Találatok a következő kifejezésre: A 26. vagyok (651 db)

Ilyen logikával nem csodálom, hogy szakiskolába mész...
meg van rá az esély, de a végleges felvételi jegyzékig bármi történhet
A kérdező hozzászólása: Azért megyek szakiskolába , mert ott van olyan szakma amit szeretnék tanulni ...
"Azért megyek szakiskolába , mert ott van olyan szakma amit szeretnék tanulni ... " Nem hiszem, hogy meg kéne magyaráznod egy mekdonálctölteléknek, hogy miért szeretnél ott tanulni.
A kérdező hozzászólása: Nem magyarázatra szolgált , csak tudomására adtam :) ! És mondjuk semmi köze nincs ahhoz hogy miért egybõl szakot tanulok ... :S
Jajistenem .. Még ha nem is ideiglenes felvételi jegyzék lenne, akkor is biztos lenne, hogy bekerültél. Abból a 27-bõl a fele legalább kiesik, akár még 10. is lehetsz a végleges listán. Tömören, egyszerûen: már bekerültél.
Ha 30-at vesznek fel és te a 27.-ik vagy 6 még kiesnek elõtted akkor 1000%, hogy BENNT vagy!
Ha szakmunkásba mész többet úgysem gépezhetsz majd, inkább használd ki az idõt is szórakozz! Ne ezzel töltsd az idõt! (és igen, arra gondoltam , hogy a szart se fogsz kapni! hiába dolgozol jobban mint egy tanult ember! a szidó elnyomókkal csak tanulással lehet felvenni a versenyt! járd újra a nyolcadikat, tanulj(!), járj gimnáziumba ÉS KI NE MERJ UTAZNI KÜLFÖLDRE(!!!), kivéve persze tanulni. :) )
Zsidó" ... bocs késõ van :)
azt mondod normális a 25-26 nap. akkor miért aggódsz ha ez a 26. nap? majd ha már egy-két hetet késik akkor van para lehetõség.
A rendszertelen mensit nem állítja be, hanem kikapcsolja. Amikor menstruál, akkor a petefészek mûködik és választja ki a hormonokat, amik irányítják a peteérést, a méhnyálkahártya felépülését, a méhnyak és a hüvelyi náylka alakulását, meg még egy csomó mindent. menstruációkor a felépült néhnyálkahártya leválik és kiürül. Amikor gyógyszert szed, akkor nem menstruál, hiszen a petefészek mûködése ki van kapcsolva: nincs peteérés, nincs méhnyálkahártya, nincs semmi. Csak a gyógyszer van. Vérzés is csak akkor van, amikor nem szed gyógyszert, ezért hívják megvonásos vérzésnek. Ha szünet nélkül elkezdi a második levelet, akkor nincs is vérzés. Egyszóval: amikor valaki fogigátlót szed, akkor nincs ciklusa. Akkor meg mi állna be? http://www.kismama.hu/kisgyerek/menstruacio/2092/#checkpoint6 "...ha a nõ olyan korai életkorban kezdi el szedni, amikor a ciklusa még nem áll be pontosan, a szervezet saját hormonjait érzékelõ receptorok mûködése zavart szenvedhet. A tabletta szedésének abbahagyása után úgynevezett „post-pill-amenorrhea” alakulhat ki: hónapokig, de akár évekig elmarad a havi vérzés, nincs peteérés, mivel a saját hormonokra nem lesz érzékeny a szervezet. A nõ idõlegesen meddõvé válik. Nem helyes a tablettát a menstruáció rendszerességének beállítása érdekében rendelni, hiszen tabletta mellett csak látszólag rendezõdik a ciklus. Valójában nincs peteérés, a gyógyszerszedés szünetében sem valódi menstruáció jelentkezik, hanem megvonásos vérzés."
attól is függ hány éves vagy 18évesen már sztem ellehet kezdeni fog.gátlót szedni, mert azért az mégis 99%-os biztonság... és az beállítja a rendszertelen mensit is
Nem csak gumi vagy tabletta létezik. Van hüvelygyûrû és hüvelyi pesszárium is. utóbbit nõgyógyász írja föl méretvétel után, és több évig hasznáható, ha vigyázol rá. Spermicid zselével együtt kell használni. A terhességi indexe azonos a gumiéval, ugyanakkor nem érzed sem te, sem a barátod.
