Találatok a következő kifejezésre: A 26. vagyok. Mikor (151 db)

Valahogy nemjön össze egy kapcsolat sem, 26 vagyok, mi lehet a gond?

26 vagyok,de már volt kett? komoly kapcsolatom, ,15évesek, nemvagyok se beszédhibás,se mozgáskorlátozott,nem kigyurt, és nem discoarc,de szerintem nem panaszkodhatom. Viszont egyszerüen nemjön össze a csajokkal az ismerkedés neten... él?ben meg nemtudok hol,én discoba nemjárok,nem azért mert különc vagyok,csak id? sincs. Szóval érdekes,de valahogy nemjön össze a dolog,bár nem kapkodok utána mint az eszeveszett,de neten nemlehet ismerkedni. Na lehet velem van a baj.

Legjobb válasz: Te most komolyan 15 évesekkel jársz? õõõõ és csodálkozol hogy nem akarnak komoly kapcsolatot? Mi lenne ha a saját korosztályodban keresnél? Amúgy meg ott van mint opció a társkeresõ is 27/N

Te most komolyan 15 évesekkel jársz? õõõõ és csodálkozol hogy nem akarnak komoly kapcsolatot? Mi lenne ha a saját korosztályodban keresnél? Amúgy meg ott van mint opció a társkeresõ is 27/N
LOL :) 26 évesen 15 éves lánykákkal? Mi vagy te a bébiszitterük? A leírtjaidból azt lehet kivenni, hogy egy lusta magányos otthonülõs srác vagy akinek se kutyája se macskája se barátja se társasága nincs, ergo így egyedül nem is megy bulizni meg sehová. Noss, nem csak szórakozóhelyen lehet ismerkedni, akár a sarki zöldségesnél is. 15-évesekkel jöttél össze, ez arrol árulkodik, hogy félsz és tartásod van egy érettebb nõvel kapcsolatban. a válaszom igen! Agyilag vannak problémák!
A kérdező hozzászólása: elirtam, . és elértelmeztétek!Bocsi, nem 15évesekkel, hanem két komoly kapcsim volt, ami 1, 5évig tartott, és voltak rövidebb kapcsik is. Sorry, elritam!Dehogy 15 évesekkel, dehogy...
Ha ne keresnéd ennyire görcsösen, talán összejönne. Bár kerüld a 15éveseket... csúnyán megégetheted magad velük!
annyira nem is vagy te hülye utolsó! "de már volt kettõ komoly kapcsolatom, , 15évesek, "--> *15 évesen??? Jó lenne tudni de a kérdezõnek se híre se hamva. De 15 évesen sem volt az komoly kapcsolat.....ráadásul 2.
hát tutira nem volt 26 évesen kettõ 15 évig tartó kapcsolata :)
