Találatok a következő kifejezésre: A 27. a 29. napon (20 db)

Ha 27 napra szokott megjönni és ma (a 29. napon) sem jött meg, akkor mi lehet az oka annak, hogy negatív lett a terhes teszt?

Legjobb válasz: egyrészt az, hogy nincs baba, ill. az is, hogy még nem mutatja ki, de ott van, nem elég jó/érzékeny teszt stb.

egyrészt az, hogy nincs baba, ill. az is, hogy még nem mutatja ki, de ott van, nem elég jó/érzékeny teszt stb.

Mennyit késhet első tabimentes hónapban? Előtte 26-27 napra jött, aztán 2, 5 évig tabi, ma van a 29. napom. Meddig várjak? Még csak nem is barnázok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ki is maradt 2 hónap az elsõ tabimentes idõszakban - de mint kiderült pco-s vagyok. Szerintem ez más esetben is elõfordulhat,idõ kell mire a szervezet visszaáll, fõleg évek után... szerintem légy türelmes.

Szia! Nekem ki is maradt 2 hónap az elsõ tabimentes idõszakban - de mint kiderült pco-s vagyok. Szerintem ez más esetben is elõfordulhat, idõ kell mire a szervezet visszaáll, fõleg évek után... szerintem légy türelmes.
Ilyenkor normális, ha késik, ne izgulj. Mondjuk nekem 31 napra jött meg elõször. Aztán meg 26-46-ig... De mindig volt peteérésem úgy hogy nem aggódok.
Szia, nekem az elso honapban 39 napra jott meg, es utana par honap volt mire beallt, ebben mondjuk kozre jatszott h rogton az elso honapban cisztam lett.Ne aggodj, ilyenkor ez sajnos normalis:) )
Elsõ nap nekem sem szokott több lenni. Ha továbbra sem jön meg rendesen, akkor lehet szó babáról. :)
A kérdező hozzászólása: Általában 2 naposak a menstruációim. Hétfõn nagyon erõs késserû szúrást éreztem, éjszaka fel is ébredtem rá. Másnap a hõm 37, 1 lett mindjárt megjön érzés. Lezsibbat mindenem. Szerdán egy-két csepp rózsaszín vér. Csütörtökön fél nap barna pecsételés, majd az is elmúlt. Soha nem volt még a hõm 37 fok pedig fél éve mérem. Peteérés elõtt 36, 4 utána 36, 7-36, 8. Engem a hétfõi szúró fájdalom zavar.
A kérdező hozzászólása: A szúrást jobb oldalt alul egy pontban érzetem egész nap.
2 napos menstruáció???? Én ilyenrõl még nem is hallottam, hogy valaki ennyivel megússza minden hónapban:)
A 2 nap mindenképp kevés. Lehet, hogy van peteérés, de a méhnyálkahárty nagyon vékony, ezért nincs több vér... Viszont az egyoldali késszúrásszerû fájdalom utalhat méhenkívüli terhességre! Mindenképp tesztlej, és aztán menj dokihoz! Méhenkívülinél a vérzés is nagyon gyakori a terhesség elején! Nem riogatás, de az a szúrás nem biztos, hogy jót jelent!
A kérdező hozzászólása: szeptemberben a ciklusom 9.napján voltam uh. és a lelet szerint az endometrium 8 mm-es. az uterus 65x34 mm az jó?
igen, jók a méretek.

Ma vagyok a 27. napon, 29 napos ciklus.3 napja elkezdtem LH teszteket csinálni jóstesztként, kicsit erõsödik a tesztcsík. A hcg teszt viszont ma reggel negatív lett.9-10. dpo-ne vagyok kb. Ez még lehet sikeres hónap?

Már nagyon szeretnénk babát a férjemmel,10 éve nem jön össze. :- ( A létezõ összes kivizsgáláson túl vagyok, minden negatív, illetve rendben van, mégsem jön össze. A ciklusom teljesen pontos, mindig érzem a pé-t is. Ha valaki hasonló cipõben jár, esetleg van tippje, tanácsa, szívesen venném, ha leírná.

