Találatok a következő kifejezésre: A 27-28. a babám (8 db)

A 27-28. héten a babám 120 gramm. Ez nagynak számít vagy átlagos?

Legjobb válasz: 120g az nagyon kevés az én babám a 27-dik héten 900g volt.Nem írtál el vmit?

120g az nagyon kevés az én babám a 27-dik héten 900g volt.Nem írtál el vmit?
Én vok az elõzõ válaszadó sztem 1200g nem? szép nagy akkor.
Kedden voltunk utrahangon, én most 19hetes vagyok a kisfiúnk súlya 256gr.Szerintem is elnézted az eredményt!Üdv
Nagyon picike lenne. Szerintem elvan irva. A baba ideális sullya ebben a hetekben kb.1000g-1200g. Én még csak a 23hétbe vagyok de ezt doki mondta nekem.
A kérdező hozzászólása: Igen, eléggé elírtam 1200 gramm.Bocsi!:)

Barátnőm korán (ahogy lehetett) elkezdett fogamzásgátló tablettát szedni. Így állt be neki rendszeresen a havi menses. Azóta is szedi (közben többször változtatott típust) Ha majd 27-28 évesen babát szeretnénk nem lesz ebből problémánk?

Legjobb válasz: Próbléma nem valószínû, hogy lesz. Inkább csak nehezen fog összejönni. Javaslom, hogy ha teheti hagyjon szüntet. Kb fél évet vagy egy évet. Addig meg próbáljátok megoldani más módszerrel a védekezést. De jobb kikérni még a doki véleményét is. Én minidg azt teszem, hogy a ta bit szedem 2-3 évig és utána hagyok legalább 1 év szünetet. Az alatt az idõ alatt szerencsére nem volt semmi gond. 29/N

Próbléma nem valószínû, hogy lesz. Inkább csak nehezen fog összejönni. Javaslom, hogy ha teheti hagyjon szüntet. Kb fél évet vagy egy évet. Addig meg próbáljátok megoldani más módszerrel a védekezést. De jobb kikérni még a doki véleményét is. Én minidg azt teszem, hogy a ta bit szedem 2-3 évig és utána hagyok legalább 1 év szünetet. Az alatt az idõ alatt szerencsére nem volt semmi gond. 29/N
ne, ne hagyjon szünetet. szüneteket tartani károsabb, mint folyamatosan szedni a tablettát. minden szünet alkalmával ugyanis borul újra a hormonrendszer, majd mikor éppenhogycsak helyrejött (fél évet szoktak mondani) akkor újra megborítod egy új tablettával. ilyet nemszabad csinálni, ez többet árt, mint az hogyha folyamatosan szednéd. amúgy nagyon sokaknak már a tabletta elhagyása utáni elsõ hónapban összejön a baba, és teljesen egészségesen. igazából ez egyénfüggõ, hogy hogyan fog reagálni. van rá esély, hogy nehezebben fog jönni, de nem túl sok. a modern foggátlóknál már az abbahagyás után hamar megérkezik a baba. persze benne van, hogy mégsem, de lehet h a tabletták nélkül is nehezen esne teherbe
nekem ez homályos hogy "ahogy lehetett elkezdett fogamzásgátlót szedni".. ez mit jelent, az elsõ menstruációtól azonnal vagy mit? hány éves a barátnõd?
Jó nagy hülyeség volt elkezdeni gyógyszert szedni, mielõtt beállt volna neki magától a havi vérzése. Most szépen azt hiszitek, hogy a gyógyszer segített beállítani, pedig fenéket segített. A gyógyszer kikapcsolta a petefészke mûködését, és helyette dolgozik: a gyógyszer hormonjai miatt van most 28 naponként vérzése, nem a saját teste hormonjai miatt. Ergo: amikor majd leáll a gyógyszerrel bármi lehet. Akár az is, hogy évekig vártok a babára, hiába. Rengeteg nõvel ez történik. Miért, miért adnak az orvosok gondolkodás nélkül fogamzásgátlót a fiatal lányoknak?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A vélemények látom megoszlanak... Amúgy szerintem egyértelmû volt ahogy leírtam... IGEN!!! Miután megjött neki elõször 14-15 évesen, de nem állt be szabályosan. AZÓTA SZEDI - nõgyógyász javaslatára...:( - Most 23 éves!

