Találatok a következő kifejezésre: A 24. vagyok, és (369 db)

Mi alapján számították ki a Föld tömegét, és miért pont az az egyenlet h 5, 97*10 a 24-en? És a Föld tömege az idők során változott az élőlények szaporodásával vagy nem?

Legjobb válasz: A Föld tömegét a gravitáció alapján számolták ki. Adott, hogy a Föld gömb alakú, azt is tudjuk hogy mennyi a sugara, és azt is tudjuk hogy mekkora a gravitációs erõ. Hosszú és bonyolult lenne leírni, de ezekbõl az adatokból ki lehet számolni a Föld tömegét. 5,97*10 a 24-en nem egyenlet, hanem egy szám, egy óriási nagy szám. A földi élõlények nem a világûrbõl pottyantak a Földre, hanem a Földön jelenlévõ anyagból keletkeztek, tehát emiatt nem nõtt a tömege.

A Föld tömegét a gravitáció alapján számolták ki. Adott, hogy a Föld gömb alakú, azt is tudjuk hogy mennyi a sugara, és azt is tudjuk hogy mekkora a gravitációs erõ. Hosszú és bonyolult lenne leírni, de ezekbõl az adatokból ki lehet számolni a Föld tömegét. 5, 97*10 a 24-en nem egyenlet, hanem egy szám, egy óriási nagy szám. A földi élõlények nem a világûrbõl pottyantak a Földre, hanem a Földön jelenlévõ anyagból keletkeztek, tehát emiatt nem nõtt a tömege.
Kicsit kifejtem a válaszadó válaszát: kimérték, hogy pl Mo-n 9, 81 a gravitációs gyorsulás, ami pedig a gravitációs erõ/tömeg. Az erõ az földtömeg*zuhanótömeg/r^2 (szorozva konstanssal, de az nem számít), ebbõl r^2-t tudjuk, te tömegedet tudjuk, erõt tudjuk, egy ismeretlen van. Amúgy ez nem egyenlet (ez: 5, 97*10 a 24-en), hanem csak egy szám :)
"És a Föld tömege az idõk során változott az élõlények szaporodásával vagy nem?" De aranyos volt :D 5, 9742 × 10^24 kg Ahogy elmondták a dínók nem az ûrbõl pottyantak ide (kivéve a dinobot transformerek), viszont megkockáztatom, hogy az idõ során a Föld tömege egy keveset mindig csökkent, mivel az anyagoknak van egy felezési idejük, tehát le-lebomlanak, és feltételezem, hogy "ereszt" a Föld egy keveset, amikor a mágneses mezõnk össze-vissza változik, tehát a világûrbe is juttatunk némi anyagot. De nem néztem utána hiteles forrásban ezeknek a gondolataimnak, szakértõ meg nem vagyok :)
Utolsónak.., helyes, de nem számolod a világûrbõl érkezõ folyamatos meteor illetve "ûrpor"-nak a pótlását. Ez is tetemes mennyiség.Szerintem inkább növekszik, mint csökken, de "tudós legyen a talpán" aki ezt pontosan kiszámolja.

Molett kedvelő pasikat keresek! 24 vagyok és 2 éve van párom, de kíváncsi lennék más pasik véleményre is! És ki hívna el randizni? Vagy senkinek sem tetszenek a molett csajok?

Képet láthatok rólam az iwiw-en......myvip.....

