Találatok a következő kifejezésre: A 27. a 29 (42 db)

Miért õszülünk ilyen korán? Én 32f vagyok, csomó õsz hajszálam van már, de még a 27-28-29 éves barátaimnak is, sõt, van még több mint az enyém, annak ellenére, hogy van kötünk 5 év. Az öcsémnek is több van, nálam.

gyerekkoromban az õsz hajszál egyet jelentett a bácsi képével. Most meg fiatalon õszülünk...

Legjobb válasz: Én is már õszültem 20 éves korom elõtt. Sõt 8 éves koromban is talált anyukám õszhajszálat a fejemen.

Én is már õszültem 20 éves korom elõtt. Sõt 8 éves koromban is talált anyukám õszhajszálat a fejemen.
A kérdező hozzászólása: a helyesírási hibákért pardon. 8 évesen? az erõs túlzás nem? a 20-as éveim elején nekem is mondták, hogy van, de az nem az volt, hülye volt a fordász:) de most már sajnos van!
Egy szál volt 8 évesen. Elsõ voltam.
Nekem már 17 évesen voltak õsz hajszálaim, most vagyok 23 de már kénytelen vagyok festeni a hajam, mert elég sok van, egyre több sajnos. 2 velem egykorú barátnõmnek is vannak õsz hajszálai , 2 másik barátnõm idõsebb tõlem 27, 28 évesek, nekik is sok van már évek óta. De, hogy miért.. azt én nem értem. Anyáék is korán, harmincas éveik közepe felé kezdtek el õszülni de azért az mégis más mint huszonévesen. A fodrászom azt mondta, hogy lehet valamilyen vitamin hiány, valamilyen hormonzavar. Lehet ez hülyeség.. nem tudom.
Nálad idõsebbek, nem tõled idõsebbek -.-
A kérdező hozzászólása: köszi, h kijavítasz, de a nálad idõsebb, tõlem idõsebb összevetése, és annak fitogtatása, hogy melyik helyes és melyik nem, a magyar nyelvtan olyan mélységû elemzése, amit már bõven lesz, arok. :) De azért köszi, mert törekedem arra, hogy tanuljak abból, ha kijavítanak, de ez a mélysége a magyar nyelvtannak, már valóban hidegen hagy. egyébként azért vannak helyesírási hibák a kérdésben, mert új billentyûzetem van, és még nem szoktam meg, néha félreütök
Kérdezõ! 1. Ezek a legalapabb dolgok, nem nehéz nyelvtan. 2. Nem te hibáztad ezt, hanem az elõttem szóló válaszoló:)
A kérdező hozzászólása: :) )))

Ha még nem volt 37. 0 a hőm az jót jellent 27. ciklusnapon? (29-33 napos ciklusok)

tudom hogy ez még nem biztosíték a terhességre,csak kíváncsi lennék a véleményetekre.2 hónapja mérem a hőm.

Legjobb válasz: ha folyamatosan fent van, az jó. mennyi volt az elmúlt napokban?

ha folyamatosan fent van, az jó. mennyi volt az elmúlt napokban?
A kérdező hozzászólása: 36.3-ról 36.75-re nõtt 4 nap alatt

Ha 27 napra szokott megjönni és ma (a 29. napon) sem jött meg, akkor mi lehet az oka annak, hogy negatív lett a terhes teszt?

Legjobb válasz: egyrészt az, hogy nincs baba, ill. az is, hogy még nem mutatja ki, de ott van, nem elég jó/érzékeny teszt stb.

egyrészt az, hogy nincs baba, ill. az is, hogy még nem mutatja ki, de ott van, nem elég jó/érzékeny teszt stb.

Mennyit késhet első tabimentes hónapban? Előtte 26-27 napra jött, aztán 2, 5 évig tabi, ma van a 29. napom. Meddig várjak? Még csak nem is barnázok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem ki is maradt 2 hónap az elsõ tabimentes idõszakban - de mint kiderült pco-s vagyok. Szerintem ez más esetben is elõfordulhat,idõ kell mire a szervezet visszaáll, fõleg évek után... szerintem légy türelmes.