Hétvégén 27-28 fok lesz. Mit adtok a babára egy kora délutáni sétához? (2 körül) 7 hós

Legjobb válasz: Hú,én is mindig dilemmázok...Az én fiam is 7 hós múlt,én 28 fok körül egy ujjatlan body-t és egy rövidujjú polót adtam rá,vékony nadrágot,térdnadrágot,vagy aminek fel lehet patantolni a szárát,és egy vékony zoknit.De adtam rá úgy is,hogy egy hosszúujjú body,és rá egy kantáros vékonynaci.De ha fúj a szél,mindenképpen marad a hosszuujjú póló az ujjatlan body-n.Hú,remélem érthetõen irtam.De szerintem ha egy felhõ sincs az égen,mehet a rövidu. póló,ha melege van,úgyis látod az arcán.Bizz magadban,jól fogod csinálni,és kellemes sétát!

Hú, én is mindig dilemmázok...Az én fiam is 7 hós múlt, én 28 fok körül egy ujjatlan body-t és egy rövidujjú polót adtam rá, vékony nadrágot, térdnadrágot, vagy aminek fel lehet patantolni a szárát, és egy vékony zoknit.De adtam rá úgy is, hogy egy hosszúujjú body, és rá egy kantáros vékonynaci.De ha fúj a szél, mindenképpen marad a hosszuujjú póló az ujjatlan body-n.Hú, remélem érthetõen irtam.De szerintem ha egy felhõ sincs az égen, mehet a rövidu. póló, ha melege van, úgyis látod az arcán.Bizz magadban, jól fogod csinálni, és kellemes sétát!
A kérdező hozzászólása: köszi, én is kb. így gondoltam, de múltkor annyira elbizonytalanodtam, mert az én 7 hósomon kb. az amit leírtál, másik (nagyobb) babán pedig pulcsi, kötött sapka...

Június óta nem szedek fogamzásgátlót babát szeretnénk. Júl. -tól decemberig a ciklusaim hossza a következőképpen alakultak: 27 nap, 26, 24, 24, 27, 26, és a decemberi 28 napos volt. Az utolsó ciklusom kezdete dec.13. és még most is tart (jan.12)? !

Ez volt a 31. nap és még menstruáció sehol . A párommal pont középidőben voltunk együtt (dec.25. ), jan.3. -án volt egy kis pecsételő vérzésem (1 héttel a nem várt előtt), és ha a leghosszabb eddigi ciklusomat nézzük, ahhoz képest már 3 napja késik. Viszont pár napja enyhén görcsöl, fájdogál a bal petefészkem, olyan, mint ha állandóan meg akarna jönni....és mégsem. 3, 2 és 1 napja teszteltem, de az összes negativ lett :(. Szerintetek van esély a terhességre...vagy esetleg valami probléma lehet? Légyszi irjatok, ha történt már veletek hasonló, vagy van ötletetek, hogy esetleg mi lehet! Előre is köszönöm a válaszokat, mert nagyon rossz ez a tehetetlenség...!

Legjobb válasz: Ismerõs a helyzeted, majdnem minden hónapban "eljátszom" ezt, az elõzõ ciklusaimhoz képest mindig 3-4 nappal késöbb jön meg a következõ, tesztelgetek ezerrel, persze negatív, majd megjön. 5 hónapja rendszertelen a ciklusom és most tervezem endokrinológushoz fordulni. Ezt ajánlom neked is, õ segíthet beállítani a ciklusod és utána már nagyobb lesz az esély a teherbe esésre. A kérdésedre válaszolva szerintem nem vagy terhes... :(

