Találatok a következő kifejezésre: A 24. hét az már a (16 db)

Ha a 24. hétben vagyok, akkor már ez a 6. hónap? Vagy még csak az 5.?

Legjobb válasz: 5 és fél hónapos vagy. A heteket el kell osztani 4,44-gyel. Pl.: 40:4,44=9,00...

5 és fél hónapos vagy. A heteket el kell osztani 4, 44-gyel. Pl.: 40:4, 44=9, 00...
Ugyanúgy van, ahogy négy hét egy hónap, 12 hónap egy év és mégsem 4*12, azaz 48 hét egy év, hanem 52. Egyszóval: a terhesség 40 hét, ami általában majnem egész kilenc hónap, de számold ki saját magadnak. Nekem például utolsó mensim február utolsó napján volt, kilenc egész naphónap elteltével, tehát december elsõ napjaiban fogok szülni várhatóan.
Amit sokan rosszul tudnak: a terhesseg 10 HOLDHONAP (1 holdhonap= 4 het, tehat nem 31 nap!) A 9 honap kb.-re jon ki ezaltal.
Szia! Igen valóban 10 holdhónap, az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 280 nap. De a 24. hét már így is úgy is a hatodik hónap.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Húúú, ez tuti trükk. Ennek a válasznak nagyon örülök, köszi!

4d ultrahangot szerettem volna csináltatni, de a hölgy a telefonban azt mondta, hogy a 24. hét előtt nem szoktak. Járt már így valaki?

Karácsonyi ajándék lett volna a páromnak, a 16. vagy 17. héten szerettem volna menni. Erre azt mondta a hölgy, hogy az még korai, mert nagyon elbújik a kicsi. Más ilyen hely nincs a környéken (legalábbis én nem tudok róla) és már szerettünk volna tudni karácsony el?tt a kicsi nemét. Ekkora csalódást...

Legjobb válasz: Nem, még nem találkoztam ilyennel. Láttam olyan képet, ahol 12 hetes kagzatot is néztek 4D-vel. Nem értem miért nem mindegy neki, hogy hány hetes a babád, ha fizetsz érte?

Nem, még nem találkoztam ilyennel. Láttam olyan képet, ahol 12 hetes kagzatot is néztek 4D-vel. Nem értem miért nem mindegy neki, hogy hány hetes a babád, ha fizetsz érte?
Mi a 18.héten voltunk, igaz, hogy ikrekkel, de tulajdonképpen azért mentünk akkor, mert még egészben szerettük volna látni Õket. A szonográfus hölgy azt mondta, hogy a legjobb hetet választottuk erre a célra. Tényleg nem volt még túl kerek a kis pofijuk, de még a 25.héten is elmegyünk egyszer, akkor már csak az arcocskájuk fér rá egy képre, de legalább kerekek lesznek!:) Az elég furcsa tényleg, hogy a saját pénzük ellenségei és leráznak egy ilyen szöveggel. Mert akarhat Nektek jót, de akkor mondja el, hogy tudjatok róla, hogy a 24.hét után már szebb látványt nyújt a baba(-bár nekem még a 6.héten készült, sima 2d-s uh-kép is gyönyörû, amin csak petezsák látszik!:) ) Aztán onnantól kezdve Rátok van bízva, hogy mikor szeretnétek menni... 23 hetes, ikres kismami
Legyél rámenõsebb kicsit :) Valószínû õ nem tudta azt, hogy karácsonyi ajándéknak szánod, csak valóban látványosabb késõbb, már a baba pofiját is látni, az arcvonásokat. Ettõl függetlenül mi is elég korán voltunk elõször, 15 hetes és 4 napos voltam és döbbenet volt már akkor is, láttuk hogy kisfiú, láttuk ahogy fogja a kukacát meg ahogy szopizza az ujját. :) Ne hagyd magad lebeszélni!
Nem hiszem, hogy ezt ennyire rossz néven kell venni, vszínûleg nem rosszindulatól, hanem pont, hogy jószándékból mondta. Mivel minél késõbb mész, annál látványosabb a dolog. Meg lehet nézni egy 6 hetes terhességet is 4D-vel, csak mondjuk a 26. hétben sokkal jobb képet kapsz a babáról, mert akkor már formásabb. Azért az ilyen 4D-s dolog nem olyan olcsó mulatság, gondolom azért javasolta, hogy ha már elköltesz rá 10 ezret, akkor szép képed legyen. De egészen nyugodtan megmondhattad volna, hogy neked csak most jó és kész.
Mi is 16 hetesen voltunk, nagy élmény volt, gyönyörû képek készültek. Egyáltalán nem bújt el a baba, az egész teste nagyon jól látszódott. Szerintem ilyenkor a legjobb menni.Senki nem mondta, hogy ne menjünk. Próbálj másikat keresni!
Én a 9. (!) héten voltam (Oktogon). [beparáztatott a korházi UH-os, mert a 8. héten azt mondta, hogy a gyerek neki "nem tetszik", de sebaj, majd a 12. hétre eldõl, hogy lesz-e belõle valami - én meg nem akartam 4 hétig parázni, ezért elmentem 4D-re] Nem néztek rám furcsán, és már a 9. héten is nagy élmény volt, az UH-os mindent elmagyarázott, és neki tetszett a gyerek :) De mindkét fiamnál a 16. héten voltam 4D-n (Praxis), és akkor már egyértelmûen látszott, hogy fiúk (pont emiatt mentem el), akkor sem furcsálkodott senki. Most is megyek majd 2 hét múlva a harmadikkal. 14 hetes km.
Mi 21 hetesen voltunk elõször! Sõt egyik barátnõm most volt 12 hetesen 4D uh-on, és teljesen jó képek készültek a babájáról, pedig még tényleg aprócska.
A kérdező hozzászólása: Nekem sem tetszett a hozzáállása, ezért nem is erõltettem a dolgot. Inkább keresek valahol máshol a környéken, de ha itt ilyen a hozzáállás, akkor nem vagyok rájuk kíváncsi. Az igazság az, hogy ilyen helyre egy forintot nem szeretnék fizetni.
Mi a 22. héten voltunk elõször, teljesen jó képek lettek. Elég furcsa hozzáállás.
Szia! Mi 16 hetesen és 6 naposan mentünk 4D-re, és senki nem mondta, hogy akkor még nem lehet, kértünk egy idõpontot, és meg is nézhettük. Furcsa, hogy magánrendelõben így reagálnak, de te csak ne foglalkozz velük, õk esnek el a pénztõl... másikat nem tudsz keresni esetleg? :)
A kérdező hozzászólása: Én is azt gondoltam, hogy ha fizetek érte, akkor neki mindegy, hogy mikor csinálják meg. De simán lerázott. Olyan ciki lenne felhívni megint, hogy csak azért is kérek egy genetikait vagy valamit, hogy láthassam a picit. Utazgatni meg nem tudunk, mert párom beosztása olyan, hogy nem érnénk oda a rendelések végéig.
De miért hagytad magad??? Ki érdekel hogy a nõ mit mond a telefonban, annyit kellett volna mondani, hogy ilyenkorra kérek idõpontot és kész, mert te ezt akarod és kész. Hívd fel újra és mond neki, hogy szeretnél idõpontot kérni. Lehet hogy más a 24. héten megy, de te nem vagy ugyan az az ember, te most akarsz menni. Jajjjj miért vagy ilyen nyuszi????
Én a 19. héten voltam elõször, szerintem ez butaság, én kérnék idõpontot és megmondanám, hogy mindenképpen szeretnék menni és kész. Merre laksz?
Mi a babánkal voltunk 16 hetesen is és 27 hetesen mégegyszer! 16 HETESEN TELJESEN EGYBEN LÁTTSZOTT A BABA ÉS ÖRÜLÖK HOGY ÍGY IS LÁTTUK!nAGY ÉLMÉNY VOLT ! Ez rövid a késöbbi fele idö volt és az ára is csak 70%-a a 27 hetesnek ami közel negyven perces volt! Szép képeket kaptunk és amit nem nyomtattunk ki azt elküldtét inteneten! Igaz ez nem pesten hannem gyõrben a györgy ultrahangban volt de a tesom ott lakik így összekötöttük egy látogatásal! Ne hagyjátok ki a 20. hételötti állapotot sem! Üdv mindenkinek