ha 25-26 napos mindig, akkor rendszeres a ciklusod, ne aggódj. Picit rövidebb az átlagostól, de teljesen normális. A fogigátlóhoz ozzátennék pár dolgot. Úgy hat, hogy kikapcsolja a saját hormonrendszeredet, és átveszi felette az irányítást. Azaz már nem a te hormonrendszered irányít, hanem a gyógyszer. Tehát nem a ciklusod válik ettõl renbdszeressé - mert az tuopajdonképpen nincs, ki van kapcsolva, nincs peteérésed - hanem a gyógyszert szeded renbdszeresen, és annak a hatását érzed. A gond akkor lehet, amikor abbahagyod, és nem indul meg a peteérésed. Egyre több ilyen esettel találkozom, amikor évekig tartó fogigátló-szedés után a pár normális úton nem tud összehozni egy gyereket, csak meddõségi klinika segítségével. De eltértem kicsit a tárgytól. Javaslom a cickafark-teát és a barátserje-kapszulákat. Egyik sem gyógyszer, "csak" gyógynövény, viszont rendszeressé teszi a rendszertelen ciklust. Itt olvashatsz róla bõvebben: http://babatervezok.otthona.net/homeo-szerek.shtml Tuidom, hogy nem szeretnél babát most még, de az egészséges, jól mûködõ ciklus akkor is érdeked. :-)
A kérdező hozzászólása: igen, ezért is nem nagyon szeretnék szedni.Csak a barátom volt barátnõje szedte és így kicsit úgy érzem, hogy neki macera a gumi vagy nem tudom, hogy fogalmazzam, Sosem mondta meg meg se fordult a fejében, hogy ne használjunk, õ se olyan hülye csak mégis.És ha meg mondom neki, hogy vannak azért következményei akkor azt kapom, hogy persze ha 20 évig szedi valaki...:D köszi a tippeket amúgy és a z eddigi/következõ válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: 17:37 jófej vagy nagyon:D de legalább valaki elmagyarázta a tabi mûködését:)
Mióta szeded, azóta nincs ciklusod, de mindegy.
nekem pl azért irta az orvos, mert nem állt be és az sokkal rosszabb mintha szedném a tabit... mióta szedem azóta normális és rendszeres 17évesen kezdtem és 4éve szedem semmi baj csak 5 évente kell egy nagyobb szünetet hagyni
Ha a ciklusod már szépen beállt, akkor jöhet a fogigátló - ha muszáj. De vannak más fogamzásgátlási módszerek is, amik nem hormonálisak, mégis hatékonyak. Pl a gumi, amit most használtok, vagy a pesszárium, amit nõgyógyász írhat fel méretvétel után, és spermicid zselével használva pont ugyanakkora a terhességi indexe, mint a gumié, ráadásul se te nem érzed aktus közben, sem a barátod.
Sejtelmem sincs. Mondjuk szerintem 18 alatt korai szexelni, de ez az én véleményem. Amikor a ciklusod beállt 25 és 35 nap közé, és általában tartja azt az idõt, pl mindig 26 napra jön meg, vagy mindig 30 napra, és nincsenek nagyobb késések, kilengések. Ehhez általában legalább két évet kell várni az elsõ mentsruációtól. Ha a ciklusod nem rendszeres, akkor a beállítására ne fogadj el fogigátlót, hanem keress másik orvost, aki komolyan veszi a problémádat, és nem intézi el azzal, hogy a szõnyeg alá söpri egy fogigátlóval. Nekem 14 évesen két hétig kellett szednem egy gyógyszer (hozzáteszem: 11 évesen jött meg elõször), és utána szépen beállt. Ha jól emlékszem, Norcolut volt, de ez nem biztos, nagyon rég volt már.
A kérdező hozzászólása: és a korai életkor medig érvényes?
A kérdező hozzászólása: nem tudom, de aggódok:$lehet nem természetes:D
Csak egy megjegyzés: a rendszertelen menzesz nem azért van mert nem szedsz fogamzásgátlót. Egyébkánt meg igazat adok az elsõnek... Csak tönkreteszed az életed a parázással. Akármikor megjöhet. Öt perc múlva stb... Sõt még az sem biztos hogy baj ha mondjuk egyátalán nem jön meg egy hónapban, sok ilyen van annak aki ideges vagy akármi történik vele... Egy emberi szervezet nem gépi pontossággalmûködik, annál sokkal egyedibb.
A kérdező hozzászólása: és akkor mitõl?baj, hogy nem rendszeres?csak azért gondoltam, mert a bogyótól tudom, hogy az, de azt nem akarok szedni, mert félek, hogy késöbb mellékhatásokkal járhat.
A kérdező hozzászólása: amúgy most leszek 19, és a nem rendszereset csak arra értettem, hogy nem mindig ugyanakkor jön meg
ha felnõtt vagy 26-osat vegyél.
A kérdező hozzászólása: Fekvõbringát szeretnék építeni, szóval ha lehet a kérdésre válaszoljatok. Szvsz a 24 es ritkább, csak nem tudom mennyivel... Mert nem árt, ha defekt esetén tudsz bele venni belsõt.
Annyival nem ritkább, hogy ne tudnál venni 24-est. És igen, ( majdnem ) minden bringaboltban árulnak 24-est is. Viszont!: Ha veszel egy defekttûrõ külsõt, akkor az életbe nem lesz problémád defekttel, vészhelyzetre pedig még mindig van folt:D
26-os gyakoribb, de 24-est is árulnak mindenhol.