Ismerõs a helyzeted, majdnem minden hónapban "eljátszom" ezt, az elõzõ ciklusaimhoz képest mindig 3-4 nappal késöbb jön meg a következõ, tesztelgetek ezerrel, persze negatív, majd megjön. 5 hónapja rendszertelen a ciklusom és most tervezem endokrinológushoz fordulni. Ezt ajánlom neked is, õ segíthet beállítani a ciklusod és utána már nagyobb lesz az esély a teherbe esésre. A kérdésedre válaszolva szerintem nem vagy terhes... :(
A kérdező hozzászólása: Már 5 napja késik... Ha esetleg vmi probléma lenne, attól kimaradhat a menstruáció?
szia!!nem biztos, hogy valami probléma lenne mert elég rendszertelen a ciklusod!!és lehet attól is, hogy nem szeded a gyógyszert és még nem állt be rendesen!!én nem mondanám egyértelmûen, hogy nem áll fent terhesség!!lehet meg kellene ismételni a tesztet!!az eddigi válaszoló!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat :) ! Ma reggel is negativ lett a teszt :(... Beszéltem egy gyógyszerésszel, és azt mondta, hogy a forgalomban lévõ tesztek biztosan a menstruáció elmaradása után 2, de minimum 1 héttel tudják biztosan kimutatni a terhességet.... ááááá most már tényleg nem tudom... :(
már bocs de biztos, hogy 1-2 hetet mondott??akkor az biztos nem 10 érzékenységû!!te milyennel csináltad??
A kérdező hozzászólása: 25-össel. Hol lehet kapni 10-es érzékenységût?
szia!!az eddigi válaszadó vagyok!!mizus veled??van valami jó híred??mert igazán rám férne!!ma reggel fúl negatívot teszteltem de nem értem mert a hõm fent és a mellbimbóm ugyan úgy érzékeny!!én se kaptam 10-es érzékenységû tesztet sajnos de én clearblue-val teszteltem(25-ös ez is csak állítólag nagyon érzékeny)most nem tudom mit csináljak!!a ciszta fent tarthatja a hõmet vajon??majd holnap minden kiderül mert megyünk a dokihoz a párommal!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát...jót sajnos én sem tudok mondani... :( Ma késik 6. napja, teszt negativ :(. Nem szeretnélek elkeseriteni, de sajnos azt olvastam, hogy a ciszta is fent tarthatja a hõt... de szurkolok neked, hogy ne az legyen!!!!!! Irj majd, hogy mi volt a dokinál! Szurkolok neked tiszta szivbõl!!!!!!
szia!!hát köszi a drukkot de már én se reménykedek!!bár én még egy tesztet csináltam de majd csak lesz valahogy!!érted??új ciklus új esély!!netti!!
a kismama vagyok: nekem a mai napig nem érzékenyebbek a melleim. Mára igaz dupla akkorák, mint voltak (most látszik, hogy van :d :) , de nem fájnak. És ezalatt a 6 hónap alatt csak egyszer hánytam, és max. kétszer ha rosszul voltam. Még kívánós sem vagyok. :) Ennyi tünetem van: hisztisebb lettem és az elsõ pár hónapban állandóan fájt a szeméremcsont fölött, pedig csak a 21. héttõl kezdett látszani a pocakom.
pecsételõ vérzés okozhat a beágyazódása a zigótának, ami jó, de akkor kimutatná a teszt. vagy okozhatja sárgatest hiány, ami nem jó, mert azt kezeltetni kell, mert amiatt nehéz a teherbe esés. Ha van a környéketeken olyan labor, ahol beutaló nélkül, pénzért is csinálnak ßHCG tesztet, abból 100 %-r kiderül, ha terhes vagy. kb. 2500 ft.
A kérdező hozzászólása: Egyébként az törvényszerû, hogy fájjon és nagyon érzékeny legyen a mell? Nálam minden mensi elõtt annyira fájt, hogy alig lehetett hozzáérni, most meg konkrétan nem érzek semmit...
szia!!nálam is ez játszódott le minden egyes ciklusba!!jelzem kb.5 hónapja rendszeres a menszim!!volt, hogy meg se jött vagy sokat késet!!bár még mindig nem teljesen pontos de kezd beállni!!nem feltétlenül van nagy probléma a ciklusaiddal!!én most töltöm a 30-at és most állt be!!(eddig nem nagyon foglalkoztam vele csak 5 hónapja kezdtünk bele a baba projektbe!!hány éves vagy amúgy??
Hát csatlakozom mert nekem is ez torténik.Késik orulok aztán megjon.Habár mult ciklusban korai vetélés volt doki szerint.:(Szerintem már kellene mutatni a tesztnek DE volt ismerosom aki hazajott dokitol megvolt az osszes vizsgálata az elso uh foto a babarol és az nap tesztel negatívat pedig igazoltan 7 hetes terhesség volt már.Azota nagylánya van 2 éves:)
Én februárban hagytam abba a gyógyszert. Aug. 20-án kellet volna megjönnie, aug. 23-án már csináltam is egy tesztet, ami pozitív lett. Azóta 25 hetes vagyok. A görcsölgetés nekem is megvolt, egészen a 3. hónapig. A belsõ változások miatt, elkezdhettél átalakulni, ha terhes vagy. Javaslom hogy vegyél 2db tesztet, az egyiket csináld meg. Pár nap múlva pedig a másikat. Sok szerencsét :) Ja, ha az utolsó ciklusodat nézem, a pecsételõ 3-án a beágyazódás miatt is.
Utolsó vagyok: Bocsi nem jutott el az agyamig, hogy már teszteltél :d :D Akkor várj az 5. vagy 6. napig. A tesztek 14 napos terhességet mutatnak ki, ha 3-án volt a beágyazódás (amikor véreztél), akkor elvileg 16-17-án már kikellene mutatnia.
A kérdező hozzászólása: 1-es, te szedtél elõtte fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: 2-es: 27 éves vagyok
A kérdező hozzászólása: 3-as: pecsételõ vérzésed volt elõtte? Barátnõm nem rég szült, 8.-án "nem jött a nem várt" :) és csak 23.-án lett elõször pozitiv a tesztje.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Neked elõször is gratulálok tiszta szivbõl :) ))! Hát, reménykedek én is, a nem vártnak se hire, se hamva eddig :) ). Akkor 16.-án tesztelek...:)
A kérdező hozzászólása: Szia Netti! Mi volt a dokinál??