Legjobb válasz: szerinted az hogy molett testalkatod van, és 24éves vagy, meg egy pár kép, elég ahhoz, hogy megmondja valaki, azt hogy elhívna-e randizni? ezt remélem nem gondolod komolyan

szerinted az hogy molett testalkatod van, és 24éves vagy, meg egy pár kép, elég ahhoz, hogy megmondja valaki, azt hogy elhívna-e randizni? ezt remélem nem gondolod komolyan
A kérdező hozzászólása: Természetesen a randit csak poénból írtam......de mivel smiley-t nem tudtam tenni, ez nem volt egyértelmû!
Minden nõnek szüksége van más pasiktól megerõsítésre, hogy jól néz ki. De akkor is az legyen a legfontosabb, amit a pasid mond. Bár nekem speciel bejönnek a molettebb lányok. Megmondanám képek alapján is, de iwiwen hogy lehet ez alapján megtalálni? 24/F
Van aki kifejezetten a moletteket szereti. De van aki akkor sem hívna el molett lányt randizni ha õ a legrendesebb, legjobb fej csaj a világon. Pl. énsem

Mindjárt 24 vagyok, és gyermeket tervezünk a párommal, aki 25 éves! Nem futok ki az időből?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem. Nagyon sokan 30.év után sem gondolják, hogy kifutottak volna.

Egyáltalán nem. Nagyon sokan 30.év után sem gondolják, hogy kifutottak volna.
Szerintem nagyon idõben vagytok, ne aggódj! Én 25 leszek és nemrég kezdtünk el próbálkozni. Tény, hogy 5hónap alatt nem sikerült még összehozni a babát, de én elõtte hagytam abba fogamzásgátlót. Szóval szerintem mindent bele és sok sikert!
Dehogy csúszol ki! Én 33 évesen szültem az elsõ babámat, és 34 évesen fogom a következõt. Õ már itt van a pocakomban. Örülök, hogy nem kapkodtam el. Semmi gond nem volt az elsõvel. Nagyon sokan ma már fõiskolát, egyetemet végeznek, utána dolgoznak egy pár évet, mert valamire alapozni kell a családot, és csak utána fognak bele a gyerekprojektbe. Úgyhogy semmi para. Sok sikert kívánok nektek.
Mit mondjak én? A párom is és én is elmultunk 35 évesek. Bár régóta tervezzük a kisbabát eddig nem akart jönni. Ti szerintem pont jó idõben vagytok. Hajrá!!!
Én 30 vagyok, a férjem 36. 2 éve próbálkozunk sikertelenül. Még nincs gyerekünk. Szerinted?! Lehoznám a csillagokat is , ha még csak annyi idõsek lehetnénk mint ti;)
Nem futsz-e ki az idõbõl?Szerintem még egy kicsit korai is.De persze ti érzitek!Szerintem a legideálisabb 28 körül szülni.Mind karrier, mind egészségügyi és lelki okok miatt is.Addigra már megérik és kiteljesedik egy nõ!
A fõnököm 42évesen szült. Hajrá:-)

Itthon vagyok és sokat kell vízszintbe lennem. Most vagyok a 24. héten és +12 kilónál tartok. Mit tegyek, hgy ne hízzak?

Nem eszem sokat és sok zöldség, gyümi. :O((

Legjobb válasz: Próbáld meg csökkenteni a szénhidrát bevitelt. De koplalni nem szabad.

Próbáld meg csökkenteni a szénhidrát bevitelt. De koplalni nem szabad.
Szia. Én minden kajától rosszul voltam és édességet pl. egyáltalán nem ettem, szó szerint csak narancson, mandarinon, banánon éltem, és 20 kilot híztam :-( Mára sikerült leadni, de iszonyú volt. Szerintem kérdezd meg a védõnõt, hogy milyen étrendet javasol így, hogy nem mozoghatsz.
Sok zöldség, gyümi, fõzelékek, sovány sajtok, joghurt, kefir, sovány húsok, felvágottak, kevés kenyér, és tészta...és persze kitartás!!!!
az elõzõhöz szolnék nekem a doki nõ mondta hogy semmi kenyér semmi tészta csak sovány hus joghurtok gyümi de banán alma nem

Kaptam egy ilyet: "Az Ön Azonosítója felfüggesztésre került. ", amikor próbáltam belépni az OTP oldalán. Szimplán csak várjam meg a 24 órát és utána megint normális lesz? Vagy hívjam fel őket, hogy ilyenkor mi a teendő?