160 cm magas, felnőtt nő vagyok.24 colos kerékpár, vagy a 26 colos jó?

Van most használtan egy Scott Sonoma Trekking 24 colos kerékpár, de nem tudom, hogy ez a méret csak gyerekeknek való ? :)

Legjobb válasz: 24-es inkább gyerekeknek van, nagyon nehezen tudnál vele haladni. Vegyél nyugodtan 26-osat, teljesen leengedett nyeregnél simán leér a lábad.

24-es inkább gyerekeknek van, nagyon nehezen tudnál vele haladni. Vegyél nyugodtan 26-osat, teljesen leengedett nyeregnél simán leér a lábad.
Ha 16"-os vázat veszat veszel maximum akkor mehet a 26-os. :)
Szerintem 160cm hez még elég lehet a 24 colos. Bár én a helyedben ha hosszútávra szeretnék venni, akkor 26 colosat vennék! de ugye 1 col 2, 54 cm ha jól emlékszem, tehát 2 collal alacsonyabb a kerékátmérõ, amit annyit tesz hogy egy collal alacsonyabban van a vízszintes tengelye a biciklinek. Ha sokat bringázol akkor talán kényelmesebb a nagyobb kerék, de ha van módod kipróbálni mind2 méretet akkor próbáld ki, és akkor úgy is kiderül!
A kérdező hozzászólása: Kipróbálom ! Köszönöm
ink bmx :D:D
26"
Tökmindegy ki mekkora. Nagyobb kerék nagyobb stabilitás, kisebb kerék könyebb forgás.
27-én, az pont péntek!
Ha 26-án jöttetek össze akkor minden hónap 26-án ünnepelhettek. Nem is értem hogy jön ide a júli 19..
És a te logikadba mit keres 19 .....én nem napra megy.... Amúgy is ...hónap forduló .....ettõl nem lesz jobb egy kapcsolat
A kérdező hozzászólása: Barátnõm gondolja a 19 dátumot..
Elég butus lehet a hölgy. Bár te se lehetsz sokkal okosabb, ha sikerült összezavarnia annyira, hogy feltedd ezt a kérdést. :D
A kérdező hozzászólása: XD Kössz :D Azért tettem fel, hogy megmutassam neki, hogy nem vagyok debil :D
XDDDDDD mother of God :DDDDDD még jó hogy ez egy anonim oldal ugye?:DDDDDDd
A kérdező hozzászólása: Igen. Azért vagy fent rajta :)

Mennyibe kerül egy 26 cm-es tortára a fondant vagy marcipán?

Legjobb válasz: Én egy 26 cm-es tortára 3 db, 10 dkg-os marcipánt gyúrtam össze. Egy 10 dkg-os marcipánt 400 ft-ért vettem. Tehát 3x400= 1.200 Ft-omba került. De nekem ez a narancssárga marcipán bevonat csak a torta alapja volt, mert Garfield fejet csináltam, és ahhoz még kellett a szemének és a fogának fehér, az orrának, rózsaszín, a bajuszának (vagy szája mit tudom én mi) sárga, és egy nagyon kevés fekete is a szemgolyónak és némi szõr imitációnak. Úgyhogy nekem jóval többe került. De ha csak egy sima tortát akarsz bevonni csak úgy simán marcipánnal akkor elég az a 3x400ft-, amit írtam.

