Találatok a következő kifejezésre: A 27. a 29. napon (19 db)

Ha 27 napra szokott megjönni és ma (a 29. napon) sem jött meg, akkor mi lehet az oka annak, hogy negatív lett a terhes teszt?

Legjobb válasz: egyrészt az, hogy nincs baba, ill. az is, hogy még nem mutatja ki, de ott van, nem elég jó/érzékeny teszt stb.

egyrészt az, hogy nincs baba, ill. az is, hogy még nem mutatja ki, de ott van, nem elég jó/érzékeny teszt stb.

Mennyit késhet első tabimentes hónapban? Előtte 26-27 napra jött, aztán 2, 5 évig tabi, ma van a 29. napom. Meddig várjak? Még csak nem is barnázok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ki is maradt 2 hónap az elsõ tabimentes idõszakban - de mint kiderült pco-s vagyok. Szerintem ez más esetben is elõfordulhat,idõ kell mire a szervezet visszaáll, fõleg évek után... szerintem légy türelmes.

Szia! Nekem ki is maradt 2 hónap az elsõ tabimentes idõszakban - de mint kiderült pco-s vagyok. Szerintem ez más esetben is elõfordulhat, idõ kell mire a szervezet visszaáll, fõleg évek után... szerintem légy türelmes.
Ilyenkor normális, ha késik, ne izgulj. Mondjuk nekem 31 napra jött meg elõször. Aztán meg 26-46-ig... De mindig volt peteérésem úgy hogy nem aggódok.
Szia, nekem az elso honapban 39 napra jott meg, es utana par honap volt mire beallt, ebben mondjuk kozre jatszott h rogton az elso honapban cisztam lett.Ne aggodj, ilyenkor ez sajnos normalis:) )
Elsõ nap nekem sem szokott több lenni. Ha továbbra sem jön meg rendesen, akkor lehet szó babáról. :)
A kérdező hozzászólása: Általában 2 naposak a menstruációim. Hétfõn nagyon erõs késserû szúrást éreztem, éjszaka fel is ébredtem rá. Másnap a hõm 37, 1 lett mindjárt megjön érzés. Lezsibbat mindenem. Szerdán egy-két csepp rózsaszín vér. Csütörtökön fél nap barna pecsételés, majd az is elmúlt. Soha nem volt még a hõm 37 fok pedig fél éve mérem. Peteérés elõtt 36, 4 utána 36, 7-36, 8. Engem a hétfõi szúró fájdalom zavar.
A kérdező hozzászólása: A szúrást jobb oldalt alul egy pontban érzetem egész nap.
2 napos menstruáció???? Én ilyenrõl még nem is hallottam, hogy valaki ennyivel megússza minden hónapban:)
A 2 nap mindenképp kevés. Lehet, hogy van peteérés, de a méhnyálkahárty nagyon vékony, ezért nincs több vér... Viszont az egyoldali késszúrásszerû fájdalom utalhat méhenkívüli terhességre! Mindenképp tesztlej, és aztán menj dokihoz! Méhenkívülinél a vérzés is nagyon gyakori a terhesség elején! Nem riogatás, de az a szúrás nem biztos, hogy jót jelent!
A kérdező hozzászólása: szeptemberben a ciklusom 9.napján voltam uh. és a lelet szerint az endometrium 8 mm-es. az uterus 65x34 mm az jó?
igen, jók a méretek.

A ciklusom 27. napján lefeküdtem barátommal ma a 29. napon megjött a mensim. Védekeztünk gumival bár sztem kifolyt. Ha megjött igy lehetek terhes?

Legjobb válasz: Hogy a fenében lenne a menstruáció alatt peteérés? Ne ijesztgesd már szerencsétlent hülyeségekkel!