A 24. terhességi hét az már a 6. hónap?

Legjobb válasz: Igen a 24 hét az már 6 hónap gratula egyébként és szerdán leszek 24 hetes! :)

Igen a 24 hét az már 6 hónap gratula egyébként és szerdán leszek 24 hetes! :)
Én is most leszek csütörtökön 24 hetes, vagyis 6 hónapos! Boldog babavárást!

21. hetesen jól lehet már látni a babát 4d-s ultrahangon? Most mikor időpontot kértem, azt mondta a nő, várjak még 3 hetet, mert 24 hetesen már kövérebb s szebb a baba.

Legjobb válasz: Szia!! Én 22 hetesen mentem, és minden nagyon jó volt! Nem egy pufi baba volt az uh-on, de gyönyörû volt! És ne pálcika emberkére gondolj, szép volt! De ha megvárod a 24. hetet, akkor bizti egy kicsit formásabb lesz, de te döntöd el! Nekünk nagyon nagy élmény volt!

Szia!! Én 22 hetesen mentem, és minden nagyon jó volt! Nem egy pufi baba volt az uh-on, de gyönyörû volt! És ne pálcika emberkére gondolj, szép volt! De ha megvárod a 24. hetet, akkor bizti egy kicsit formásabb lesz, de te döntöd el! Nekünk nagyon nagy élmény volt!
Mi 21 hetesen voltunk 4D-s uh-on, jól látszódott mindene, bár még elég kis csontosak ilyenkor az tény, de nekem nagy élmény volt. Ezért voltunk a 31.héten is, na akkor már igazi babaformája volt, kis husis arca van meg mindene sokkal aribb, mint 10 héttel azelõtt. Ha van rá lehetõségetek menjetek el 2-3x szerintem, legalábbis nálunk így is volt tervezve. Ha csak 1x szeretnél menni akkor még várj a 30.hétig mert akkor már tényleg nagyon szépek, jobban látszik a kis arca meg mindene. Nekünk kinyújtotta a nyelvét is.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, úgy gondoltam elmegyek már most, mert igen kiváncsi vagyok rá, meg majd késõbb megint. Már alig várom hogy lássam :) Minden jót nektek!