Szia! Nekem ki is maradt 2 hónap az elsõ tabimentes idõszakban - de mint kiderült pco-s vagyok. Szerintem ez más esetben is elõfordulhat, idõ kell mire a szervezet visszaáll, fõleg évek után... szerintem légy türelmes.
Ilyenkor normális, ha késik, ne izgulj. Mondjuk nekem 31 napra jött meg elõször. Aztán meg 26-46-ig... De mindig volt peteérésem úgy hogy nem aggódok.
Szia, nekem az elso honapban 39 napra jott meg, es utana par honap volt mire beallt, ebben mondjuk kozre jatszott h rogton az elso honapban cisztam lett.Ne aggodj, ilyenkor ez sajnos normalis:) )

29 hetesen jók ezek az eredmények? BPD: 76 mm, HC: 297, AC: 232 és FL 58. Kétféle honlapon is néztem, de az egyik szerint minimum 32 hetes a fejecskéje és csak 27 hetes a pocakja, a másikon meg szinte minden eredmény pont 31 hetesnek mutatja.

Félek t?le, hogy túl nagy a feje, f?leg a fej körfogata :(

Legjobb válasz: Szia!Sajna nekem csak 32 hetes adatok vannak!Leírom neked hátha tudok vele segíteni!:) BPD:80mm AC:250mm FL:58mm 37 hetes kismama

Szia!Sajna nekem csak 32 hetes adatok vannak!Leírom neked hátha tudok vele segíteni!:) BPD:80mm AC:250mm FL:58mm 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Tökéletesek a méretei:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Lehet, hogy kicsit túlaggódom, de elsõ baba, közel 40 évesen. :(

A holdfázis miért 29, 5 napig tart, és miért nem 27 és 1/3 napig?

A Hold a Földet 27 és 1/3 napig kerüli meg. Viszont a holdfázis 29,5 napig tart. Ez mi miatt van így? Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Mert közben a Nap körül is kering, így több ideig tart, amíg ugyanabba a fázisba kerül. Sir Butcher, te meg minek válaszolsz, ha még a kérdést se érted.

Mert közben a Nap körül is kering, így több ideig tart, amíg ugyanabba a fázisba kerül. Sir Butcher, te meg minek válaszolsz, ha még a kérdést se érted.
De most mit akarsz tudni? Azt gondolod, valaki majd megmondja neked, miért pont ekkora sebességgel kering akármelyik bolygó ebben a világegyetemben? :D Ha erre bárki értelmes választ tudna adni, akkor a tudomány nem itt tartana már régen :)
Ahogy a 21:45-ös válaszoló is írta, valóban 27, 32 nap alatt kerüli meg a Földet, de ennyi idõ alatt a Földdel együtt továbbmozdul a Nap körül, és kell még további kb. két nap, hogy megint ugyanolyan helyzetbe kerüljön a Naphoz képest. Itt van egy jó kis ábra: http://www.tankonyvtar.hu/site/upload/2010/02/images_f8b1060..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: És az ábrát is, sokat segített. További szép napot! :)
Egy másik kép. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/9/9b/Holdfázi.. A jobboldalon a kis zöld mezõ az a plusz két nap.

28-29 naposak ált. A ciklusaim. Ma a 31. napnál járok. Se has, se derékfájás nincs, csak a cicik, de az rendesen. A 27. napon elég erős mensi görcseim voltak, de aztán semmi. Szerintetek lehetek babás?

Néhány illat nem esik túl jól, és néha émelygek. A h?m 36,8-36,7-36,5 az utóbbi 3 napban.29. napon a teszt negatív.

Legjobb válasz: Attól ma még lehetet volna pozitív, ha reggeli elsõ pisibõl teszteltél volna.

Attól ma még lehetet volna pozitív, ha reggeli elsõ pisibõl teszteltél volna.
a hõt nem tudom, mert soha nem hömérõztem, de a cicihez tudok hozzászólni.nekem olyan rettenetesen érzékeny volt, fájt mind2 mint még soha, amikor terhes lettem.mindig szokott mensi elött 2 nappal fájni a bal mellem egy picit, de most mind a 2, és alig mertem én hozzáérni, nemhogy a párom.én onnan tudtam h babás lehetek, no meg a késésbõl. szerintem csinálj egy tesztet.remélem pozitiv. eredményt ird ám meg. szorítok
Még szerintem várj pár napot!Ha van baba, akkor a teszt kimutatja 3-5 nap múlva is!Felesleges idegeskedni, hogy elõbb mecsinálod, és talán a baba ellenére --lesz a teszted!nem kell elkapkodni, drukkolok! És 10-es tesztet használj!Rendelj a Vateráról, és mire kiviszi Neked a jövõhéten a postás, addigra már biztosabb eredményt kapsz. So sikert!
A kérdező hozzászólása: 32. nap reggel megjött, de csak 1 napig tartott a szokásos 2, 5 helyett.Holnap csinálok azért egy újabb tesztet, biztos ami biztos....

