Találatok a következő kifejezésre: A 25. még (693 db)

Most cseréltem le a 25 literes akváriumot egy 104 literesre. Ég és Föld. Tisztított homok van az alján. Átmostam még vagy 20 vízből, de kicsit mindig zavaros még. Vagyis olyan homályos jellegű picit. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Tegnap elõtt, vagyis szombaton este hoztam össze! Azóta megy a szûrõ, meg a fûtõ. Van benne 5 guppi, 5 dalmata moly, 1 vitorlás, 2 neon hal, meg 2 betta ( hím + nõstény). Olvastam, hogy 25 fok kell a bettáknak, ezért feltekertem a fûtõt 25 fokra. Remélem a többi halnak nem ártok vele?

A kérdező hozzászólása: Tegnap elõtt, vagyis szombaton este hoztam össze! Azóta megy a szûrõ, meg a fûtõ. Van benne 5 guppi, 5 dalmata moly, 1 vitorlás, 2 neon hal, meg 2 betta ( hím + nõstény). Olvastam, hogy 25 fok kell a bettáknak, ezért feltekertem a fûtõt 25 fokra. Remélem a többi halnak nem ártok vele?
Szerintem a hal összeállítás nem a legjobb, de erre majd úgy is írnak valamit mások. A víz rendben lesz ha megy a szûrõ, csak a vizet hagyni kellett volna beérni. Meg a halakat nem egyszerre berakni, mert így sztem 50-50% hogy menni fog e a dolog vagy nem. Rendszeresen ellenõrizd a víz ph-ját.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom én sem! Remélem, hogy azért meglesznek! Köszi a választ!
A vízben vannak infuzorák, azaz apró papucsállatkák, amik a fényre szaporodnak. Ez okozhat homályt, ezért kéne csinálni egy kevés vízcserét és lekapcsolni a villanyt 2 napra. Persze az is lehet, hogy csak homokszemcsék vannak a vízben felkeveredve.
A kérdező hozzászólása: Majd cserélek a vízbõl valamennyit folyamatosan. Hátha kitisztul... Egyébként az a betta 1 semmirevaló hal. Hol harcos hal az? Csak menekül a dalmtata moly elõl... A nõ meg úgy adta azt az 5 dalmatát, hogy nyugodt természetû halak... Azok közül a legnagyobb, 1 bunkó! Állandóan kergeti a halakat! A saját fajtáit is, meg a többieket is! Mit csináljak vele?
Állítsd a sarokba.:D
A kérdező hozzászólása: Valami olyasmit kell már tenni! Mert nem tud viselkedni!
Ilyenkor kell kivenni a bunkó halat, fegyelmezni te nem tudod. A betta meg stresszelõdik, mert az egy magányos hal. Nem tudom mért olyan divatos hogy mindenkinek kell betta. Hjó egyszer régen nekem is volt egy kék bettám, de az is olyan hülye volt, nekem nem tetszik a viselkedése.

Hangfalat akarok venni és beltérre akarok meg néha azért kintre is vagy a SAL PA 25 ACTIVE vagy a SAL 20 ACTIVE a jobb? Gépre akarom kötni csak, és még hogy a 25-nek a basszus mekkora és hogy van e rajta basszus szabályzó?

Legjobb válasz: van rajta basszus szabályozó, ha kültérre is kéne akkor a 25 jobban megfelel, de a szobában csúnya és nem mellesleg jobb a hangja a 20-nak. De a somogyinál azt sem tessék elfelejteni, hogy nem jó márka, érdemesebb megspórolni az összeg háromszorosát és venni valami értelmeset.

van rajta basszus szabályozó, ha kültérre is kéne akkor a 25 jobban megfelel, de a szobában csúnya és nem mellesleg jobb a hangja a 20-nak. De a somogyinál azt sem tessék elfelejteni, hogy nem jó márka, érdemesebb megspórolni az összeg háromszorosát és venni valami értelmeset.

Ha az írásbeli érettségin megvan a 25%, kettes, akkor még megbukhatok, ha szóbelin 12% alatt teljesítek?

Legjobb válasz: Ha pont 25%-od van, akkor igen. Számold ki: Magyarból összesen 150 pont van, ebbõl 100 az írásbeli, 50 a szóbeli. Töribõl 90-60. A többit megnézheted oktatas.hu-n. (x+y)/150=0,25 ahol az y a szóbelin elért pontszámod, az x az írásbeli pontszámod.