Ti elvetetnétek a gyermeketeket, ha az orvos azt mondaná, hogy beteg lesz a baba? Azt mondják, hogy a 24. hétig, de hát ez egy kicsit durva, nem? Mármint egy 24 hetes baba már nagyon kis fejlett.

Legjobb válasz: Nem tartottam volna meg. Ált. ilyenkor a család elszegényedik, gyógykezelés milliókba kerül, anya nem tud dolgozni, apa lelép, ha van másik gyerek, még nehezebb dönteni. Szerintem ilyenkor inkább a család széthullása a gyakori. Szerintem az eleve életképtelen gyereket, akit csak a fejlett orvostudomány, a gépek tartanak életben, nem akarnám megszülni. Kicsi rá az esély, hogy normális életet élhet felnõttként. Igen, valóban fejlett a 24 hós gyerek, de lélegezni sem tud magától, hiába van meg mindene.

Nem tartottam volna meg. Ált. ilyenkor a család elszegényedik, gyógykezelés milliókba kerül, anya nem tud dolgozni, apa lelép, ha van másik gyerek, még nehezebb dönteni. Szerintem ilyenkor inkább a család széthullása a gyakori. Szerintem az eleve életképtelen gyereket, akit csak a fejlett orvostudomány, a gépek tartanak életben, nem akarnám megszülni. Kicsi rá az esély, hogy normális életet élhet felnõttként. Igen, valóban fejlett a 24 hós gyerek, de lélegezni sem tud magától, hiába van meg mindene.
Most ha egy kicsit visszatérünk az anyatermészethez és a természetes kiválasztódáshoz.....akkor tudjuk, hogy a kevésbé életképes utód nem marad meg.Nagyon sok esetben a kotló agyoncsapja a sánta csibét, az emlõsök megeszik, vagy nem törõdnek vele.Ha nem az anya akkor a társai tépik darabokra. Ettõl sokszor megdöbbentem még sírtam is.Állattartással foglalkoztam. De az ember az más! Ettõl ember!Bár könnyen lehet h az anyaállat is szenved attól amit tesz, de ez ösztönös nála, mert másképp nem tudna foglalkozni az egészséges utódokkal.és az élet, a fejlõdés az egészségesekben van. Ép testben ép lélek! Ebbõl következtethetünk arra h ha nem ép az utód akkor lelkileg, szellemileg se lesz az.Bár van kivétel. Isten õrizzen attól h ilyenben kelljen döntsek! Most igy kivülállóként azt mondom nem tartanám meg.
Attól függ, mi a baja. Egy középsúlyos értelmi fogyatékos gyerek még felnõtt korában is állandó felügyeletre, gondoskodásra szorul, önálló életvitelre alkalmatlan, többségük úgy 16-18 éves koráig valamennyire tanítható, majd látod, ahogy leépül... Igen, például egy ilyen babát szerintem jobb elvetetni.
Olyannyira fejlett, hogy ha élvemarad akkor élveszülésnek számít, bár ha nem kap intenzívterápiás ellátást akkor semmi esélye nincsen, ha kap, akkor is kevés. Nagyon nehéz kérdést tettél fel...egyik út sem könnyû, "megszabadulni" a beteg babától , egy életen át hordozni a traumát...vagy pedig felvállalni egy hatalmas nagy keresztet ami próbára tesz lelklileg, próbára teszi a házasságodat. Ezt csakis mindenki saját maga tudja eldönteni.
Amúgy tanulságos az a vicc amit valakik lepontoztak. Utolsó voltam.
Hát szerintem egy 5-6 hetes babát is éppen olyan durva elvetetni. Mindkettõnek vannak testrészei, szíve, lelke. Mint abban a viccben, amikor bemegy a nõdokihoz az anya a kis gyerekével, hogy abortuszt szeretne, mert túl kicsi lesz a korkülönbség és nem fogja tudni mindkettõt ellátni. A doki meg felajánlja, hogy megöli a már megszületettet, mert akkor több idõ marad pihenni a másik gyerekre...
ez nagyon nehéz kérdés. de attól is függ, mi a baja. illetve biztosan konzultálnék több dokival is, mert sajnos ismerek olyat, h a nõ megszülte ennek ellenére, h betegnek mondták, és semmi baja a gyereknek. meg azon is múlik, hány hetes. egy 8-10 heteset elvetetnék, ha biztosan rendellenes lenne és ezt több orvos is megerõsíti.mondjuk nincs lába. de arra nem válaszolok, h mi lenne egy 24 hetesnél akár. az igen, nagyon is fejlett. nem szeretnék belegondolni, és nem is tudok. erre a részére nem adhatok értelmes választ. 25/L
Az elsõ válaszolóval teljes mértékben egyetértek! Nagyon jól megfogalmazta a lényeget!
Elmondom az én történetemet 5 hete még a kis fiam itt volt velünk ma már nincs sajnos õ beteg lett volna, nagyon nehezen de mi úgy döntöttünk hogy nem tartsuk meg mivel nekünk fent állt az a veszély is, hogy halva születik a pici fiunk.Háromszor indultunk el a kórházba mire el is jutottunk odáig mind ez a 15.héten történt.Soha nem lehet feldolgozni mert õ mindig a mi kicsi fiunk marad.A kis angyalkánk.
A kérdező hozzászólása: Borzasztóan sajnálom, ami Veletek történt, gondolok Rád és arra, hogy mielõbb legyen kisbabád, ez biztosan így lesz. Addig is próbáld meg feldolgozni ezt. Remélem a párod melletted áll.