Tegnap jöttünk haza, az ujszülött babámmal. Hány fokos legyen a szoba hömérséklete? Mert a korházba 27-28 fok volt, itthon sajnos csak 22 fok van. Az nem hideg neki?

nem tudok melegebbet,távfütéses a lakás.igy füttenek.

Legjobb válasz: Éjszakára az teljesen jó.Sõt elég a 20 fok is.Ne aggódj, ha nappal ennyi fok van, abban sem fog megfázni.Mi is ennyiben éldegélünk.

Éjszakára az teljesen jó.Sõt elég a 20 fok is.Ne aggódj, ha nappal ennyi fok van, abban sem fog megfázni.Mi is ennyiben éldegélünk.
22-24 kellene a szobában, fürdetésnél 28. Eggyel több réteget adj rá, szerintem hozzá fog szokni, csak meg ne fázzon.
Kislányom soha nem fázott még meg (11 hónapos), nálunk is 20-22 fok van, és fürdetéshez sem fûtjük fel a lakást 28-ra. Csak egy picit, de nem 28 fokra. Most pl. egy kezes-lábas pamut pizsiben (nem vastag) és hálózsákban alszik. Soha nem reklamált még, hogy fázna, meleg a teste (meg szoktam nézni), és, ahogy fent írtam, soha nem fázott még meg.
a 2. vagyok. Nekem ezt a doki mondta, mikor hazajöttünk. De írtam is, hogy azt fogja megszokni, ami van. És valószínûleg nem is fázik majd meg... De azért nemárt vigyázni, az Õ hõháztartásuk még nem alakult ki. Könnyen megvan a baj.
Nálunk kb 19 fok van éjjel nappal.De még igy is kitakarózik a nagyobbik (3 év).Viszont a jó oldala nagyon ritkán van megfázva .A kicsi 4 hónapos õ se volt még beteg.Megszokás kérdése szerintem .
Nálunk nappal 22 fok körül van éjjel 20-21.Amikor kicsi volt, akkor is ennyi volt, kivéve fürdetésnél, akkor 1-max.2 fokkal több.Fürdetésnél elég a max.25 Azt szokták mondani.Ha fázna nem aludna, hanem sírna(természetesen a fürdésre nem vonatkozik), tarkóján meg tudod állapítani.Ha a keze lába hideg, azon ne lepõdj meg, nem baj.
A 27-28 fok nagyon sok. A védõnõ is ezt mondta nekem, hogy annyi kell. Ahhoz képest a gyerek folyton ordított, én kis tapasztalatlan nem tudtam miért. Aztán jött anyukám, közölte, hogy milyen hülye vagyok, nem látom, hogy melege van a gyereknek? Tiszta vörös volt a feje. Kiszellõztettünk, megnyugodott. 20-22 fok bõven elég, fürdéshez kicsit több. Egyébként a bölcsõhalál is a túlfûtött szobában szokott elõfordulni.
A kórházban én is meglepõdtem, hogy milyen iszonyat melegben voltak a picik. Bementem a csecsemõosztályra, és szakadt rólam a víz. Jöttek hozzám látogatni, betettem a babámat a helyére, majd mire visszamentem, betakarták egy vastag takaróval. Na, gondoltam, akkor otthonra is ez kell. Itthon jó sokáig mi is fûtöttünk plusz radiátorral a szobájában, kb. 25 fokra, fürdetéskor melegebbre, sõt, rájöttünk, hogy 38-39 fokos vízben szeret fürdeni. Ez a mai napig megmaradt, viszont már utálja a meleget, a radiátor eltûnt a szobájából, és ugyanúgy 22 fokban van, mint mi. Ahogy már elõttem mondták, a tarkójánál nézd meg, hogy melege van-e, vagy fázik. A kezét és a lábát ne nézd, ne ahhoz viszonyíts, mert ilyenkor még nem tuti a vérkeringésük. Banyuci
Az én lányom utálja a meleget. Nálunk nap közben 20-22 fok van, éjszaka lehûl 18-19-re. Fürdéskor szoktam neki befûteni kb 25 fokra, de amint rajta van a body, már üvölt és ki kell tárni az ajtót, hogy hûljön a szoba. Anyósom mániája, hogy amikor megyünk, fût ezerrel, hát a gyereket nem is tudja sokáig nézegetni, mert fel kell vinni ilyenkor a felsõ szintre, ahol nincs fûtés az egyik helyiségben. Csak ott marad meg. Pedig nem öltöztetem túl! De olvastam is, hogy a 22 foknál nem kell több egy picurnak sem.