Ha pont 25%-od van, akkor igen. Számold ki: Magyarból összesen 150 pont van, ebbõl 100 az írásbeli, 50 a szóbeli. Töribõl 90-60. A többit megnézheted oktatas.hu-n. (x+y)/150=0, 25 ahol az y a szóbelin elért pontszámod, az x az írásbeli pontszámod.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Ha az írásbelid 100%, és a szóbelin 12% alatt teljesítesz, akkor is megbuksz. Persze ez a gyakorlatban kevéssé valószínû eset.


Nemvárt napján du-i vizeletből mutatná már valamit a 25-ös teszt? Vagy várjak még?

Legjobb válasz: Sztem is reggel csináld! Én pl. mindig nemvárt után 2-3 nappal teszteltem 25-el és az még halvány volt.Várj vele 1-2 napot, de ha nem bírod ki, akkor legalább a reggelivel csináld meg. Sok sikert!

Sztem is reggel csináld! Én pl. mindig nemvárt után 2-3 nappal teszteltem 25-el és az még halvány volt.Várj vele 1-2 napot, de ha nem bírod ki, akkor legalább a reggelivel csináld meg. Sok sikert!
Egyáltalán nem biztos, hogy a 25-ös délután kimutatja. Inkább reggel csináld, akkor magasabb a hormonkoncentráció a vizeletedben.

25 hetesen nem korai megvenni a babakocsit és a kiságyat? Még júli 1 előtt az áfa emelés előtt meg akarjuk venni, kb 2 hét múlva és akkor leszek 25 hetes. Mikor vettétek meg?

Legjobb válasz: Szia, sztem nem korai. ha megtahatném, már már megvennék mindent. októberre vagyok kiirva. 20 hetes kismama.

Szia, sztem nem korai. ha megtahatném, már már megvennék mindent. októberre vagyok kiirva. 20 hetes kismama.
nem korai! :) jó vásárolgatást :)
még nem voltam 16 hetes és már szinte minden megvolt, már csak a tisztálkodó szerek meg ilyenek kellenek. 29 hetes
Nyugodtan vedd meg. Ez a kettõ volt nekünk is a legnagyobb befektetésünk és 25 hetesen már megvoltak. így kicsit szét tudtuk húzni a kiadásokat.
Nem korai. Mi már a 15. héten megvettük a kiságyat, a babakocsit meg a 18. hét elõtt. Azóta pedig már szinte mindenünk megvan. 24+4 hetes
Én sajnos babonás vagyok ezen a téren, így még semmit nem mertem megvenni, bár szerencsére sok mindent kapunk ajándékba is. Most vagyok 19 hetes terhes, de szerintem augusztus elõtt semmit nem fogok megvenni. Neked jó vásárolgatást, már én is nagyon várom, hogy ott tartsunk! :-)
A kérdező hozzászólása: Akkor megvesszük. Végül is még az áfa emelés elõtt, mert ki tudja mennyivel fognak utána emelkedni az árak, és ezek nagy dolgok így többet spórolhatunk ha még júniban megvesszük. :)

DM-ben ha egy parfümön van 25%, attól még fel tudom használni rá a 25%-os kupont, és 50% lesz, vagy nem vonható össze?

Legjobb válasz: Nézd meg a kupont, ráírják, hogy más kedvezménnyel összevonható e.

Nézd meg a kupont, ráírják, hogy más kedvezménnyel összevonható e.
ha a pontgyujtofuzetes kuponra gondolsz, azt barmire felhasznalhatod, akciosra is, tehat igen
Ha összevonható se 50 % kedvezmény lesz rajta, hanem 43, 75 %. Mert: X*0, 75*0, 75
A kérdező hozzászólása: köszi! :D Már a 43% is csodás :D
Nálunk a 25% meg a 25% az 50% :D
5-ös! Gondold át még egyszer! ;) Szó sincs 25%+25% -ról. A kuponfüzetes 25-öt a már eleve 25 % kedvezménnyel árult termék árából vonják le. Eredeti ár: 100 Akciós ár: 75 Ebbõl jön le a kuponkedvezmény: 75*0, 75= 56, 25
Fel tudod használni hozzá a 25%-os joker kupont. A végén még a végösszegit is, , úgyhogy tényleg nagyon jó áron lehet megvenni. (a matekos történet viszont igaz, nem -50% a végeredmény, picit kevesebb de az is szuper jó)
Kezdem érteni miért nem sikerült csak 18%-ra. :D Na viccet félretéve, igen, a 150-nek kell a 25 százaléka :(
Honnan tudod, h annyira "sikerült"? Már ki lettek a dogák javítva?
Szóbelin azért könnyebbeket (feladatokat) adnak
off: igen, lehet, hogy már kijavították nekik, nekünk ma mondta el a tanár, hogy kinek milyen lett.. :)