az sztem nem egyértelmû h a kapcsolata tartott-e 15 évig vagy a párja(i) volt(ak) 15 évesek. de ha 15 évesek is voltak, nem tudni a kérdezõ akkor hány éves volt, lehet h 16 vagy 17?
Mi lenne, ha nem kislányokkal, hanem érett nõkkel kezdenél?
jah :) háát itt nagy változásokra lenne szükség az tuti...
A vicc is hasznos tanács néha :) Ha összeszed határozottságot, önbizalmat, stb. akkor majd lesz rendes nõje, az említett és sejthetõ jellemzõk pedig adottságok, de egy csomó nõt nem zavar, elég ha macsó és már nedves is a bugyi... :)
menta34! ha viccnek szántad elfogadom :) Ha nem akkor nem úgy tûnik mintha teljesen elolvastad volna a kérdést ha szerinted az normális...
lekezelni??? ezt hogy érted? hogy túlmagyarázzon engem? Hogy neki legyen igaza? h felém kerekedjen??
Ez durva!26 évesen 15 éves gyerekekkel kezdesz.Veled valami rohadtul nincsen rendben.
Kérdezõ az a fontos, hogy az ilyen ASOT féléket kell megtanulni lekezelni, utána minden könnyebb lesz. Hajrá :)
ASOT jól megfogalmaztad :) megy a zöld :D
A kérdező hozzászólása: és As.otnak üzenném, hogy megnyugatom, attol, hogy nemvagyok BULIZÓS, attolmég nem otthon ülõs vagyok. Igen, nemszeretek bulizni, és szeretek othon ülni is, sokan mikor mennek buliiizni én inkább pihenek egyet, de amikor a sok bulis hazamegy az okádék discokbol én sportszerüen túrázom és utazgatok. PErsze kibirok rugni a hámbol, és nincs barátom tényleg, de itt gondolom sokaknak rengeteg van, Facebook =3000ismerös, csomo barát, barátnõ, akik sza.rtsem érnek, mert igazságszerint jó ha 1, 2, 3 emberre számíthatsz ha...ha ugyvan. És ilyen emberböl nincs sok , de 1, 2, 3 nekem megvan. Én nemvagyok macsó, aki kiszál a szakadt verdábol és akkoris még bömböl a tuccc tucc és õ a nõk bálványa, kikérem magamnak, persze vanmikor veretem a géppel énis, de nekem olyan li.ba nemkell aki beül a jó autoba és egyböl hajlik a madcagra. Kitartott pi.c.sa az egyenlõ a kur.vá.val csak finomított kiadás. A lényeg az az, hogy tudom lehet ismerkedni a discon kivül is, de nekem nagyon nemmegy, lehet nemmerek annyira kezdeményezni, de hozzáteszem voltakmár komoly kapcsolataim, és nem 15évessel, hanem 20-20, és volt már 28évessel is, ami sem discoban jött össze, de ennek 1 éve is már, és most valahogy semmi. Na Csücsi veletek