Én egy 26 cm-es tortára 3 db, 10 dkg-os marcipánt gyúrtam össze. Egy 10 dkg-os marcipánt 400 ft-ért vettem. Tehát 3x400= 1.200 Ft-omba került. De nekem ez a narancssárga marcipán bevonat csak a torta alapja volt, mert Garfield fejet csináltam, és ahhoz még kellett a szemének és a fogának fehér, az orrának, rózsaszín, a bajuszának (vagy szája mit tudom én mi) sárga, és egy nagyon kevés fekete is a szemgolyónak és némi szõr imitációnak. Úgyhogy nekem jóval többe került. De ha csak egy sima tortát akarsz bevonni csak úgy simán marcipánnal akkor elég az a 3x400ft-, amit írtam.
Cukrászdiszkontban a francia marcipán kilója kb.:1800 ft.-ba kerül (10 napja vettünk) - nagyon jó a minõsége, kisebb adagokba szoktam osztani, és ételszínezékkel színezem. Így olcsóbban jövök ki, mintha kisebb adagokat vennék. Igaz itt aztán sok mást is veszünk itthonra (nem vagyok cukrász, és ott bárki vásárolhat). Pl.:kilós pudingport, kilós vaníliás cukrot, ételszínezékeket, aromákat, dekor-cukrokat sütikre, sütéshez különbözõ kellékeket, habzsákot, csöveket hozzá, habkártyát, kenõkést, sütõformákat, gyümölcslekvárokat, maffinpapírt, mákot, mandulát, mogyorót, kókuszreszeléket, mazsolát, kakaóport (holland), fehér, -tej, -és étcsokikat, tortapapírt, .....és még sorolhatnám sokáig. Csak azért írtam le ennyi mindent, hogy ha valamikor nagyobb városban jársz, és lehetõséget van felkeresni egy ilyen cukrászdiszkontot..., akkor ne hagyd ki!

Holnap kéne mennem a 26. heti cukorszirupos vizsgálatra, de eléggé beteg vagyok. Nátha és torokfájás. Szerintetek ez befolyásolhatja az eredményt?

Legjobb válasz: Nekem nem volt szabad sem enni, sem pedig inni elõtte.Direkt szóltak, hogy a 26. hetes terheléses cukorra így kell menni. Majd éhen- és szomjan haltam délig, mire végeztek a vizsgálattal.

A kérdező hozzászólása: köszönöm minden választ. Leírom, hogy volt...reggel bementem levették a totál éhgyomri /inni sem szabad elõtte/ vért, majd amit én vittem gyógyszertári 75 gr-os cukorszirupot 1 citrommal elkeverve ezt kellett meginnom. 120 perc elteltével ismét vérvétel. A megfázásra nem mondtak semmit, pedig külön mondtam. Szerintem nem nagy gáz.
a cukorsziruposnál 2 vérvételrõl van szó, egy éhgyomorra egy meg utána, a zsömléset nem ismerem de nyilván ott teljesen máshogy van. Azt kell csinálnod amelyiket mondja az orvos, mert akkor lesz "falls" az eredmény ha inkább a többiekre hallgatsz...
Nekem nem volt szabad sem enni, sem pedig inni elõtte.Direkt szóltak, hogy a 26. hetes terheléses cukorra így kell menni. Majd éhen- és szomjan haltam délig, mire végeztek a vizsgálattal.
A kérdezõ írta, hogy cukorszirupos vizsgálatra megy, arra pedig éhgyomorra kell menni! Elõször megnézik az éhgyomri cukrot, és ha ez rendben van, nem magas, elméletileg akkor adhatják a szirupot, de gondolom sok helyen nem tartják be ezt a szabályt. Mindegy, a lényeg, hogy éhgyomorra kell menni. A másik, hogy pont a napokban néztem egy mûsort a cukorvizsgálatokról, és abban egy orvos szakértõ mondta, hogy bizony a betegség (pl. megfázás) is befolyásolhatja az eredményt. Nem tudom, mennyire igaz, de ez volt a mûsorban. És amúgy inni lehet a vizsgálat elõtt és a szirup megivása utána is nyugodtan, csak enni nem.
Nekem szabad volt inni elõtte is, meg a két vérvétel között is.
21:21 Ez elég fura, hiszen az a lényeg, hogy a már felszívódott tápanyag alapján nézzék meg, mennyi a cukrod. Ha éhgyomorra megy valaki, akkor is falls lehet az eredmény, hiszen túlzottan alacsony lesz az érték.
A kérdező hozzászólása: ok, köszi. akkor nem iszok.
2 féle vizsgálat van, intézménye válogatja, hogy melyiket alkalmazza (van a zsömlés változat és a cukrosvizes). Neked ezek szerint a cukrosvizes lesz. Azt totél éhgyomorra csinálják, így jó lenne, ha nem innál elötte még vizet sem, mert az is módosíthatja az ereményt.
A kérdező hozzászólása: nekem azt mondták, hogy ott kell meginni a szirupot és citromot vihetek. csak vizet ihetok e elõtte reggel még itthon??
Nem szabad éhgyomorra menni, sõt tilos, mert falls eredményt fog mutatni a véred. Kell a bevitt tápanyag elõtte - kb. egy órája - különben nem mutatja ki a véred a cukrot.
Nem!Egy zsemle + egy pohár tej. Nem mondta el az orvos?
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.Bocsi, hogy belekérdezek, de vizet inni lehet elõtte? Vagy totál éhgyomorra kell menni??
Maga a megfázás nem számít. Ahogy elõttem írták a gyógyszer számíthat, ha szedsz valamit, szólj róla.
Nem számít a náthád, max. akkor, ha szedsz is rá valamilyen gyógyszert, mert az befolyásolhatja az eredményt.
Hát nem szokták szeretni. Szerintem szólj elõtte, hogy elvégzik-e így is.