Köszönöm.Igen mellettem áll nagyon nehéz neki is, és remélem, hogy igazad lesz és hamar újra beköszönt nálunk is a rég várt boldogság.
Kedves utolsó! Sajnálom a Babátokat! Nekünk is meg kellett hozni egy ilyen döntést egy éve. A mi kisfiunk is beteg lett volna, sajnos egyételmû volt az uh alapján... :-( Mi 17 hetesen búcsúzunk el Tõle... Elsõ Baba lett volna! Nagyon nehéz volt, de szerencsére a Kistesó nem váratott túl sokat magára, a heten lesz 11 hetes. Kedves kérdezõ! Neked hány hetes a Babád? Megkérdezhetem, mit diagnosztizált Nálatok a doki?
Utolsó vagyok, azt elfeljetettem írni, hogy nem olyan betegség volt mint pl a Down, amivel még fel is nõhet a Pici, hanem születés után életképtelen lett volna. Kb 10 percet kapott volna az Élettõl.... :-(
Nagyon örülök neki, hogy nektek ilyen hamar sikerült a kis tesó!!!!!És nagyon sajnálom, hogy nektek is átkellet élni egy picur elvesztését!Remélem nálunk is hamar beköszönt a boldogság.Jó egészséget kívánok nektek!
Igen elvetetném ahogy elõttem is írta már valaki ez nagyon nagy megterhelés lehet anyagi szempontból az egész családnak, az apa leléphet a család széthullhat, elszegényedhet, és sajnos Magyarországon ez a jellemzõ...:( Az a véleményem hogy itt még az egészséges emberek, gyerekek, jövõje, élete, is bizonytalan, kiszámíthatatlan, nem tervezhetõ. Voltam gyakorlaton ilyen intézményben és azt az életet körülményt nem akarnám a gyermekemnek.
Ha biztosra mondaná több doki is azt, hogy beteg a babám, sajnos elvetetném, még akkor is, ha ennyire elõrehaladott lenne a terhesség. Én és férjem sem bírna egy beteg gyermeket felnevelni. Menj el több dokihoz is, õk is emberek, tévedhetnek, elnézhetik az eredményt, rossz értékeket küldhetnek, véletlenül, még ne add fel, járj ennek még utána. Sok erõt, kitartást kívánok hozzá!! Vigyázz addig is magadra és kívánom, hogy más dokik megnyugtató jó eredményt mondjanak!!!
Attól függ milyen beteg...Például ha kisebb tartós betegsége van, nem vetetném el, de ha fogyatékos lenne vagy ilyesmi, akkor sajnos igen...
El. Nem arra gondolnék, hogy mennyire fejlett, vagy sem, hanem arra, hogy nem szülném meg egy olyan életre, amiben nem lesz emberi méltósága, ha olyan a betegség típusa. Valljuk be, ha tévében látunk ilyet, mind rettentõ sajnáljuk, de hálás adunk magunkban, hogy nekünk nem ilyen sors jutott osztályrészül.
Elvetetni a gyermeket? Nekem sose jutna eszembe kioltani egy emberi életet. Attól, hogy még beteg, már õ is egy élet, és neki is van lelke, ugyanúgy, mint akik már megszülettek! Nem vetetném el, ha beteg lenne.Biztos, hogy úgy is szeretném. Persze, sokat kell majd foglalkozni vele és megpecsételi majd az egész életedet, de örülni fogsz, hogy megtartottad, hidd el! Mindenképpen tartsd meg!
Kedves Kérdezõ! Nagyon megérintetted a kérdésed, a baba korából kifolyólag. A családomban született 24-25. hétre egy 500 g alatti baba és hála a Gondviselésnek, az orvosok megfeszített munkájának és a baba élve akarásának, életben maradt, szépen fejlõdik és úgy tûnik, minden rendben kifejlõdött. Ez nem teljesen válasz a kérdésedre, de én láttam már ekkora babát (súlyban ekkorra már nagyobbnak kellett volna lennie) és nem kérdés, hogy fejlett-e, mert az! Bár én már az elsõ pillanattól azt mondom és tudom, hogy egy ember fogan meg az anyában, így nincsen joga ahhoz, hogy megölje az anya, pláne, hogy a saját gyerekérõl van szó. És nem 100%, hogy beteg lesz, de ha az is lesz, rengeteg dolgot tanulhatsz meg Általa! Tartsd meg! Sok erõt és ÉLETBEN való hitet kívánok Neked, tudva, hogy rengeteg nehézséggel járhat is a gyermek vállalása.
Elvetetném ha bisztos maradandó beteg lenne .De elötte nézesd meg másik orvossal is magad, mert pont a barátmõm járt ugy hogy egyszerre voltunk terhesek és mondta neki a dokija hogy beteg lessz a baba ne tartsa meg.Erre a barátnõm eljött az én orvosomhoz õ meg mondta hogy semmi baja, azóta tavaly megszületett és most egy egészséges 12 hos kislányka lett.Ugyhogy mi elõtt döntesz akárhogy is nézesd meg magad másik orvossal is mindenképp.Nemértem hogy hogy ilyen késõn vette észre a doki.SOK SZERENCSÉT ÉS EGÉSZSÉGES BABÁT KÍVÁNOK , TISZTA SZÍVBÕL.
ha biztos, hogy beteg lenne akkor igen elvetetném