26. hétben, amikor 2-3cm-eres pontban nyomódik ki a pocim, akkor vajon milyét tólja ki a baba? ez lehet a talpa vagy mi?

Legjobb válasz: hät valoszinü a läbacskàja,vagy lehet akär a tenyere vagy a könyöke.az is lehet a buksija ha nagyon kitoläst lätsz.de végülis akärmilye lehet hszen ilyenkor mär izegnek mozognak:D(egy 6 honapos babuci mamija)

hät valoszinü a läbacskàja, vagy lehet akär a tenyere vagy a könyöke.az is lehet a buksija ha nagyon kitoläst lätsz.de végülis akärmilye lehet hszen ilyenkor mär izegnek mozognak:D(egy 6 honapos babuci mamija)
azt mondod normális a 25-26 nap. akkor miért aggódsz ha ez a 26. nap? majd ha már egy-két hetet késik akkor van para lehetõség.
A rendszertelen mensit nem állítja be, hanem kikapcsolja. Amikor menstruál, akkor a petefészek mûködik és választja ki a hormonokat, amik irányítják a peteérést, a méhnyálkahártya felépülését, a méhnyak és a hüvelyi náylka alakulását, meg még egy csomó mindent. menstruációkor a felépült néhnyálkahártya leválik és kiürül. Amikor gyógyszert szed, akkor nem menstruál, hiszen a petefészek mûködése ki van kapcsolva: nincs peteérés, nincs méhnyálkahártya, nincs semmi. Csak a gyógyszer van. Vérzés is csak akkor van, amikor nem szed gyógyszert, ezért hívják megvonásos vérzésnek. Ha szünet nélkül elkezdi a második levelet, akkor nincs is vérzés. Egyszóval: amikor valaki fogigátlót szed, akkor nincs ciklusa. Akkor meg mi állna be? http://www.kismama.hu/kisgyerek/menstruacio/2092/#checkpoint6 "...ha a nõ olyan korai életkorban kezdi el szedni, amikor a ciklusa még nem áll be pontosan, a szervezet saját hormonjait érzékelõ receptorok mûködése zavart szenvedhet. A tabletta szedésének abbahagyása után úgynevezett „post-pill-amenorrhea” alakulhat ki: hónapokig, de akár évekig elmarad a havi vérzés, nincs peteérés, mivel a saját hormonokra nem lesz érzékeny a szervezet. A nõ idõlegesen meddõvé válik. Nem helyes a tablettát a menstruáció rendszerességének beállítása érdekében rendelni, hiszen tabletta mellett csak látszólag rendezõdik a ciklus. Valójában nincs peteérés, a gyógyszerszedés szünetében sem valódi menstruáció jelentkezik, hanem megvonásos vérzés."
attól is függ hány éves vagy 18évesen már sztem ellehet kezdeni fog.gátlót szedni, mert azért az mégis 99%-os biztonság... és az beállítja a rendszertelen mensit is
Nem csak gumi vagy tabletta létezik. Van hüvelygyûrû és hüvelyi pesszárium is. utóbbit nõgyógyász írja föl méretvétel után, és több évig hasznáható, ha vigyázol rá. Spermicid zselével együtt kell használni. A terhességi indexe azonos a gumiéval, ugyanakkor nem érzed sem te, sem a barátod.
ha 25-26 napos mindig, akkor rendszeres a ciklusod, ne aggódj. Picit rövidebb az átlagostól, de teljesen normális. A fogigátlóhoz ozzátennék pár dolgot. Úgy hat, hogy kikapcsolja a saját hormonrendszeredet, és átveszi felette az irányítást. Azaz már nem a te hormonrendszered irányít, hanem a gyógyszer. Tehát nem a ciklusod válik ettõl renbdszeressé - mert az tuopajdonképpen nincs, ki van kapcsolva, nincs peteérésed - hanem a gyógyszert szeded renbdszeresen, és annak a hatását érzed. A gond akkor lehet, amikor abbahagyod, és nem indul meg a peteérésed. Egyre több ilyen esettel találkozom, amikor évekig tartó fogigátló-szedés után a pár normális úton nem tud összehozni egy gyereket, csak meddõségi klinika segítségével. De eltértem kicsit a tárgytól. Javaslom a cickafark-teát és a barátserje-kapszulákat. Egyik sem gyógyszer, "csak" gyógynövény, viszont rendszeressé teszi a rendszertelen ciklust. Itt olvashatsz róla bõvebben: http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml Tuidom, hogy nem szeretnél babát most még, de az egészséges, jól mûködõ ciklus akkor is érdeked. :-)