"Az Ön Azonosítója felfüggesztésre került. Az Azonosító 24 óra múlva automatikusan feloldásra kerül. Kérjük, a 24 órán belüli feloldás érdekében keresse fel bármelyik OTP Bank fiókot (amennyiben vállalkozói számlával rendelkezik, számlavezet? fiókját). A letiltás feloldásáról lakossági ügyfeleink az OTPdirekt telefonos ügyintéz?inél is rendelkezhetnek. "

Legjobb válasz: Vagy te gépelted el háromszor a kódot, vagy valaki megpróbált visszaélni a jelszavaddal és szerencsére nem sikerült neki. Nézz utána a helpdesknél és sürgõsen cserélj jelszót.

Vagy te gépelted el háromszor a kódot, vagy valaki megpróbált visszaélni a jelszavaddal és szerencsére nem sikerült neki. Nézz utána a helpdesknél és sürgõsen cserélj jelszót.
A kérdező hozzászólása: Valószínû, hogy én voltam. Vagy égy fél éve nem léptem be és most, hogy így belegondolok szerintem akkor megváltoztattam a jelszavamat, most pedig az az elõttivel akartam belépni. Legalábbis szerintem ez történt.
Akkor a legegyszerûbb ha kivárod a biztonsági zárolás idejét és a helyes jelszóval próbálkozol. A hétvégén úgy sincs forgalmazás.
A kérdező hozzászólása: Értem. :) Köszönöm szépen a segítséget.

20 pin-es vagy a 24 pin-es alaplapi táp csatlakozó a fejlettebb?

Legjobb válasz: 24pin plussz egy 4pin-es tápcsatlakozós.

24pin plussz egy 4pin-es tápcsatlakozós.
A kérdező hozzászólása: Köszi...Vettem egy FSP tápot (24+4Pin) de az alaplapom csak 20 Pin-es. Hogyan tudom össezhozni a kettõt?
A 24+4-bõl csak 20+4-et kötsz be. Az a 4 nem kell a 24-bõl, amelyik nincs egybeöntve a 20-szal.
A kérdező hozzászólása: de a 24 egyben van. Az alaplapon meg csak 20 van.
Nézd már meg, hogy a 24pin-rõl az utolsó 4pin-t le lehet-e venni.Ugyanis vannak olyan tápcsatlakozók, amelyekrõl az utolsó 4pin-t le lehet venni.
A kérdező hozzászólása: mondom, hogy nem lehet levenni...EGYBE VAN ÖNTVE!
Jól van vazze!Akkor cseréld ki, ha már nem nézted, milyen kell!
Ha egybe is van öntve, rádugni a csatlakozóra csak egyféleképpen tudod, ha van a csatlakozó mellett hely, és nincs mellette közvetlen pl kondenzátor. Ha rá tudod dugni úgy, hogy az egyik oldalon 4 pin lóg a levegõben, akkor dugd rá úgy nyugodtan, mûködni fog.

Most vagyok a 24. napon és a dokim szerint hétvége körül volt PÉ-m. Most, hétfőn eléggé görcsölök. Mostl ehet a peteérés, vagy a görcs már a 7végi bújás eredménye miatt lehet?

Mi a valószín?bb szerintetek, hogy a doki rosszul tippelt és nem szombat környékén volt a peteérés, hanem ma van és azért görcsölök, vagy mert a múlt heti bújásoknak már megvan az eredménye?

Legjobb válasz: A 4. de inkabb a 6. het elott a vilagon semmit nem erzel, legalabbis en igy tudom.

A 4. de inkabb a 6. het elott a vilagon semmit nem erzel, legalabbis en igy tudom.

24 vagyok és a barátnőm is annyi, 3 éve vagyunk együtt, ez idő alatt még nem volt hüvelyi orgazmusa, csak a csikló ingerlésével jön össze?