Legjobb válasz: sajnos az LH teszt mensihez közeledve is erõsödik :( sõt igazából az a kritérium, hogy 12. dpo-n már kontrollcsík erõsségûnek kell lenni, de még ez is sokszor 'fals pozitív', kb az esetek ötödében olyankor is felerõsödik a tesztcsík mikor nincs is baba. A hcg teszt viszont tapasztalatom szerint nem is lesz pozitív 12. dpo-nál korábban, vagyis nagyon nem jellemzõ. Annyi a tanácsom, hogy sétálj és legyél a friss levegõn sokat! :) nekem ez vált be :D

sajnos az LH teszt mensihez közeledve is erõsödik :( sõt igazából az a kritérium, hogy 12. dpo-n már kontrollcsík erõsségûnek kell lenni, de még ez is sokszor 'fals pozitív', kb az esetek ötödében olyankor is felerõsödik a tesztcsík mikor nincs is baba. A hcg teszt viszont tapasztalatom szerint nem is lesz pozitív 12. dpo-nál korábban, vagyis nagyon nem jellemzõ. Annyi a tanácsom, hogy sétálj és legyél a friss levegõn sokat! :) nekem ez vált be :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Próbálok sétálni. :-)
A kérdező hozzászólása: Ma is sétáltam. ;-)
Szia igaz eltelt pár év végül is mi lett az eredmény?
A kérdező hozzászólása: Csak két hét telt el! :-D De sajnos nem sikerült a múlt hónapban sem. :-(

A ciklusom 27. napján lefeküdtem barátommal ma a 29. napon megjött a mensim. Védekeztünk gumival bár sztem kifolyt. Ha megjött igy lehetek terhes?

Legjobb válasz: Hogy a fenében lenne a menstruáció alatt peteérés? Ne ijesztgesd már szerencsétlent hülyeségekkel!

Hogy a fenében lenne a menstruáció alatt peteérés? Ne ijesztgesd már szerencsétlent hülyeségekkel!
hogy érted hogy kifolyt?
Nem valószínû. Eleve két nappal a mensi elõtt minimális a teherbeesés esélye még akkor is, ha nem védekeztek, ráadásul a mensid is megjött. Szerintem nincs miért aggódnod!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Igen, lehetsz.Mégpedig azért, mert két nap alatt még a megtermékenyítés sem biztos, hogy megtörtént.Vagyis a spermiumok még pár napig életképesek benned és ha ez idõ alatt van peteérés, akkor megtermékenyítheti.Ezután még kb. 12-14 nap mire beágyazódik.Utána marad el a mensi, jönnek elõ a terhességi tünetek és mutatható ki a vizeletbõl a HCG hormon. Szóval most még ne nyugodj meg attól, hogy megjött.Két hét múlva csinálj tesztet, addig feleleges.Ha a következõ mensid is megjön és teljesen normális lesz, szinben, mennyiségben stb.Akkor már megnyugodhatsz és persze, ha a teszt negatív. Hogy tudott amúgy kifolyni a cucc?
Nem hülyeség!Attól, hogy te még nem hallottál róla még létezik.Például orgazmustól spontán peteérés és egy cikluson belül több pete is megérhet, és ha ezek megtermékenyülnek, akkor lesznek a kétpetéjû ikrek.
"kétpetéjû ikrek" gondolom róluk csak hallottál már!
Igen lehetsz, bár ennek az esélye kb 1:1000000
Ha pozitív a teszt, akkor valószínûleg baba van.
Gratula! Szerintem megfogant a baba!
Gratulálok! Terhes vagy! :-)
Gratula!

4 éve menstruálok, 27-29 napra szokott megjönni, de 3 napja késik. Mi lehet a baj?

Terhes biztos nem vagyok, hacsak nem a Szentlélek szállt le rám...