A kérdező hozzászólása: igen, ezért is nem nagyon szeretnék szedni.Csak a barátom volt barátnõje szedte és így kicsit úgy érzem, hogy neki macera a gumi vagy nem tudom, hogy fogalmazzam, Sosem mondta meg meg se fordult a fejében, hogy ne használjunk, õ se olyan hülye csak mégis.És ha meg mondom neki, hogy vannak azért következményei akkor azt kapom, hogy persze ha 20 évig szedi valaki...:D köszi a tippeket amúgy és a z eddigi/következõ válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: 17:37 jófej vagy nagyon:D de legalább valaki elmagyarázta a tabi mûködését:)
Mióta szeded, azóta nincs ciklusod, de mindegy.
nekem pl azért irta az orvos, mert nem állt be és az sokkal rosszabb mintha szedném a tabit... mióta szedem azóta normális és rendszeres 17évesen kezdtem és 4éve szedem semmi baj csak 5 évente kell egy nagyobb szünetet hagyni
Ha a ciklusod már szépen beállt, akkor jöhet a fogigátló - ha muszáj. De vannak más fogamzásgátlási módszerek is, amik nem hormonálisak, mégis hatékonyak. Pl a gumi, amit most használtok, vagy a pesszárium, amit nõgyógyász írhat fel méretvétel után, és spermicid zselével használva pont ugyanakkora a terhességi indexe, mint a gumié, ráadásul se te nem érzed aktus közben, sem a barátod.
Sejtelmem sincs. Mondjuk szerintem 18 alatt korai szexelni, de ez az én véleményem. Amikor a ciklusod beállt 25 és 35 nap közé, és általában tartja azt az idõt, pl mindig 26 napra jön meg, vagy mindig 30 napra, és nincsenek nagyobb késések, kilengések. Ehhez általában legalább két évet kell várni az elsõ mentsruációtól. Ha a ciklusod nem rendszeres, akkor a beállítására ne fogadj el fogigátlót, hanem keress másik orvost, aki komolyan veszi a problémádat, és nem intézi el azzal, hogy a szõnyeg alá söpri egy fogigátlóval. Nekem 14 évesen két hétig kellett szednem egy gyógyszer (hozzáteszem: 11 évesen jött meg elõször), és utána szépen beállt. Ha jól emlékszem, Norcolut volt, de ez nem biztos, nagyon rég volt már.
A kérdező hozzászólása: és a korai életkor medig érvényes?
A kérdező hozzászólása: nem tudom, de aggódok:$lehet nem természetes:D
Csak egy megjegyzés: a rendszertelen menzesz nem azért van mert nem szedsz fogamzásgátlót. Egyébkánt meg igazat adok az elsõnek... Csak tönkreteszed az életed a parázással. Akármikor megjöhet. Öt perc múlva stb... Sõt még az sem biztos hogy baj ha mondjuk egyátalán nem jön meg egy hónapban, sok ilyen van annak aki ideges vagy akármi történik vele... Egy emberi szervezet nem gépi pontossággalmûködik, annál sokkal egyedibb.
A kérdező hozzászólása: és akkor mitõl?baj, hogy nem rendszeres?csak azért gondoltam, mert a bogyótól tudom, hogy az, de azt nem akarok szedni, mert félek, hogy késöbb mellékhatásokkal járhat.
A kérdező hozzászólása: amúgy most leszek 19, és a nem rendszereset csak arra értettem, hogy nem mindig ugyanakkor jön meg
SEGG 2 G egyébként aranyér
???
Esetleg pattanás, vagy aranyér. Tükörrel nézted?
Aranyered van.
Valószínûleg aranyér, ha mész legközelebb nõgyógyászhoz, mutasd meg neki. Egyébként gyakran elõforduló dolog terhesség alatt vagy szülést követõen. Nekem a terhességem utolsó hetében alakult ki.
Az nem a segged, hanem a végbeled, és igen az aranyér lesz. Kapsz rá kúpot vagy krémet, valószínû szülés után el is múlik ha idáig nem volt.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek nögyogyaszhoz félek mi lesz.
27-én, az pont péntek!
Ha 26-án jöttetek össze akkor minden hónap 26-án ünnepelhettek. Nem is értem hogy jön ide a júli 19..
És a te logikadba mit keres 19 .....én nem napra megy.... Amúgy is ...hónap forduló .....ettõl nem lesz jobb egy kapcsolat
A kérdező hozzászólása: Barátnõm gondolja a 19 dátumot..
Elég butus lehet a hölgy. Bár te se lehetsz sokkal okosabb, ha sikerült összezavarnia annyira, hogy feltedd ezt a kérdést. :D
A kérdező hozzászólása: XD Kössz :D Azért tettem fel, hogy megmutassam neki, hogy nem vagyok debil :D
XDDDDDD mother of God :DDDDDD még jó hogy ez egy anonim oldal ugye?:DDDDDDd
A kérdező hozzászólása: Igen. Azért vagy fent rajta :)

