Találatok a következő kifejezésre: A 27. a 29 (43 db)

Miért õszülünk ilyen korán? Én 32f vagyok, csomó õsz hajszálam van már, de még a 27-28-29 éves barátaimnak is, sõt, van még több mint az enyém, annak ellenére, hogy van kötünk 5 év. Az öcsémnek is több van, nálam.

gyerekkoromban az õsz hajszál egyet jelentett a bácsi képével. Most meg fiatalon õszülünk...

Legjobb válasz: Én is már õszültem 20 éves korom elõtt. Sõt 8 éves koromban is talált anyukám õszhajszálat a fejemen.

Én is már õszültem 20 éves korom elõtt. Sõt 8 éves koromban is talált anyukám õszhajszálat a fejemen.
A kérdező hozzászólása: a helyesírási hibákért pardon. 8 évesen? az erõs túlzás nem? a 20-as éveim elején nekem is mondták, hogy van, de az nem az volt, hülye volt a fordász:) de most már sajnos van!
Egy szál volt 8 évesen. Elsõ voltam.
Nekem már 17 évesen voltak õsz hajszálaim, most vagyok 23 de már kénytelen vagyok festeni a hajam, mert elég sok van, egyre több sajnos. 2 velem egykorú barátnõmnek is vannak õsz hajszálai , 2 másik barátnõm idõsebb tõlem 27, 28 évesek, nekik is sok van már évek óta. De, hogy miért.. azt én nem értem. Anyáék is korán, harmincas éveik közepe felé kezdtek el õszülni de azért az mégis más mint huszonévesen. A fodrászom azt mondta, hogy lehet valamilyen vitamin hiány, valamilyen hormonzavar. Lehet ez hülyeség.. nem tudom.
Nálad idõsebbek, nem tõled idõsebbek -.-
A kérdező hozzászólása: köszi, h kijavítasz, de a nálad idõsebb, tõlem idõsebb összevetése, és annak fitogtatása, hogy melyik helyes és melyik nem, a magyar nyelvtan olyan mélységû elemzése, amit már bõven lesz, arok. :) De azért köszi, mert törekedem arra, hogy tanuljak abból, ha kijavítanak, de ez a mélysége a magyar nyelvtannak, már valóban hidegen hagy. egyébként azért vannak helyesírási hibák a kérdésben, mert új billentyûzetem van, és még nem szoktam meg, néha félreütök
Kérdezõ! 1. Ezek a legalapabb dolgok, nem nehéz nyelvtan. 2. Nem te hibáztad ezt, hanem az elõttem szóló válaszoló:)
A kérdező hozzászólása: :) )))

Ma vagyok a 27. napon, 29 napos ciklus.3 napja elkezdtem LH teszteket csinálni jóstesztként, kicsit erõsödik a tesztcsík. A hcg teszt viszont ma reggel negatív lett.9-10. dpo-ne vagyok kb. Ez még lehet sikeres hónap?

Már nagyon szeretnénk babát a férjemmel,10 éve nem jön össze. :- ( A létezõ összes kivizsgáláson túl vagyok, minden negatív, illetve rendben van, mégsem jön össze. A ciklusom teljesen pontos, mindig érzem a pé-t is. Ha valaki hasonló cipõben jár, esetleg van tippje, tanácsa, szívesen venném, ha leírná.

Legjobb válasz: sajnos az LH teszt mensihez közeledve is erõsödik :( sõt igazából az a kritérium, hogy 12. dpo-n már kontrollcsík erõsségûnek kell lenni, de még ez is sokszor 'fals pozitív', kb az esetek ötödében olyankor is felerõsödik a tesztcsík mikor nincs is baba. A hcg teszt viszont tapasztalatom szerint nem is lesz pozitív 12. dpo-nál korábban, vagyis nagyon nem jellemzõ. Annyi a tanácsom, hogy sétálj és legyél a friss levegõn sokat! :) nekem ez vált be :D

sajnos az LH teszt mensihez közeledve is erõsödik :( sõt igazából az a kritérium, hogy 12. dpo-n már kontrollcsík erõsségûnek kell lenni, de még ez is sokszor 'fals pozitív', kb az esetek ötödében olyankor is felerõsödik a tesztcsík mikor nincs is baba. A hcg teszt viszont tapasztalatom szerint nem is lesz pozitív 12. dpo-nál korábban, vagyis nagyon nem jellemzõ. Annyi a tanácsom, hogy sétálj és legyél a friss levegõn sokat! :) nekem ez vált be :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Próbálok sétálni. :-)
A kérdező hozzászólása: Ma is sétáltam. ;-)
Szia igaz eltelt pár év végül is mi lett az eredmény?
A kérdező hozzászólása: Csak két hét telt el! :-D De sajnos nem sikerült a múlt hónapban sem. :-(

Ha még nem volt 37. 0 a hőm az jót jellent 27. ciklusnapon? (29-33 napos ciklusok)

tudom hogy ez még nem biztosíték a terhességre,csak kíváncsi lennék a véleményetekre.2 hónapja mérem a hőm.