Legjobb válasz: 15 évesen teljesen normális, ha néha késik pár napot ;)

15 évesen teljesen normális, ha néha késik pár napot ;)
A kérdező hozzászólása: De nekem már nagyon pontos szokott lenni...
Nekem is 4, 5 éve megvan, eddig sosem késett, inkább mindig elõbb jött meg. Erre most késett 3 napot, de ma megjött. :) Nem is aggódtam, mert mostanában sok nõ írja, hogy késik nekik, sokan ezt a nagy meleggel indokolják. Vannak jelek, hogy meg fog jönni, vagy semmi?
A kérdező hozzászólása: fáj a hasam kicsit, de nem kimondottan görcsöl, sokat pisilek...
Mivel mást nagyon tudsz csinálni, szerintem adj még neki pár napot, próbálj meg nem izgulni, attól is csúszhat. A székrekedéssel meg a hegyes dologgal nem tudom mennyire van kapcsolatban. :/ Elõzõ, 18L.
Kimaradt egy "nem" szó. :)
tök mindegy, eddig pontos volt-e, de 15 évesen mégy nem teljesen állt be a hormonháztartásod, a több pisilés és a kis hasfájás lehet PMS tünet, szóval lehet holnap megjön ;)...ha viszont egy héten belül nem jön meg, akkor a magad megnyugtatására keress fel egy nõgyógyászt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Miert van az, hogy a ciklusok ev elejen 31-35 naposak, a nyari idoszakban jo nehany nappal rovidebbek, kb 27-29 nap. Es az utolso 2 honap ujra 34-35 nap?

Nem szedek semmifele gyogyszert. 2 evvel ezelott meg kb 5-6 naposak voltak a mensis napjaim,most pedig csak 4,de inkabb 3. 32 eves vagyok.nem tudom ez szamit-e.van meg igy valaki?

Legjobb válasz: Valószínûleg a téli vitamin, esetleg napfényhiány okozza. Szedj vitaminokat, fõleg D-t.

Valószínûleg a téli vitamin, esetleg napfényhiány okozza. Szedj vitaminokat, fõleg D-t.
Nekem télen nyáron 28 napos, nem tudom, neked miért van, kérdezd meg dokitól.
Elõzõ vagyok, és én is 32 éves vagyok.
Elsõ vagyok és nekem is télen hosszábbak a ciklusaim, ezért tudom, h mi van.
A kérdező hozzászólása: Kedves 1.! A vitamin valoban segit? Es azok a teak, kapszulak, amirol itt irnak?
D-vitamint ajánlatos tablettában szedni. A többinél törekedni kell a táplálkozással bevitt anyagokra és megtámogatni multivitaminnal. Közhiedelemmel ellentétben a multivitamin nem azért van, h pótolja a vitaminszükségleted, hanem, h a táplálkozásod során bevitt vitaminoknak segítse a felszívódását. Nekem nyáron 28-29 napos ciklusaim vannak, télen 38 körüliek voltak, vitaminnal lement 30 körülire.
De jó, hogy más is ezt tapasztalja! Pont én is ezt vettem észre! érdekes meglátás a vitamin-"elmélet". lehetséges, meg aztán kevesebbet vagyunk a szabadban, kevesebbet mozgunk, ráállunk a téli idõszámításra, rövidebb nappalok- hosszabb ciklusok. ::) érdekes.

A holdfázis miért 29, 5 napig tart, és miért nem 27 és 1/3 napig?

A Hold a Földet 27 és 1/3 napig kerüli meg. Viszont a holdfázis 29,5 napig tart. Ez mi miatt van így? Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Mert közben a Nap körül is kering, így több ideig tart, amíg ugyanabba a fázisba kerül. Sir Butcher, te meg minek válaszolsz, ha még a kérdést se érted.

Mert közben a Nap körül is kering, így több ideig tart, amíg ugyanabba a fázisba kerül. Sir Butcher, te meg minek válaszolsz, ha még a kérdést se érted.
De most mit akarsz tudni? Azt gondolod, valaki majd megmondja neked, miért pont ekkora sebességgel kering akármelyik bolygó ebben a világegyetemben? :D Ha erre bárki értelmes választ tudna adni, akkor a tudomány nem itt tartana már régen :)
Ahogy a 21:45-ös válaszoló is írta, valóban 27, 32 nap alatt kerüli meg a Földet, de ennyi idõ alatt a Földdel együtt továbbmozdul a Nap körül, és kell még további kb. két nap, hogy megint ugyanolyan helyzetbe kerüljön a Naphoz képest. Itt van egy jó kis ábra: http://www.tankonyvtar.hu/site/upload/2010/02/images_f8b1060..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: És az ábrát is, sokat segített. További szép napot! :)
Egy másik kép. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/9/9b/Holdfázi.. A jobboldalon a kis zöld mezõ az a plusz két nap.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!