Miert nem lessz halvany pozitiv a 25-os erossegu tesztem, amikor a 10-es mar meg halvany pozitiv, szerintetek?

hetfon kellet volna nem meg jonnie,nem is jott meg....aztan sorra csinaltam a 10-es erossegu teszteket mind jol kiveheto halvany pozi,aztan a tegnap ugy gondoltam hogy meg csinalok egy 25-os erossegut is de az meg total negativ volt,igaz nem elso pisi volt,de a 10-es erossegut sem az elsobol csinaltam legalabbis az utolsot nem,es az mar szepen halvany pozitiv volt,most akkor miert nem halvany legalabb a 25-os is! kezdjek el aggodni....amugy ez nem be beszeles de nagyon hanyingerem van es ezt nem csak ugy be beszelem magamnak,tenyleg az van mert ma reggel meg oklondoztem is! szerintetek terhes vagyok vagy nem?

Legjobb válasz: persze, hogy terhes vagy, csak biztosan késõbb volt az ovulációd. Várj még 2 napot, addigra tuti pozitívnak kell lennie a 25-ös tesztnek is. És fontos, hogy elsõ pisibõl tesztelj!

persze, hogy terhes vagy, csak biztosan késõbb volt az ovulációd. Várj még 2 napot, addigra tuti pozitívnak kell lennie a 25-ös tesztnek is. És fontos, hogy elsõ pisibõl tesztelj!
lehet, hogy már aktiválva van, azt ez a 10 , a 25-nek a garantált minimumja,
A kérdező hozzászólása: lehet, de akk mért fizetnék kétszer annyit...
Az is lehet hogy modemet is kell hozzá cserélni, nálam a t-home-os internetnél amikor 10 fölé mentem, automatikusan cserélték a modemet is, mert állítólag a régi nem bírta volna. Legegyszerûbb lenne felhívni az ügyfélszolgálatukat, és rákérdezni, hogy akkor most mi van a megemelt sebességgel.
Milyen modemed van?
A UPC az 50-es csomaghoz vagy a 120-hoz ad új modemet. Alatta a régi is megy, nekem a 6 éves modem viszi a 30 Mbps-ot.
A kérdező hozzászólása: 2 éve másik lakásba édesapámnak ugyanezzel a modemmel 60 megás nete volt, szal nem ott lesz a "hiba" :(

Miért nincsenek tisztában a patikákban a terhességi tesztek érzékenységével? Mindent ajánlanak, ha kell, ha nem, ebben a termékkategóriában meg hiába kérem a legérzékenyebbet, 2000 Ft-ért adnak egy 25-t. Bosszantó.

Legjobb válasz: múltkor én is így voltam..tiszta idegesítõ volt..mondtam a gyógyszertárosnak, hogy 10-es érzékenységût szeretnék azt ilyet szól hogy õ még nem is hallott ilyenrõl..na mondom fasza azt 2500vettem 25-set

múltkor én is így voltam..tiszta idegesítõ volt..mondtam a gyógyszertárosnak, hogy 10-es érzékenységût szeretnék azt ilyet szól hogy õ még nem is hallott ilyenrõl..na mondom fasza azt 2500vettem 25-set
Nálunk is volt így, konkrétan kibontott a gyógyszerész vagy 5 félét, mert csak a belsõ tájékoztatón volt az erõssége... vaterán találsz 10 -es érzékenységût, töredék árért, és ugyanolyan megbízható. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsot, ma rendeltem is a vateráról. Remélem, mire megérkezik még mindig szükségem lesz rá. Tegnap idõn túl lett + a tesztem, így ismételnem kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!