Szia! Nem mert, eddig legalabb 5 közeli ismerösömtöl hallottam, hogy ezzelijesztgette az orvos és nem is lett beteg EGYALTALAN!! Egy kislany, akivel foglalkozom, teljesen egészséges, de a szüleit, 3 éves koraig meg mindig azzal rémitgették, hogy fogyatékos lehet, és szegény szülök, minden kis furcsa mozdulataba azt lattak bele, es végig reszkettek 3 évet egy egészséges babaval... mig egy orvos vegre azt mondta, hogy téves volt a gyanu.. Egyaltalan nem egyertelmüek az orvosok meglatasai, csak gynitanak valamit, minden tiszteletem az övék mert segiteni akarnak, de sajnos mint mindenki, ök is tévednek. én akkor sem vetetném el ha biztos hogy beteg lesz.
nagyon függ a betegségtöl, egy segitsegre szorulo csaladtag sok csaladott pont hogy összetart, ez egy olyan kerdes, ahol a baba életéröl szolo döntést biztosan nem vallalnam magamra, egy beteg embernek pl az a normalis, hogy beteg, erröl az alappontrol lehet elérni nala, hogy boldognak vagy szomorunak erezze magat. teljesen mas, megis ugyanannyira értékes céljai vannak életben, pl egy sérült baratomnak fontos, hogy sok baratja legyen, és foglalkozik velül, szamontartja öket, egy egészséges ember pedig lehet, hogy olyan célt tüz ki, amit masokon atgazolva érhet el, vagy esetleg nem is ér el... az életröl, értékeiröl, örömeiröl, föleg elöre megjosolva, annyira nem tudunk semmit, hogy szerintem nem hozhatunk rola döntést
Mivel szerencsére a válaszom "csak" elméleti, én úgy gondolom ha több orvos diagnosztizálta a konkrét betegséget nem tartanám meg.Én gyarló vagyok(már a gondolattól is)de képtelen lennék egy magatehetetlen, beteg gyermeknek alárendelni az egész életem, a családom, valamint szörnyû lenne a szenvedését látnom.(mélységes tiszteletem akik ezt megteszik)De ha pl. egy végtag hiány vagy valami "kisebb" betegsége lenne, amivel boldog életet élhet az nem lenne probléma számomra.Mindig úgy éltem hogy ne legyen szükségem abortuszra ami bármennyi hetesen történik szomorú.Viszont mivel azt az érzést, nem ismerem ha az én pocakomban lenne(két egészséges gyermekem van)nem biztos hogy az örömöm, bánatom és anyai ösztönöm ugyanezt súgná.Kívánom hogy senkinek ne legyen ez dilemmája!
Én megtartanám. Nem lennék képes rá, hogy elvetessem, fõleg nem mondjuk 24 hetesen. :S
Én 18 éves koromban teherbe estem, érettségi elõtt. Csúnyán hangzik, de pont annyira hiányzott, mint egy púp...Egyáltalán nem éreztem magamat készen egy gyerekre...így elvetettem. Leérettségiztem, majd lediplomáztam, most van egy új állásom, ami nem fizet túl, de legalább szétunom az agyam. Mai napig együtt vagyok azzal a férfival aki teherbe ejtett 18 évesen. Habár Õ már akkor is szeretett volna egy babát, ha kiderülne , hogy beteg Õ sem szeretné megtartani. "Elegen élõsködnek az adófizetõk pénzén, ne kelljen már még a mi gyerekünk ellátását is finanszírozniuk" 23N
Ha több orvos, is azt mondja, hogy beteg és olyan betegsége van, akkor egész biztos, hogy elvetetném. Szerintem semmi értelme nincs úgy az életnek, ha gépek tartják életben, vagy egész életében ágyhoz van kötve, ápolásra szorul, az nem élet. A gyerek is szenved, a szülõk is csak szenvednek ettõl.
Megtartanám. Bár tudom, hogy nagyon nagy szorongás így a terhesség. Én csak kicsi ízelítõt nyertem belõle, mert nekem is volt pár szorongani valóm a terhesség alatt. De a környezetemen azt látom, hogy a beteg családtagok jó hatással vannak a környezetükre. Ezt próbáltam szemelõtt tartani olyankor, amikor kezdtem pánikolni amiatt, h. "mi van, ha beteg lesz?". Egyébként az baráti körömben is született egy makk egészséges baba, aki az orvosok (minden orvos, genetikus is) jóslata szerint nagy valószínûséggel súlyos rendellenességgel született volna. Sok erõt kívánok a döntésedhez!
Szia! Igazad van, egy 24 hetes baba már annyira fejlett, hogy ha valamiért ekkor jönne világra, már 50% esélye lenne az életben maradásra megfelelõ orvosi ellátás mellett. Én nem vetetném el - ha másért nem, akkor azért, mert nekem megadta Édesanyám ezt az esélyt. Engem el akartak vetetni az orvosok, de õ kiállt mellettem. Egyébként mit mondanak, mi baja a babádnak?
Ahogy többen is írták, függ attól, hogy mi a betegség. 31 hetes terhes kismama vagyok. Vérvizsgálatokból kiderült (genetikai vizsgálat), hogy nagy esélyem van rá, hogy a babám down-kóros lesz. A becsült esély 1: 89-bõl volt. Elmentem magzatvíz vizsgálatra is. (Egy nagy tût szúrtak a pocakomba és levettek egy kis mennyiségû magzatvizet.) 3 hétig kellett várni az eredményre. Mind a ketten a párommal gondolkodás nélkül úgy döntöttünk, ha ne adj Isten baj lenne, nem tartjuk meg. Jobban fájna a szívünk egész életen át nézni, hogy nem élhet teljes életet. Szerencsére kiderült, hogy semmi baj nincs a babával, aminek iszonyatosan örültünk.