28hetes vagyok, a baba fejcsije 29 hetes meret a pocak meg 27, ez igy jo?

a pocak multkor is kissebb volt,icipicit sovany,de ez ennyi idösen azert nem baj?nem kene pocakosabbnak lenni?

Legjobb válasz: köszönöm a valaszolat,nekem is azt mondtak hogy 1 het+- normalis de mindenki azt akarna hallani hogy pont jo es engem az nem zavarna hogy nagyobb csak az hogy kissebb.

A kérdező hozzászólása: köszönöm a valaszolat, nekem is azt mondtak hogy 1 het+- normalis de mindenki azt akarna hallani hogy pont jo es engem az nem zavarna hogy nagyobb csak az hogy kissebb.
Nekem 30hetesen voltak eltérések.Azt mondta a doki, ne aggódjak, még bõven van idõ, ez még változhat.De javasolt ultrahangos ellenõrzést. Nyugi, nem lesz gond. 39 h
Nekem is hasonló aggályaim vannak, de nekem a doki azt mondta, hogy nem nehéz a milliméter tört részét elmérni az uh-n, és szerencsére a gyerekek nem egyformák, ennek megfelelõen nem is ugyanabban az ütemben fejlõdnek. Félig-meddig megnyugodtam, de nem teljesen. Az én kicsimnek 36 hetesen uh szerint akkora feje volt amellyel megszületnek az átlag babák, de a pocak és a combcsont pedig korának megfelelõ. Ma ismét rákérdeztem, bár ma nem csinát uh-t, de azt mondta ez sem ad okot aggodalomra. remélem. biztosan a te dokid is így látja. Én/mi meg majd megnyugszunk ha meglesz a baba. L.37+5
Minden ok lesz ne aggódj. Akkor tudná pontosan hogy mekkora a pici feje, ha tényleg megfogná...ne higgyünk már el mindent. Engem pánikoltatott az orvos az elsõ terhességnél, hogy retartáld a gyerek, mert 30 hetesen nem érte el az átlagos súlyt, amit amúgy is csak kb.-ra tudnak megadni...no comment, miután született egy tökéletes 10/10es lányom...nem egyformák a kölkök. 30 hetes km.
Elsõ nap nekem sem szokott több lenni. Ha továbbra sem jön meg rendesen, akkor lehet szó babáról. :)
A kérdező hozzászólása: Általában 2 naposak a menstruációim. Hétfõn nagyon erõs késserû szúrást éreztem, éjszaka fel is ébredtem rá. Másnap a hõm 37, 1 lett mindjárt megjön érzés. Lezsibbat mindenem. Szerdán egy-két csepp rózsaszín vér. Csütörtökön fél nap barna pecsételés, majd az is elmúlt. Soha nem volt még a hõm 37 fok pedig fél éve mérem. Peteérés elõtt 36, 4 utána 36, 7-36, 8. Engem a hétfõi szúró fájdalom zavar.
A kérdező hozzászólása: A szúrást jobb oldalt alul egy pontban érzetem egész nap.
2 napos menstruáció???? Én ilyenrõl még nem is hallottam, hogy valaki ennyivel megússza minden hónapban:)
A 2 nap mindenképp kevés. Lehet, hogy van peteérés, de a méhnyálkahárty nagyon vékony, ezért nincs több vér... Viszont az egyoldali késszúrásszerû fájdalom utalhat méhenkívüli terhességre! Mindenképp tesztlej, és aztán menj dokihoz! Méhenkívülinél a vérzés is nagyon gyakori a terhesség elején! Nem riogatás, de az a szúrás nem biztos, hogy jót jelent!
A kérdező hozzászólása: szeptemberben a ciklusom 9.napján voltam uh. és a lelet szerint az endometrium 8 mm-es. az uterus 65x34 mm az jó?
igen, jók a méretek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!