Hogy a fenében lenne a menstruáció alatt peteérés? Ne ijesztgesd már szerencsétlent hülyeségekkel!
hogy érted hogy kifolyt?
Nem valószínû. Eleve két nappal a mensi elõtt minimális a teherbeesés esélye még akkor is, ha nem védekeztek, ráadásul a mensid is megjött. Szerintem nincs miért aggódnod!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Igen, lehetsz.Mégpedig azért, mert két nap alatt még a megtermékenyítés sem biztos, hogy megtörtént.Vagyis a spermiumok még pár napig életképesek benned és ha ez idõ alatt van peteérés, akkor megtermékenyítheti.Ezután még kb. 12-14 nap mire beágyazódik.Utána marad el a mensi, jönnek elõ a terhességi tünetek és mutatható ki a vizeletbõl a HCG hormon. Szóval most még ne nyugodj meg attól, hogy megjött.Két hét múlva csinálj tesztet, addig feleleges.Ha a következõ mensid is megjön és teljesen normális lesz, szinben, mennyiségben stb.Akkor már megnyugodhatsz és persze, ha a teszt negatív. Hogy tudott amúgy kifolyni a cucc?
Nem hülyeség!Attól, hogy te még nem hallottál róla még létezik.Például orgazmustól spontán peteérés és egy cikluson belül több pete is megérhet, és ha ezek megtermékenyülnek, akkor lesznek a kétpetéjû ikrek.
"kétpetéjû ikrek" gondolom róluk csak hallottál már!
Igen lehetsz, bár ennek az esélye kb 1:1000000
Ha pozitív a teszt, akkor valószínûleg baba van.
Gratula! Szerintem megfogant a baba!
Gratulálok! Terhes vagy! :-)
Gratula!

4 éve menstruálok, 27-29 napra szokott megjönni, de 3 napja késik. Mi lehet a baj?

Terhes biztos nem vagyok, hacsak nem a Szentlélek szállt le rám...

Legjobb válasz: 15 évesen teljesen normális, ha néha késik pár napot ;)

15 évesen teljesen normális, ha néha késik pár napot ;)
A kérdező hozzászólása: De nekem már nagyon pontos szokott lenni...
Nekem is 4, 5 éve megvan, eddig sosem késett, inkább mindig elõbb jött meg. Erre most késett 3 napot, de ma megjött. :) Nem is aggódtam, mert mostanában sok nõ írja, hogy késik nekik, sokan ezt a nagy meleggel indokolják. Vannak jelek, hogy meg fog jönni, vagy semmi?
A kérdező hozzászólása: fáj a hasam kicsit, de nem kimondottan görcsöl, sokat pisilek...
Mivel mást nagyon tudsz csinálni, szerintem adj még neki pár napot, próbálj meg nem izgulni, attól is csúszhat. A székrekedéssel meg a hegyes dologgal nem tudom mennyire van kapcsolatban. :/ Elõzõ, 18L.
Kimaradt egy "nem" szó. :)
tök mindegy, eddig pontos volt-e, de 15 évesen mégy nem teljesen állt be a hormonháztartásod, a több pisilés és a kis hasfájás lehet PMS tünet, szóval lehet holnap megjön ;)...ha viszont egy héten belül nem jön meg, akkor a magad megnyugtatására keress fel egy nõgyógyászt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.

Miert van az, hogy a ciklusok ev elejen 31-35 naposak, a nyari idoszakban jo nehany nappal rovidebbek, kb 27-29 nap. Es az utolso 2 honap ujra 34-35 nap?

Nem szedek semmifele gyogyszert. 2 evvel ezelott meg kb 5-6 naposak voltak a mensis napjaim,most pedig csak 4,de inkabb 3. 32 eves vagyok.nem tudom ez szamit-e.van meg igy valaki?

Legjobb válasz: Valószínûleg a téli vitamin, esetleg napfényhiány okozza. Szedj vitaminokat, fõleg D-t.