Első gyerkőcöt várom. Van tapasztalatok ilyen téren? Szerintetek lesz tejem, ha már most, a 23. -24. héten (pár hete) néha-főleg az esti órákban-vízszerű anyag szivárog a melleimből?

Legjobb válasz: sokban fejben dõl el, úgyhogy ha akarod szoptatni és ezért küzdeni is képes vagy, akkor jók az esélek! ha gondod lesz, kérdésed, jó helyrõl kérdezz, tõlük. itt találsz olvasnivalókat is: http://www.lll.hu/tanacsado

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Egyébként ma eláztatta a bal mellem a pólómat :) , és csak ültem, semmi extra... Jó egészséget Nektek is !
sokban fejben dõl el, úgyhogy ha akarod szoptatni és ezért küzdeni is képes vagy, akkor jók az esélek! ha gondod lesz, kérdésed, jó helyrõl kérdezz, tõlük. itt találsz olvasnivalókat is: http://www.lll.hu/tanacsado
A kérdező hozzászólása: Köszi nagyon! NAGYON NEM SZERETNÉM, HOGY NE LEGYEN TEJEM!Természetesen nem adom fel:) !
Nincs összefüggés egyáltalán! Ettõl még lehet, hogy tudsz szoptatni, lehet, hogy nem! Nekem egy csepp elõtejem sem volt, mégis másfél évig szoptattam a Lányomat! Viszont jó módszer az önhipnózis. Este, elalvás elõtt képzeld el, hogy hogyan fogod szoptatni a babádat, lásd magad elõtt magatokat, ahogy összebújtok és jóízûen cuppog a cicin. Lehet, hogy ez így nevetségesen hangzik, de nem kerül semmibe, ha kipróbálod. Nálam mûködött:o)
A kérdező hozzászólása: Igen, szoktam erre gondolni, sõt már álmodtam is róla :)
Ez mindenkinék más :) Nekem a 30. hét körül volt pár csepp, aztán szülés után 3 napig semmi. Szerencsére olyan kórházban voltam, ahol figyeltek ránk, nem etették a babát, csak mondták, hogy mindig rakjam cicire. Beindult a tejem, annyira, hogy 3 babát is elláttam volna. Szóval ha nem indul majd rögtön, ne keseredj el, ne add fel!!!
Szia!!Én is csatlakozok az elõttem szólókhoz, nincsen összefüggés az elõtej és a szoptatás-tej mennyisége között:-)Nekem 2 kislányom van, mindkét esetben nagyon korán, a 20.hét környékén már volt elõtejem, a terhesség vége felé már rendesen melltartóbetétet kellett használni, mert csöpögött.Aztán megszületett az elsõ lányom, aki egyetlen percet nem szopott, sajnos fejni kellett neki, és a 6.hétre el is apadt a tejem.:-(Most idén született a második lánykám, az elsõ perctõl kezdve nagyon ügyesen szopik, most 5 hós, és ég anyatejen kívül nem kap mást.További boldog babavásárt kívánok!!!
Többen voltunk kismamák a környezetemben. Nekem volt a legkisebb mellem, és nem volt elõtejem a terhesség során. Na, ehhez képest én tudtam a legtovább szoptatni. Volt akinek szintén nem volt elõteje, és abszolút nem tudott szoptatni, és volt akinek volt elõteje, de csak 1-2 hónapot tudott szoptatni. Tehát abszolút nem függ az elõtejtõl! Jó egészséget Nektek!
Én olvastam, hogy a kesudió jó tejtermelõ így vettem a nõvéremnek, szerinte segített!
Szia! Ami szivárog az az elõ-lõtej :) Gyakorolnak a cicidben a tejcsatornácskák a "nagy" feladatra. De ez semmit nem jelent, viszont tudnod érdemes, h minden nõ legalább 3 hónapig tud szoptatni. (pár esetet kivéve)

Mennyit mozog a babátok 24. hét körüli anyukák, akiknek már nem az 1. babája lesz?

Az els? babámat még csak ilyentájt kezdtem el érezni, hogy apró buborékszer? mozgástokat csinál. Most várom a 2. babát és olyanokat rángatózik a hasam a rugdalózásától, hogy megijjedtem. Nálatok is így van?