Most akkor pontosan hányadik héten érdemes 4 D-re menni? Most vagyok 26 hetes doki azt mondta, hogy kb 29 centi, 800 gramm (múlt hét csüt-ön mondta, ma töltöttem a 26. hetet)

Mert mindenhol mást olvasok,Els?zör azt olvastam 28-32-ig érdemes.Aztán azt hogy 30. héten már túl nagy.

Legjobb válasz: Szia! Mehetsz!:) A 27.héttõl ajánlott a "látvány" miatt. :)

Szia! Mehetsz!:) A 27.héttõl ajánlott a "látvány" miatt. :)
Én a 31. héten voltam másodjára, de nekem kicsi volt a lányom. Mi mindent jól láttunk. Sztem 29.-30. héten menj!
Már most is mehetsz, lényegében a 12.héttõl folyamatosan érdemes minden életszakasz más és más, de a 28-30.hét is jó, mert akkor már ki van kerekedve az arca, a vonásai nem sokkal másabb, mint amilyen lesz a születéskor.Nekem a doki a 28-30.hetet mondta. Az elsõ gyermekemet a 24.héten néztük nagyon cuki volt de a párom nem sokat vett ki belõle.
A kérdező hozzászólása: Na pont ez az, azt akarom hogy a férjem sokat vegyen ki belõle, mert míg én a 2d-sen is egész jól látok, õ nem, és magamnak is, de fõleg neki szeretném az élményt.A másik meg hogy egy alkalmat engedhetünk meg anyagilag, tehát ezért fontos, hogy mikor lesz a legjobb menni.
SZia, én múlthéten voltam a 28.héten. Kis husika volt már. Ha gondolod küldök fotót, és eldöntöd, hogy elmentek-e.
A kérdező hozzászólása: aha kérlek küldj, tudsz priviben
Én szerdán megyek.Megkérdeztem a 12 héttõl bármikor lehet én most a 18. héten vagyok állitólag ez az idõpont azért jo mert genetikai szürést és a baba nemét is megcsinálják illetve megmondják.Innen kezdve bármikor lehet menni nekem ezt mondták!

35 hetes terhes vagyok .12 hetesen írt fel a doki Canesten hüvelytablettát majd a 26 hetesen Gyno pevaril hüvelykúpot . És most megint visszajött a gombás fertõzés . Mitõl lehet?

Legjobb válasz: Nálam a 26. hétig ötször jött elõ. Ne foglalkozz vele különösebben, csak kezeld! Terhesség alatt odalenn is megváltozik minden, jobban szaporodnak a gombàk. Nem tudsz ellene semmit tenni.

Nálam a 26. hétig ötször jött elõ. Ne foglalkozz vele különösebben, csak kezeld! Terhesség alatt odalenn is megváltozik minden, jobban szaporodnak a gombàk. Nem tudsz ellene semmit tenni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat ! :) Azt hittem csak nálam fordul elõ ilyen gyakran .
Nekem is kb 3szor jött elõ és azt mondta a doki, hogy normális dolog terhesség alatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!