Gumit használunk, olyat ami nekem érzéstelenít?t tartalmaz, mert hamar elmegyek, de 6-8 percig ok minden.

Legjobb válasz: ne legyél türelmetlen, a lányoknak sokkal nehezebben jön össze az orgazmus, mint a fiúknak... egyébként meg ez is kétséges a mai napig, létezik-e hüvelyi orgazmus... a legtöbb nõ szexnél is úgy megy el, ha ingerlik a csiklóját... szóval legyél kitartó és ha a barátnõdnek megfelel a helyzet(tehát, hogy csak így sikerül neki), akkor te is fogadd ezt el...

ne legyél türelmetlen, a lányoknak sokkal nehezebben jön össze az orgazmus, mint a fiúknak... egyébként meg ez is kétséges a mai napig, létezik-e hüvelyi orgazmus... a legtöbb nõ szexnél is úgy megy el, ha ingerlik a csiklóját... szóval legyél kitartó és ha a barátnõdnek megfelel a helyzet(tehát, hogy csak így sikerül neki), akkor te is fogadd ezt el...
A kérdező hozzászólása: õ azt mondja, hogy neki jó így is, csak én vagyok elkeseredve, hogy nem tudom kielégíteni.
lehet, hogy az a 6-8 per kevés neki ahhoz, hogy el is tudjon menni, ( nem bántásból, vagy beszólásból írom) vannak ilyen lányok, hogy hüvelyi orgazmusra nem képesek
Szerintem sincs semmi okod elkeseredni! Én harminc is elmúltam, mire lett hüvelyi és G pontos orgazmusom. Pedig korán kezdtem és sok pasim volt.Ráadásul nagyon nem vagyunk egyformák, csatlakozva az elöttem szólókhoz. Van, akinek sose jön össze, vagy sokára, mint nekem.Van akinek hosszabb aktus kell hozzá és ez is fontos lehet.A mostani párommal rájöttem, több aktus- orgazmus- után egyszer csak berobban pl. a G pontos.De nem is ez a lényeg! Ha van orgazmusa és Neki megfelelsz, ne agyalj ilyeneken. Legyetek minél többet együtt, próbáljatok ki minél több dolgot. Simogasd a csiklóját aktus közben is, vagy Õ saját magának. Élvezzétek, ennyi!
A kérdező hozzászólása: Ja és 27-28naposak a ciklusaim!!!!!Elvileg csütörtökre nem várom!
Elvileg összejöhetett! Mi nagyon sokat dolgoztunk most a babyn ebben a honapban volt pecsételös vérzésem is petefészkem is szurkált már azt hittem hogy sikerült de sajni ma megjött:(((! Nagyon rosszul esett! De neked szoritok!
elég jók a jelek, remélem sikerült. ha mégsem a következõ ciklusban ne csak a 10-11 napon legyetek együtt hanem 10-16 napig legalább kétnaponta, azonkívül meg bármikor. Hajrá!!Drukkolok.
A kérdező hozzászólása: Köszike!!Most azért voltunk együtt a 10-11ik napon mert eddeg mindig a 12.nap-tol kezdtük el sexelni 2naponta, és nem jött be:(((((Ez most a próba!!:) )Még azota is fáj a cicim, A beágyazódásom mettöl-meddig lehetett?

18 évesen abortuszom volt. Most 24 vagyok és gyereket szeretnénk. Mondjam el a páromnak, hogy én már voltam terhes?

Akkoriban (18) Túl nagy felelősségnek éreztem volna egy gyereket, illetve az akkori kapcsolatomat sem éreztem olyan stabilnak. A vőlegényemmel 3 éve élünk együtt. Nem titkolunk el egymás elől semmit! Kivéve én ezt...

Legjobb válasz: Szerintem mondd el neki, a kiskönyvedbe bele fogják irni, és inkább tõled tudja meg, mint a kiskönyvedbõl. Gondolom nem akarod a terhességet végigcsinálni ugy, hogy dugogatod a kiskönyved.