Valószínûleg a téli vitamin, esetleg napfényhiány okozza. Szedj vitaminokat, fõleg D-t.
Nekem télen nyáron 28 napos, nem tudom, neked miért van, kérdezd meg dokitól.
Elõzõ vagyok, és én is 32 éves vagyok.
Elsõ vagyok és nekem is télen hosszábbak a ciklusaim, ezért tudom, h mi van.
A kérdező hozzászólása: Kedves 1.! A vitamin valoban segit? Es azok a teak, kapszulak, amirol itt irnak?
D-vitamint ajánlatos tablettában szedni. A többinél törekedni kell a táplálkozással bevitt anyagokra és megtámogatni multivitaminnal. Közhiedelemmel ellentétben a multivitamin nem azért van, h pótolja a vitaminszükségleted, hanem, h a táplálkozásod során bevitt vitaminoknak segítse a felszívódását. Nekem nyáron 28-29 napos ciklusaim vannak, télen 38 körüliek voltak, vitaminnal lement 30 körülire.
De jó, hogy más is ezt tapasztalja! Pont én is ezt vettem észre! érdekes meglátás a vitamin-"elmélet". lehetséges, meg aztán kevesebbet vagyunk a szabadban, kevesebbet mozgunk, ráállunk a téli idõszámításra, rövidebb nappalok- hosszabb ciklusok. ::) érdekes.

A holdfázis miért 29, 5 napig tart, és miért nem 27 és 1/3 napig?

A Hold a Földet 27 és 1/3 napig kerüli meg. Viszont a holdfázis 29,5 napig tart. Ez mi miatt van így? Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Mert közben a Nap körül is kering, így több ideig tart, amíg ugyanabba a fázisba kerül. Sir Butcher, te meg minek válaszolsz, ha még a kérdést se érted.

Mert közben a Nap körül is kering, így több ideig tart, amíg ugyanabba a fázisba kerül. Sir Butcher, te meg minek válaszolsz, ha még a kérdést se érted.
De most mit akarsz tudni? Azt gondolod, valaki majd megmondja neked, miért pont ekkora sebességgel kering akármelyik bolygó ebben a világegyetemben? :D Ha erre bárki értelmes választ tudna adni, akkor a tudomány nem itt tartana már régen :)
Ahogy a 21:45-ös válaszoló is írta, valóban 27, 32 nap alatt kerüli meg a Földet, de ennyi idõ alatt a Földdel együtt továbbmozdul a Nap körül, és kell még további kb. két nap, hogy megint ugyanolyan helyzetbe kerüljön a Naphoz képest. Itt van egy jó kis ábra: http://www.tankonyvtar.hu/site/upload/2010/02/images_f8b1060..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: És az ábrát is, sokat segített. További szép napot! :)
Egy másik kép. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/9/9b/Holdfázi.. A jobboldalon a kis zöld mezõ az a plusz két nap.

Két éve próbálkozunk a férjemmel, rendesen a 27. és a 29. nap között szokott megjönni, ma a 31. napnál tartok de semmi, ma reggel negatívat teszteltem, semmi egyéb terhességre utaló jelet nem vettem észre, lehetek ettől még áldott állapotban?

Semmi egyéb terhességre utaló jelet nem vettem észre, de normálisan menstruáció el?tt sem szokott jelentkezni semmilyen mellfeszülés vagy derékfájás...

Legjobb válasz: ilyen korán még sokaknál nem szokott semmilyen tünet lenni, a teszt pedig biztosat akkor mutat, ha a nemvárt után eltelik legalább 5-8 nap kérdezd meg a gyógyszertárban, hogy melyik a legérzékenyebb és szerintem 3 nap múlva tesztelj reggeli középsugaras vizeletbõl, annak már biztosat kell mutatnia drukkolok!

ilyen korán még sokaknál nem szokott semmilyen tünet lenni, a teszt pedig biztosat akkor mutat, ha a nemvárt után eltelik legalább 5-8 nap kérdezd meg a gyógyszertárban, hogy melyik a legérzékenyebb és szerintem 3 nap múlva tesztelj reggeli középsugaras vizeletbõl, annak már biztosat kell mutatnia drukkolok!
Szerintem kevés az esély a terhességre.Mensi kimaradása után 3 nappal nekem már délután is + volt a tesztem.
de ha késõbb volt peteérése, akkor még normális, hogy nem mutatja ki
A kérdező hozzászólása: Teljesen elbizonytalanodtam, egy csomóan azt írják, hogy csak a nem várt idõpont utáni 7.-14. napon teszteltek pozitívat... ???!!!
Én a nemvárt után vagyok tegnap kellet volna megjönnie és ma reggel + teszteltem.Tudom ajánlani a Clearblue compact tesztet.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok, én is a clearblue-val próbálkoztam... de azért még reménykedem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!