24-26 naposak a ciklusaim ma vagyok a 26. napon A höm 37, 1 reggel, csináltam tesztet szintén reggel negatív lett. Most akkor mit gondoljak?

Csak az a gond hogy egész éjjel 3 óránként pisilni jártam és azt sem tudam hogy melyik a reggeli vizeletem,viszont a hömérözést akkor csináltam amikor szoktam ,de ugy tudom bár 6 h alvás kéne hogy norm. eredményt mutasson.A melleim nem ugy fájnak mint általába mensikor hanem sokkal jobban ,mintha égnének és nem oldalt hanem felüröl fájnak.A mészájam egéssz fent van peig ilyenkor már szinte majd ki esik.Nagyon szeretnénk már babát és nem akarom magam hitegetni de most ez olyan zürös helyzet hogy tényleg nem tudom mi van,késni nem szokott 90%ba a 25 dik napon sz okott meg jönni .Köszönöm a segitséget nekem most minden válasz egy fö nyeremény.E...

Legjobb válasz: Hasonló cipõben járok, de nekem 4 napja kellett volna megjönnie, és semmi. Tnap negatívat teszteltem még, nekem is hõemelkedésem van, és épp ma fogalmaztam meg, hogy felülrõl fáj a mellem. Szóval tesztelj egy pár nap múlva, kedden-szerdán, hátha lesz változás... Szorítok nektek is!

Hasonló cipõben járok, de nekem 4 napja kellett volna megjönnie, és semmi. Tnap negatívat teszteltem még, nekem is hõemelkedésem van, és épp ma fogalmaztam meg, hogy felülrõl fáj a mellem. Szóval tesztelj egy pár nap múlva, kedden-szerdán, hátha lesz változás... Szorítok nektek is!
A kérdező hozzászólása: KÖSZI NEKED SZOKOTT KÉSNI?
Nagyon szoritok neked.A feletted levo kerdezo vagyok
A kérdező hozzászólása: NEM IS OLVASTAM VÉGIG A MAI KÉRDÉSEKET , NEM VOLTUNK ITHON NEM AKARTALAK UTÁNOZNI DE NEKEM AKKOR FÁJT IGY A MELLEM AMIKOR AZ ELSÖ GYEREKEMET VÁRTAM.SZORITOK NEKED
Soha nem szokott késni ennyit, ezért is vagyok meglepve - ez a próbálkozás 3. hónapja volt... Az elsõ válaszoló
Ja, és nem itt a fórumon fogalmaztam meg, hanem a páromnak, szóval nem is tettem fel itt a kérdést, csak meglepõdtem, hogy te is pont ezt érzed.:) )
Hát, aért szerintem ne éld bele magad, mert annál rosszabb nincs, mint amikor csalódsz. de drukkolok. én is nagyon vágyom már egy babára...
A kérdező hozzászólása: RENDESEN SIKERÜLT BELE ÉLNI MAGAM MERT SOHA MÉG EGY NAPOT SEM KÉSETT , AZ ÉJJEL VISZONT MEG JÖTT SAJNA....

35 hetes terhes vagyok .12 hetesen írt fel a doki Canesten hüvelytablettát majd a 26 hetesen Gyno pevaril hüvelykúpot . És most megint visszajött a gombás fertõzés . Mitõl lehet?

Legjobb válasz: Nálam a 26. hétig ötször jött elõ. Ne foglalkozz vele különösebben, csak kezeld! Terhesség alatt odalenn is megváltozik minden, jobban szaporodnak a gombàk. Nem tudsz ellene semmit tenni.

Nálam a 26. hétig ötször jött elõ. Ne foglalkozz vele különösebben, csak kezeld! Terhesség alatt odalenn is megváltozik minden, jobban szaporodnak a gombàk. Nem tudsz ellene semmit tenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat ! :) Azt hittem csak nálam fordul elõ ilyen gyakran .
Nekem is kb 3szor jött elõ és azt mondta a doki, hogy normális dolog terhesség alatt.

Szerintetek a 26. héten tul korai mosni, vasalni a babára? En megtettem, mivel annyira unatkozom mar otthon es allandoan csak a manokara gondolok, igy legalabb lefoglalom magam. Amugy dec.31. -ére vagyok kiírva.

Legjobb válasz: Én kb. a 34. héten kezdtem el mosni, vasalni. Mondjuk amíg dolgoztam, addig idõm sem volt sok, de 26 hetesen amúgy is még korainak gondoltam volna. Bár az nem gond, ha egy párat kimosol, kivasalsz, de az összeset szerintem még nem kell, addig még sok port összegyûjthetnek a ruhák, hiába teszed szekrénybe.