Legjobb válasz: nekem is sokat mozog, 20 hetes. 2. baba.

nekem is sokat mozog, 20 hetes. 2. baba.
Így. Bár ma -szerintem a front miatt- kevésbé aktív.
Ugyan még csak a 19. héten járok a másodikkal, de számomra is meglepõ, hoyg szinte egész nap, megállás nélkül mozog. Már az apja is érzi ha ráteszi a kezét, sõt látszik is! Remélem születése után nem tartja meg ezt a jó szokását! Az elsõ nekem is a 20. hét után mozdult meg!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Szép babavárást!
Szia! Nekem elsõ baba, a 15. héttõl sokat mozog, augusztus 19.-e óta meg kézzel is érezzük. Én is van, h. meglepõdök, olyat rúg, de nagyon jó ez az érzés. Ma nekem is lustább a babám, nem sokat mozog.
Ja, és 21+2 hetes vagyok. Utolsó

24 éves lány vagyok és munkanélküli. Szeretnék már dolgozni, de eddig csak 1 hétig volt a munkahelyem, mert az akkori párom nem engedte, hogy dolgozzak. Miért nem vesznek fel sehová?

érettségim van és jelentkeztem már egy pár helyre(pl.tesco.....)de sehová nem vesznek fel. ez azért van,mert nincs munkatapasztalatom? mit tegyek? már szeretnék dolgozni.

Legjobb válasz: Szia! 1, válság van 2, nincs tapasztalatod 3, érdemes lenne valamit még tanulnod Én 1 évet voltam otthon munka nélkül (érettségivel), mert sehova nem vettek fel, sõt még arra sem méltattak, hogy válaszoljanak... Idén suliba járok, ami 3 éves, és HA tudok, akkor megyek dolgozni. :) Próbálj mekibe menni, vagy egyéb gyorsétteremi munkákra jelentkezni, hátha!

Szia! 1, válság van 2, nincs tapasztalatod 3, érdemes lenne valamit még tanulnod Én 1 évet voltam otthon munka nélkül (érettségivel), mert sehova nem vettek fel, sõt még arra sem méltattak, hogy válaszoljanak... Idén suliba járok, ami 3 éves, és HA tudok, akkor megyek dolgozni. :) Próbálj mekibe menni, vagy egyéb gyorsétteremi munkákra jelentkezni, hátha!
Egyszerû érettségivel hogy finoman fogalmazzak semmit nem tudsz kezdeni (ahogy már az egy év alatt te is tapasztaltad). Ha jól számolom, 18, max 19 évesen érettségiztél, tehát legalább 5 éve otthon semmitteszel. Elhiszem, h ez idõ alatt megölt az unalom. Mindenesetre hogy segítsek is valamit: ahhoz, hogy találj munkát, kéne legalább egy szakma http://www.szakkepesites.hu/kepzeskereso.html Itt tudsz keresni lakhelyednek, és érdeklõdési körödnek megfelelõt. Ezeket tudnád munkahely mellett is végezni, és még egy papírral a kezedben valóban több esélyed lenne. Ja, és a teszkóban, és hasonló helyeken Pesten sincs több álláslehetõség. Esetleg mekiben, de az sem 100%
szerintem is próbálkozz vmi gyorsétterembe
ezt hogy bírtad ki? szerintem tanulj valamit. nem tudom milyen adottságaid vannak? mit szeretnél csinálni?
azt kihagytam hogy a munkanélkülin keresztül is ingyenes a képzés utána pedig segítenek elhelyezkedni, na de ez majd kiderül errõl még nem tudok nyilatkozni mert ott még nem tartok
Mivel nem dolgozol ezért gondolom én a szüleid tartanak el. Az elsõ szakma az ingyenes az tény, de javaslom, menj el a munkaügyi központba, ott kérj egy listát az éppen induló képzésekrõl és amelyik tetszik azt vállald el, van ami 3 hónap van ami 6-7. Emellett kapsz pénztámogatást is.És igen ez azért is van, mert nincs munkatapasztalatod. Én júniusba végeztem, nem találtam semmit sem, és jelentkeztem tanfolyamra, mert azt nem bírtam volna ki, hogy hónapokig itthon üljek és várjak
Pedig most kéne tanulnod. Egy rendes sulit minimum 3-4 év alatt végez el az ember. Ha 28 évesen még mindíg nincs szakmád, és nem kapsz rendes munkát, akkor fogsz igazán sírni. Sima érettségibõl manapság nemigen lehet megélni.
az érettségid óta nem csináltál semmit? :o nem is tanultál?
A kérdező hozzászólása: hogy bírtam ki!? megölt az unalom...és most már lassan 1 éve keresek munkát, de sehol semmi. Pesten több esélyem lenne. (most nem szeretnék tanulni, talán majd késõbb)
A kérdező hozzászólása: semmit nem tanultam, sajna! csak egy sima érettségim van! :S
Hogyan lehet kibírni munka és tanulás nélkül éveket? Az attól függ. Ha valaki közben unja magát az elég nagy baj. Inkább ki kell élvezni a "szabadság" minden percét! Minden napodat éld úgy, mintha az lenne az utolsó. Namármost. Ki az a hülye aki az utolsó napján el megy, hogy kidolgozza a belét?

Minimálisan kevesebb a vasam az átlagosnál, a 24. heti terhességi cukorszűrésen vették észre. Azóta már 27 hetes vagyok és szedem a femibion vasat minden nap. Szerintetek javult így a vasraktáram? A következő labornál már jobb lesz ugye?

