérdező hozzászólása: köszi sokat segitettél a fenti képlet hiányzott nekem azthittem nem jó ha csak igy simán leirom de ezek szerint értelmes:D

Péternek 28 osztálytásra van mint a 28-nak különböző számú barátja van az osztályban, hány barátja van közülük péternet? (a barátság kölcsönös)

Legjobb válasz: A Behzard-Chartrand tetel szerint 14. 1) Ha minden osztalytarsanak van baratja: Ha az el fokszam sorozatban egy ismetlodes van csak, akkor egy n csucsu grafban az ismetlodo j fokszamnak n/2-1 es n/2 kozott kell lennie, beleertve a hatarokat. Itt n=29 mert Peter is beszamit a baratsag mint relacio altal termeszetesen generalt grafba, tehat 14-nek kellene lennie az ismetlodo fokszamnak. 2) ha az egyik osztalytarsanak nincs baratja, akkor 13 es 14 is lehetseges.

A Behzard-Chartrand tetel szerint 14. 1) Ha minden osztalytarsanak van baratja: Ha az el fokszam sorozatban egy ismetlodes van csak, akkor egy n csucsu grafban az ismetlodo j fokszamnak n/2-1 es n/2 kozott kell lennie, beleertve a hatarokat. Itt n=29 mert Peter is beszamit a baratsag mint relacio altal termeszetesen generalt grafba, tehat 14-nek kellene lennie az ismetlodo fokszamnak. 2) ha az egyik osztalytarsanak nincs baratja, akkor 13 es 14 is lehetseges.
A reszletes kidolgozasa a feladatnak azthiszem itt megtalalhato: M. Behzad and G. Chartrand, No graph is perfect, Amer. Math. Monthly 74(1967), 962-963.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

A timmermann.hu szerint a betöltött 25. hetemmel már a harmadik trimeszterben vagyok, de az nem a 28. héttől kezdődik?

Legjobb válasz: Én más oldalakon szintén a 28.hetet olvastam, ahogy te is tudtad.

Én más oldalakon szintén a 28.hetet olvastam, ahogy te is tudtad.
28.héttõl vagy a 3. trimeszterben. Például a Felicitas csomagot sem adják oda elõbb, csak a 28.héttõl, õk is így számolják a hónapokat.
Szia betöltött 25. héttõl már a harmadik trimeszterbe vagy.Elsõ trimezter:0-12 második:12-24 harmadik:24-tõl amig meg nem születik a kisbabád!
A kérdező hozzászólása: De itt mindenki azt írja, hogy a 28. héttõl számítják a harmadik trimesztert...Beírtam keresõbe

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!