Én kb. a 34. héten kezdtem el mosni, vasalni. Mondjuk amíg dolgoztam, addig idõm sem volt sok, de 26 hetesen amúgy is még korainak gondoltam volna. Bár az nem gond, ha egy párat kimosol, kivasalsz, de az összeset szerintem még nem kell, addig még sok port összegyûjthetnek a ruhák, hiába teszed szekrénybe.
még nagyon korai. próbálj meg mást kitalálni mert ha most mosnál vasalnál szülés elött még egyszer úgy is ki kellene mosni vasalni... semmit se érnél el vele.
Én nem vasaltam, egyik gyereknél sem 26. héeten még bõven dolgoztam. Amúgy anno a fiammal 2000. 01 04-re voltam kkírtva, yilenkor még a részleges házfelújítás közepén voltunk, gyerekszoba is csak decemberbnen lett kész. De a másodiknál sem tartottunk sehol 3 hónappal szülés elõtt Úhygogy unatkozni nem volt idõm
2. vagyok. amit tudsz helyette. mentsd el a receptjeidet szortírozd õket állíts össze egy receptfüzetet magatoknak , gyüjthetsz babarecepteket azt is kinyomtathatod egy kis füzetbe hónapok szerint illusztrálhatod... képekkel stb. ez sokáig leköt majd a neten dögivel vannak a bébiétel receptek és nem fogsz unatkozni. fotóalbumot is rendszerezhetsz ilyesmik...
A kérdező hozzászólása: huha...akkor ezt elkapkodtam.Koszonom a valaszokat
Én a 28. héten mostam és vasaltam ki mindent, de nem bánom. Bent vannak a ruhák a szekrénybe, így nem lesznek porosak.
A kérdező hozzászólása: jajj de jo h nem vagyok ezzel egyedul, igaz te kicsit elobbre vagy mar de talan az a 2 het nem akkora elteres.en is gondoltam h beleteszem taskaba es ugy a szekrenybe igy talan eselye nem lesz beporosodni...

Mikor jobb 4D-re menni? A 26-27. héten vagy a 33-34. héten?

Legjobb válasz: Szerintem 24-28 hét között a legjobb, úgyhogy a kérdésedre válaszolva: 26-27 hetesen menj. Akkor még belefér a képernyõbe, de már igazán babás formája van. Én 25 hetesen voltam, szuper volt. 33-34 héten már nagy. S akkor már úgyis csak pár hét,és a kezedben tarthatod, láthatod õt élõben.

Szerintem 24-28 hét között a legjobb, úgyhogy a kérdésedre válaszolva: 26-27 hetesen menj. Akkor még belefér a képernyõbe, de már igazán babás formája van. Én 25 hetesen voltam, szuper volt. 33-34 héten már nagy. S akkor már úgyis csak pár hét, és a kezedben tarthatod, láthatod õt élõben.
Nekem 23. héttõl ajánlották 30. hétig. Most megyünk majd 7fõn 4D-re és akkor leszek 26 hetes. Nagy reményeket fûzök hozzá, aztán meglátjuk, hogy milyen lesz, na meg, hogy egyáltalán fog -e mozogni.
Én 25 hetesen voltam ekkor ajánlotta a dokim.
sziasztok!ez a téma engem is érdekel.most 25 hetes kismama vagyok, nekem azt mondta a dokim hogy most már bármikor mehetek 4D-re mert most már szépen látszani fog a baba és már nem is olyan vékony!úgy mi beszéltük a párommal hogy hónap elején elmegyünk! :)
mi a 31-32. hét körül megyünk, nekünk ezt ajánlotta a doki, itt már szép kerek lesz a pofija..:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! 3O. héten lesz sima uh, így akkor nem akarunk 4D-t.
Nekem is inkább a 26-27. hetet ajánlották, de én már voltam a 25.héten. Nagyon jó volt!
Nálunk a 30. hetet ajánlják. Lehet, hogy már nem fér a baba a képernyõrre, és kisebb a moziélmény, de az orvos több részletet lát, és ez fontosabb.
Nekem a doki a 28-30. hetet ajánlotta.
A kérdező hozzászólása: Köszi! 26-27. hét lesz a nyerõ áprilisban.