Kissé megváltozott a folyásom, egy-két fehéres darabot is látok benne, viszketés nincs. Keddre lesz meg a kenet eredménye. Szerintetek gomba? Nem lesz baja addig a babámnak? 27-28 h km.

Legjobb válasz: Nekem hüvelygombám volt...zöldes színû,darabos,kissé bûzös volt a cucc...undorító!:)Ja,3 hét után lett kikezelve... Szerintem neked kutya bajod,ne aggódj!Kedd meg mindjárt itt van! 20h

Nekem hüvelygombám volt...zöldes színû, darabos, kissé bûzös volt a cucc...undorító!:) Ja, 3 hét után lett kikezelve... Szerintem neked kutya bajod, ne aggódj!Kedd meg mindjárt itt van! 20h
A kérdező hozzászólása: Köszi a biztatást!!!

Szerintetek mitől lehet az, hogy eddig a ciklusaim 27-28 max.29 naposak voltak, és mióta babát szeretnénk (2 hónapja) kitolódott?

Ma vagyok a 32. napon és délutánig teljesen abban a hitben voltam, hogy babás vagyok, de akkor elkezdtem barnázni, és kicsit fájdogált a hasam. Azóta semmi, még nem jött meg rendesen, de csináltam egy - tesztet:(Lehet még baba?

Legjobb válasz: Még lehet baba,addig amíg nem "önt" el! A többi része szerintem pszichés alapon van (a cikus csúszása)!

Még lehet baba, addig amíg nem "önt" el! A többi része szerintem pszichés alapon van (a cikus csúszása)!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Kicsit még reménykedem...
ez nagyon bosszantó és szomorú lehet. csomó fórumozónál olvastam, hogy szeretnék a babát, nem jön meg, reménykednek, tesztelnek, negatív, aztán 1 hét késéssel mégis megjön....
hát sajnos nálam 2 napig is eltart a mensi elõtti barnázás.a ciklusod, mert azért tolódik ki, mert azzal vagy elfoglalva, hogy magadat figyeled.Ne tedd!Én is ilyen voltam, és volt, hogy a 29 napot 34-re tolta ki.És ne izgulj!Kitartás!

Október óta próbálkozunk a babával, de sajna még semmi. Gondoltam ebbe a hónapban megpróbálom az ovu tesztet. Tényleg használ? Jan.27. -én jött meg utoljára. Mikor kell használnom akkor a tesztet? 28-29 napos a ciklusom.

Legjobb válasz: Szia! A 12:37 vagyok! Pontosítok inkább 10-13-ra a pé-t illetõen! De majd az ovuteszt megmondja. ;) Cervix-nyákot is figyeld, az is sokmindent elárul. ;)

Szia! A 12:37 vagyok! Pontosítok inkább 10-13-ra a pé-t illetõen! De majd az ovuteszt megmondja. ;) Cervix-nyákot is figyeld, az is sokmindent elárul. ;)
Nekünk haznált(Gábriell), már a második hónapban terhes lettem(pedig elötte mi is 11hónapig próbálkoztunk, de rossz volt az idõzítés), és ezzel hamar összejött a bébi, aki ma már 5hónaos nagyfiú:)
Sztem olyan 9-10-11 körül lesz pé-d, ha szabályos a ciklusod. Én már hatodikán elkezdeném a tesztet, az a biztos. Nekem a fiam a második hónapban (az elsõ ovu tesztes hónapban) összejött. ;) Most szeretnénk tesót, így én is elkezdtem megint. Ja és én is e-mailben kértem attól a lánytól, akinek a címét az elõzõ hsz-ben írták. Õ nagyon olcsón adja, a dm-ben is vehetsz, de ott 5 db. kerül annyiba, mint nála 20! Sok sikert! ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!