Legjobb válasz: Normális, hogy a terhesség vége fele alacsony a vas eredmény a vérben. Szinte mindenkinek kell vasat szednie, fõleg azért is, mert ugye a szülés nagy vérveszteséggel fog járni. Nekem az orvosom mondta, hogy még éppen határeset az eredményem, de ha nem szeretnék vért kapni szülés után, akkor szedjem rendesen. Úgyhogy ne aggódj. Szedd a szülésig, utána rendbe fog jönni. Nekem már a szülés másnapján levett vérben jó volt a szint.

Normális, hogy a terhesség vége fele alacsony a vas eredmény a vérben. Szinte mindenkinek kell vasat szednie, fõleg azért is, mert ugye a szülés nagy vérveszteséggel fog járni. Nekem az orvosom mondta, hogy még éppen határeset az eredményem, de ha nem szeretnék vért kapni szülés után, akkor szedjem rendesen. Úgyhogy ne aggódj. Szedd a szülésig, utána rendbe fog jönni. Nekem már a szülés másnapján levett vérben jó volt a szint.
ja és mindez úgy, hogy amúgy végig tökéletes volt a vérképem...
A kérdező hozzászólása: A vérképemen nekem is minden ok ez volt csak kicsit alacsonyabb.Köszönöm a választ, megnyugodtam:) )Szép napot neked!
Az én orvosom szerint az nem elég ami a vény nélkül kapható készítményekben van ezért nekem írt fel vasat pedig nekem is csak picit volt kevesebb az átlagosnál. Utána tökéletes vérképeket produkáltam, de szedtem folyamatosan a maltofert amit felírt.

Férjem megy ma céges buliba! 36+4hetesek vagyunk! Izgulok hogy mi lesz! Már 24 hét óta nem vagyunk együtt! Tegnap telefonált neki az egyik kolega hogy gyalog menjenek a buliba! Biztos inni akarnak! Én nem fogom fel lazán?

Azt gondoltam elmegy kocsival és ha nálunk esetleg lenne valami akkor egyszerre tud jönni!Hozzá kell tenni hogy évente max1-2* megy el valahová és nem szokott inni csak nagyon-nagyon ritkán!Tegnap este ezen jol összevesztünk!Amugy sincs mostanában húúúúú de jó kedvem és nagyon csunya dolgokat mondtam neki!

Legjobb válasz: Szépen is megmondhattad volna, de megértelek. Neki is tudnia kell, hogy most már bármikor indulhattok, és ha el is megy, legalább úgy jöhessen haza, hogy minél elõbb tudjon jönni. Én bocsánatot kérnék a nem szép szavakért, és megpróbálnám ezt vele megértetni, mert estére annyira felhúzhatod magad, hogy attól is megindulhat a szülés. És a veszekedés miatt lehet hogy ha eddig nem ivott volna, most csak azért is. Néha ilyenek. Nem tudom a te férjed milyen, ezt te tudod mérlegelni, beszélj vele mindenképp, hogy te is megnyugodj!

Szépen is megmondhattad volna, de megértelek. Neki is tudnia kell, hogy most már bármikor indulhattok, és ha el is megy, legalább úgy jöhessen haza, hogy minél elõbb tudjon jönni. Én bocsánatot kérnék a nem szép szavakért, és megpróbálnám ezt vele megértetni, mert estére annyira felhúzhatod magad, hogy attól is megindulhat a szülés. És a veszekedés miatt lehet hogy ha eddig nem ivott volna, most csak azért is. Néha ilyenek. Nem tudom a te férjed milyen, ezt te tudod mérlegelni, beszélj vele mindenképp, hogy te is megnyugodj!
Most nem alszotok(szex) együtt, vagy külön is éltek? Én férjem csak 7végente van itthon, nagy túlzással.Hétköznap külhonban dolgozik.Neki hobbija van, ami eddig péntek késõ du-tól éjjelig tartott.Most már vasárnap délutántól estig bõvült.Igaz ilyenkor nem iszik, próbálni járnak.Én a 2.babánkkal vagyok állapotos, 23+5hetes...És a nagy fiunk 15hónapos.tehát nem egyszerû.és mi ezen vitázunk, hogy minek legyen itthon?, hiszen ha a fiunk elalszik 7körül, akkor én leülök a gép elé.... Szóval nem egyszerû... Szerintem ha nálatok ez csak ritka alkalom, akkor engedd el.És ne buzeráld.Úgysem fog annyit inni, hogy holt részeg legyen.és ha valami gond lenne, haza fog érni!És még egy jó tanács(tapasztalat), ha nem vitázol vele állandóan a "semmiért" sokkal kezelhetõbb lesz.
bizzal a ferjedben es ezt add is a tudtara!
Ha történik valami, fog egy taxit, és hazamegy érted.Az én férjem olyan ideges volt-pedig egyáltalán nem olyan típus-, h nem tudott vezetni, még jó, h a szomszéd házban laktak a barátnõmék, és az õ férje fuvarozott be minket a kórházba.:) Ha megszületik a baba, úgysem fog már bulizni járni, hadd legyen még egy bulis estéje.Fõleg, h írod, nagyon ritkán megy bárhova.Kár volt emiatt veszekedni vele, se neked, se neki nem jó.
Szerintem se aggódj miatta, bár mondani könnyû! Miket mondtál neki?
Hogy vagy? Mi történt veletek? REmélem minden ok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!