A kerékpároknál, városi közlekedésre a 28" vagy a 26" kerék méret ajánlott? Mi a különbség a két méret tulajdonságai között?

Legjobb válasz: Ha megvan a magasságod hozzá (170+, persze ez nem kizáró tényezõ) akkor szerintem célszerûbb a 28-as, mert jobban gurul és valójában ezeket tervezik városi/túracélokra. A 26"-os bringák mtb-k, hegyi környezetre tervezték õket.

Ha megvan a magasságod hozzá (170+, persze ez nem kizáró tényezõ) akkor szerintem célszerûbb a 28-as, mert jobban gurul és valójában ezeket tervezik városi/túracélokra. A 26"-os bringák mtb-k, hegyi környezetre tervezték õket.
Csatlakozva az elottem szolohoz: 28"-os kategoria nagyjabol a trekking, cruiser, fittnes, sport es orszaguti ... ezek olyan nagykereku bringak, lenyegesen keskenyebb/vekonyabb gumikkal, mint a masik kategoria gepei. Vekonyabb gumi kisebb surlodas, tehat lenyegesen gyorsabb es konyebben kezelheto, mint a 26"-os testverei. Gumikialakitasuk is inkabb a muutakra keszul. 26"-os kategoria a vastagabb/ballonosabb/butykosebb gumis cangak: MTB, DH, ... ezeknek a bringaknak amugy csak a felnijuk kisebb, de mivel a gumi lenyegesen magasabb, ezert a ket kategoria kulso atmeroje nagyjabol megegyezik. Tehat ugyan akkora a gordulesi feluletuk, de mivel a 26"-osok sokkal szelesebbek, nagyobb feluleten tapadnak, ezert sokkal lassabbak, nehezebben kezelhetoek. Gumijuk altalaban butykosebb, ami az muuton hamar elkopik ... valojaban terepviszonyokra van kitalalva. (valojaban tok nevetseges a sok MTB-os a belvarosban ... nem oda valo!)
Varosba ... kozlekedesre: cruiser valo! Ha neha kirandulnal is a haverokkal, akkor: trekking. Ha kozlekedesen es a kirandulason tul, neha edzesbol is elmennel tekerni, akkor a: fitness bringa ajanlhato. Kesobb, ha mar amator szinten elmennel versenyezgetni is, akkor az orszaguti kerekpar a jo valasztas.
Tulajdonképpen tök mindegy. Ha viszont gyakorlati oldalról közelítjük meg, akkor a 28-ast ajánlom. Pl. gumik, vázgeometria, ilyesmik szempontjából nagyobb a választék. Utolsónak: a cruiserek nem közlekedésre valók...
Nem szeretek vitatkozni, de a cruiser fajtak pont a varosi kozlekedesre, tingli-tanglira, atruccanni a masik irodaba, betekerni a belvarosba kavezgatni a kollegakkal/haverokkal, kimenni egy parkba, ligetbe. Erre valo. Nevebol adodoan: varosi cirkalo. Pontosan varosi kozlekedesre valo, bevasarlokosarral, nadragvedo lancboritassal, hatsokerek szoknyavedovel. Nem gyozom hangsulyozni: pont varosi kozlekedesre valo. De amugy rugalmas vagyok :) Ezek szerint az orszagutiak, avagy a terepbiciklik csoportjaba sorolnad ?
Írtad, mire való a cruiser. Ahogy a neve is mutatja: krúzolásra. Tingli-tangli... Közlekedésre inkább citycross, amszterdamer vagy hollander való.
Ja és a válasz a végén feltett kérdésre: egyik sem. A cruisereket közeli rokonukkal, a chopperrel együtt a design/hobby kategóriába sorolnám.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!