Legjobb válasz: ha folyamatosan fent van, az jó. mennyi volt az elmúlt napokban?

ha folyamatosan fent van, az jó. mennyi volt az elmúlt napokban?
A kérdező hozzászólása: 36.3-ról 36.75-re nõtt 4 nap alatt

Ha 27 napra szokott megjönni és ma (a 29. napon) sem jött meg, akkor mi lehet az oka annak, hogy negatív lett a terhes teszt?

Legjobb válasz: egyrészt az, hogy nincs baba, ill. az is, hogy még nem mutatja ki, de ott van, nem elég jó/érzékeny teszt stb.

egyrészt az, hogy nincs baba, ill. az is, hogy még nem mutatja ki, de ott van, nem elég jó/érzékeny teszt stb.

Mennyit késhet első tabimentes hónapban? Előtte 26-27 napra jött, aztán 2, 5 évig tabi, ma van a 29. napom. Meddig várjak? Még csak nem is barnázok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ki is maradt 2 hónap az elsõ tabimentes idõszakban - de mint kiderült pco-s vagyok. Szerintem ez más esetben is elõfordulhat,idõ kell mire a szervezet visszaáll, fõleg évek után... szerintem légy türelmes.

Szia! Nekem ki is maradt 2 hónap az elsõ tabimentes idõszakban - de mint kiderült pco-s vagyok. Szerintem ez más esetben is elõfordulhat, idõ kell mire a szervezet visszaáll, fõleg évek után... szerintem légy türelmes.
Ilyenkor normális, ha késik, ne izgulj. Mondjuk nekem 31 napra jött meg elõször. Aztán meg 26-46-ig... De mindig volt peteérésem úgy hogy nem aggódok.
Szia, nekem az elso honapban 39 napra jott meg, es utana par honap volt mire beallt, ebben mondjuk kozre jatszott h rogton az elso honapban cisztam lett.Ne aggodj, ilyenkor ez sajnos normalis:) )

29 hetesen jók ezek az eredmények? BPD: 76 mm, HC: 297, AC: 232 és FL 58. Kétféle honlapon is néztem, de az egyik szerint minimum 32 hetes a fejecskéje és csak 27 hetes a pocakja, a másikon meg szinte minden eredmény pont 31 hetesnek mutatja.

Félek t?le, hogy túl nagy a feje, f?leg a fej körfogata :(

Legjobb válasz: Szia!Sajna nekem csak 32 hetes adatok vannak!Leírom neked hátha tudok vele segíteni!:) BPD:80mm AC:250mm FL:58mm 37 hetes kismama

Szia!Sajna nekem csak 32 hetes adatok vannak!Leírom neked hátha tudok vele segíteni!:) BPD:80mm AC:250mm FL:58mm 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Tökéletesek a méretei:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Lehet, hogy kicsit túlaggódom, de elsõ baba, közel 40 évesen. :(

A holdfázis miért 29, 5 napig tart, és miért nem 27 és 1/3 napig?

A Hold a Földet 27 és 1/3 napig kerüli meg. Viszont a holdfázis 29,5 napig tart. Ez mi miatt van így? Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Mert közben a Nap körül is kering, így több ideig tart, amíg ugyanabba a fázisba kerül. Sir Butcher, te meg minek válaszolsz, ha még a kérdést se érted.

Mert közben a Nap körül is kering, így több ideig tart, amíg ugyanabba a fázisba kerül. Sir Butcher, te meg minek válaszolsz, ha még a kérdést se érted.
De most mit akarsz tudni? Azt gondolod, valaki majd megmondja neked, miért pont ekkora sebességgel kering akármelyik bolygó ebben a világegyetemben? :D Ha erre bárki értelmes választ tudna adni, akkor a tudomány nem itt tartana már régen :)
Ahogy a 21:45-ös válaszoló is írta, valóban 27, 32 nap alatt kerüli meg a Földet, de ennyi idõ alatt a Földdel együtt továbbmozdul a Nap körül, és kell még további kb. két nap, hogy megint ugyanolyan helyzetbe kerüljön a Naphoz képest. Itt van egy jó kis ábra: http://www.tankonyvtar.hu/site/upload/2010/02/images_f8b1060..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: És az ábrát is, sokat segített. További szép napot! :)
Egy másik kép. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/9/9b/Holdfázi.. A jobboldalon a kis zöld mezõ az a plusz két nap.

A ciklusom 27. napján lefeküdtem barátommal ma a 29. napon megjött a mensim. Védekeztünk gumival bár sztem kifolyt. Ha megjött igy lehetek terhes?

Legjobb válasz: Hogy a fenében lenne a menstruáció alatt peteérés? Ne ijesztgesd már szerencsétlent hülyeségekkel!