Szerintem mondd el neki, a kiskönyvedbe bele fogják irni, és inkább tõled tudja meg, mint a kiskönyvedbõl. Gondolom nem akarod a terhességet végigcsinálni ugy, hogy dugogatod a kiskönyved.
Szerintem ne mond el, mert minden megváltozna köztetek.
Szerintem is, ha eddig nem mondtad akkor már ne is mondd el. Remélem nem lesz gond és hamar teherbeesel.
Szerinted szükség van rá 3 év után?? Én borzasztóan csodálkoznék, hogy ezt az apróságot eddig elfelejtetted.
Szerintem ha eddig nem mondtad, már minek mondanád? Menj el dokihoz, nézesd meg magad, ha minden rendben akkor örülj, viszont ha az abortuszodnak lett valamilyen következménye akkor mindenképp mondd el!!!
Hát ez elég érdekes , hogy eddig nem említetted, de épp ezért szerintem most már ne is mond el.
Miért, mégis mikor kellett volna elmondanod? Az esti vacsi közben, hogy drágám, nekem amúgy volt már egy abortuszom? Szerintem ez olyan téma, hogy senkire sem tartozik, ez a múlt, úgysem érti meg rajtad kívül senki, hogy mi volt akkor és miért volt rá szükség. Mit érsz vele, ha tudja? Az persze más dolog, hogy kiderül hogy ne adj isten következménye lett a dolognak, akkor az egy adott alkalom ahhoz, hogy elmondd. De egyébként felesleges bolygatni.
Már bocsánat, de a terhességi kiskönyv foglalkozik a multtal is, mert bele irják, ha már szültél, és azt is, ha abortuszod volt, innen tovább nem foglalkoznak vele, de ha ne adj Isten valami probléma lépne fel terhesség során, akkor oda IS vissza lehet vezetni! Ez az én véleményem, én tuti nem titkolnám el a dokim elõl, márcsak a magzat és a saját érdekemben sem! És most szépen le lehet pontozni!
A terhességi kiskönyv nem a múltról szól, hanem a jelen terhességrõl. A nõgyógyászt is kötelezi az orvosi titoktartás.És nem a múlbéli abortuszról fog beszélni.Én nem mondanék semmit.Lenyugodnék, és szépen a babára koncentrálnék.De nem túlzottan, mert a rágörcsölés nem vezet sehova.
Van benne valami, amit az utolsó ír. De amúgy pl. az én védõnõm és orvosom sem mindig töltött ki mindent A-Z-ig, és most sem. Az orvosodnak, majd azért említsd meg, hogy volt abortuszod, de errõl nem szeretnél beszélni, mert rossz emlék stb. De el is titkolhatod, de ha ugyanott szülsz ahol az abortuszod volt, akkor a gépben lehet benne vagy. Nem tudom mi lenne a jó. Viszont így utólag biztosan nem fogadná szívesen, de ha kiderül a terhességed során az sem lesz jobb. :-(
Én nem mondanám el, ez a te titkod. Ez minden nõ magánügye, senki nem mondhatja meg, hogy kivel oszd meg és kivel ne. A nõgyógyásznak viszont érdemes, azt gondolom. Jobb, ha mindent tud. Ne aggódj, sok nõnek van abortusz után babája, sok sikert Nektek.
Nem jo ugy egyutt elni, hogy a masik elol tikolunk egy szamunkra nagy esemenyt.Lehet eddig nem zavart de mivel ez most eloterbe kerult a babaprojekt miatt, en mindenkepp elmondanam.Foleg hogy azota felkapod a vizet.A lekednek is ugy lesz konnyebb.Evekig titkolni valamit azelott az ember elott akit a legjobban szeretunk nem lehet, csorbulni fog a kapcsolat. Sok nonek vannak pld szekszualis problemai a parjaval egy eltitkolt abortusz miatt, csak errol senki nem beszel. En mindenkepp arra biztatnalak hogy mondd el es bizti nem leszel ideges a babaprojekt miatt.Ha szemelyesen nem birod elmondani akkor irj levelet neki.