Hogy a fenében lenne a menstruáció alatt peteérés? Ne ijesztgesd már szerencsétlent hülyeségekkel!
hogy érted hogy kifolyt?
Nem valószínû. Eleve két nappal a mensi elõtt minimális a teherbeesés esélye még akkor is, ha nem védekeztek, ráadásul a mensid is megjött. Szerintem nincs miért aggódnod!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Igen, lehetsz.Mégpedig azért, mert két nap alatt még a megtermékenyítés sem biztos, hogy megtörtént.Vagyis a spermiumok még pár napig életképesek benned és ha ez idõ alatt van peteérés, akkor megtermékenyítheti.Ezután még kb. 12-14 nap mire beágyazódik.Utána marad el a mensi, jönnek elõ a terhességi tünetek és mutatható ki a vizeletbõl a HCG hormon. Szóval most még ne nyugodj meg attól, hogy megjött.Két hét múlva csinálj tesztet, addig feleleges.Ha a következõ mensid is megjön és teljesen normális lesz, szinben, mennyiségben stb.Akkor már megnyugodhatsz és persze, ha a teszt negatív. Hogy tudott amúgy kifolyni a cucc?
Nem hülyeség!Attól, hogy te még nem hallottál róla még létezik.Például orgazmustól spontán peteérés és egy cikluson belül több pete is megérhet, és ha ezek megtermékenyülnek, akkor lesznek a kétpetéjû ikrek.
"kétpetéjû ikrek" gondolom róluk csak hallottál már!
Igen lehetsz, bár ennek az esélye kb 1:1000000

28-29 naposak ált. A ciklusaim. Ma a 31. napnál járok. Se has, se derékfájás nincs, csak a cicik, de az rendesen. A 27. napon elég erős mensi görcseim voltak, de aztán semmi. Szerintetek lehetek babás?

Néhány illat nem esik túl jól, és néha émelygek. A h?m 36,8-36,7-36,5 az utóbbi 3 napban.29. napon a teszt negatív.

Legjobb válasz: Attól ma még lehetet volna pozitív, ha reggeli elsõ pisibõl teszteltél volna.

Attól ma még lehetet volna pozitív, ha reggeli elsõ pisibõl teszteltél volna.
a hõt nem tudom, mert soha nem hömérõztem, de a cicihez tudok hozzászólni.nekem olyan rettenetesen érzékeny volt, fájt mind2 mint még soha, amikor terhes lettem.mindig szokott mensi elött 2 nappal fájni a bal mellem egy picit, de most mind a 2, és alig mertem én hozzáérni, nemhogy a párom.én onnan tudtam h babás lehetek, no meg a késésbõl. szerintem csinálj egy tesztet.remélem pozitiv. eredményt ird ám meg. szorítok
Még szerintem várj pár napot!Ha van baba, akkor a teszt kimutatja 3-5 nap múlva is!Felesleges idegeskedni, hogy elõbb mecsinálod, és talán a baba ellenére --lesz a teszted!nem kell elkapkodni, drukkolok! És 10-es tesztet használj!Rendelj a Vateráról, és mire kiviszi Neked a jövõhéten a postás, addigra már biztosabb eredményt kapsz. So sikert!
A kérdező hozzászólása: 32. nap reggel megjött, de csak 1 napig tartott a szokásos 2, 5 helyett.Holnap csinálok azért egy újabb tesztet, biztos ami biztos....

28hetes vagyok, a baba fejcsije 29 hetes meret a pocak meg 27, ez igy jo?

a pocak multkor is kissebb volt,icipicit sovany,de ez ennyi idösen azert nem baj?nem kene pocakosabbnak lenni?

Legjobb válasz: köszönöm a valaszolat,nekem is azt mondtak hogy 1 het+- normalis de mindenki azt akarna hallani hogy pont jo es engem az nem zavarna hogy nagyobb csak az hogy kissebb.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a valaszolat, nekem is azt mondtak hogy 1 het+- normalis de mindenki azt akarna hallani hogy pont jo es engem az nem zavarna hogy nagyobb csak az hogy kissebb.
Nekem 30hetesen voltak eltérések.Azt mondta a doki, ne aggódjak, még bõven van idõ, ez még változhat.De javasolt ultrahangos ellenõrzést. Nyugi, nem lesz gond. 39 h
Nekem is hasonló aggályaim vannak, de nekem a doki azt mondta, hogy nem nehéz a milliméter tört részét elmérni az uh-n, és szerencsére a gyerekek nem egyformák, ennek megfelelõen nem is ugyanabban az ütemben fejlõdnek. Félig-meddig megnyugodtam, de nem teljesen. Az én kicsimnek 36 hetesen uh szerint akkora feje volt amellyel megszületnek az átlag babák, de a pocak és a combcsont pedig korának megfelelõ. Ma ismét rákérdeztem, bár ma nem csinát uh-t, de azt mondta ez sem ad okot aggodalomra. remélem. biztosan a te dokid is így látja. Én/mi meg majd megnyugszunk ha meglesz a baba. L.37+5
Minden ok lesz ne aggódj. Akkor tudná pontosan hogy mekkora a pici feje, ha tényleg megfogná...ne higgyünk már el mindent. Engem pánikoltatott az orvos az elsõ terhességnél, hogy retartáld a gyerek, mert 30 hetesen nem érte el az átlagos súlyt, amit amúgy is csak kb.-ra tudnak megadni...no comment, miután született egy tökéletes 10/10es lányom...nem egyformák a kölkök. 30 hetes km.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!