Nem fontos hogy elmondd. Számít? Azért hogy megítéljenek? Csak akkor lenne muszáj, ha valami komplikáció van, és nehogy félre diagnosztizáljanak. A kiskönyvre meg mondhatod, hogy egészségügyi küret volt. ugyanaz, csak másképp hangzik.
szia A párodat Te ismered ugyhogy neked kell megitélni mi volna a jobb, olyan régimóduan gondolkodik? vagy nem tudna téged megérteni? talán nem helyeselné akkori döntésedet? -szerintem teljesen feleslegesen aggodsz!!!!! Mond el neki, meg fog érteni söt ha átgondolja örülni fog neki hogy nincs babád egy elözö félrecsuszott kapcsolatbol.Ezért is dönthettél az abortusz mellett egykor, hogy egy stabil kapcsolatba családba szülj. Jo alkalom ez hogy teszteld a reakcioját hisz gyereket akartok!! Azt biztos alapokra kell. Nincs helye a titkolozásnak és meg fogsz könnyebbülni föleg azért hogy milyen feleslegesen aggodtál. Amugy az abortusnak mostanába nincs meddöségre gyakorolt hatása, hacsak nem lelkileg gátol , szerintem mindenképpen mond el.
Szerintem ez alapvetõen a kapcsolaton múlik. Én nem vagyok az a megosztos típus, ezt mégis elmondanám, mert nagyon sokat ártana az õszinte kapcsolatunknak egy ilyen nyomasztó titok. És ismerem magam: bennem ott lenne feszültség-forrásként és gátként, hogy van egy nyomasztó titkom. A kiskönyvemet pedig tuti megnézné (Murphy!) az teljes összeomlás. Valahogy így fognék hozzá: tudod, van egy dolog, amire még nem volt alkalmam, hogy elmondjam és úgy érzem most sem tudok sokat mondani róla, viszont mivel az egész életemet megosztom veled, ezt sem szeretném kihagyni -az õszinteség jegyében...
Az a baj, hogy ott kérdésként szerepel.De ha nem kérdezi, akkor nem kell. Viszont mondhatod, hogy nem szeretnéd, ha a párod tudna róla.Jobb ötletem nincs.
A kérdező hozzászólása: És szerintetek a nõgyógyásznak elmondjam?
A kérdező hozzászólása: :)
Ne szólj szám, nem fáj fejem.Biztos, hogy megtartanám magamnak ezt a titkot.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtatást! :)
Tudod mit?? Ne mondd el, nyugodj meg és össze fog jönni. Mert mért ne jönne??Rendesen csinálták, szövõdményed nem volt.Az idegesség viszont árt.
A kérdező hozzászólása: ezt én is nagyon remélem. A gondom csak az, hogy amióta eldöntöttük, hogy szeretnénk gyereket, azóta folyamatosan összekapunk azért, mert én nagyon feszült vagyok, mindenen felkapom a vizet, érzékeny vagyok. Félek, hogy nem jön össze.... :(
A kérdező hozzászólása: stabilnak elég stabil a kapcsolatom (ezért is merek belevágni a családalapításba), de ahogy az elsõ hozzá szóló írta, tutira nem értené, hogy miért csak most?
Ha stabil a kapcsolatod - nincs mitõl tartanod...
Az orvosnak mindenképp mondd el, fontos lehet. A párodnak meg akkor, ha valahogy feljön a téma, vagy olyan pillanat van, mikor úgy adja magát, de én sem erõltetném mindenáron, hogy elmondd. Nem hiszem, hogy ezen múlik egy kapcsolat ha amúgy stabil.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!